HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Örmény őrület

2012.09.03. 09:23 Ratius

Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi ez? Nincs egy külügyi szakember, nincs egy nemzetközi elemző, nincs egy értelmes blogger, aki felkiáltana: Megállj! Cipolla áldozatai vagytok mindahányan!
Illetve egy van. Íme.

A tények, vélemények nélkül

hipózis 2.jpgIgazán nem vádolható kormánypárti elfogultsággal ez a blog. Engem egyszerűen a hülyeség zavar. A kormánypárti is, meg a kormány-ellenes is. Most éppen a Magyarországgal szemben örmény agresszió hozott ki a sodromból. Mert jó, ha látunk néhány dolgot a baltás gyilkos ügyével kapcsolatban.
Elsősorban azt, hogy az örmény fellépés aránytalanul túlméretezett. A diplomáciai kapcsolatok megszakítása, a Magyarország elleni szankciók kezdeményezése, a világ örmény kisebbségének magyarellenes mozgósítása egyszerűen elképesztő. Olyan lépések ezek, amelyekre – a nemzetközi diplomácia hagyományai szerint – csak nagyon komoly konfliktus esetén, általában valamilyen fegyveres összetűzés, határincidens, vagy durva titkosszolgálati akció megtorlásaként kerülhet sor. A hadüzenet előtti végső adukat teríti elénk Jereván. Függetlenül attól, hogy a magyar kormánynak milyen felelőssége van a gyilkos szabadon engedése ügyében, ezek a lépések teljességgel indokolatlanok, túlzóak, és mindezekkel összefüggésben igen-igen agresszívek.
Másodsorban érdemes világosan látni azt is, hogy az örmény fellépés – a maga szűk vonatkoztatási rendszerén belül – teljességgel kontraproduktív. Semmi értelme a magyar diplomáciai fiaskót ennyire felfújni, mert ettől semmi nem változik. A Magyarország elleni örmény agresszió egy lapos ázsiai bosszúhadjárat, amelytől semmilyen eredmény nem várható. Legalábbis a baltás gyilkos ügyében nem. Bármit is tesz a közeljövőben Magyarország, a gyilkos sorsa immár nem rajtunk múlik. Mi már semmin nem tudunk változtatni. Lehet, hogy nagyon elrontottuk. Lehet. De az biztos, hogy bármilyen kemény is legyen az örmény fellépés, az azeri gyilkos ügyében ma már tehetetlenek vagyunk.
Harmadrészt pedig jó, ha egészen világosan látjuk: az azeri gyilkos elengedése nem annyira a magyar diplomácia felelőtlenségét, vagy cinizmusát tükrözi – bár nyilván azt is –, de sokkal inkább tükrözi az örmény diplomácia kudarcát. Örményország megtehette volna, hogy figyelemmel kíséri a magyar-azeri tárgyalásokat, figyelmeztethette volna a magyar külügyet a bakui közhangulatra, esetleg előzetesen tehetett volna komoly lépéseket a kiadatás ellen. Noha szombaton azt közölte az örmény külügy, ők figyelmeztették a magyarokat, arra, hogy a gyilkos nem fogja letölteni büntetését Azerbajdzsánban, ez a csendes levelezés a mai jereváni fellépéshez képeset nyilvánvalóan semmitmondó, tartalmatlan és üres.  Tetszettek volna akkor ilyen hangosan üvölteni, tisztelt örmény urak, amikor még lett volna értelme ennek a hisztériának!  

A vélemények, tények nélkül

hipnózis 3.jpgAz, hogy a magyar ellenzék a lehető legaktívabb módon kihasználja az örmény konfliktust, érthető. A botrány tökéletesen alkalmas arra, hogy a kormány hitelét aláássa. Az gyilkos ügyében követett kormányzati irányvonal valóban tragikus. Nélkülöz minden körültekintést, vélhetően igencsak cinikus, egyszóval pontosan olyan, amilyen döntéseket a kormány, úgy általában, hozni szokott. Csak ennek ugye súlyosabban a következményei, mint az összes többi, hasonló döntésnek.
Súlyosabbak, mert ez az eset kiválóan alkalmas arra, hogy a szentimentális közvélemény felsorakozzon – ha egyelőre nem is az ellenzék mögött – de bizonyosan a kormánnyal szemben. Az örmények Magyarország ellen elkövetett diplomáciai atomtámadása óriási légnyomással taszította az ellenzéki oldalra a magyar közgondolkodást. Hipnotikus transzba zuhant egyházatyák, törpepárt-vezérek, politikai pojácák, facebook csoportok lepik el a hazai közéletet, igazságot követelve a végtelenül igazságtalan örmény diplomáciának.  
És, ami a legszomorúbb: a kormány ugyancsak a jereváni szemfényvesztés áldozata lett. Nincs egyetlen hideg fejjel gondolkodó szakember, aki megértené a helyzetet, aki felfogná, miféle háborúság kellős közepébe pottyantunk, és ennek megfelelően kezelné a helyzetet. Nem. A kormány, a külügy, az igazságügy és az egész Fideszes nomenklatúra a teljes zűrzavar állapotába jutott. Kényszeredetten hebeg-habog a szóvivő, sőt, megfelelve az örmény elvárásoknak, illetve az örmény-párti hazai és nemzetközi közvéleménynek, elkezdi mérgezni a nehezen kialakított azeri kapcsolatokat.
Őrület.  
De hát így járnak azok, akik a szakértelem helyére a tekintélyt, az tudás helyére a politikai megbízhatóságot, az értelmes, szakmai vita helyére pedig az opportunista hallgatást teszik.

És az érdekek

hipózis 1.jpgMert azért ahhoz olyan borzasztó nagy ész nem kell, hogy kitaláljuk, mi motiválja Jereván drámai fellépését. A tragikus örmény-azeri konfliktusban Örményország szénája nem áll valami jól. Miközben Azerbajdzsán, a maga gáz- és olajvagyonának megfelelően egyre jelentősebb ország lesz, miközben Baku, a készülő vezetékek nemzetközi súlya miatt egyre fontosabb, miközben a dinamikusan fejlődő ország befektetési lehetőségek sokaságát kínálja a nemzetközi tőkének, azonközben Örményország megmaradt annak, ami eddig is volt: egy jelentéktelen kaukázusi köztársaságnak. Baku intenzív kapcsolatokat épít a világ minden országával, gazdasága lendületesen fejlődik, Jereván viszont keveset tud felmutatni.
Örményországnak égető szüksége van arra, hogy, ha a gazdasági térben nem tudja, hát legalább a lelkekben ellensúlyozza a kialakuló azeri erőfölényt. Meg kell próbálnia elszigetelni Azerbajdzsánt, meg kell mutatnia, hogy mindazok, akik Bakuval barátkoznak, a legsúlyosabb örmény megtorlásra számíthatnak.
Az aránytalan és durva örmény fellépés így végső soron a régi konfliktus világméretű kiterjesztésére tett   agresszív kísérlet.
Magyarországnak pedig – bármilyen buta, felületes és érdekorientált a vezetése, bármilyen könnyen befolyásolható a közvéleménye, bármilyen nagy az örmények iránti megértése, bármilyen mélyen elítéli a baltás gyilkos tettét – nem kellene felülnie ennek a provokációnak.
 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

443 komment · 12 trackback

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr634748656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Menteni a menthetetlent 2012.09.04. 14:37:01

Ezzel próbálkoznak sokan, mikor az azeri ügyben a kormány felelősségét próbálják elmismásolni, és az ügyön felháborodókat meg leszólni. Szíve joga ez bárkinek, a gond csak az, hogy könnyen cáfolható érvekkel teszik.  Hagyjuk most azokat a elmeháborodo...

Trackback: Menteni a menthetetlent 2012.09.04. 14:36:51

Ezzel próbálkoznak sokan, mikor az azeri ügyben a kormány felelősségét próbálják elmismásolni, és az ügyön felháborodókat meg leszólni. Szíve joga ez bárkinek, a gond csak az, hogy könnyen cáfolható érvekkel teszik.  Hagyjuk most azokat a elmeháborodo...

Trackback: A Safarov gyilkosság képregényben? 2012.09.04. 08:02:50

Még a legvadabb álmomban sem gondoltam, hogy ennek a blognak valaha is köze lesz akár a leghalványabban is aktuálpolitikához (tulajdonképpen pont azért is indítottam ebben a témában). De rá kellett döbbennem, hogy a lányok egyik kalandjuk során egy o...

Trackback: Karabahi székelyek? 2012.09.03. 19:16:58

Az elmúlt napok gumicsontja kétségkívül a baltás azeri katonatiszt kiadatása és felmentése volt. Politikai szekértáborok feszülnek egymásnak, pro és kontra ontják a blogok az érveket (megjegyzem az Index címlapon kizárólag örménypárti és Orbán ellenes ...

Trackback: Tökös gyerekek 2012.09.03. 18:46:10

Az örményes ügyben mindenki azt találgatja, hogy a magyar kormány elővigyázatlanul vagy szándékosan cselekedett-e. Nyilván az első verzió cseppet sem izgalmas, csak tanulságos. Miközben belecsöppentünk két másik ország konfliktusába. arra is gondoljunk...

Trackback: Tökös gyerekek 2012.09.03. 18:46:06

Az örményes ügyben mindenki azt találgatja, hogy a magyar kormány elővigyázatlanul vagy szándékosan cselekedett-e. Nyilván az első verzió cseppet sem izgalmas, csak tanulságos. Miközben belecsöppentünk két másik ország konfliktusába. arra is gondoljunk...

Trackback: Gagyi faxot lobogtatva bizonygatja ártatlanságát a baltás gyilkos kiadatásában a kormány 2012.09.03. 12:27:48

A Magyar Nemzet szerint ez a fax tartalmazza Azerbajdzsán Igazságügyi Minisztériumának kötelezettségvállalását: * * Nézzük meg, mit ír a kiadatási kérelem formai és tartalmi követelményeire vonatkozóan a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről 1996. évi XXXVII...

Trackback: Hülyének néz minket a kormány a baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatban 2012.09.03. 11:46:13

Giro-Szász András azt állítja, hogy Magyarországnak nem volt más választása, mint hogy kiadja Azerbajdzsánnak az örmény katonatársát egy magyarországi gyakorlaton álmában agyonverő, a hírekben baltás gyilkosként emlegetett azeri katonatisztet. Ez nem i...

Trackback: Emberkereskedelem ára 2012.09.03. 10:45:06

Az F.MPSZ-KDNP kormány az erkölcs és az etikaoktatás csúcspontjait verdesi tetteivel.  Persze ez csak egy szarkasztikus kijelentés. Ezek akarnak a gyerekeinknek bármit is tanítani? Erkölcsöt és etikát? Na ne! Sokan javasolják, hogy a következő hatalom,...

Trackback: Örvényben 2012.09.03. 10:42:13

Elbaltázták, de nagyon. Vagy azért, mert iszonyatosan amatőrök, vagy azért, mert teljesen gátlástalanok – ez még kiderül – a magyar diplomáciának az azeri gixerrel sikerült bennünket egy évtizedek óta dúló, elmérgesedett konfliktus közepébe sodorni. So...

Trackback: Örvényben 2012.09.03. 10:42:08

Elbaltázták, de nagyon. Vagy azért, mert iszonyatosan amatőrök, vagy azért, mert teljesen gátlástalanok – ez még kiderül – a magyar diplomáciának az azeri gixerrel sikerült bennünket egy évtizedek óta dúló, elmérgesedett konfliktus közepébe sodorni. So...

Trackback: Az Alku 2012.09.03. 09:57:03

"Ilham Alijev azeri elnök hosszú idő óta követte a magyar és azeri jogi irodák munkáját, és az ügy lezárásához végül az az egyezmény vezetett, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnök azeri látogatásakor született." Kivonat Ali és Ovi tárgyalási je...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.03. 09:56:19

index.hu főoldalra való blogbejegyzés.

Peltak 2012.09.03. 10:22:00

Nemcsak a politikusok, és diplomaták, hanem egyszerű emberek számára is - mint jómagam - ismert volt a tény, hogy, ha hazaengedik, azonnal kegyelmet fog kapni.

Rendszeresen küldték neki a csomagokat, és látogatták az azeriek, és nemzeti hősként írtak róla.

A külügy nyíltan hazudott az örményeknek, hogy nem adják ki a baltást, holott ekkor már javában zajlott a kiadatás.

Az előző rendszer idején is érkezett felkérés, mégsem adtuk ki, mert nem volt garancia a büntetés fenntartására.

Ezek bizony TÉNYEK.

ugatok 2012.09.03. 10:30:00

A blog írója súlyos információ hiányban szenved (nem kívánok ennél komolyabb kifejezéssel élni) A lényeg: voltak előjelek, jelzések, hogy nem lesz ez jó így-a kormány egyszerűen nem törődött ezekkel.

Borenbukk 2012.09.03. 10:31:19

Tetszettek volna elobb? Most az a bajod, hogy megszakitottak a kapcsolatot, mert ez tulzo, meg az is bajod, hogy korabban miert csak kertek, miert nem toporzekoltak? Mi lenne, ha elobb eldontened, aztan visszajonnel!

Big-B 2012.09.03. 10:31:21

A blog írója elfelejti azt az alaptézist, hogy az örmények és azeriek már több, mint 20 éve háborúban állnak egymással, jelenleg is csak egy törékeny tűzszüneti egyezmény biztosítja a viszonylagos nyugalmat.
Egy ilyen helyzetben nyíltan az egyik fél oldalára állni a másik féllel szemben egyértelmű háborús provokációnak számít, amit az örmények - érthetően - a diplomáciai kapcsolatok megszakításával reagáltak le.
Ha szomszédos országok lennénk, akkor persze innen egyenes az út a teljes katonai mozgósításhoz.

De mint háborúzó fél, ne várjuk el Örményországtól, hogy velünk barátian fog viselkedni, miközben ott pózerkodik Orbán az azeri elnökkel.

Martian (törölt) 2012.09.03. 10:32:53

"elkezdi mérgezni a nehezen kialakított azeri kapcsolatokat."

Ha maradt benne szikrája a tisztességnek, ez a legkevesebb, amit tehet... mármint elítélni az azeri fejleményeket.

blogart · http://blogart.blog.hu 2012.09.03. 10:42:38

Gondold végig mielőtt lejelentéktelenezel egy évezredes múltú, gazdag kultúrájú, keresztény országot, hogy a népéről is állást foglalsz. Semmit sem tudsz történelemről, tisztességről és a valódi helyzetről. Helyetted is szégyellem magam...
blogart.blog.hu/2012/09/03/ormenyt_olni_magyarorszagon_875

Ringlósztár 2012.09.03. 10:43:54

Ez pont egy durva titkosszolgálati akció volt az örmények szemében.
Gondolom, így élték meg.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.03. 10:46:33

- Az örmények hibája, kérem, miért nem szóltak?
- Szóltak rendszeresen, a magyar külügy meg a pofájukba hazudott.
- Hát miért nem szóltak hangosabban?

Prájszlessz. :)

vadliba1 2012.09.03. 10:49:41

Miért hiszi a cikk írója, hogy kizárólag csak a magyar ellenzék az, amely "a lehető legaktívabb módon kihasználja az örmény konfliktust"?
Jelen esetben minden gondolkodni képes pártfüggetlen magyar és nem magyar tisztában van azzal, hogy itt most nem az örmények cselekedetét kell elemezgetni: minden értelmes ember mélységesen elítéli, hogy egy baltás gyilkost - aki a nemzetközi jogrendszer szerint terroristának számít, mondjuk már ki - kiadtunk (bocs kiadtak) az azerieknek. Nekünk, magyaroknak van szégyellnivalónk emiatt.
A magam részéről és a magyar nép nevében én itt kérek bocsánatot Örményországtól és az örmény barátaimtól.

Jenyei 2012.09.03. 10:49:41

@ugatok: ha már egy jó héttel a kiadatás előtt a Magyar Nemzet is arról írt, hogy baj lesz, akkor miről beszélünk?

2012.09.03. 10:49:49

Szerintem a lebaltázott örmény gyerek a hibás. Minek tartotta oda a fejét?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 10:51:06

Mert hát mi is történt itt?

Van ugye ez a két nép az Örmények és az Azeriek, akik már jó ideje gyilkolják egymást ahol csak lehet.
Egy értelmes ország értelmes vezetője az ilyen dolgokba nem avatkozik bele és nem rángatja bele az országát, hacsak nincs valamilyen országérdek.
pl. fegyverrel lehet bizniszelni, valamilyen katonai gazdasági érdekeltsége van.

Mivel nekünk magyaroknak semmi dolgunk nem volt velük totál hülyeség lett volna belemászni ebbe a konfliktusba, max béke fenntartónak ha felkér bennünket az ENSZ.

Amikor az azeri baltás csóka lefejezte az örmény srácot, akarva akaratlanul belekeveredett az ország ebbe a dologba.
Az akkori kormány a lehető legjobb dolgot tette: Lesittelte az elkövetőt, mert a gyilkosság az gyilkosság. De a gyilkost nem adta ki a saját országának, mivel már akkor is TUDTÁK hogy a gyilkost szabadon fogják engedni a saját országában.
Ezzel az állásponttal magyarország továbbra is semleges tudott maradni, egyik fél sem hányhatott semmit sem a szemünkre.

Nos pártunk és kormányunk a mi bölcs vezérünkkel ebbe a dologba rondított bele.
Sikerült az ország lékekkel küszködő "gyorsnaszádját" bekormányzoni egy fostájfun kellős közepére. Köszönjük Viktor, remélem megérte.

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2012.09.03. 10:51:38

Barátom, nem szeretném azt a szemüveget, amin keresztül látod Te, ezt a problémát.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.03. 10:51:50

Nizzük csak:

"

Tegyük hozzá a legfontosabbat, a kaukázusi térségben Örményország az egyetlen keresztény állam, az etnikai konfliktusok is ebből adódnak. Ennyit a nagy magyar szemfényvesztő kereszténydemokrata, nemzeti kormányunkról. Ha ezt nem tudták, akkor azért kell kirúgni őket, ha meg tudták, – de az unortodox pénzügy himi-humi miatt lepaktáltak az ördöggel is, – akkor meg azért kell, hogy eltakarodjanak! "

forrás:Orbán háborúba vinné Magyarországot! Égetik a magyar zászlót, de ez még csak a kezdet!
hungarianvirus.wordpress.com/2012/09/02/orban-haboruba-vinne-magyarorszagot-egetik-a-magyar-zaszlot-de-ez-meg-csak-a-kezdet/

Ebben a cikkbe is van jó sok túlzás, de azért értékelhető infó is. Grúzia vegyes ország, de valóban itt vallásháború is folyik.

2012.09.03. 10:52:46

A magyar kormány szégyenteljes és ostoba döntést hozott.
Az azeri kormány gusztustalan döntést hozott.
Az örmény kormány logikus, és nagyon is érthető döntést hozott.
Remélem az örmények között sokan vannak józan emberek, és megértik, hogy a magyar nép döntő többsége nem azonosul ezzel a cinikus és védhetetlen kormánydöntéssel.

TyToo 2012.09.03. 10:57:36

Mindazokon túl, hogy valóban vannak helytelen információk a blogíró agyában valahol egyetértek vele.

1. Minket kiáltanak ki egy utolsó szemétládának, amikor ők egy olyan területért háborúskodnak (Hegyi-Karabah) az azeriekkel, amelyik FÜGGETLEN SZERETNE LENNI. Tehát egy elnyomó országgal van dolgunk.
2. Igen, igaz eladta magát a kormány, pénzért olajért (vagy gázért "mittudomén"). De még mielőtt az egész világ a torkunknak ugrana nézzük már meg, hogy mit csinál mondjuk az USA. Sportot űznek abból, hogy olajért, pénzért érdekekért háborúskodnak és finanszíroznak háborút. Nagyon csúnya dolgot fogok mondani és ezúton követem meg a "baltás" áldozatának szeretteit. Az USA és sok más ország cselekedetei hol vannak arányban, ahhoz képest, amit a magyar diplomácia tett, halkan jegyzem meg a nemzetközi joggal teljesen összhangban. Az erkölcsi oldalát most ne is nézzük, mert ott is meg lehet nézni, hogy mennyire "tiszta ügy" megszállni, lerohanni egy országot pusztán önös érdekből. Csak ezt elnézzük a nagyhatalmaknak...

Kutchek (törölt) 2012.09.03. 10:59:36

Mekkora balhé volt, amikor Medgyó koncintott a Kempinskiben a románokkal!
Most meg szemenköpünk egy népet, akinek a nálunk élő kisebbsége mindig kiállt az igaz magyar ügyekért. Kim Kardashianról már nem is beszélek....

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.03. 10:59:44

@Di622:

Ez hol is van? Olvastam már előtte is csak nem emlékszem hol.

madarasi.abel 2012.09.03. 11:03:27

A magyar kormány kiadott egy gyilkost, hogy abból aztán hőst csináljanak.
Miközben előre szóltak, hogy ez lesz a kiadatás vége.
Szerintem ez védhetetlen dolog, s emiatt szólalnak fel a "hipnotikus transzba zuhant egyházatyák, törpepárt-vezérek, politikai pojácák, facebook csoportok" (mennyi lenéző jelző, uram)

2012.09.03. 11:06:41

@fanatikus analitikus: Tisztességes meber nem mentegetőzhet azzal, hogy mások is ganék. Mondom, tisztességes.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.09.03. 11:09:10

A cigányokkal foglalkozzatok, azon naponta irtják a védtelen és gyenge magyarokat! Ne a külföldi baltás hegyi parasztokkal.

Életfogytig etetni kellett volna a majmot az adófizetők pénzén? Már rég ki kellett volna zavarni innen a francba, sakkozzák le egymással a Neander-völgyiek. Letenni Karabakhban. oszt' ráúszás...

parrre 2012.09.03. 11:11:02

Egyetértek ugatok bejegyzésével. Tudom hogy általános közléskényszer uralkodik Magyarországon, boldog boldogtalan osztja az észt. De legalább nézzél már utána dolgoknak mielőtt megnyilatkozol

Yo! Maaan! 2012.09.03. 11:11:23

1. hiba: hogy lehettek ezek ketten szobatársak?!

Бабаяга 2012.09.03. 11:12:18

A tákolmány hirdeti az ország keresztény voltát, értéknek tekinti, hogy a statisztikák és a történelmi örökség révén alapján kereszténynek lehet minket mondani. Ehhez képest ebben az esetben a muszlimot szolgálta néhány fillér reményében.
Tisztában vagyok vele, hogy a fiúk nem zsenik, de azért valami fogalmuk lehetne arról, hogy ezzel a baltás sztorival belecsöppentünk az évszázados vallásháborúba, igen abba, amiben a keresztények a jófiúk.
Ha ezek tényleg keresztények lennének, főleg ovi, akit nem csecsemő korában loptak el a nagyszülei, hogy rácsorgassák a keresztvizet, akkor az eredeti történetből is átjöhetett volna nekik, hogy bizony az örmény áldozat vértanúnak tekinthető.
Várom, hogy mikor válik ovi és az egész bagázs muszlimmá, mikor teszik államvallássá az iszlámot néhány cent reményében.
A fityisz a rendszerváltozás utáni legkeresztény-ellenesebb bagázs.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 11:12:39

Azért ez már tényleg hánytató. Ne aggódj te azon pártodat védő erkölcstelen képmutató, hogy mi jó Örményországnak és mi nem! Ezt az ő dolguk eldönteni.

Namost én minden vagyok, csak nem a hazai ún. ellenzéket támogató. De attól még nézhetek egy dolgot önmagában – ahogyamn mindenkinek illene, és lehet az a mély meggyőződésem, hogy ez a mi gusztustalan lépésünk volt. Ne tóljuk a következményeit azokra, akiket semmibevettünk. Ezzel törődni a mi dolgunk.

Rossz ember vagy. Rossz jellemű. Ártasz a hazádnak.

TyToo 2012.09.03. 11:14:01

@_zulu_: mélységesen egyetértek veled. De az éremnek mindig két oldala van és ezt figyelembe kell venni. Én arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez bizony kettős mérce.

Kutchek (törölt) 2012.09.03. 11:15:29

@fanatikus analitikus: " Igen, igaz eladta magát a kormány, pénzért olajért (vagy gázért "mittudomén"). "

Hát ez az!!! Fingunk sincs mit kaptak/kaptunk ezért!
Mindig a románok sunyi külpolitikáját fikázzuk, de lássuk be, ők előbb kikötötték, hogy mit várnak cserébe.
Ha az azeriek vennének olcsón államkötvényt, vagy kapnánk földgázt, olajat még megérteném.
De valszeg ebből sem lesz semmi, mivel a magyar külügy elkezdte Jerevánra tolni a felelősséget, hogy becsaptak, nem ezt ígérték.
Ilyen felvezetés után nem hiszem, hogy átutalnak 3 milliárd EUR-t.

