HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Gordon, Milla, SZDSZ

2012.10.12. 16:42 Ratius

Tisztelt Tamás Gáspár Miklós!

Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl is – lenyűgöz engem. Nem mindig fontos az, hogy önnek igaza van, vagy nincs. Sőt, valójában ennek alig van jelentősége. Ami a lehetséges igazságon túl van, az gyakran sokkal fontosabb. Szerb Antal irodalomtörténete egy irodalomtörténész szemében bizonyára nem számít értékes munkának. Ámde Szerb Antal irodalomtörténete a magyar irodalom parádés feldolgozása, örök élmény, páratlan tanulság, függetlenül egyébként tartalmától, látásmódjától, függetlenül igazságaitól és tévedéseitől. Valami hasonlót gondolok az Ön munkásságáról is. Általában nem hiszek az ön igazságaiban, de mindig megbabonáz az a törekvése, hogy gondolatait a műveltség, a tudás, a szövegírói bravúr legszélesebb teljességével próbálja átadni olvasóinak, még akkor is, ha ez a néha a szöveg rovására megy.

tgm.jpg

Önismétlő hibáink

Nem tudhatom, hogyan élte meg az SZDSZ-ben viselt szerepének átalakulását, hogyan tűrte, amint meghatározó szereplőből díszletté zsugorodott, hogyan dolgozta föl azt a szomorú folyamatot, amelynek során az ön által is alapított, vezetett és képviselt Szabad Demokraták Szövetsége, izgalmas szabadelvű értékcsoportból a hazai komprádor-burzsoázia legagresszívebb mozgalmává lett. De bárhogyan is viselte, úgy tűnik számomra, hogy a közelgő október 23-i ünnepen ön ismét hajlandó lesz felvállalni azt a hálátlan szerepet, amit már egyszer elfogadott. Én pontosan tudom, hogy az ember mennyire nehezen látja meg az önismétlő tetteket, amelyek miatt minduntalan elköveti saját hibáit. Éppen ezért vagyok bátor önt figyelmeztetni tervezett szerepének rendkívüli súlyára. Önt ugyanis ismét az a veszély fenyegeti, hogy olyanokat hitelesít szavaival, gesztusaival, tetteivel, akikkel talán nem is akar közösséget vállalni.
Engedje meg, hogy október 23-ra tervezett felszólalásával kapcsolatban megismételjem egy előbbi mondatomat: Ami a lehetséges igazságon túl van, az gyakran sokkal fontosabb.
Ön talán túlságosan távolról, egyetemes perspektívából szemléli a magyar közélet mikrokozmoszát, így eshetett, hogy elkerülte a figyelmét pár apró, de annál fontosabb részlet. Olyan részletek, amelyek az elmúlt hónapok során váltak láthatóvá, s amelyek ismét túlmutatnak azon a kérdésen, hogy a Millának a maga törekvéseiben vajon igaza van vagy nincs, ámde amelyek sokkal fontosabbak ennél az igazságnál.

Reinkarnáció

Ez a fontosabb dolog ugyanis nem más, mint az a tény, hogy az elmúlt hónapokban, sőt az elmúlt napokban megszületett az SZDSZ reinkarnációja. Úgy hívják Egymillióan a magyar sajtószabadságért.
A Milla kezdeti, meglehetősen bizonytalan, identitáskereső és sokoldalúan nyitott szárnypróbálgatásai után mára egyértelművé lett, hová sorolja önmagát ez a szerveződés.
Nem pusztán arról van szó, hogy a Milla kommunikációjában, értékpreferenciáiban követi az SZDSZ hagyományait, de sajnos arról is, hogy demokrácia-felfogása, közéleti szerepvállalása, politikai helyezkedése mind-mind az SZDSZ nyomvonalán halad. Az a baloldali-liberális értelmiség, amely annak idején az SZDSZ-ben lelt otthonra, mára –a maga szubkultúrájának minden elemével együtt – megérkezett a Millába, s egyértelműen dominálja az új szervezetet. A Milla szinte szóról szóra követi az SZDSZ politikáját, gondolkodásmódját, létformáit.
Az új szervezet bár rendszeresen kiáll a homofóbia, a nők hátrányos megkülönböztetése, a rasszizmus különféle formái ellen, Facebook-oldalán mégis teret adott a rasszista, cigányozó kommentároknak Orbán Viktor egy Kőszegen készült fotója kapcsán. Az a kettős beszéd, amit annak idején az SZDSZ képviselt, s amely a suttogó propaganda szintjén nagyon is tudatosan használta föl a rasszista közbeszédet politikai ellenfeleivel szemben, íme, visszaköszön a Millából.
A csoport eredeti célkitűzését, a sajtószabadság védelmét is amolyan szabad demokratásan értelmezte a Milla, amikor a liberális eszmekör számára nem tolerálható véleményekről volt szó. A szervezet a „civil érdekérvényesítés nagyszerű példájának” nevezte, mikor elérte, hogy a közmédia ne ismételje Pesty László cigányokról forgatott filmjét. A nemzeti problémákkal kapcsolatos SZDSZ-es érzéketlenség brutális hitvallásaként a Milla Trianon évfordulóján a brit gyarmatbirodalom széteséséhez hasonlította a történelmi Magyarország feldarabolását.
De az értékvilág azonosságán túl a szubkultúrában jelenlévő tragikus demokráciakép, a bizantiánus intrikák sora, az elitpolitizálás megannyi tünete mind- mind a valamikori SZDSZ-t hozza vissza. Nagyon nehéz nem észrevenni a párhuzamot Dopeman, a Milla alternatív köztársasági elnöke, és Kuncze Gábor SZDSZ-es karrierje között. Mindketten alkalmasak voltak arra, hogy egy eddig meg nem szólított csoport szimpátiáját hozzák el a pártnak. Az underground Doppeman éppúgy, mint a derék magyar ember küllemű Kuncze.
És ugyan miféle lényegi különbség fedezhető föl az SZDSZ által lelkesen támogatott Gyurcsány Ferenc, Kóka János, és Bajnai Gordon között? Segítek: semmi. Mégpedig azért nem, mert ők ugyanannak az alomnak a kölkei: a rendszerváltás igazi hiénái, vérbeli nagytőkések, egymásnak rég kipróbált harcos- és üzlettársai.

Civil faló

Én sokáig igen nagy bizakodással tekintettem a Millára. Úgy tetszett, a hazai civil közélet újul meg általa. Ám ahogyan az SZDSZ-kultúra hétről hétre uralkodóvá vált, úgy kopott le a Milláról a civil jelleg, s úgy erősödött föl az egyes témákat tabusító, más témákat kidomborító klasszikus, belvárosi értelmiségi szubkultúra. Ez a csoport elkezdte nem tűrni a kritikát, s horribile dictu, elkezdte nem tűrni a rendszerkritikát. A Milla meghatározó alakjai azok lettek, akik gondolkodás nélkül képesek előbüfögni a nemzetközi mainstream minden rögeszméjét, s akik számára az Orbán-kormány elsősorban azért kibírhatatlan, mert szembe fordult a hegemon gondolkodásmódokkal, kultúr-közhelyekkel, és tőkés érdekekkel, egyszóval a rendszerrel. A szervezet, amelynek „nem tetszik a rendszer”, a rendszer legelkötelezettebb híve lett.
Azzal pedig, hogy Bajnai Gordonnak a Milla ad lehetőséget arra, hogy kibontsa politikai zászlaját, nos, azzal kiderült, hogy itt szó sincs civil mozgalomról, új pólusról, nyitottságról, toleranciáról, demokratikus, alulról jövő elvekről. Viszont szó van restaurációról, szó van arról, hogy a szociálliberális elit, s a vele egyívású hazai komprádor-burzsoázia a Milla trójai lovával próbálja meg visszaszerezni a hatalmat, amit Orbán kicsavart a kezéből.
Úgy tűnik, azok a százezrek, akik az SZDSZ széthullásával politikai otthon nélkül maradtak, most végre megtalálhatják azt a szervezetet, amelyik képviselni tudja mindazt, amiben ők hisznek, amit igaznak és helyesnek tartanak. Beállhatnak a Milla ernyője alá mindazok, akik mostanáig ilyen-olyan civil szervezetekben, pártkezdeményekben táplálták a szabad demokrata gondolat parazsát, beállhatnak ide azok, akik eleddig egyéni karrierjük részeként hirdették a globalizáció üdvét, a neoliberális eszmék értékét, s beállhatnak azok, akik eddig azt hitték, hogy a DK-ból, vagy az LMP-ből faraghatnak új SZDSZ-t.
Sokaknak lesz ott helyük.
De önnek? Önnek, akinek köpenyéből kibújt itt minden rendszerkritikus mozgalom, önnek valóban ott a helye?

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

327 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr514835119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.13. 14:24:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án? 2012.10.13. 12:12:46

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók bus...

Trackback: Az internacionálét éneklő Bajnai lesz a Milla kampányarca? 2012.10.13. 12:09:52

Na és mit fog énekelni a Milla színpadán? Értem, hogy a Milla végképp el akarja törölni a múltat, de talán nem kellene a szó eredeti értelmében updatelni az aktust. Emlékszel még Bajnai Internacionálés videójára? * * A kínos coming outra 2009 áprilisáb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

görcs 2012.10.12. 17:09:59

en nem értem ezt a sok hülyeséget honnan veszed.
restauráció mivan? éppen az ellenkezőjéről beszél Juhász, bár lehet te még nála is jobban tudod.

atv.hu/cikk/20121009_juhasz_peter

az eddigi leggyengébb és legostobább poszt amit eddig itt olvastam.

Nemetsek Tibor 2012.10.12. 17:41:56

Az a gond ezzel a levéllel, hogy bár némi alappal lát párhuzamot az SZDSZ és a Mila között, zavaros, hogy utóbbit az izgalmas szabadelvű korszakhoz képest minden ténybeli alap nélkül egyből a párt (!) hanyatló korszakához hasonlítja.

Ez két a mondat pedig "A Milla meghatározó alakjai azok lettek, akik gondolkodás nélkül képesek előbüfögni a nemzetközi mainstream minden rögeszméjét, s akik számára az Orbán-kormány elsősorban azért kibírhatatlan, mert szembe fordult a hegemon gondolkodásmódokkal, kultúr-közhelyekkel, és tőkés érdekekkel, egyszóval a rendszerrel. A szervezet, amelynek „nem tetszik a rendszer”, a rendszer legelkötelezettebb híve lett. "

...kifejezetten igazságtalan hamis és - taszító.

Valóban messze az eddigi legrosszabb poszt.

Eddig nem is kommentáltam, sajnálom, hogy ez lett az apropó.

Hümmögő 2012.10.12. 20:53:06

Bármennyi igazság volna is a posztban, elkeserítenek az elmúlt napok fejleményei, ahogy ez az írás is. Azért tart ez az ország ott, ahol tart, mert még a komoly ellenféllel szemben sem tud egységesen fellépni. Mert még a "mumus" árnyékában is a széthúzás az úr. Lehet szidni a Millát, TGM-et , Bajnait, csak az egész annyira teoretikus. Ugyanis alternatívát senki nem tud kínálni, cselekedni senki nem cselekszik, csak fintorog, orrát húzza, és folytatja a nyávogást a jelen káoszával szemben. Ez az igazi cselekvőképtelen, talán éppen nem szociálliberális, hanem éppenséggel jobbközép elit. Pont ezért sikeres a "Vezér", mert csírájában eltapossa a széthúzást. Kár értünk. Nagyon kár.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2012.10.12. 22:16:35

Bajnain azért lehetne jobb fogást is találni, csak ahhoz utána kéne járni kicsit.

es2300 2012.10.12. 22:32:20

bolondokasajtkeszitok

unionista (törölt) 2012.10.12. 22:37:57

a milla a kezdetektől gáz. 2012-ben az szdsz-szel riogatni ultragáz.

Mérlegképes Tűznyelő 2012.10.12. 22:48:35

"Viszont szó van restaurációról, szó van arról, hogy a szociálliberális elit, s a vele egyívású hazai komprádor-burzsoázia a Milla trójai lovával próbálja meg visszaszerezni a hatalmat, amit Orbán kicsavart a kezéből. "

Most, ha jól veszem észre, 1952 van, és a Szabad Nép egyik cikkét olvasom, ugye?

sirwalter 2012.10.12. 22:53:50

Szerintem meg jó a poszt... nem minden meglátással értek egyet, amit írsz, de az alaphang szerintem jó és igaz...

Nyilván a szokásos felállás fog érvényesülni, az Orbán-fóbok most majd levegő után kapkodnak, és ostoba-posztoznak majd...

TGM-et mondjuk nem féltem, mert csinált-mondott ő már ennél cifrábbat is... De az is igaz, hogy valamiért nekem is szimpatikus... csak ne az ő politikája érvényesüljön... ;)

Egyébként, ha jól figyeltem a híreket, éppen Bajnai miatt mégsem lesz ott a Milla-rendezvényen.

Hümmögő 2012.10.12. 22:54:04

Nem volna haszontalan, ha a sok fanyalgó belepillantana a Haza és Haladás blog szakmai anyagaiba. Aki rendelkezik némi társadalomtudományos ismerettel, az találhat benne szemezgetésre érdemes írásokat. Az egyetlen alapos és konzekvens szakmai anyag, ami alapján felmerül az esélye a süllyedő naszád kormányozhatóvá tételének. Már amennyiben a kétharmados törvények nem ásnak alá eleve minden cselekvési tervet.
Az SZDSZ-szel való dobálódzás üres analógia, nem vezet sehová. Előre legkevésbé.

dr kíváncsivagyok 2012.10.12. 22:57:30

Ezt a szöveget akár egy Fideszes is írhatta volna....
Nem zavar ?

Gáborom 2012.10.12. 22:59:15

Szerintem nagyon jó ez a poszt.
Jól látja az igazságot, és a kommentek csak igazolják tartalmát.
Civil hebehurgyaságból sosem lesz kormányképes erő, és úgy látszik igaza van azoknak ,akik az értelmiség árulásáról beszélnek, mert úgy tűnik, túl kevesen vannak azok, akik elviselnék ezt a kritikát és valóban kormányképes erővé tudnának szerveződni.

Féligazságok, kettős mérce, a jelenlegi nyugati mainstream hanyatlásának fel nem ismerése - ez az, ami jellemezte az SZDSZ-t,már az elejétől fogva , és sajnos valóban ez jellemzi a millát is. Így nem fog menni, így csak paprikajancsiskodás megy majd szónoki szinteken, semmi több.
Kár.

Alonee 2012.10.12. 23:00:22

Kuncze Gábort és Dopemant egy platformra hozni, nem is butaság, inkább csak amolyan gyermeteg, bohókás gondolatnak tűnik. Kedves Sajtkészítők, van itt egy jó hír is, az eddigi hozzászólók között akadt egy akinek tetszett a cikketek, igaz ő a félhülye Stefánia, de érdemes megbecsülnötök, mert sokkal több rajongótok nem lesz.
Gyenge szóra sem érdemes írás, kukába vele.

Gáborom 2012.10.12. 23:01:02

@dr kíváncsivagyok: nem az a baj,hogy ezt akár egy fideszes is írhatta volna,hanem az, hogy mennyi benne az igazság.Mármint szerintem éppen hogy sok.

rockjano 2012.10.12. 23:05:40

Tényleg olyan szánalmas és szomorú ez az SZDSZ-ezés. Nem voltak mumusok ha léteznének nagyon sokan ma is rájuk szavaznánk. Vagy valakire aki következetes liberális álláspontot képvisel.

Hogy az antiliberalizmus hová vezet azt most pontosan lehet látni, az ország helyzete tragikus és csak egyre rosszabb lesz, a demokrácia kivégezve a gazdaság romokban...

sirwalter 2012.10.12. 23:08:14

@rockjano: "a demokrácia kivégezve a gazdaság romokban..."

Ezt Te is tudod, hogy nem igaz, légy szíves érvelj jobban. Ügyesebben, igazul, ahogy tetszik.

rockjano 2012.10.12. 23:09:27

@sirwalter: Én ezt tapasztalom személyesen és így is érzem.

Inkább érvelj jobban te ha tudsz... (szerintem nem)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.12. 23:11:07

jó, sőt kíváló, leleplező erejű poszt.

gratula!

kiemelném ezt: "A Milla meghatározó alakjai azok lettek, akik gondolkodás nélkül képesek előbüfögni a nemzetközi mainstream minden rögeszméjét, s akik számára az Orbán-kormány elsősorban azért kibírhatatlan, mert szembe fordult a hegemon gondolkodásmódokkal, kultúr-közhelyekkel, és tőkés érdekekkel, egyszóval a rendszerrel. A szervezet, amelynek „nem tetszik a rendszer”, a rendszer legelkötelezettebb híve lett."

annyit fűznék hozzá, hogy az orbán kormány "szembefordulása" a hegemón/mainstream/uralkodó kánonnal, az max. látszólagos, orbán beszélt az IMF ellen így meg úgy, de csak megállapodott (őszintén kis ország vagyunk és nem vagyunk abban a helyzetben hogy mindent egyedül csináljunk) velük, és a multikkal is, és a multiknak ill a nemzetközi tőkének és a pénzeseknek kedvező, - nem szociális ill kevésbé szociális - adórendszert vezetett be.
[ 1 kulcs szja, európában legmagasabb áfa ]

és persze a maszopszadesz is ezt tolta, szóval
köbö 1994- óta ez megyen kis hazánkban
itt fejtettem ki picit hosszabban: kard.blog.hu/2012/10/11/lmp_vegveszelyben

Hümmögő 2012.10.12. 23:11:09

@Gáborom: féligaszságok? kettős mérce? SZDSZ jellemzői? minden magyar politikai erőre ráillik a jellemzés. Ami pedig a nyugati mainstream hanyatlását illeti, ennek igazságtartalmára csak a történelem ad majd választ. Egyelőre sajna nemigen talált ki senki jobbat a nyugati liberális demokráciáknál. Elég csak kidugni az orrodat a nyugati határon. Mindenki csak beszél, de ha választani kéne, hogy Nyugat Európában éljen, vagy Oroszországban, Kínában, netán Azerbaidzsanban, aszzem nem sokan tétováznának.

billy reed 2012.10.12. 23:11:16

@rockjano: "Hogy az antiliberalizmus hová vezet azt most pontosan lehet látni, az ország helyzete tragikus és csak egyre rosszabb lesz, a demokrácia kivégezve a gazdaság romokban..."

Teljesen egyetértek.

Nem tudom, csak én érzem úgy, hogy egyre gyengébb anyagok kerülnek ki a blogra?
Ez a mostani egy igazi mélypont.

3dom'f'speech 2012.10.12. 23:13:55

Az semmi, de még az október 23.-i emléknapot tönkretenni kívánó performanszhoz is lopták a képet - köcsög balliberráltak, most ezen miért nem veritek a mocskos nyálatokat?!

hetivalasz.hu/itthon/kdnp-s-kepviselo-lanyaval-kampanyol-a-milla-55665

pedig ez iszonyú gáz, hogy még egy jó arcot sem tud találni a párezres anarchista hőbörgő banda és amit a jobboldalról elcsennek azt is jogellenesen használják

sirwalter 2012.10.12. 23:15:27

@rockjano: rendben, megpróbálok jobban érvelni. Azt persze aláírom, hogy személyes, szubjektív érzések ellen, pláne az emóciók nehéz mit mondani.

Az MSZP-SZDSZ kormán 8 év alatt az államadósságot 52%-ról fölvitte 79%-ra, miközben az államháztartási hiány majd 7%-ra kúszott, ezért 2004-től folyamatos túlzott deficiteljárás alatt állunk. (Erre mondom én, hogy "a gazdaság romokban").

Most,két év után az államadósság 79%-ról 75 %-ra csökkent, az államháztartási hiány pedig két éve 3% körül, ill. alatt van/lesz (az elvárt szint alatt). Mindezt úgy, hogy a terhek nagy része nem az állampolgárokon volt, hanem a bankokon, multikon.

Szerintem gazdaságilag a helyzet kb. ez.

2012.10.12. 23:19:32

Nem értem. Mostantól majd soha többé nem lehet liberálisnak lenni, mert egyszer régen volt egy párt, ami elrohadt és kinullázta magát?
Uram bocsá, az emberek egy igen nagy része mégis liberális, nekik pedig joguk van a képviselethez, még akkor is, ha itt elég sokan szitokszónak használják a "liberális" szót, miközben a (világszintű) liberális gondolkodásmód által kivívott előnyöket feladni persze a világért sem akarnák, és joggal.

3dom'f'speech 2012.10.12. 23:19:44

@Hümmögő: a liberális demokrácia halott, és már csak idő kérdése hogy ezt a saját bőrödön is élesen megtapasztald

bogel 2012.10.12. 23:20:08

@3dom'f'speech:
Ne sírjál már.
Rosszabb vagy, mint egy lájkokért könyörgő tízéves kislány.

rockjano 2012.10.12. 23:21:28

@billy reed: A szokott ideológiai beidegződések jönnek elő. AZ előitéletek nagyon mélyek ebben az országban. A butaság meg öldöklő...

bogel 2012.10.12. 23:21:37

@3dom'f'speech:
Még az agyhalál is kihordható lábon, szóval emiatt se aggódjál.

2012.10.12. 23:21:51

@canahari: Az meg, hogy a milla most egy csürhe, az egy dolog. Azért van, mert a magyar CIVIL politikai kultúra halott (egyébként a nem civil is). De még kikupálódhatnak, és adja isten, hogy így legyen.

Egyallampolgar 2012.10.12. 23:22:13

Drága posztoló, ha annyira hasonlít a Milla az SZDSZ re mint Dopeman Kuncze Gáborra (Öné a párhuzam) akkor talán nincs is annyira baj a Millával okés?
Egyértelmű, hogy az SZDSZ megszűnésével a liberális értékrend nem szűnt meg hazánkban. Az is egyértelmű, hogy jelenleg nincs politikai képviselete. (Az LMP csak a nácik szerint liberális, a liberálisok és a párt szerint sem az.)

Érthető, ha a liberálisok a Millában is egy lehetőséget látnak. Nem tudom mennyire volt az SZDSZ baloldali, de Én azt gondolom liberális párt kéne ennek az országnak. Több baloldali viszont nem. A nácikat leszámítva balról előzik egymást a pártok évek óta. Ennek köszönhetjük a gazdasági versenyképességünket kvázi zárkózunk Románia mögé.

GregorMan 2012.10.12. 23:23:41

@rockjano:
Az SZDSZ, amely következetes liberális álláspontot képvisel(t)? Ez ugye, vicc?
Ha a zsebek következetes megtömésére gondolsz, az helytálló. Az is, ha arra, hogy "liberalizmus = csak nekem lehet igazam", akkor szintén a valamikor SZDSZ leglényegét sikerült megragadnod.

3dom'f'speech 2012.10.12. 23:24:01

@bogel: összefüggéstelen baromságokat írni már tudsz, még 100 év és az első értelmes mondat is elhagyja a billentyűzetedet, te barom

rockjano 2012.10.12. 23:27:07

@sirwalter: A számaid szerintem nem pontosak de ezzel kapcsolatban nincsenek pontos információim (szerintem egyébként neked sem)

A különadók terhei teljes egészében áthárítódnak a lakosságra egyrész közvetlenül mert áthárítják a multik másik meg áttételesen hiszen emiatt nincs hitelezés beruházás fejlődés.

Emiatt van az ország recesszióban (nem volt a szocik alatt még a válság idején sem).

A bankok nem hiteleznek, milliárd forintnyi beruházás nem hozzánk jön hanem régiós versenytárasinkhoz akik itt vannak azok lassan csomagolnak és elmennek (erről sajnos személyes húsbavágó tapasztalataim vannak). A gazdaság egyszerűen megállt soha-soha ilyen rosszul nem ment semmi a rendszerváltás óta. reményt senki nem lát legértékesebb fiataljaink tömegesen hagyják el az országot.

A gazdaságot nem lehet csak számokban mérni. Lehet hogy némely szám nem olyan rossz (azért a nyugdíjlopásról kérem ne feledkezzünk meg) de ami mögötte van az RÉMISZTŐ.

rockjano 2012.10.12. 23:27:54

@GregorMan: Van a hülyeségnek és butaságnak egy olyan szintje amire nem illik válaszolni... elérted a szintet...

GregorMan 2012.10.12. 23:28:08

@canahari:
Ha az emberek igen nagy része liberális lenne, abban az értelemben, ahogy te érted, számos liberális kormány lenne a világon. Mondj csak egyet.
Amerikában a politikában ha valakire azt mondod, liberális, az olyan, mint ha Magyarországon komcsiznál. Nagy-Britanniát egy konzervatív politikus (Thatcher) tette rendbe.

schawo2 2012.10.12. 23:28:28

Valóban hiányzott egy igazi liberális (nem balliberális, ne keverjünk) párt a politikai táncparkettről. Az SZDSZ utolsó éveiben nem is hasonlított régi önmagára, sajnos 2004 után terminális bomlásnak indult, és hála égnek úgy ahogy van, meg is döglött. De a Milla nem egy végső stádiumos SZDSZ, ezt teljes balgaság állítani.

