HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Adj identitást nekünk!

2011.03.09. 17:00 Ratius

Miután a készülő új alkotmányban már helyet kapott a Szent Korona, a vármegye, és a hírek szerint az ország hivatalos megnevezése a jövőben nem köztársaság lesz, úgy vélem, a történelmi folytonosság visszaállításának további gesztusai sem hiányozhatnak hazánk megújításának emberfeletti munkájából.

Egy ország, egy nemzeti közösség történelmi folytonosságát is kifejezik azok a címek, rangok, megszólítások, hagyományos viseletek, épületek, helyszínek, amelyek használatban vannak az adott közösség körében. S a történelmi folytonosság ilyesféle jelképei identitásképző erőt jelentenek – egyébként akkor is, ha sokan nem azonosulnak velük. A tagadás ugyanis éppen olyan közösségképző tényező, mint az igenlés. Hogy tehát a jövőben üdvösen megszaporodjon a konzervatívok által védelmezett, s a haladók által támadott nemzeti, közösségi szimbólumok száma, hogy lehessen mit felmagasztalni és leszólni, hogy a húsz éve használt, elcsépelt, unásig ismételt ideológiai mankók helyett új furkósbotokkal püfölhessék egymást a nemzetiek és a nemzetidegenek, az alkotmány-előkészítő bizottság, illetve a hamarosan megalakítandó Alkotmányozó Nemzetgyűlés figyelmébe ajánlom következő javaslataimat:   

 

Főispán, alispán, zászlósúr, rabonbán,

Vármegyéink élén a történelmi hűségnek megfelelően az államfő által kinevezett főispán álljon, s a megyei közgyűlés által választott vezetőt ezentúl ismét nevezzék alispánnak. Általában is javaslom, hogy az egyes tisztségek történelmileg kialakult elnevezéseit állítsa vissza az Alkotmányozó Nemzetgyűlés, kerüljön vissza a magyar közjogba a bán, a nádorispán, hercegprímás stb. fogalma! Hogy milyen tartalommal, azt a kormány, illetve tisztelt Alkotmányozó Nemzetgyűlés kreativitására bízom.

 

Nemesi címek, előnevek

Nyomatékkal hívom föl a tisztelt Alkotmányozó Nemzetgyűlés figyelmét az 1947. évi IV. törvény azon részére, amely szerint a „nemesi előnévnek, nemesi címernek és jelvénynek vagy a nemesi nemzetségi származásra utaló kifejezésnek (...) használata tilos." A nemesi címek, előnevek és címerek használatát tiltó törvényt azonnal el kell törölni!

 

Megszólítások

Természetesen mindezekkel párhuzamosan vissza kell állítani a hagyományos megszólításokat a következők szerint:

Felséges: a király, királynő, királyné (Őfelsége a király; Felséges úr!).

Fenséges: a királyi család minden más tagja, (kivéve a mindenkori trónörököst. Ő: Felséges vagy Felség!)

Főmagasságú: a bíborosok (Őeminenciája, Eminenciás uram!) és a máltai (johannita) lovagrend nagymestere.

Főméltóságú: a Kormányzó, a Hercegprímás, a herceg és néhány mediatizált grófi család (mint pl. a Schönborn-Buchheim grófok és mások).

Nagyméltóságú: az érsek, a valóságos belső titkos tanácsosok, az I. osztályú érdemkereszt azon tulajdonosai, akik kitüntetésüket a magyar királyi titkos tanácsosi cím létesítése előtt kapták, a miniszter, a Magyarországon akkreditált külföldi rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter; (a magyar követnek csak külföldön jár az excellenciás cím, belföldön akkor, ha a második fizetési osztályba tartozik): a Felsőház elnöke: a Kúria elnöke: a Legfőbb Állami Számvevőszék elnöke: a tábornoki kar tagja altábornagytól felfelé.

Méltóságos: a püspök, a Képviselőház elnöke, a követ, a kúriai bíró, a közigazgatási bíró, a vezérőrnagy és az ezredes, az államtitkár, a miniszteri osztályfőnök, és a miniszteri tanácsos; Budapest székesfőváros főpolgármestere, a főispán, az alispán, a törvényhatósági joggal felruházott város polgármestere, a főkapitány és főkapitány-helyettes, a tankerületi főigazgató, az Ítélőtábla elnöke, és az Ítélőtábla tanács elnök, a koronaügyész és a koronaügyész-helyettes, a pénzügy igazgató, mindazok a főiskolai tanárok és köztisztviselők, akik a III., IV. és V. fizetési osztályba tartoznak, példáúl a főigazgató, a MÁV-igazgató; a Posta és a Távírda igazgató stb., a császári és királyi kamarás, a gróf, báró, a volt Főrendiház tagjai, a Felsőház tagjai, az udvari tanácsos, a kormányfőtanácsos, az igazságügyi, kereskedelmi, gazdasági, egészségügyi főtanácsos.

