HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Holokauszt-emléknap-tagadó vagyok

2009.04.16. 11:52 Ratius

Az Országgyűlés döntése értelmében 2001-től minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. Azaz ma. A kormány megalakulásának zaja persze elnyomja a megemlékezést, de a magam részéről mostanában nagyon unom a politikát…

Holokausztozzunk inkább egy kicsit! Mert a holokauszt emléknapoknál kevés rettenetesebb dolgot tudok elképzelni. Hazug, álságos, szemforgató, beteges rendezvények ezek! És én még csak nem is hiszek az összeesküvés-elméletekben. Azt sem gondolom, hogy a legnagyobb baj a holokauszt-üzlettel, vagy a perverz üldözött-identitással volna. Még kevésbé tartom magam holokauszttagadónak, vagy olyasvalakinek, aki szerint a zsidók megérdemelték volna a sorsukat.
Mégis, ki nem állhatom ezeket az emléknapokat. Mondhatnám: holokauszt-emléknap- tagadó vagyok. Mindjárt le is írom, miért.
 
Mi vezetett a gyilkoláshoz?
A holokauszt-emléképítmény legnagyobb baja talán az, hogy végzetesen összemossa az egymással össze nem függő dolgokat.
Egy baráti társaságban egyszer arról beszélgettünk, visszatérhet-e a díszmagyar. A társaság zsidó tagja azzal vetett véget a kedélyes témának, hogy: előbb a díszmagyar, aztán jön a Dávid-csillag…
Istenem, mekkora hülyeség! Istenem, milyen mély neurózis! Istenem, mennyi szorongás!
Szeretném leszögezni: a holokauszthoz felé nem mutat sem a díszmagyar, sem a Horthy-rendszer eredményeinek elismerése, de még csak az antiszemitizmus sem, mi több, még a zsidótörvények sem.
Az, hogy megkülönböztetik, korlátozzák, gettókba kényszerítik a zsidóságot, vagy bármilyen kisebbséget, noha természetesen elfogadhatatlan, mégsem vezet feltétlenül az üldözöttek meggyilkolásához. Igaz a történelem során nagyon sok esetben vezettek e korlátozások gyilkos pogromokhoz, és az is igaz, hogy mindez megkönnyíti a nagyüzemi népirtás kivitelezését, de a holokauszt borzalmainak csupán vékony mellékszálát alkotják ezek a szörnyű folyamatok.
A köztudatban élő vélekedésekkel szemben az igazság az, hogy a népirtás javarésze nem a megsemmisítő táborokban zajlott, hanem közvetlenül a kelti front mögött, ahol a sonderkommandók – nem egyszer a helyi lakosság hathatós támogatásával - halomra lőtték a zsidókat, kommunistákat és más nem kívánatos elemeket. Ezeken a területeken a gyilkolást nem előzte meg semmiféle megkülönböztetés. Ha spontánnak nem is nevezhetők ezek a gyilkosságok, azért ekkor még messze állt a népirtás attól a szervezettségtől, ahova néhány hónapon belül eljutott.
Sőt - és ezzel lényegi ponthoz érkeztünk – a szervezett, megsemmisítő-táborokban zajló holokauszthoz éppen az vezetett, hogy a front mögött zajló mészárlással kapcsolatban komoly problémákba ütközött a náci vezetés. Mind a lakosság, mind a megszálló hadsereg állományának többsége elfogadhatatlannak tekintette a tömeges kivégzéseket, ezért Hitler és szűk környezete úgy döntött, elrejti a népirtást a biztosan felháborodó és esetleg tiltakozó be nem avatottak elől, és zárt, sőt álcázott táborokban folytatja azt.
Mindez azt jelenti, hogy Hitler és bűntársai eredetileg a háborús zűrzavar és a háborúval együtt járó pusztulás fedezete alatt próbálták meg kiirtani a zsidóságot, s csak később döbbentek rá arra, hogy a legképtelenebb háborús őrület sem álcázza eléggé a népirtás szörnyűségeit.
Azaz a holokauszthoz a szabadjára engedett háborús indulatok adták meg a kezdő lökést, és a náci diktatúra belső logikája – a vezér tévedhetetlenségébe vetett hit, a parancsuralmi rendszer, az ellenkezés lehetőségének elfojtása, na meg persze a hivatalossá vált fajelmélet - vezetett oda, hogy a halálkommandók szerepét a gázkamrák vették át.   
 
Kik voltak a gyilkosok?
A holokauszt-építmény hasonló összemosó hamissága az, hogy mindenkit bűnösnek, de legalább is cinkosnak tekint, aki bármilyen módon is kollaborált, vagy akár csak egyetértett a náci rezsimekkel, netán ma szimpatizál a náci eszmékkel. A megemlékezések szónokai hajlamosak arra, hogy felelőssé tegyenek korokat, nemzeteket azokért a borzalmakért, melyeket a zsidóság elszenvedett, pedig a felelősség ilyen kiterjesztése kétségtelenül hamis.   
Simon Wiesenthal , a legismertebb nácivadász, éppen e a hamisság ellen küzdött egész életében. Úgy vélte a holokauszt felelőseinek felkutatására, és bíróság elé állítására nem azért van szükség, hogy bosszút álljon a világ az embertelenségekért, hanem azért, hogy kimutatható legyen a személyes felelősség. Hiszen az NSDAP-tag müncheni cipész, vagy a nyilas őrvezető soproni házmester az esetek többségében semmit nem tudott arról, milyen sors vár a zsidóságra. A gyilkosságokra azonban néhányan parancsot adtak, mások pedig végrehajtották ezeket. Nos, ők és csakis ők a felelősek a holokausztért. Senki más.  
 
Kiket gyilkoltak meg?
Van egy belső ellentmondása is a holokauszt-építménynek. Erre akkor döbbentem rá, amikor utána olvasva megtudtam, hogy semmi biztosat nem lehet tudni arról, végül is hány zsidót öltek meg a népirtás során. Mégpedig azért nem, mert a háború lezárultával megszűnt az emberek faji, vallási, etnikai stb. megkülönböztetése. Így az áldozatok között is elég nehéz azt kutatni, ki volt zsidó és ki nem. Az kimutatható, hogy ki halt meg a fronton, ki lett a bombázások áldozata, kik pusztultak el a munkaszolgálat során, kit végeztek ki haláltáborokban, és kiket lőttek a Dunába, de hogy ezek közül ki volt zsidó és ki nem, arra nézve csak becslések vannak.
De – és ez ismét nagyon lényeges – ha elutasítjuk az emberek megkülönböztetését, akkor ezt a halálban is el kell utasítanunk. Becsületes ember nem tartja számon senki zsidóságát. Sem az élőkét, sem a holtakét. És számomra ez a holokauszt-építmény legbántóbb vonása.
Hát hogy jön ahhoz bárki is, hogy kisajátítsa az én halottaimat. A világháború alatt meghalt és meggyilkolt magyarok számomra magyarok voltak, függetlenül attól, hogy akkoriban megkülönböztették őket valami ostoba ideológia alapján. Én, és a modern világ nem ismer ember és ember között különbséget.
Ha sarkosan akarnék fogalmazni, azt mondhatnám: a holokauszt-építmény egy rasszista ideológia, a zsidóságnak nincsenek halottai, mert ez a megkülönböztetés a szabad világban érvénytelen.
 