/ Egy hajdani SZDSZ szavazó

GregorMan 2012.10.12. 23:30:12

@rockjano:
Gratulálok. Érvekben bővelkedő hozzászólás.
Gondolhatsz a Sulinet programra (hogyan is lett milliárdos Kóka?), az autópálya építésre vagy arra, hogy a Budapestre telepített európai innovációs központnak az EU-tagországokkal megegyező számú igazgatóságába egy politikust delegáltak, találd ki, kit?

Balt 2012.10.12. 23:30:51

Nem hinném, hogy egy platformon vagyonk, de tökéletesen egyetértek. Mondjuk azt azért furcsállom, hogy a kendermagos Juhász színre lépésének pillanatától ez nem volt nyilvánvaló. (Miss Waccpaört és enyves Mancsos Bakátsot nem is említve.)

2012.10.12. 23:31:30

A liberálist a szó eredeti értelmében értem, mint a konzervativizmus ellentétét. Ebben az értelemben: www.politicalcompass.org/ Csekkold te is, hátha te is liberális vagy. :)

rockjano 2012.10.12. 23:32:16

@GregorMan: Közgép...Simicska...Orbánbányák...nyugdíjlopás...Nyerges---Kaja Ibrahim -Joszip Tot - Vitya pocakja :-) ...stb...stb...stb....

GregorMan 2012.10.12. 23:32:31

@rockjano:
Ami pedig a toleranciát és következetességet illeti, emlékezz Mortimerre, a srácra, aki karddal a Moszkva téren megszúrt egy roma gyereket. Majd az SZDZS rasszizmus ellenes tüntetést szervezett. Amikor kiderült, hogy Mortimer is roma, egyvalaki mondta, hogy bocsánat, tévedtünk: TGM.

GregorMan 2012.10.12. 23:33:13

@rockjano:
Egy szóval nem mondtam, hogy a Fidesz tisztességes. Csak azt, hogy az SZDSZ nem volt a liberális tisztesség megtestesítője, amit te állítottál.

2012.10.12. 23:33:22

@GregorMan: Amúgy bevallom, hogy elég bunkó vagyok, és fogalmam sincs, hoy a világon ebben a pillanatban hol van liberális kormány, de azt tudom, hogy a németeknél per pillanat a koalícióban ott van az FDP, ami liberális párt.

Hümmögő 2012.10.12. 23:34:27

@sirwalter: A szocikat kár mentegetni, ártottak szépen. Bár ne feledjük, hogy az államadósság a pénzügyi válság kapcsán ugrott meg legerőteljesebben. De azért ami a mai helyzetet illeti, ott akadnak tévedéseid. A terhek nagy része az embereken van és lesz. A multik és a bankok csesztetése miatt nincsenek beruházások, munkahelyek szűnnek meg. A fogyasztás a béka segge alatt van, az infláció 7%-hoz közelít, az EUR árfolyama alig kukkant be a 280 alá. Ki fizet itt, ha nem az emberek? Az egekbe szökő svájci frank adóságaikkal, az emelkedő élelmiszerárakkal, a jarulékok elvesztésével, a tömeges elszegényedéssel, a felsőoktatás fizetőssé tételével, és még sorolhatnám hosszasan. Nem tudom mekkora a jövedelmed, de én igencsak megérzem azokat a nem létező terheket. Az államadósság is csak azért csökkent, mert a külker mérleg erősen pozitív, visszesett az import. Mert hogy lanyhul a termelés és a lakossági fogyasztás.

GregorMan 2012.10.12. 23:34:54

@rockjano:
A Fidesz elqrta a gazdaságpolitikát, ezt nem vitatom. A kép teljességéért azért nézz meg egy statisztikát az államadósság alakulásáról (abszolút mértékben vagy a GDP-hez viszonyítva) 2002-2010 között.

rockjano 2012.10.12. 23:35:40

@GregorMan: No azt én sem mondtam barátom...

Athiszem nincs itt senki aki a tisztesség megtestesítője címre pályázhatna, talán nem is kell ilyen.

Ettől én és még sokan mások lehetünk büszke liberálisok. És érezhetjük úgy hogy egy adott párt állt a legközelebb hozzánk (minden hibája ellenére)

sirwalter 2012.10.12. 23:35:41

@rockjano: a "számaim"' kb. helyesek, kérlek, nézz utána. És ez nagyon látványos különbséget mutat a két időszak között, a szándékokról és irányokról mindenképpen.

Igaz, hogy a bankok nem hiteleznek, és nincsenek beruházások. Nyilván növekedés kellene, de ma Európában szinte mindenütt recesszió van. Nézzél körül egy kicsit, mi a helyzet Görögországban, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Írországban: konkrét bedőlés van, nem tudják az országukat finanszírozni, ott már bért és nyugdíjat csökkentenek.

Ehhez képest (és amit fentebb jeleztem, a felelőtlen gazdálkodást 2002 és 2010 között), isteni csoda, hogy mi még "csak" itt tartunk...

Lehet, hogy itt nem érzed jól magad, de hidd el, hogy a fent említett országokban még rosszabbul éreznéd... Azt meg, hogy nincs német, vagy norvég életszínvonal, azt szerintem ne ezen a 2 éves kormányon kérd számon, akik próbálja a felszínen tartani a hajót...

Hümmögő 2012.10.12. 23:36:18

@3dom'f'speech: Én már tapasztalom, ne aggódj, egyenesen a Kádár rendszerben érzem magam, mintha időutazáson vennék részt az elmúlt két évben :-(

GregorMan 2012.10.12. 23:36:39

@canahari:
A passzátszelet azonban a konzervatív CDU-CSU fújja, az FDP gyalázatosan áll, és a 2013-as választás után alighanem lecserélik egy nagykoalíciós SPD-re.
Liberális párt több helyen van kormányban (a briteknél a libdemek), de jellemzően kisebbségi partnerek vagy törpepártok, mint az FDP.

rockjano 2012.10.12. 23:38:47

@GregorMan: Az akkor hibák kétségtelenek és nem vitathatóak. A szocik meg akarták vásárolni a poteciális választóik szeretetét mindenáron. És még csak nem is sikerült nekik.

Viszont nem akarnak benézni a hálószobánkba és a saját avittas nétzeteiket nem akarják ránkeröltetni és nem írják írták át a játékszabályokat ötpercenként.

A szocik "CSAK" rosszak voltak, ez a mostani banda ALJAS és az egy más minőség.

GregorMan 2012.10.12. 23:38:55

@rockjano:
Akkor te éppúgy (igazi) párt nélküli liberális vagy, mint én (igazi) párt nélküli thatcherista...

rockjano 2012.10.12. 23:41:26

@sirwalter: Nem nem nem..... ez így nagyon nemigaz.

Nézd meg Lengyelországot, szlovákiát Litvániát ott van fejlődés. Lengyelországban szinte válság sincs.

Cseheknél is csak stagnáció van nem recesszió

A nyugateurópai demokráciákkal nem vagyunk összehasonlíthatókkal. MInket a szomszédeinkal kell összehasonlítani.

Ez a kormány a nehéz rossz helyzetből sikeresen kormányozta az országot a tragikus felé

GregorMan 2012.10.12. 23:41:29

@rockjano:
A legnagyobb hálószobába benéző a se nem keresztény se nem demokrata KDNP. Ők egyszer megpróbálhatnának egyedül is bekerülni a parlamentbe, akkor járhatna Tömjén Zsolt szája.

Hümmögő 2012.10.12. 23:42:05

@canahari: Nem liberális kormányok vannak, hanem liberális demokráciák. Amit a wikipedia emigyen hataroz meg:
A liberális demokráciában a működési szabályok értékrendjére a liberalizmus eszmerendszere a jellemző, vagyis az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt. Ma már választójogot ad minden felnőtt állampolgárnak nemre, rasszra, nemzetiségre, vallásra, gazdasági státusra való tekintet nélkül. A politikai ellenzéket hagyja szabadon működni. A gazdasági élet alapja a magántulajdon és a magánszerződések. Előnyben részesíti ugyan a kormányzati beavatkozástól mentes szabadpiacot, de bizonyos közjavak esetén meghagyja az állam szerepét.
Azaz a jobb és baloldali kormányok egyaránt tiszteleben tartják a fenti eszméket.

GregorMan 2012.10.12. 23:43:55

@rockjano:
Lengyelország speciel most csúszik épp lefelé, és a Tusk-kormány is kacsintgat a nyugdíjpénzekre...
Litvánia mínusz 15 százalékkal nyitott egy év alatt a válság elején, onnan fejlődik, ennyit mi még összesen nem buktunk.
Ha Szlovákiából kiveszed az autógyártást, összecsuklik, mint a colstok.
Ettől persze nekünk sajnos nem jobb...

rockjano 2012.10.12. 23:44:17

@GregorMan: Ha angliában élnék lehet hogy Thatcherista lennék egyébként.

Sőt egy liberális konzervatív jobboldali pártra nagy szükség lenne ebben az országban. Őket tisztelném talán még szavaznék is tájuk. (Tusk féle)

De itt elöbb lesz rendes liberális és baloldali párt mint tisztességes jobboldal.

Valójában a jobboldal sokkal rosszabb álapotban van mint a bal nállunk, mert amit jobboldalinak tekintünk az nem az.

GregorMan 2012.10.12. 23:44:58

@Hümmögő:
És ez bizony klasszikusan a konzervatív pártok által alkalmazott gazdaságpolitika :-)

rockjano 2012.10.12. 23:45:26

@GregorMan: Viszont a nemzetközi megitélésük az sokkla jobb mint nekünk.

és sok beruházás megy emiatt inkább oda mint ide...

GregorMan 2012.10.12. 23:46:01

@rockjano:
Mert a jobboldalt épp most amortizálja a Fidesz (amely egyébként szocialista-paternalista).

rockjano 2012.10.12. 23:47:09

@GregorMan: Inkább paternalistát kellett volna írnom, ez az amitől mint liberális a leginkább írtózom...

sirwalter 2012.10.12. 23:47:36

@rockjano: nem értünk egyet, semmi baj.

(egyébként nagyon jó példák; nézd meg az ő számaikat - államadósság: 40-50%, úgy mi sem lennénk ilyen helyzetben, ha 2010-ben nem 80%-ról indulunk, most lejáró adósságszolgálattal)

index.hu/chart/2011/07/13/igy_fojtja_meg_az_adossag_europat/

Elteszem magam holnapra. Jó éjszakát!

2012.10.12. 23:48:20

@Hümmögő: Részben igazad van, csakhogy ez egy skála. A fidesz-kormánynak belefér, hogy pl. a melegeket kiszorítsa a házasság jogából*, más kormánynak meg nem férne bele ez, és én csak annyit akarok mondani, hogy igen sok ember irányultsága van a liberális<->autoritárius skála liberális felében.

* ...csak hogy két egyáltalán nem vitatható/cáfolható tényt mondjak, amit tipikusan a liberalizmussal lehet összekötni, és elő se szedjem pl: a sajtóorgánumok fölé szolgaszervezet felállítását (lásd klubrádiófight például); az abortusztabletta körüli hercehurcát, amit akkorára csináltak, hogy be ugyan nem tiltották, de már NEM lehet igénybe venni, mert az a pár klinika, ami alkalmazta, is a balhé miatt inkább beszüntette; azt a jó kis kiszólást a nők önmegvalósításával kapcsolatban Varga Istvántól; még annyi minden jut eszembe, hogy inkább nem is folytatom. Mivel én a skála liberális végén vagyok, ezek nekem nagyon nem tetszettek.

rockjano 2012.10.12. 23:49:01

@GregorMan: Szerinetm már régóta amortizálja és nekem úgy tűnik írmagja sem maradt.

A fidesznek egy irtózatos vereség kellen eés szétesés. Nem akkora pofon mint a szociknak 2010-ben hanem tízszer akkora és erre esély sincs... sajnos...

Navracsicsot látni a TV-ben és sírni azt tudna az ember...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.12. 23:49:12

azert ebben a Gyurcsany-Koka - Bajnai vonalban van nagy igazsag
erdemes elgondolkodni rajta
ki honnan, mikeppen es hova?

rockjano 2012.10.12. 23:49:57

@sirwalter:
Valóban nem értünk egyet...
Jó éjt

2012.10.12. 23:50:55

A jobb és bal, illetve a konzervatív-liberális fogalmakat pedig nem kell összekötni. Magyarországon a "jobboldali" párt a szavak eredeti értelmében akkora baloldali, mint egy ház...
www.politicalcompass.org. nem kapok pénzt a hirdetésért, csak ajánlanám mindenkinek, nem egy embert láttam már, aki meglepődött, amikor kitisztultak neki a fogalmak és átgondolta, hogy ő tulajdonképp melyik részében is van a koordináta-rendszernek...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.12. 23:52:35

Az emberek fejében úgy látom elég zavaros fogalmak élnek a liberalizmusról, szocialista dolgokról.

a lényeg az, hogy NE KEVERJÉTEK ÖSSZE A POLGÁRJOGI, v POLITIKAI liberalizmust a GAZDASÁGI liberalizmussal (= liberális kapitalizmus, a kapitalizmus (legalábbis az én ostoba, naív fejecskémben) a gazdaság és az erőforrások szerveződési módja, formája)

mint fentebb írám magyarhonban gyakorlatilag 1994-óta neoliberális gazdaságpolitika vagyon, versenyügyi, lopásügyi és szociális torzulásokkal, szociális, mert egy igazi neoliberális/neokonzervatív (mert a kettő, ha a gazdaságot nézzük azonos!!!) semennyire sem szociális.

klasszikus liberális (nem neokon/lib) kapitalizmus köbö reagan/tatcher tandem tevékenykedéséig létez(het)ett.

szóval aki liberális pártot akar, az döntse el, hogy
1, neolib/neokon gazd-i szemléletűt
(szociálisan érzéketlen)

2, szociálisan érzékeny-t akar (ez többnyire fából vaskarika, de lehet törekedni rá :) )

hozzátenném, hogy aki
antiglobalista/rendszerkritikus szemléletű pártot akar, az NEM LEHET neoliberális/neokonzervatív,
mivel ez a rendszer(neolib/kon) regnál a földön
[+a globalizmus, mint eszme része a neokon/lib kánonnak.]

GregorMan 2012.10.12. 23:52:50

Nem csoda, Lengyelország még csak most kezd privatizálni. És persze négyszer akkora piac, mint mi...

Hümmögő 2012.10.12. 23:53:13

@canahari: egyetértek, nem is gondolom, hogy a mai reszim kiállja a jogállamiság és a liberális demokrácia próbáit.

Balt 2012.10.12. 23:55:19

@rockjano: Mindet jóval kisebb adósságteher nyomja.

rockjano 2012.10.12. 23:59:56

@Balt: És nem őrült a pénzügyminiszterük!!!

És nem egy cezaromániás a miniszterelnökük...

És normális gazdaságpolitikát folytatnak...

Mi kurucok vagyunk ugye meg félázsiaiak, mi itt kérem szabadságharcolunk...

atti.atti 2012.10.13. 00:21:43

Nekem teljesen mindegy, hogy mit mondanak a Bajnai féle válságkezelésre. Bajnai attól függetlenül ott volt tűz közelben mikor "elkúrták", mikor lopták szét az országot, az egyik legfontosabb miniszter volt.
Attól, mert a Fidesz se különb még Bajnai nem lesz jobb... Attól, mert az egyik szemét még a másik nem lesz tisztességes. Aki a civil vagy új szervezeteket választja azért választja őket, mert teljesen új politikai elitet akar, új embereket, nem pedig a 20év alatt leszerepelt politikai hulladékot. Így csak azt látom, hogy 4-8évente a narancs politikai hulladékot lecseréli a piros, aztán fordítva.
Nem ezt akarják az emberek, hanem teljesen új szervezeteket, új és az elmúlt 20évben részt nem vállaló embereket. Csak a leszerepelt baloldali politikai hullák kényszert éreznek, hogy ilyen új és jónak induló szervezetekre rátelepedjenek, ezzel kinyírva őket....
Így csak a Fidesz és Orbán Viktor hatalma lesz még 4évre meghosszabbítva... Mert az, hogy a másik szemét még nem elég a győzelemhez...
A szart meg nem akarom fosra cserélni, mert semmiértelme, akkor inkább otthon maradok 2év múlva.

Ludovikás Levente 2012.10.13. 00:25:04

A bohócok gyülekezete most kiegészül Bajnai bájgúnárkával, pedig ő egy jobb sorsra érdemes ember. Az egyetlen közülük, aki még alkalmas egyáltalán valamire, a narkós búsulóJuhásszal, az örök bohóc szerepet magas szintre fejlesztő TGM-al szemben

Egyetlen hibája, hogy ő meg politikusnak nem alkalmas. Ez már abból is látszik, hogy elmegy millázni. Ha volna egy cseppnyi sütnivalója, nem menne el egy ilyen szánalmas gyülekezetbe

sárospataki 2012.10.13. 00:33:06

A milla nálam a trianon-évfordulón faszbukra beposztolt szösszenetével csapta ki a biztosítékot, amikoris egy térkép segítségével azt bizonygatta, hogy az angol birodalom elvesztette a területei 80%-át, mégsem sír a pofájuk éveken keresztül. ez azontúl, hogy demagógia és csúsztatás, a 90-es években dívó, rosszízű horngyulai namindnemagyarkodjunkot idézi, amelyhez a háttérkórust az szdsz-féle nemzetpolitikai ideológia adta. Én nem vagyok trianonra síró nemzeti érzelmű búsmagyar, sőt, de bazmeg egy ilyen cinikus, káros, árokásó gondolkodásmódnak nincs helye a magyar kormányzás közelében sem. Képviseljen, persze, egy réteget a parlmentben, hiszen van egy jól körülhatárolható réteg (nem, nem a zsidók, mielőtt kódolt zsidózással vádolna bárki), akik ezt a kérdéskört így gondolják, de ezeket a nézeteket a magyar közgondolkodás szalonképtelenné kell tegye. Szerintem.

bgp 2012.10.13. 00:49:50

@hagyma: És mire jutottál, ki honnan hova?

bgp 2012.10.13. 00:52:34

@rockjano: nem lesz itt semmi, de én már a jobbikra is szivesebben szavaznék mint a fideszre. Csak az a bibi, hogy a jobbik nem garancia a fidesz menesztésére. Igy maradnak a szocik.

Gáborom 2012.10.13. 00:52:53

@Hümmögő: magával a nyugati liberális demokráciákkal nincs bajom, de ha hinni lehet az egyre erősebb,most már több oldalról érkező véleményeknek, a gazdasági modell nem működik: az örök növekedés nem örök, illetve - ha jól értem - nem lehet olcsóbb és még olcsóbb munkaerő és nyersanyag piacot keresni,a világ is véges.
Ráadásul maga a termelés megy odébb, oda ,ahol még olcsóbb.

Persze a nyugati demokráciáknak volt pár sanszuk arra, hogy ilyenek legyenek, mint ma. Nem volt 40 év kommunizmus a maga lélekromboló erejével - lásd félelem,megalkuvás,kollaboráció - és jólétben a tolerancia is nagyobb.

Norris74 2012.10.13. 00:54:18

"Orbán-kormány elsősorban azért kibírhatatlan, mert szembe fordult a hegemon gondolkodásmódokkal, kultúr-közhelyekkel, és tőkés érdekekkel, egyszóval a rendszerrel."

Ez így azért barokkos túlzás! Dehogy fordult ő szembe ezekkel, legfeljebb a "nemzetközivel", mert ő nagyon is akarja, hogy legyen egy igaz...sőt....igazzy magyar, nemzeti tőkés réteg. Csak abban számítja el magát folyamatosan Orbán, hogy a tőkének nincs nemzetisége. És ha egy tőkés igazán komolyra erősödik, akkor rájön erre, (rájön arra, hogy az igazán nagy pénzek neki a nemzetközi üzletekben vannak, és azonnal elfelejt "nemzetien" viselkedni."

A másik meg, amitől hányok az az SZÁNDÉK, ami miatt Orbán szembefordult ezekkel a dolgokkal. Mert hogy ahhoz a magyarok jólétének semmi köze sincs, az is hót zicher....hogy ilyen svábosan mondjam.

rockjano 2012.10.13. 00:55:47

@bgp: A jobbik maga a szürreális őrület.

A szocik sem könnyű eset de azért az előző pofon talán kicsit kijózanította őket...
A legjobb lenne egy Bajnai vezette összefogás de aztán lehet hogy ebből egy szoci választási győzelem lesz...

Gáborom 2012.10.13. 00:57:27

@atti.atti: pontosan.
És ne feledjük azt sem, milyen színvonalon vannak emberek tömegei, ami a politikai ,gazdasági ügyekre való rálátásukat illeti.
Pár ügyes lózunggal tömegeket lehet szavazásra bírni,és hát ahogy elnézem, a mai fiatalok is kábé ugyanolyan arányban buták és értelmesek, mint mindig.Magyarul: a politika sajnos show is, de nem elég csak egy show szintjén művelni.Viszont ha komolyabb elemzésbe kezd valaki, a többség "átkapcsol".
Bár ne lenne igazam....

kivisziat 2012.10.13. 01:08:22

kapaszkodó

végzetes veszélyt világgá kiáltók
kórusa kánonban kántálja baj van
nem járják kedvükre többé a táncot
hatástalan már a bűvös dallam

nem engedelmeskednek makacs lábak
és nem hajlik a megfáradt derék
nem csoda hát ha világvégét látnak
keresnék mindegyre ellenszerét

annak hogy erejük elenyészik
s mert nem lelhetik fel földön se égen
tehetetlenül kell nézzék végig

az éveken át megvezetett épp
most lépi át árnyékukat végképpen
meg sem hallva e macskazenét

ajánlás

bármikor zendít is rá ez a kórus
mindahány kételyem elillan füstként
meglehet zárlatos a másik pólus
mágnesként kezd mégis vonzani tüstént

anyadmajma 2012.10.13. 01:32:06

@sirwalter: Te egyszerűen hülye vagy. az államadósság kicsit 80% felett van, a mocskos 8 év adósságnövekedésének a kb a fele a 2006 utáni fidesz-önkormányzatok műve. Nem túl nehéz utánanézni, mert valószínű nekem ezt úgyse hinnéd el.....
Ja, és a %-os hiányt úgy is lehet ám csökkenteni, hogy emelem a gdp-t, nem csökkentem, mint most......

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2012.10.13. 01:58:21

@kivisziat: Esti mese

Volt egyszer egy nép. Önmagukat zsidónak nevezték, egyébként pedig a sémita népek nagy családjába tartoztak. Darab ideig együtt éltek a kietlen arab pusztaságban, kecskéket tartottak, vándoroltak egyik szar legelőről a másikra, de csak nem jutottak el Sion hegyéig. Nagyon unták már ezt a végtelen és céltalan kajtatást, ezért úgy döntöttek hogy elkanászodnak a kecske-biznisztől. Elkezdtek csereberélni ezt-azt, erre-arra, mígnem kiviláglott hogy a kereskedés sokkal jövedelmezőbb, kényelmesebb vállalkozás, mint a kecsketartás, és a munka nélkül megszerzett haszonból sok-sok kecsketejet lehet vásárolni.

Darab ideig a többi sémita nép eltűrte ezt az életformát, de a zsidók kezdtek nagyon elszemtelenedni és minden hasznot, minden jó falatot, minden jó legelőt maguknak akartak, abban a hitben éltek hogy minden eladó és felvásárolható. Hirdetni kezdték hogy a zsidókat Allah kiválasztotta és a többi sémita felett állnak, akiket Allah a zsidóknak adott mint haszonállatokat. Vallási lelkesedésük odáig haladt hogy ölni kezdték azokat akik nem hittek a zsidók felsőbbrendűségében. A sémita népek nagy családja ezen roppant mód felháborodott, kivetette magából ezt a haszonleső, önimádó, testvérgyilkos népet és elüldözte őket földjeikről.

Így történt hogy a zsidók elárasztották a világot, kolóniáikkal együtt hurcolva más népek sorsával szembeni részvétlenségüket, közönyüket, megvetésüket, hihetetlenül primitív élősködő kultúrájukat és önimádatukat.