Nemzetközi szerződésekkel meg ez a kormány végképp ne takarózzon....

2012.09.03. 11:16:45

@fanatikus analitikus: Az. De mi kicsik vagyunk, éppen ezért azt gondolom, hogy fokozottan ügyelnünk kellene
hogy korrekt és tisztességes diplomáciát folytassunk. Ez viszont nagyon nem volt az. Ez több mint hiba. Bűn.

delvideki 2012.09.03. 11:16:57

Nem hiszem, hogy a blog szerzője ennyire hülye és/vagy gerinctelen lenne. Marad tehát az, hogy érdeke füződik, hogy védje a védhetetlent.

2012.09.03. 11:17:30

@Kutchek: Baku az a Jereván.

2012.09.03. 11:18:10

@delvideki: "Marad tehát az, hogy érdeke füződik, hogy védje a védhetetlent."

Tehát gerictelen. :-)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 11:18:40

Más kérdés az, hogy ablosok semmivel sem jobbak. Kivebető, hogy abagázs legnagyobb része csak azért van fölhábordova, mert kapóra jön neki, hogy van mivel ütni Orbánt. Az egész bagázs züllött, csak itt-ott akad egy egy önállóan gondolkodó, a valósághoz viszonyuló becsületes hazafi, ember. Ez a mindent oldalakban nézés, az oldal haszna szerinti viszonyulás, az igazság semmibevése. EL FOGJA PUSZTÍTANI MAGYARORSZÁGOT. Fideszesek és elleenzékük együtt ássák vállvetve a sírját. Mindannyiunkét.

TyToo 2012.09.03. 11:19:35

@Kutchek: "De valszeg ebből sem lesz semmi, mivel a magyar külügy elkezdte Jerevánra tolni a felelősséget, hogy becsaptak, nem ezt ígérték."

Hát ez igaz...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 11:20:31

@Kutchek:

Igen, de akkor is ciki volna, ha nem örmény lett volna az áldozat, hanem zulukaffer.

?????????????? 2012.09.03. 11:21:35

szerintem a politikai elemzés legnagyobb hibája, ha nem veszi figyelembe, hogy miről szól, mi a tárgya. a politika.

a politikában nincs olyan, hogy túlzott reakció! a felek politikai előnyökért folytatnak politikai játszmákat, végső cél a hatalom megszerzése, megtartása, a pozíció elfoglalása és megtartása.

ez az elemzés, olyan, mintha valami naiv gimnazista írta volna!

azt kellene tisztán látni, hogy ez a helyzet játékelméleti felállás. háromszereplős, nulla összegű játszma, ami azt jelenti, hogy egy valaki nyer, a másik kettő veszít.

jelen esetben:

1. Azerbajdzsán nyert (kimentette egy polgárát!!!).

2. Örményország, felismerve a helyzetet, vagyis, hogy veszített, kilép a játszmából, szélesíti a kontextust, és a játszmán kívül, próbál politikai előnyöket szerezni, ha úgy tetszik, belekezdett egy szélesebb körű, eggyel magasabb szintű játszmába, a "vesztes" negatív pozícióját próbálja átfordítani az "áldozat" pozíciójába. teszem hozzá, elég jó stratégia, ráadásul hatékonyan csinálják!

3. Magyarország, meg a szokásos módon, mint valami nyálcsorgató idióta ül a homokozóban és fogalma sincs, hogy mi történik körülötte! ismét Magyarország marad a hülye a nemzetközi diplomáciai és politikai színpadon.

VT22 2012.09.03. 11:22:51

@Kutchek: "Mekkora balhé volt, amikor Medgyó koncintott a Kempinskiben a románokkal!"

Na igen, az pont olyan hazaárulás volt, mintha Azerbajdzsán elfoglalná Karabahot, aztán Jerevánban meg mosolyogva meg koccintana velük az örmény elnök az évfordulón.

engedjetek oda, én értek hozzá...! 2012.09.03. 11:23:14

Örményországot jelentéktelennek nevezni..., hát nem tudom. Talán nem ártott volna kicsit szétnézni a világ mûvészei és bankárai között a poszt megírása elött...
(Vagy legalább a wikipedian egy percet szánni a dologra)

magyar bucó 2012.09.03. 11:23:55

@blogart: Örményország - a gazdag múlttal és kultúrával együtt - Jelenleg világgazdasági és geopolitikai szempontból jelentéktelen.

Egyébként meg kb. olyan, mint amikor anno Magyarország hadat üzent az Egyesült Államoknak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 11:24:13

@ugatok:

Így van. Én ezt már vonyítanám. Kínomban. Hogy szégyellnem életemeben először, hogy magyar vagyok.

2012.09.03. 11:26:17

@engedjetek oda, én értek hozzá...!: Posztíró valszeg elég keveset tud az örményekről , gondolom valami hegyi birkapásztor népnek hiszi őket. Pedig....

zsg? 2012.09.03. 11:27:39

A postnak első olvasásra volt egy erőteljes gondolata, nevezetesen, hogy a kormány elleni kirohanások nagyrészt az örményekkel szembeni szentimentális szimpátia okán keletkeznek. (Második olvasatra már nem annyira:)

Szerintem nem. A gondolkozó emberek nagy részének az azeri közeledés feltűnt, hiszen eléggé kilógott hírekból. Orbán látogatása, a kötvénykibocsátás (gazdaságilag értelmezhetetlen) híre elég feltűnő volt az elmúlt hetekben. A baltás fiatalember átadásának híre ebbe a közegbe érkezett. Mindenki, akiben egy csöpp józan paraszti ész szorult. azonnal dekódolta: igazi ázsiai-balkáni alku született, amiben mi eladjuk magunkat a pénz ígéretéért, ők meg jól átbasznak minket, ahogy az egy ázsiai diktátorhoz illik. Szerintem a gondolkozó ember számára ez az alapgondolat, ami miatt az ügy kiverte a biztosítékot. Az, hogy a már megszokott dilettáns és fantaszta kormányzás ezúttal még az emberi alapértékek elvtelen leszarásával is megspékelődött.

Ami ezt az alapvető felismerést követte, a szentimentális örménybarát érzelemhullámok, már a téma bulvárosodásának szokásos folyamata, amit Rejtő kitűnően parodizált az elveszett földrajztudós kapcsán.

Amúgy, valóban van az a pénz, amiért korpásodik a hajunk. Még amerikának, angliának is. De meg lehet nézni, hogyan oldotta ezt meg Anglia, amikor kiadta Líbiának a Lockerbie-i merénylőt. Rákot diagnosztizált a merénylőnél, majd alapos sajtókampánnyal felkészítette a saját lakosságát, illetve a világot arra, hogy a merénylő kiengedése/átadása elsősorban a fejlett nyugat humanitárius cseledete, egy haldokló ember utolsó heteinek tiszteletben tartása. Amit még kis cinizmussal is megspékeltek: így nem az angol adófizetőknek kell álni egy gyilkos költséges rákkezelését. Aztán mit ad isten, még pár évig éldegélt a merénylő otthon, mielőtt valóban meghalt. Időközben a BP meg izgalmas pozíciókat szerzett Líbiában. Ugyanezt - némi titkosszolgálati teamwork keretében - elő lehetett volna adni ezzel a baltással is, akit azerbajdzsán hosszadalmas svájci kezelés után gyógyultan kaphatott volna vissza. Ekkor talán nem lett volna ennyire nyilvánvaló, hogy pénzért a saját anyját is eladja - bármilyen célra - a magyar kormányzat.

Segna 2012.09.03. 11:27:39

Nem értek egyet a blogger ekézőivel. Valóban a csúti dúcse, ezt elk*rta, nem kicsit, hanem nagyon, és erre nincs is mentség. Cinikus, gusztustalan meg minden, köpjük is le nyugodtan DE abban azért van igazság, hogy egy (azaz egy) gyilkos kiadatására, ilyen hisztérikusan reagálni, az sem egy egészsége néplélekre vall.
Írjuk már át a történetet, egy magyar diákot megöl egy román Lengyelországban. Elfogják, majd Lengyelország kiadja Romániának, otthon nemzeti hősként ünneplik. Stb. Mit várnánk a kormányunktól? Szakítsa meg a diplomáciai kapcsolatot ezért Lengyelországgal? Sutba dobnánk a lengyelekkel sok évszázados kapcsolatokat, barátságot, egy ballépésért?! Most komolyan? Persze követelnénk, h köpjük szemen a lengyel KORMÁNYT, de senki nem kívánná a felrúgni barátságunkat a lengyelekkel. UGYE NEM?! NYUGTASSATOK MEG!

royslade 2012.09.03. 11:27:58

@fanatikus analitikus: nem, nem érted, mit akart mondani @_zulu_: nincs olyan, hogy "kicsit tisztességes". Vagy tisztességes valaki, vagy nem.

Kabarészínész 2012.09.03. 11:28:42

arról is lehetne egy cikk, hogy micsinált ez a csávó egyáltalán és mi ez az egész?

Rive 2012.09.03. 11:31:28

"Az aránytalan és durva örmény fellépés ..."

Hümm.

Csaxólok, hogy azeri oldalról ~ egy 'háborús' 'hős' kellett már csak a konfliktus újbóli 'forró' szakaszba emeléséhez.

Igy is 'aránytalan' és 'durva' az örmény fellépés?

Mo. nem egyszerűen egy baltás gyilkost/azeri népi hőst adott át, hanem ~ a gyujtózsinórt.

2012.09.03. 11:31:37

@Kabarészínész: Elég közismert az ügy, meg pár napja ez jön csapból is. Te a Holdról jöttél? ;-)

Kutchek (törölt) 2012.09.03. 11:32:22

@magyar bucó: "Örményország - a gazdag múlttal és kultúrával együtt - Jelenleg világgazdasági és geopolitikai szempontból jelentéktelen."

Örményország igen. Az örmény diaszpóra már nem annyira. Nem mondom, hogy annyira befolyásosak, mint a zsidók, de lényegesen nagyobb lobbierejük van mint a többi hasonló nemzetnek. Nem véletlen, hogy Washington egyből az ő oldalukra állt, és tőlünk vár magyarázatot.
És ez még csak a kezdet, mert hétvége volt......

johevi 2012.09.03. 11:33:13

Hogy tiltakozhatott volna mégjobban az ellen, amit tagadtunk hogy létezne???

royslade 2012.09.03. 11:35:47

@_zulu_: bocs, rosszul tördeltem, téged csak meghivatkoztalak a válaszban, nem neked szólt

Segna 2012.09.03. 11:36:02

@VT22: Románia nem foglalta el Erdélyt, tisztázzuk. Neki adták. Ez teljesen más.
Felhívnám a figyelmedet, h Románia, tetszik nem tetszik a szomszédunk, akivel együtt KELL ÉLNÜNK! A mindenkori magyar miniszterelnök feladata, h egyéni érzelmeit, indulatait félre téve, az OTTANI MAGYAROK ÉRDEKEIT ÉS A FŐ NEMZETTEST ÉRDEKEIT MÉRLEGELVE tartson kapcsolatot velük. Ha ebben benne van az, h egy protokoll vacsorán koccintani kell egy másik szuverén államfővel, akkor a min. eln.-nek ezt meg kell tennie, mert ha nem teszi, abból diplomáciai bonyodalom van, ami senkinek nem jó. Ébredjünk már fel a XIX. századi bor és vérgőzös nacionalizmusból! A megoldás nem a szájtépés meg a fegyvercsattogtatás, hanem békés egymás mellett élés. Egy birodalomban élünk, már útlevél sem kell, h oda mehess. Menj, vidd a vállalkozásodat, terjeszd a magyar kultúrát, a gazdasági érdekszférát, neveld ott a gyerekeidet. Ki tart vissza?! "Foglald vissza" a kishazát, rajta!

magyar bucó 2012.09.03. 11:36:16

@royslade: Pedig van, és az emberek jelentős része ide tartozik. Alapvetően tisztességes, de van az a pénz...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.03. 11:36:53

Mindenáron az el nem kötelezettség látszatát kelteni akaró szánalmas vergődés.

Hogy ebben a sztoriban még az örmények lennének a provokátorok... :DDD

realcarlos 2012.09.03. 11:39:10

Ha bármi közünk lenne a demokráciához, már régen leváltották volna Martonyit, Navrát, vagy inkább mindkettőt...

2012.09.03. 11:42:44

@Segna: Egyetértve azzal, mait az együtt élésről írsz, azért megjegyezném, hogy Erdély elcsatolása alkalmából koccintani nem éppen elfogadható egy magyar min. elnök részéről. A békés és jó kapcsolatok építésére ezernyi más lehetőség van, ezt a malőrt ügyes diplomáciával ki lehetett volna kerülni.
És nem hiszem hogy ettől vérgőzös XIX. századi nacionalista lennék, arcon azért nem kéne fosnunk magunkat.

Бабаяга 2012.09.03. 11:43:18

@Segna: A jelen vezetőségből simán kinézem, hogy néhány szavazat reményében megszakítaná a kapcsolatot a lengyelekkel.

kriptoliberális 2012.09.03. 11:43:30

Nem értve egyet a szerzővel:

Szeretné magyarország visszacsinálni?
Nagyszerű, lehet:

Javaslom, hogy mostantól a TEK és vezetője személyesen legyen felelős kizárólagos feladatként titkos akcióban visszaszerezni az elitéltet magyarosrszágra.
HA ez sikerül, akkor maradhat a TEK.
Ha nem akkor mire van?

A TEK úgyis gyakorlott 'városnézés? az is volt" és a 'nem mondj többet!' baráti külföldi látogatásokban...

Most komolyan:
miért nem opció - kormányzati megtévesztettség esetén - hogy a TEK titokban visszaszerzi????

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.09.03. 11:43:48

Egy ezresbe, hogy a háttérben valami ruszkik vs. jenkik szarkavarásról van szó.

2012.09.03. 11:44:00

@realcarlos: Miért, te azt hiszed, hogy bármelyiknek is volt érdemi hatásköre ezügyben? Én nem hiszem.

Segna 2012.09.03. 11:44:37

@_zulu_: nem, nem hiszem, hogy birkapásztor népnek hinné őket, DE Örményország JELENLEG valóban nem komoly politikai, gazdasági tényező a térségében.
Kicsit olyanok mint mi, a régi dicsőségükből próbálnak megélni, kevés sikerrel.
Minden tiszteletem az örmény kultúráé, de a tények, attól, h nem vesszük figyelembe őket, tények.
Mi is kuruckodhatunk két pofára, de mire megyünk vele? Azontúl, h rajtunk röhög immár két éve a kontinens. vagy inkább lassan 4?

2012.09.03. 11:45:46

@kriptoliberális: Szó nincs itt megtévesztettségről. Egy falusi parasztgyerek is tudta volna, hogy odahaza hőst csinálnak ebből a fasziból.

2012.09.03. 11:47:25

@Segna: A térségben lehet hogy nem. De a diaszpóra gazdasági és lobbiereje nem mérhető mondjuk a magyaréhoz. Mártmint 1:0 oda.

Rive 2012.09.03. 11:47:37

@realcarlos: Hümm.

Biztos lehetsz benne, hogy erről a dologról nem a csicskahad döntött, hanem 'legfelül'. (Ezt az Orbán-adminisztráció ~ be is ismerte már. )

Ennek megfelelőena két emlegetett b@lfasz legföljebb, mint bűnbak: tisztáldozat szerepelhetne a történetben...

Karl Ferdinand von Buol-Schauenstein (törölt) 2012.09.03. 11:48:27

ékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is.

Csakugyan? Még a bloggereket is?
Nahát.
Kell a klikk?

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.09.03. 11:50:29

elbasztak a viktorek.
epiteni kellett volna ide egy rakat hiperszuper bortont a nemzetkozi terroristakra specializaltan, teletomni veluk, aztan egyesvel eladogatni a hazajuknak pengos zsetonert.
Erre a kis kapzsik, leagyuzzak az aranyat tojo tyukot...
Annyit tehetnek meg, hogy bejegyeztessek gyorsan a licenszet. Aztan legalabb a jogdijakbol csurran csoppen valami.
Marhak.

Rive 2012.09.03. 11:50:56

@_zulu_: No igen, ráadásul az örmény diaszpórát ugye nem gyalázták szénné klf. belpolitikai f@szverések miatt.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.03. 11:51:55

"Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon."

*

Mivan???

A fékevesztett agresszió akkor hömpölygött kerseztül az országon, amikor 2006-ban felgyújtottátok a belvárost.

Barom.

Sham (törölt) 2012.09.03. 11:51:59

Ne szépítsük. A Fidesznek pénz kell. Nem az IMF-től, hiszen akkor be kell tartani az európai demokratikus normákat és törvényeket. Máshonnan kell a pénz, hogy végre az EU beleszólása nélkül építhessék ki a saját diktatúrájukat. Ezért még egy mocskos gyilkos elengedésére is hajlandóak. Ennyi. A többi csak lózung, szájtépés.

Lpadre 2012.09.03. 11:53:35

"Igazán nem vádolható kormánypárti elfogultsággal ez a blog."
Ha valaki ilyen mentegetőzéssel kezd egy írást akkor az már sejthető, hogy pont az ellenkezője igaz. És lám tényleg. Mennyit kaptál ezért kedves posztoló?

Kutchek (törölt) 2012.09.03. 11:53:57

@Segna: Washington nem azért ítélte el az azeri eljárást, és nem azért kért tőlünk magyarázatot mert, olyan erős erkölcs uralkodik a külpolitikájukban.
Örményország lehet, hogy egy koszfészek, de az örmény emigránsoknak kurva nagy szavuk van szerte a világban.
A zsidók után övék a második legszervezettebb, legerősebb diaszpóra.

Pl.: rávették a francia parlamantet, hogy 100 év után! határozatban ítélje el a törökországi örmények megtizedelését.
Az a sok francia képviselő nem úgy kelt fel azon a reggelen, hogy "ma beolvasunk az egyik legnagyobb muszlim szövetségesünknek."
Lóvé van, kapcsolat van és élnek is vele. Ja, és külföldön sem egymást fikázzák, hanem összezárnak.
Mi e Benes dekrétumokat nem tudtuk elítéltetni, ezeknek meg mindenhova elér a kezük...

Бабаяга 2012.09.03. 11:54:01

@_zulu_: Ráadásul alapja van annak a mondásnak, hogy 5 zsidó ér egy örményt. - ezt még anno az oroszoktól hallottam a Szovjetunióban. Tehát lehet, hogy a zsidók jól szervezett lobbisták, de az örmények méginkább, hiszen kevesebben vannak jóval, de még a francia választásokat is tematizálni tudták.
Egyébként tényleg olyanok, mint mi: 87-ben jártam Jerevánban és 10 perc múlva együtt borozgattunk a helyi egyetemistákkal Nagymagyarországon és Nagyörményországon búsongva.

Segna 2012.09.03. 11:54:57

@_zulu_: Nekem nem rémlik, h ez a koccintás konrétan az elcsatolásra történt volna, legfeljebb dec.- 1-én, ha igazad van bocs.
Erről viszont az jut az eszembe, hogy sajnos a mi politikusaink (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) két dolgot nem tudnak,
1. viselkedni
2. alázatosan szolgálni.
Sajnos egy jó politikusnak igenis meg kell tennie, ha a helyzet úgy kívánja, h "arcon fossa magát" Pl. Mihály román király 1944. aug. 23-án odament a ruszkikhoz, és átállt. Gondolom, h nem egy álmatlan éjszakájába került, de megmentette az országát. És a mi önérzetes tengerészünk? Mit nyertünk vele?
Aki finnyás, az ne menjen politikusnak. Érzelmeink csak nekünk laikusoknak lehetnek. Élvezzük ezt a luxust.
Persze most sarkítok, de jelzem, h nem tudjuk, mi volt annak a koccintásnak a konkrét hátterében miért nem lehetett kivédeni. Akkor még nem volt így kivéreztetve, haverokkal meg csókos p*csákkal telerakva a külügy, így feltételezem, h oka volt. Medgyessy elég intelligens ember volt, tudta mit kockáztat.

blogart · http://blogart.blog.hu 2012.09.03. 11:55:36

Magyar Bucó, nem hibáztatlak... Ennyit tudsz.

régi_vendég 2012.09.03. 11:56:20

azért az elgondolkodtató, hogy már megint nem mi vagyunk a hibásak, hanem az örmények az azeriek a tudj' Isten kicsodák, de a magyar kormány az nem, amit vele tesznek az túlzás, az igaztalan, az felháborító. az ember azt hinné már, hogy mi csak úgy belecsöppentünk ebbe, (mint oly' sok mindenbe) nem is tettünk semmit és mégis minket bántanak. velünk mindig ez történik. nem kéne már levonni a konzekvenciákat és rájönni, hogy b@szdmeg lehet hogy mi nem is vagyunk makulátlanok? szvsz jó tenne már nekünk egy szembenézés magunkkal és akkor nem kellene erkölcsöt oktatni meg morálról papolni, mert a tartás, az erkölcs az nem tantárgy, az vagy jön, vagy nem.

Rive 2012.09.03. 11:59:04

@dr. Kóser Malac: A baltás maradhat, Orbánt küldjük el az örményeknek!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 11:59:50

@vadliba1: "magam részéről és a magyar nép nevében én itt kérek bocsánatot Örményországtól és az örmény barátaimtól."
De kurva nagy divat lett örményekkel barátkozni! :)))

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.09.03. 12:01:28

@IGe:

"Tegyük hozzá a legfontosabbat, a kaukázusi térségben Örményország az egyetlen keresztény állam,"

Ezt grúzok társaságában ne nagyon hangoztasd.

Big-B 2012.09.03. 12:02:12

@dr. Kóser Malac: az azeri barátság már megköttetett felsőbb szinten

Segna 2012.09.03. 12:02:53

@_zulu_: én most a hivatalos örmény kormány lépéseiről beszéltem, h túlzóak. és Örményországról, h jelenleg nem túl jelentős.
Hisztizhet ezen a diaszpóra, de lássuk be gazdaságilag mit ér ez?
Nagy a befolyásuk, és a francia parlamentet is rávették, h elítélje az örmény népirtást.. NA ÉS? Jobban élnek ettől az örmények? Gazdagodnak? Javul egy gyermek életkilátása Jerevánban? Jobban él a diaszpóra?
Elítélik Törökországot.. csökkent ettől a török GDP? Szegényebbek lettek? Elestek bármilyen befektetéstől is?! Ja, h nem veszik fel az EU-ba - már ne haragudj meg, de lassan kezdem azt hinni, h jobban járnak, ha kimaradnak ebből a birodalomból...

molaris 2012.09.03. 12:04:09

Erre a cikkre nem vagytok büszkék, ugye??

2012.09.03. 12:11:53

@Segna: Nem értünk egyet a koccintás ügyében, de hát ez van. Egyébként december 1. volt.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.03. 12:12:18

@tiboru:

Idéztem, tehát nem én hangoztatom. Eleve ott van a hozzászólásomban, hogy én sem értek vele egyett, mert ott van Grúzia, amely eléggé vegyes vallásilag.

Big-B 2012.09.03. 12:12:29

@Segna: Háborúban állnak, szóval minden propagandisztikus siker fontos nem csak Örményországnak, de a diaszpórának is.

Segna 2012.09.03. 12:12:43

@dr. Kóser Malac: szerintem sokan eléggé keverik őket a grúzokkal azért. Halottam már a piacon, h tőlük kaptuk a koronát is :-) Mint ex töri tanár próbáltam rávezetni, h nem, csak grúz ötvösmester műhelyéből származik... válasz, na, jól tudtam, hogy onnét van!

Rive 2012.09.03. 12:13:39

"Hisztizhet ezen a diaszpóra, de lássuk be gazdaságilag mit ér ez?"

IMF, hm?

Pláne, hogy az azeriektől elég nehéz lesz ezek után kasszirozni...

Rive 2012.09.03. 12:14:30

@Segna: "Hisztizhet ezen a diaszpóra, de lássuk be gazdaságilag mit ér ez?"

IMF, hm?

Pláne, hogy az azeriektől elég nehéz lesz ezek után kasszirozni...

(Az előző mellément.)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.09.03. 12:14:31

@IGe:

Hát ha a 90% feletti keresztény arány "elég vegyes", akkor igen, elég vegyes :-)

A Grúz Ortodox Egyházat még azelőtt alapították, hogy a hunok (nem a magyarok, a hunok!) végigdúlták volna Európát.

manager2008 2012.09.03. 12:15:48

Ugyan kérem, minden börtönből meg lehet szökni.
Semmi sem tökéletes :) Miért nem hagyták kiszöktetni ezt a fickót valami nagy filmszerű buliban és akkor leválthattuk volna a börtönparancsnokot mert tuti megvesztegették és szegény bánatában elbujdosott és passz. Nem néznek ezek filmeket? (SZÖKÉS, világos? nem kiengedés)

snipper 2012.09.03. 12:16:50

Komolyan mondom, a mandineren mostanában sokkal jobb írások vannak, pedig nem igazán volt semlegesnek mondható eddig.