Kikre kell emlékezni?
Végezetül el kell mondanom azt is, hogy a holokauszt-építmény súlyos hibájának tartom az áldozat-centrikusságot. Áldozatnak lenni nem jó és a legkevésbé sem emlékezetes dolog.
Ha én zsidó lennék, semmiképpen sem akarnék magamra venni egy ilyen borzalmas emléket. Kézzel-lábbal tiltakoznék a sok egyforma holokauszt-megemlékezés ellen. Mert rettenetes, beteges és megnyomorító gondolatnak tartanám azt, hogy én egy olyan népnek a tagja vagyok, amelyet, mint a barmot, vágóhídra lehet vinni. 
Ha már a zsidóság rettenetes sorsáról kerülne szó, sokkal inkább megemlékeznék a varsói gettólázadásról vagy a sobibori felkelésről. Vagy megemlékeznék azokról az Igazakról, akik mentették a zsidókat, megemlékeznék Kéthly Annáról, ,,az egyetlen férfiről a magyar parlamentben”, aki elutasította a zsidótörvényeket, a bolgár kormányról, amely a náci csatlósok közül egyedüliként tagadta meg a zsidók deportálását, netán Horthyról, aki megtiltotta a budapesti zsidók összegyűjtését és elszállítását, de semmiképp sem emlékeznék meg magáról a népirtásról. Mi értelme van annak?

406 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr231068384

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.04.16. 13:56:00

Holokamu?Az utóbbi években egyre nagyobb hangon lehet zsidózni, történelmünk legsötétebb foltjának történelmi egyenruháit és történelmi zászlóit lelkesen lehet felidézni, felölteni, lobogtatni. Legutóbb Williamson püspök egyházi visszafogadása kapcsán ke…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milner 2009.04.16. 12:11:57

"A köztudatban élő vélekedésekkel szemben az igazság az, hogy a népirtás javarésze nem a megsemmisítő táborokban zajlott, hanem közvetlenül a kelti front mögött, ahol a sonderkommandók – nem egyszer a helyi lakosság hathatós támogatásával - halomra lőtték a zsidókat, kommunistákat és más nem kívánatos elemeket. Ezeken a területeken a gyilkolást nem előzte meg semmiféle megkülönböztetés. Ha spontánnak nem is nevezhetők ezek a gyilkosságok, azért ekkor még messze állt a népirtás attól a szervezettségtől, ahova néhány hónapon belül eljutott."

A sonderkommandósokat a gázkamráknál dolgoztatták, fő feladatuk a hullák elégetése volt a krematóriumokban. Kivétel nélkül mind zsidó vagy más deportált foglyok voltak. Amúgy ha a díszmagyar nem is vezetett egyenesen a zsidók kiirtásához, azért a zsidótörvényeknek, amelyek lényegében az összes emberi joguktól megfosztotta a zsidóságot, talán van egy hangyafasznyi köze hozzá (büntetlenül lehetett ölni őket, hiszen nem voltak emberek).

minifik 2009.04.16. 12:15:31

"Ha sarkosan akarnék fogalmazni, azt mondhatnám: a holokauszt-építmény egy rasszista ideológia, a zsidóságnak nincsenek halottai, mert ez a megkülönböztetés a szabad világban érvénytelen."

a poszt mestermunka

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.04.16. 12:23:18

csatlakozom minifikhez

olvastam és olvastam és olvastam és bólogattam...

Logikus és jól felépített. Grat!

beleviner 2009.04.16. 12:23:31

szánalmas butaságokat hordtál össze

éppen az az értelme ezeknek a megemlékezéseknek, hogy ne hivatkozzon arra egy nyilas házmester sem legközelebb, hogy ő nem akarta kiírtani őket, hanem csak...

mit is akart a szegény, tudatlan nyilas házmester a zsidókkal? szegényt jól átbaszták, hogy kiírtani viszik őket, mi?! pedig ő csak jót akart, munkát adni a nem dolgozóknak, ugye?

szerintem tanulj tovább, van esélyed még

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.04.16. 12:25:27

@beleviner:

meg az is az értelme, hogy kellően marketingelje a mögötte álló, a világtörténelem legnagyobb és leggusztustalanabb bizniszét.

states 2009.04.16. 12:26:15

Ezekkel a megemlékezésekkel kezdettől fogva az a baj, hogy jó magyar szokás szerint azonnal politikai célokra, a politikai ellenfelek lejáratására kezdték használni, és ezzel a lakosság jelentős része előtt sikerült is lenullázni a rendezvényeket. Azt írtam, jó magyar szokás szerint, de ez sem igaz, mert Izrael szintén politikai, hatalmi céljai szolgálatába állította a holocaustot. Kimondva-kimondatlanul a palesztin területek bekebelezésének igazolására használja a náci gaztetteteket, sőt, ami még ennél is visszataszítóbb, saját háborús és emberiség ellenes bűncselekményeinek leplezésére...

tarsolya 2009.04.16. 12:26:37

@beleviner, neked sem ártana némi plusz óra, szövegértés témakörben, ha már ennyire bőszen ajánlgatod másnak.

2009.04.16. 12:27:29

@beleviner: Majd pont a házmester fogja olvasni...:(


Ratius: respect!!

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.04.16. 12:27:46

"Ha én zsidó lennék, semmiképpen sem akarnék magamra venni egy ilyen borzalmas emléket."

hát valszeg nem vagy, sőt valszeg érintett sem vagy semennyire (undergound kommunista nagypapa? cigányok?) így nem is tudod, miről beszélsz...

sprenczl 2009.04.16. 12:29:19

Óriási. Végre egy normális blog a címoldalon. Egy kieg. még eszembe jutott közben:
- minden népnek (vagy azon belül egy csoportjának) volt olyan tömeges (vagy arányaiban az) "holokausztja", amit évtizedeken át a fejéhez vághatna más nemzethez és kártérítésért kilincselhetne különböző nemzetközi szerveknél. Pl. örmény, magyar, ír, protestánsok, indiánok, különböző afrikai törzsek, stb....Hogy ezt a zsidók iparszerűen űzik, nos: nem is értem miért csodálkoznak az ellenszenven, miközben jó diákként teljesen hasonlóan viselkednek a palesztínokkal mint ahogy a németek anno velük.