Egyre csak mentek, mendegéltek, de mindenhol és mindenkor természetes ellenérzésre és védekezésre találtak és nagyon csodálkoztak ezen. Csodálkoztak hogy a "goyok" nem hajlamosak önként szolgálni őket. Csodálkoztak hogy nem hajlamosak "goy" tradícióik önkéntes sárba tiprására. Csodálkoztak azon hogy néha a "goyok" hajlamosak egyszerűen és keresztényileg lemészárolni egy-egy zsidó kolóniát. De azon csodálkoztak legjobban, hogy a "goyok" nem hajlamosak hazájukat önként feladni, elárulni és elhagyni a zsidók kedvéért.

Aztán egy napon a zsidók Magyarországra érkeztek. Eleinte itt is roppant kellemetlenül érezték magukat, csak tengődtek, senyvedtek, alig győztek eleget egymásnak jajveszékelni. Úgy gondolták ebben a nagy senyvedésben legokosabb lesz a magyarok vezető rétegét elkergetni és imígyen átvenni a hatalmat a "goyok" felett. A magyarok azonban gyorsan picsán rúgták őket, nagyon alacsonyra szállt a zsidók népszerűségi indexe, sőt a szituáció odáig fejlődött hogy az európai népek egy (nem is olyan kicsiny) része kollektív munkaterápiára kűldte a rengeteg zsidó kolóniát.
A maradék zsidók, akik nem pusztultak bele a kollektív munkaundorba, felfedezték hol lett elbaszva a csízió, így roppant számú keleti-szocreál goyharcossal vállvetve visszatértek Magyarországra és legott újabb hatalomátvételhez fogtak. A kellemes erőfölény birtokában végre sikerült a nagy terv. A magyarok önként szolgálni kezdték őket. Magyarságukat eldobva igazi szocreál embertipussá fejlődtek és "goy" tradícióikat szégyenkezve a sárba tiporták. Szocreál fejlődésük csúcspontján hajlamossá váltak hazájukat önként feladni, elárulni és elhagyni a zsidók kedvéért.

És a zsidók lassan, nagyon lassan széles mosolyra eresztették aranyprotkóikat.

Aki nem hiszi, nyissa ki a szemét járjon utána.

komplikato 2012.10.13. 01:59:54

@sirwalter: "Mindezt úgy, hogy a terhek nagy része nem az állampolgárokon volt, ..."

Hát persze. Te is külföldről írsz?

komplikato 2012.10.13. 02:09:38

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: OFF:
"Elkezdtek csereberélni ezt-azt, erre-arra, mígnem kiviláglott hogy a kereskedés sokkal jövedelmezőbb, kényelmesebb vállalkozás, ..."

Ez egész biztosan nem akkor volt. Anno a francia pápa jobb keze találta ki, hogy szívatni fogja a zsidókat és hoztak egy rendeletet nem lehet nem hű keresztény Céh tagja. Mit ad isten a vándorkereskedők, a pénzváltók és a gyémántcsiszolók pont nem tartóztak bele akkori céhekbe. A többi már történelem ... tehát ha úgy vesszük az egész eseménysort egy antiszemita indította el. /OFF

czjanos 2012.10.13. 05:53:27

@Hümmögő: Még nem tudják, hogy ki-, miről fog beszélni és azt hogy fogja fogadni a hallgatóság ( aki ugye mind ex-SZDSZ-es lenne?), de már most kimondják, hogy úgy rossz, ahogy lesz. A Dopeman-Kuncze féle hasonlat pedig engem elképeszt. Még jó, hogy a kávémat már megittam, mert éhgyomorra ez a cikk megfeküdte volna a gyomromat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.13. 06:16:42

@bgp: a semmibol a milliokig es a politikai hatalomig
rajuk nezel es azt mondod
ezek mi a faszomtol tartanak itt?
es utana tovabbra sem erted, akarhogy nezed

Wagem 2012.10.13. 07:13:54

Én tényleg nem érte.
Még mindig itt tart ez az ország,hogy köztörvényes bűnözők/libás,hibbant,,/ tényező lehet?
Amikor emberéletek vesztek el áldásos tevékenysége miatt bajnainak,azt találta nyilatkozni.
"nem értettem hozzá"
Na ja ...a kormányzáshoz értett?
Egy másik elhíresült mondata.."sokaknak fájni fog.."
Igen!!Fáj is.
Most.Az a szerencséje ennek a retkesnek,hogy erős az amerikai hátszele.
Ide nem kell.TAKARODJON...!!

magyar ember teli szájjal 2012.10.13. 07:28:16

A Milla is ugyanúgy osztogatna mint a marxista filozófusok, szóval egyrészt zsák a foltját, másrészt inkább az a kérdés hogy Bajnai mit keres pont ott.
A lábatokat sem kell lefosni mert nem lesz kisebb az állam ha a Millán múlik.

magyar ember teli szájjal 2012.10.13. 07:29:06

@Wegam: Orbánkirálynál még ez is jobb.

kzoltana 2012.10.13. 07:33:56

Vidéken pedig Kósa Hammer Lajos várospusztítási hiphopja arat. VIDEÓ!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3135_kosa_lajos_u_cant_touch_this

csabakirályfi 2012.10.13. 07:42:08

A Milla a reinkarnált SzDSz, ez a blog meg egy a reinkarnált Semjén-Navracsics-Szíjjártó amortizáló szentháromság másolatokból. Gombamód szaporodnak, mióta valaki igyekszik elhitetni, hogy Bajnai nem egy lesz a felszólalók közül. Kb. ezzel a technikával tüntette el Wegam vezére az MDF-et is, ami a normális jobboldaliak pártja volt. Gond nincs, Magyarhon öles léptekkel halad a tündérmesévé válás útján, no brain, no pain.

Rémbódess 2012.10.13. 07:47:04

Ez a poszt is csak azt bizonyítja, hogy tele a gatya a fideszben. Előbújt Bajnai, kicsit közelebb került a Millához és máris megkezdődött a karaktergyilkosság. Vajh' a sajtkészítők miért pont most világosodtak meg az Szdsz-es párhuzammal kapcsolatban és miert nem mondjuk két hete?

KaPé 2012.10.13. 07:49:40

Kiadták a központban, hogy a millát össze kell mosni az szdsz-szel? Ugyanez volt a taktika az lmp-vel szemben is annó, de már akkor se jött be.

kirsten 2012.10.13. 08:04:49

Én már megírtam hogy fidesznyikek lett a sajtkészítők. Ráadásul hazug. Talán jó lenne, ha az orvbűn, simlicskatalicska, nyerges, mészáros, lúzerjani és még hosszasan lehetne sorolni üzleteivel foglalkoznának. Vagy azt már nem engedi meg a fidesz. Jó szar írás lett ez.

nu pagagyí 2012.10.13. 08:08:00

Két kultúra ütközik. A Milla a személyes szabadságért áll ki, a posztíró pedig alattvalói lét prédikátora, amit persze csak mások számára tart üdözítőnek.

Azért volt rendszerváltás, mert szabadságra vágytunk és jó volt. A Fidesz a dohos szocializmus fílingjét hozta vissza. Ismét van háttérből irányító, semmilyen posztot nem viselő titkos irányító központ. A nyilvánosság előtt megjelenők hatalom nélküli bábok lettek(képviselők, alkotmányos intézmények vezetői). A polgároknak több lett a kötelessege, mint a joga, eltűntek a garanciák. Az állam titkolózik, nem kommunikál, minden szintjét pofátlan részrehajlás urallta el.

A hatalom legfőbb törekvése, hogy megszűntesse az egyének szabad választási lehetőségét saját sorsukat illetően. A társadalom tagjai csak alattvalók, vagy kitartottak lehetnek. A Fidesz számára olyan nincs, hogy valaki ne direktben függjön az államtól. Ezért államosítanak mindent, ezért generálnak mesterségesen piaci válságot, ezért nem jut pénz olyan területekre (kultura, civilmozgalmak, önkormányzatok), ahol nem lehet parancsuralmat bevezetni.

Itt az ideje felébredni. Ez politikai küzdelem és Orbánt csak politikai eszközökkel lehet eltávolítani. Én értékelem, hogy a Milla az általános rosszhangulat közvetítésén túl, immár megpróbál alternatívát felmutatni. Tisztelt sajtkészítő meg menjen békemenetre, ha nem tetszik, még fizetnek is érte.

ciccaful 2012.10.13. 08:15:44

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: eddig az volt a mondás, hogy

LMP=SZDSZ

akkor most mi van??!?!

sga 2012.10.13. 08:20:12

Ez a poszt a maga nemében zseniális. Gyönyörűen hozza a Török Gábor féle vonalat, sőt sokszorosan meghaladja azt. TGM-et féltve (!) darálja a Millát, és SZDSZ-szel riogat. Látszólag rendszerkritikus, de megszólalásai elsősorban a remélt baloldali összefogást ekézik. Hiába, nemcsak eszetlen trollok vannak a Fidesz környékén, más kérdés, hogy ez így elég gusztustalan.

2012.10.13. 08:22:46

Végre egy telitalálat poszt.

A Millában valóban benne van a magyarországi balliberalizmus minden álszentsége és aljassága.

Pesty filmjének kicenzúráztatása, gúnyolódás Trianonon, az eszetlen cigányfajvédelem mind-mind a legsötétebb SZDSZ-es vonások közé tartoznak.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.13. 08:22:50

Remélem kilövék a szemüket a faszbukos csőcseléknek :D

flort 2012.10.13. 08:22:52

most tértem haza külföldről, de már mennék vissza. Egy hét alatt tökéletesen el lehetett felejteni ezt a szellemi szarkupacot, ami itthon van és rontja a közérzetet.

Nem az a baj, hogy a sajtkészítők fidesz-szócsővé vált, hanem hogy a demencia jeleit mutatja (arra sem veszi a fáradságot/arra sem képes, hogy öt évre visszagondoljon) és a saját félelmeivel hadakozik.

Ne haragudj, szégyenletesen szart írtál.

2012.10.13. 08:23:00

Amúgy megkérdezném miért a marginális Milla tüntetéssel foglalkozunk? Elmegy rá, sokat mondok 40 ezer ember.

Aznap lesz a Békemenet, arra elmegy 400 ezer. Aki örül annak, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök.

Honnét veszi a balliberális réteg, hogy az ő szava fontos Magyarországon? Aki tudja írja be ide!

luis5 2012.10.13. 08:25:48

Nagyot röhögnék ha TGM beszólna a MIllának, Bajnainak stb IS! Belőle kinézem a polgárpukkasztást. Hogy akormánynak beszól, nem kétséges, ez volt a megrendelés tárgya.... de TGM ( akivel sszinte soha nem értettem egyet- bár tisztelem műveltségét) túl autonóm ahhoz hogy juhászpéterekkel előre egyeztesse a szöveget... ha egyáltalán résztvez... mert egy Bajnait legitimálni azárt szvsz még mindig ultragáz...

Lexa56 2012.10.13. 08:26:13

Ami azt illeti nekem a "nemzetinek" nevezett tőke semmivel sem szimpatikusabb, mint a "komprádor" tőke (kódolt származási azonosítás). És nem azért mert tőke, hanem mert nálunk egyik csapat sem a piaci versenyben való részvételből akar megélni, hanem az állami haveroktól származó pénzből, vagyis az adófizetőkéből. Ezért omlik össze minden "herzpinkerli" állami emlőkön táplálkozó magánvállalkozás azonnal, amikor másik kormány kerül hatalomra. Japánban például valóban védték a nemzeti tőkét a kapitalizmus kialakulásakor, de arra gondosan ügyeltek, hogy egymással kénytelenek legyenek versenyezni - ki is alakult néhány életképes nagyvállalat. Dél-Korában hasonlóképpen. Nálunk ennek egyelőre nyomát sem látom. A "nemzetinek" titulált tőke épp olyan kevéssé fekteti vissza pénzét a hazai termelésbe, mint a sokat szidott külföldi. Ehelyett a médiapiac megváráslására és a hírmonopólium megszerzésére törekszik, illetve rejtett csatornákon a politikai hatalom bebetonozását szolgálja. Hogy aztán amikor minden ellenfelet kiütött, ugyanolyan monopóliumként viselkedjen mint azok, akiket nemzeti jelszavakkal kiűzni próbált. Ez lenne a nemzet érdeke? Hasonlóan ahhoz, mint amikor a magyar nemzet a nemesi nemzetet jelentette most is egy kis csoport szeretné kisajátítani a nemzet nevet, hogy annak nevében szívhassa azok vérét, akiket propaganda szintjén megmentene az idegen befolyástól és kizsákmányolástól. De ha nekünk ez kell, ezt érdemeljük.

luis5 2012.10.13. 08:29:02

@flort: ehhez haza kellett jönnöd? ahol élsz nincs net? :-))

Krajczig&Khaas (törölt) 2012.10.13. 08:29:41

@Gáborom: Az értelmiség már nyugaton tervez hidakat. A bölcsésztarisznyás nem komolyan vehető értelmiségi, tanulmányainak egyetlen haszna, hogy pontosan ki tudja számolni a visszajárót neked a sült kolbász árából.

Sajnálom, de nekem nem választási program az, mikor egy párt csak azt tudja hangoztatni (MSZP), hogy "több nyugdíjat" vagy hogy bántáskacigányokatjaj. Annyi más téma IS van, amit meg kellene beszélni még időben.

A felsorolt érvek tényleg bizonyítják, hogy a Milla nem csak szervezetlen, de legalább kétszínű is. Bajnai viszont rokonszenves. Őt nem lehetett tiszta szívből gyűlölni, szemben Gyurcsánnyal.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.13. 08:30:35

ez a felütés:

"Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl is – lenyűgöz engem."

milyen logika?
milyen horizont?
humoros, meg derűs az biztos, de nem úgy ahogy azt a posztoló gondolja...

luis5 2012.10.13. 08:30:50

@Lexa56: tesco=pl otp? nehogymá'

puffatag 2012.10.13. 08:31:55

" a Szabad Demokraták Szövetsége, izgalmas szabadelvű értékcsoportból a hazai komprádor-burzsoázia legagresszívebb mozgalmává lett. "
ej te sajtkészítő, gratulálok a csurkapistai vagy bogárlaci szintű szövegért... gondolom, a fidesz pedig teréz anya reinkarnációja

luis5 2012.10.13. 08:40:17

@nu pagagyí: az egyének szabadsága saját vagyon, autonómia nélkül csak egyike a nagy mainstream liberális hazugságoknak. Akinek pénze van az szabad, akinek nincs, annak mozgástere lehetőségei mindig is korlátozott lesz (függetlenül kormányoktól). Az (egyéni) szabadság versenye nálunk úgy csapódott le, hogy amíg a fősodoré volt a média 90%-a addig nem zavarta a libero elvtársakat. Őket a tényleges verseny zavarja, mert hirdették a piac mindenhatóságát de egy liberónál senki nem szeret jobban állami csöcsön lógni! (ösztöndíj, honor, semmire nem jó "tanulmányok" stb)

William Kidd 2012.10.13. 08:40:58

Milla = ujabb zsido falo.

unionista (törölt) 2012.10.13. 09:00:49

a 18. századi felvilágosult abszolutizmus (orbán) és 20. századi globális kapitalizmus (bajnai) között lehet választani. nagyjából mindenki tudja, hogy egyik sem lesz megoldás.

bajnai talán azért jobb választás, mert ha jön egy válsághullám, akkor képes megállapodni a valutaalappal. és ezzel elkerülhető az azonnali krach.

át kell alakítani az európai, és a magyar közjogot. mégpedig klasszikus liberális jogelvek alapján. ebben a helyzetben aki azt mondja, hogy ő nem liberális az vagy műveletlen ostoba, vagy végletekig gonosz.

hehe64 (törölt) 2012.10.13. 09:03:25

Ne legyen igazatok.
De sajnos lehet.

hexensussz 2012.10.13. 09:05:21

Kijaza TGM, hogy napjaink belpolitikájának királycsinálója szerepében tetszeleg? Ki emelte őt arra a piedesztálra, ahonnan ő határozhatja meg, ki beszélhet még rajta kívül, ha ő megszólal? :((((

Ha ez a Milla komolyan veszi magát, köszönje meg neki az eddigi felkészülését a szónoklatára, és zavarják el, van még az ünnepig annyi idő, hogy a beszédét valaki máséval helyettesítsék!

unionista (törölt) 2012.10.13. 09:08:13

@Lindalinda:
addig örüljetek, amíg a baloldal budapesten tüntet és nem sztrájkol. addig örüljetek, amíg a vidék nem szerveződik meg a kormány ellen. mert vannak kistérségek, ahol konkrétan akasztásokat követelnek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.13. 09:12:56

A Milla vállalhatatlan balos infantilis ökörség. Ha hozzáadjuk a nyíltan marxista 4K-t, akkor meg még inkább. Az egész "civil" társaságból a Szolidaritás az egyetlen komolynak vehető szervezet.

Bajnai nagy hibát követ el, hogy ezeket támogatja. Ezzel bizonyítja, hogy alkalmatlan politikusnak. Remélem, megjön az esze és visszalép az akciótól.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.13. 09:14:23

Külön komikus, hogy a diktatúrapárti marxista TGM együtt szólal fel Bajnaival. Ezek szerint Bajnai elfogadja TGM vállalhatatlan nézeteit? Mindenki elmebeteg Mo-n?

MACISAJT 2012.10.13. 09:14:50

"Azzal pedig, hogy Bajnai Gordonnak a Milla ad lehetőséget arra, hogy kibontsa politikai zászlaját, nos, azzal kiderült, hogy itt szó sincs civil mozgalomról, új pólusról, nyitottságról, toleranciáról, demokratikus, alulról jövő elvekről. Viszont szó van restaurációról, szó van arról, hogy a szociálliberális elit, s a vele egyívású hazai komprádor-burzsoázia a Milla trójai lovával próbálja meg visszaszerezni a hatalmat, amit Orbán kicsavart a kezéből. "

Ez világos.Egy apró kiegészítéssel.
"Viszont szó van restaurációról, szó van arról, hogy a szociálliberális elit, s a vele egyívású hazai komprádor-burzsoázia a Milla trójai lovával IS próbálja meg visszaszerezni a hatalmat, amit Orbán kicsavart a kezéből. "

Mert valljuk be, nemcsak millával.
Hanem bármivel és bárkivel, legyen az kohn-bendit "tankjai" vagy lendvai paul "könyvei", meg "filmjei", az IMF (remélt) diktátumai.

Viszont hogy éppen tgm "hitelességéért" kéne most aggódni, no azért ez már sok volt..:D

helenA 2012.10.13. 09:20:25

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Gusztustalan, szégyentelen írás. Tudom, hogy sokaknak tetszik ez a stílus, de ez nem mentség neked.
Erősen remélem, hogy nem vallod magad keresztény embernek.

Hümmögő 2012.10.13. 09:22:27

@Gáborom: ki tudja, hogy vége van-e a nyugati liberális demokráciáknak? A kapitalizmus része a ciklikusság, a 30-40 évente bekövetkező válság és kiigazítás. Én még nem temetném a beteget. Ami a fenntartható növekedést illeti, az nem csak a nyugatot érinti, hanem az egész világot, és ennek megoldására még nincs recept. Nem hiszem, hogy a magyar megoldás lenne az, amikor is a kelettől akarunk inkább függeni, mint a nyugattól. Persze, könnyebb erőszakállammal féken tartani a gazdasági válság által elszegényített vagy politikailag elnyomott embereket, de ettől ez még nekem nem tetszik.

Hertelendi 2012.10.13. 09:23:01

@Lindalinda: "Aznap lesz a Békemenet, arra elmegy 400 ezer. Aki örül annak, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök."
Tudod Lindácska egész Magyarország szarik a birkamenetetekre és orbánra is. Megint hoztok Romániából embereket jó pénzért? A mi adónkból? Itt nem találtok elég magyart aki veletek menne? Kell még román is és lengyel is? Erre azért nem lennék olyan büszke a helyedben.

helenA 2012.10.13. 09:30:56

@Lindalinda:
Tudod, a demokrácia arról (is) szól, hogy mindenki szavára oda illik figyelni. Ez nem számháború, hanem egy kicsike jelzés, hogy az örvendezők mellett vannak olyanok is, akiket nem tölt el boldogsággal a VEZÉR látványa/kinyilatkozása.
Elég vén vagyok már ahhoz, hogy legyen összehasonlítási alapom. Amikor tömegeket kezd mozgósítani az épp fenálló rend az igazának a bizonyítására, az nem jó jel.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.13. 09:33:51

@unionista: nekik is kilövik a szemüket, remélem :D

miaturo 2012.10.13. 09:33:55

Ez a cikk objektívnek akar látszani, de nagyon nem az. A Milla jellegzetessége a sokszínű függetlenség. Nagyon itt az ideje, hogy a demokratikus ellenzék elkezdje nézetei egyeztetését, legalább valami párbeszédet, és egyáltalán megjelenjen megfelelő súllyal a politikai köztudatban. Ennek ideális megjelenése ez a tüntetés. Nagyon árt ennek TGM is, a cikkíró is, és persze a közmédia is mindenféle módon megpróbálja polarizálni az ellenzéket. Ne hagyjuk, hogy sikerüljön.

irógép 2012.10.13. 09:40:59

A milla egyáltalában nem egy új alternatíva! Hanem a belvárosi liberális értelmiség új fóruma, ennyi. A cikk nagyon jó írja, az új szdsz gyakorlatilag.
A beszédeikből, a csak az lehet a jó, amit mi gondolunk mentalitásuk, ami picit sem toleráns, egy az egybe a volt szdsz-t idézi.
Te természetesen akinek ez kell az csatlakozzon hozzájuk. Semmi bak nincsen ezzel! Nem szidok senkit félre ne értsenek, csak annyit mondok, ez a milla semmi újat nem hoz, hanem helyet ad a szdsz megszűnése óta magukkal kezdeni nem tudó, belvárosi liberálisoknak!
Az érdekessége az, hogy millás tábor az LMP szavazó tábora nagyjából, ezt az ismerőseimen is át látom. Így ennek az egésznek az LMP lehet a nagy vesztese!!
Valamelyik nap hallottam Szili Katalint beszélgetni az ATV-n, annyira jókat mondott és annyira normális volt, a Szili és Schiffernek kéne kéne összeállnia, abból lehetne egy igazi szocdem párt!
De sajnos, a Schiffer és Szili is látszik kiszorulnak. Ők tényleg valami mást egy normális nemzeti baloldalt szeretnének, amire még jó magam is szavaznék!

3dom'f'speech 2012.10.13. 09:49:41

@Hümmögő: az egész világban megdöglött a "liberális demokrácia" (ami valójában egy szélsőbaloldali fasiszta diktatúra), te barom

irógép 2012.10.13. 09:55:43

@Hertelendi:
Ezeket a hülyeségeket minek kell írni???
A békemeneten nekem az én családomból is voltak sőt a ismerős körömből is , mindenki magától ment! hagyjuk már abba ezeket a demagóg dumákat!
És a békemenet azért volt, mert az ellenzék, amely támogatottsága kisebb, mint a kormánypárté, azt harsogja mindenfelé, hogy itt diktatúra van és el nyomják a népet! Ami nagyon nincs így. Lehet sokaknak nem tetszik a kormány, de kormányt még most is többen támogatják! A demokrácia így működik, ezt azoknak kéne tudnia a legjobban, akik itt állandóan a demokráciát féltik!!!

inebhedj - szerintem 2012.10.13. 09:59:06

Úgy érzem, Önök - tisztelet a kivételnek - összekeverik az ideológiákat, az elméleteket, a gyakorlattal és az emberekkel.

A liberális, konzervatív, baloldali, jobboldali stb. kifejezéseknek a magyar közéletben semmilyen gyakorlati értelme nincs. Teljesen fölösleges azon hőbörögni, hogy a liberalizmusnak vagy a szociáldemokráciának mik az alapeszményei, jók-e vagy sem (nem is nagyon lehet egyébként ilyen kérdéseken vitatkozni, hiszen csak a mesékben léteznek a sarokban sátáni vigyorral markukat dörzsölő figurák, akik saját mérhetetlen gonoszságuk felett örvendeznek), mivel ilyen politikai csoportosulások nincsenek, és nem is voltak az utóbbi 22 évben hazánkban. Az Szdsz a gyakorlatban soha nem volt liberális, az Mszp sosem volt szociáldemokrata, a Fidesz sosem volt konzervatív, stb.

Vannak ugyanakkor (nem rossz értelembe vett) szatellit gondolkodók, mint TGM, akik az egyes ideológiák elvi kinyilatkoztatásai mentén formálnak (köz)véleményt, és ezen személyeket többnyire (a megfelelően tájékozott körökben) el is szokás ismerni, még akkor is, ha az általuk hirdetett gondolatokkal, ideológiával az ember akár a legmesszebb menőkig nem ért egyet (függetlenül attól, hogy éppen liberális, kommunista vagy nemzetiszocialista gondolkodókról beszélünk).

