HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A szárszói walpurgis-hétvége

2013.06.24. 18:43 Ratius

Elolvastam, megnéztem, megértettem. Hátborzongató rendezvényen estünk át a hétvégén. Szárszó önmaga karikatúrája lett, politikai panoptikum, a szocialista szellem vasútja.  Nem azért, mert humorista rendezte, ettől még lehetett volna érdekes, tartalmas, vagy legalább vicces. Olyasmi, mint amilyennek lenni készült sok-sok évvel ezelőtt. Vagy legalább olyan, mint amilyen akkoriban lett. Tehát nem érdekes, tartalmas, esetleg vicces, de legalább aktuális. Farkasházy Tivadar mostani rendezvénye azonban sem ilyen, sem olyan nem lett. Egyenesen rémületes volt.

szárszó 1.jpg

Ilyenek vagyunk

Rémületes, mert a baloldali enumeráció tragikus kisszerűségbe fulladt. Felvonult Balatonszárszón mindenki, aki abban a szekérvárban valamit is számít. Vezérek és váteszek, harcos rétorok és szorgalmas tollforgatók, lánglelkű pártszervezők és sötét múltú pénzforgatók. Ott voltak mind. És egyikük sem tudott felmutatni semmit. Ijesztően tartalmatlan és üres lett ez a rendezvény. Így aztán egy egész korszak, egy egész politikai éra, a teljes magyar baloldal lesújtó coming outjával lépett elénk az ellenzék: ilyenek vagyunk. Senkik és semmik, jelentéktelenek és nyomorúságosak, paprikajancsik, lakájok és komédiások. Balatonszárszó 2013-ban a megbukott politikusok mocsárszagú leheletét árasztotta, levitézlett közszereplők halálos ölelését kínálta, múltjuk árnyékába kapaszkodó, kiöregedett primadonnák szomorú ráncfelvarrását eredményezte.

Hataloméhség és semmi más

Persze nem a politikai zombik walpurgis-hétvégéje a legrémületesebb ebben a történetben, hanem a múmiákkal önfeledten kvaterkázó kedélyes idióták bevonulása a magyar közéletbe. Akik eddig netán azt képzelték, hogy Bajnai és csapata garantálni tudja, hogy ezek nem térhetnek vissza, az most garanciát kaphatott arra, hogy de. Ezek mind visszatérnek. Nem kicsit. Nagyon. Aki eddig netán azt remélte, hogy az Együtt mozgalom megakadályozza az elmúlt évtizedek szörnyeinek feltámadását, aki eddig azt hitte, hogy a korszakváltás jelszava mögött valódi szándék áll, aki eddig abban bízott, hogy Gordon és barátai mást és máshogy terveznek, azok most szembesülhettek azzal, hogy nem. Egyáltalán nem. Még egy kicsit sem. Szárszó így most valami nagyon fontosat mutatott meg. A múlt kísértetei, és a jelen kísérletei azért férnek meg olyan békésen ama nagy sátor alatt, mert nincs miről vitatkozniuk, társalgásuk felületes, beszélgetéseik csak a koktélok mellett elsütött lapos poénok, csak a bogrács fölött átküldött bárgyú adomák, csak a söröskorsókba beleböfögött primitív vágyakozások. Szárszó most megmutatta: a baloldalnak nincs semmije. Nincs programja, nincsenek céljai, nincs jövőképe és ezért jövője sincs. Csak múltja van. Csak a hatalom énerősítő élményét kergető kétségbeesett egoistái, csak kiöregedett politikusai vannak.