beleviner 2009.04.16. 12:29:34

@xanax: jaja, a koporsó biznisz,
értlek

Steppenwolf 2009.04.16. 12:31:08

A fasisztáknál már csak az antifasisztákat utálom jobban. Pontosan a fentiek miatt.

beleviner 2009.04.16. 12:32:01

@kobalt: megemlékezéshez nem kell tudni olvasni

épp ezt nem fogja olvasni a házmester
a megemlékezés egy leegyszerűsített üzenet, amit sokan érthetnek (ha akarnak): ha megkülönböztetünk embereket oktalan, ha gyűlöletet keltünk oktalan, ha hergeljük egymást oktalan, az ide vezetett, vezethet, vagy vezet

hakapeszi. 2009.04.16. 12:33:42

jó írás. az a baj, hogy az emberek készen kapják a "megrendíthetetlen" tényeket és ezzel el is hisznek mindent. szerintem az egész háború tök nagy kamu volt. olyasmi mint a tömegpusztító fegyver Irakban. azóta se találták, de azért elfoglalták az országot, és ez "így van rendjén". foglalkozik valaki azzal, hogy Eva Braun zsidó volt? vagy Hitler legjobb barátja egy bizonyos Goldmann? nem.

és azzal, hogy a végén a gazdag zsidók nagyon-nagyon jól jártak? ott van nekik izrael földje tele olajjal. na jó azért gettóba kell zárni a palesztínokat, de egy kis népírtást megér a szabadság nem?

nekem a nagyapám évekig volt orosz fogságban. az se lehetett pitlák, és még nem hallottam orosz fogság emléknapról, pedig ugyanolyan fontos része a közelmúlt magyar történelmének (ha nem fontosabb). de azért nem izgat hogy nincs, mert ezekre nem emléknapon kell emlékezni. amúgy nem iszom vöröscsillagos sört (elvből), mert a mai zsidó emberkék sem innának horogkeresztes sört ugye? menne a hiszti ezerrel...

Nils. H 2009.04.16. 12:33:55

"Amúgy ha a díszmagyar nem is vezetett egyenesen a zsidók kiirtásához, azért a zsidótörvényeknek, amelyek lényegében az összes emberi joguktól megfosztotta a zsidóságot, talán van egy hangyafasznyi köze hozzá"


ÍGY-ÍGY.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.16. 12:34:44

En attol kapok agybajt, hogy mindenhonnan ez csopog. Ugyanakkor ott van a Gazai fennsikon tortent, zsidok altal elkovetett gyilkossagok tomege, lasd legutobbi nagy "terrorista irto hadjaratot", ahol a halottak 60%-a no es gyerek volt.

Masik dolog, ami iszonyat modon bosszant, hogy a holokaust tagadokat megbuntetik, akar bortonre is. Miert ne hihetne abban az ember, amiben akar? Ha en abban szeretnek hinni, hogy a fold lapos, miert ne lenne hozza jogom? Szoval ez szanalmas.

Harmadreszt pedig mikor elorancigalnak valami 89-95 eves fazont a tolokocsibol, hogy na most mocskos naci, megfizetsz, hat az a legdurvabb vicc az egeszben.

Nem tudom, mi lesz szegeny nacivadasz alakulatokkal, ha mondjuk eltellik meg 50 ev. Akkor mit fognak elorangatni? A nacik unokait?

beteg dolog ez a holocaust hogy ennyire toljak az emberek pofajaba. Ugyanakkor a nemzeti dolgokrol - pl. a trianoni naprol - megemlekezni is tilos, rasszista dolog.

Hogy is van ez?

Agagag 2009.04.16. 12:35:15

Teljesen igaza van a posztírónak.
Köszönöm.
A II. VH óta minden év gyakorlatilag holokauszt-emlékév.
Felháborítónak tartom, hogy nekem bocsánatot kelljen kérnem olyan dolgokért, amiket nem követtem el - főleg, hogy nem is éltem akkor.
A nem-holokausztos áldozatokkal mi van?
Ők nem is voltak emberek?
A holokauszt egy brand lett, mint a koka kóla.
Csakhogy én nem kérek belőle, úgyhogy ne próbálják lenyomni a torkomon.

"Ha sarkosan akarnék fogalmazni, azt mondhatnám: a holokauszt-építmény egy rasszista ideológia, a zsidóságnak nincsenek halottai, mert ez a megkülönböztetés a szabad világban érvénytelen."

Tökéletes.

jung 2009.04.16. 12:35:59

hmm... Azért nem véletlenszerűen fogdosták össze a dunábalövendő embereket. Én például a dédnagyszüleimet gyászolom, akik történetesen zsidók voltak, és ha nem lettek volna azok, minden bizonnyal nem lövik őket a Dunába...

minifik 2009.04.16. 12:36:37

lehet hogy csak nekem tönt fel de a kozmopolita nézet az az hogy nincs olyan hogy csigány FAJ zsidó FAJ meg néger FAJ stb hanem csak EMBEREK vannak jók és kevésbe jók

ha ezt és csak ezt értelmezzni tudnák a holokauszt ipar jelesei akkor mindjárt rájönnének hogy még a náciknál is nácibbak azok kik faj irtást kiáltanak
ezekszerint ők akkor aláírják a nácik logikáját éljenek azok most vagy később

jah érintetség....
hát flegman téged sem vittek el/erőszakoltakmeg/lőttekle max a rokonodat szóval nekem pont olyan jogom van jah és a poszt irójának sőt bárkinek e témában megszólalniai ugyanis mindannnyiunkat érinti még most is és ha a kiválasztottak továbbra is ilyen sikeresen űzik ezt a cinikus agymosást akkor még jó sokáig érintettek leszünk

redriot77 2009.04.16. 12:37:38

Szemforgatás, álszent dolog ez valóban. Miért nem lehet a "II. világháború áldozatainak emléknapját" rendezni? Miért van külön holokausz, roma-holokauszt emléknap?

Azért, mert a mai napig anyagi hasznot szeretnének húzni az őseik tragédiájából, semmi másért! Ehhez pedig a tragédia emlékét frissen kell tartani. Emlékszem, olyan 8-10 éve vmelyik zsidó szervezet beperelte a Volkswagent, amiért a háború idején fizetés nélkül dolgoztattak zsidókat.

Nem, nem rögtön a háború után pereltek. A háború végén a VW egy romhalmaz volt, még eltelt több év, mire a gyártás beindult és a Bogár sikeres lett. Nem volt biznisz pereskedni. Megvárták, míg a VW a világ egyik legnagyobb cégévé erősödött, és elővették az ügyet...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.16. 12:38:41

úgy érzem, a nagy baj ott van a poszttal, hogy... mintha egy Holokauszt-"ünnep" (sic) ellen íródott volna. De ez nem ünnep, hanem emléknap... Teljesen más... és ebbe nem lehet "belekötni"... Itt érzem azt h mellélőttél, nem kicsit.(ja, meg az egész "Hol.-építménynél" is.)

ford? 2009.04.16. 12:39:11

@milner: igy igaz és azt is hozzá tenném, hogy zsidótörvények bevezetése sorra került már a huszas években, magán szorgalomból. semmilyen náci nyomásról nem beszélhetünk

Teker 2009.04.16. 12:39:21

nagyon jó poszt, kerek, egész, érthető és (általam) igaz (nak tartott).