És van a rögvalóság, hogy tudniillik az elmúlt 22 évben egy jól körülhatárolható gazdasági és politikai érdekcsoport ("szak")politikusai vezették az országot vetésforgóban (éppen ki és melyik párt és vállalkozás képviseletében), amely végül a 2010-es, illetve a jelen 2012-es gazdasági, politikai és társadalmi helyzethez vezetett. Ebből a csoportból bukkannak elő újra és újra mindenféle szakértőnek, függetlennek, már bizonyítottnak minősített emberek, újra és újra ugyanazt az értékelhetetlen teljesítményt felmutatva, és ez a rendszer - legalábbis eddig - flottul működik, vélhetően a választópolgárok megbízható, stabil, ismétlődő emlékezetkiesésének, illetve a fenti hozzászólásokkal is jellemezhető értelmetlen belharcának köszönhetően.

A poszt nagyjából erről szól szerintem, rámutat, hogy az ellenzék ismételten ugyanabból a körből kerül elő, ahonnan az ellenzékek és kormányok előszoktak kerülni, és ahonnan az ország állapotai eredeztethető (tehát abból a körből, ami már többszörösen bizonyította: az összes lehetőség közül a legalkalmatlanabb arra, hogy kormányt vagy ellenzéket adjon az országnak), egyúttal jelezve egy fentebb említett gondolkodónak, hogy bármennyire is sok reményt fűzött maga a szerző is anno a Millához, mint egy új (gazdaság-)politikai műhelyhez, ez is csak egy újabb megjelenése az érintett körnek, épp ezért fölösleges és káros ezzel a csoporttal közösséget vállalni.

A poszt egyébként furcsamód egybecseng TGM-nek a Népszabadságban idézett szavaival:

"Én például szinte semmiben nem értek egyet Bajnai Gordonnal, EGYÁLTALÁN NEM támogatom a politikáját, amelyet a hvg.hu környékén sokan találnak rokonszenvesnek, de én nem tartozom közéjük. Az alkotmányosság, a szabadságjogok, a jogállam tekintetében nyilván vannak átfedések minden demokrata nézetei között - ezért is leszünk egy színpadon, ha igaz -, de vannak egyéb tartalmi kérdések (megszorítások, bankreform, álláspontunk az IMF/EKB/EB trojka ultimátumaival kapcsolatban stb.), amelyekben erről szó sincs."

Ezek alapján, figyelembe véve, hogy a posztban érintettek (akár a közelmúltban, akár az elmúlt 22 évben) megerősítették a posztban leírtakat, bizonyosak Önök abban, hogy a poszt a hibás ("hülyeség", "leggyengébb", "legostobább"), és nem az Önök hozzászólásai?

Xfce (törölt) 2012.10.13. 10:11:42

@Hertelendi: Szegény Hertelendi is és égett anno mint a rongy. Pár nappal korábban még azt magyarázta, hogy a 30 ezer az hű de mekkora tömeg. Utána meg azt, hogy az 500 000 (ami sokak szerint volt 1 millió is) az kevés.
Érthető az idegességed, ha valaki felhozza a témát...

Marós 2012.10.13. 10:12:02

@schawo2:

Igazad van!
A becsületese kilépett az SZDSZ-ből, a maradó tolvajok, meg nem tudták működtetni a pártot...

irógép 2012.10.13. 10:15:28

@inebhedj - szerintem:
jól összefoglaltat a helyzetet!
Amúgy tényleg az a vicc, hogy Orbán valóban nagyon erőszakos, de azok akik őt ezért utálják pont olyan erőszakosak!!!
A balliberális oldal egyszerűen kisebbségben van, és ők a demokrácia nagy hívei ezt képtelenek elviselni!!!
A kormányt mai napig többen támogatják, ennyi!!! És még is úgy tesznek úgy viselkednek, mintha az ország )0 % őket támogatná, és a kormányt meg már senki!!!
A demokráciában meg az kormányoz akire többen szavaznak ennyi!! És bár meg van az pár száz ezres Orbánfóbiás főleg Pesti tábor, akik közül az indexen kommentelők java része is származik, ettől még az általuk támogatott milla meg hasonlókat se kívánja a nép vissza!!! És nem kéne úgy tenniük, mintha Orbán, állna az útjukba! Neeeeeeeeeeeeeem
Orbánt sem szeretik már sokan, és csökkent a népszerűsége , de ettől még az emberek nagy része, nem kér egy újabb ilyen magát librálisnak hazudó erőszakos, csak nekünk lehet igazunk szervezetet! És ezt be kéne látni már!!
Mint fentebb írtam, igazi áttörést Szilik meg Svhifferek hozhatnának, de hát természetesen őket nem hagyják érvényesülni!!

sárospataki 2012.10.13. 10:15:45

@KaPé: mert az lmp vigyázott, hogy ne legyen olyan, mint az szdsz, és le is ült a történet, de a mila nem vigyáz, sőt.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 10:20:42

Elolvasva a posztot, majd utána a kommenteket, érdekes és ijesztő kép kezd kialakulni bennem: A poszt teljesen értelmezhetetlen módon próbál összemosni dolgokat egymással, mindenféle érvek és megalapozott analógiák hiányában. Nézzük ezt a mondatot, azt érzem, itt van a logikai bakugrás magja:

"Nem pusztán arról van szó, hogy a Milla kommunikációjában, értékpreferenciáiban követi az SZDSZ hagyományait, de sajnos arról is, hogy demokrácia-felfogása, közéleti szerepvállalása, politikai helyezkedése mind-mind az SZDSZ nyomvonalán halad."

Jól hangzik, de mivel indokolja? Semmivel. Önmagával. Vagy az is lehet hogy sokan most tudták meg hogy szdszesek? Így utólag? Visszamenőleg?
Nézzük sorban az állításokat:

A kommunikáció arról szól, - a Milla kommunikációja - aki hajlandó meghallgatni Juhász Péter interjúit, az nagyon pontosan kihallja belőle - pont ebből a jelenlegi kétpólusú demagóg ellenségkép dologból nem kérnek. Pont azt mondják, a politika így nem kell, így nem érdekes számukra, ez az elmúlt 20 év elitjének a kudarca, nem az országé - így bajos lenne ha azok akarnák megoldani akik elkúrták...stb.

Értékpreferenciák? Az hogy a jelenlegi miniszterelnök a jelenlegi demokrácia lebontásában érdekelt, és komoly társadalmi károkat okoz azzal, hogy a saját és elődei sikertelenségét az európai demokrácia értékelvűségének sikertelenségével magyarázza? Mindeközben pedig bebetonoz választási ciklusokon túl hatalmi pozícióba saját embereket, szétveri a független ellensúlyokat biztosító szerveket, vagy egyoldalúvá teszi őket, alkotmányoz, majd szabadon bejegyezget újabb és újabb dolgokat az alkotmányba, egyéni pártérdekek szerint, miközben súlytalanná teszi a alkotmánybíróságot? Ha az értékpreferencián azt értetted hogy ez azt SZDSZ is kifogásolta volna? Ezt minden normális ember kifogásolja, akik felfogja ezeknek a folyamatoknak a hatását. Még szép hogy van egy civil szerveződés amelyik felemeli a hangját ez ellen!

A közéleti szerepvállalás, és a politikai helyezkedés az pontosan mit jelent?? Jelenleg arról van szó, hogy egy komoly társadalmi bázissal bíró civil szervezetből alakultak politizáló tényezővé. Jelenleg egy másik CIVIL szerveződés, a haza és haladás alapítvány és vezetője az, akiknek bármilyen épkézláb politikai hatástanulmányi, elemzései vannak - méghozzá színvonalasak, és nincs közük az előző 20 évhez. (Bajnainak személyesen van.. az LMP ezért nmeis akar vele..) Ráadásul aki figyeli a politikát, az hamar rájön - a politikához arcok kellenek, nem csak duma. Az egy idő után kevés. Valaki, akiről el is lehet hinni hogy tudja csinálni. Bajnai már csinálta, és jól is csinálta. El lehet róla hinni. Megpróbálták besározni, de nem nagyon sikerült, valljuk be. Sőt, minden pert megnyert ez ügyben. Teljesen természetes folyamat tehát hogy egy jelenlegi lassan önkényuralmi rendszer irányába hajló egyszemélyes diktatúra irányába hajló rendszer ellen egy nagy civil mozgalom előbb utóbb politikai erővé csontosodik. De ez is ugyanolyan tömegmozgalom még, és katyvasz. Ez természetes. Van benne liberális, csalódott konzervatív, baloldali, szélsőbaloldali mint TGM is (ő ha jól tudom nem tag, de mint gondolkodó csak érzi az erejét ennek a szervezetnek) stb.
Aki ilyen posztot ír mint-e fenti - vagy nem látja át mi történik, hogy ez az egész egy folyamat (ahogyan annak idején a fideszből, amely egy liberális rendszerváltó párt volt, egy konzervatív néppárti fordulattal mára egy szélsőbaloldali gyülekezetté vált nacionalista eszmékkel átitatva) és a folyamatok bizony minden párt, vagy szervezet életében különböző időszakokat hoznak. A posztoló kiragadta az szdsz utolsó időszakát, amely valóban nem szép emlék. Majd ezzel összekente a millát, amelyet jelenleg a benne lévők határoznak meg, és ez alakul, napról napra. Ha van bázisa ér valamit, ha nem, csak egy facebook csoport. Elképesztő butaság ezt így egy közös lapra mozgatni...

De külön érdekes hogy - és itt visszatérek a hozzászólásom elejére, itt az ijesztő kép - többségében a jobbikos, vagy szélsőséges hozzászólóknak tetszik ez a poszt, miközben nyilvánvalóan kiérezhető a jelenlegi kormányzati elköteleződés - még ha ez áttételesen és cselesen is van megfogalmazva - lám az szdsz ennél is rosszabb volt mint ami most van, emlékezzetek. Rossznak találjátok a kormányt, emlékezzetek a mumusra...wáháhá... itt a milla, hát nem pont olyan mint a mumus, nézzétek ott van ...wáháháá...
És ezt a szélsőséges kommentelők, akik edződnek naponta az összeesküvés elméleteken, átsiklanak az egyszerű ok okozati összefüggések hiányán, simán benyalják... Ehhez a posztírónak is gratulálok! Egymásra találtatok!

sárospataki 2012.10.13. 10:23:21

@nu pagagyí: generáltak mesterségesen piaci válságot? :-DDDDD

Egyébként fals dolog ez az egyéni szabadságjog túlhangsúlyozása. A rendszerváltás túllihegte ennek a jelentőségét, és a benne rejlő lehetőségeket is, nyilván a ostobán kollektivista kommunizmus kompenzációjaként. Volt, és van alkalmam pár európai országot látni belülről, pl. Svájc, a világ leggazdagabb országa, legnagyobb európai jólét olyan szinten korlátozza az egyéni szabadságjogokat, hogy attól a legkonzervatívabb magyar is diktatúrát hörögne, de az az ország attól működik jól. Amíg a magyarok nem ismerik fel, hogy kénytelenek csapatjátékot játszani (ami látszólag az egyéni szabadságjogok csorbításával jár), addig lófasz sem lesz itt, nem jólét. Pont ez az szdsz-vonalban a legnagyobb hazugság, hogy lehetséges jólét, ha mindenki önzően a saját pecsenyéjét sütögeti. Pedig nincs.

champagneM 2012.10.13. 10:25:18

A poszt minden szavával egyetértek.
Meglep amúgy, hogy az index ennyi ideig kint hagyja ezt a posztot, módszeres kormányellenes propagandájával ez ugyanis ellentétes (mármint az, hogy kint hagyja), de mindenesetre értékelem.

Balt 2012.10.13. 10:30:38

@sárospataki lány: Ez korrekt vélemény, osztom, bár meglehet, én a "Trianonon sírók" közé tartozom, a kiegyezés utáni dualista korszakot Mo. (és Európa!) legperspektívikusabb korszakának tarva... (Ha úgy tetszik, "kuruc" szemszögből "labancként", bár ez korántsem ilyen egyszerű.)

A milla trianoni posztját lementettem, biztos, ami biztos... Jól jöhet még.

sárospataki 2012.10.13. 10:33:19

@Legelő Őse: pedig én írtam egy példát az szdsz-jellegre, pedig nem én vagyok a posztíró. Vannak toposzok, ahol a mila próbál újnak, középre húzónak látszó kommunikációt erőltetni, ez szól a külvilágnak, az ingadozóknak, és vannak tipikus maoista-szdsz-libertáriánus toposzok, amelyeket pont ugyanúgy használnak, mint a magyar nemzeti gondolkodást mélységesen megvető szdsz - az ő törzsszavazóival kacsintanak össze ilyenkor. Az első nem érdekel, a második viszont ijesztő, összeszoruló gyomrot és fémes szájízt okoz, és érzem, hogy bármekkorát hibázik a fidesz, elmegyek szavazni rájuk, mert ez a gennyedék, aljas társaság nem jöhet vissza. Soha.

Alamio 2012.10.13. 10:34:56

Ha az író most döbben rá hogy a Milla SZDSZ reinkarnáció, akkor baj van. Csak meg kellett nézni a mögötte sorakozó arcokat (és igen, pl. TGM-et is).

Ha meg nem, akkor álnaivitás az egész írás. Ez pedig csak azért kár, mert egészen jól fel van építve.

qwertzu 2012.10.13. 10:36:19

Túlbonyolítod.
A Milla rendezett egy választást. Kitalálta a szabályokat, beérkeztek a szavazatok, összesítették, majd legtöbb szavazatot kapott jelölt helyett kijelölték a győztest.

Nem trükköztek előre a szabályokkal, nem rajzoltak sok melóval körzethatárokat, semmi klasszikus szavazási manipuláció, egyszerűen a legtöbb szavazatot kapóval közölték, hogy nem te leszel a nyertes, így jártál.

Ez azt hiszem minden elmond a Milla demokratikus elkötelezettségéről. Bőven elég ahhoz, hogy ha meghalljuk a "demokratikus ellenzék" kifejezést röhögjünk egy jóízűt. Az eddigi politikai elitünk legalább egy választást le tudtak vezényelni előre megszabott szabályok alapján. Ők még erre se képesek.

Balt 2012.10.13. 10:38:17

@anyadmajma: B+, Megyó 100 napos "tojását" már 2003-tól az önkorikra terheték (tudod, pl. a közalkalmazotti béremeléseket), akkor miről is beszélünk?

A gdp-t meg emelgsd még szorgalmasan, hátha erősödsz tőle. (Mintha az a világgazdasági körülményektől független lenne...)

Morcos Kartal (törölt) 2012.10.13. 10:41:56

"olyanokat hitelesít szavaival, gesztusaival, tetteivel, akikkel talán nem is akar közösséget vállalni" - az én szemeben TGM eleve hiteltelen, így akik mellé ő áll, azoknak csak rontja a hitelét. Bár a Milláén már nem sok rontani való akad.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 10:48:31

@sárospataki lány: véleményem szerint "a magyar nemzeti gondolkodást" mélységesen megvetni fura megfogalmazás. Én nem találkoztam ilyennel a millánál, de komolyan. Azzal igen hogy nemzeti együttműködés rendszerének neveznek valamit, ami mi is pontosan? Kifüggeszteni a nyenyit? Hogy az alkotmány asztalához járulhatunk minden önkormányzatnál? Ezeken még nevetni is lehet, meg is tette, de ezt ne kend már a millára. Ami viszont kevésbé vicces, de ugyanígy nincs sok köze a magyar nemzeti gondolkodáshoz...hogy újra Horthyzunk? Hogy Tormay Cécile az első, akinek a könyve megjelenik állami támogatásból a figyelj: nemzeti könyvtárban! Nem az íróval van baj, mert nagyon jól ír. De valljuk be hogy antiszemita volt, és ezt nem is tagadta - ráadásul a magyar televízióban jelenleg azt mondanák rá hogy német származású író.... nem tudom soroljam még? lehet hogy én nem vagy ezek szerint magyar érzelmű, de nekem nem ezek a dolgok jelentik a magyar nemzeti gondolkodást, de komolyan. Sőt, ezektől a dolgoktól egyenesen kiráz a hideg! Pedig imádom a hazám!

Nemetsek Tibor 2012.10.13. 10:49:02

@sárospataki lány: a liberális értékek miért tesznek mindenet és mindenkit szdszessé? ráadásul a rosszabb fajtából való szdszessé? ráadásul a poszt személyeskedő albérleti dumáját (mert lehetne vitatkozni ezzel a poszttal, az érvekkel, de így beleállni már gyomor kérdése) ez mióta menti?

kellemes fidesz szavazást, ne felejts regisztrálni :)

Blogger Géza 2012.10.13. 10:49:15

@Legelő Őse: "Mindeközben pedig bebetonoz választási ciklusokon túl hatalmi pozícióba saját embereket, szétveri a független ellensúlyokat biztosító szerveket, vagy egyoldalúvá teszi őket"

Nézd, ha úgy sincsenek ellensúlyokat biztosító szervek, akkor nem mindegy, ki vezeti? :)

Önmagatoknak mondtok ellen ezzel a sok hablattyal... És nem, nem fogja kinevezni sem Dopemant, sem azt a drogos Juhászt, sem azt a hajléktalant sehová, hiába vezetik ők a Millát. Mire föl tenné?

Balt 2012.10.13. 10:50:27

@Rémbódess: Ámde pediglen aztat irja a fideszszócső hvg, hogy:
hvg.hu/itthon/20120926_Bajnai_visszaterese_Mesterhazy_MSZP_vita
(lent, keretben)

Blogger Géza 2012.10.13. 10:53:00

@Legelő Őse: A magyar tévé szerintem még korrekt volt Kertészhez, és ezt kommentelők többsége is így látta, nem véletlenül kellett gyorsan lezárni a kommentelést a comment.com blogon. :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 10:53:31

@Legelő Őse:

A fideszes műnemzeti pojácáskodást kritizálni csúnya dolog, aki ilyet tesz, az ellen csakazértis a Fideszre kell szavazni.

Csak hát van rajongó, aki -- ha halványan is, de -- érzi, van valami gond a fenti "érveléssel", nekik szoktak beiktatni egy lépést: aki kritizál, az magyarellenes; aki magyarellenes, azt távol kell tartani. Tá-dá-dámm. ;-)

Balt 2012.10.13. 10:53:36

@Rémbódess: "A kormánypárti forrás szerint Bajnai Gordon indulása – akár egy választási szövetség élén, akár az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként – előnyös lenne a Fidesznek. „Azonnal szétlőnénk azzal, hogy ő vette el a 13. havi nyugdíjat, a lakosságra hárította a válságkezelés terheit, Gyurcsánnyal együtt rossz paktumot kötött az IMF-fel” – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint a Fideszben már rákészültek a volt miniszterelnök visszatérésére.

Több, befolyásos politikus is úgy látja, mára Mesterházy Attila pozíciója megrendíthetetlen, az MSZP idősebb politikusai a partvonalra sodródtak, ahogy azt is érzékelik, hogy Bajnai visszatérési kísérlete zavart okoz a pártban. A kampányfelkészülésre rálátó forrás szerint Bajnaival szemben Mesterházyn nehezebb lenne fogást találni, ám ami az MSZP-elnök előnye, az a hátránya is, ahogy forrásunk fogalmazott: „sótlan”, nem lehet rá ellenkampányt építeni, de „nincs tűz benne”, ami mozgósítaná a választókat, be tudna csatornázni az MSZP-be egy esetleges kormányváltó hangulatot. Forrásunk úgy vélte, Mesterházy „kivárós típus”, talán nem is 2014-re, hanem 2018-ra készül." (hvg)

Hertelendi 2012.10.13. 10:58:03

@irógép: Nézd, még nem nyomják el a népet, de a szándék tettenérhető számos helyen. Igyekszem tiszteletben tartani azt, hogy te kormánypárti vagy, bár bevallom egyre nehezebben megy, de cserében te is tartsd tiszteletben, hogy nekem bárki, csak ne orbán! Ha így is tudunk polemizálni, ám legyen. A támogatottságot most talán korai emlegetni. A királyi TV mondta, hogy várnak a békemenetre Erdélyből és Lengyelországból is támogatókat. Ez azért nem arra utal, hogy többen lennétek...

Balt 2012.10.13. 11:00:32

@KaPé: Az látszik, hogy a lemp nem hajol be olyan könnyen Karácsony és köre minden mesterkedése ellenére, tehát úgy látszik, az ex-szdsznek új gazdatestet kell(ett) keresnie. Bár talán azzal számiltak, hogy az okt. 23-i millázással automatikusan ölükbe hullik az LMP. (Ja, a tisztánlátás végett: a '94-es első fordulóig szdsz-szavazó voltam egyéniben.)

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 11:03:07

@Hertelendi:

Hehh, most a zadósság ellen vonulnak. :)))

Vajon csak a "békemenetet" reklámozza a "köz"tévé?

Balt 2012.10.13. 11:05:47

@nu pagagyí: "A társadalom tagjai csak alattvalók, vagy kitartottak lehetnek. A Fidesz számára olyan nincs, hogy valaki ne direktben függjön az államtól."

Ez kissé mellé ment az inaktívakat és segélyezetteket kiemelt választói célcsoportnak tekintő mszpszdsz társadalompolitkára visszatekintve...

Balt 2012.10.13. 11:09:33

@flort: Reméljük, nem veszed a fáradságot, hogy a választásokra is vendégségbe érkezz Mo.-ra... :)

Balt 2012.10.13. 11:11:37

@luis5: Kb. egyetértek. A hírek szerint TGM lemondta a szereplést...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 11:14:16

@Blogger Géza: a te világodban hablaty, ez lehet. Egy árnyaltabban gondolkodó ember számára egyenesen ijesztő hogy független intézmények kormányzati befolyás alá kerülnek, hogy szabadon átírják az alkotmányt stb. Én kibírom nevetés nélkül ha nem baj!
Nem mellékesen pedig szerintem nem azért zártákle a kommenteket, hanem mert elkezdődött a zsidózás. Az persze valószínű hogy te nem is érted hogy miről szól ez az egész, és mit jelent amikor Kertész azt mondja nem vagyok se magyar, se német, se zsidó.... Lehet hogy azok miatt zárták le a kommentelést akik képtelenek árnyaltabban gondolkodni? Akiknek a fenti dolgok sem jelentenek fejtőrést? Neked könnyű lehet... ahogyan a dalban éneklik. De tudod hogy folytatódik?

Balt 2012.10.13. 11:16:59

@Krajczig&Khaas: Abban van valami, hogy Bajnai kevésbé ellenszenves személyiség, de ne feledjük, Fletó régi elv- és üzlettársa, emellett (eközben) könyékig benne volt az ún. elkúrásban.

veracity 2012.10.13. 11:19:34

Nálam a bejárati ajtóhoz is sok kulcs van! Az szja-hoz is sok kulcs jár! Hajrá MSZP! Még több kulcsot! Több millát!

Adóztassuk meg jó alaposan azt az adófizetőt, aki sok keresetet jelent be! Menjenek innen a fenébe a szakemberek, dolgozzanak inkább Németországban vagy Írországban. Fizessenek otta dó, nehogy már rajtunk, szegényeken élősködjenek itthon az egykulcsos segítségéval.

Zavarjuk el a szakembereket, mérnököket, orvosokat! Menjenek Isten hírével!

Jöjj MSZP! Te szülj nekem szebb jövőt!

Balt 2012.10.13. 11:21:31

@hexensussz: TGM nem határozza meg. Lemondta a szereplést, oszt jónapot.

Hertelendi 2012.10.13. 11:24:16

@milyen szép a Vértes, ó: Bevallom, azt se értem, miért "békemenet" a név...Háború van? Nem a baloldal a szabadságharcos. És mondja ezt orbán, aki diktál. Milyen szabadságot szeretne még??? Lehet, hogy Graz hiányzik neki???

Hertelendi 2012.10.13. 11:28:43

@Legelő Őse: Gejzával, úgysem jutsz dűlőre. Neki van egy párt megbízatása és azt teljesíti. Fog neked válaszolni, de nem mész vele sokra...