Peltak 2012.09.03. 12:16:56

@Yo! Maaan!:

Nem voltak szobatársak.

Hiba ott van, hogy észrevétlen be tud vinni egy baltát egy "laktanyába", és azt észrevétlen tudja fenőkővel fenegetni....

arckönyv 2012.09.03. 12:17:56

Kicsit hülyén értelmezi a poszter a dolgot. Egy cseppet én is túlzásnak éreztem a dolgot de vizsgáljuk csak meg jobban. Kiadtunk egy olyan gyilkost akit otthon nemzeti hősként tartottak számon, ami az örmények szempontjából ugye azt jelenti, hogy az ő legyilkolásuk az azeriek szemében követendő példa. Nos erre adtuk mi áldásunkat. Tudtuk, hogy ez lesz? Tudtuk, hiszen figyelmeztettek rá, tudta az előző kormányzat is. Egy ilyen állásfoglalás az örmények ellen vajon mennyire hajaz egy demokratikus államra? Semennyire, itt a tuti komcsi összekacsintós, majd elintézzük okosba tényállás valósult meg. Örményország egy 3 milliós kis ország, azon kívül, hogy a system of a down-nal megénekeltetné a történteket, nem hiszem, hogy túl sok mindent tudnak tenni, hogy ráirányítsák a figyelmet erre a szégyenletes dologra. Aztán ott van a kereszténység kérdése amit annyira bele kellett tenni az alkotmányba. Addig tartott a keresztény értékek képviselete amíg egy muszlim ország meg nem vette, egy keresztény ország kárára. A tanulság ebből az, hogy a fidesz diplomácia ismét bizonyította, hogy egy nagy nulla, és az örmények jogosan lehetnek kiakadva ránk.

Panzer 2012.09.03. 12:19:45

Nnna, akkor csak roviden, az eredeti blogbejegyzeshez.

A szerzo azt irja, hogy zavarja a hulyeseg. A hulyeseg ellen eleg jo orvossag, ha megprobal tajekozodni, mielott ir valamit.

- A Kaukazusban kicsit maskepp mukodnek a dolgok. Sot, nem kicsit. Ezt lehet nem szeretni, mindenfele azsiai bosszuhadjaratnak hivni, de attol meg igy marad. Mas megfogalmazasban: adottsag. Egyutt kell vele elni.

- Az ormeny diplomacia nem tesz semmi egyebet, mint hasznalja a rendelkezesre allo eszkozoket. Furcsan fog hangzani, kulonosen Magyarorszagon, de a nemzeti erdekervenyesitesnek (minden orszag eseteben) a rendelkezesre allo eszkozokre kell epulnie. Ha erosek vagyunk, lehet ugralni, de ha nem, akkor nem. Az ormenyek pedig erosek, fokepp a diaszpora.
A java egyebkent meg hatravan - ez meg csak a bevezeto, amit Magyarorszag eddig kapott.

- Haduzenet nyilvan nem lesz. Teljes ostobasag errol beszelni.

- Az ormenyek tobbszor is probaltak figyelmeztetni a KiM-et, a KUM-ot es a Miniszterelnokseget is. Nem jutottak tovabb a kuszobnel.
Ez a mostani magyar rendszer ilyen: a Legfelsobb Vezeto eldontott valamit (lasd a vonatkozo azeri kozleseket: VOLT bizalmas Alijev-Orban megbeszeles az ugyrol), onnantol kritikanak helye nincs. Ime az eredmeny...

- A magyar kormany minimum dilettansan jart el Safarov kiadasaval. A szakertoket (mert vannak egyebkent) konkretan senki sem kerdezte meg, hogy ebbol mi lesz.

- Nem az "ormenybaratsag" lett "divat", hanem az egyetemes emberi jogi es europai ertekek melletti kiallas. Amely ertek-rendszernek integrans reszet kepezi, hogy a szandekosan, elore kitervelten, aljas indokbol, kulonos kegyetlenseggel elkovetett emberolesert (es emberoles kiserleteert, mert egy masik ormeny tiszthallagatot is megprobalt megolni) kiszabott buntetest le kell ulni.

-Azeri erdekervenyesites sikere: azert azt sem eszik am olyan forron... Nem most lesz az, hogy az azeri gaz eljut Europaba. Ergo szvsz meg eleg korai, hogy egy bizonytalan igeretert cserebe sutba vagjuk a fentebb emlitett ertekrendszert.

manager2008 2012.09.03. 12:19:51

Persze a szökést meg lehetett volna súgni az örményeknek és akkor lejátszották volna a mecset a Hortobágyon, lett volna autós üldözés meg balta minden mennyiségben és ennyi. Készült volna róla egy klassz film :)

salv 2012.09.03. 12:20:37

Azert erdemes belegondolni, hogy mi hogy reagalnank forditott esetben. Tegyuk fel, hogy Albaniaban egy roman vagy egy szlovak elore eltervezetten, kulonos kegyetlenseggel megol egy magyart, csak azert mert magyar. Az albanok eletfogytiglanra itelik, de par ev mulva, anyagi elonyok remenyeben, kiadjak. Otthon azonnal kegyelmet kap, es hoskent unneplik, mert megolt egy koszos magyart. Mit szolnank hozza? Hogy reagalnank ra?

Segna 2012.09.03. 12:21:12

@_zulu_: akkor bocs, de a többit fenntartom, valamint azt is, h a hiperérzékeny történelem-szemléletünket lassan félre kellene már tennünk.
Nem azt kellene állandóan mérlegelni, h ki kinek mikor mekkora sérelmet okozott, kinek a fájdalma gyásza mélyebb, jogosabb, kinek ezért milyen kárpótlás jár.

"És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!"

Rive 2012.09.03. 12:24:55

@salv: Szerencsére magyar-relevánsan efféle párhuzamot mostanában nem nagyon lehet megfelelőt találni.

Yo! Maaan! 2012.09.03. 12:27:09

@Peltak: OK. Igazad van, utánaolvastam.

élhetetlen 2012.09.03. 12:27:28

@realcarlos: Miért Őket? Nem Ők tárgyaltak. Az más, ha lesz fővesztés, az nem a felelőst fogja érinteni!

salv 2012.09.03. 12:29:17

Egy hasonlo eset kapcsan Teleki Pal egyebkent eleg vilagosan meghatarozta, hogy mileyn orszag is az, amelyik ilyesmit csinal: "Hullarablók lettünk. A legpocsékabb nemzet."

Segna 2012.09.03. 12:29:56

@Rive: eddig úgy tudtam, hogy az IMF=zsidó most meg mán örmények? Miről maradtam le?!

Kérdeznék én erről a nagy örmény diaszpóráról valamit! Eddig az örmények ajnározva voltak nálunk, mert pl. lássuk be, annak, h majd minden nagyobb városunkban van örmény kisebbségi önkormányzat, etnikai alapja, hát... izé.. vagyis... persze mert Erdélyből jöttek... szóval izé nem sok van.
szóval eddig ajnároztuk őket, és MIT TETTEK ÉRTÜNK A RÓMAIAK? ILL. AZ ÖRMÉNYEK?
na, ha pont ennyit tesznek ellenünk, mint eddig értünk, akkor... akkor miről is beszélünk?!

Segna 2012.09.03. 12:32:34

@salv: Meg is öngyilkolták érte.
De Teleki egy európai hírű földrajz tudós volt, nem pedig egy sose dolgozott jogász. És sajnos nem ez az egyetlen különbség a zseb-dúcséval...

Rive 2012.09.03. 12:36:05

@Segna: "eddig úgy tudtam, hogy az IMF=zsidó most meg mán örmények? Miről maradtam le?!"

Pl. arról, hogy az örmény befolyásra példaként hozott nemzetek (USA, franciák) kapásból eléggé központi szerepet játszanak az IMF vezető testületeiben.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 12:36:24

@Panzer:
"...hanem az egyetemes emberi jogi es europai ertekek melletti kiallas. Amely ertek-rendszernek integrans reszet kepezi, hogy a szandekosan, elore kitervelten, aljas indokbol, kulonos kegyetlenseggel elkovetett emberolesert (es emberoles kiserleteert, mert egy masik ormeny tiszthallagatot is megprobalt megolni) kiszabott buntetest le kell ulni. .."
Ez szépen hangzik, de erről sajnos egyéb európai országokban sem mindig hallottak a kiadatásokkal kapcsolatos balhékat nézve.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 12:36:27

Ne felejtsük el, hogy Magyarországon jelentős örmény diaszpóra él. Anno még én is röhögtem, amikor Lányi Zsolt kisgazda lett az örmény kisebbség mittudoménkije, de azóta lett nekem örmény barátom is, aki amúgy nagyjából leszarja ezt a vihart a bilijében, de sörközelben azért elárulta, aggódik, mert az ő népéből is akad ám barom, aki 100 dollárért tényleg idejön és robbant, lő, ha kell, bárkire.

Legalább nem kell ennyi papírszagú akció a TEK létének igazolására. Már erre is jó lesz ez az hacktion. Reménylem, a családom épp nem jár akkor arra.

AnnaKarenina 2012.09.03. 12:38:56

Őszintén szólva döbbenetes azt olvasni, hogy mindenki hibás, főleg az örmények, a világ és a szerintem ép erkölcsi érzékkel rendelkező emberek, csak az ostoba és haszonleső kormány nem, és mindez csak az örmények agresszióját segíti elő.
Kedves Blogíró!
Talán a logikai és időrendi sort újból át kellene tekintened: az azeriek kérték vissza a gyilkosukat, a magyar kormány visszaadta, holott arra semmilyen kötelezettsége nem volt, az örmények meg felháborodtak.
Az azeriek provokációja mindenképpen előbb történt, mint az örmény reakció. Ezt a kinek a malmára hajtódik a víz problematikát jobban át kellene gondolni. És igen fontos, hogy nem nekünk kellett volna a zsilipet kezelnünk.

blah 2012.09.03. 12:39:29

@Schindler Pistája: látom majdnem lejött a lényeg... ennél nem is kell jobban megerőltetni az agyad mert még fájni fog. És ne feledd, biztosan a zsidók a hibásak.

AnnaKarenina 2012.09.03. 12:41:00

@Schindler Pistája: Szerinted ki örül a zászlóégetésnek? Mert szerintem senki. Mert nem lesz jó magyarnak lenni, ha egy vérmesebb örménnyel hozna össze a véletlen.

red shield rapresentative 2012.09.03. 12:41:53

A blog egy nagy kalap fidesz!

A magyar szakemberek, akik ezzel az üggyel 2004 óta foglalkoznak teljes mértékben tisztában voltak, vannak a baltás ügyével.

A titkosszolgálat folyamatosan figyelemmel kísérte még a börtönben is a baltást.

Orbán elrendelte, hogy keressenek kiskaput és szerintem Ő tett javaslatot az azerieknek, mit, mikor, hogyan.

Röhej, hogy egy éves titkos tárgyalást folytattak az azeriek szerint és augusztus 15-én kap egy baromira primitív faxot a KIM.

Úgy tűnik egy év alatt a titkos tárgyalásokon csak az ellentételezésről volt szó, mert ugye minden 2 paragrafus szerint történt, ami nem titok.

Ezt mondja az idióta:

"Magyarország eddig is a nemzetközi jogi eljárásrendet követte az azeri kiadatási ügyben, ezután is ezt teszi, és nem tulajdonít különösebb jelentőséget a kialakult vitának – mondta a magyar kormányfő."

És igazat mond!

Titkolja viszont a bitang, miről is tárgyalt egy évig!

Viszont, mi is tudjuk, hogy a kiadatás jogszerű volt, a háttérben Felcsút, Orbán jogszerűen gazdagszik. Simicska meg esetleg kap kaszálandó pénzt, amit az év végéig elszámol, majd jöhet az MNB készlete 2013-ban.

magyar bucó 2012.09.03. 12:43:02

"Az 1990. évi népszámlálás során 37 fő vallotta magát örmény anyanyelvűnek."

Tényleg jelentős kisebbség... :D

red shield rapresentative 2012.09.03. 12:43:30

A baltás összes levelét olvasta a börtönelhárítás, hát abból is sok minden kiderült.

jobbrolbandita 2012.09.03. 12:46:35

@Kutchek: Medgyó a koccintásával a saját népét köpte szembe... Kicsit más súlya. Az áldozat örmény pedig mielőtt megölték volna, még nyilvánosan megtaposta az azeri zászlót. Lehet, hogy az azeri fickó csak egy nappal megelőzte őt. Amúgy a gyilkos testvérét szüleit korábban kiirtották. A derék örmények. Persze ettől még nem szabad lefejezni senkit de 1. a történet kissé árnyaltabb, 2. nehogy szentté avassuk már az örményeket.
A legfőbb kérdés számomra az, hogy Magyarországra miért hozunk egymást irtó és fanatikusan gyűlölő képzett gyilkosokat és zárjuk össze őket egy kollégiumban...?!

salv 2012.09.03. 12:47:48

Most olvastam az azeriek altak kuldott faxot. Nem azt irjak, hogy a baltas gyilkos fog legalabb 25 evig ulni, hanem azt, hogy az eletfogytiglanra iteltek altalaban ennyit ulnek. Sehol nincs nevesitve, hogy konkretan ennel a gyilkosnal tovabb fogjak folytatni a bortont. Ezek utan egyaltalan nem hiheto, hogy jo szandekkal jartunk el. Gyakorlatilag konkretan megirtak nekunk, hogy mit fognak csinalni.

magyar bucó 2012.09.03. 12:48:13

@jobbrolbandita:
Hogy összebarátkozzanak. Viccnek is rossz, de igaz.

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.09.03. 12:50:58

Hadüzenet?Hahahaaahaha ezen egyedül a 2%-os liberásli csöcselék vergődik napok óta,kurvára senkit sem érdekel!Sem itthon,sem külföldön

magyar bucó 2012.09.03. 12:54:22

@magyar bucó:
"A partnerség keretein belül békefenntartó, katasztrófa-elhárító gyakorlatok, illetve az országok közötti kapcsolattartást és bizalomerősítést szolgáló programok zajlanak."

(hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9kepartners%C3%A9g)

Persze, aki a kutyát és a macskát egy ketrecbe záratta, az hallgatott, mint szar a fűben.

AnnaKarenina 2012.09.03. 12:55:39

"Magyarországnak pedig – bármilyen buta, felületes és érdekorientált a vezetése, bármilyen könnyen befolyásolható a közvéleménye, bármilyen nagy az örmények iránti megértése, bármilyen mélyen elítéli a baltás gyilkos tettét – nem kellene felülnie ennek a provokációnak." Fordítsuk ezt le: "Magyarországnak pedig – bármilyen buta, felületes és érdekorientált a vezetése", nektek az a dolgotok, hogy ezt simán tudomásul vegyétek, és előbb lássátok meg az örmények esetlegesen feltételezhető álságát, mint saját kormányotok ostobaságát. :) Cuki.
Én büszke vagyok arra, hogy sok-sok embernek ez már sok, sokabb a saját anyagi nyavalyáinál is, mert úgy érzi, hogy a becsületébe tapostak. És nagyon is fontos, hogy egy BALTÁS GYILKOSról van szó, mert ez motiválja az emberek erkölcsi dühét. Sokszor megtörtént már a történelemben, hogy nem igazán nagy nemzeti ügyben bukott el valaki, hanem csak ilyen "apróságon", mint hitványság, szószegés. Maga OV sem tulajdonít különösebb jelentőséget az elindult vitának, hát ez megint magáért beszél. Reméljük, ez az eset bekerül majd az erkölcs-tankönyvbe is. Kérdés, milyen előjellel.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 12:56:34

@jobbrolbandita: Az egy kollégiumban lakásnak azért itt Magyarországon megvan a kultúrája.
Hogy csak két szobatársat említsek: Fodor és Orbán.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 12:58:37

@magyar bucó: Örmény anyanyelvűnek. Vallotta magát. Az én barátom sem töltötte ki a legutóbbi népszámlálási ívet sem. Attól ő még van.

Én még magyarnak se szívesen vallom ezután magam. Pedig összeszorult a gyomrom, amikor a képernyőn a mi zászlónkat láttam égni meg taposódni. Visszamegyek svábnak, mint dédöregapám.

AnnaKarenina 2012.09.03. 12:58:40

@mikóka kálmán: Az azeri-örmény konfliktus felszításáról van szó, nem arról, hogy az örmények megtámadnák Mo.-t.

s 2012.09.03. 12:59:16

Nem tetszett az írás. Elmondom miért. Például itt van ez a mondat:
"Mi már semmin nem tudunk változtatni. Lehet, hogy nagyon elrontottuk. Lehet. De az biztos, hogy bármilyen kemény is legyen az örmény fellépés, az azeri gyilkos ügyében ma már tehetetlenek vagyunk."
Kicsit hozzá tetszett szokni a Kárpát - medencei posványhoz, Ratius. A nyugdíjvagyon hang nélküli lenyúlhatóságához, az alaptörvény önkényes módosítgatásához, a bírók idő előtti nyugdíjazásához, stb . . . Örményországban minden ezer méter felett van. Azok ilyen hegyi emberek. Felkapjáka a vizet hamar, aztán baszakodnak. Nem vagy te az ilyesmihez hozzászokva, mert már feladtad a büszkeségedet régen, de aki nem, az érti ezt. Én értem a dolgot.

A másik: tudod kik laknak Azerbajdzsánban? Barnábbak, mint orbán, és nem az idén nyáron sültek le, ha érted, hogyan gondolom. Azoknak BÁRMIT elhinni felelőtlenség. Simán átbasznak, mert az a típus (olyan orbán féle). Lebecsülöd te az örményeket, barátom. Lehet hogy nem egy gazdag nép, de befolyásos. Nem akarom túlértékelni, de a zsidók után a második legbefolyásosabb nép. Nézz utána. Itt mindenki örmény diplomáciai bakiról pampog (te is), de ezt meglehetősen tévesen ítélitek meg. Az örmények egy kibaszott magas labdát csaptak le úgy, hogy lyukat ütött a pályára. A mi hibánkra vártak, megkapták, köszönik szépen (ez persze túlzás), de az ebből adódó helyzetet maximális hatékonysággal fogják kihasználni. Mégis, mit vártál tőlük? Kaszparov örmény. Szerinted ezek az élet más területein is segghülyék. Lófaszt, mama! Ki fogják csinálni orbán (wannabe focista) vityát, diplomácia szempontból biztos, és jó, ha máshogy nem. Szerintem kezdhet sorba állni a patikánál a gyógyszeréért. Szüksége lesz rá.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 13:00:11

@red shield rapresentative: A baltás Szabó Magda műveket fordított azeri nyelvre, s azokról még a Kossuth Rádió is megemlékezett, hogy micsoda kulturális küldetés! (Állítólag ott bestseller. Ha nemzeti hős fordítja, akkor hogyne.)

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 13:00:20

@AnnaKarenina:
Kiadtunk egy gyilkos, aki nem ülte le a büntetését. Volt már ilyen máshol is, meg még lesz is.
Ennél nagyobb probléma az, hogy bénán csináltuk, meg az, hogy beletenyereltünk két egymást szívesen mészárolgató nemzet konfliktusába.

Flúgatlan 2012.09.03. 13:02:35

A legteljesebb mértékben egyetértek a cikkel. Igen durva túlreagálás ez Örményo. részéről.

Csak hát ha Azerb.-nal izmoznak, arra senki se figyel, de hogy egy EU-taggal teszik: az hírértékű. Úgyhogy ez egy a túllihegés jó propagandatrükk tőlük.

(Azért még persze itthon ki kell deríteni, ki a felelős ezért a bakiért és fenéken billenteni.)

magyar bucó 2012.09.03. 13:03:30

@Bretschneider detektív: Minthogy nincs lehetőség más adat gyűjtésére, nyilvántartására, így marad az önbevallás.
37 fő...

AnnaKarenina 2012.09.03. 13:04:42

@Muad\\\'Dib: Máshol lehet, itt nem volt rá még példa. A második mondattal egyetértek, a kérdés, hogy kellett-e egyáltalán. Nyilván kellett és nyilván a pénz miatt, a következő kérdés, hogy lehetett-e volna nem bénán csinálni. Asszem, nem.

combo 2012.09.03. 13:05:03

"De az biztos, hogy bármilyen kemény is legyen az örmény fellépés, az azeri gyilkos ügyében ma már tehetetlenek vagyunk."

Jól van, akkor a baltás gyilkos fejét is meg kellett volna simogatni, mert utólag már tehetetlen az ember...

magyar bucó 2012.09.03. 13:05:05

@Flúgatlan: A titkos megállapodás fontos része, hogy nem nyilvános. ;)
Én pl. jó pénzért az összes gyilkosunkat eladnám... :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.09.03. 13:06:51

@fanatikus analitikus: Bravó, de azért ne hasonlítsuk már magunkat az USÁ-hoz. Elég ha előveszel egy földgömböt. Magyarországot nagyítóval kell megkeresni rajta, míg az Egyesült Államokat... A világesemények befolyásolására való képességünk is egy kicsit más szinten mozog. Lehet utálni az Egyesült Államokat, de a múlt század eleje óta sikerült világhatalommá válniuk. Hogy a politikai és gazdasági erejüket mire és milyen célból használják fel, azon lehet vitatkozni, azt elismerni, azon utálkozni, de egy tény, ők nem olyanok mint a jelenlegi magyar kormány, aki sallereket és kokikat szeretne osztogatni, de ha valaki rájuk mordul, akkor fülüket farkukat behúzva vonulnak vissza.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 13:07:27

De milyen jó, hogy ilyen drasztikusan végzett a kollégával, s nem egy kanál vízben folytotta meg, mint tennék azt itt oly sokan a másikkal.

Mert akkor most nem "baltás" lenne, hanem "vizes".
(És a HírTV is így híjja...)

magyar bucó 2012.09.03. 13:07:50

Örmény származású hírességek: ...Szálasi Ferenc (Magyarország nemzetvezetője)...

(hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_%C3%B6rm%C3%A9nyek)

Bretschneider detektív 2012.09.03. 13:08:23

Bocs a folytottáért. :-( Baszki... Fojtatása nem következik.

dr. Bubó 2012.09.03. 13:08:59

én mégjobban lecsupszítanám a tényeket...

drorvbűn nem törődve sem jogi sem erkölcsi szempontokkal pénzé kiadott egyálombangyilkoló baltás gyilkost

lehet ezt a cigánykodást magyarázgatni... csak nem érdemes...

Bretschneider detektív 2012.09.03. 13:10:54

@magyar bucó: Látod, megint rossz oldalra álltunk. :-) Most az úm. "mérvadó" liberális sajtóban épp azt olvasom, hogy az örményekkel mennyivel több minden köt össze, mint az azeriekkel. És ezek szerint igazuk van. Nem értem, a jelenlegi kormányzat miért szakít a hagyományokkal.

TyToo 2012.09.03. 13:11:24

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): nem érted, hogy én mire gondolok. Arra, hogy ez kettős mérce. Igazságtalanság. Engem az zavar, ami pont abból fakad, hogy kicsik vagyunk. Amiért egy állam erős és nagy, mindent megtehet? Ez lenne az egyenlőség?

De ettől függetlenül arról az oldalról,ahogy Te nézed, igazad van.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.09.03. 13:12:55

@mikóka kálmán: A hülyeségeddel ballagj el a Bécsbe, ott van a legközelebbi Örmény követség, és nekik kezd el hangoztatni. De ne csodálkozz, ha nagyon elvernek. Barom

K.Z 2012.09.03. 13:13:44

Phű régen olvastam ilyen sunyi, manipulatív, seggnyaló posztot érdemes néhány állítását kiemelni!

„Igazán nem vádolható kormánypárti elfogultsággal ez a blog.”

Aha. A szerző mosakodása. Amúgy mintha a posztot mintha Kumin Ferenc ötlötte volna ki, gyakorlatilag az összes kormánypárti blabla megtalálható benne, mikrofonállvány-díjra érdemes írás.

„ Most éppen a Magyarországgal szemben örmény agresszió hozott ki a sodromból.”

Örmény agresszió? Vicces fiú (lány?) vagy te, Ratius :)

”A diplomáciai kapcsolatok megszakítása, a Magyarország elleni szankciók kezdeményezése, a világ örmény kisebbségének magyarellenes mozgósítása egyszerűen elképesztő.”

Ó a régi fideszes kommunikációs recept: ha a világ üvölt Orbán Viktor elképesztő cinizmusán és hülyeségén, akkor az Magyarországgal szembeni támadás.