/respect a szerzőnek

Dr.Bio74 2009.04.16. 12:39:33

A cikkben erősen kívántam az olvasott, tág látókörű embert keresni, de csak egy érdekes csökevényt találtam.

Sok érdekes megállapítás van az írásban, csak ferdítve, csavarintva:
csak néhány:
- kire kell emlékezni? nem volt zsidó? inkább magyar volt?
Akkor amikor vitték, amikor magyarul könyörgött kegyelemért, sok jó magyar csak a sárga csillagot nézte, meg a héber imát. Most mán jók lesznek , magyarnak is mi? Kérdezzük meg őket is, minek vallják magukat, és ha van aki tud válaszolni, kérdezd meg azt is mit számított volna a magyarságuk akkor. Nem egyedül vagyunk sárosak a világon, de ezen sarat vállalnunk kell.
- Mi vezetett a gyilkoláshoz? Ne menjünk bele, de aláírom, hogy a díszmagyar nem, a zsidótörvények viszont kurva nagy egyírányú táblaként mutatnak ebbe az irányba. Azon meg ne csodálkozz ha félnek már a díszmagyartól is, mert az esetek legtöbbségében akin van annak a száján simán kijön a Büdös zsidó, dögölj meg szöveg.
- A végső megoldás, precízen kidolgozott, hidegen végrehajtott terv volt, melyet prioritásként a zsidókon kezdtek, de biztos lett volna folytatása is (ez nem az én véleményem, hanem tény). A náci vezetés pedig tényleg komoly problémába utközött a front megetti mészárlásoknál, de az nem a lakosság volt, hanem a hatékonyság.

Másrészről én is unom ezeket a megemlékezéseket, mert hasonló emberek többsége tartja, a valódi tartalomtól teljesen eltérő egyéb okok miatt.

marosy 2009.04.16. 12:40:16

Ezzel a holo-emléknappal a Fidesz ki akarta fogni a szelet az antiszemitázók vitorlájából, semlegesíteni akarta az antiszemita kártyát, de ez nem sikerült neki.
A magyarság mindig is antiszemita marad a cionista körök számára.
A válság napjaiban kell kifizetni 10 millió dollár holokárpotlást úgymond a zsidó ingatlanok ellentételezésére. Erre van pénz, az egészségügyre nincs. Gratulálok, kedves Hi(t)ler István miniszter úr az újbóli kárpotláshoz, amit Ön ütött nyélbe.

2009.04.16. 12:40:51

@beleviner: "'ha akarnak"...........Miért kell egy templom bejáratához fémdetektoros kapu?

sztrugackij 2009.04.16. 12:41:27

a t.kommentelő nem elég ,hogy teljesen tudatlan a témában,még el is dicsekedik vele az index címlapján.
Még vitába sem érdemes szállni vele,ahogy óvodásokkal sem vitatkozom a kvantumelmélet értelmezéseiről.
Ráadásul jobboldali ideológia agymosáson ment keresztül ami mellékhatásként a történelmi tények semmibevételével ill.elferdítésével jár.Na ezért vagyok én inkább román,nehogy az ilyen "magyarokkal"összemossanak

hozzaszolo 2009.04.16. 12:42:17

Ekkora butaságokat....
A zsidók emlékezzenek meg Horthyra hát ehhez aztán tényleg csak gratulálni tudok és az index címlaphoz is.
De rég volt zsidózás éppen itt volt az ideje.

I'll be Beck! 2009.04.16. 12:43:01

Hát ez azért elég összefüggéstelen.
Ilyen napok - én is utálom - azért kellenek, hogy ha holnap kiáll mondjuk az összhaderőnemi főparancsnok (azért nem budaházi, mert neki hatásköre úgyszólván semmi) és közli, hogy a külső fenyegetettség miatt szükségessé vált a magyartalan elemek elkülönítése, akkor a soproni házmester hívja a mentőket, hogy elhelyezzék parancsnok urat a zártosztályon.

Közöd?? (törölt) 2009.04.16. 12:43:57

600 000 magyar állampolgárt irtottak ki, ilyesmi jobb nemzetek emlékezetében és gyászában megjelenik.

joungen 2009.04.16. 12:44:05

Elképesztő, hogy Magyarországon mennyire nincsenek rendberakva ezek a dolgok... Ahelyett, hogy hülyeségeket irogatsz inkább próbálj meg egy emléknapot tiszteletben tartani, bár tudom ez nem fog menni... Nem hiába írják külföldön erről az országról, hogy valahol a 30-as években megrekedtünk.

marosy 2009.04.16. 12:45:19

@sztrugackij: "Ráadásul jobboldali ideológia agymosáson ment keresztül ami mellékhatásként a történelmi tények semmibevételével ill.elferdítésével jár.Na ezért vagyok én inkább román,nehogy az ilyen "magyarokkal"összemossanak."
Meg fogsz lepődni, a románok is hasonlóan vélekednek. A 2000 lejes bankójukon az a Nicolae Iorga portréja szerepel aki az "Antiszemita Liga" vezetője volt (akkor még nem volt ciki önmagukat antiszemitának titulálni, muhahahahaha)
Amúgy pedig a kurva anyádat.

minifik 2009.04.16. 12:45:45

asszem az aki még mindíg ilyen legendákban hisz mint a haza, faj, ország, isten, az nagyon nagy bajban van. 1 földön élünk 1 levegőt szívunk 1 vizet iszunk és még sorolhatnám. mi mindannyian emberek vagyunk. ha engem kérdeznének én föld lakó ember vagyok nem magyar.
kiválasztott barátainkat is csúnyán megvezették de majd csak kidolgozzák magukból.
addig is amíg ez nem sikerül addig is a megbocsájtást javasolnám vicsorgó MAGYAR társaimnak az Ő bibliájuk szerint.

sTormy 2009.04.16. 12:45:59

@sprenczl: mármint hogyhogy "a zsidók"? Hogy @Agagag:-ot idézzem: "Felháborítónak tartom, hogy nekem bocsánatot kelljen kérnem olyan dolgokért, amiket nem követtem el".

A posztnak meg egyébként igaza van.

