HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A hazugság végnapjai

2012.01.02. 12:49 Ratius

Gyurcsány Ferenc nem érti. Mondjuk, nem meglepő. Elég régóta bizonyítják tettei, szavai, hogy fogalma sincs arról, mi veszi körül, de eddig megpróbált úgy tenni, mintha értené. Most azonban nyíltan bevallja, elképzelése sincs arról, mi a baj vele, és a hozzá hasonló, leszerepelt alakokkal.

 

Elegünk van belőletek!

Legutóbbi facebook-bejegyzésében (Gyurcsány Ferenc) azt írja: „Hallom, hogy az MSZP és az LMP azt mondja, hogy ez legyen a civilek tüntetése. Hogy a pártok ne szerepeljenek, így ők maguk is lemondanának a felszólalásról. Érteni szeretném, hogy miért akarnak háttérbe vonulni. Hiszen az LMP nagyon bátor volt december 23-án, amikor képviselőik és aktivistáik a parlament bejáratához láncolták magukat. Az MSZP sem teketóriázott szolidaritást vállalni. Akkor most mi a baj?”

Nos, akkor most megpróbálom megmagyarázni neki, és a politikai elit többi hülyéjének, hogy mi a baj.

Az a baj, Feri, hogy egy tehetségtelen, aljas, végtelenül önző, hataloméhes, és lelki betegségekkel birkózó társaság tagjai vagytok. Az a baj, hogy olyan politikai kultúrát hoztatok létre az elmúlt húsz évben, ami híven tükrözi személyiségetek minden nyomorúságát: kicsinyes, szűklátókörű és felfuvalkodott létetek minden vonását. Az a baj, Feri, hogy az általatok képviselt politikai kultúrára rendszert építettetek, amely a szembenállás, a szekértábor és a tolvajlás rendszere lett.

Az a baj, Feri, hogy szőröstül-bőröstül elegünk van belőletek: elegünk van abból, hogy az önérdeket közérdeknek álcázzátok, hogy a lopást a hétköznapi közélet részévé teszitek, hogy a hazugságot „igazságbeszédnek” próbáljátok feltüntetni, hogy beteges küldetéstudattól fűtött, öntömjénező képzelgéseiteket úgy kényszerítitek ránk, mint tálibok a burkát az afgán asszonyokra.

 

Ez vagy te!

Az a baj veletek, hogy természetetekké vált a hamisság, mint a láncon tartott ebnek. S már észre sem veszitek, amikor a pofánkba vágjátok kiváltságos létetek mementóit.

Azt írod, Feri: „Trendi utálni mindenkit. Nagyfiút (nagylányt) játszani, aki utálja a politikát.” Terendi? Nagyfiút, nagylányt játszani? Te, Feri! Érted ezeket a szavakat? Te felfogod, hogy ezek a kifejezések, ebben a szövegösszefüggésben azt jelentik, hogy a magyar társadalom nem más, mint vezetésre, irányításra szoruló kisgyermek, legföljebb hőbörgő kamasz, akit a kiválasztottaknak, a politikai elitnek, jó szülő módjára nevelnie kell?  

Azt írod: „A politikai rendszerrel, a politikai elittel való általános szembefordulás könnyen válik a demokratikus rendszer halálos betegségévé. A politika a közügyek intézése. Ha a politikai funkciót ellátók teljes körűen elvesztik hitelüket, akkor megsemmisülhet a hivatás, melynek dolga a demokratikus népakarat felhatalmazásával keresni és építeni a közjót. Akkor szülészek helyett javasasszonyok, tanárok helyett lelkes korrepetitorok, mesterek helyett helyes szomszédok, ismerősök jönnek.” Hogy a politikai elittel való szembefordulás a demokratikus rendszer halálos betegségévé válik? Hogy a politikai elit hitelvesztése nyomán megsemmisül a politikusi hivatás, és vele együtt megszűnik a közjóra való törekvés? Tisztában vagy azzal, mit beszélsz? Felfogod, hogy ezek a szavak azt jelentik: senki más, csakis te és a hozzád hasonló messiások hivatottak e nép vezetésére? Megérted, hogy ezekkel a szavak egyetlen demokrata sem azonosulhat?

Azt írod: „Szeretném érteni, hogy Mesterházy és Schiffer miért nem látja, hogy mekkora erőt mutatna, ha valamennyi demokratikus ellenzéki párt és mozgalom együtt lép fel Orbán rendszerével szemben. Ezért nem értem, hogy miért akarnak a civilek mögött maradni? Mit várnak ettől? Az antipolitikát képviselő politika nagyon veszélyes. Ma talán népszerűséget hoz, de holnapra összetörheti a demokratikus rendszert. Így gondolom…” És nyilván azt hiszed, hogy jól gondolod. Pedig tévedsz, sőt hazudsz!