„Olyan lépések ezek, amelyekre – a nemzetközi diplomácia hagyományai szerint – csak nagyon komoly konfliktus esetén, általában valamilyen fegyveres összetűzés, határincidens, vagy durva titkosszolgálati akció megtorlásaként kerülhet sor. „

Speciel én az utóbbit sem zárnám ki, (az azeri titkosszolgálat aktív az EU-ban). Túl ezen, kár úgy tenni, mintha a politika mondjuk a közgazdaságtannal lenne egyenlő. A politikában vannak szimbolikus ügyek, amit egyszerűen nem lehet úgy tenni, mintha az „csak” egy elítélt kiadatása vagy „csak” egy zászlóletépés lett volna. Safarov kiadása szimbolikus aktus volt, kb. olyan volt, mintha az hősök téri hétvezér-szobrát kapatosan lehugyozta volna valamelyik szomszédos állam vezetője. Ez egy komoly diplomáciai konfliktus, ennél rosszabbat – már csak a földrajzi távolság miatt – Magyarország akkor sem tudott volna elkövetni, ha akart volna.

„Semmi értelme a magyar diplomáciai fiaskót ennyire felfújni, mert ettől semmi nem változik.”

Például isten ments, hogy felelősségre vonják a döntésben részt vevők félelmetes felkészületlenségét és ostobaságát.

A Magyarország elleni örmény agresszió egy lapos ázsiai bosszúhadjárat, amelytől semmilyen eredmény nem várható.”

Azt csak szeretnéd, Ratius, Kumin Ferenc magyar hangja. A világ egyik legaktívabb, legkeményebb kisebbségi lobbiját szabadította Orbán Viktor saját magára. Ez csak a kezdet volt, tesó.

„ Lehet, hogy nagyon elrontottuk.”

Felelősség szétkenése. Lehet? Meg MI rontottuk el? Te direkt tetteted magad ostobának Ratius? Nem! Az Orbán-kabinet, konkrétan Orbán Viktor rontotta el az ügyet, és igen, amennyire csak lehet.

„Harmadrészt pedig jó, ha egészen világosan látjuk: az azeri gyilkos elengedése nem annyira a magyar diplomácia felelőtlenségét, vagy cinizmusát tükrözi – bár nyilván azt is –, de sokkal inkább tükrözi az örmény diplomácia kudarcát.”

Na, itt már a hányinger kerülget a posztíró cinizmusától. Ez konkrét hazugság. Az örmények szétlobbizták az agyukat, hogy ne történjen meg az átadás. A lobbizás nem egy hangos műfaj, mindenki tudja. Amúgy a magyar fél folyamatosan hazudott nekik, mint a vízfolyás.

„A botrány tökéletesen alkalmas arra, hogy a kormány hitelét aláássa.”

Ja, ahogy az őszödi beszéd is aláásta „Gyurcsány Ferenc hitelét” :) Milyen hiteléről beszélsz, te elkúrt gyökér? :)

„A kormány, a külügy, az igazságügy és az egész Fideszes nomenklatúra a teljes zűrzavar állapotába jutott.”

Egy túrót. Kiadták nekik a kommunikációs irányvonalat és azt hápogják vissza. Ahogy te is.

„hebeg-habog a szóvivő, sőt, megfelelve az örmény elvárásoknak, illetve az örmény-párti hazai és nemzetközi közvéleménynek, elkezdi mérgezni a nehezen kialakított azeri kapcsolatokat.”

Pedig de nagy kár lesz érte. A keleti nyitás sikeres politikája megfeneklik, az ország kénytelen újra a szétzüllő jóléti Európa felé orientálódni.

„Miközben Azerbajdzsán, a maga gáz- és olajvagyonának megfelelően egyre jelentősebb ország lesz, (...)a dinamikusan fejlődő ország befektetési lehetőségek sokaságát kínálja a nemzetközi tőkének, azonközben Örményország megmaradt annak, ami eddig is volt: egy jelentéktelen kaukázusi köztársaságnak. „

Aha. Azért Azerbajdzsán sem változik: egy undorító közép-ázsiai iszlám szellemiségű diktatúra. Magyarország, pontosabban Orbán-magyarország egy, az EU-n belül állandó konfliktust gerjesztő, bajkeverő állam. Bizony, nem árt elfelejteni, hogy a kormányzati szintű becstelenség is előbb-vagy utóbb beárazódik.

„Örményországnak égető szüksége van arra, hogy, ha a gazdasági térben nem tudja, hát legalább a lelkekben ellensúlyozza a kialakuló azeri erőfölényt.”

Lásd még: a magyar kormány eddigi külpolitikai erőlködése. Több megértéssel lehetnél az örmények iránt, ha már Orbánéknak a seggét nyalod.

„Magyarországnak pedig – bármilyen buta, felületes és érdekorientált a vezetése

Segítek lefordítani: „buta” = károkozó, tökfelesleges nemzetbiztonsági problémák sorát kreáló, „felületes” = félelmetesen ostoba és dilettáns, „érdekorientált” = döbbenetesen elvtelen és cinikus.

„bármilyen nagy az örmények iránti megértése, bármilyen mélyen elítéli a baltás gyilkos tettét – nem kellene felülnie ennek a provokációnak.”

A magyar közvélemény nem az „örmény provokációnak” ül fel. Nincs semmiféle provokáció, az örmények lépése adekvát. A magyar közvélemény zöme fütyült a sajtótörvény kapcsán a „brüsszeli provokációra”, mert azt még úgy-ahogy igazolni lehetett valamiféle hatalmi logika illetve erkölcs mentén. Ez a lépés azonban igazolhatatlan és amellett rendkívül gusztustalan. Mint ez a blogbejegyzés is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:13:54

@IGe:

"Tegyük hozzá a legfontosabbat, a kaukázusi térségben Örményország az egyetlen keresztény állam"

A 6 kaukázusi államból 5 keresztény. Tehát infód hamis.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:15:04

@fanatikus analitikus:

"ők egy olyan területért háborúskodnak (Hegyi-Karabah) az azeriekkel, amelyik FÜGGETLEN SZERETNE LENNI. Tehát egy elnyomó országgal van dolgunk"

Karabah sosem volt azeri és a lakosság sem az.

red shield rapresentative 2012.09.03. 13:15:36

@Bretschneider detektív: A szerzői jog vajon rendben van-e? Szabó Magda 2007-ben hunyt el.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.09.03. 13:15:37

@fanatikus analitikus: Mióta a világ világ, z sajnos így van. Soha nem volt esélyegyenlőség a politikában az országok között.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 13:16:22

Szálasi örménynek@magyar bucó: Szálasi örménynek vallotta magát (1990-ben)? Ha nem, ne hozd már fel... Te mondod, hogy az az egyetlen szempont. :-)

AnnaKarenina 2012.09.03. 13:17:14

És még egyet a Blogíróhoz: A poszt tanúsága szerint kezd egy Tanú szintű kombináció összeállni arról, hogy tulajdonképpen az örmények akarták, hogy ez mind így menjen végbe, és akkor lesz nekik egy jó ürügyük. Valami kis ürgebőrt még bele kellett volna tenni.

s 2012.09.03. 13:17:26

@fanatikus analitikus:
1, Nem dolgunk megítélni ezt a viszályt (azeri-örmény). Ameddig nem avatkoztunk bele - tehát a mindkét fél számára semleges Magyarország területén elkövetett gyilkosságot a magyar jog alapján annak ismertük el, ami (emberölésnek) - nem is kellett ezzel foglalkozni. Most sem kellene. Az a hiba, hogy beleavatkoztunk ebbe a konflitusba azzal, hogy az egyik fél javára (és ezzel együtt a másik kárára) léptünk. Belesodródtunk abba a helyzetbe, hogy állást kell foglalnunk, mert már meg is tettük. EZ A HIBA!

2, Relativizálsz. Attól, hogy vaklaki kirabolja a benzinkutat, számomra a lopás nem válik megengedetté, mert az csak lopás, nem fegyveres rablás. Ezek abszolút fogalmak (becsületes - becstelen). Nem lehet ilyet mondani, hogy szűzebb vagyok, mint a nővérem, ugyanakkor kevésbé vagyok terhes, mint a szomszéd lány.

breki11 2012.09.03. 13:18:37

szomorú történet....
a reagálások, nyilatkozatok pedig árulkodóak
(talán észre sem veszik magukról)

Bretschneider detektív 2012.09.03. 13:19:36

@red shield rapresentative: Nemtom. Most rákerestem a gugliban, csak egy Szabó Magdát fordított (Az ajtó) plusz a Pál utcai fiúkat.

Emlékezetből dolgoztam, anno feltűnt ez a hír.
De ha a Kossuthon lelkendeztek miatta, akkor csak rendben voltak a jogok.
Most is rendben vannak, nem? (Még a nemzetköziek es.)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:20:08

@IGe:

Grúzia vallásilag nem vegyes. 10 % a muzulmán, ezek jelentős része azeri nemzetiségű.

Behajtó70 2012.09.03. 13:20:55

A kormányzást illetően pont 180 fok köztünk a különbség, de fenti poszt - e konkrét helyzetet minősítő részer - teljesen jogos, igaz. Köszönet a higgadt áttekintésért.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:24:14

@magyar bucó:

Az örmény diaszpóra zöme NEM beszél örményül, kivételt csak a közel-keleti (Libanon, Szíria, Izrael) örménység tesz.

Az örmény identitás ezért nem feltétlenül kötődik a nyelv ismeretéhez. Kb. mint a zsidóknál - a nem-izraeli zsidók 95 %-a egy szót sem tud héberül.

AnnaKarenina 2012.09.03. 13:24:37

@K.Z: Szerintem meg ez a dolgok higgadt és logikus áttekintése.

TyToo 2012.09.03. 13:24:55

@Gondolkodni Próbáló Birca:
nem azt állítottam, hogy azeri terület vagy, hogy azeri a lakosság. Hanem azt, hogy a vitatott terület igazából egyik félből sem kér.

De egyébként a wikipedia szerint volt azeri terület:

hu.wikipedia.org/wiki/Hegyi-Karabah

s 2012.09.03. 13:25:37

@K.Z: Tisztelettel meghajolok a JÓ ÍRÁS előtt. Baszkikám, ez jobban sikerült, mint amit az utóbbi időben olvastam a témáról, pedig nem voltam tétlen, nekem elhiheted. Tiszta, világos, érthető.

TyToo 2012.09.03. 13:25:55

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Szintén igazad van. Idealista vagyok sajnos... :)

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2012.09.03. 13:26:01

Ha a blog írójának igaza lenne, akkor a csávóból nem lett volna nemzeti hős Azerbajdzsánban. (Ha az egyik oldalt túlreagálással vádolod, akkor nézd meg a másikat. A másik itt nem mi vagyunk, hanem Azerbajdzsán.)
Ergo itteni mércével felesleges mérni.
Azerbajdzsán azzal, hogy hőst csinált a csávóból, megalázta az örményeket, nem kicsit, nagyon. Aminek következtében érthető az ő reakciójuk, és mi ehhez úgy asszisztáltunk, hogy nem kell egy külpolitikai gurunak lenni ahhoz, hogy ki lehessen számolni, hogy ez várható volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.09.03. 13:26:25

egyz koztorvenyes bunozot /gyilkost/ aki megkapta a melto bunteteset /eletfogy/ a nemzetkozi jognak megfeleloen 8e v utan kiadtuk annak az orszagnak aminek allampolgara
ennyi a mi reszunk
/ ha ez mondjuk angol-holland viszonylatban tortenik, nem is tudnank rola/
ami ezutan tortent, az a ket orszagot minositi nem minket

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:28:37

@Bretschneider detektív:

Szálasi örménysége egyébként annak idején botrány keretében lett közismert. A 30-as években a Népszava cikket közölt Szálasiról, s megemlítette örmény származását. Szálasi - aki magát színmagyarnak állította - beperelte a lapot, azt állítva, hogy neki csak a vallása "örmény", de ő magyar (ugyanis Szálasi örmény katolikus volt). Aztán a bíróságon Szálasi a pert ELVESZTETTE, a bíró ugyanis megállapította, hogy a Népszavaz dokumentumai hitelesek és Szálasi tényleg örmény származású.

Tragedy 2012.09.03. 13:28:38

T. posztíró!

"Harmadrészt pedig jó, ha egészen világosan látjuk: az azeri gyilkos elengedése nem annyira a magyar diplomácia felelőtlenségét, vagy cinizmusát tükrözi – bár nyilván azt is –, de sokkal inkább tükrözi az örmény diplomácia kudarcát. Örményország megtehette volna, hogy figyelemmel kíséri a magyar-azeri tárgyalásokat, figyelmeztethette volna a magyar külügyet a bakui közhangulatra, esetleg előzetesen tehetett volna komoly lépéseket a kiadatás ellen."

A KIM-ben és a külügyben nem olvasnak mno-t?! Pedig róluk ír! És náluk "került elő" a fax is!
Viccelni tetszik? Akkor olvassa! 1 héttel a kiadatás előtt!
mno.hu/kulfold/peldakent-allitanak-a-fiatalok-ele-a-baltas-gyilkost-1101319

magyar bucó 2012.09.03. 13:29:24

@Bretschneider detektív: Segítek egy kicsit: Szálasi 1990-ben már halott volt, nem vallota magát semminek. Egyébként nem örmény, hanem örmény származású a honlap szerint. (Tudod, volt legalább egy örmény őse.)

magyar bucó 2012.09.03. 13:30:47

@Gondolkodni Próbáló Birca: Hasonló aránnyal számolva (95% nem beszéli a nyelvet) ezer fő alatti a magyarországi örménység.

s 2012.09.03. 13:31:06

@Kabarészínész: Baltával szétbaszta az alvó örményt egy NATO tanfolyam keretén belül, itt Budapesten, a Zrínyi Nemzetvédelmi Egyetemen. Most eleget tudsz?

TyToo 2012.09.03. 13:32:02

@s: " Relativizálsz. Attól, hogy vaklaki kirabolja a benzinkutat, számomra a lopás nem válik megengedetté, mert az csak lopás, nem fegyveres rablás. Ezek abszolút fogalmak (becsületes - becstelen). Nem lehet ilyet mondani, hogy szűzebb vagyok, mint a nővérem, ugyanakkor kevésbé vagyok terhes, mint a szomszéd lány."

Egyértelműen igazad van, de én nem így értettem. Én arra próbáltam rávilágítani, hogy ez kettős mérce velünk szemben. Nem önmosdatásnak írtam de nem lehet örökké a leggyengébb gyerek szerepébe szó nélkül beállni. Amit lehet Jupiternek nem szabad a kisökörnek? Értem én, de nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Pl egy hazai példa: a politikus megússza ugyanazt, amiért más ülne...

2012.09.03. 13:33:55

Rendkívül sajnálom, hogy a blogbejegyzés készítője az azeri szemfényvesztés áldozata lett. Érveinek cáfolatába nem megyek bele, mert már sokan megtették.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 13:34:05

@magyar bucó: Hát, tudod, tudom, hogy mikor halt meg Szálasi, percre pontosan. Bár ilyen pontosan tudnáhatnánk Radnóti, vagy Rejtő, Szerb Antal halálának körülményeiről. (és a sort még folytathatnám. Na, itt most jól használtam az elipszilont)

Ha nincs humorérzék, akkor nincs. Mondjuk így sokadik olvasásra nem is elvárás.

Tragedy 2012.09.03. 13:34:54

@Tragedy: Még annyit: elképzelhető, hogy a Martonyi féle külügy kiseperte a korábbi évek azeri aktáit? Talán nem a rokonsággal kéne kitömni a KIM és a KM irodáit!
Bár a külügy, hajlok rá, most azért hallgat, mert Vityánk belesz@rt a ventillátorba és törölgetik a pöttyöket, amiket ők nem akartak!
Simplicity, unorthodoxia, agymentesség!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:35:20

@fanatikus analitikus:

A WIkipédia cikk butaságot ír, egyetlen percig sem volt Karabah azeri terület.

Független Karabah? Igen, az 1994 óta. Ennek oka azonban csak taktika, valójában az Örményországgal való egyesülés a végcél. Jelenleg van karabahi kormány, hadsereg, kormány, közigazgatás, még saját pénz is, de a gyakorlatban minden szálon Örményországhoz kötődik.

Nem kérnek egyik félből sem? Nem igaz. A karabahiak örmények, s a két ország között nincs mozgáskorlátozás, pl. vannak akik mindkét országban voltak politikusok. A jelenlegi örmény köztársasági elnök Szerzs Szargszjan is karabahi!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 13:35:58

@gusthy1: Még egy dolog. Azzal hogy ebből a féregből hőst kreáltak meggyalázták az összes valódi hőst. A saját hőseiket is, akik korábban az oroszok ellen fegyverrel harcoltak szemtől szemben, nem pedig baltával hálókörletekben...

Egy ilyen mocskot hősnek tekinteni elég beteg társadalmat jelez.

vadliba1 2012.09.03. 13:36:35

@dr. Kóser Malac: A barátság nem szégyen, egyébként már ezek a barátságok harminc évesek. Ugyan kevés barátom van, néhányan elnyomott kisebbségiek a világ több tájáról, de te biztos nem vagy köztük.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:39:23

@magyar bucó:

Igen, kb. annyi. A magyarországi örménység nagyobb része Erdélyben telelepedett le, így a Trianon utáni Mo-n jóval kisebb az örmények aránya, mint Nagy-Magyarországon volt.

Más részről pedig nagyon sok magyarországi örmény asszimilálódott, nem kötődik már semmilyen formában az örmény identitáshoz, maximum tudja, hogy a dédszülők örmények voltak.

Korábban, a XVIII. században még komolyabb szerepük volt az örményeknek Magyarországon, elsősorban a kereskedelemben.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2012.09.03. 13:39:40

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Ez így van.
(Persze amúgy ezek mindig nehéz dolgok. Ez a csávó tényleg egy nyomorult féreg, viszont a szüleit örmények ölték meg... Az ott egy beteg világ.)

s 2012.09.03. 13:39:50

"Én arra próbáltam rávilágítani, hogy ez kettős mérce velünk szemben."

Nincs velünk szemben semmilyen mérce. A mérce MI MAGUNK vagyunk. Önálló, abszolút, örök, megmásíthatatlan etalon. Aki erre nem méltó, az egy senki.

"Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat."

József Attila
1937. február-március

Ui.: Olvassátok el a teljes verset. Mert úgy látom annak idején nem fordítottatok erre kellő gondot, vagy nagyon gyorsan felejtetek (vagy mindkettő).

s 2012.09.03. 13:41:08

@fanatikus analitikus:
"Én arra próbáltam rávilágítani, hogy ez kettős mérce velünk szemben."

Nincs velünk szemben semmilyen mérce. A mérce MI MAGUNK vagyunk. Önálló, abszolút, örök, megmásíthatatlan etalon. Aki erre nem méltó, az egy senki.

"Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat."

József Attila
1937. február-március

Ui.: Olvassátok el a teljes verset. Mert úgy látom annak idején nem fordítottatok erre kellő gondot, vagy nagyon gyorsan felejtetek (vagy mindkettő).

Borenbukk 2012.09.03. 13:43:16

@hagyma: Erdekes, milyen hulye tud lenni valaki, ha erosen akarja.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.03. 13:44:32

Mi itt jobbról magasról letojjuk a kínlódásotokat, kedves balliberális barátaink, ahogy erőnek erejével háborús konfliktust akartok kirobbantani puszta orbanofóbiátokban.
További kellemes vergődést!

Fullánkos Algol 2012.09.03. 13:45:07

Neked is elég érdekes garincszerkezeted lehet, hogy még a tükör előtt állva is csak a másik szemében látod a szálkát. Ez már kezd tökélyre fejlődni ennél a népnél, a cigóknak van itt kitől tanulni. Olyan vagy mint aki a csaj szakítása után őt vádolja merthogy milyen agresszív dolog a szakítás. Tanulhatnál jellemet az örményektől.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 13:47:02

@gusthy1: Ez nem változtat semmin.
Ha hős akar lenni kutassa fel azokat akik a szüleivel ezt tették, tegye le őket Hágában a bíróság ajtajába!

Alacsonyabb szinten kezdjen fegyveres harcot az örmény hadsereggel, és vérezzen el tűzharcban az ügyében.

De ez??? Ez a hős? Baltával? Éjjel? Álmában?
Még ha kihívta volna párbajra...
Ennyire leadták az azeriek?
Mi lett azokból a kaukázusi népekből akik valóban hősiesen harcoltak az oroszok ellen anno?
Év embere egy orgyilkos?

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 13:48:16

@Fullánkos Algol:
"...Tanulhatnál jellemet az örményektől."
ROTFLMAO!!!
Hú, b+...
Minden oka megvan mindenkinek szidni a kormányunkat emiatt az ügy miatt, ez nem lehet vita tárgya, de azért ez nem gyenge.
Igen, roppant jellemes társaság, a kölcsönös népirtásokkal ők ketten ott a jellemesség mintaképei.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.09.03. 13:49:19

@Borenbukk: szerinted, aki az okos, annyira, hogy huloyezi a mas velemenyet...
begess a nyajjal
ennyi tortent amit leirtam
az ormenyek cirkuszojanak az azeriekkel, hogy szembe koptek a torvenyt ne velunk
az mas kerdes, hogy lehet most rugozni azon, hogy jo otlet volt-e kiadni, de jogot nem sertettunk
oldjak meg ott kozosen, mi meg haggyuk oket
es szerintem, ha ormeny ol meg azerit azt is kiadtuk volna

s 2012.09.03. 13:50:29

@fanatikus analitikus: "Pl egy hazai példa: a politikus megússza ugyanazt, amiért más ülne... "

Ez hiba. De egy politikus cselekedeteire csak jóval kisebb ráhatásod lehet, mint a sajátodra, nem? Őt nem tudod megakadályozni, vagy csak nehezen, hogy bűnt kövessen el, de magadat jó útra tudod terelni, nem igaz? Végül, a nagy összegzésnél - amikor csövek lógnak ki belőled, és gépek adják az oxigént - majd csak ez fog számítani. Az, hogy te milyen voltál mindvégig. Akkor az e felé vezető úton miért számítana bármi más, ha a végén is csak ez lesz a lényeg. Ne hagyd magad megtéveszteni, mert a kevéssé elszánt, könnyen befolyásolható embert könnyű eltéríteni. Járj az egyenes úton.

kedves legény 2012.09.03. 13:55:07

@AnnaKarenina: Csesszék meg az ostoba, nyomorult örmények, ha ártatlan magyar embereken vezetik le a dühüket.

Hát nehogymár..

Itt volt ez a szlovák csaj, Rezesová, a felelőtlensége következtében megölt 4 magyar embert.

Ez miatt nem gyűlölöm az összes szlovákot és ha összefutok egy szlovákkal nem fogom orrba verni.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 13:57:08

@Muad\\\'Dib: Teljesen megvadultak... :) Kár ebbe kapaszkodniuk, a jövő héten már nem lesz hír.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 13:59:45

Egyébként az azeri-örmény konfliktusnak időnként vannak komikus momentumai is.

A 2009-es eurovíziós dalfesztiválon Azerbajdzsán egy azeri csajt indított párban a svéd Arash nevű szupersztárral. (Arash eredetileg iráni, az iráni azeri kisebbségből származik.) Az örmények persze fel voltak háborodva, hogy Azerbajdzsán egy világhírű előadót használva csinál propagandát. Aztán mégsem az azeriak nyertek.

A szavazásnál kiderült, hogy pár telefonos szavazat Azerbjdzsánból az örmény résztvevőre lett leadva. Az azeri rendőrség persze kinyomozta a szavazatok eredetét és az összes "hazaárulót" kérdőre vonták!

Következő évben az örmények azzal vágtak vissza, hogy az örmény résztvevő bemutatkozó klipjébe karabahi tájképet tettek be. Az azeriek tajtékoztak a dühtől és feljelentették Örményországot az eurovizós rendezőségnél. A rendezőség végül felhívta az örmények figyelmét, hogy nem szabad idegen országokról tájképet betenni a bemutatkozó klipbe, így az örmények kénytelen voltak kivágni az illető részt a klipből. Az azeriek örültek, hogy nyertek, de a végén, a döntő napján az örmények visszavágtak: az örmény szavazatok ismertetésekor az örmény bemondónő direkt egy karabahi tájképet ábrázoló fotótapéta előtt állt, s így ment le az örmény szavazatok ismertetése. Az örmények világszerte ünnepeltek, hogy túljártak az azeriek eszén.

Tavaly az azeriek visszavágtak, Azerbajdzsán nyerte a fesztivált, ezért idén Azerbjadzsánban volt a fesztivál. Persze az örmények nyilván nem vettek részt. Az azeriek semmit sem bíztak a véletlenre, s egy nagyon furcs döntést hoztak: szigorúan tilos olyan ország zászlaját bevinni a fesztiválra, mely nem vesz rész azon. Így volt ez hivatalosan megfogalmazva, valójában mondhatták volna azt is, hogy nem akarnak örmény zászlót látni, mert félő volt hogy esetleg örményszimpatizáns külföldiek majd zászlót fognak lengetni, ami elfogadhatatlan azeri területen.