Balt 2012.10.13. 11:29:46

@unionista: "mert vannak kistérségek, ahol konkrétan akasztásokat követelnek"

Hát igen, ez kétségtelen Fidesz csőd: már 6 éve tömegigény lett volna rá... Tegnap egy tőről metszett liberális ismerősöm mondta a Hagyó threadre (a 70-30 gondolat mentén), hogy "csak színjáték, ezek úgyse bántják egymást"... Hát ezért hibázik a Fidesz, ha minden bírói függetlenség ellenre nem tud felmutatni a fenti igényre semmit (a ciklus végéig)

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 11:30:28

@Hertelendi:

Kellett valami rövid név, hogy meg tudják jegyezni. :)

Balt 2012.10.13. 11:32:33

@Gondolkodni Próbáló Birca: A nyugger poltiszek trójai falovát sem tartanám komolyan vehetőnek, de a többiben meglepetésemre egyetértünk.

irógép 2012.10.13. 11:33:25

@Hertelendi: nem vagyok kormány párti!!! Olyan jó lenne, ha nem tekintenétek itt sokan kormányoártinak automatikusan azt, aki a milla és ezekkel sem tud azonosulni! Ezek cseberből-vederbe szervezetek! És nem tudok velük azonosulni. de ettől nem vagyok kormány párti! Schiffert bírom, ő miatt támogattam az LMP-t csak sajnos az LMP ben is rossz folyamatok zajlanak, és az ilyen Karácsonyfélék kerülnek előre!
És azért, mert sok embernek nem tetszik a kormány, sokan meg támogatják! Ezt el kell fogadni. Mikor a Gyurcsányék voltak nekik sokkal kevesebb volt a támogatottságuk, még is el kellett fogadni és kibírni azt is!

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 11:33:57

@veracity:

Azt úgy követed, hogy pl. csak a 2011-es németországi kivándorlási létszám kb. duplája volt a 2010-esnek és majdnem hatszorosa a 2009-esnek, ugye? De valószínűleg a zemeszpé felelős előre-visszamenőleg.

Balt 2012.10.13. 11:34:34

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ha igaz, TGM lemondta a fellépést.

Balt 2012.10.13. 11:38:48

@miaturo: Mi tagadás, a Nagy Összefosás nem látszik gördülékenynek... :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.13. 11:39:16

@Balt:

Jó lenne, mert TGM diktatúrapárti, így jelenléte kompromitálná a többieket.

J.László 2012.10.13. 11:39:39

@Balt:
Amilyen érdekes ítéletek születnek mostanában, én azt a bírói függetlenséget kezdem kétségbe vonni.

Lev Menachem 2012.10.13. 11:42:08

@rockjano: "Tényleg olyan szánalmas és szomorú ez az SZDSZ-ezés. Nem voltak mumusok ha léteznének nagyon sokan ma is rájuk szavaznánk..."

Na kb eddig bírtam elolvasni a hozzászólásokat, ezen viszont hangosan felkacagtam. rockjano, fordítva ülsz a lovon, ha olyan sokan szavaznának az szdsz-re ma is, akkor LÉTEZNE.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 11:43:45

@veracity: ne haragudj, de jelenleg mennek el az emberek, A diplomások. A most bevezetett szja törvény jelenleg már több mint 500 milliárd hiányt okoz a költségvetésben, amit bizony mindenkinek meg kell fizetni. Senki nem mondja hogy jöjjön az mszp. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy az szja kérdésben nem is értek velük egyet. De ami tény, hogy ÍGY bevezetve EZ az szja törvény láthatóan nagyon komoly deficitet termel a költségvetésben.
Az is látszik, hogy a fogyasztás nem emelkedett attól, hogy sokan akik eddig is 300 felett kerestek, most még többet vihettek haza. Aztán a fiatal diplomások meg mégis elmennek. Próbálom tehát , megérteni hogy miről is írtál itt, de azt érzem nem volt több mint egy békemenetnyi összefüggés... már elnézést.

Balt 2012.10.13. 11:44:21

@irógép: Van benne valami. Szili már önálló, Schiffert is perceken belül kifúrják. Jó meglátás, őket össze lehetne hozni. Örömmel látnék egy ilyen baloldalt én is.

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 11:46:31

@Legelő Őse:

T'od, durván nőtt a kivándorlás, Hazánk Atyja és Barátai viszont nem lehetnek hibásak, tehát az emeszpé tehet róla. Valahogy. Majd ha egyszer hatalomra kerülnek, onnan visszamenőleg.

énisszeretlek 2012.10.13. 11:48:02

Aki tudja miről szóltak a Milla konferenciái, anyagai, az tisztában van azzal, hogy a gazdasági liberalizmust képviselő csoportról van szó, némi kötelező szociális érzékenységgel, ami ebben a körben dívik.

Semmilyen új paradigmát nem képvisel ez a csoport, semmi olyat, ami merőben más lenne, mint amit az SZDSZ képviselt. A különbség annyi, hogy ők nem pártot építenek, ezért nincs szükségük oligarchákra, pártfinanszírozó sikeres magyar milliárdosokra, mint az SZDSZ idejében.

Ráadásul a Milla semmit nem is értett meg a húsz év züllésből. Polgárságról beszél, aki majd megszervezi magát, hangot ad a felháborodásának, megszerveződik politikailag, és működtet egy olyan intézményrendszert, ami biztosítja a jogi, és demokratikus normákat. Ez ugyanaz a süket duma, amiben minden tojásfejű hitt 1990-ben.

Nem zavarja őket, hogy nincs erős független polgárság, az sem zavarja őket hogy Nyugat Európában is épp ezt a réteget bontják le, ahol átlagban 70%-kal többet keresnek az emberek.

Nem értenek semmit az általános kiszolgáltatottságból, a szolgai létből, az általános egzisztenciális félelemből, ami a magyarországi embereket uralja. A népnemzeti lélek dolgait sem értik, mintha soha életükben nem láttak volna magyar történelem könyvet.

Az ökológiai problémákból sem értenek semmit, mert nem mondanak róla semmit, és nem látszik sehol, hogy figyelembe vennék, hogy az ember él a természetből, és nem fordítva.

A saját szűk ideológiájuk mentén irkálják a helyzetjelentéseiket, programjaikat, amik köszönőviszonyban sincsenek az emberek általános tapasztalatával.

Ezért aztán bármikor inkább azonosulnak, szavaznak valamilyen érzelmi demagógra, mint erre a bandára.

Mi lenne, ha rájönnének, a hon polgárai küszködő állatként élik mindennapjaikat, és nem utazgatnak külhonba, bicikliznek egyik rendezvényről a másikra, drága hobbijuk igézetében, filozofálgatva egyensúlyi helyzetekről.

De nem fognak, mert tiltja a vallásuk. Látni az arcukon, ha valaki megkérdőjelezi a dogmáikat, már rosszul is vannak. Semmilyen színes társaságról nincs itt szó, ez egy gettó. Igazi piaci fundamentalisták, emberjogi felütéssel.

Sokuk jóhiszeműségét nem lehet megkérdőjelezni, de fordítva tartják a térképet, vagy valamilyen más országét tartják a kezükben.

Most lehet mondani, hogy rosszhiszemű vagyok, de ez nem csak az én tapasztalatom a Milláról, hanem nagyon sok emberé, más nézőpontokból is.

ui.: a Bajnai pedig pont az a milliárdos, akiből eleget láttunk már párt élén, vagy mögötte hadtápként. Az eredmény ismerős.

veracity 2012.10.13. 11:48:05

Az Orbán diktátor miatt megy ki ilyen sok jó magyar ember külföldre! Mert bevezette az egykulcsos adót és 500 milliárdos lyukat ütött a nemzet adótestén. Jövőre meg csak tágítja majd a lyukat, ahelyett hogy befoltozná!

Csoda-e, ha a jólfizetett mérnökeink hanyatt-homlok menekülnek az egykulcsos aljassága elől? Minden értelmes ember menekül Anglia felé! Mert az Orsós egykulcsos szja-val üldözi őket!

De majd a Bajnai az MSZP-vel! Ők majd megint tiszta vizet öntenek a pohárba. Bevezetik az áldásos hatású három kulcsos szja-t és befoltozzák a nép testén a tátongó lyukat! Akkor aztán úgy jönnek haza a mérnökeink itthon adózni, mint még soha!

Most is odaállnak a legjobban fizetett szakembereink a millások tüntetésére és teli torokből üvöltik: Éljen Bajnai, éljen a Milla! Három kulcsot azonnal! Elég volt Olstein Viktor diktátorból!

Mert van már politika, ami elhozza a modern világot! Itt a három kulcs!

Ezután már mindenki csak itthon akar majd szja-t fizetni! Haza magyar! Haza! Itt a jövő! Vár a Bajnai!

Éljen az új MSZP három kulcsa!

Hertelendi 2012.10.13. 11:48:06

@J.László: Most vonod kétségbe a bírói függetlenséget??? Melyik párt is uralkodik??? Vajon miért is nem ítélik el őket? Csak nem azért, hogy 2 év múlva ők is megúszhassák???

Lev Menachem 2012.10.13. 11:51:40

@Lev Menachem: Mellesleg az szdsz "keménymag" szavazóbázis (mint láthatjuk) nem tűnt el csak átalakult. Vagy politikailag inaktív, esetleg tetszhalott. Csak az a probléma, hogy erre a piaci résre (5-10%), melyet a szadesz hagyott maga után, jelenleg 3-4, igencsak különböző karakterű formáció próbál betörni.

Sok sikert, én csak hátradőlök és élvezem a műsort. :)

J.László 2012.10.13. 11:52:05

@enpera:
Erre nem fog sor kerülni, de magam is örömmel végignéznék egy viperás rendőrattakot. Szép látvány lenne.

Hertelendi 2012.10.13. 11:58:37

@veracity: Fogalmad sincs mennyire rettegnek Bajnaitól...
Most néztem egy műsort az M1-en. Kulturális műsor... a riporter-szerkesztő Gíró-Szász Krisztina...Valahonnan de ismerős ez a vezetéknév. Lehet, hogy csak fantáziálok...?

veracity 2012.10.13. 11:59:33

Én megyek a millás tüntetésre! Megmutatjuk, hogy mit kíván a magyar nép! Adóztassuk meg a gazdagokat! Akkor majd mind óhazatérnek a mérnökeink meg az orvosaink! Mert tudják, hogy a milla mellé kell állniuk!

Milla, Bajnai, MSZP, DK! És SZDSZ! Mert a diktatúra sem véreztetheti ki a magyar szabadságot! A milla megszünteti a demokrácia deficitet, Bajnai helyreállítja a média szabadságot! Megmondták ezt már Amerikában is!

Én hiszek a fejlett világ tanácsadóinak, akik azért mégiscsak többet tudnak mint a fecsúti klottgatyás paraszt!

Megyek, mert tudom a millások egy új, modern ország felépítését akarják! A Milla a jövő, meg az Amerikában tanult Bajnai, együtt az MSZP három kulcsával!

Nem teccik a rendszer, nemteccik!
Három kulcs tetszik csak! Jer Osszián, napfényes ígéreteiddel! Én melléd állva éljenzek!

Balt 2012.10.13. 12:01:54

@Legelő Őse: De legalább leszbikus volt... :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 12:02:37

@Hertelendi:

Tudod, sokan úgy döntöttek, hogy cserben hagyják a köztévéket a legnehezebb pillanatban (még a munkanélküliséget is vállalták ezért -- biztos maszoposok, azok ilyenek); szerencse, hogy a fideszes rokonság hajlandó volt feláldozni magát, és a minőségi tömegtájékoztatásnak szentelni idejét.

veracity 2012.10.13. 12:03:58

@Hertelendi: Persze, hogy fantáziálsz! Amikor a Krisztit meglátom, én is elkeztdek fantáziálni. Kapok is a pofámra a feleségemtől, ha észreveszi rajtam. Ugye szerinted is bomba a csaj!

De az a hülye férje, csak azt tudnám feledni! Mert az se millás! Biztos nem jön velünk tüntetni az egykulcs politikája ellen! Ahelyett, hogy két mocskos fideszes tenyerét a magasba emelve összecsapná pilitikánk támogatására, vajon nem-e a Krisztina formás tomporára helyezi-e azokat?

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 12:05:49

@veracity:

Neked alighanem 'tökmindegy', de nem lehet, hogy Bajnai nem tanult, hanem tanított Ámérikában?

veracity 2012.10.13. 12:08:16

@sárospataki lány: Én is a mások pecsenyéjét szeretném sütögetni magamnak!

veracity 2012.10.13. 12:09:15

@milyen szép a Vértes, ó: Igaz! Tanítás közben tanul az ember a legtöbbet!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.10.13. 12:10:07

@Wagem: Neked kéne takarodnod te ocsmánypofájú, hogy mosná ki valaki a szádat sósavval, te...

Balt 2012.10.13. 12:11:15

@milyen szép a Vértes, ó: Annyiban biztosan, hogy 09-ben már látszott a vége. Most meg nem látszik. :)

Lev Menachem 2012.10.13. 12:14:57

@veracity: sőt!

Egyenesen Fletó szünteti meg a demokrácia deficitet. 2006-ban is megoldotta , amikor szétlövette a fidesz okt.23-ai megemlékezését. Az volt aztán az igazi demokrácia, nyugdíjasokat és kisgyerekes családokat lőni könnygázgránáttal és gumilövedékekkel. Az intézkedő főrendőrt mert kitüntetni és díszpolgárrá választani.

Hajrá milla 4k dk!
Hajrá igazi demokrácia!
Le a rohadt náci diktátor orbánnal (szigorúan csupa fekete kisbetűvel!!!) aki még rendeset a tömegbe se tud lövetni!

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 12:17:57

@Lev Menachem:

Mi az, hogy szétlövette? Személyesen lőtte ki 20 gyerek és kismama szemét! (Komolyan, ha már hazudsz, próbálhatnál nagyobbat.)

irógép 2012.10.13. 12:20:25

@veracity: a millás tüntetésen a magyar nép igen ki szelete lesz ott!!
Amúgy az általad felsorolt pártok már voltak hatalmon, és nagyon csúnyán átverték a népet ők is!!

veracity 2012.10.13. 12:21:40

Én nagyon szeretem a Bajnait, mert ő egy igazi hozzáértő, profi politikus! Komoly tapasztalatai vannak a vezetésben és jó kapcsolatokkal rendelkezik szakmai körökben, különös tekintettel az amerikai szakértőkre! Ha ő három kulcsos szja-t vezet be, azt mindenki elfogadja és tudja, hogy csak hasznát veszi a magyar gazdaság!
Mert Bajnainak vannak tapasztalatai a tényleges piaci világból is. Nem úgy mint a fideszesek, akik sose dolgoztak még, csak aparlamentben nyomogatják a gombokat! Bajnai már nagyon sokat dolgozott! Ő legalább tapasztalatokat szerzett a libatenyésztésben! Aki pedig tudott bánni a libákkal, tud bánni a birkákkal is!

Együtt a millásokkal Bajnai az MSZP profi csapatával helyére teszi majd azt, amit Olstein elkúrt! Én teljes mellszélességgel támogatom a millások milliónyi jó elképzelését!

Éljenek a millások! Gyerünk tüntettni velük! Le az egykulccsal! Adózzanak a gazdagok! Szociális segélyeket a szegényeknek! Cigány orvosoktanhallgatókat az egyetemekre!

Balt 2012.10.13. 12:22:26

@milyen szép a Vértes, ó: Én csak a 360 napja éhségsztrájkolókon röhögök. Ez tévéműsorért kiált(ana a kertévéken, de szegényeket kötik a köztévés szerződések)! :))

Lev Menachem 2012.10.13. 12:23:18

@milyen szép a Vértes, ó: taníts légyszi!
Na várj, megpróbálom:

Nó ván voz sot, no van voz torcsörd!

Így jó lesz?

Filhipposz 2012.10.13. 12:25:00

Kedves Sajtkészítő!

Kicsoda Ön? Pár írását már olvastam, és mindig kitűnt az Index-blogok alantas, uszító és egyben unalmas sártömegéből. Ezt az írást is köszönöm, és további sok sikert!

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 12:25:01

@Lev Menachem:

Ha a magyar nyelvvel is gondjaid vannak, az angolt még ennyire sem kellene erőltetni. ;-)

milyen szép a Vértes, ó 2012.10.13. 12:28:20

@Balt:

Majd szólj, ha téged is kirúgnak egy még lelkesebb talpnyaló kedvéért -- megyünk veled nevetni. :)

Balt 2012.10.13. 12:30:18

@milyen szép a Vértes, ó: Engem 2010-ben kirúgtak (azaz tönkre ment a munkaadóm), tehát nyitott kapukat döngetsz.

irógép 2012.10.13. 12:31:31

@veracity:
nagyon szép lelkes propaganda beszédeket írsz ide:)

Alamio 2012.10.13. 12:38:01

@veracity: "Önök fizetett választási hirdetést hallottak" - ez még lemaradt a végéről, nyilván figyelmetlenségből :-D

(vigyázz, lesz aki komolyan vesz)

veracity 2012.10.13. 12:40:16

@Legelő Őse: Neked is igazad van, fiam! Mert a mérnökeink azért mennek el innen, mert érzik, hogy az egykulcsos ütötte sebbel a mellkasán az ország sohasem tud majd talpra állni! Csak a bajt csinálja a félázsiai diktátor azzal, hogy több pénzt hagy a gazdagok pénztárcájában. Az a pénz ugyanis nem lendíti fel a magyar gazdaságot, az így megmaradt többlet mind kivándorol Kazahsztánba! Meg Üzbegisztánba!

Itthon meg lassul a gazdaság, a nagy lyukon elfolyik az életerőnk! Ezért menekül külföldre az, aki teheti. Mert nem akar az egykulcsos hátrányaiból részesülni! Mindenki nagyon gyűlöli, ha több marad a fizetéséből a zsebében. Én is nagyon fel vagyok háborodva.

Veled együtt megyek a millás tüntetésre! Ott majd megmutatjuk, hogy a higgadt döntésekre alapozott gazdaság tud csak szárnyalni!
Kiszámítható gazdasági környezetet teremtünk, nem változtatgatjuk a törvényeket, csak egyszer, de mindet, amikor hatalomra kerülünk. Mert megnyerjük a 2014-es választást!

Jön a három kulcs!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 12:44:27

@veracity: szerintem már az elején is megértettük az iróniát. Én kicsit arra vártam hogy amikor ebből kijöttél, akkor mit mondasz helyette. Mert hogy mindössze ennyit akartál mondani? Akkor ez tényleg csak egy sima kormánypárti vicceskedés volt? Kár.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 12:56:04

@veracity: ha válaszolsz nekem, akkor én is ;)
A dolgok nem úgy függnek össze ahogyan te kántálod itt egyre, de ettől még egyenként sajnos mindegyik tény. Az egykulcsos így bevezetve, komoly lukat üt folyamatosan a költségvetésen. Az általad gazdagoknak nevezettek - akinek több pénz jut - ahogyan írod, az átlagos középosztály. Nem kezdtek el fogyasztani. Mindeközben akik pedig szinte abbahagyták a fogyasztást - mondjuk ezért:
"az egykulcsos adó bevezetésével a minimálbéren lévő, gyermektelen munkások adóterhe 4,8 százalékról 16 százalékra emelkedett, míg az általános adóteher a járulékokkal együtt 38,8 százalékról 48,8 százalékra nőtt, ami az egyik legmagasabb az EU-ban. „Ez a reform több mint a GDP 2 százalékával növelte a hiányt, anélkül, hogy bármilyen hatással lett volna a foglalkoztatottságra” ezt az EB gazdasági szakértői mondták, miután ideküldték őket, hiszen a kormányod két költségvetésben sem tudott egyetlen betartható szót sem leírni. Emlékezz, tájékozódj!

A másik téma, amit ide hozol az emberek elvándorlása. Ennek okai a kilátástalanság, a növekvő munkanélküliség, a beruházások hiánya, a romló gazdaság, a kiszámíthatatlanság, és a megdöbbentő közhangulat ami ebben az országban uralkodik.
Nem tudom te hová szeretnél kilyukadni leegyszerűsítő vicceskedéseddel, de ha azt gondolod hogy mindezek ellenére a jelenlegi kormány marad mint alternatíva, akkor szerintem erősen mellélősz....

veracity 2012.10.13. 12:57:52

@Legelő Őse: Kinőttem én már a diktatúra deficitből! Nekem milla és egy okom van arra, hogy ne szeressem a félázsiai Orsós felcsútit, akit Grazban kezelnek! Mert én nem akarok Észak-Koreában élni! Nekem nem kell egykulcsos adó meg médiatörvény pornográfus felügyelettel!

Én a józan észre apellálok! Ma a millások jelentik Bajnaival az élükön a fényt a Fidesz alagútjában!

Megszüntetik az 500 milliárdos hiányt és visszadják az embereknek a magánnyugdíjpénztárakból ellopott vagyonát! 3000 milliárd forint mind odafolyt a Simicska cégbe meg az Orbán bányába! Majd a millások kicsákányozzák onnan!

Lebonják a debreceni focistadiont, amit a szegényektől ellopott pénzből építettek a fideszközeli cégek 10-szeres áron.

Nem lesz itt jó világ az oligarcháknak! Mert szakemberek fogják vezetni az országot az IMF oktatáson szerzett ismereteik alapján!

Milla! Bajnai! MSZP!

Ez a mi jövőnk, nem Németország meg Anglia!

Lepényhal 2012.10.13. 13:00:05

@Blogger Géza:
"A magyar tévé szerintem még korrekt volt Kertészhez, és ezt kommentelők többsége is így látta, nem véletlenül kellett gyorsan lezárni a kommentelést a comment.com blogon"

És mi sem lehetne jellemzőbb az ilyen liberális retkekre, mint ez a szabóZ, hogy az utolsó beírása ez volt:
comment.blog.hu/2012/10/12/kertesz_imre_magyar_szarmazasu/fullcommentlist/1#c18026130
"...es akkor ezzel le is lehet zarni a kommenteket, nincs kedvem moderalni."

Majd le is zárta a kommentelést, közvetlenül ez után a komment után:
comment.blog.hu/2012/10/12/kertesz_imre_magyar_szarmazasu/fullcommentlist/1#c18026132
"...
Ezek után joggal sértődhetett meg, hogy egy ilyen antiszemita aljas nép, mint a magyar így bánik vele - miután épp nyert egy Nobel díjat, amit persze büszkén számoltok magyar teljesítménynek.
Landeszmann rabbinak igaza volt: fütyülős barack és a bőszárű parasztnadrág, ez vagytok ti. Ja, még mielőtt jönnének a műfelháborodások, igen általánosítok, épp úgy ahogy ti teszitek, parasztok! "

Siphersh 2012.10.13. 13:01:22

A Milla a globalizáció üdvét, meg a neoliberális eszmék értékét hirdeti?

dean23 2012.10.13. 13:01:50

Eddig az LMP-re írták, hogy zsidó SZDSZ 2.0! Most, hogy itt a Milla, rájuk húzzák az SZDSZ 3.0 címet! Bármi ami Orbán vezérre veszélyes az csakis a a pajeszos sátán műve lehet!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 13:02:07

@énisszeretlek: nem csak azt lehet mondani hogy rosszhiszemű vagy, hanem hogy nagyon keveset értettél meg akkor a milla kommunikációjából. Főleg azért, mert azokról a dolgokról amelyeket felsoroltál jellemzősen nem is nagyon kommunikáltak eddig, de főleg hogy nem is volt soha ez a feladatuk, hiszen ahogyan te írtad, nem voltak egy párt. Eddig. Mostantól átalakulnak - ajánlom figyelmedbe a híreket.

Az hogy Bajnai gazdag, nem értem miben befolyásolja a teljesítményét bármiben is. Nem is értem komolyan....

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 13:06:41

@veracity: na jó - akkor ennek így semmi értelme. Magadra hagyunk ha nem baj...

veracity 2012.10.13. 13:09:10

@Legelő Őse: Ki is tiltotok? Engem, a millást?

Lepényhal 2012.10.13. 13:09:36

@Legelő Őse:
Tévedsz, az emberek tökéletersen értik a Milla kommunikációját. Összefoglalom neked a lényeget:

1. Nincsenek egymillióan

2. Nem akarnak sajtószabadságot
vastagbor.blog.hu/2012/03/21/sajtoszabadsag_ugye_milla

3. Nem demokratikusak
hetivalasz.hu/itthon/koztarsasagi-elnokot-valasztott-a-milla-46642/

4. Rasszisták
mno.hu/belfold/a-balliberalisok-igazi-arca-kontrollalatlan-ciganyozas-a-kozossegi-mediaban-1101594

veracity 2012.10.13. 13:16:51

@Legelő Őse: Te valami nagy Fideszes lehetsz! Mi, a millások, éppen hogy a minimálbéren élő gyermektelen munkások pártja szeretnénk lenni! Mert tudjuk, hogy rájuk lehet építeni a gazdasági válságból kivezető hidak pillérjeit!

Nem tűrhetjük, az Európai Központi Bank szakembereinek megállapításaival öszhangban, hogy ez a legértékesebb társadalmi réteg bármiben is hátrányt szenvedjen, adóterheik növelése elfogadhatatlan számunkra. A millások és Bajnai tudják, mit kell tenni!