☉ ☾ 2009.04.16. 12:46:17

"de semmiképp sem emlékeznék meg magáról a népirtásról. Mi értelme van annak?"
- itt a problémád lényege, hogy karosszék filozofálgatsz, és nem vetted észre, hogy a múlt, minden momentumával és borzalmával, olyan tapasztalatot közöl, amit másképpen nem tehetsz magadévá, csak ha túlélőkkel találkozol, menekültekkel - más országban, más okból - Kashmírban vagy tibetben, hogy a megemlékezés annyi, mint immunitást/tudást szerezni és nem felejteni. Felejteni, vagy tudatlannak maradni könnyű.

Lunitari 2009.04.16. 12:46:22

@sztrugackij: Kár is lenne vitatkozni, mert benne van a nevében is a lényeg "kvantumelmélet", mégpedig, hogy elmélet. Érted-é?

phaidros 2009.04.16. 12:47:01

Nem értek egyet mindennel, amit írtál, de összességében jó poszt szerintem, tetszik. De arra számíts hogy minimum náci vagy sok kommentező szerint, mosod az "igazi bűnösöket" (azaz a házmestert,cipészt).

Nekem egyetlen nagy gondom van vele, a felelősséggel kapcsolatos. Valóban, meg kell találni, és el kell fogni az egyszemélyi felelősöket. De a nép, amely a hatalmat támogatta a tettei véghezvitelében, felelős. Nem egyénileg, dehogy, főleg ha nem élt akkor, miért lenne. De a népen a mocsok rajta marad, s szégyennel gondol vissza rá - már aki, persze.

we 2009.04.16. 12:47:55

Ez hülye egy post, de pont jó lesz frusztrált honfitársainknak.

Werwolf 2009.04.16. 12:48:14

jo poszt.
a holocaust pedig unalmas, semmi kozunk hozza es egy kicsit se vagyok kivancsi ra. O dolguk.

tegyuk a dolgunkat, barataim!

:)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.04.16. 12:48:22

Hogy én mi mindent tudnék válaszolni arra az aljasság özönre amit itt olvasni lehet! Nem utolsó sorban a posztéra ami maga követi el azt az összemosást amivel mást vádol. Csak sajnos semmi időm. Amellett nem tartom hasznosnak, hogy ez kösse le bárki figyelmét a jelenlegi magyar helyzetben.

Most csak egyet mondok. Aki ilyesmin marakodik Magyarországon MOST, az hazája és népe ádáz ellensége. (Függetlenül attól, hogy ennek mennyire van, vagy nincs tudatában.)

phaidros 2009.04.16. 12:48:29

@Közöd??: igen, magyar állampolgárt, erre kéne emlékeznie mindenkinek pro és kontra. De a Holocausttal kapcsolatos jelenlegi megközelítések semelyik oldalról sem erről szólnak.

Ejoy 2009.04.16. 12:48:37

Ebben az országban mindent lehet ünnepelni, mindenről meg lehet emlékezni, aminek nincs köze a magyarsághoz. Június 4.-én milyen emlék nap van, és milyen híreket hallassz a médiából?
A holokauszttal már a faszom kivan, a magyar népnek is megvannak a saját tragédiái, azokról kellene végre nyíltan beszélni,mert sok feldolgozatlan, ha egyáltalán fel lehet valaha is dolgozni. Elfelejteni biztos nem!

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.04.16. 12:49:45

Mondd! A "Trianon-emléknaphoz" hogy viszonyulsz?

veny 2009.04.16. 12:50:03

"Az, hogy megkülönböztetik, korlátozzák, gettókba kényszerítik a zsidóságot, vagy bármilyen kisebbséget, noha természetesen elfogadhatatlan, mégsem vezet feltétlenül az üldözöttek meggyilkolásához."

Lószart nem.
A jogoktól megfosztás, másodrendűvé minősítés egyértelmű célja volt (és szokott lenni mindig is) az áldozatok emberi méltóságának, sőt egyenesen emberi mivoltának elnyomása, megkérdőjelezése. Aki meg nem ember, azzal biza sok mindent lehet, nem kötnek mindenféle kulturális gátak.

sourcerror 2009.04.16. 12:50:16

Hiánypótló írás.

Lunitari 2009.04.16. 12:51:25

Na igen, kéne egy 48-as holokauszt megemlékezés is..stb stb miért mindig csak a II VH-s?

Mezőbándi 2009.04.16. 12:52:00

nehéz egy házmester felelősségét boncolgatni, főleg utólag okosnak lenni

anyátok-apátok felelős vajon a klimaváltozásba belehaló milliókért, mert anno freonos hűtőt vett?

vagy mert ivóvizzel mossa a kocsit?

vagy mert elvesz plusz két nylon zacskót a tescoban?

Pedig tudják-tudhatják az összefüggéseket a tetteik és más emberek halála között, mégis megteszik. Megtesszük.

Az emberi elme/akarat általában nem elég erős ahhoz, hogy a nagyobb elenállás irányába mozduljon és a tetteit aszerint alakitsa, a rövidtávú haszonszerzés rovására.

phaidros 2009.04.16. 12:52:17

@bécsi pszicho: a kérdés jó.
Minek ünnepelni, emlékezni vesztességekre? Csak a gyűlölet szítására jó.

MrBean 2009.04.16. 12:52:47

Wikipedia definíciója a holokausztról:
A holokauszt (a görög ὁλοκαύτωμα, holokautóma szóból: „teljesen elégetett”, t.i. égőáldozat), más néven Ha-Shoah (héber השואה) vagy Churben (jiddis חורבן) a náci Németország által kontrollált területeken a második világháború alatt végrehajtott, a nemzetiszocialista német kormány által eltervezett és irányított népirtás neve, amelynek körülbelül hatmillió európai zsidó esett áldozatul.

A náci rendszer más csoportokat is üldözött vagy próbált megsemmisíteni: a cigányokat (Porajmos), az oroszokat (különösen a hadifoglyokat), a lengyeleket (Generalplan Ost), a fogyatékosokat (Aktion T4), a homoszexuálisokat és a politikai vagy vallási ellenállókat, például a szocialistákat, kommunistákat vagy Jehova Tanúit. Sok kutató nem veszi bele ezen csoportokat a holokauszt definíciójába, hanem a zsidók elleni népirtásként határozza azt meg. A nácik minden áldozatát figyelembe véve a halottak száma jóval nagyobb, a legtöbb becslés 9 és 11 millió közé teszi.

Dr.Bio74 2009.04.16. 12:52:54

@sourcerror:

Már ha provokatív jellegű írásban nem bővelkednénk.

plb2009 2009.04.16. 12:53:23

Emberek haltak meg, közöttük magyar állampolgárok is. Erre emlékezni kell. Ugyan úgy ahogy a mohácsi vészre, a fehérterrorra, a vörösterorra, 56-ra, az átkosban meghurcoltakra, stb. Mert az igazság szabaddá tesz!

marosy 2009.04.16. 12:54:07

Az 1948-as Izraeli Függetlenségi Nyilatkozat felszólít minden zsidót az alijára. Nosza rajta, eleget kéne tenni neki.
Csak az helyzet, hogy itt jobban megy a soruk mind ott. Lásd Pásztor Tibor szocionista politikust aki az alija után visszajött, mert jobb körülmények voltak itt.