Jövőre mi lesz, nem lehet tudni. De az örmények már készülnek. A mostani eset erősíti is őket. Vannak tervek, hogy valami világhíres örményt küldenek majd ki a fesztiválra, hátha így megnyerik, s akkor meg a következő évben Jerevánban lenne a fesztivál, ami gyászba borítaná egész Azerbajdzsánt. Az egyik szóba került név Cher, aki bár csak ételek nevét tudja örményül (az örmény nagymamája főzött neki kiskorában), de tagja mindenféle örmény alapítványoknak és az USÁ-ban számtalan esetben állt ki az örmény népirtásról szóló akciókban.

www.armenianweekly.com/2011/01/12/the-armenian-side-of-cher/

Borenbukk 2012.09.03. 14:00:07

@hagyma: Persze, persze. Muhammad Atta csak repkedett kicsit, ez a Breivik gyerek csak celba lodozott, es Rafael is csak lengette kicsit a keset. Igazan nem tehetnek a rossz idoben rossz helyen tartozkodo aldozatokrol.
Mi is csak ugy kiadtunk egy nemzeti hos meszarost, akirol nyilvanvalo volt, hogy azonnal elengedik. Ezzel csak sajat igazsagszolgaltatasunkat, sajat boszen hangoztatott elveinket, es elmeletileg hangoztatott europaisagunkat koptunk szemen.
Nem is tudom, ez az Obama is mit ertetlenkedik.

s 2012.09.03. 14:01:11

@hagyma: Igazi seggfej vagy. Leszarhatnánk ezt a konfliktust, ha a faszi még itt rohadna a börtönben. De nem itt van. Ez a baj.

"az mas kerdes, hogy lehet most rugozni azon, hogy jo otlet volt-e kiadni, de jogot nem sertettunk"
A diplomácia nem ennyi. Az ennél egy kicsit több. Félek, hogy nem fogod megérteni, mert úgy tűnik épp olyan korlátolt vagy, mint azok, akik hivatalosan intézik ezeket az ügyeket. Megteheted, amit tettél, de nem kellet volna. Érted? Ez kicsit olyan, mint amikor a kocsmában felállsz a bárpultra, előveszed a répát, és szanaszét hugyozol mindent. Megteheted. De nem kellene. Fognak szólni érte.

K.Z 2012.09.03. 14:03:20

@AnnaKarenina: "higgadt racionális áttekintés" :) Szinte látom, ahogy Mráz Ágoston higgadtan és racionálisan bebizonyítja, hogy a magyar kormány higgadtan és racionálisan járt el, amikor egy közép-ázsiai kényúr csicskása lett, ráadásul jó eséllyel a semmiért, mivel egyre nagyobb az esélye, hogy egy petákot sem kap az ország az azeriektől - bár ezt annyira nem is bánnám. Már higgadtan és racionálisan nézve.

Borenbukk 2012.09.03. 14:04:58

@kedves legény: Azert ha hazakuldenenk, ahol nepunnepely fogadna, mert megiscsak kiirtott 4 mocsadek magyart, kicsit talan morc lennel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.09.03. 14:06:00

@Borenbukk: szamtalanszor elofordul, ha egy orszag teruleten ket kulfoldi oli egymast, meg az itelethozatalt is rabizzak az illeto orszagra, aminek allampolgara
az hogy az azeriek ilyen korlatoltak...
Obama leszarja, magasrol@s: anyad a seggfej
sermmi kozunk hozza, nem magyart olt meg, az azeriek kiengedtek, mert harcban allnak az ormenyekkel ezert oket kene ekezni
amugy, hogy mekkora problemak vannak otthon, eszem megall...
inkabb tiltakozzatok a magyar zaszlo eloegetese ellen
seggfejek

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 14:07:37

@Borenbukk: Ha 3. országban történt volna az eset és ha a 3. ország engedné ki, úgy gondoltad, ügye?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.09.03. 14:07:40

na ezert jovok en ritkan magyar politikai topikba, mert ahogy mas a velemenyed egybol hulye esggfej leszel
es ezert is lepek le most
tovabbi jo gyulolkodest es szeressetek ormenyorszagot

Oldgamer 2012.09.03. 14:08:08

@magyar bucó: "994-ben mintegy 32 000 (!)ember adott le voksot a kisebbségi önkormányzati választásokon az örményekre."

joskagyerek666 2012.09.03. 14:08:58

"A hadüzenet előtti végső adukat teríti elénk Jereván." Na hát akkor üzenjen hadat Örményország, majd a NATO begyalulja a szaros kis 3 milliós országukat... Most az egyszer nem fostam be.

Celtic 2012.09.03. 14:11:59

No, koszi, hoyg megfogalmaztad a velemyenemet, nagyon hasonloan latom en is.

Szerencsere nem vagyunk szomszedok, talan nem elterjedt arrafele az ongyilkos merenylo (nem orulnek, ha a 4-6 villamoson robbantana vmi elmebeteg), igy aztan, ha nekik jo, hogy megszakitjak a diplomaciai kapcsolatot, am tegyek. Ez miatt ennyit nem kellene izgulni.

Borenbukk 2012.09.03. 14:13:01

@hagyma: Mondom en, hogy jatszod a hulyet. Problemamentesen kiadunk most is barkit a sajat allamanak, ha biztosak vagyunk benne, hogy ezzel nem implicit modon szabadon bocsatjuk, vagy a masik iranyba halalra iteljuk.

Borenbukk 2012.09.03. 14:13:50

@dr. Kóser Malac: Az mar igazan aprosag. Az altalam vazolt esetben csak meg nagyobb idiotanak tunnenk.

Fullánkos Algol 2012.09.03. 14:14:11

@Muad\\\'Dib: Kevered te hogy milyen népírtásnak kik voltak a részesei és kik az áldozatai.
De hát az ilyesmit megszokhattuk már tőled meg a hozzád hasonlóktól.

magyar bucó 2012.09.03. 14:14:22

@Oldgamer: "A több tízezer szimpátia-voksot feltehetően örmény származású, de magyar nemzetiségű állampolgárok adhatták le."

kedves legény 2012.09.03. 14:18:04

@Borenbukk: Ebből az aspektusból nem jó a hasonlat.

Az örmények jogosan vannak felháborodva.
Hiszen mégis szabadon engedtek egy közönséges gyilkost, ráadásul hősként tisztelik. Jogosan haragszanak az azeriekre. (de ránk nem.)

De.. és ez a lényeg:

Nem Magyarország engedte szabadon a gyilkost, hanem az azeri elnök adott neki kegyelmet. Nagyon nem mind1.

Az azeriek ígéretet tettek nekünk arra, hogy a gyilkos továbbra is börtönben fog rohadni, csak azeri földön... (van is erről egy hivatalos levél, ami bejárta elvileg a netet)

Aztán, ezt az ígéretüket nem tartották be, hanem az elnök pofátlan módon egyből szabadon engedte a gyilkost.

Szóval innentől kezdve b@sszák meg a magyar zászlót taposó örmények, tapossák-égessék az azerit, de ne a magyart és pláne ne a magyar embereket zaklassák.

ca2 2012.09.03. 14:23:07

hát ezen majdnem besz--tam..:
"Az örmények Magyarország ellen elkövetett diplomáciai atomtámadása óriási légnyomással taszította az ellenzéki oldalra a magyar közgondolkodást."
mélyen elgondolkodtam, hogy a poszt író ezt komolyan gondolja vagy ironizál...

is 2012.09.03. 14:23:29

@kedves legény: , "Nem Magyarország engedte szabadon a gyilkost, hanem az azeri elnök adott neki kegyelmet. Nagyon nem mind1"

Nem bizony. Az egyiket tettesnek hívják, a másikat tettestársnak, bűnsegédnek. Az érdemi tettestárs, aki nélkül a tett nem lett volna elkövethető, a tettes büntetésének kb. 80-90%-át szokta kapni. Ennyi a differencia.

Egyébként Hitler sem ölt meg egy zsidót sem, ugye, minek basztatják szegényt, ugye. Sztálin hány embert végzett ki? Sehányat. Nagyon nem mind1, ugye?

Borenbukk 2012.09.03. 14:26:05

@kedves legény: "Nem Magyarország engedte szabadon a gyilkost, hanem az azeri elnök adott neki kegyelmet."

Mondtam: Atta csak repkedett, Breivik csak celbalott... Lehet persze gyengeelmejunek tettetni magunkat, de ritkan sikerul meguszni igy barmit. Az azeriek egy egyszeru formalevelet kuldtek nekunk, amiben megigertek, hogy nem mentik fel a vad alol, es nem kezdenek uj birosagi eljarast sem. be is tartottak. A level csak arra jo, hogy a gyengeelmeju mutatvanyunkat megalapozzuk vele.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 14:26:19

@Fullánkos Algol:
Khojaly Massacre
Hátha megtalálod a világhálón, jól informált...

ca2 2012.09.03. 14:27:56

az egészben az a legelkeserítőbb, hogy az ellenzéki újságírás ma ennyire képes...
főbb híreink: baltás gyilkos, orbán beszéde alatt elájultak a hallgatók...
ennyire fasza ez a kormány, hogy csak ilyen zagyvalékos hülyeségeken képes fogást venni az ellenzéki sajtó?

2012.09.03. 14:30:33

@Borenbukk: Fidesz európaisága kb. olyan, mint a józsefvárosi piacon kapható nájki dorkó.

Borenbukk 2012.09.03. 14:30:58

@ca2: Ebben a fel oraban eppen...

is 2012.09.03. 14:32:31

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): mi szentté avattunk egy királyt, aki a saját testvérét felnégyeltette, és vagy az ország egyharmadát kiírtotta... és még további népek vannak, pl. Sir Francis Drake közönséges kalóz volt. furcsa ez a történelem, ugye?

NIL7 2012.09.03. 14:32:35

Bárhogy is van, de nekem tetszik benne, hogy szopatják a magyar kúrmányt. Hagy izzadjanak, szenvedjenek meg a fizetésükért ... :-DD
(ha a Gyurcsannyal csinálnák az is tetszene ... kutyaütö mind)

kedves legény 2012.09.03. 14:32:48

@is: Te miről beszélsz ember ?!

Hogy jön ide Hitler, a zsidók, meg Sztálin ? Ne ríkassál már..

Ez a tag vagy 8 évet ült nálunk börtönben, a magyar és az azeri igazságügyi minisztérium között történt egy levél váltás, amiben az azeri fél biztosítékot vállaltak arra, hogy a gyilkos azerben folytatja börtönbüntetését. (ezt a levelet megtalálod az mno-n)

Átbaszták Orbánékat, ez történt.

zum trucc 2012.09.03. 14:33:20

Ami egy kicsit aggasztó:
ennyire hülyék a magyar államapparátusban fellelhető, különböző szintű vezetők. Nem kérdés, állítás. Most már cáfolhatatlan.
Egy mészárolós gyilkos büntetlenül marad, sőt megdicsőül.
Egy csomó tisztviselő, miniszterig bezárólag továbbra is felveszi a fizetését.
Nevetséges.
Japánban ekkora (valójában ekkora ostobaságot utoljára 1935-ben követtek el, amikor megtámadták Kínát.) szóval ekkora faszság elkövetése eseténa felelősök harakirit követnek el. Mert szégyellik magukat.

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:34:54

@kedves legény: Ha nem is vezetik le a dühüket, de utálhatnak bennünket, mint egy olyan ország állampolgárait, ahol egy min.elnök ilyen alávaló dolgot tehet, csak úgy, mert kedve szottyan. Ha te nem tisztelsz egy másik nemzetet, ne várd, hogy a te magyarságodat tiszteljék. (Tegnap meg úgy hallottam a TV-ben, hogy Rezes(ova) anyja magyarul beszélt.)
Vasárnap már megmutatták magyarok, és holnap is megmutatják magyarok maguknak és a világnak, hogy nem értenek egyet baltás gyilkosok szélnek eresztésével és nemzeti konfliktusokba való beavatkozással.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 14:35:38

@zum trucc:
Japán azért érdekes példa jelen esetben, mert ők például azonnal kiengedték a saját kis kannibál gyilkosukat, miután Franciaország kiadta nekik, és az illető azóta is kis minicelebként éldegél.

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:36:05

@ca2: Az erkölcs szót ők nem ismerik.

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:37:27

@hagyma: Mi a mi országunkat szeretjük és féltjük a hírnevét, így magunkért cselekszünk.

salv 2012.09.03. 14:37:39

"Arra a kérdésre, hogy volt-e titkos megállapodás az azeriekkel, a kormányfő azt válaszolta: "ez egy demokratikus európai állam. A nemzetközi jog szabályait nem titkos megállapodások szerint alakítják, hanem ahogyan azok írva vannak, nyilvánosan". "

Ugyanazt csinalja, mint az azeriek. Nem azt mondja, hogy ebben az ugyben nem volt titkos megallapodas, hanem azt mondja, hogy altalaban nem szokott lenni. Magyarul, Orban azt mondta, hogy volt titkos megallapodas.

Az azeriek is azt faxoltak, hogy altalaban folytatjak a bortonbuntetest, es altalaban legalabb 25 evig ul az eletfogytiglant kapo. Azaz, konkretan a baltas gyilkos nem fog.

kedves legény 2012.09.03. 14:37:44

@Borenbukk: Kit érdekel ?

Nyilván a levél nem volt kellő biztosíték, de hülye lesz Magyarország a saját pénzén tartani egy rabot, amikor a saját hazájában is letöltheti azt az x évet.

Ez nem történt meg.
Kész.

Fikázzák az azeri elnököt..

Fullánkos Algol 2012.09.03. 14:39:34

@Muad\\\'Dib: Nyilván minden azzal kezdődött hogy a másik visszaütött.
Majd megtanulsz mélyebbre leásni.

salv 2012.09.03. 14:40:52

@kedves legény: Az azeriek nem vallaltak biztositekot arra, hogy a baltas gyilkos ulni fog. A MN mar az errol szolo cikk cimeben is hazudik. Ok csak annyit mondtak, hogy altalaban folytatni szoktak a bortonbuntetest. A konkret ugyrol szo sem volt.

2llkedő 2012.09.03. 14:41:14

@kedves legény: "de hülye lesz Magyarország a saját pénzén tartani egy rabot, "

Éjjen az államadósság elleni küzdelem!

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:41:16

@K.Z: Hát igen. És milyen drámaian lett bemutatva a feltörekvő, igyekvő Azerbajdzsán minden előnye, ugyan a kormányunk már le is hazugozta őket), Örményország meg csak egy jelentéktelen légypiszok a térképen. (Vajon melyik országhoz hasonlít még?:)

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:42:48

@Muad\\\'Dib: A japán kannibál azért érdekes eset, mert ők saját magukra szabadították rá. Abban biztos lehetsz, hogy a franciák (és még jó néhány állam) a soha be nem engedhető személyek között tartja nyilván.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 14:43:13

@Fullánkos Algol:
Ja, értem. Tehát van jó népirtás, meg rossz.
Ez ám a demokrata hozzáállás. Mondd, melyik esetben jó a gyermekek meg nők lemészárlása. Hátha tanulok valami újat.
Itt mindkét fél egyformán lelkesen mészárolta a másikat a 90-es konfliktusban. Akár fáj ezt belátni, akár nem.
Ha szerinted az örmények ellen elkövetett bűnök elfogadhatóvá tesznek népirtásokat, akkor érdekes a gondolatmeneted.

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:43:58

@kedves legény: hát téged nem érdekel - se sokkal több embert meg igen - kár kapálózni

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 14:44:25

@AnnaKarenina:
Hogy kissé könnyedebben is írjak a témához: remélem mi sem fogjuk visszaengedni, ha esetleg hiányozna neki az ország. :)

salv 2012.09.03. 14:44:37

@Borenbukk: Az azeriek nem igertek meg, hogy nem mentik fel. Olvasd el a levelet. Ok csak annyit irtak, hogy altalaban nem szoktak felmenteni az ilyeneket.

Orban is azt mondta ma, hogy altalaban nem adunk el penzert gyilkosokat. Azt nem mondta, hogy most se penzert adtuk el a baltast.

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:44:46

@kedves legény: hát téged nem érdekel - de sokkal több embert meg igen - kár kapálózni

s 2012.09.03. 14:44:57

@hagyma: Megtippeltem, hogy nem fogod érteni. Bejött. Ennyi.

Borenbukk 2012.09.03. 14:45:09

@kedves legény: A ravasz Gyurcsanyek persze nem adtak oda, mert tudtak, hogy mi lenne az eredmeny, de kozben valahol ez a tudas elveszett. Mondom en, hogy nehez strategia szellemi fogyatekosnak tettetni magunkat, meg kicsit ketelu is, mert mi van, ha elhiszik.

Es akko megkerdeznem toled is, kuldjuk haza Rafaelt a csaladjahoz, ha azok nagyon erosen megigerik, hogy 15 ev szobafogsagot kap?

Belagezapista (törölt) 2012.09.03. 14:45:14

Nekem legjobban az fáj, hogy az örmények kimondottan szerették a magyarokat ezen ügy előtt.

is 2012.09.03. 14:45:26

@ca2: amikor azt írják, hogy a GDP csökken, és Magyarország a gazdasági vesztébe rohan, akkor azt te szimplán ignorálod. a kommentedből is látszik, hogy mit vagy egyáltalán képes felfogni. neked tényleg a FIDESZ szintje való, bár Mo ebbe beledöglik

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.09.03. 14:46:00

Mire jó ez az egész balhé? A magyar kúrmány elengedett egy köztörvényes bűnözőt, aki az alvó diáktársát baltával agyonverte. Ez nem hőstett, hanem aljas gyilkosság. Az azeriek nyilván másként látják, hiszen az azonnali elnöki kegyelem, lakás, előléptetés, elmaradt zsold kifizetése erre utal. A magyar kúrmány ne mondja, hogy nem tudta, hogy mi fog történni. Igen, tudták. A kúrmány lehet, hogy hülye, de azért vannak még olyan emberek, akik értenek a dolgokhoz és bizonyára referáltak a kúrmánynak, hogy mi várható. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a felcsúti kisgömböcnek megmondta az azeri elnök, hogy ha pénzt akartok, akkor ez és ez lesz. Igen beszédes a kép, ahol a felcsúti kisgömböc meghúzza magát a domináns pózban feszítő azeri elnök előtt. Szégyenlem, hogy ilyen kisgömböc a miniszterelnökünk! Azt mondom, a magyar kúrmány ugyan a nemzetközi jognak megfelelően, ugyanakkor tahó paraszt módon viselkedett és járt el, vagyis hozta a szokásos formáját. Egy rakás szerencsétlenség a fülkeforradalmárok narancsnyája a vezérkostól a legkisebb bárányig.
Ha a kúrmány keletre akar nyitni, akkor Moszkvában, Pekingben és Tokióban kopogtasson.

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:47:26

@zum trucc: Addig számolták a lovakat az iskolákban, meg a kórházakban, hogy ez lett a vége. Csak tudnám Martonyit mire tartják, és ő miért vállalja ezt a méltatlan szerepet?

ROBERTO 2012.09.03. 14:48:52

@K.Z: kenegetheted a sz@rt, mindenkire, de a kutyát nemérdekli. :-)

A fószer lakat alatt tartása életfogytiglan, kiszámolható, hogy mennyibe kerül az országnak. Fel lehetett volna ajánlani az általad nagyra becsült görményeknek, hogy fizesség a cehhet, és akkor a fószer marad, egyébként meg megkapják odahaza nemzeti hősnek. De végül is ezt a fizetséget az örményék, előre önként is felajánlhatták volna, de nem tették. Jobb nekik, ha az ellenséget más pézén tartják rabláncon.

Amúgy meg lapozzunk, az ügy felfújása elfed egy csomó aktuális problémát, eddig a jövő évi kőccségvetés volt a műsoros, most bezzeg az axmen :-)

Ez bezzeg nem fáj az ellenzéki trolloknak, ... naná, hogy nem, annyi eszük nincs, hogy a szitán átlássanak, és észrevegyék, hogy ez csak egy kormányzati gumicsont, amin egy darabig elrágódhatnak, addig sem a "vezér" nadrágját harapják :-)

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:49:33

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Egyetértek. A helyzet az, hogy se nyugaton, se keleten nem tudnak normális politikát folytatni, valakinek folyton sértik az érdekeit anélkül, hogy Mo. jól járna. Ez egy bravúr.

is 2012.09.03. 14:51:25

@kedves legény: nem érted, hogy jön ide Hitler meg Sztálin? hát olvasd el még párszor, le van írva, nem száll el, nem szó ez. bátran, bátran, már Lenin is megmondta. tanulni, tanulni, tanulni. szólj, ha sikerült felfognod. én még egyszer ingyér le nem írom neked.

átbaszták, persze. egy év tárgyalást követően, Orbán kiutazása után, az összes azeri nyilatkozat fényében. persze, csak úgy lehetett, tényleg átbaszták. hogy egyesekkel mit meg nem lehet etetni...

s 2012.09.03. 14:51:45

Ha esetleg egy örmény merénylő erre jár, bombával telibaszott hátizsákkal, és megkérdi, hogy mégis merre lakik ov, simán útbaigazítom. Ez hozzátartozik a szíves vendéglátáshoz. Szerintem utána is megyek a tartálykocsival, ha nem égne le rendesen a tűz, akkor kicsit fröcskölök rá. Ennyi.

Palestinenser 2012.09.03. 14:52:37

Agyon kellett volna az azeri tisztet baltával csapni és úgy visszaadni. Akkor mindkét fél elégedett lehetett volna. Kiadtuk is meg nem is.

Namir 2012.09.03. 14:53:37

Nincs ebben az országban semmi baj, ha napok óta ez a legfőbb problémánk.

magyar bucó 2012.09.03. 14:54:22

Az persze nem jutott eszébe a derék örményeknek, hogy ők ajánljanak többet érte. :)

s 2012.09.03. 14:55:01

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:
"Igen beszédes a kép, ahol a felcsúti kisgömböc meghúzza magát a domináns pózban feszítő azeri elnök előtt. Szégyenlem, hogy ilyen kisgömböc a miniszterelnökünk!"

Pedig van olyan kép is, ahol a faszát szopja. Ez persze nem publikus, de azért van . . .

Palestinenser 2012.09.03. 14:55:10

Ezek után szerintem a kitüntetések és a jutalmak reményében elárasztanak minket a hazai örményekre vadászó, baltás azeri gyilkosok.

s 2012.09.03. 14:56:14

@Palestinenser: Igaz, igaz, mintha csak magam mondtam volna. Mint az okos lány. Hoztam is, meg nem is.

AnnaKarenina 2012.09.03. 14:57:46

@Namir: Gondolom, ezt úgy érted, hogy a gazdasági mélyrepülés után megszületett az erkölcsi is. :)

s 2012.09.03. 14:57:47

@magyar bucó: Nem látod a pályát. Az örmények a maximumot húzták ki a szituból . . . ingyen. Régi kereskedő nép.

kedves legény 2012.09.03. 14:58:00

@félázsiai 2llkedő:

Figyelj.

Abban az esetben, ha igaz, az a vélemény vezéres cikk, hogy pénzért adták el a rabot (amit kétlek, szerintem csak nagyon csúnyán átbaszták orbánékat) még akár jól is járhattunk volna.

Persze csak akkor, ha azerbajdzsánban tényleg folytatja a börtönbüntetését a gyilkos azaz nem kap kegyelmet az elnöktől. Vagy legalább nem ilyen hamar, hanem csak 10 év múlva teszem azt..

Nem lenne erkölcsi kérdés, kaptunk volna zsét az azeriektől, közel-keleti kapcsolatok fellendítése stb stb...

Nem jött be.
Szarügy.

Borenbukk 2012.09.03. 14:59:08

@Namir: Tucatjaval vannak problemak, de egyszerre csak viszonylag keveset tudunk kivesezni egy helyen. Meg ez akkorra merhetetlen kretenseg volt, amit nehez lesz uberelni. Nem is tudom, melyik lenne szarabb, ha kapnank hitelt, es vegul nekunk kene fizetnunk azert, hogy egy rovid idore a vilag segglyukava leptunk elo, vagy meg penz se lenne belole utobb.

s 2012.09.03. 14:59:10

@Palestinenser: Pedig ez probléma. Már ha jobban belegondolunk.

phaszfej 2012.09.03. 14:59:14

Egyben lenyelem azt a szar országot.

Fullánkos Algol 2012.09.03. 14:59:31

@Muad\\\'Dib: az évtizedekkel korábbi nagyságrendnyivel tömegesebb veszteségüket leszarod, kevered az okot és a következményt, ez téged minősít

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 14:59:43

@is: Ettől lenne furcsa?
Istvánt senki nem nevezi hősnek. A szent mást jelent. Istvánból a hősi kvalitás teljességgel hiányzott. (Ellentétben pl Lászlóval, hogy más szent is szóba kerüljön.)