Ami természetes és, ami nem az

És a tragédiája a baloldalnak nem csak az, hogy ez így van, hanem legfőképpen az, hogy ez így természetes. Milyen csodálatos módon nem ütközött meg senki a szárszói kerti parti jelentéktelenségén. Miközben milyen döbbenten tud rácsodálkozni sajtó és közélet a jobboldal egy-egy fura figurájára, hatalomhoz, kitüntetéshez, előléptetéshez jutott jobboldali tökkelütöttek hírtelen karrierjére. A hülyék jelenléte Orbán mellett valahogy nem magától értetődő. Szárszón igen.  És nem azért, mert Orbán jobb, okosabb, vagy hitelesebb amazoknál, hanem egyszerűen azért, mert Orbán valamilyen. Úgy néz ki, mintha céljai, tervei lennének, mintha hitvallás vezetné tetteit. És ez igaz Orbán rendszerkritikus ellenzékére is. A Jobbik és az LMP múltjába még nem vénülhetett bele egyetlen leszerepelt alak sem, e mozgalmaknak inkább jövője és következménye van, mint előzménye. Bármelyikük vonzóbb, mint a közéleti múmiák szárszói seregszemléje.

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

11 komment · 1 trackback

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr465376163

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Retyizsurnalizmus 2013.06.24. 20:27:50

Istenemre mondom, szeretem a vitriolt! Ha kell, tűzbe tenném a kezedet érte Kedves Olvasóm. Minden reggel ide van készítve ni, a kávé mellé egy külön kupicában. Mire megjelenik a napi idézet poszt, már le is küldtem az első kortyot, a kedvencek böngész...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2013.06.24. 19:30:27

találó kórkép
de a Jobbik? még viccnek is rossz :/

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.06.24. 20:01:00

Teljesen találó leírás.
LMP, a Schiffer-féle. A legkisebb rossz. Kormányt persze nem tud alakítani, de a túlhatalmat nyirbálja egy 10-15%-al.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.06.24. 20:50:02

@Őrjöngő Sandy:
Egyelőre én is így vagyok vele, de azért remélem a választásokig még bővül a kínálat, mert ez így nagyon gyér.

kurgan 2013.06.24. 21:42:48

gratulálok az íráshoz. szomorú, mert bajnai hatalmas csalódás, átvert mindenkit ezzel, hogy lenyúlta a kormánnyal szembeni elégedetlenkedők táborát, majd megpróbálta beboronálni a balos izé alá. és közben még az lmp-t is szétverte, hogy legyen némi biodíszlete, amivel leplezi a nagy büdös semmit. hát nagy lófaszt. remélem az a maradék nyomorult pár százaléka is elfogy. sajnos a jelen pártokból kiábrándult fél ország várhat az újabb csodára, vagy szavazhat az lmp-re..

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.25. 09:31:01

@Őrjöngő Sandy:

Sosem hittem volna, hogy jót fogok mondani az LMP-ről, de egyre inkább úgy néz ki, ők a kisebbik rossz.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.06.25. 09:37:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én is így vagyok vele :) Arra gondoltam anno, hogy egy Szadesz utódpárt TASZ és állampárti gyökerekkel. Azonban mikor Schiffer nem volt hajlandó befeküdni Bajnainak és vállalta a frakciószakadást is, felderengett, hogy ezek tényleg komolyan gondolják az újfajta politizálást. Másrészt a szélsőlibsi arcok távoztak nagyrészt, Szabó Rebeka pedig bátor szakpolitikusnak tűnik.
Ennyit szerettem volna elmondani, Tisztelt Bíróság.

Tyreo 2013.06.25. 11:03:13

Azért jó látni, hogy mind az LMP-ről, mind a maszopról többen látják úgy mint én.

Heves 2013.06.25. 11:20:19

Bármiféle kormányváltás előtt itt egy ellenzékváltásra lenne szükség. Sűrgősen.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.06.25. 12:48:45

Érdekes, hogy a poszt kinn van a főoldalon sajtkészítős címmel és pont máshova vezet...
Az alternativa.blogra.

Balt 2013.06.25. 15:36:44

@kurgan: Nevezhetjük jótéteménynek (valszeg az egyedüli az életében, még ha nem is szándékos...), hogy Bajnai voltaképpen megtisztította az LMP-t. Így előttük a lehetőség, kérdés, élnek-e vele. Mindenesetre sok sikert hozzá Schiffernek!

Balt 2013.06.25. 15:38:54

@Őrjöngő Sandy: :) Nekem is úgy kellett előkotorni, de legyünk jóhiszeműek...
süti beállítások módosítása