Te meg menj vissza a Fidesz pártközpontba és kérj tanácsot a Kubatovtól, ha össze vagy zavarodva a világpolitiaki változásokat illetően!

behin 2012.10.13. 13:34:59

Ez egy zavaros, rosszindulatú írás, aminek a mondandója, hogy az SZDSZ olyan sok fejű fenevad, akit mindig le kell győzni, mert különben a rossz újra tort ül a tetemünkön. Ezzel szemben az igazság az, hogy az SZDSZ egy ügyetlen, végóráiban szétesett, bizonyos fokig elzüllött pártként végezte. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lett volna a rendszerváltás fényes csillaga. Politikusainak, szavazóinak talán a legtöbb köze volt ahhoz, ami az elmúlt 22 évben jónak mondható. Sajnos a Milla rendezvényen ennek még nyomát nem látom. TGM meg TGM, ami egy nagy igazság.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 13:38:31

@Lepényhal: bocs - de ugye nem kell nekem megvédenem a millát? Pusztán azért mert reagáltam a posztban fellelhető hiányosságokra, és próbálom értelmezni a jelenlegi kormánypártot védők érveit?
A milla nem egy párt, nincs benne pártfegyelem. Civilek voltak eddig. sok fiatal és nem fiatal, nem egy egységes világképpel. Főleg az tartotta/tartja össze őket, hogy a jelenlegi kormány mit tesz - vagy mit nem tesz. Nekem sem tetszik sok dolog, és nincs közöm a millához, de nagyon örülök hogy civil mozgalmak ennyi ember képesek mozgósítani.
ettől függetlenül az általad felsoroltak azért megmosolyogtatóak. Az egyik esetben egy valóban fontos téma egyoldalú tálalásáról van szó, nem a sajtószabadságról, a másik esetben egy nyilvánvalóan sérült embert, és a kint lévő tüntetőket mentették meg attól hogy odáig jussunk, a "madárfejű lajcsikán kő röhögnyi?" Nem volt elegáns, sőt béna.
Az hogy valaki a facebookon mit posztol, vagy mit tesz ki, maradjunk annyiban, hogy nem jellemzi a teljes millát. Lehet hogy egy részét igen. Ahogyan a fideszben is biztosan vannak akik rasszisták. És vannak akik nem... nem akarlak emlékeztetni mindenféle náci egyenruhákra... - csak mert az legalább olyan szinte lenne, mint ezek amiket te idehoztál...

Végezetül hogy tiszta legyen, én még nem tudom mit gondoljak a milláról. (eddigi teljesítménye alapján egy nagy gondolat, sok bénázással) Számomra ez ki fog derülni 23.-a után, Ugyanez a véleményem Bajnairól is. Nem tudom mit fog mondani. Ezek után lesz véleményem. Addig csak várakozom. A jelenlegi kormányról van véleményem - hiszen az elmúlt időszakban sokszor hallottam hogy mit mondtak, tesznek. És az nagyon nem tetszik.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 13:40:37

@behin: egyetértek. Kár hogy én sosem tudom ilyen röviden megfogalmazni...

gigabursch 2012.10.13. 13:44:43

Csek szeretném jelezni, hogy az a két szó, hogy szdsz és a kultúra egymással nem emlegethető egy lapon. Makó és jeruzsálem hozzá képest szomszédos jelenség...

Yeto 2012.10.13. 13:49:34

Szép dolog vágyakozni a hazai civil életre, még szebb beszélni róla, a legszebb lenne tenni érte.

Lepényhal 2012.10.13. 13:58:02

@Legelő Őse:
Pont azért foglaltam neked össze a lényeget, mert ha már itt mosolygásról beszélsz, akkor tényleg megmosolyogtató, hogy ha a hozzád hasonló egynruhát lát, akkor rögtön a rasszizmus jut az eszébe, de ha valakit nyíltan cigányoznak, akkor nem.
Az a helyzet barátom, hogy lehet madárfejű lajcsikázni, de azért nehogy már felmentsd azokat a faszkalapokat, akik szerveztek egy alternatív köztársasági elnök választást hogy jól megmutassák ki a tökös legény a gáton, aztén miután jól beégtek az egésszel, megmutatták a demokrácia iránti mély elkötelezettségüket azzal, hogy egyszerűen leszarták a saját emberek döntését. Az meg csak hab a tortán, hogy az a rapper barom is elég gázos akit helyette kihoztak.

Úgyhogy szerintem a saját szintedet vedd górcső alá mielőtt a szokásos "egyenruhás" mantráddal "érvelsz", mert ahhoz nem sok ész kell.
Ész ahhoz kellene faszikám, hogy azokat a dolgokat lásd meg, amiket nem tesznek a kirakatba, de ott van a sorok között, mint például ezek a cikkek:
ciganyvadaszat-per.blog.hu/2012/08/20/egy_jelentes_jelentese
nol.hu/lap/mo/20120822-biztos__hogy_csak_negyen_voltak_
Tudod-e miről szólnak ezek? Hát arról, hogy pont azok gyilkoltatták a cigányokat, akik hozzád hasonlóan egyenruhás rasszista meg fasiszta veszélyt látnak és kiabálnak mindenfelé.
Magyarul a retkes SZDSZ, akit nem szeretnénk se Milla se bármilyen más formákban reinkarnálódva újra látni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 14:02:17

@gigabursch: tényleg távol álljon tőlem a szdsz védelme, de idézhetek tőled?

"Lehet itt sokmindent mondani, de nekem megvan a különbejáratú véleményem a baszatlan-agyatlan-szingli picsákról, akiknek a tábora tömegesen kimeríti az emancipuncik seregét. 35 évesek, aztán nincs családjuk, de már több fasz járt a valagukban, mint ahány agysejt volt a fejükben."

aztán így folytatod:
"A nő legnagyobb értéke a gyermekáldás biztosítása. Mindenféle olyan szöveg ami ezel ellentétes - ÉLETELLENES!

Nyilván sokan fel fognak háborodni a hozzászólásomon, de nagy ívben teszek rá, és arra is hogy páran hogyan fognak engem minősíteni."

a folytatás még cifrább - de egyben biztos vagyok. ezzel a felfogással tényleg megértem hogy az szdsz egyetlen időszakában sem fedeztél fel értékeket. Az mszp-vel közös időszakban - melyben engem elvesztettek - is volt bennük annyi hogy az ilyen gondolatokat nem engedték szabadjára a társadalomban. a jó hír, hogy ennyi még a fideszben is van. Még akkor is, ha ezt náluk csak a felháborodás mértéke váltotta ki. De visszatérve a kultúrára - pontosan mit is akartál írni a témában?

veracity 2012.10.13. 14:07:36

Többre is értékelhetnétek, hogy Bajnai Gordon a Harvard Libatenyésztési Tanszékének professzori állását kész feladni a magyar társadalom gazdasági bajainak orvoslása céljából!

Áj, háj, liba máj,
Majd meggyógyul, ha nem fáj!

gigabursch 2012.10.13. 14:15:14

@Legelő Őse:
Így van. Az szdsz egyetlen pillanatában sem fedeztem fel értéket. Csak értékrombolást.

Minden, ami náluk értékként került tálalásra - az ellentétes volt magával az élettel. S az agymosásuk terméke beérett. Sajnálatos módon túl sok emberhez jutottak el, akik az élet helyett a lassú kihalást választják, mert jogukban áll kihalni...

Amúgy köszönöm, hogy idéztél. No nem az idézés miatt, hanem amiatt, hogy ezek szerint mégis igaz, hogy szó elszáll - írás megmarad...

Engedelmeddel:
Én nem foglak idézgetni...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 14:18:48

@Lepényhal: a két linkkel kapcsolatban - elolvastad az alattuk lévő kommenteket is? Hogy őszinte legyek, én már az anyag alapján sem arra a következtetésre jutottam mint te. Sőt.
Amúgy pedig - nem tudom honnan veszed "faszikám" hogy a hozzászólásod első felében leírtak valóban egyeznek azzal hogy én milyen vagyok. De valóban utálom az egyenruhákat. Ugyanakkro mikor hazafelé tartottam egyik nap, az Andrássyn sétálgatva, azt vettem észre hogy egy nagy tömeg hallgat valami beszédet. Ennek a tömegnek a szélén bizony mindenféle egyenruhás alakok hangos torokból skandálták hogy "mocskos zsidók"! Te ilyen országban akarsz élni? Mindeközben a a romákkal kapcsolatos probléma valóban hatalmas méreteket ölt, mind a bűnözés, mind pedig a mélyszegénységgel kapcsolatban. De a jobbiknak sikerült elérnie, hogy a gyűlöleten kívül semmi sem történik ebben sem - ők tematizálják ezt a terepet. Te pedig egy darabjaira széthullott, erodálódott volt pártot szapulsz itt. Mindezt pedig rajtam kéred számon. Mi a bajod??

Lepényhal 2012.10.13. 14:36:29

@Legelő Őse:
Az előbb írtam le linkekkel alátámasztva, hogy nem a Jobbikban kell keresni a cigány-magyar konfliktust, hanem abban az "erodálódott volt párt"-ban, amely csak látszólag erodálódott, de nagyon is jól látszik, hogy rátelepednek civilekre, a Milla gyakorlatilag SZDSZ lett. Egyébként a cikkíróval ellentétben szerintem már a kezdeteknél is látszott, hogy egyáltalán nem alulról szerveződött, hanem felülről szervezett "civil" mozgalomról van szó. Az egy más kérdés, hogy akik eleinte felültek nekik és a tömegbázisukat adták, azok valóban civilek voltak.

Amit te rasszizmusnak nevezel az egy jelenség, egy tükör, a torz társadalom tükörképe. Ez sem alulról jövő dolog, nagyon is tudatos uszítás eredménye. Ez teljesen egyértelmű azokból a linkekből amiket az előbb belinkeltem. Teljesen nyilvánvaló, hogy az okozói azok, akik éjjel nappal rasszizmus ellen ajvékolnak, és fű alatt gondoskodnak róla, hogy legyen is. Ezt többek között úgy érték el, hogy fű alatt ártatlan, jól megválogatott, éppenhogy nem a szereotípiákat erősító, hanem normális életvitelű cigányokat gyilkoltattak. Információkkal látták el a gyilkosokat, még a sofőrt is ők adták. Alig lóg ki a lóláb, nem? És ez nyilvánvalóan csak a felszín, hiszen a TASZ által felkért szakértő számtalanszor utalt rá, hogy a munkáját akadályozták, rengeteg dologhoz nem fért hozzá.

Hát tudod vagyunk egy páran, akik már régen nem dőlünk be ezeknek a mocskos tetves gyilkosoknak, akár SZDSZ-nek hívják magukat, akár liberálisoknak, akár jogvédőknek, akár Millának. Onnan lehet 100%-osan felismerni ezeket a retkeket, hogy miközben teli torokból ordítoznak a cigányokért, a zsidókért és a bűnözőkért, ami ugye végletekig kifinomult lelket feltételezne, paradox módon tökéletesen érzéketlenek a magyarok problémái iránt. Sőt, nemhogy érzéketlenek, előszeretettel nevezik a magyarokat kollektíven rasszistáknak, fasisztáknak, megfeledkezve arról az apróságról, hogy alapvetően a kirekesztés, az általánosítás ellen küzdőknek állítják be magukat.

Adalberto Gellenzeeri 2012.10.13. 14:43:37

Bajnai fellépése egy új remény. Egyenlőre még csak remény,de végre gy jónak tűnő út hogy lerázzuk a fidesz őrült országvesztő igáját. Menjetek el a boltokba ti parázó kommentelők és nézzétek meg az árakat, utána vessétek össze a jövedelmekkel. Ettől Bajnai jobb lehet csak.

szgy 2012.10.13. 14:44:22

én TGM-től csak egy cikket olvastam, még akkor amikor a Népszabadságot kiplakátolták a metró aluljáróban. abból az derült ki hogy egy komplett elmebeteg, akkoriban az volt rá a megfelelő hasonlat hogy "inkább ezerszer Csurka". olyan elborult agyú fikázós baromságokat hordott össze hogy nem hittem a szememnek hogy ezt egy ismert napilapban ki merik nyomtatni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 15:10:59

@Lepényhal: ne haragudj de ez már egy olyan terület /világnézet ahová én nem tudok veled elmenni...

dióskert (törölt) 2012.10.13. 15:12:11

milla = szdsz, az nem lehet ugye, hogy van még ebben az országban olyan ember aki ezeket viszont szeretné látni?

Hümmögő 2012.10.13. 15:13:04

@3dom'f'speech: indulatos és ostoba emberekkel nem óhajtok vitatkozni, mert felesleges. menthetetlenek.

dióskert (törölt) 2012.10.13. 15:16:01

Jó a cikk! Kell, hogy az amnéziában szenvedők emlékezzenek. Kár, hogy itt az indexen kevés ilyennel lehet találkozni.

Lepényhal 2012.10.13. 15:29:56

@Legelő Őse:
Nem leptél meg, a hozzád hasonló rettegőktől általában borítékolható az ilyen rendkívül értelmes válasz arra, amikor konkrét tényekkel szembesítik a számukra lelki szükségletként mindig jelenlevő "fasisztaveszély" helyett.
Nem világnézeti kiruccanásról, vagy bármi hasonló absztrakcióról van itt szó barátom, hanem konkrét emberekről, meggyilkolt áldozatokról. Hiába próbálod kikerülni és szőnyeg alá söpörni, újra leírom neked: akiket te ajnározol, és akik helyett másokra mutogatsz, azok embereket gyilkoltak, hogy embercsoportokat uszítsanak egymás ellen.
Senki sem várja tőled hogy bárkit kövess, inkább mélyen kussolni kellene amikor nem tudsz értelmeset mondani.

vargánya 2012.10.13. 15:31:29

@Kiskertész:
"Ez két a mondat pedig "A Milla meghatározó alakjai azok lettek, akik gondolkodás nélkül képesek előbüfögni a nemzetközi mainstream minden rögeszméjét, s akik számára az Orbán-kormány elsősorban azért kibírhatatlan, mert szembe fordult a hegemon gondolkodásmódokkal, kultúr-közhelyekkel, és tőkés érdekekkel, egyszóval a rendszerrel. A szervezet, amelynek „nem tetszik a rendszer”, a rendszer legelkötelezettebb híve lett. "

...kifejezetten igazságtalan hamis és - taszító."

Nem fejtenéd ki bővebben, hogy miért is? Csak tán nem azért, mert magadra ismertél?

sárospataki 2012.10.13. 15:48:39

@Kiskertész: pont nem a liberális értékrend teszi azzá, azt kamáznám én is, hanem az szdsz-es tempók. Az szdsz-izmus az a liberalizmus doktríner, felsőbbrendűsködő, maoista alapokból építkező, belvárosi klikkesedő változata. A liberalizmusnak van nemzeti, konzervatív és zöld verziója is, nekünk sajnos a vörös jutott. Az LMP megpróbálkozott az konzervatív-zölddel, szemmel láthatóan nem értették meg.

sárospataki 2012.10.13. 15:51:57

@Legelő Őse: nem találkoztál?
mandiner.blog.hu/2012/06/04/egymilloan_a_magyar_gyarmatszabadsagert
Ez a legmocsadékabb, legundorítóbb, bornírtabb tempó, Bauer Tamás (szdsz) büszke lehet szellemi örökségére.

Egyébként akinek a nemzeti gondolkodásról az antiszemitizmus jut az eszébe, az igazi, velejéig fertőzött szdsz-ista. Gondold át az álláspontodat.

vargánya 2012.10.13. 15:55:17

@szorokin: Tetszik! De a libsiknek nem fog tetszeni. Nem értik.

vargánya 2012.10.13. 16:06:42

@sárospataki lány: "Gondold át az álláspontodat." Reménytelen. Nem képesek az önálló, azaz valóban SZABAD gondolkodásra. Az eddigi hozzászólásaik ezt ékesen bizonyították és igazolták a poszt azon megállapítását miszerint "gondolkodás nélkül képesek előbüfögni a nemzetközi mainstream minden rögeszméjét". Mindketten tudjuk, hogy ennek az - alapvetően intoleráns - eszmeiségnek, magatartásnak, vitakultúrának semmi köze a klasszikus liberalizmushoz. Olvassatok bele Marx vagy Lenin kritikai írásaiba, döbbenetes a hasonlóság!

Balt 2012.10.13. 16:13:54

@Adalberto Gellenzeeri: "Menjetek el a boltokba ti parázó
kommentelők és nézzétek meg az árakat, utána vessétek össze a jövedelmekkel."

Érdekes, hogy máskor a paternalista, elszabaduló közüzemi díjaknak akár visszavétellel is kordában tartó Orbánt kárhoztatjátok. Félek, ebben a versenyben az ingatlanadós bajnaista "kisebb lakásba lehet költözni" mentalitás alul fog maradni... :)

vargánya 2012.10.13. 16:23:37

@Legelő Őse: "... volt bennük annyi hogy az ilyen gondolatokat nem engedték szabadjára a társadalomban." Na most azért ez egy igen szép Freud-i elszólás volt. Egy liberális párt, amely nem enged SZABAD-jára. No comment - mondhatnám - , de azért csak nem állom meg, hogy hozzátegyem (csatlakozva más hozzászólókhoz): ez az igazi lénye, egyfajta hétköznapi bolsevizmus.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 16:24:04

@Lepényhal: a személyeskedés nem az a terep - sem pedig az összeesküvés elméletek világa, ahová követni tudnálak. Talán így érthetőbb. Nem ajnározok senkit, és nem mutogatok másokra. Akik nyíltan vállalják hogy antiszemiták, rasszisták, fajgyűlölők azokra nem kell mutogatni. Én sem beszéltem elvont dolgokról.
Amiért gyökeresen mást gondolunk a világról - emiatt kellene mélyen kussolnom? Részemről lezártam ezt a vitát, mert tényleg annyira távol vagyunk egymástól, hogy értelmezhetetlenné válik.

sárospataki 2012.10.13. 16:36:14

@vargánya: nem hiszem, hogy a korlátos gondolkodás pártpreferencia-függő. A hülyeség eloszlása ugyanolyan minden pártban. A baj, az igazi baj máshol van.

vargánya 2012.10.13. 16:43:48

@sárospataki lány: Fejtsd ki bővebben! Érdekelne.

Lepényhal 2012.10.13. 16:48:57

@Legelő Őse:
Összeesküvés elmélet, mi? Hát ezért hány már mindenki a hozzád hasonlóktól, mert nem zavarnak benneteket a tények, a bizonyítékok, vastag bőrrel nyomjátok a hazugságaitokat, nektek a-priori igazatok van oszt jónapot. Írd be a TASZ blogjára vagy a cigányvadászatper blogra, hogy ez az egész összeesküvés elmélet.
Az előbb pontosan leírtam, hogy nem világnézeti kérdésről van itt szó, hanem konkrét gyilkosságokról, de azért csak nyomod tovább, mintha nem lett volna egyértelmű. Ezeket a gyilkosságokat ugyanazok rendelték meg, akik kiamputálták az agyadat, a célja pedig az, hogy megkapd a lelki kenyeredet, a rasszizmusnak beállított, mesterségesen szított frusztrációt. Persze tudom, ezzel nehéz szembenézni, mert a gyilkosságok célja pontosan az, hogy a hozzád hasonló agymosott zombik mormogják hogy faaaasiiiiisztááááák faaaasiiiiisztááááák ráááászistááák ráááászistááák...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 16:50:07

@vargánya: te nem érted mit jelent a liberalizmus szerintem. Ezen túl - az hogy a jelenlegi parlamenti erőkben nincs még nyomokban sem az az igény hogy megfogalmazzanak társadalmi minimumokat. Arra próbáltam kilyukadni hogy az szdsz sokáig próbálkozott ezzel. Az egy más kérdés hogy a 2000-es évek fordulójától teljes őrület kezdődött, az alapítók nem véletlenül szálltak ki sorozatosan. Nekem is borsózott a hátam tőlük.

@sárospataki lány: ha elolvastad a hozzászólásomat, bizonyára észrevetted, hogy pont én vagyok az, akinek nem tetszik ha valaki összekeveri a nemzeti gondolkodást a gyűlölködéssel.
Továbbra sem értem, hogy miért rajtam kéred számon a milla aktivitásait. A véleményem kifejtettem többször is - hogy ez a poszt már a címében is manipulatív, majd TGM-nek üzen. Ezután reagáltam arra az ömlesztett sok hozzászólásra, melyben a millát párhuzamba állítják az szdsz-el. Szerintem ez nem igaz. Szerintem az sem igaz, amit feljebb írtak, hogy antiszemiták, demokráciaellenesek stb. Ezeket is próbáltam megindokolni. De ez mind azt jelentené hogy én vagyok a felelős a tetteikért?? Nekem sem tetszik sok esetben ahogyan kommunikálnak. Az általad említett trianoni kommunikáció egyenesen rettenet, és megdöbbentően gáz. De nehéz lenne azt mondani hogy a milla majd a parlamentben Bajnaival ezt fogja képviselni, és közben az szdsz régi programját valósítja meg mert ezt tudjuk mind, rettenetes csúsztatás. Ha még a gyurcsányt is idekevernék, az lenne a BOSS összeállítás minden kormánypárti számára: a kommunistaliberálisszdszbolsigyurcsánylibásbajnai mindezt egy helyen, egy időben - ez lenne maga a milla?
Én azt írtam feljebb is, hogy nem tudom hogy mi igazából a milla. Meg fogom őket hallgatni. És a Bajnait is.

vargánya 2012.10.13. 16:57:05

@Filhipposz: "Kedves Sajtkészítő!

Kicsoda Ön? Pár írását már olvastam, és mindig kitűnt az Index-blogok alantas, uszító és egyben unalmas sártömegéből. Ezt az írást is köszönöm, és további sok sikert!"
Csatlakozom, a korábbiak is tetszettek.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 17:02:50

@Lepényhal: milyen tények, milyen bizonyítékok? Kik rendelték meg? Pontosan - akkor írd ide, vagy linkeld ide. Kik rendelték meg, kik mosták kis az agyam? Milyen összefüggések ezek? Amikor azt állítom valamiről hogy összeesküvés elmélet, az nem jelenti azt hogy nem lehet igaz, hanem azt jelenti, hogy jelenleg nem több ennél, mert jelenleg nem tudunk róla többet. Hol állítottam hogy csak nekem lehet igazam? A véleményemet írom le, és megpróbálom érvekkel alátámasztani. Te azt írod, hogy az ilyenektől mint én mindenhol hánynak. Érdekes a mércéd.

A rasszizmusról: én a saját fülemmel hallom, és a szememmel látom hogy milyen egyenruhában masíroznak azok, akik azt kiabálják hogy "mocskos zsidók", "mocskos cigányok" stb. Ez a valóság, ezek a tények. Menj fel a kurucinfóra, és nézelődj, én vagyok agy mosott, vagy azok az emberek tényleg ordas eszméket vallanak? Most komolyan.
Nem tartom magam agymosott zombinak, és nem mormogom magam elé hogy fasiszták, de akik azok, azokról miért nem lehet kimondani hogy azok? Ezt nem értem...

angyalföldi partizán 2012.10.13. 17:10:26

retteg a burzsoá a Gordontól,mert ő egy nagyon szép és nagyon okos ember.itt a kocsmában mi mind rá szavazunk. én ismerek többszázezer embert és azok is rá teszik az ikszet.na,polgárok,melósok kezdjetek vakarózni ,mert mi kocsmalakók,herék,lilaködösök mind a mi Gordonunkra szavazunk.szépen átpasszoljátok a lóvét a szomja..., éhezőknek.

vargánya 2012.10.13. 17:13:46

@énisszeretlek:"A saját szűk ideológiájuk mentén irkálják a helyzetjelentéseiket,..."
"Mi lenne, ha rájönnének, a hon polgárai küszködő állatként élik mindennapjaikat, és nem utazgatnak külhonba, bicikliznek egyik rendezvényről a másikra, drága hobbijuk igézetében, filozofálgatva egyensúlyi helyzetekről.
De nem fognak, mert tiltja a vallásuk. Látni az arcukon, ha valaki megkérdőjelezi a dogmáikat, már rosszul is vannak. Semmilyen színes társaságról nincs itt szó, ez egy gettó. Igazi piaci fundamentalisták, emberjogi felütéssel".