Drake személyesen vitte vásárra a bőrét. Nem halaskofák kosaraiból lopott az éj leple alatt, hanem a kor elitkatonái a spanyolok ellen harcolt. Angol szempontból érthető ha hősnek tartják.

kedves legény 2012.09.03. 14:59:59

@Borenbukk: A Gyurcsányéknak biztos nem ajánlottak kp-t érte... azért nem adták oda gyurcsányék.. haha:)

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 15:00:48

@Fullánkos Algol:
Leszarom? Írtam én olyat, hogy az azeriek jó fejek? Azt írtam, hogy kölcsönösen kiirtanák egymást, és el is követtek nem olyan rég mindent ennek érdekében.
Az pedig , hogy te népirtásokat relativizálsz nem engem minősít.

AnnaKarenina 2012.09.03. 15:01:12

@s: Ja, direkt így intézték OV-val. Lehet, hogy nekik már kétéves titkos tárgyalásaik voltak. Hú, de ravasz.
(Te is régi kereskedő lehetsz, ha csak ennyit látsz.)
De ha higgadtan ! nézed, akkor kiderül, hogy a ti oldalatokról az örmények jártak jól, objektíve az azeriek, véletlenül csak mi nem jártunk jól megint.

roki 2012.09.03. 15:01:35

@magyar bucó:

Valószínűleg az örmények mérhetetlen felháborodása leginkább a jelenleg igencsak kussoló Moszkvának szól, akinek talán leginkább az érdekében állt Safarov kiadatása Azerbajdzsánnak, hogy megerősítsék vele a szekuláris berendezkedés biztosítékát jelentő Alijev adminisztráció tartós hatalmát.

Borenbukk 2012.09.03. 15:03:40

@kedves legény: Ez a mi nagy szuverenitasunk. A becsuletunket, johirunket szivesen aruba bocsatjuk, csak az Orban/Matolcsy duo garazdalkodhasson meg egy kicsit.

2llkedő 2012.09.03. 15:04:30

@kedves legény: "Abban az esetben, ha igaz, az a vélemény vezéres cikk, hogy pénzért adták el a rabot (amit kétlek, szerintem csak nagyon csúnyán átbaszták orbánékat) még akár jól is járhattunk volna."

Úgy láccik nem tudsz olvasni, csak a süket dumát nyomod.

roki 2012.09.03. 15:04:57

@kedves legény:

Gyurcsányék idejében még nem volt tétje a kiadatásnak, az csak azzal állt elő, hogy világszerte megszaporodtak a mohamedán államok iszlamista irányba történő bedőlései, amik esetében nem lehet nem észrevenni, hogy több esetben az oroszok külpolitikai érdekének sérelmével állt elő a helyzet.

ca2 2012.09.03. 15:04:57

@is: nincs ezzel semmi gond, orbán röhög a markába ezen, az ilyen gyöngyszemek köszönhetti többek között, hogy "zseniális" kormányzása mellett is sima 50% feletti eredményekkel hozza a fidesz az időközi választásokat.
aki az index bloggerjeinek írásait elolvassa az vagy becsinál a röhögéstől vagy sírvafakad, de a szeme nem marad szárazon az biztos...
én időnként már komoly elgondolkodok, hogy ezeknek az írásoknak mi a célja?
ha az ellenzéket szeretnék lejáratni akkor nagyon jók, de ha a kormányt akkor jobban tennék ha a blog rovatban ezután csak üres fehér lapokról lehetne véleményt írni, különben orbánnak még 2-3 ciklusra prolongálva vagyon a 2/3....

s 2012.09.03. 15:06:33

@Borenbukk: orbán kiállt a placcra, fogott egy tompa, de törött fakanalat és hangos ordítással tökön szúrta magát. Eddig ennyit tudunk biztosan. Mondjuk már ez is bőven több, mint amit tudnunk érdemes, de a történet tovább folytatódik, érdekesebbnél érdekesebb fordulatokkal. Ne menjenek sehova, reklám után visszajövünk, és folytatjuk orbán (wannabe focista) vitya felülmúlhatalanul érdekes kalandjaival a kisázsia, konfliktusokkal terhelt térségből. Maradjanak velünk. Mondjuk mi a faszt is tehetnénk, lássuk a folytatást.

Borenbukk 2012.09.03. 15:06:54

@kedves legény: Valahogy ketlem, hogy ne ajanlottak volna mar korabban is ezt-azt, a vegeredmeny viszont ugyanaz: ez a tehetsegtelen, aljas Gyurcsany valahogy tisztessegesebbnek latszik, mint a nemzeti-kereszteny kormanyunk.

zum trucc 2012.09.03. 15:07:51

@AnnaKarenina: Az a Martonyi sem különb a többinél.
Buta.

Borenbukk 2012.09.03. 15:08:57

@roki: Te ugye az Index forumos rocky vagy? O magyarazta mindig ilyen nagyivu mestertervekkel az osszes Fideszes baromsagot.

kedves legény 2012.09.03. 15:12:16

@Borenbukk: Neeem.. hát persze... Gyurcsány a szent.

Azért zavarták el őt mert ő a tisztesség mintaképe. :)

Fullánkos Algol 2012.09.03. 15:12:37

@Muad\\\'Dib: Dehogynem, az pontosan téged minősít hogy egyenlőségjelet próbálsz tenni aközé akit először irtott, és aközé aki nem hagyta magát

2llkedő 2012.09.03. 15:14:46

@kedves legény: "Neeem.. hát persze... Gyurcsány a szent."

Mihez képest? Piktorhoz képest igen!

Borenbukk 2012.09.03. 15:15:08

@kedves legény: Kiadta vagy nem adta, ez a csunya Gyurcsany az azeri legenyt?

Borenbukk 2012.09.03. 15:16:14

@Fullánkos Algol: Nem kovetem a vitatokat, de tudod ugye, hogy a viszontirtas nem vedekezes?

ca2 2012.09.03. 15:16:46

@is: hogy pár hülyegyerek ilyen kényszeredetten előhúzott marhaságok miatt tüntet az nem "közgondolkodás..."
az külön jópofa, hogy milla-nak nevezik magukat, inkább a tucat sztem találóbb lenne..
legközelebb sztem inkább azért kéne tüntetni, hogy orbánon csúnya ing volt a vidi meccsen...
ha valódi kritikát szeretne gyakorolni az ellenzék akkor talán ideje lenne így a ciklus felén túl valamiféle értelmezhető gondolatokat megfogalmazni...

ca2 2012.09.03. 15:17:45

@ca2: lenne miről azért...

mendson 2012.09.03. 15:18:22

Itten sokat irogattak arról, hogy mennyi is az örmény.Szóval annál a harminc valahánynál elég rendesen több.A föváros 23 kerületéből 13-ban kisebbségi önkormányzatuk van (2010-ben).2006-ban az országosan 31 helyen alakíthattak kisebbségi önkormányzatot mert 2364-en kérték felvételüket.

roki 2012.09.03. 15:18:28

@Borenbukk:

Tetszik vagy sem, de a körülményekből csak azt a következtetést lehet levonni annak alapján, hogy
1.) A hiteleken elérhető haszon nem magyarázza a kiadatást
2.) Nyilvánvaló, hogy a fidesz-adminisztráció tisztában volt a várható azeri lépésekkel

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 15:19:04

@Fullánkos Algol:
"...és aközé aki nem hagyta magát "
Remélem származásilag vagy érintett, és nem, mint ember vagy ennyire aljas.
Szerinted civilek lemészárlása, vajon milyen szempontból nevezhető "nem hagyta magát"-nak? Biztos, hogy gyerekek meg nők voltak a legnagyobb elkövetői az örmények elleni atrocitásoknak? Nem lehet, hogy fegyveres férfiak voltak?

bgp 2012.09.03. 15:20:12

Durva, agresszív fellépés? Orbánékról ez is lepereg mint kacsa hátáról a víz.

ca2 2012.09.03. 15:20:48

@mendson: na azért azoknak az örményeknek a többsége sok-sok generáció óta semmiféle örmény kötődéssel sem bír a származásán kívül...
ettől persze még valhatja magát örménynek, hiszen az identitását mindenki maga határozza meg..

kedves legény 2012.09.03. 15:21:05

@Borenbukk: Nem adta ki!!

A franc essen bele emberek, elcsesztük, félre ismertük Gyurcsányt. Nem adta ki az azeri baltás legényt, ez a bizonyíték, hogy ő egy tisztességes, becsületes ember.

Felejtsük el neki, hogy egy országot b@szott át a palánkon, éveken át hazudott, tönkretette az országot stb.. mindez már nem számít. Mert -Gyurcsány Ferenc nem adta ki az azeri legényt-

Vissza Gyurcsánnyal!

Borenbukk 2012.09.03. 15:23:13

@kedves legény: Szalmabab, ha erted, mire gondolok.
Ne hiszteriazz, mert csak szanalmasnak tunsz tole!

bgp 2012.09.03. 15:24:31

@hagyma: Pénzért, biztosan. Mindenki tudja, hogy ez nem az örmények elleni lépés volt, csak a mani ott csillogott Ovi szemében és nem tudott ellenállni.

Palestinenser 2012.09.03. 15:24:45

melyik országon keresztül vonul fel ellenünk a zörmény haderő? A hazai örmények melyik oldalon fognak harcolni? Tudja e valaki Fogarasi Árpád jómunkásember bunkerének a címét? Én oda fogok menekülni, mert ott 30 000 vagy 300 000 liter vízbő lesz előállítva a zoxigén. Mikó...

kedves legény 2012.09.03. 15:27:05

@Borenbukk: Figyelj apa.

Ha neked Orbánra az a válaszod, hogy Gyurcsány akkor inkább ne nyissuk vitát arról, hogy ki a szánalmas és ki az ostoba.

roki 2012.09.03. 15:27:41

@Muad\\\'Dib:

'Leszarom? Írtam én olyat, hogy az azeriek jó fejek? Azt írtam, hogy kölcsönösen kiirtanák egymást, és el is követtek nem olyan rég mindent ennek érdekében.'

Karabahban és a környező, már azeriek lakta területeken az örmények győztek, ők voltak az erőszakosabb etnikai tisztogatók az azeriek kárára.

Ennek a Safarovnak fél rokonságát lemészárolták az örmények, másik felét elüldözték., mindezek fényében a baltás reakció ugyan túlzó, de megfelel a térségben tapasztalható indulatoknak.

Balt 2012.09.03. 15:29:47

Korrekt poszt, kösz!

Fullánkos Algol 2012.09.03. 15:31:18

@Borenbukk: Szerinted nem, szerintem igen. Mindenkinek a lehetőségei szabják meg a mozgásterét. Ezzel együtt is egy átlag örményt jóval gerincesebbnek tartok mint egy átlag magyart
@Muad\\\'Dib: Aljasságból az utolsók között vagy az errefelé kommentelgetők között, úgyhogy ezt hagyjuk, de annak azért majd nézz utána hogy az örmény népírtás áldozatai vajon jellemzően fegyveres örmény férfiak voltak-e.

Borenbukk 2012.09.03. 15:31:36

@kedves legény: Csakhogy nekem Orbanra nem Gyurcsany a valaszom(nagyon hulye kerdes is lenne, amire ok a valasz.), csak egyszeruen ramutattam, hogy meg ez az oly megvetendo Gyurcsany es tehetsegtelen kormanya is kepes volt felmerni, amit a jelenlegi (sajat velemenyuk szerint) nagyon fasza kormany nem.
Szoval most valassz: Aljas szandekbol adtuk ki a figurat, vagy idiotizmusbol?

s 2012.09.03. 15:32:19

@AnnaKarenina: Annácska, melyik oldalra tetszik gondolni?

1.) Az azeriak írtak egy pontot.

2.) Az örmények írni fognak minimum egy pontot.

3.) Mi írni fogunk kb. mínusz 1,9 pontot.

Ha helyzetértékelésemmel egyetért, jelezze egy smile-val. Tökéletesen tudom, hogy ez a helyzet a balfasz túlkomplikálásból, a rendhagyó megoldásokhoz való beteges és természetfeletti ragaszkodásból és a véletlen szerepe folytán alakult ki, nem gondolok két éves örmény tárgyalásokra.

Borenbukk 2012.09.03. 15:34:26

@Fullánkos Algol: Fura erzes, hogy en vedjem Muad\\\'Dib-et, de szerintem sosem allitotta, hogy az ormenyekkel szembeni nepirtas az barmilyen szempontbol elfogadhato lenne, ellenben azt allitotta, hogy az ormenyek altal elkovetett sem.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 15:34:38

@Palestinenser: Nem mintha lenne a dolognak realitása, de mondd csak: Komoly kérdés ez tőled?
Izrael melyik országon keresztül tervezi Irán megtámadását?

Avagy(hogy a reálisabb párhuzamokból merítsünk) 9/11-hez hol kellett iszlámista partraszállást végrehajtani?

s 2012.09.03. 15:35:42

@ca2: Ott van az egész 2013-as kültségvetés. Az nem elég. Kis telhetetlen.

Belagezapista (törölt) 2012.09.03. 15:35:55

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
"Izrael melyik országon keresztül tervezi Irán megtámadását?"

Azerbajdzsánon keresztül :-)

vajdasagi 2012.09.03. 15:36:47

@kedves legény: Azt mondod: "Átbaszták Orbánékat, ez történt. " Erre én: ha ilyen könnyű őket átbaszni, akkor nem alkalmasak a feladat ellátására. Ehhez van hozzáfűznivalód?

bigthereal 2012.09.03. 15:38:04

ez a poszt tetszett...

dez01 2012.09.03. 15:40:25

Nemsokára meglátjuk, hogy vesznek-e végül államkötvényt pár milliárd euróért.... Illetve adnake el olaj és gázmezőket.

Ha igen, akkor simán megérte.

Ha nem, akkor fail a kormánynak - és 1 kicsit nekünk is.... A 20%-os SZJA-t sokan vissza fogjuk még sírni, ha jön az IMF.....

téglagyár 2012.09.03. 15:40:47

Magyarorszag legnagyobb ellensege az szdsz!
O pedig az szdsz arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Terjesszetek, hogy nekik veszniuk kell!!!!

roki 2012.09.03. 15:40:48

@Belagezapista:

Csak visszafelé használnák az azeri bázisokat.

Borenbukk 2012.09.03. 15:41:02

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Persze, hogy csak idetlenkedik.
De azert komolyabban: Ormenyorszag nem sok kenyelmetlenseget tud okozni nekunk, mint orszagnak. (Azert egyes magyaroknak lehetnek kellemetlensegeik a vilagban, ha ormenyek kozze keverednek mostanaban.) Az USA-ban es Franciaorszagban emlegetnek komolyabb befolyasu ormeny kisebbseget, nekik esetleg majd eszukbe jutunk, ha az emlitett orszagoktol kene valami. Hogy az mire lesz eleg, az mas kerdes.

s 2012.09.03. 15:41:26

@kedves legény: Várjál. Egy második tipp: AK-47. Nyertem?

kedves legény 2012.09.03. 15:44:03

@vajdasagi: persze hogy van.

Rettentő amatőr manőver volt ez tőlük. Hozzánemértő, elefántaporcelánboltban effektus.

Az előttük lévő kormányra emlékeztet ez a megmozdulás. Nagyon rossz volt..

Fullánkos Algol 2012.09.03. 15:47:19

@Borenbukk: Úgy csinál mintha egy súlycsoport lenne a kettő, miközben nem egymástól független egyenrangú dolgok.

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 15:47:23

@Fullánkos Algol:
Megprobált már más is rávilágítani nálad, de megteszem én is még egyszer.
Szerinted, ha megöl valaki egy gyereket, akkor arra a válasz az, hogy te is megölöd az ő gyerekét?
Mert te most éppen ezt az álláspontot véded. Amivel szerintem simán ki is írtad magad a kultúremberek köréből.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 15:47:32

@Borenbukk: Ja! Azer Csampionja se okozott kényelmetlenséget Örményországnak. Annak a katonatisztnek verte csupán szét a fejét, aki a MI vendégünk volt.

(Nagyjából sejlik azért, hogy anno Árpád apánk miképp járt volna el ilyen esetben azzal szemben aki a vendégoltalma alatt állót megöli?)

Én azt gondolom ha "csak" egy arrajáró magyart megöl valami eszement(és ilyen persze örmények közt is akad), akkor már nagy ára volt Orbán seggnyalásának.

ijontichy 2012.09.03. 15:51:59

"mert ez az eset kiválóan alkalmas arra, hogy a szentimentális közvélemény felsorakozzon – ha egyelőre nem is az ellenzék mögött – de bizonyosan a kormánnyal szemben."
Az nem baj. Alkalmatlan kormánnyal szemben nem baj. Önmagában az eset csak egy baki - hülyén kezelve. A kétévi tevékenység egészének fényében viszont... A Fidesznek, a magyar mérsékelt konzervatívoknak ideje lenne váltani. Vezetőséget.

roki 2012.09.03. 15:52:31

@Fullánkos Algol:

'de annak azért majd nézz utána hogy az örmény népírtás áldozatai vajon jellemzően fegyveres örmény férfiak voltak-e.'

Az ifjútörökök 1915-ben azért gyilkolták le az örményeket, mert zömmel vidéki, a technikai fejlődésektől lemaradó kereskedőként befolyásuk alatt tartották az oszmán birodalom gazdasági életét, de semmi jelét nem mutatták annak, hogy korszerűsíteni tudnák Törökországot.
Kemal Atatürk a zsidó kereskedelmi és pénztőkével kötött szövetséget, akik viszont az akkor modern iparágakat telepítették le, máig az a, főleg textilkészítés determinált könnyűipar a török gazdaság gerince, aminek alapjait akkor rakták le.

A párhuzam a török és magyar politikai tevékenység között, hogy jó ötven évvel korábban a magyar politikai elit is a zsidókra tett Magyarország ipari modernizálása érdekében a korábban a Kárpát-medencében is domináns örmény(tágabban görög-aromán-ortodox) kereskedelmi befolyás ellenében.

A zsidókkal szembeni antiszemita hozzáállás is részben ebből a kereskedelmi konkurenciából táplálkozik, a városi németség, valamint a katolikus klérus aknamunkája mellett az örmények voltak azok, akik saját zsidógyűlöletüket átvitték a többségi nemzet gyengébb intellektusokból álló tömegeire.

magyar bucó 2012.09.03. 15:53:53

@mendson: És ebből mennyi az örmény és hányan akarták megcsapolni a támogatásokat?

vajdasagi 2012.09.03. 15:53:56

@kedves legény: "Rettentő amatőr manőver volt ez tőlük. Hozzánemértő, elefántaporcelánboltban effektus.

Az előttük lévő kormányra emlékeztet ez a megmozdulás. Nagyon rossz volt.."

Nos, nekem sajnos úgy tűnik, hogy az előző körmány kisebb hülyeségeket csinált, pedig azokkal sem voltam megelégedve. És mondom ezt úgy, hogy semmi érdekem nem fűződik hozzá (egyik oldallhoz sem).

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 15:54:17

@Fullánkos Algol: "nem egymástól független egyenrangú dolgok."

Hát milyenek?

magyar bucó 2012.09.03. 15:56:20

@Fullánkos Algol: És hány örményt ismersz, akikből átlagoltál? Vagy csak az ideádat vetíted ki rájuk?

kedves legény 2012.09.03. 15:56:34

@Borenbukk:

Nem volt egy erkölcsös dolog, ha született megállapodás valamiről a háttérben.. de ha igen, az országnak bőven megérte.

Aljasnak aljas volt, ha meg még sem jövünk ki belőle gazdaságilag jól, akkor még idióta is.

kedves legény 2012.09.03. 16:00:29

@vajdasagi: Jobban oda figyeltek az álcára inkább, én úgy gondolom, profibban hazudtak.

Egy másik blogban már kifejtettem erről a véleményem: Az egész parlamenti garnitúrát lekéne cserélni, utána talán lenne rá esély, hogy egyszer normális kormánya lesz az országnak, de amíg ezek a "régi öregek" adják egymásnak a kilincset, addig egy helyben fogunk vesztegelni, a többi ország meg elhúz mellettünk.

Palestinenser 2012.09.03. 16:00:57

@roki: Elég gyér választási lehetőség, két sémi (természetesen az örményekre és nem a görögökre gondolok) népcsoport között. Levante, vagy Galicia.
Valóban megjelenik ez a szál "Az aranyember"-ben is.

Bretschneider detektív 2012.09.03. 16:04:02

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ezekről például én nem is tudtam (nem szeretem ezt a "dalversenyt". De ha így volt, akkor azt hiszem az Orbán-kabinet barátai és üzletfelei méltó ellenfélre/barátra találtak. Ilyen agyafúrtságra fussa nekünk is általában. (Nekünk: hát mert Gyurcsány is odatette magát tréfásan a 40.000 oldalnyi fénymásolásával.)

kedves legény 2012.09.03. 16:05:36

@s: Nem rossz válasz... bár kissé radikális. A jó válasz: börtön.

Persze ez nem Orbánra a válasz, hanem úgy kompletten az egész parlament "lakosságára."

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 16:05:42

@kedves legény:
Te jó eszednél vagy?
Tegyük fel hogy Azer állja az alku ráeső felét, és megveszi azokat a kurva(szó szerint!) kötvényeket...
Ezért az egyszeri vételért megérte kiírni magunkat a civilizált világból? Csak azért, hogy Orbán tovább játszhassa az eszét az IMF előtt?

Muad\\\'Dib 2012.09.03. 16:09:28

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
"...Ezért az egyszeri vételért megérte kiírni magunkat a civilizált világból?..."
Azért ez túlzás. Nem megy az olyan könnyen. Legfeljebb ismét elkönyvelték, hogy nem normális teljesen a vezetésünk.
Még Brüsszel sem mondta azt, hogy a mi sarunk lenne:
„Aggasztónak tartjuk, hogy az azeri elnök kegyelemben részesítette azt a katonatisztet, Ramil Safarovot, akit 2004-ben Magyarországon életfogytiglani börtönre ítéltek egy örmény katonatiszt meggyilkolásáért”...Uniós források szerint úgy tűnik, hogy a Magyarország és Azerbajdzsán által kötött megállapodást, amely lehetővé tette Safarov Azerbajdzsánba szállítását, az azeri fél nem tartotta be..."
index

Parajpuding 2012.09.03. 16:13:53

Ezt a sz*r dumát magad is elhiszed?
Nehogy már az örményeket hibáztasd az eltúlzott reakciójukért. Ha anyádat álmában agyonveri egy baltával valaki és a gyilkost kiengedik néhány év után (sőt előléptetik, megjutalmazzák), akkor neked milyen reakcióid lennének? Te f*szfej!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 16:14:57

@Muad\\\'Dib: Túlzás. Rendben.

Engem azért tud dühíteni a hagyományos magyar diplomáciai és külügyi inkompetencia. Vélhetőleg ezért "túlzok".

Csak gondoljuk végig mi lett volna, ha anno Malina Hedviget megölik a magyarságáért, majd Szlovákia a gyilkost nyilvánosan és hivatalosan nemzeti hősként ünnepli, és lakást ajándékoz neki...

Most mi egy kb hasonló témába tenyereltünk bele. Baksisért... Okádnom kell...

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.03. 16:15:24

Túllihegi ezt az egész ügyet a "bal"oldal is, de hát a balos sajtó is. A Zindexen is egy rahedli cikk van erről, túlméretezve annak jelentőségét. A Zindex hozzáállása hasonlít ahhoz, mint amit Smitt Pál ügyében művelt, orba-szájba nyomatták a cikkeket a plágiumról. Aztán, amikor Gyurcsány esetében merült fel a gyanú plágiumra korántsem voltak ennyire aktívak.

Fullánkos Algol 2012.09.03. 16:18:03

@Muad\\\'Dib: Nem, de egyforma súlyúnak sem tartom.
A definiciód szerinti kultúrember az utsó kategória ahová tartozni szeretnék.
@roki: Na és?
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Egymásból következőek.
@magyar bucó: Személyesen nem, de a puszta kivetítésnél több.

magyar bucó 2012.09.03. 16:22:05

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): "Ezért az egyszeri vételért megérte kiírni magunkat a civilizált világból? "

Azért ennyire ne nevettesd ki magad. Ez most is csak belföldön ekkora szám, három nap múlva a nem érintett országokban senki sem fog rá emlékezni.

magyar bucó 2012.09.03. 16:22:50

@Fullánkos Algol: Tehát egyetlen örményt sem ismersz és ezt átlagoltad. Egyszerű világképed lehet...

s 2012.09.03. 16:23:20

@kedves legény: Hát, nem vagy örmény, azt innen látom.
orbánra a válasz: AK-47.
kompletten az egész parlament "lakosságára." : C4

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 16:24:42

@Fullánkos Algol: Akkor most két állítás közül a másodikat is vedd be a mondatba jó?
Megismétlem a kedvedért:
"...nem egymástól független egyenrangú dolgok."