Nagyságos: a plébános; az alezredes és őrnagy; a miniszteri osztálytanácsos; az ítélőtáblai bíró; az országgyűlési képviselő; a királyi tanácsos, a kormánytanácsos; az igazságügyi, kereskedelmi, gazdasági, egészségügyi tanácsos; általában véve mindazok, akik a VI. fizetési osztályba tartoznak.

Nemzetesek: a Vitézi Rend tagjai (például: nemzetes és méltóságos).

Főtisztelendő: a katolikus pap (például: Nagyságos és főtisztelendő úr)

Főtiszteletű: a protestáns püspökök

Tisztelendő: a katolikus káplán, segédlelkész és a rabbi.

Nagytiszteletű: a református, evangélikus lelkész: ha parókiája van.

Tiszteletes: protestáns segédlelkész.

Kegyelmes: minden további értelmiségi foglalkozású társadalmi réteg.

Tekintetes: minden további kétkezi foglalkozású, önálló munkavégző mesterember, iparos.

 

Díszmagyar

Végezetül az Alkotmányozó Nemzetgyűlés rendelje el, hogy az állami vezetőknek ünnepélyes alkalmakon, illetve országos jelentőségű eseményeken díszmagyarban kell megjelenniük. A miniszterek, miniszterelnök, köztársasági elnök, és általában mindazok, akiket a Nagyméltóságú, esetleg annál hódolatteljesebb megszólítás illet, legyenek kötelesek minden nyilvános szereplésük alkalmával díszmagyart viselni.  

 

Az operettállam jobb, mint a banánköztársaság!

 

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr572725360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szómágia 2011.03.09. 19:25:05

Befutottak az első konkrétumok a készülő Alkotmány szövegével kapcsolatban. Hát lássuk:A tervezett alaptörvényszöveg a Himnusz első sorával kezdődne, majd a preambulummal folytatódna, amelynek első bekezdése a következőképp hangzik: "Mi, a magyar ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EG0 2011.03.10. 02:05:00

... javaslom továbbá a hagyománytiszteleten alapuló renitens viselkedés ellen való orvoslást is.
Úgymint:
- Az istentagadók a közösségből elüldözhetőek legyenek, vagyonuk kerüljön felosztásra a szomszédaik között, azokat jókedvvel és bőséggel ellátva.
Ennek felügyeletét a mindenkori "kereszténydemokrata" párt felügyelőbizottsága látja el.

- A korrupt köztisztviselők kalodába zárási-, esetleg a város főterén nyilvános botozási jogának megadását a csendőrség számára. A csendőrség követlenül a kormányzat által delegált polgármester-bíró hatáskörébe essen.

- Amennyiben nagyobb értékű sikkasztás vagy konspiráció gyanúja merül fel, akkor népítélet biztosítása, szintén a városok főterén, kövezés által. A szükséges biztonsági szolgálatot a helyi földesurak és ipari mágnások zsoldosserege biztosítja.

- A hazaárulók, azaz az aktuálisan "előző kormányzat" tagjainak a büntetése legyen felnégyelés (Balsors, akit régen "tép"), és a részek körbehordozása az országban. Ez a hungarikum a turizmus fellendítését is szolgálná. Felelős legyen a királyunk által kijelölt vizsgálóbizottság, mely előtt való megjelenés (idézésre) alattvalói kötelesség!

Gazdasági téren javaslom a Magyar Pengő bevezetését, amely 1:2 arányban váltódna az Euróval. Ezt rögzítené is az alkotmány a spekuláció elkerülése érdekében.
Legalább is kezdetben, az utóbbi fizetőeszköz végleges eljelentéktelenedéséig.
Amennyiben később a minket, magyarságot tágabb értelemben körülvevő országok (pl. Germánia, Frankhon, Itália) szeretne a Pengő alapú elszámolási övezethez tartozni, ezt biztosítsuk számukra jószándékunk jeléül.
Hasonlóan csehszlovák és jugoszláv testvéreinknek is.

Az egészséges társadalom megteremtése sem maradhat ki az új alkotmányból, tehát a hatályba lépéstől minden kettő gyermek utána automatikusan járjon egy harmadik is!
Négy gyermek felett pedig dupla szavazati jog járjon, így 7 gyermek után -egy átlagos családot alapul véve- 10 db. szavazati jog jár!

Meg kell védenünk a Kárpát medence biológiai sokszínűségét; különösen a románoktól!

Végül pedig legyenek boldogok a Máriák és a sajtkészítők, elidegeníthetetlen alanyi jogon!
süti beállítások módosítása