Telitalálat! Nem is tudtak rá semmit böffenteni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 17:33:25

@vargánya: kedves ez a böffentés szó. Nem mellesleg persze hogy nem lehet erre mit mondani, mert ki nem látja hogy a milla mint civil szervezet pár fiatal, és egy tilos rádiós kezdeményezése, amit mindössze az fújt ekkorára, hogy nem tetszik nekik a rendszer. Tévedés azt hinni hogy csak kerékpáros liberális fiatalokból áll. Akiknek "tiltja a vallásuk. Látni az arcukon, ha valaki megkérdőjelezi a dogmáikat, már rosszul is vannak".. ezek aztán az érvek..
Nem mellékesen az elején elég sok jobbikos szimpatizánssal. Ők persze hamar észbe kaptak, amikor olvasták, mi a kommunikáció. Mi ez ha nem színes forgatag? Egy nagy gyűjtő terület. Aztán elkezdett formálódni. Ezen a héten alakultak mozgalomból egyesületté. Ide jutottak. Én kíváncsi vagyok, mert az elmúlt egy évben finoman szólva sem túlzottan éreztem szimpatikusnak a megszólalásaikat.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 17:34:43

@Legelő Őse: "hogy nem tetszik nekik a rendszer." értsd hogy volt egy csomó ember még akinek nem tetszett. Nem az ideológiájuk. Mert volt olyan? Meg lehetett azt ismerni? Csak a szlogent. Nem tetszik a rendszer + sajtószabadság. Ennyi.

Lepényhal 2012.10.13. 17:40:13

@Legelő Őse:
"milyen tények, milyen bizonyítékok? Kik rendelték meg? Pontosan - akkor írd ide, vagy linkeld ide."
Ezt már inkább nem is kommentelem, az előbb is belinkeltem.
ciganyvadaszat-per.blog.hu/2012/08/20/egy_jelentes_jelentese
nol.hu/lap/mo/20120822-biztos__hogy_csak_negyen_voltak_
A linkelt írásokból az is kiderül, hogy a TASZ ezek alapján pénzért fogja perelni a magyar államot az áldozatok hozzátartozói nevében.

Azt is leírtam egyértelműen, de leírom neked negyvenedjére is, hogy amiből te annyit látsz csak, hogy valakik mocskos zsidóznak és mocskos cigányoznak, az csak a felszín, amit pontosan azok gerjesztenek, akik látványosan küzdenek ellene.
Nem kell a kuricinfora menni, hogy ilyeneket olvassak, jelen van ez szép számmal az index által nyomott kultúrblogokon is. Ahogy az ellenkezője is. Jól érezhetően jelen van a Kertész Ákos bácsi látványos coming outja óta már nem csak leplezetten jelenlevő magyargyűlölő tábor is, akik genetikai alattvalózzák, fasisztázzák a magyarokat. Előszeretettel hivatkoznak második világháborús bűnökre, felülemelkedve azon az apróságon, hogy azokat a megszállt Magyarországról elhurcolt zsidókon a megszálló németek követték el. Ez is egy tény, amin nem változtat, hogy a zsidótörvényeket korábban a magyarok hozták, mert az azért mégsem egy kategória családok tömeges lemészárlásával. Ezeknek a magyargyűlölő rasszistáknak a többségét is megvezették és hergelték az SZDSZ-es tetvek. Főleg azokat könnyű hergelni, akiknél van a családban olyan, akinek rokonai érintettek a deportálásokban.
Abszolút jól látszik a mesterségesen gerjesztett állapot.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.13. 17:46:19

@Lepényhal: mind a két linket elolvastam már korábban. Még akkor is ha te ezt máshol is rendszeresen belinkeled. Ide másolok egy komment részletet:
"..amikor száz gyanúsan viselkedő emberből az EGYIK tényleg elkövet valami durva dolgot, utólag könnyen hibának lehet tekinteni azt, hogy miért nem vonták szorosabb megfigyelés alá, hiszen gyanúsan viselkedett.

egy pártatlan vizsgálat arra is rámutat, hogy
1. milyen különös körülmények indokolták volna, hogy a többi, gyanúsan viselkedő ember közül pont ezt az egyet kellett volna szorosabban figyelni
2. hol van az a hiányosság az NBH eljárásaiban, amely miatt ez elmaradt
3. milyen módon kellen az NBH eljárásait módosítani ahhoz, hogy hasonló hiba a jövőben ne fordulhasson elő."

Szerintem ez elég jól mutatja miről is van szó. Sajnos ezzel értek egyet.
Kertész Ákosnak elgurult a gyógyszere, de ő egy öreg csákó, kit érdekel, rettenetes butaságokat beszél. Szerencsére nem is lakik itthon. Olvasni ilyen butaságokat, de ő nincs bent a parlamentben...
Én nem vagyok magyarellenes, sőt! De nagyon zavar hogy milyen módon terjed a gyűlölködés. Milyen lett a közbeszéd stb.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.10.13. 17:50:54

Érdekes, eddig az LMP volt az SZDSZ.

Tóth Ágas 2012.10.13. 17:55:18

jó írás, gyakorlatilag mindennel egyetértek. visítani fognak, mert ilyenkor fáj a szólásszabadság.

Lepényhal 2012.10.13. 18:23:11

@Legelő Őse:
"egy pártatlan vizsgálat arra is rámutat, hogy
1. milyen különös körülmények indokolták volna, hogy a többi, gyanúsan viselkedő ember közül pont ezt az egyet kellett volna szorosabban figyelni"

Bazmeg, te szoktál gondolkodni? Ott volt a beépített emberük a gyilkosságoknál. Akkor szerinted logikus kérdés, hogy honnan a faszból sejthették volna, hogy kit kell "szorosabban figyelni"?
Mindenesetre ez az általad linkelt ócska szar próbálkozás újra csak azt bizonyítja, hogy nem tudtok a mocskos SZDSZ dolgaival szembenézni.
Ami pedig a többi hülyeséget illeti, amivel az a barom mentegetni próbálta az NBH-t: a pártatlan vizsgálatnak nem az volt a célja hogy az NBH szervezeti működését vizsgálja, hanem hogy tisztázza azt a szégyenletes dolgot, hogy Magyarország kormányának titkosszolgálata valóban bűnrészes volt-e a romagyilkosságokban. A kommentelőnek nyilván az volt a célja, hogy eljárási hibáknak és rosszul szabályozott működésnek próbálja beállítani a tetves SZDSZ mutyiját. Ja, persze, biztos valamiféle rossz működési szabályzat az oka, hogy a gyilkosok mindig jólinformáltak voltak és nemzetbiztonsági sofőrrel megtámogatva gyilkolászták a cigányokat, és a nemzetbiztonság még a rendőrséget is hátráltatta a felderítésben.

A másik: ha Kertész Ákos egyértelműen rasszista kirohanásait elintézed annyival, hogy az öregnek elgurult a gyógyszere, akkor különösen érthetetlen, hogy ez az empátiád vajon miért nem működik a másik irányban. Mondhatnád, hogy azoknak is elgurult a gyógyszere, de nem azt mondod, hanem rasszistázol meg fasisztázol.

vargánya 2012.10.13. 18:24:22

@Legelő Őse: Azt írod: "a milla mint civil szervezet pár fiatal, és egy tilos rádiós kezdeményezése, amit mindössze az fújt ekkorára, hogy nem tetszik nekik a rendszer". Ne érts félre, nem kötekedni akarok, de melyik RENDSZER nem tetszik nekik? A 23 éve a "rendszerváltással" Mo.-on létrejött sajátos vadkapitalista társadalmi rendszer, vagy csak annak politikai alrendszere a "parlamenti demokrácia" (amelynek az Orbán-korszak csak egy epizódja), vagy a mindkettőt meghatározó megarendszer, a GLOBALIZÁCIÓ rendszere?
Nekem egyik sem tetszik. De most nehogy azzal gyere nekem, hogy akkor mondjak jobbat helyette! Mert ilyenkor ezzel szoktak jönni, mintha nem utasíthatnék el valamit, csak akkor, ha tudok helyette jobbat. Dehogyis nem! Lennének persze ötleteim, vannak elképzeléseim, de nem gondolom azt, hogy a "szebb jövőt" nekem (egyedül) kellene kitalálnom. Hogy is mondta Bástya elvtárs?: "Szerénység elvtársak, szerénység! Ha van valami amit szeretek magamban, a a szerénység".
A milla most még valóban "szines forgatag"-nak látszik, de az is jól érzékelhető, hogy új hangadói egyre inkább a RENDSZER védelmében próbálják csatasorba állítani a hatalmon lévő "rend"-bontókkal szemben. A sok jóhiszemű idióta meg vallásos hevülettel követi a régi-új megmondóembereket, nemigen sejtve, hogy valójában milyen globális hatalmi érdekeket szolgálnak.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.13. 23:11:58

@énisszeretlek: ott a pont. pontos kép/helyzetjelentés :)

+1

Nemetsek Tibor 2012.10.14. 01:20:50

@sárospataki lány: nem, még mindig nem fogod. Köpsz a libsikre, de attól még nem mind "vörös". Nem számítottam arra, hogy pánikszerűen hadiválsz, valami érvre sokkalinkább. Ez aliberálkommer madzlag béna.

Nemetsek Tibor 2012.10.14. 03:35:51

@vargánya: blablázol. A kirmelt mondatok a szimpla személyeskedő lábszagú kategóriába estek. Te is ezen a szálon húzod magad: libsi=arrgogàns. Nem tehet senki a kisebbrendüségi komplexusodròl. Próbálj beszélgetni.

Szúrófény 2012.10.14. 04:31:24

@Gondolkodni Próbáló Birca:

A gasztronómia csodája:

A Sivár-pusztai sajt-ó

A kelet magyarországi sajto(t) német tejből eresztik. Ti. a német megvette a tehenet. Így mi tehe(n)etetlenül vagyunk. A magyar füvet (le)le-gelő német tehén tejéből készített sivár pusztai sajt ó különlegesen pikáns illatú lágy sajt. Mondhatnám a világon és a hazugságban egyedülálló!
A demokrácia híreit Moszkvából, a diktatúra híreit Párizsból, a szicíliai maffia híreit Rómából, a szociliai maffia híreit Tévedésből jelentik. Hírmagyarázóik kar inti módjára magyarázzák a bizonyítványt, küldve nekünk a lóleányka álmát. Kommentárt csak az ellenzék tevékenysége érdemel, vastagon kormozva.
A mindenhonnan küldött munkatársak hűségesen tudósítanak a maguk előítéleteiről. Soha nem jönnek zavarba, mindig lekésnek. Fontos dolgokra csak Angliában bukkannak, ott nem ismerik a kilogrammot. De Angliát sem szeretik, mert jobb oldali a kormánya még a gépkocsinak is! Ők annyira (párt) semlegesek, hogy semmiről nem mernek írni, amiről még más el nem mondta a (z irányadó) véleményét. Titkon baloldaliak, annyira, hogy mindig ballábbal kelnek fel, és nem szeretik a jobb sorsra érdemes embereket sem.
Belföldi híreket csak az MTI-től, és közlekedésit közölnek. A karambolnál soha nem beszélnek a kormányzás hibáiról. Arról, hogy ketten próbálnak kormányozni, a féket folyton rángatják.
A sivár-pusztai sajtot hagyományosan, lefölözött, savanyú tejből készítik. Beoltják marhabendőből készített hamis oltóval. Kicsapják belőle az Írót. A megmaradt túrót „csavaros”-sajtóval sajtolják, mint az olvasót az állam adóval.

Putyilov gyári melós 2012.10.14. 11:12:32

Már nem azért a két kerek forintér elvtársaim a zÚrban, de ez a post úgy bűzlik, mint a Pálpusztai :O)))

Mikor voltak Orbán elvtársnak tőke ellenes lépései?
Ja, hogy pofázott róla, fujj-fuuj multizott miközben egytől se vonta meg az adómentességét?
Sőt, százmilliárdokkal támogatja a kormánya őket és Orbán személyesen nyalja fényesre a seggüket!
Még hogy Orbán rendszerkritkus, ez az évszázad vicce :O)))

Az lenne a rasszizmus, ha Orbánt annak nevezik, ami?
Szerintem az a rasszista, aki szégyelli a Vezére cigány származását és letagadja!
Orbán cigány, elég megnézni a fiatalkori képeit, megkérdezni a gyerekkori ismerőseit..
AZ A RASSZISTA AKI EZT TAGADJA, MERT A CIGÁNY SZÁRMAZÁST SZÉGYELLI, BŰNNEK TEKINTI!

Felszólítja a posztíró, hogy TGM ne menjen oda, ahova akar, miközben többször is leírja, hogy semmivel nem ért egyet, amit TGM vall.

Büdös ám ez elvtársak, mint a rohadó sajt, amelyet megemésztetek és szétfostak a sajtkukacok!

Putyilov gyári melós 2012.10.14. 11:20:42

@Putyilov gyári melós:

Amúgy elképzelem az USAt, hogy Barack Obama ugyanúgy csak hormonkezelés után, kifehérített bőrrel lép politikai pályára, mint a titkosszolgálatok és az MSZMP által befuttatott hormonkezelt Orbán.

Már másnap attól lett volna tele az amerikai SZABAD sajtó, hogy CSALÓ, SZÉLÁMOS, aki becsapja az embereket.
És nem lett volna olyan jogvédő, aki rasszizmust kiállt, az IGAZSÁG leírásáért!

Úgyhogy elmegy ám rasszista posztíró az agit-propos elvtársai pitsájába sajtcsimbóknak :O)))

Putyilov gyári melós 2012.10.14. 12:20:42

@vargánya:
""Szerénység elvtársak, szerénység! Ha van valami amit szeretek magamban, a a szerénység".

Ott a helyed a Békemenetben, jómunkásemberlvtársam, a népen élősködő, jól fizetett Fidesz nómenklatúra Bástya elvtársi mögött, a jól fizetett magyargyűlölő sztálinisták táblái alatt!
"Bizonyítsuk be, hogy van kitartásunk, inkább vállaljuk az átmeneti szegénységet, mint az örökös rabigát"

ismeretlen galaxis 2012.10.14. 19:27:42

@sárospataki lány: Hol az igazi baj szerinted? Engem is érdekelne, hogy értetted! A libásokat kb úgy "szeretem" mint te! És nem hiszek abban, hogy ez amit itt látok valami tiszta kezdeményezés lenne!

ismeretlen galaxis 2012.10.14. 19:31:48

Bajnai sohasem lesz ennek az országnak /népnek miniszterelnöke, soha!! Ő legfeljebb csak amerikai pénzen (tudjuk kikén) ránk aggatott helytartó lehet, de reményeim szerint ez sem lesz sohasem, mert bízom benne, hogy nem lehet a magyar ennyire feledékeny!

szaffiii (törölt) 2012.10.14. 19:42:09

Megyek a békemenetre, remélem sokan leszünk!

sárospataki 2012.10.15. 00:54:03

@Kiskertész: háde pont azt mondtam, hogy nem minden liberális vörös, de a(z új) magyar liberalizmus reflexei azok azok. Te olvasol egyáltalán, vagy csak írsz?

sárospataki 2012.10.15. 01:03:55

@ismeretlen galaxis: hú, lassan indítok egy blogot, és leírom bőven, szépen megfogalmazva azokat a dolgokat, amelyeknek nem elég egy hozzászólás. Dióhéjban annyit akartam mondani, hogy mindenhol arányaiban ugyanannyi a hülye, csak másképpen, szerencsétlen, a liberális gondolatkörben hívő emberek elhiszik, hogy az egyéni szabadságjogok a legfontosabbak, holott ez meglehetősen kérdőjeles álláspont, sőt, azt propagálják, hogy erre vezet a fejlődés útja. A hit kétféle lehet, tudás (sophia) és bizalom, feltétlen hit (pistis). A pistis táptalaja a hiány, a bizonyosság hiánya és a hit iránti vágy, amely az ember egyik legfontosabb tulajdonsága, és az átlag liberális elhiszi, hogy az egyéni szabadságjogok a legfontosabbak, holott bizonyítéka nincs rá. Ezt pedig igen könnyű meglovagolni, és meg is teszik. Hogy miért nem jó, az méghosszabb, majd lesz blog, ígérem :-)

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 09:44:55

@sárospataki lány: no, megkértem valakit, hogy olvassa fel nekem a válaszod, és újra azt is, hogy kire szavaznál. A fiktív definíciód ilyen módon aligha vitaképes, de próbáljuk. Most hagyjuk azt, hogy mi a konzervatív az lmp-ben (netán a multikra vonatkozó álláspontjuk?) nem is a belvárosiasozás érdekelne, mert azt rettentően unom, stb. hanem kezdjük azon, amin felcsesztem magam - a maoistánál. A mila nézetei mióta maoisták? Rólad alappal feltételezem, hogy tudod mit jelent ez.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 10:36:43

@sárospataki lány: a problémám alapvetően azzal van, hogy esélyt sem adsz a "liberálisoknak", hanem rögvest rájuk húzod a vizes-lepedőt. Azt gondolod, hogy mindegyik pusztán az egyéni szabadságjogokat isteníti - hát én ezekkel foglalkozom már hosszú évek óta és messze nem gondolom, hogy ez mindennek az alfája és omegája (nem is beszélve arról, hogy a maoista/vörös hozzáállással ez eleve inkompatibilis). Tudom felfogni a közösség és a gazdaság szerepét, még valami fogalmam a kulturális környezettel kapcsolatban is van. Netán az egyházak hallatán sem köpök rögvest. És képzeld, még az országomat is szeretem és büszke is vagyok a magyarságomra. És ha azt gondolod, hogy egyedül vagyok, az akkora tévedés mint ide lacháza.

A bajom azzal, amit te sulykolsz/állítasz az pontosan az, amit a poszt is nyomat: liberális=szdszes(meg tolvaj is)=arrogáns=belvárosi (ostoba/partikuláris). Szerintem ez mélyen inkorrekt dolog és persze akkor és arra írsz, amikor és amire van kedved (és félre ne érts, tőlem úgy szavazol, ahogy akarsz, sőt közöm sincs hozzá), de azért belevörösözni/maoistázni csak úgy a külföldi internetbe, no az nem gondoltam volna, hogy tőled olvasom.

ismeretlen galaxis 2012.10.15. 11:04:40

@sárospataki lány: Köszi. Te pont az vagy, akinek érdemes lenne blogot írni, hajrá! Van mondanivalód, stílusod és nagy szüksége van a hazának szerintem a "hangodra"! Ne hagyd ki, én drukkolok Neked :-) szia!

sárospataki 2012.10.15. 11:12:48

@Kiskertész: bázzeg, ne idegesíts fel. Azt írtam, olvasd el, hogy az szdsz maoista, a milla pedig odakacsint a (liberlizmusnak hazudott) maoizmuson felnőtt társaságnak azzal, hogy ugyanúgy reagál le bizonyos kérdéseket, tehát. Mégegyszer, olvasd el, mit írtam:

"Vannak toposzok, ahol a mila próbál újnak, középre húzónak látszó kommunikációt erőltetni, ez szól a külvilágnak, az ingadozóknak, és vannak tipikus maoista-szdsz-libertáriánus toposzok, amelyeket pont ugyanúgy használnak, mint a magyar nemzeti gondolkodást mélységesen megvető szdsz - az ő törzsszavazóival kacsintanak össze ilyenkor."

Az elempé konzervatív liberalizmusa a legeklatánsabban a baloldaltól való távolságtartással mérhető le, illetve a tipikus szocialista toposzok kerülése is árulkodó. Ráadásul ők meg Sólyom László ugyanarról a tőről (védegylet) fakadnak, ugye.

Mivel én még LMP kampányban is részt vettem (nem árulom el, hogyan), látom, hogy a szimpatizánsook is vaslamiféle szalonképesített eszdészt láttak benne. Persze nem az lett.

És nem jószántamból szavazok a fideszre, elhiheted.

sárospataki 2012.10.15. 11:31:18

@Kiskertész: nem, nem ez a kapcsolati lánc, megint nem olvasol figyelmesen. A magyar liberalizmust einstandolta az szdsz, még valamikor 1988 környékén, ahogyan a nemzeti gondolkodást az emdéef. Azok az emberek akik fogékonyak voltak a liberalizmusra, csomagban kaptak egy óriási adag maoizmust is, hiszen az eszdéeszes törzsgárda jellemzően pártfunkci- és ávósok gyereke volt, akik majdnem büntetlenül játszhattak forradalmasdit - játszottak is, méghozzá olyasmit, mint a hatvannyolcasok, akik eleve kvázi-maoisták voltak. Azért használom a maoizmust, még ha nem is teljesen illik ide, mert ez volt az egyedüli olyan vörös ideológia, amelyik a komolyan gondolta a teljes kulturális és gondolati átnevelést, megalkuvásoktól mentes és kívülről úgy tűnt, mint a megvalósult szocializmust (kívűlről sok minden tűnt szebbnek, ez nem meglepő). Mivel minden hivatalos rendszertől balra volt, forradalmi volt, kiválóan vonzotta a fiatalokat.

Zárójel bezárva: a magyar liberalizmus tehát legalább 20-22 évig neghatározóan ilyen volt. Nem lehet most azt mondani, hogy püpü nemjárja, innentől teljesen más lesz a magyar liberalizmus (pedig igény volna rá). Nyilván (?) a mila kikacsint azok felé is, akiknek a gondolati inerciájuk magas, vagy mondjuk végtelen (gyk. nem tudnak váltani). Nem mosom össze, de úgy látszik, ez a métely itt fog még tenyészni egy ideig, nem rántotta magával az szdsz a faszba. És a legdurvább, hogy, mint mondtam, komoly igény van ezekre a gondolatokra, különösen a nemzetpolitika környékén.

ismeretlen galaxis 2012.10.15. 11:31:26

@Kiskertész: Nézd, én egyáltalán nem hiszek ebben a millában és az a véleményem, hogy egy nagy átverés az egész.És az a kérdésem, hogy ti, "nagy tudású" humanista és toleráns liberálisok, hol voltatok az elmúlt években és mit csináltatok addig amíg a pártotok az szdsz azt csinálta amit? Akkor miért nem hallottam a jobbító törekvéseitekről, miért nem? Reményei szerint, itt évtizedekig a hatalom közelébe sem fértek, még amerikai pénzen sem, sőt azon főleg nem!

ismeretlen galaxis 2012.10.15. 11:34:17

ismeretlen galaxis: reményeim

sárospataki 2012.10.15. 11:46:20

@Kiskertész: ja, és az egyéni szabadságjogok az kamu, lózung, hordozóanyag. A baloldali, liberális értelmiség a legdurvábban kollektivista brancs, próbálj (próbáltál volna) Budapesten a művészeti életben boldogulni anélkül, hogy beletartoznál, nyehehe. Maradt volna nevetséges hülyékkel tarkított periféria, szerencsére ez átalakulóban van, alakul a konzervatív értelmiségi _brancs_ (remélem, lesz átfedés).

Szóval a szabadságjogok, a demokrácia féltése és az európai értelemben vett értelmiség mind olyan einstandolt fogalmak, amelyek mentén össze lehet rántani a brancsot. Az okokat hagyjuk, mert hosszú.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 12:06:24

@sárospataki lány: Megteszem azt a szívességet, hogy a jelzőidet figyelmen kívül hagyom.

1. Az első kommetedben a trianonos posztod kritizálod, meg sem említve, hogy aki ezt írta, az elnézést kért. Meg tudod találni azt is. Ennek a háttere, hogy nyilván nem értett egyet ezzel az összes mila szervező és a poszt szerzője is belátta a hibát.

Egyébként még ez a milás poszt sem zárta ki a magyar nemzeti gondolkodást, Trianonról sem kell mindenkinek ugyanúgy gondolkodni. Még tévedni is lehet, hibázni is, és beismerni a hibát, még az is lehet. Már elnézést, de klasszikus „nemzetárulós” retorika ez, rímel a belvárosiazásra, amit később is használsz.

2. A most idézett posztodban pedig pont azt csinálod, amit én igazságtalannak tartok. De akkor idézd az egészet: ugyanis még azt is írod, hogy „az első nem érdekel”, azt csak erőltetni próbálja, csak a külvilágnak szól.

Amíg a középre-húzás stb. a posztod alapján kommunikációs trükk, addig a maoista-nemzetgyűlölő-arrogáns szdsz vonal neked – én így értem – valójában a mila foga fehérje.

Annak a lehetőségét sem érinted, hogy a milában megfér a liberális (ami nem egyenlő az szdsz-essel, nem is beszélve arról, hogy azt még a sajtkészítő sem vitatja, hogy az is változott), megfér a baloldali és a nemzeti is. Van 12 érték, ami ezt igyekszik összefoglalni.

Nem azt direktben, hogy minden liberális vörös, maoista stb (én még mindig bizonytalan vagyok a liberális maoista jelentésében…), de azt igen, hogy a mila ilyen, arra kacsint, azt a retorikát használja stb.. Én ezt olvastam ki abból, amit írtál, de lehet, hogy nem tudok olvasni.