Tehát?
Egymásból következő, és .... dolgok...

avanivi/ 2012.09.03. 16:25:54

@K.Z: nagyszerű ,öröm volt olvasni a hszt amit írtál.
Mindenben igazad adok neked.

Kedves Ratius

Ez a post a nagy maszatolás kezdete cimet kapta nálam.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 16:27:09

@roki:

"Karabahban és a környező, már azeriek lakta területeken az örmények győztek, ők voltak az erőszakosabb etnikai tisztogatók az azeriek kárára."

Nem éppen. Az örmények megakadályozták, hogy az azeriek megszállhassák Karabahot. Majd a háború folyamán mindkét fél megállt területeket. Az örmények megszálltak azeri területet (az Örményország és Karabah közti területsávot), s az azeriek is megszálltak örmény területet (Karabah egy részét).

s 2012.09.03. 16:35:35

@kedves legény: Mondjad csak, tégedet véletlenül nem Pilátusnak hívnak?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.09.03. 16:36:40

@magyar bucó: Mennyire nevettethetem ki magam?
Mennyit engedsz?

És ha az érintetteken kívül más nem fog emlékezni akkor már ki is húzhatjuk magunkat? Önbecsülés az smafu, mi?

Egyébként ne áltasd magad! Azok a körök, akik nem az átlag blikk/sun/stb olvasókból állnak megjegyzik az ilyesmit jóidőre. Bár talán ezek a címek még nekik is beégnek.
(Talán dereng valami arról hogy kit is tartanak felelősnek az I. vh kirobbanásáért...
Iiiigen. Minket, magyarokat.)

Tudod. Országimázs... És ezt kurva nehéz lesz görkoris matyóbabával elensúlyozni.
Az ilyemi felülírásához egy 56 kell minimum. (Mármint a vh ügyben)

Továbbá a jelen eset nem egyedi. Egy folyamat jelenlegi mélypontja. És nem merem leírni, hogy nincs lejjebb.

s 2012.09.03. 16:37:20

@ca2: Viszont én biztos voltam benne, hogy amikor azt írtad, hogy mélyen elgondolkoztál, akkor ironizáltál.

s 2012.09.03. 16:39:43

@ca2: Most miért? Ez jó hír, nem?

mendson 2012.09.03. 16:43:06

@magyar bucó: Valószinü, hogy százalékosan annyi amennyien a határon túliak közül magyarok a támogatás miatt. Lásd. magyar iskolába beiratkozásért a lóvé felvéve aztán a karriert,munkahelyet jobban segítő többségi nyelvü iskolába átiratás.

s 2012.09.03. 16:44:11

@ROBERTO: Akkor tehát a költségvetés egy sikersztori lesz? Úgy értem a diplomáciai sikereinkhez képest? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

kedves legény 2012.09.03. 16:52:05

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): : Jaj-jaj... hagyjuk azt a civilizált világot.

Ez a világ minden, csak nem civilizált. A pénz mozgat mindent. A nagyok is, kicsik is próbálnak boldogulni, mindenki úgy, ahogy tud. Csak ugye nagyokat, nincs aki felelősségre vonja... nekik lehet.

Obamától pl ki fogja számon kérni azt a rengeteg ártatlan áldozatot, akik meghaltak az olajért, ásványkincsekért folytatott háborúikban ?!

Nem konkrétan ideillő hasonlat, de azért elmegy egynek..

Persze tudom, hogy most az összes balliberális nagy örménybarát lett, ezen fognak csámcsogni 2 hónapig, mert ez az ügy miatt igazán jól lehet fikázni a kormányt. (megjegyzem: félig-meddig jogosan)

s 2012.09.03. 16:53:14

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Akkor javítsunk! Heréljük ki a vén kappant a bandzsa ökör haverjával együtt!

2llkedő 2012.09.03. 16:54:34

@kedves legény: "Persze tudom, hogy most az összes balliberális nagy örménybarát lett,"

El vagyol tájolódva!

Elvek! Erkölcs!

nu pagagyí 2012.09.03. 16:55:16

Az örmények kiszámíthatóan reagáltak. Az azeri lépés sem lephette meg a magyar kormányt, tudni lehetett, hogy náluk a darabolós gyilkost hősként tisztelik.

Mondom én. De ezt az idióta magyar kormányt nem lehet normális mércével mérni. Símán lehettek olyan hülyék, hogy nem gondolták végig tetteik következményét. Sikerült két ellenséget szerezni néhány nap alatt, egyrészt az örményeket, másrészt az azerieket, akiket végül is hazugsággal kellett megvádolnunk, hogy megőrizzük szalonképességünket. Hosszú még az a két év, ami a választásokig hátra van. Ez a dilettáns kormány még rengeteg kárt tud okozni az országnak.

2llkedő 2012.09.03. 16:56:32

@kedves legény: "Akkor tehát a költségvetés egy sikersztori lesz? "

""""A kormány választhat, az MNB-től vagy az IMF-től vár milliárdokat. Egyelőre mindkettőre számít, így biztos, hogy fájdalmas bukás lesz a költségvetés."""""

"""""Lengyel lapok szerint 70 milliárd forintnyi befektetés, 7-8 ezer állás valósul meg inkább náluk.""""""
/index/

roki 2012.09.03. 16:58:14

@Gondolkodni Próbáló Birca:

'Az örmények megszálltak azeri területet (az Örményország és Karabah közti területsávot),'

Nem csak a Lacsin-átjárót szállták meg '88-ban, hanem megszálltak ezen kívül 6 azeri járást is pufferzónaként az átjárón kívüli területen, ahonnan etnikai tisztogatás keretében részben elüldözték az azerieket, erre volt válasz a bakui pogrom '89. január 13.-án.

Területi agressziót az örmények indították, de abban az időszakban ők voltak a kezdeményezők az etnikai nyomulás terén is.

kispista1 2012.09.03. 16:58:48

végre egy értelmes írás,gratula

roki 2012.09.03. 17:00:50

@nu pagagyí:

Probáld talán megkeresni azt az összefüggésrendszert, amiben már nem idióta a magyar kormányzati cselekménysor..... mert van ilyen.

Természetesen, ha ragaszkodsz a prekoncepcióhoz, miszerint a kormány kurvaanyját, akkor nem szóltam... egészségedre.

Jorgos Vadefakisz 2012.09.03. 17:01:37

Sajtoskám, te beteg vagy. Realitás- és arányérzéked zéró.
Na szeva', húzok innen - te meg olvasgass inkább az írás helyett: annyit.blog.hu/2012/09/03/az_ormeny_fiasko

nu pagagyí 2012.09.03. 17:03:02

@greatwideopen: Schmitt esetében konkrét tényeket ismertettek, mindenki ellenőrizhette, akit érdekelt. Gyurcsánnyal kapcsolatban csak a szokásos jobboldali szardobálás folyt. Még a diplomamunka sem került elő, amit össze lehetett volna hasonlítani akármivel. Minősítgetések, sejtetések, megvásárolt tanúk, ahogy ezt a jobboldal szokta csinálni.

Viktor Miniszterelnök Asszony 2012.09.03. 17:03:38

Az első vh. pont ilyen bagatell túlreagált okból következett be.
hu.wikipedia.org/wiki/Szarajev%C3%B3i_mer%C3%A9nylet

Sok kis túl-reakció oszt az lett belőle, ami.

nu pagagyí 2012.09.03. 17:03:48

@roki: Jóindulatú voltam. Írhattam volna sunyit is.

Fullánkos Algol 2012.09.03. 17:04:01

@magyar bucó: Magyart viszont annál többet.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Nem gondoltam volna hogy szövegértésből ekkora problémáid lesznek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 17:04:11

@roki:

Háborúban szokás megszállni idegen területeket. A cél önvédelem volt, mert az azeriek meg akarták kaparintani Karabahot.

Az örmények ma is hajlandók kivonulni az számukra érdektelen azeri területekről ha cserébe az azeriek lemondanak alaptalan igényeikrtől, de erre a azeriek nem hajlandóak.

Viktor Miniszterelnök Asszony 2012.09.03. 17:06:16

@nu pagagyí: most hogy jön ide gyurcsány? bazz.
Mit keres oszkópéter a vizerben?

kedves legény 2012.09.03. 17:06:45

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):

"(Talán dereng valami arról hogy kit is tartanak felelősnek az I. vh kirobbanásáért...
Iiiigen. Minket, magyarokat.)"

Te nem vagy komplett.

Az 1. vh kirobbanásáért minket tartanak felelősnek ? Csak minket ?

Mert én úgy emlékszem, hogy akkor Osztrák-magyar monarchia volt... az osztrákok nem hibásak ? Csak mi ? :D Sejtettem... mindenért ezek a szarszemét szarmagyarok a hibásak.

Még véletlenül sem a szerbek, akik terrorakciójukkal megölték a trónörököst és feleségét.

Csatlakozom Bucóhoz.. Ne nevettesd ki magad.

K.Z 2012.09.03. 17:06:51

@ROBERTO: A szarkenegetést átengedem másoknak, pl. Orbán Viktornak, akinek kábé 10 éves megfeszített munkája fekszik abban, hogy saját és sleppje pitlák hatalmi érdekei miatt lezüllessze a magyar társadalmat 50 évvel ezelőtti és 2000 kilométerrel keletebbi szintre.
Tudod, van valami egyszerre vicces, de iszonyatosan ijesztő abban, amikor a szüntelenül keresztény erkölcsről, meg nemzeti összetartásról papoló ún. jobboldal zsinórban hülyének tetteti magát, ha valami égbekiáltót elkövetnek a vezetői. Ez a "ki a szart érdekel" kitételed (amúgy szellemes, tényleg!) már visszaköszönt vagy ezerszer Schmitt Pálnál éppúgy, mint Orbán Viktor ezer más nyomorult stiklijénél.
Amit a kilóra megvett magyar karrier-jobboldal nem óhajt felfogni, hogy ahogy a féreg, gyenge anyagból fércelt Schmitt Pált sem egy nemzetközi összeesküvés mondatta le, úgy a magyar nép gyomra ezt az örmény ügyet sem fogja bevenni. "A nemzet érzi, és mi odadobtuk a becsületét" Ismerős ugye? Vannak ügyek, amelyeknek pártfüggetlennek. Ilyenek például az alapvető morális kérdések, amelyeket politikusaink, élükön Orbán "seggszáj" Viktorral fütyörészve átlépnek, mert nem mérik fel, vagy éppenséggel nem érdekli őket, hogy az ilyen nyomorult árulásokat később ezerszeresen beárazza az élet a nemzet számára. A Kubatov-lista, Nyírfa-ügy, Tokaj, Kaya Ibrahim, Közgép, de lehet őszödöt, strabagot, autópályákat és köröshegyi völgyhidat is emlegetni - gusztustalan, piti ügyek, amivel az átlagmagyar csak úgy van, hogy része annak az úri huncutságnak, amit a politika jelent. Azonban az azeri ügy ennél jóval súlyosabb. Itt olyan alapvető, morális értékeket vett semmibe a kormány, ami mindenkinek az igazságérzetét súlyosan bántja, függetlenül attól, hogy azelőtt az illető tudta-e Jereván vagy Baku hol van. És a társadalom elemi erejű felháborodása bizony jogos: az ilyen nagy aljasságok hamar leszivárognak a mindennapi életünkbe, megkeserítik az ételt és fullasztóvá teszik körülöttünk a levegőt. Tetszik vagy nem tetszik ugyanis egy kormány - illetve annak vezetője - az, aki zsinórmérceként szolgál az egész ország számára abban, hogy hogyan intézze az ügyeit. Márpedig ha ez lesz a követendő példa akkor Magyarország hamar kipottyan abból az európai közösségből, ahová annyi szenvedés árán, de 1000 éve helyt kapott.
És ahogy az azeriek által Orbánéknak lökött 3 milliárdos konc hamar eltűnik (Simicska :) ) úgy később az ország vezetésének az aljasságát éppen úgy beárazza a piac, ahogy ezt egy fülig korrupt közép-afrikai ország esetében teszi. Iszonyú árat fogunk fizetni ezért a 3 milliárdért és ha ezt az ún. jobboldal szó nélkül végigasszisztálja úgy rájuk ugyanaz a szó érdemes, amit ők olyan szívesen aggattak minden piti ügy kapcsán másra, nevezetesen : hazaáruló.

vakapad 2012.09.03. 17:08:08

Az írásból egyértelműen kiderül, hogy:

1./ a magyar kormány nagyon elszúrta,
2./ és most már nem is tehet semmit, maximum az azerieket küldheti el a hazug k. anyjukba (és akkor már 0:2),
3./ viszont az örmények túlzóan reagálnak, és különbenis.

Az ellenzék tehát ne fikázza a kormányt, mikor az örmények hülyék. Igaz, hogy a kormány is, de akkorse, merazörmények.

kedves legény 2012.09.03. 17:11:17

@félázsiai 2llkedő: Hahaha:)

Inkább egy jó kis orbánfikázás nem?

nu pagagyí 2012.09.03. 17:12:13

@Viktor Miniszterelnök Asszony:
Asszonyom! Ne engem kérdezzen, én is csak reagáltam az előttem szóló hülyeségére. A férjét viszont kösse meg, amíg nem császkál, addig nem okoz kárt!

roki 2012.09.03. 17:12:20

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Dehogy volt önvédelem, az örmények kezdék el tömegtüntetéseken követelni Karabah Örményországhoz csatolását és léptek is katonailag.
Karabah a Szovjetúnió felbomlása előtt jogilag Azerbajdzsán integráns része volt, ez volt az ok, hogy az örmények támadólag léptek fel megszerzése érdekében, sőt az utánpótlási vonal védelme érdekében pufferzónaként azeriek lakta azerbajdzsáni járásokat szálltak meg rögtön a konfliktus legelején és etnikai tisztogatásokban megnyilvánuló túlkapások történtek.

vakapad 2012.09.03. 17:17:03

@roki:

Azt hiszem, az nem vitás, hogy az ilyen konfliktusokban mindkét oldalról nyilvánvaló túlkapások történnek, így aztán utálják is egymást, mint a kukoricagölödint. A mostani, aránylag csöndesebb helyzetet viszont sikerült egy kicsit felpörgetni. mégpedig nekünk. Most aztán egyértelmű, hogy újabb túlkapások fognak történni, viszontcsapást viszontcsapás követ, és ennek minden nyugati szövetségesünk és keleti barátunk nagyon fog örülni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 17:22:15

@roki:

Karabah sosem volt Azerbajdzsán része, ez az alapvető tévedés. Karabah a Szovjetúnió része volt, azeri állam nem létezett 1991 előtt.

Természetes, hogy a karabahiak megvédték földjüket az azeri agressszió ellen. Miért kellett volna másképp tenniük?

Túlkapás nélkül pedig nincs háború, abszurdum az örményeket hibáztatni, hogy ők is követtek el háborús túlkapásokat.

roki 2012.09.03. 17:24:08

@vakapad:
>>és ennek minden nyugati szövetségesünk és keleti barátunk nagyon fog örülni.

Valószínűleg többen örülni fognak neki, mert Azerbajdzsán is válaszút előtt áll. Ha nem nacionalista kardcsörtetés és szekularizmus, akkor iszlamista irányú bebukás.

Az örmények utóbbi forgatókönyv megvalósulása esetén sem járnának jól, mert dzsihadistákat kapnának a nyakuk közé, akik keresztényvért akarnának inni Karabah környékén.

Szerintem sokkal jobb Alijev szekuláris impotenciája és jelképpolitizálása, mint a robbanóöves örjöngés a Kaukázusban.

Panzer 2012.09.03. 17:29:42

@Muad\\\'Dib:

Es ez mentseg, vagy magyarazat?

:(

roki 2012.09.03. 17:31:39

@Gondolkodni Próbáló Birca:

'Karabah sosem volt Azerbajdzsán része, ez az alapvető tévedés. Karabah a Szovjetúnió része volt, azeri állam nem létezett 1991 előtt. '

Már hogyne létezett volna?
1936-tól fennállt az Azerbajdzsáni SZSZK, ami közigazgatási egység magába foglalat Karabahot.
Ugyenennek a felállásnak párhuzama Ukrajna esetében a Krím félsziget... .ami máig ukrán.

A Szovjetúnió szétesésekor tehát Azerbajdzsán volt jogon bellül és az örmények a függetlenné váló Örményország tevékenységével összefonódó szeparatista törekvése volt az agresszió, nemkülönben az elfoglat 6 azeriak lakta járás volt az, amit nyilvánvalóan korridorként akartak hozzácsapni a karabahi területi szerzeményhez és ahol etnikai tisztogatást hajtottak végre.

Panzer 2012.09.03. 17:34:51

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ez a kivonulos sztori sajnos nem teljesen igy van.
A kilencvenes evek elejen-kozepen meg valoban hajlandoak lettek volna kivonulni a megszallt nem-karabahi teruletekrol (amelyek egyebkent maig sem lakottak - porig rombolt rommezo az egesz.).
Az elmult husz evben azonban a vedelmi vonalaikat (amelyek az egyetlen erdemi eselyuket jelentik az egyebkent sokkal erosebb azeri hadero ellen) ugy epitettek ki, hogy a megszallt megyek is benne vannak, nem is szolva az Ormenyorszaggal osszekottetest biztosito Lachin-i korridorrol.
Ha feladsz akarcsak egy megszallt megyet is, ertelmetlenne valik az egesz erodrendszer.

Ergo mostanra a megszallt teruletek visszaadasa sem egyertelmu, sot... Lachint biztosan nem adjak vissza (nagyjabol soha), es necces a Karabah es Ormenyorszag kozti megyek helyzete is. A keleti-delkeleti megszallt megyek visszaadasa talan osszejohet egyszer, de szerintem sajnos ez a maximum.

2llkedő 2012.09.03. 17:36:23

@kedves legény: Ami szar, az szar. Nincs mit szépíteni.

Dr. Verőköltő 2012.09.03. 17:37:22

Csak 2 apróság kedves blogger:
1: Gyurcsányt lehet utálni de ő is nyilatkozta, hogy nála is próbálkoztak az Azeriek de tudták, hogy el fogják engedni ! Vagyis Viktornak is tudnia kellett, hogy ezzel a lépéssel belegyalogolunk az Örmények lelkébe!
2: Malina Hedvig esetével mit csináltunk? Nem győztünk mocskos szlovákozni stb....

2llkedő 2012.09.03. 17:37:43

@vakapad: "Az ellenzék tehát ne fikázza a kormányt, mikor az örmények hülyék. Igaz, hogy a kormány is, de akkorse, merazörmények."

Meg különben is, Gyurcsány takarodj!

2llkedő 2012.09.03. 17:40:44

@Gondolkodni Próbáló Birca: @roki: @Panzer:

Csak kérdezném:

Miért nekünk kell igazat adni egyik, vagy a másik fél mellett? Miért nem lehetünk semlegesek végre egyszer a történelemben?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 17:45:19

@roki:

Amit állítasz az anakronizmus.

Az az elv, hogy országok szétesése esetében a belső határokból nemzetközi határok lesznek, csak a 90-es évek közepén született meg a jugoszláviai dezintegráció folyamatában. Ez az elv korábban nem létezett, azaz nem hivatkozkatsz rá korábbi eseményeknél. Márpedig a karabahi ügy korábbi.

Az, hogy Oroszország nem vitatatta a Krím hovatartozását, döntés kérdése. Az oroszok elfogadták, hogy Oroszország területe egyezik Szovjet Oroszország területével, s nem léptek fel ellenkező igényekkel. Ugyanakkor Örményországra ez nem rótt kötelezettséget.

Más részről pedig a nemzetközi jog korántsem egyértelmű már azóta. Amióta több nagyhatalom elismerte Koszovót, a koszovói precedens igenis lényeges. Koszovó autonóm tartománya volt a Jugoszlávián belüli Szerbiának, pont mint ahogy Karabah is autonóm tartománya volt Szovjet Azerbajdzsánnak. Ezek után nincs érv Karabah függetlensége ellen.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 17:48:22

@Panzer:

Persze, a helyzet bonyolult. De van egy alapkérdés, melyet el kell dönteni. Ez az alapkérdés pedig az, hogy Azerbjdzsánnak hivatalosan le kell mondani Karabahra vonatkozó igényéről. Amíg ez nem történik meg, nem lehetséges a témában semmilyen megoldás. Az örmények SOSEM fogják elfogadni, hogy azeri szuverenitás alatti autonóm terület legyenek, még akkor sem, ha ez az autonómia magas fokú. Ráadásul az egésznek nincs is semmi értelme.

cosmopol 2012.09.03. 17:48:56

Akárhogy is olvasom a cikket, valahogy az jön ki belőle, hogy mindez főleg az örmények hibája.

Szóval a három fél közül nem azé a felelősség, aki döntési helyzetben volt, mint a magyarok (kiadják vagy sem), meg az azeriek (elengedik, vagy sem), hanem az örmények, akiknek nem is osztottak lapot. Megáll az eszem.

Merthogy nem tiltakoztak eleget. Mármint előtte?? Meg nem jelezték, hogy ez lesz (dehogynem). S ezek lennének a "tények."

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 17:50:51

@félázsiai 2llkedő:

Éppenhogy a magyar fél lépése a semlegességet sértette, hiszen Mo. nyíltan kiállt az azeri oldal mellett ezzel a lépésével. A semleges az lett volna, ha az azeri szadista leül annyit amennyit hasonló ítéletnél egy magyar elítélt ülne le, s akkor szépen szabadon engedik menjen ahová akar.

2llkedő 2012.09.03. 17:53:24

@Gondolkodni Próbáló Birca: Én is ezt mondom, ezért nem kellene Ádám Éváig végigelemezni, hogy ki, kinek és mit tett ott.

déjá vu39 2012.09.03. 17:55:29

@poszt: Világos, tehát az örmények a hibásak.
Engem is zavar a hülyeség.(Ne felejtsük: a cikk írója kezdte a lehülyézést).

roki 2012.09.03. 17:56:45

>>Az az elv, hogy országok szétesése esetében a belső határokból nemzetközi határok lesznek, csak a 90-es évek közepén született meg a jugoszláviai dezintegráció folyamatában. Ez az elv korábban nem létezett, azaz nem hivatkozkatsz rá korábbi eseményeknél.

Ez az állításod hamis, mert ugyanis a nemzetközi jog már korábban is azon az alapon állt, hogy az önrendelkezéssel bíró entitások határa válik államhatárrá.
Ukrajna esetében a Krím, Moldova esetében a Dnyeszteren túli területek példája kellene, hogy irányadó legyen Karabah esetében is.

nu pagagyí 2012.09.03. 17:58:27

Nem lenne ügy, ha maradt volna magyar dutyiban a magyar bíróság által életfogytiglanra ítélt gyilkos. A kormány saját hülyeségét próbálja szétkenni mindenhová. Szánalmas és megalázó az országra nézve.

nu pagagyí 2012.09.03. 18:03:22

A gyilkos és áldozata közül a gyilkos oldalára álltunk. Dermesztő az a hülyeség és érzéketlenség ami posztból ránkömlik. A kormány bunkóságát már megszoktuk, de értelmes embernek nem kell azonosulnia vele, mert úgy marad.

Panzer 2012.09.03. 18:03:25

@félázsiai 2llkedő:

Amit mondasz, azt ugy hivjak, hogy hamis dilemma.
Ugy teszel (remelem, nem tudatosan), mintha csak ez a ket lehetoseg lenne.

Pedig a kerdes valojaban nem az, hogy kinek van a karabahi konfliktusban igaza.
A kiadatasi ugy megitelese szempontjabol teljesen irrelevans, hogy konkretan mi ujsag Karabahban. Csak annyi szamit, hogy az ormenyek es az azeriek utaljak egymast.

A kiadatasi ugy kapcsan az a kerdes, hogy a Legfelsobb Vezeto es csapata konkretan inkompetens volt-e (mert az azeriek at tudtak verni oket a kiadatas utani szabadlabra helyezessel), vagy vegtelenul aljas es szamito (mert pontosan tudtak, hogy Szafarov fel oran belul szabadlabra kerul)

Szafarov miatt persze most utalnak minket az ormenyek. Asszem, ez jogos (es ezt te sem vitatod)
Elvegre mi is utaljuk az ir gazolo ugyet, pedig az a kanyarban nincs a baltashoz kepest, stb.

De annak, hogy az ormenyek most utalnak minket, nincs koze Karabah-hoz - ergo amikor arra kersz, foglaljak allast, hogy kinek van igaza, akkor a "hamis dilemma" nevu hibat koveted el veletlenul, ill. ezt a retorikai eszkozt alkalmazod tudatosan (megfelelo alahuzando)

roki 2012.09.03. 18:03:50

@Gondolkodni Próbáló Birca:

>>Amióta több nagyhatalom elismerte Koszovót, a koszovói precedens igenis lényeges

Az elismerés oka a szerb agresszió, ami agresszió ugyanis a nemzetközi jogban lehetővé teszi a kisebbség önrendelkezésének önálló állam formájában történő megvalósítását, hiszen a többségi nemzet tette nyilvánvalóvá az együttélés lehetetlenségét.