Mert amit te írsz, amit képviselsz, az éppen az az értéktelen, talmi politikai játszma, amit eddig is műveltél. Erőt mutatna? Népszerűséget hozna? Tehát látszatot keltene! Tehát politikai hozamot jelentene. Tehát kihasználható lenne. Rákapaszkodni valaki másra, befurakodni a tüntetők közé, bekéredzkedni egy rendőrautóba, hogy osztozhass az olcsó mártíriumban, meglovagolni a hullámokat, kormányzást mímelni, ellenzékiséget játszani, csak azért, hogy megőrizhesd hatalmadat, vagy legalább az esélyét annak, hogy újra hatalomra juthass. Ez vagy te, és ez a te politikai elited.

 

Végetek!

És közben nem érted, és nem érti veled együtt a sok hozzád hasonló hiteltelenné vált politikai hazudozó, hogy mindennek vége van. Végetek van. Eljött az ideje annak, hogy megszabaduljunk tőletek. Eljött az ideje annak, hogy leváltsuk ezt a velejéig romlott politikai elitet, hogy új közéleti kultúrát teremtsünk, és vele együtt természetesen új rendszert is, olyat, melynek nem alapelve a lopás, a kirekesztés, a felsőbbrendű elittudat, olyat, amely a becsületre, a derekasságra, a személyes megmérettetésre építi demokratikus elveit.

Schifferék fölfogják, hogy nem lehet tovább hazudni. A tüntetők értik, hogy amit írsz, amit képviselsz, ami vagy, az folytathatatlan. Azok, akik ma este az operaház előtt az új alkotmány ellen tüntetnek, ellened is tüntetnek. Hiába ül egyedül Orbán az operaház díszpáholyában, mi tudjuk, hogy te is ott ülsz mellette. Még akkor is, ha közben az utcán kiabálod, hogy Orbán takarodj! Orbán és te egyek vagytok, s egy veletek az egész rendszerváltó politikai elit, egy veletek az elmúlt húsz esztendő minden kudarca, minden hazugsága, minden aljassága. Egy veletek a rendszer, amit közösen teremtettetek, s amely hamarosan összeomlik, s maga alá temeti minden kicsinyes, gonosz és beteges képzelgéseteket.

 

A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.

Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok

nem kerülhetnek ki az Index címoldalára. 

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr483513590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szent Jeromos 2012.01.03. 11:14:45

Én csak azt kérdezném, hogy ezt a nyomorult, aljas, hazudozó, önző, tolvajkodó politikai elitet (amire általában a világ minden táján épül a politika) kik fogják leváltani? Árpádsávos, zsidózó focirajongók? "Gyurcsány mögé álljunk be" sorokat kántáló, nyugdíj nélküli nyugdíjasok? Nácizó volt Szdsz-esek? Egyszerű emberek akik otthon ülve csóválják a fejüket, de ugyanúgy, szó nélkül fizetik a sarcot, mert "mást nem tehetünk"?
Kik? Mondd már meg, kik?
Mert itt soha nem lesz egyetértés... itt mindig hőzöng majd egy birka akiből sok lesz... Ennek a népnek még mindig a kultúrájához tartozik a "vezető" választása, amit érzelmi alapon tesz és ha nem az ő jelöltje ül a bársonyszékben, akkor még mindig ostoba módon utálni fog mindent és mindenkit, mert van olyan egyszerű, hogy mindig megegye az ellenzék demagóg, egyoldalú hülyeségét... A vezetők pedig mindig ki fogják használni a nekik megszavazott bizalmat kedves barátom, mert sajnos ez emberi kiváltság.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.03. 12:07:55

Dal O. Viktor a "bóvli kisgörény" búcsúztatásához:

Kis ember hát itt a vége, látod kár volt sírni érte,
Milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen.
Kis ember hát itt a vége, mért nem most ereszkedsz térdre?
Mért nem sírsz, mért nem üvöltesz, szép arcoddal mért örülhetsz?
Kis ember hát mondd, hogy: félek, mondd, hogy: értelmetlen az élet,
Mondd, hogy: mindegy miben hittél. Most már akármit megtennél.
Mondd, hogy: hazudnál, hogy ölnél, mondj amit akarsz úgy könyörögjél
Csak már ne mosolyognál végre ilyen szemtelenül az égre.
Kis ember hát itt a vége, nem volt semmid, ami megérte,
Néhány egyszerű szürke évet mosolyogsz meg most hát nem érted.
Jó időkben semmid sincsen, rossz időkben tiéd minden,
Téged küldenek elsőnek, és először terád lőnek.
Mindig minden zászlót vinni, mindig mindegyikben hinni,
S mindig félni hogy itt a vége, mert még számon kérnek érte.