3. Az LMP konzervatív liberalizmusához annyit, hogy a kommunikációját a multi (és néhol globalizáció) ellenesség ugyanúgy jellemzi szerintem. Ez egy álláspont, most nem ezt akarom vitatni, támadni, vagy védeni (van, amiben igazat adok neki, van, ami olyan hippi, hogy kiver tőle a víz), de számomra elég világos – és nekem üti a „konzervatív” teóriát. Hogy ki mit gondol a miláról az lmp-n belül, arról nekem is van pár forrásom, de ez nem is verseny: elég köztudott az is, hogy erősen megosztott az lmp ebben a kérdésben (ami borzasztó nagy kár, pont a „maoista”, vagy rákosista szalámitaktika működik rajtuk) – megjegyzem az is tanulságos, hogy a milát lmp fiókszervezetnek is tartják.

4. ...legalább 3 mila szervezőt tudok mondani, aki személyesen sokat tett és nem lózung szinten az emberi jogokért. Ha megnézed kik nyilatkoztak a mila nevében, akkor te magad is találsz majd neveket is - akik NEM voltak szdsz tagok. Érted te ezt? Fogod az összes bajod az szdsz-el (és joggal lehet ezer), aztán az egészet ráhúzod a milára.

Te egyszerűen nem adsz esélyt annak, hogy valaki úgy legyen liberális, hogy egyben ne legyen szdsz-es, illetve ne ezt a vonalat folytassa. Erre nincs mit mondanom.

Ez olyan fair, mintha azt mondanám egy majdani konzervatív pártra (jesszusom, de kéne olyan is), hogy fidesznyik, vagy náci.

Szavazni pedig arra szavazol, akire lelkiismereted szerint neked a leghelyesebb, kissé ledöbbentem, amit írtál, de nem akarok ebbe belemenni, ez a te dolgod.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 12:08:53

@ismeretlen galaxis: én speciel dolgoztam, ügyvédként, kvázi a "gáton" - te mit csináltál? Kommenteltél? :)

A reményeid a tied, nem akarom és fogom elvenni - higyj, bízz, utálkozz, ahogy neked kellemes.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 12:10:06

@sárospataki lány: ja igen: neked kamu, lózung stb. az egyéni szabadságjog. Neked az - ez nem jelenti azt, hogy az is, hogy valóban az is. Kár kinyilatkoztatni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.15. 12:34:14

@Lepényhal: tényleg - nem érzed hogy nincs hozzáadott értéke annak hogy személyeskedsz?
1. hol olvastad azt hogy az NBH-nak ott volt a beépített embere a gyilkosságoknál?
2. Kertészt mint egyetlen személyt hogyan lehet összehasonlítani egy jelenleg is parlamentben lévő párttal és a hozzá kapcsolódó nyíltan rasszista szervezetekkel? Most komolyan arról próbálsz meggyőzni engem, hogy nincs ilyesmi hazánkban?

sárospataki 2012.10.15. 13:26:31

@Kiskertész: nem nekem kamu, nekik. Te tényleg nem tudsz olvasni, vagy átmegyünk polidilibe? Mert akkor én lépek.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 13:39:20

@sárospataki lány: akkor pontosítok, mert valóban kétféleképpen (persze ki hogyan akarja érteni) volt érthető, amit írtam, és készséggel elnézést is kérek: szerinted kamu hivatkozási alap vlt. Neked = számodra azt jelenti, hogy stb.. Ha így világos: számodra tehát egy kamu kifogás volt ez mindössze (örökkön örökké? mindenkinek?) - és ha a mila odakacsintgatása miatt a szadesz klón milának ma is az.

Léphetsz tőlem, ahogy érzed, nekem is van jobb dolgom mint ezzel baszakodni. De ha maradsz, és válaszolsz (nincs mindenáron igényem rá, de nem véletlenül írtam neked) akkor befejezhetnéd a "tanujjámán óvasni" leckéztetést a kedvemért. Ha persze kreténnek tartsz, akkor ne is írj, az tök rendben van "bázzeg".

sárospataki 2012.10.15. 13:47:50

@Kiskertész: bocs, kicsit dolgoznom kell, de a mégegyszer kérlek, olvasd azt, amit írtam, és nem azt, amit szeretnél hallani. Megpróbálom leírni röviden.

A milla sajnos valamilyen okból kénytelen gesztusokat tenni a volt szdsz törzsgárda felé. Ez nem azt jelenti, hogy ők szdsz-esek, vagy minden liberális szdsz-es, hanem azt, hogy a mila beemelt olyan topikokat, amelegy normális országban elképzelhetetlenek, vagy nagyon a periférián mozognak (például a nemzetpolitika területén voltak ilyen kérdések). Ez nem a foguk fehérje, de olyan hiba, amely számomra szalonképtelenné teszik. Ezen témák olyanok, mint gyurcsány ferenc, vona gábor (van még pár marha, de legyenek ők a példa), úriember nem közösködik velük.

Annyit emlegeted ezt, hogy kire szavazok, továbbá meg vagy döbbenve, így kénytelen vagyok megkérdezni: ismerjük egymást irl?

sárospataki 2012.10.15. 14:04:19

@Kiskertész: ja, és hidd el, már egy majdnem vállalható konzervatív-liberális párt is vinné a szavazatomat, de eddig ilyennel nem találkoztam, sajnos. Pedig én megpróbáltam, de ahol megjelenik pl. Bauer Tamás, annak annyi.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.15. 14:06:16

bajnairól, az igaz, szeplőtelen emberrű:
atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/

mindenkinek ajánlom szeretettel :)

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 14:06:34

@sárospataki lány: szerintem nem ismerjük egymást, arra reagáltam, amit te tartottál fontosnak leírni, én pedig megdöbbentem rajta stb. - mindegy miért és részemről ejtem a témát.

Amit én kiolvastam a hozzászólásodból, és hogy ennek mi az oka, azt már leírtam fent több pontban és fenntartom - de ha félreértettelek, azt sajnálom, bár azt nem állítanám, hogy ezt akarom látni :)

Egy példát írtál, a rossz emlékű trianonos posztot (nem a mila egyetlen hibája), amiről Bodó Balázs aztán ezt írta: "néhány keresetlen szóval sikerült sokakat megbántanom. Előre bocsátom, nem ez volt a célom. Kérem őket, ne legyenek megbántva." Őszintén szólva továbbra sem tudom, hogy milyen gesztusokat és pontosan miért tett a mila a volt szadesz törzsgárdának - és hogy megy ez? Csak próbálnám elképzelni a folyamatot ahogy az ilyen igény megjelenik és a mila kielégíti. Horn Gábor küldd egy sms-t? Na mindegy.

...de mindezzel együtt azt is elfogadom, hogy neked a mila szalonképtelen. Dolgozzunk, jaja.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 14:08:27

@sárospataki lány: tudok ezzel egyetérteni. Bauer Tamás volt ennél sokkal jobb formában, de annak már jó ideje vége - elég nagy baj, ha valaki nem érti, hogy mikor és miért ne. Az meg egyenesen tragédia, bár kicsit más, ha valaki 2, de max három ciklusnál többet ül a parlamentben.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 14:09:43

@szorokin: mongnak nagy tisztelője vagyok :) bár azt nem értem, hogy miért az "álcázott"-jelző használja... keményen fel van adva a feladat, kíváncsian várom, hogy mit fog reagál rá az érintett.

sárospataki 2012.10.15. 14:11:31

@Kiskertész: nyilván vannak, akik komolyan gondolják, a többségnek viszont csak ürügy. Náci kártya-analógia: hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya És nem csak analógia, hanem.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 14:20:22

@sárospataki lány: érdekes, nekem pont az volt egyáltalán vállalható a szadeszben, hogy legalább szabadságjogi és jogállami intézményekkel kapcsolatos területeken valamit azért letett az asztalra - még akkor is, ha kezdetben sokkal inkább hittem nekik, és ahogy csinálták, az sem volt mindig okos, vagy ügyes, sőt egyre kevésbé.

Ismertek azok az okok is, amiért ez a párt később elvesztette a hitelét és hogy hagyták ott meghatározó arcai. Nem tudom értelmezni csak úgy a "többséget", bocs.

De az szdsz már történelem. Ami érdekes volt ebben a posztban, ahogy ez a milával össze lett kapcsolva.

sárospataki 2012.10.15. 14:24:48

@Kiskertész: nem, Horn Gábor nem küld smst, de a milla szeretné, hogy azok az emberek, akik régebben a szadesszel szimpatizáltak, most vele szimpatizáljanak. Vagy. Tökéletesen egyetért ezekkel a gondolatokkal, mert azokon szocializálódott, és ezek a gondolatok időről időre emmanálódnak. Bodó Balázs munkásságát nézve sajnos ez utóbbi. Ettől még a milla nem szdsz, de Bodó Balázs nem tudja levetkőzni a múltját, azt a közeget, amelyet ideológiailag az szdsz határozott meg nagyon sokáig: Bauer Tamás pont egy évvel előtte azt publikálta, hogy trianon előtt ötmillió ember nem élt a nemzetisége szerinti országban, utána meg csak három, tehát trianon jó és helyes volt. Illetve, BB részéről a bocsánatkérés szimpatikus, de trianon ilyen cinikus, ellenséges megközelítése sajnos még az ötvenes évekbol datálódik, és most nem akarok Romsics Ignácot játszani.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 14:32:35

@sárospataki lány: hát, én nem tudok Bodó helyében írni erre semmit, gyanítom - mert ismerem - hogy ha egyet nem is kell vele érteni (ebben sem, de mást is írt, mondjuk oroszlánrésze van a minimum+ programban stb.), de azért annál messze jóval értelmesebb, hogy legyen önálló álláspontja. Még ha hibázik is.

Nem érzek ilyen megfelelési kényszert, átfedést igen, de csak annyiban, hogy vannak liberális értékek között átfedések. De számomra ez még nem jelenti azt, hogy a magát nem túl ízlésesen kipurcantó párttal (akinek nem minden tagja/feltétlenül a többsége volt gáz) így egy kalap kellene/lehetne söpörni a milát, ahol finoman szólva sem mindenki liberális egyébként, de nem is mindenki belvárosi, de nem is mindenki értelmiségi stb.

BT - nc, azon túl, hogy hajjbazzeg. Kíváncsi vagyok mikor sikerül Trianont helyre tenni igazán.

sárospataki 2012.10.15. 14:33:28

@Kiskertész: Nekem az volt a legfurcsább, amikor pl. szdsz-es miniszterek arról nyilatkoztak, hogy küzdeni kell adott területen valamiért (pl. cigányok felzárkóztatása, stb.), ahelyett, hogy egyszerűen megtették volna a megfelelő hivatali lépéseket, hogy az adott dolog legalább meginduljon. De nem, ők inkább írtak egy cikket (mondjuk) az ÉS-be az adott téma fontosságáról, annak viszonyáról az európai társintézményekkel és a finanszírozási lehetőségekről; ennek következtében széles körben elterjedt az a nézet, hogy ez igen, ez az ember ért hozzá, milyen szerencse, hogy ő van a bársonyszékben. Ha érted a problémát. Persze később átmentek sima harácsolásba, de az megint más kérdés, előbb-utóbb minden politikus eljut oda.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 14:36:04

@sárospataki lány: érdemben a cigányokkal kapcsolatban nem sok pozitív változás volt, ezért ez ma a legdurvább kérdések egyike. Pozitív példa egy sincs? Olyan, amit írsz, mintha semmit sem tettek volna soha.

sárospataki 2012.10.15. 14:36:58

@Kiskertész: de azt csak mostanában találták ki :-)

sárospataki 2012.10.15. 14:39:58

@Kiskertész: ez csak egy példa volt, csillagozd ki, bármi jó oda.

Pozitív? Talán a PANKKK, de azt is megpróbálták támogatással megoldani, holott szabályozni kellett volna. A támogatás a kontraszelekció és korrupció melegágya.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 14:45:58

@sárospataki lány: Hát, azt te jobban vágod.

Én emberjogi területen tudok, pl. elterelés a kábszeres ügyekben (félmegoldás), reg. élettársi közösség (bár már az kései, és az is félmegoldás), köt hadkötelezettség eltörlése stb. - de ezekben a kérdésekben én "szélsőséges" vagyok :) halvány mentségemre legyen mondva, hogy legalább tudom magamról.

ismeretlen galaxis 2012.10.15. 15:20:50

@Kiskertész: Ügyvédes válasz volt, az értelmiségi pálya gőgös föle szólalt meg, Ezért "szeret" benneteket annyira a társadalom. (vannak kivételek is) Néha azért mi is dolgozunk tudod egy keveset, de csak,hogy kifizessük valamiből a tarifáitokat.
Bocs a személyeskedésért, komolyan vettem a biztatást.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 15:32:54

@ismeretlen galaxis: nem tudtam, hogy 1. nem vagyok a társadalom tagja, vagy 2. amit csinálok nem munka, vagy 3. bárkit kényszerítek arra, hogy hozzám forduljon :)

...hát igen, a viccet félretéve a szadeszkártya mellett van ügyvédkártya is, erős verseny lenne, hogy melyik a legutáltabb szakma/hivatás.

Nem sértődtem meg, az előző kommentbe is direkt írtam ":)"-t. De nem értelek.

A konkrét kérdésed az volt, hogy én mit tettem (ja: ezért egy ügyfél sem fizetett nekem egy kanyit sem, köszönöm szépen a tarifás kérdést, a nyolckerben lakom stb., de neked az "amerikai pénz" sem fogadható el) és én leírtam, plusz visszakérdeztem, erre a választ kikerülöd azután, hogy leírod, hogy ne kerüljünk (kik?) a hatalom közelébe se.

Nem akartam gőgös leni, szerintem nem is voltam, de elnézést, ha megsértettelek szándékomon kívül.

ismeretlen galaxis 2012.10.15. 16:33:55

Én sem akartalak megbántani.

A politikához nem értek és egyre jobban utálom is, bár tudom, hogy szükség van rá. Sl. gondolatai rímelnek a bennem lévő érzésekkel és megerősítenek abban. Egyszerűen igaza van. Ez az újnak mondott liberális kezdeményezés, nem a jó értelemben vett feltámadást hozza, dehogyis!

Szerintem te érted, hogy kikre gondoltam, akiket nagyon nem szeretnék látnia a hatalomban.

A fidesz eddigi ténykedései nekem semmi jót nem hoztak, de amíg nincsen egy jobb alternatíva, addig őket szabad csak támogatnom.

És a választ te kerülted ki igazából, mert továbbra sem tudom, hogy a jóakaratú liberálisok hol voltak az elmúlt években.

Nemetsek Tibor 2012.10.15. 17:18:18

@ismeretlen galaxis: helo, hát sajnálom, ha így gondolkodsz a politikáról - illetve sokkal jobban örülnék, ha inkább részt vennél benne. Ha sokkal több értelmes és gerinces ember venne részt benne. De a legtöbben - nem alap nélkül - undorodnak.

Természetesen a fentiek után azt sem kommentálom, hogy te kire szavazol :) én rájuk jelenlegi állapotukban biztosan nem fogok, mindenesetre érteni vélem, hogy kiket nem akarsz újra látni - hiszen már, nem véletlenül, meg is buktak - a hatalomban és egyet tudok érteni veled, jó eséllyel.

Jóakaratú liberálisnak - ha neked a milla egy része nem az - nevezhetünk pl. olyan szervezeteket is, amit sárospataki lány is nevezett, pl. lmp és védegylet. Emellett van több jogvédő civil szervezet, ami nekem, az én fogalmaim szerint jóakaratú és ha nem is pártpolitikai értelemben, de bizonyos szempontból akár liberális is: pl. TASZ, EKINT, Magyar Helsinki Bizottság, Háttér stb. A lista biztosan nem teljes, de nem tudok most nagyon alapos elemzést írni erről.

És tudatában vagyok, hogy most ki tudod játszani a jogvédő kártyát, de nagyon remélem nem teszed meg (félre ne érts, nem gondolom, hogy egyet kell velem ebben értened).

ismeretlen galaxis 2012.10.15. 18:01:56

@sárospataki lány: Írd meg azt is a blogodban (ha lesz), hogy lehet szerinted a fiataloknak felnyitni a szemét az igazságra? A tudáson és bizalmon alapuló teljes hitre? Érdekelne!

TamasGM 2012.10.15. 22:06:45

"Nem tudhatom, hogyan élte meg az SZDSZ-ben viselt szerepének átalakulását, hogyan tűrte, amint meghatározó szereplőből díszletté zsugorodott, hogyan dolgozta föl azt a szomorú folyamatot, amelynek során az ön által is alapított, vezetett és képviselt Szabad Demokraták Szövetsége, izgalmas szabadelvű értékcsoportból a hazai komprádor-burzsoázia legagresszívebb mozgalmává lett." Úgy, hogy kiléptem. Úgy, hogy teljesen átalakult a gondolkodásom.
Az apró részletek közé tartozik, hogy értelmiségiek nem laknak a Belvárosban (határolja a József Attila u. - Kiskörút - Duna) egyáltalán, én egyetlenegyet se ismerek.
A Milla, amely ilyen meg olyan (az SZDSZ-re a legcsekélyebb mértékben sem emlékeztet: az SZDSZ annak idején a demokratikus utópia és szabadságmámor pártja volt, a földalatti demokratikus ellenzék örököse, majd - mint annyi minden - tönkrement és bepiszkolódott), személyes közöm nincs hozzá, egyszerűen tiltakozásokat szervez, ezen túl nincs saját, erős politikai karaktere. Ha lesz, majd meglátjuk.
Én ma radikális antikapitalista vagyok - nehéz, hosszú út volt az illúziókból kibonyolódni - , és más irányzatok képviselői mellett majd elmondom a véleményemet egy demonstráción, amelyet (legalábbis eddig) önzetlen, fizetés nélküli, ágrólszakadt önkéntesek szerveznek. (Ez azért nem rossz jel, nem?) Lesz ott mindenféle ember. Miért föltételezi, hogy mindenki ugyanazt mondja? Ugyanazt gondolja? Dehogy. Borzalmas helyzetre kell itt együtt nemet mondani. Ennyi. hatalmi szervezkedésekben nem veszek részt, egyik variáns se tölt el nagy örömmel. (Lásd cikkemet a köv. pénteki, okt. 19-i ÉLET ÉS IRODALOMban.) A saját függetlenségemtől se vagyok boldog. Szívesen lennék olyan közösség tagja, amelyet szeretek, s amelyben szabad vagyok. De hát nem vagyok se az első, se az utolsó azok sorában, akik ülnek az íróasztaluknál, és próbálnak írás és beszéd révén valamit tenni - a tévedés kockázatával. Mert a magányban épp úgy lehet tévedni, mint tömegek sodrában. isten áldja, köszönöm a barátságos szavakat. TGM

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.10.16. 00:21:20

A sajtkészitők most tényleg boldogok...

A Milla nevü képződmény egy tünet, tök mindegy konkrétan hányan is vannak egy tüntetésen jelenleg, ahogy a "trompf-békemenetelők" is, ugyanis egy gondolkodási mintát reprezentálnak.
Ez, véleményem szerint abban fogható meg, hogy a TUDATOS választói attitüdöt szeretnék megerősiteni a társadalom egyre szélesebb rétegeiben.
Ettől jelenleg leginkább a fideszt és az mszpt veri ki a viz.
A fidesz köszöni, még jól van, szorgalmasan "betonoz", de a mai állandóan változó és túlinformált társadalmi közegben lehet, hogy ez a bazinagy MONOLIT fog a saját nyakára esni, s töri el azt. Az erőszakos világmegváltó üzenet süt belőlük. Ez viszont nagyon sokaknak nem jön be..., (főleg a fiataloknak és a nőknek a közvélemény kutászai szerint...)
Az mszp meg úgy gondolja VAN, VOLT és LESZ, s ez PONT ELÉG. Szánalmasak.

Mindkét nagy tömb érdekelt az együgyü és szimplán tematizálható VÁLASZTÓ (...inkább hivő...?) fenotipusának megörzésében. Ez a tuti, ezen tömeg kiszolgálása pofonegyszerü bármelyik oldal PR-csapatának. Katasztrófa, de ha tényleg összenő ami összetartozik, akkor fidesz-mszp nagykoalició lenne a valódi realitás abban az esetben, ha ez a MÉTELY jobban elterjedne. (...természetesen szigorúan csak a HAZA ÉRDEKÉBEN...:-)

A választók tudatosodása össztársadalmi érdek LENNE, szomorú, hogy sok pénzért össztüz zudúl arra a kezdeményezésre, ami csupán hangsúlyoz pár (jobb perceiben) mindenki által belátott tényt, s csak pár ominózust úgymint:

Az "elmúlthuszév" el lett barmolva.

Akik felelősek benne, büntetlenül szajkózhatják, hogy "sajnos nem értettünk hozzá, de majd legközelebb...", s arcátlanul és pimaszul újrakezdik, folytatják, miközben véresre keresik magukat, s zártkörü tivornyáikon ISTENEKHEZ hasonlatosnak érezve magukat jókat röhögnek...

A választónak tudatosan kell meghatározni a számára valódi értékeket, és ehhez kell olyan pártot keresni, aki ŐT (az Ő elképzelését) képviseli, nem pedig egy gombnyomogató idióta kell jópénzért, aki ha bejutott máris magasról tesz rá, de hajrázik párthúségben... STB.

Juhász Péter számomra egy idealista, szimpatikus amit csinál, nem olyan cinikus mint a hatalmat mit önálló fétistárgyat imádó Orbán,Gyurcsány és felsorolható lenne majdnem az összes "rendszerváló" alak, tisztelet a kivételeknek.

Csak új emberek térhez jutásával változhatnak meg megkövesedett félfeudális struktúráink, s ezt a zsigereiben érzi elég sok, s egyre több (közel 52%.-nyi) ZEMBER. Maga ez a folyamat a lényeges, s ha nem 2014-ben, hanem csak később fordul a kocka, hát nabumm. Egy ezeréves oszágnak van pár plusz évre ideje, nem?
Az élet pont elég hosszú, hogy mindenki szégyenkezhessen amiatt a gyalázat miatt, amit "rendszerválás " cimen az mszmp háttérszervezeteinek organizálása közepette, "fiataldemokrata" (ez mekkora vicc már napjainkban...:-)) HŐSEINK és őskommunista MENTORAIK véghezvittek.

sárospataki 2012.10.16. 09:27:17

@TamasGM: hopp, személyesen? :-)

Engem érdekelne ez a teljes átalakulás, én ilyesmit nem látok. Teljes átalakulás akkor lett volna, ha Ön mondjuk hitet tesz a metafizikai tradícióra alapuló istenkirályság mellett, és belép - tegyük fel - a Kard, Kereszt, Korona spirituális megalapozottságú beavatási rendbe. A marxizmus és a liberalizmus ugyanannak a gondolatkörnek a különböző projekciói, mondjuk olyan 15 fokkal elforgatott kameraállásból. A másik kérdésem pedig az, hogy miért szólal fel ön Orbán Viktor vezette kormány ellen, hiszen ő egy, ha nem is marxista, de eléggé felismerhetően antikapitalista politizálást folytat, sőt, ezt szemmel láthatóan nem csak a gazdasági kényszer miatt teszi ezt, ideológiailag is megalapozza azt. Válaszait köszönöm.

Putyilov gyári melós 2012.10.16. 14:58:45

Asszem a posztírónak is válaszol TGM!

TGM: Gyertek el mind!
nol.hu/velemeny/tgm__gyertek_el_mind_

Én a magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy IDEJE, HOGY ELVÁLJON A SZARTÓL A MÁJ!

A posztíró mehet akár Orbán elvtárs Békemenetére is, kell oda ember golyófogónak, valszeg kevés a cirka 40 busznyi erdélyi kölök, akiket ezért és bértapsolónak hozat a Párt!

Putyilov gyári melós 2012.10.16. 15:08:25

És zárszónak a posztíró Bálványát, Orbán Viktor szavait ajánlom!

"Orbán Úr!
Emlékeztetnénk Önt a saját szavaira:
"A népnek joga van elkergetnie a kormányt, ha az a népakarat ellenében kormányoz vagy az emberek létérdekeit veszélyezteti!"
Milyen igaza volt Önnek ebben!

Nem az embereknek kell félnie a kormánytól, hanem a kormánynak az emberektől!"

A Népnek Joga Van Elkergetni a Kormányt
youtu.be/B7zn84AelNA

dióskert (törölt) 2012.10.23. 20:57:47

Gordonka nagyon akadozott, mintha magyarul is elfelejtett volna ilyen rövid idő alatt. Hitte volna valaki, hogy Mindszenty József és Szent István király nevével fog itt "munkába" állni? Hát ez aztán tényleg a megújulás csúcsa!

ismeretlen galaxis 2012.10.24. 09:09:55

Az amerikás messiásotok erre nem alkalmas, ne erőltessétek már. Az ő asztala a biznisz, no és a lopás. De, hogy emberekhez szóljon, ez még a M.-nek is jobban ment, pedig ő is gyengécske volt! És ne akarjátok már újra átverni a fél világot ezzel a középszöveggel, pá!
süti beállítások módosítása