Patreides · patreides.blog.hu 2009.04.16. 12:54:31

Erre a posztra csak egy szót tudok leírni: szánalmas.

Mezőbándi 2009.04.16. 12:55:23

Alija után sokan visszajöttek, de ez más kivándorlásokra is igaz. A szomszéd rétje csak messziről zöldebb.

Lunitari 2009.04.16. 12:55:28

@plb2009: Ez igaz, de mi is az igazság?

Werwolf 2009.04.16. 12:55:41

@bécsi pszicho:

a trianon emleknap az teljesen mas.
Magyarorszag a teruletenek es nepessegenek jelentos reszet elvesztette. Nagyon sok magyar ezert fajdalommal gondol ra.

A zsidok jogat se vitatja el senki, hogy emlekezzenek arra, ami nekik faj.

De mivel engem nem erdekel es nagyon untat a holocaust, ugy en se varom el mas nepektol, hogy emlekezzenek meg trianonrol.

Bobby Newmark 2009.04.16. 12:55:59

"Nem egyedül vagyunk sárosak a világon, de ezen sarat vállalnunk kell."

Hát akkor vállald, baszd meg. NEKEM semmi közöm hozzá, és ha így ezt a kollektív bűnösséget rám akarják húzni, az bizony kihozza belőlem a gyilkos indulatot.

minifik 2009.04.16. 12:56:03

Az alija a cionizmus egyik központi fogalma, ami végül Izrael Hazatérési Törvényében csúcsosodott ki, ami bármely zsidó számára széles körűen engedélyezett jogot biztosít az Izrael államban történő letelepedésre, az ehhez nyújtott állami segítséghez, valamint az automatikus izraeli állampolgársághoz. Az alijázó zsidókra az olé szót használják (többes számban olim, vagy olot). Sok zsidó az Ígéret Földjére való visszatérésként tekint az alijára, ami Isten Ábrahám, Izsák, és Jákob prófétáknak tett ígéretének beteljesülése. Egyes vélemények szerint az alija a 613 micvából is levezethető.

ha nem értenétek marosy kommentjét

marosy 2009.04.16. 12:56:12

@plb2009: "56-ra, az átkosban meghurcoltakra, stb. Mert az igazság szabaddá tesz!"
Ugyan már, 56 csak egy antiszemita pogrom volt egyesek szerint.

oTTo$$ 2009.04.16. 12:56:22

@sztrugackij: hmm olvass utanna itt ott.:
Himmler-tol a frontra irodott levelben, arra a kerdesre hogy ki szamit zsidonak? ( 1943- ban tuti mindenkinek korrekt rendezett papirja volt pontos leszarmazai adatokkal, valoszinuleg)
valasz "Az akire ramondom!"
ezen gondolkozz...

HMS.NAGYSZINPAD 2009.04.16. 12:56:30

csak a pontosítás kedvéért: a sonderkommandók a haláltáborokban fogvatartott zsidókból álltak, akik a piszkos melót végezték a gázkamrák meg krematóriumok körül. akik a keleti fronton mészárolgattak, az az ss-sonderkommando.

2009.04.16. 12:57:27

@beleviner: sztem nem de akkor miért van a Dohány utcában?

☉ ☾ 2009.04.16. 12:57:57

Rettentő sok, buta magyar él itt, a magyarság egy szitokszó. Sok-sok ember, aki oly szívesen lenne egy kicsit náci csak, hogy megmutassa a kiszolgáltatottakkal szemben, hogy ő is létezik. Igaz, elég alacsony színvonalon, magyarul létezik, bután és ostobán, de él.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.04.16. 12:58:12

@Werwolf: nem más. Pontosan ugyanaz. Téged sem kényszerít senki arra, hogy foglalkozz a Holocausttal. Én nem vagyok zsidó, nem igazán érdekel a téma. Tudomásul veszem, hogy megtörtént. De kb. ugyanennyire érdekelnek a mélymagyar sirámok is. És baromi gusztustalannak tartom, amikor valaki kikéri magának a náci jelzőt, ugyanakkor köpködi a zsidókat és trianon miatt óbégat állandóan.

raly 2009.04.16. 12:58:18

Teljesen dilettáns írás, gratulálok, vegyétek és egyétek.

minifik 2009.04.16. 12:58:27

egyébként a talmud kiválló segítséget ad azon kérdés megválaszolására, hogy ki is tekinthető zsidónak

MrBean 2009.04.16. 12:59:02

Tehát, kedves holokauszt-megemlékezés-tagadó honfitársaim! Csak hogy tisztán lássatok, ha eddig nem tettétek volna. Azzal, hogy ilyen büszkén és teljes mellszélességgel (és minősíthetetlen helyesírással, kedves Ejoy és phadros, stb.) kiálltok eszméitek mellett, óhatatlanul minden, a náci rendszer által ellenségessé nyilvánított és ilyen alapon kiirtott ember emléke előtti főhajtást megtagadtok.

Nem ünneplésről van "itten nagyba' szó", hanem megemlékezésről. Ne emlékezzünk "vesztességeinkre"? Akkor mi lesz március 15-ével? Rosszul emlékszem, hogy az se kifejezetten jól végződött? Meg kéne erről kérdezni Battyhányékat. Ne emlékezzünk "vesztességeinkre"? Akkor minek emlékezzünk az oly lelkesen elő-előrángatott Trianonra? Néminemű logikai bukfencet vélek én itt felfedezni a kedves polgártársak érvelésében... IGENIS emlékezzünk meg... Azért, mert ezzel is fejet hajtunk azok emléke előtt, akik harcoltak ellene, és azoké előtt, akik meghaltak érte... lett légyen bármi is az a JÓ ügy, amiért harcoltak vagy meghaltak.

És NEM, csakazértsem szarok sünt!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.16. 12:59:48

mindig megbotrankoztatnak azon honfitarsaim irasai, akik
- a magyar tortenelmet semmibe veszik
- a magyar szokasokat semmibe veszik
- a magyar unnepeket es emleknapokat semmibe veszik
-ezekre emlekezo tarsainkat semmibe veszik

Ugyanakkor
-verik a nyalukat, ha zsido, vagy amerikai tortenelemrol van szo
-majmoljak a zsido es amerikai szokasokat
- hamut szornak a hajukba es atkozzak a tobbieket, ha nem teszik ezt a zsido holokauszt napon

Csupan egy kerdesem van: miert itt elsz, es miert beszelsz magyarul? El lehet am menni zsidoorszagba meg az usaba is.. Nem kell itt osztani az eszet, ha nem erzed magad magyarnak..