Kis ember mi lett belőled, most hogy elszálltak az évek?
Nem kérdezték hogy elég-e, ahogy éltél úgy lett vége.
Mégis mosolyogsz, mintha bíznál, mintha várnának a hídnál,
És én egyre inkább félek, ahogy szép arcodba nézek.

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

Kytia 2012.01.03. 12:12:13

A cikk szerzője sajnos buta. Talán, ha kicsit kiereszti a gőzt, akkor majd józan fejjel is át tudja gondolni, bár az erre való hajlam nem jellemző ebben az országban.

onetoth 2012.01.03. 12:29:19

Ha nem megy oda az ellenzék ki mellé teszed az x-et 2014-ben?
Mert így csak kimennek az emberek, hőzöngenek kiabálnak, de semmi nem fog történni.

Nekem úgy rémlik 2006-ban Őszödön a Feri volt az első aki felismerte és kiállt majd azt mondta, hogy ez így nem mehet tovább, nem hazudhatunk tovább és dolgozniuk kell a képviselőknek nem csak sorban állni a legkülönfélébb juttatásokért.
Erre a nép elkergette, majd választott magának egy újabb szépeket ígérő (nem is ígért igazán semmit) azaz hazudó vezért.

piezo 2012.01.03. 19:08:11

A kedves posztoló túl sokat nyelt Orbánék Gyurcsány-ellenes, khm, hulladékából. Hogy onnan eljutott az "egyik kutya, másik eb" mosókonyhaszagú közhelyéig, a posztot érdekesebbé nem teszi.

NWolf 2012.01.03. 20:08:37

Mert mindenki hülye agymosott orbánista aki Gyurcsányt szidja ugye? Attól még, hogy ő hazudott, csalt, majd utána azt mondta hogy bocs fiúk,hazudtunk, csaltunk, még egy erkölcsi hulla. Kb egy 5 éveshez tudnám hasonlítani, aki belerúg a kistestvérébe, mire anyukája rászól, hogy ezt nem szabad kisfiam, kérj bocsánatot,mire bocsánatot kér, de aztán megint belerúg, csak ezután bocsánatot is kér.

VDM '12 2012.01.04. 05:56:01

A poszt éppen arról szól, hogy a rendszer van mély válságban, a hozzá tartozó elittel együtt megérett arra, hogy végre túllépjünk rajta. Aki leragad ott, hogy melyik politikai mutatványos a kedvesebb (vagy inkább a kevésbé utálatos) számára, az egyszerűen nem érti, miről van szó.
A képviseleti demokrácia (a pénzkapitalizmussal egyetemben) megbukott és elitjei az összeomlás felé vezetik a világot! A vezetők cserélgetése, vagy újabbak felkenése nem megoldás, ezt éppen most láthatjuk kristálytisztán, itt Magyarországon.

A teljes rendszer átalakítására törekvő mozgalom egyre erősödik világszerte, itt az ideje, hogy itthon is meghalljuk: a rendszer mi vagyunk, mi tartjuk fönn, hát vegyük kezünkbe a működtetését!
Valódi, részvételi demokráciát, egyensúlyi, erőforrás-alapú gazdaságot, kamatmentes helyi pénzt! Egy szóval paradigmaváltást! Kezdetnek.

valodidemokraciatmost.blog.hu/2011/12/10/alapvetesek_3

Amanitin3 2012.01.04. 14:17:04

@Szent Jeromos:

"Mert itt soha nem lesz egyetértés..."

nem is kell egyetértés.

Ami kell, az az, hogy hozzunk szabályokat, amik a _többség_ számára elfogadható kompromisszumot jelentenek, és utána _tartsuk be_ őket.

Erről kellene szólnia egy demokráciának.

minchiacoaddu 2012.01.08. 00:49:02

Jól hangzik a poszt, csak pont az a baj vele, mint a jelenlegi politikai elíttel: rámutat a hibákra, a helyzet tarthatatlanságára, csak éppen nem mutat fel alternatívát, megoldást. Oké, hogy mindenki más hülye, de akkor mondd is meg, mi lenne a követendő út.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.11. 22:29:59

@onetoth: Rosszul emlékszel. Nem állt ki. Egy zárt ülésen mondta.

Egyasokkozul (törölt) 2012.02.01. 18:10:11

Izland nemrég csinálta meg ezt a takarítást, leváltotta az egész kormányt, visszautasította az adósság megfizetését és új alkotmányt hozott létre.
Valamiért ez a történet sehol nem volt a címlapokon.
Talán mások is ötletet kapnának?

rekreator.hu/izland-%E2%80%93-a-polgari-demokracia-elhallgatott-gyozelme/
süti beállítások módosítása