A nemzetközi jogban kisebbségben levő entitás egy adott nemzettel szemben akkor szerezhet szeparatista törekvéssel önállóságot, ha nincs még adott helyen kisebbségben levő etnikumnak máshol független országa.

A karabahi örmények csak tárgyalásos úton kerülhettek volna Örményországhoz, illetve kikiálzhatták volna függetlenségüket, ha az azeriek megteszik nekik a szívességet, hogy a koszovói mintára agressziót hajtanak végre velük szemben... de nem tették.

A karabahi helyzet esetére a jog nem áll az örmények mellett, legfeljebb az ököljog, hogy nekik mindent szabad, majd a világ utólag rábólint.

Macropus Rufus 2012.09.03. 18:06:37

@magyar bucó: miért nem idézted tovább? :o

". 1994-ben mintegy 32 000 (!)ember adott le voksot a kisebbségi önkormányzati választásokon az örményekre. A több tízezer szimpátia-voksot feltehetően örmény származású, de magyar nemzetiségű állampolgárok adhatták le. "

így azért már más a helyzet nem? Az is számít mennyien szimpatizálnak velük. Hidd el nekem ez az esemény ezt a 32ezeret lehet meg többszörözte.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarországi_örmények

2llkedő 2012.09.03. 18:07:56

@Panzer: "ergo amikor arra kersz, foglaljak allast, hogy kinek van igaza,"

Bocs, de én éppen arra kértelek benneteket, hogy ne foglaljatok állást. A vitátok éppen arról szólt (amennyire követtem), hogy kiderüljön, ki kezdte, kinek van igaza az ellenségeskedésükben. Ami ugye tök mindegy az ügy szempontjából. Nevezhetnénk az egyik országot "A"-nak, a másikat "B"-nek, hogy ne legyenek előítéletek egyikkel kapcsolatban se.

rágógumó 2012.09.03. 18:09:48

Igazad van kedves blogíró, az örmények valódi bajkeverők, akik megtámadták a szegény, elesett és ártatlanul butuska magyar diplomáciát és az európaiság szentélyének számító magyar kulturális hagyományokat! Nem mehet ez így tovább! Ez az örmény diplomáciai túlzás és nemtelen támadás felháborító! Túllihegték! Valóban nincs fegyveres konfliktus (bár azóta volt valamihatárvillongásban), de ez az ő hibájuk, Magyarország természetesen nem tehet róla.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 18:13:07

@roki:

"A nemzetközi jogban kisebbségben levő entitás egy adott nemzettel szemben akkor szerezhet szeparatista törekvéssel önállóságot, ha nincs még adott helyen kisebbségben levő etnikumnak máshol független országa."

A nemzetközi jogban eleve nincsenek ilyen automatikus jogok. A nemzetközi jog egyszerre ismeri el a szuverenitást és az önrendelkezést, de alapvetően az utóbbinál nem fogadja el a szeparatizmus jogát automatikusan.

Ha így is lenne, ahogy mondod, nem lehetne Koszovó sem, hiszen már van egy albán állam.

roki 2012.09.03. 18:15:30

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Érdektelen.
Továbbra is az lett volna Azerbajdzsán államhatárain belül, a nemzetközi jog ezt preferálja.

Nem álltak fenn a függetlenséghez vezető feltételek, elsősorban mert Azerbajdzsán tárgyalásos úton nem adta, mert miért adta volna?.. ez mellett pedig arra sem volt hajlandó, hogy a függetlenség kikiáltásához elégséges módon nyomta volna el a karabahi örményeket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 18:16:11

@roki:

"A karabahi örmények csak tárgyalásos úton kerülhettek volna Örményországhoz, illetve kikiálzhatták volna függetlenségüket, ha az azeriek megteszik nekik a szívességet, hogy a koszovói mintára agressziót hajtanak végre velük szemben... de nem tették."

Nem éppen. Karabah elszakadat a SZU-tól és független lett, mint ahogy ezt megtette Azerbajdzsán is.

"A karabahi helyzet esetére a jog nem áll az örmények mellett, legfeljebb az ököljog, hogy nekik mindent szabad, majd a világ utólag rábólint."

Alapvetően ez az alapelv. Ha kiharcolja a kisebbség és megvédi szeparatista jogát, akkor idővel rábólintanak, hogy "oké, nyert az önrendelkezés", ha meg a többség nyer, akkor meg ismét rábólintanak, hogy "oké, nyert a szuverenitás".

Namir 2012.09.03. 18:17:07

@AnnaKarenina: Úgy értem, hogy ha megtehetjük, hogy ennyit foglalkozik ezzel az üggyel az ország (politika, média és hírfogyasztó/teremtő/kommentelő civilek), akkor bizonyára nincs ennél fajsúlyosabb kérdés/probléma az országban, amit közösen meg kell oldanunk. Hála Istennek, hogy csak ennyi a gondunk!

roki 2012.09.03. 18:17:08

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ez nem automatikus jog, hanem korlátozó feltétel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 18:19:37

@roki:

A karabahiak pedig másképp gondolták: ők kikiáltották és megvédték új államukat. Nem kívántak az azeri államhoz tartozni, ahová soha nem tartoztak. S nincs az az erő, melyen ezen változtatna.

Nem az egyetlen ilyen eset manapság. Még 8 állam hasonló helyzetben van, s van amelyik régebb óta, mint Karabah. Idővel a nemzetközi közösség úgyis elismeri a tényeket.

roki 2012.09.03. 18:19:48

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Koszovó a szerb agresszió miatt kaphat lehetőséget az önállósodásra..... amiből teljesen nyilvánvaló lesz, hogy mivel Miló nem volt hatökör, ismerte a nemzetközi jogot, eleve az volt a szándék, hogy az albánokat ki akarták túrni a szerb államból valami módon, mert feltehetőleg féltek tőle, hogy gyorsan leszaporodva a szerbeket, átveszik a dominanciát. A többi már csak riszálás.

dr. Trebitsch 2012.09.03. 18:20:23

@nu pagagyí: nekem is ez a semlegesség téma az érthetetlen, de úgy látom, ahogy több száz éve, most is az lesz, hogy addig ugrálunk, míg jól pofán leszünk vágva. Az baltás meggyilkolta egyik vendégünket, le kellett volna ültetni, ahogy ez Magyarországon szokás, amikor meg leülte, akkor mehet Isten hírével. De mi állandóan azt képzeljük, hogy mi olyan hatalmasok vagyunk, hogy majd mi igazságot teszünk olyan kérdésekben, amikben a nagyok sem tudnak dönteni. Aztán csodálkozunk, hogy nem kedvelik a magyarokat (mert sajnos ez tény)

roki 2012.09.03. 18:23:17

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ilyenek az örmények, jogot magasról leszaró, erőszakos érdekérvényesítő népség... csak aztán semmi csodálkozás, ha mások pedig baltát ragadnak, látva, hogy az örménnyel szembeni konfliktusban az írott vagy íratlan jog az eleve egy hatástalan kategória.

Ezt tette Safarov is... miért is dobnánk rá követ????

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 18:23:20

@roki:

Pedig nem is erről szólt az egész. Az egész arról szólt, hogy Szerbia vezetése nyugatellenes volt, s meg kellett ezért büntetni. Ha Szerbia nyugatbarát lett volna, az USA és szövetségesei gonosz terroristáknak nevezte volna ugyanazokat, akiket bátor szabadságharcosoknak nevezett.

Namir 2012.09.03. 18:26:58

Most végre kiderült, hogy a 10 millió futballszakértő, (és mindenféle sport szakértő), nemzetközi makroközgazdász stb. mellett a nemzetközi politika és a nemzetközi diplomácia és -jog, sőt az iszlám/keresztény és az azeri/örmény konfliktusok szakértőinek országa is vagyunk. Mégsem véletlen az a sok Nobel díj. Van itt ész dögivel. (Vagy csak sok internet kapcsolat, rengeteg szabadidő és a wikipédia?) :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 18:28:41

@roki:

Milyen jog? Semmi sem írta elő 1991-ben, hogy Karabahnak az akkor létrejövő azeri államhoz kellene tartoznia.

A karabahiak döntöttek és kikiáltották független államiságukat, majd fegyverrel megvédték azt. Ez a helyzet.

Mint az USA a XVIII: sz. végen, amikor "jogtalanul" kikiáltotta függetlenségét az Egyesült Királyságtól, majd megvédte azt.

dr. Trebitsch 2012.09.03. 18:30:05

@Gondolkodni Próbáló Birca: a politikában nincs értelme a "ha" kifejezésnek. Csak az eredmény létezik, aki tévedett, az vesztett, rossz politikus, aki nyert, az jó politikus. Más nem számít.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 18:41:31

@dr. Trebitsch:

Alapvetően így van, azonban itt nem ez volt a kérdés.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 18:42:32

@Namir: Meg az is, hogy a legtöbb baloldali nicknek van legalább egy örmény barátja (a jobbaknak több is)...

dr. Bubó 2012.09.03. 18:42:52

drorvbűnt és drsimicskát menyniért agyjuk ki?

roki 2012.09.03. 19:00:23

@Namir:

Figy..
Ez nem szakértés, hanem egy átlagos műveltség kérdése. Olvasottság, tények, információk, esetleg némi összefüggés felismerés. Hidd el, sokkal jobb, mint a mélyről jövő orbákolás.

roki 2012.09.03. 19:05:11

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ne tedd magad nevetségessé, ilyen alapon 1991-ben bármelyik falu kikiálthatta volna a függetlenséget.

Hallottál a Kesztölci Köztársaságról?

Na, azt is jól meghítták a Népszövetségbe, csak nem mertek elmenni a kikacagás veszélye miatt.

Jogilag Karabah Azerbajdzsán része volt 1991-ben és máig annak ismeri el a nemzetközi jog.
Ezért kell tárgyalni a jövőbeni státuszáról, mint ahogy Ter-Petroszján helyesen ítélte meg.

roki 2012.09.03. 19:15:41

@dr. Trebitsch:

'De mi állandóan azt képzeljük, hogy mi olyan hatalmasok vagyunk, hogy majd mi igazságot teszünk olyan kérdésekben, amikben a nagyok sem tudnak dönteni.'

Nem akar itt dönteni senki örmény-azeri kérdésben, azt magasról leszarja mindenki.

Itt az azeri társadalmi berendezkedés a kérdés, mert ugyanis a látszattal ellentétben az eléggé ingatag és bármikor bedönthető iszlamista irányba, mert pl. az sokak érdekét szolgálja és pénzük is megvan hozzá, hogy megcsinálják.

Most annyi történt, hogy Alijev kapott egy külön bejáratú hőst, aminek isegítségével fényezheti önmagát, rezsimjét, kiccsaládját.
Továbbra is az a sajnálatos tény, hogy a mohamedán vidékeken ideológiai dekonjunktúra van és az iszlamizmuson kívül csak nacionalizmussal lehet átmozgatni a társadalmat.

Safarov átengedésével lehet, hogy sértjük az örményeket, alátettünk az ajatollahoknak, magunkra haragítjuk az iszlamista térnyerések mögött buheráló Párizst és Washingtont, de segítjük Izraelt, akiknek kellenének azok az azeri bázisok a visszaúton és segítjük Moszkvát, akiknek nem hiányzik az összefüggő kaukázusi iszlamista tér.... és naponta metrórobbantgatás.
Szerintem vannak még érdekeltek a pozitív oldalon, de maradjunk csak ennyiben.

Messze nem biztos, hogy csak veszíthetünk.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.09.03. 19:21:06

Érdekes gondolatmenet. A lényege, hogy a gond ott kezdődik, hogy ők "visszaütöttek". Nahát, csúnya örmények, ejnye-bejnye.

Szerintem meg sokkal elegánsabb, ha mindenki a saját háza táján sepreget...

Mackósajt 2012.09.03. 19:38:01

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Tévedés.

<i>"A 19. század első harmadában még muszlim többségű Jereván, Karabah, Nahicseván és Zangezur népességének megoszlása és hovatartozása a 20. században nem egy vitára adott okot. Tény, hogy a cári időszakban az orosz-perzsa és az orosz-török háborúk eredményeként jelentős örmény bevándorlás és betelepítés történt (többek közt Jereván és Karabah az utóbbi 180 évben vált örmény többségűvé), miközben számos muszlim család költözött Perzsiába, mindennek következtében a 20. századra Karabah örmény többségűvé vált."</i>

katpol.blog.hu/2012/05/30/18_eves_fagy

Ennek alapján Karabah kb. az azeriek Erdélye, csak még annál is később történt az etnikai arányok eltolódása.

Az örmények nagy területen szétszóródva éltek a térségben a 20. század előtt. Jóval nagyobb területen mint most, viszont szinte sehol nem voltak egyértelmű többség.

torró 2012.09.03. 19:41:10

És ha már okokat keresünk, kezdődött 2004-n amikor tudni kellett volna az akkori vezetésnek, hogy figyelni illett volna ezt a két embert, mert gyakorlatilag ellenségesek voltak egymásnak.Akkor elmondhatjuk, hogy az akkori vezetés is mulasztást követett el, mivel nem akadályozott meg egy gyilkosságot. Ez hogy tetszik? Sőt ha nem adósítanak el bennünket, most nem kéne mindenkinél pénzért kuncsorogni. De hát, tudom , akkor is a zorbán a kurva! Hogy micsoda jó alkalom az anyázásra vitathatatlan. De csakis itt nálunk. Egyébként úgy látom, mindegy mit csinál a zorbán, aki utálja , az hangot is ad neki. Azért van demokrácia. Amúgy szarban vagyunk, és ilyenkor bele lehet szaladni a balegyenesbe. A kényszer nagy úr, és a taktikázás veszélyes. Az Örmények természetesen kihasználják a magaslabdát. Ez van!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 19:43:29

@roki:

Bárki kikiálthat bármit, a kérdés, hogy meg tudja-e védeni. Az államok többsége pontosan úgy jött létre, hogy valaki kikiáltották. Az államok nem az égből hullanak alá.

Mackósajt 2012.09.03. 19:44:49

@torró: Van egy jelentős különbség. Nyilvánvalóan nem a kormány osztotta ki a szobákat 2004-ben, az egy több lépcsővel alacsonyabb szintű balfaszság volt. A mostani kiadás viszont a kormány balfaszsága.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 19:45:33

@roki:

"Jogilag Karabah Azerbajdzsán része volt 1991-ben és máig annak ismeri el a nemzetközi jog."

Tudom, hogy a nemzetközi jog Azerbajdzsán részének tekinti mint ahogy Koszovót is Szerbia részének meg Abháziát is Grúzia részének, de a tényleges helyzet nem ez. Ténylegesen Karabah sosem állt az azeri állam szuverenitása alatt, egy percig sem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 19:48:42

@Mackósajt:

Az, hogy voltak etnikai mozgások a térségben nem változtat a lényegen. Nincsenek "történelmi" jogok. A jog azé, aki képes azt elismertetni. S a jog MINDIG elismeri előbb vagy utóbb a tényleges helyzetet.Mert ugye manapság senki sem állítja, hogy az USA az Egyesült Királyság része, mivel annak idején "jogellenesen" szakadt el?

Mackósajt 2012.09.03. 19:52:51

@Gondolkodni Próbáló Birca: Egyetértek. Mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy a "Karabah sosem volt azeri" kijelentés nem felel meg a valóságnak. Nem állítom, hogy ebből bármi következne az "Kinek van igaza" jellegű értelmetlen kérdésekben vagy jogilag értelmezhető tényező lenne.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 19:56:30

@Mackósajt:

Pedig Karabah nem azeri volt, hanem oszmán, perzsa, stb. Azeri állam nem volt akkoriban. Eleve az azeri nép egy új nép.

roki 2012.09.03. 19:58:31

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ezt nem így van.
Szerbek is kikiabáltak maguknak enklávékat, még meg is tudták védeni, ámde a kutya nem ismerte el őket, aztán mit tehetnek, szépen visszalapátolgatják a szart a lóba.

Mackósajt 2012.09.03. 20:07:48

@Gondolkodni Próbáló Birca: Eh, a poszt szempontjából lényegtelen kérdés, és azon belül is csak finomságok, de ha mér elkezdtük...

Nincs olyan, hogy új nép, kivéve talán, amikor összekevert telepesekkel tényleg létrehoznak egy újat (amerikai). Lehet, hogy nem használták rájuk az azeri kifejezést, de kb. a mostani azeriek ősei voltak.

Karabah egyike volt a kis (nem oszmán) török kánságoknak.

Államilag meg Örményország sem létezett kb. a (szeldzsuk) törökök megérkezésétől kezdve. Az oroszok csinálták meg újra.

De papíron Karabah az azeriekhez került, amikor az ő országukat a Örményországgal párhuzamosan megcsinálták az oroszok.

vakapad 2012.09.03. 20:08:00

@torró:

Úgy hallottam, hogy valamennyivel jobban állnánk, ha a jelenlegi kormány az egykulcsossal nem üt 500 milliárdos lyukat a költségvetésen, valamint az IMF-es pávajáték is úgy 100 milliárdba kerül évente. És ez még nem is az örmények áskálódásából adódik.

roki 2012.09.03. 20:08:43

@Gondolkodni Próbáló Birca:

A Szovjetunió megléte alatt teljes mértékű legitimitása volt a bakui vezetésnek Karabah fölött.
Az, hogy ez a '90-es évek elején nem folytatódott, az annak köszönhető, hogy Bakuba 25.000 orosz vonult be és tankjaikkal szabályosan letaposták a az állami integritást helyreállítani akaró mozgalmat.

Az örmények 'hősies' győzelme ezeknek az orosz alakulatoknak köszönhető elsősorban.
Mára annyiban változott a helyzet, hogy Moszkva Alijevben érdekelt, aki a szekuláris szemlélet sziklájaként, mint gát áll az iszlamista tengerben.

Mackósajt 2012.09.03. 20:10:20

@roki: Nem tudták megvédeni. Éppenséggel a horvátok lerohanták őket végül, ha a horvátországi enklávékra gondolsz. Ha a szerbek helyben elég erősek, hogy ennek elejét vegyék, még ma is ott lennének azok az enklávék.

torró 2012.09.03. 20:22:16

@vakapad:
Ez is igaz! De annyi HA van gyerekek, reggelig nem érnénk a végére. Ami csak annyit bizonyít, hogy a politikusaink íróasztalhoz jutva, valamivel megfertőződnek. Lehet , hogy az asztal sugároz valami elmét zavaró hullámokat? Pedig mindegyik kicserélteti, de nem használ:)

roki 2012.09.03. 20:25:56

@Mackósajt:

Republika Srpska volt eszemben, mikor írtam, amit nem ismert el a nemzetközi közösség, hiába kiáltották ki az államiságot, és aminek aztán kénytelen-kelletlen bele kellett menniük a dualista berendezkedésbe ENSZ főmegbízott vezetése és vétójoga mellett.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 20:27:21

@roki:

Ez mindegy, Idővel minden rendeződik és az nyer, aki kitartóbb.

Karabah esetében pl. az ENSZ sosem fog fellépni az azerieken oldalán tényleges, csak szavakban. Az USA, Franciaország és Oroszország burkoltan támogatják a status quot, más-más okokból, de mivel nem akarják megsérteni az azerieket, időnként nyilatkoznak, hogy Örményország vonuljon ki a "megszállt" területről. Viszont határozottan ellenzik, hogy bárki is bármit tegyen a "megszállás" ellen. Így az idő az örményeknek dolgozik,

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 20:31:45

@roki:

"A Szovjetunió megléte alatt teljes mértékű legitimitása volt a bakui vezetésnek Karabah fölött."

Ne viccelj. A szovjet időkben a bakui vezetésnek még Baku központja felett sem volt hatalma, minden fontos kérdésben Moszkvában döntöttek. Csak Gorbacsov idejében kezdtek valamiféle tényleges hatalommal rendelkezni a tagköztársaságok. Korábban a szovjet tagköztársaságok valós státusza egy picit gyengébb volt, mint manapság egy budapesti kerületé a főpolgármesteri hivatalhoz képest.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 20:33:46

@roki:

"Az örmények 'hősies' győzelme ezeknek az orosz alakulatoknak köszönhető elsősorban.
Mára annyiban változott a helyzet, hogy Moszkva Alijevben érdekelt, aki a szekuláris szemlélet sziklájaként, mint gát áll az iszlamista tengerben."

Az oroszoknak nem érdekük a jelenlegi helyzet megoldása. Nekik a jelenlegi status quo a legjobb, mert így mind az azeriek, mind az örmények igyekeznek nem konfrontálódni az oroszokkal.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 20:35:56

@roki:

A Republika Srpska azért szűnt meg, mert a horvátországi szerbek háta mögött Milosevics megegyezett a horvátokkal. A horvátok így szabad kezet kaptak, hiszen már nem kellett tartaniuk egy szerb-horvát háborútól. Így 3 nap alatt elfoglalták a horvátországi szerb államot.

Mackósajt 2012.09.03. 20:46:05

@Gondolkodni Próbáló Birca: A Republika Srpska magyarul a Boszniai Szerb Köztársaság, és még ma is létezik, csak társbérletben, ahogy roki is mondta.

Ezzel együtt azért a szerbeké az a terület, még ha a papírról le is mondtak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 20:57:38

@Mackósajt:

Már fáradok. Természetesen a Srpska Krajinára gondoltam!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.09.03. 21:19:45

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ez ugyan totálisan OFF, de hogy "mint manapság egy budapesti kerületé a főpolgármesteri hivatalhoz képest", na ne. Sajna a kerületek nálunk éppenhogy igazi kiskiráklyok, a főváros meg béna kacsa...

ON egyébként egyetértek, bár azt megjegyezném, hogy az a tény, hogy formailag hozzájuk tartozott, az könnyen azt az illúziót kelthette az azeriekben, mintha az tényleg az övék lett volna. Kb. úgy, ahogy a Monarchia Magyar Királyságában is sokan elfejetették, hogy a magyar szupremáciát nem az igazi magyar erő, hanem a Monarchia hatalma tartja fenn...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 21:28:34

@promontor:

Igazad van. Inkább azt kellett volna mondanom: egy magyar kisváros polgármesterének az ország miniszterelnökével szemben nagyobb manapság a hatalma, mint egy szovjet tagköztársaság pártvezetőjének volt a szovjet főtitkárral szemben.

Valódi hatalom Gorbacsov idején kezdett a tagköztársaságok kezébe kerülni, s csak a 80-as évek végén váltak tényleges hatalmi tényezővé, akiknek már nem lehetett utasítást kiadni, hanem konzultálni kellett velük. Akkor már valóban szövetségi állam volt a SZU - létezése utolsó 2-3 évében.

Karabah viszont már ekkor is kívül helyezte magát az azeri tagköztársaság hatalmán. Kb. 1988 óta. Szóval az azeri tagköztársaság a szovjet központi hatalommal szemben való önállósodásával, függetlenedésével párhuzamosan folyt Karabah de facto intergrációja Örményországgal. Az önálló azeri vezetés sosem uralta Karabahot.

roki 2012.09.03. 22:06:45

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ez ideiglenesen így van, de létezik olyan kifutás, ami létrehozza Nagy-Azerbajdzsánt az USA tervei szerint és az a 25 milliós siita, vallásos állam a nemzeti sértettségével, olajkutjaival egy rémálom lenne a messze alacsony hatékonyságú közösséget alkotó örmény államiság számára.

Nem tartom valószínűnek, hogy a jövő az örményeknek dolgozna azon a helyszínen.

Palestinenser 2012.09.04. 11:39:54

Ha lehetséges ne küldjünk majd katonákat a háborúban álló felek közé Karabah-ba.

kuruc.info/r/2/100845/

Celtic 2012.09.04. 17:01:16

@Palestinenser: Kurva jo cikkk :) Mindenki "hibazott", "nem megfeloen cselekedett", stb. Kiveve a baloldali ellenzek Magyarorszagon, akik "gyomorforgatoan undoritoak"
Aranyos srac a kis Vona :) Csaladfa-allitas volt mar, hatha kiderult, hoyg Vonos-bol magyarositott a dedapa.

arisztotela 2012.09.06. 18:22:59

Most akkor a posztíró megírta, hogy barmok az örmények (esetleg a magyar diplomácia utánanézhetett volna, hogy közelgő helyi választások vannak arrafelé, és fel lesz fújva, amit lehet), és nagyon hülyék a ballibek, mert eddig nem is tudták, hol van jereván, most meg rinyálnak.
Az azeriek helyesen jártak el, mert az utlsó pofont ők kapták (nem kurva mindegy, és mennyire felesleges volt ebbe belekeveredni), és csak egy apró kis tévedés volt, bocsi, hogy Viktorék nem egyeztettek ilyen lényeges kiadatási kérdésben sem az USával, sem az oroszokkal. Minek? Mi mindent úgyis jobban tudunk.
süti beállítások módosítása