Da Real Knee Grow 2009.04.16. 12:59:58

Az einzatsgruppen (akik gyilkoltak a keleti front mögött) nem egyenlő a sonderkommandóval.

Szörnyű idők voltak, mi tagadás. Megértelek, hogy vannak gusztustalan szegmensei és mindenki a maga céljaira használja (Izrael, a több tucat film/könyv aminek csak marginálisan volt köze a valósághoz) és undorító.
Dehát ott a másik oldal. Egy pillanatra hunyd be a szemedet és képzeld el mondjuk hogy a családot fele leszáll egy vonatról, háromfelé osztják őket és a 90%ukkal soha többet nem találkozol mer füstté váltak egy politikai rezsim elmebeteg tézisei miatt.
Nemtom...én sem értek egyet az évente történő megemlékezéssel mert elenkező hatást vált ki. Iskolában kéne tanítani meg múzeumokban bemutatni, aki akarja nézze meg.
Úgysem lesz elrettentő hatása az évente történő megemlékezéseknek. Aki idióta, az úgyis az marad, ezzel nem fogják meggyőzni. Eisenhower csinálta jól: beterelte a tábort övező civil német lakosságot, nézzék meg kikre szavaztak 12 évvel korábban.

Lunitari 2009.04.16. 13:00:14

@minifik: Na meg arra is, ki is a rasszista.

sourcerror 2009.04.16. 13:00:18

Ha már elővettük a zsidótörvényeket:
az első zsidótörvény miben különbözik a pozitív diszkrimináció mai gyakorlatától?

☉ ☾ 2009.04.16. 13:01:54

Gratulálok az íráshoz, és a kommentek nagy részéhez - földprimitív rasszista vakondok vagytok. Annyi eszetek van, hogy rágni és nyelni tudjatok.

phaidros 2009.04.16. 13:02:06

@bécsi pszicho: szeptember 11 őszintén szólva kevésbé izgatott fel, mint egy lebombázott esküvői menet collateral damage keretében, vagy a 600 halott palesztin gyerek - minden más körülménytől függetlenül is. Ugyanis ha rám esne a bomba,akkor valahogy nem érdekelnének ezek a körülmények - s 911 számomra leginkább szürreális volt, az elképzelhetetlen megjelenése. Most ezen felül nem mindegy, a halottak a világ mely részéről valók, hova tartoznak, stb? Úgyértem, emberiességi szempontokból... a politikaiak persze mások, meg van a mi és ők kérdése. Csak szerintem pl. Jézust ez kevésbé érdekelte volna.

brahamb 2009.04.16. 13:02:08

Holokauszt-emléknap legyen!
Izraelben!

Trianon-emléknap legyen!
Magyarországon!

Ha Magyarországon van Holokauszt-emléknap, akkor Romániában is legyen Trianon-emléknap!

phaidros 2009.04.16. 13:02:55

@MrBean: leszarom, szarsz-e sünt. :)

vizipipa 2009.04.16. 13:03:04

@milner: sonderkommandósok nem csak a gázkamráknál dolgoztak, ez butaság.
A sonderkommandó egy különleges (adott célra létrehozott) bevetési csoport. Voltak ilyenek a gázkamráknál, voltak a megszállt területeken és voltak egész más célúak is, mint pl.:
Sonderkommando Almásy Egyiptomban,
hu.wikipedia.org/wiki/Salaam_hadm%C5%B1velet

Dr. Ambrus 2009.04.16. 13:03:43

Azért azt se felejtsük el, hogy Horthy azt követően tiltotta meg a pesti zsidóság deportálását, hogy a pár százezer vidéki zsidót már elszállították Auschwitzba, és ezt követően az angolok finoman figyelmeztették a tengernagyot arra, hogy háborús bűnösként fogják felelősségre vonni (tehát minden valószínűség szerint kivégezni), ha tovább asszisztál a magyar zsidók lemészárlásához. Magyarán a saját bőrét mentette elsősorban.

min 2009.04.16. 13:03:43

Sajnos nekem unokatesó oldalról két rokonom is megjárta a haláltábort. Szerencsére túlélték és öregségben hunytak el. Amit egyesek itt összehordanak az a primitívség legalja. Itt nem egy ország lakosait hurcolták el hanem egész európából hurcoltak el egy népcsoportot(nem katonákat) spontán legyilkolni. Azért ez messze nem trianon meg hasonló baromság. Ilyen mértékű pusztítás csak a tatárjáráskor érte az országot és , hogy annak nincs emléknapja az a saját nemzetünk szégyene köztük azoké az álmagyaroké akik lengetik az Árpád-sávos lobogókat. Aki egy nép kiirtására csak így legyint mint a cikk írója meg a többi helyeslője az egy igazi barom a primitívebb fajtából...Nem kell megemlékezned semmiről de akik megemlékeznek azt ne fikázd már!

Lunitari 2009.04.16. 13:03:43

@1478 97 277: Tudjuk, buta magyarok vagyunk..nem akarsz eltakarodni az országból?

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.16. 13:03:54

@1478 97 277:
mivan te marha okos, felulemelkedett joember..
beragadt a szalag? hogy onmagadat ismetelgeted? teee, jezus...

minifik 2009.04.16. 13:04:20

szóval a jó öreg talmudisták tekinthetők az első írott fajelmélet továbbörökítőinek
azért ez így csodás

....az instant köpéseket édasanyám nevében is köszönöm!

az a jó az igazságban hogy nem népszerű

jah még mielőtt a szívem is kitépnék cionista barátaim jelzem 6 évig tanultam a témát és most is része vagyok az illuminátinak mondott kis csapatotoknak

☉ ☾ 2009.04.16. 13:05:00

Olyan jó tudni, hogy ti magyarok, szinte semmiben sem vagytok rokonok velem! Még így is szégyenlem amilyenek vagytok.

schokobanane (törölt) 2009.04.16. 13:05:42

Nagyon jó a poszt, csak ismételnék másokat, ha ugyanazt írnám le, ami már korábban elhangzott. Riszpekt.
Az utolsó bekezdésről meg az jutott eszembe, hogy népirtásra emlékezni ugyanolyan rémséges emberi butaság, mint amikor egy költő/író/művész/államférfi/sportoló stb. halálának ikszedik évfordulója alkalmából rendeznek valami megemlékezést/ünnepséget; még véletlenül sem (legalábbis én nem nagyon hallok ilyesmiről) a születésnapja vagy valami emlékezetes tettének évfordulója napján, pedig inkább ezekre a dátumokra kéne emlékezni.

Dr.Bio74 2009.04.16. 13:05:59

@Bobby Newmark:

Ki mondta te okos tojás, hogy a tetthez közöd van ?
A megemlékezés nem a kollektív bűnösségről szól, hanem a megtörtént eseményekről, melyek itt történtek meg, és amelyeket ha nem ítélünk el akkor gyakorlatilag elfogadjuk őket. A megemlékezés inkább szól a jővőnek (a te érdekedben is), mint a múltnak.

Ugyanez Werwolfnak is:

Trianon a mi bánatunk (és más öröme), de a holokausztban legalább annyira érdekeltek voltunk, mint Trianonban, ergo tudatzavarod van.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.16. 13:06:06

@1478 97 277:
orulunk veled egyutt ennek a tenynek. most hogy mindenki boldog, nem kene itt uszitanod.
menj inkabb hanukazz egyet. :)

Lunitari 2009.04.16. 13:06:18

@min: Gratula Trianon meg hasonló baromság....te is eltakarodhatnál az országból ;)

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2009.04.16. 13:06:22

a Holokauszt-emleknap csak egy tarsadalmi csoportot sert, megpedig a nacikat.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.04.16. 13:06:50

A Holokausztra emlékezni kell, de nem azért, hogy marcangoljon bennünket a lelkiismeret, hanem azért, hogy soha, sehol ne történhessen meg mégegyszer. Kisebb méretekben már megtörtént pl. Srebrenica. Kell ez nekünk mégegyszer???? Bárhol is???

Másrészt meg tessenek fellapozni a Maus c. képregény második részének első oldalát (asszem). Szóval azt a részt, ahol Art Spiegelman az első rész sikereiről beszél...

phaidros 2009.04.16. 13:06:59

@brahamb: minek???

"Elvették a hazánkat, szétszakították családunkat a szemét románok/szlovákok/franciák!"

"Elvették a családom életét a szemét nem zsidók!"

Csupa-csupa előre vivő meglátás. :(
Valaki mesélje már el, hogy hány népirtás nem volt a 40-es évek óta, illetve az miért nem ugyanaz, úgy várom már! A meg nem történt kárpótlásokat, ami mindenkinek emberiességi alapon járna. És ezek után, hogy mire is jó ezzel foglalkozni? Én pl. biztos nem vállalok felelősséget a Holocaust-ért - annyi közöm volt hozzá, mit az örmény holocausthoz, kb. Főhajtani? Ez nem főhajtás, ez politikai és anyagi haszonhúzás a halottaikból, semmi több, illetve trianon meg önmagában politikai haszonhúzás eszköze a mai Európában.

Dr. Ambrus 2009.04.16. 13:08:04

schokobanane: József Attila-emlékév 2005, a költő születésének 100. évfordulója. Radnóti Miklós-emlékév 2009, a költő születésének 100. évfordulója...

☉ ☾ 2009.04.16. 13:08:20

Olyan ostobák vagytok, hogy még a saját országotokból is ki kell takarodnotok, kisebbségeket hagyva hátra - de még ebből sem tanultok.
Reménytelen magyarok. Írás-olvasás, betanított munka, erre valók a magyarok. Pont ezt csináljátok, nem?
Nekem ne válaszoljatok, nem nézek be ide ezután, de egymással nyugodtan acsarkodjatok, ennyi örömötök nektek is lehet.

min 2009.04.16. 13:08:39

@Lunitari: Így van! Buta magyarok! Szégyellem magam amiért lyan emberek hangoztatják a magyarságukat akik a parlament előtt hőbölögnek! Semmi értelmeset nem nyilatkoztatnak ki csak mennek balhézni mert ilyenkor qrva nagy magyar tudok lenni! Hát köszönöm én nem kérek ebből a társaságból és akik követik a példájukat....

sourcerror 2009.04.16. 13:09:01

Én nem mentegetnék egyébként spicli házmestereket, de a 2. világháború nem olyasmi, amit egy Kossuth téri felvonulással meg lehetett volna akadályozni. Az én családomban is van olyan, aki nem akart sorkatonaként bevonulni, bújkált, de végül a katonai rendőrség elkapta, nem tudni, hogy a fronton, vagy börtönben halt-e meg, vagy kivégezték, de nem jött vissza. Akkor ő nem ugyanolyan halott? Mit tehetett volna ő még ezen kívül, kezitcsókolom? Róla ki fog megemlékezni?

minifik 2009.04.16. 13:09:02

tanulmányaim során azt is jól megtanították nekem cionista barátaim hogy mindenki más rajtunk kívül 1 taposni való barom akik azért vannak hogy minket kiszolgáljanak

jah és még mielőtt ismét a szívemért nyúlnátok nehogy elővegyem a talmud azon szakaszait amelyek a fennt említetetteket alátámasztja

min 2009.04.16. 13:10:43

@Lunitari: Olvass te is történelmet! Trianont jórészt saját magunkank köszönhetjük illetve a kor azon vezetőinek akiket a te fajtád istenít a városi hőbölgések alkalmával.

min 2009.04.16. 13:11:23

@Lunitari: Olvass te is történelmet! Trianont jórészt saját magunkank köszönhetjük illetve a kor azon vezetőinek akiket a te fajtád istenít a városi hőbölgések alkalmával.

phaidros 2009.04.16. 13:13:48

@1478 97 277: eszerint Te nem vagy magyar? :o

Dr.Bio74 2009.04.16. 13:13:54

@schokobanane:

"Az utolsó bekezdésről meg az jutott eszembe, hogy népirtásra emlékezni ugyanolyan rémséges emberi butaság"

Igaz, felesleges, a történelem úgyis ismétli önmagát, ergo elég megvárnod a következőt, és ha éppen jó helyen, jó időben leszel látsz is egyet amire emlékezhetsz.

Werwolf 2009.04.16. 13:14:54

na, par genyo itt feljebb epp leirta, hogy nem kernek ebbol a tarsasagbol. Akkor gondolom eltakarodnak vegre. Ma se hiaba keltunk fel reggel!

Lehetne meg itt hisztizni holo-temaban, de nem erdemes, mert ugyis leragott csont.

1478 97 277: ,
te meg szerintem, ha megis itt vagy meg, olyan helyeken pofazz, ahol jo sokan vannak, hatha egyszer szetloccsantja egy joerzesu ember a hulye fejed.:))

phaidros 2009.04.16. 13:15:44

@Bio74: láttunk is. A bátor holland katonák egész közelről. Gondolom azért nem léptek, mert náluk biztos nincs minden évben Holocaust-emléknap. :(

hogyvanez1 2009.04.16. 13:16:58

Közöd?? "600 000 magyar állampolgárt irtottak ki" ezt valaki megszámolta már azóta? vagy csak úgy mint a 2 milliós Kossuth-téri nagygyűlést?

cotti 2009.04.16. 13:17:24

Gratulálok, teljesen egyetértek a postoddal!

Da Real Knee Grow 2009.04.16. 13:18:11

@minifik:
és az újszövetség miket ír?
és a Korán miket ír?
továbbá szerinted minden zsidó a talmud alapján éli az életét? és minden kersztény a bilbia szerint stb..?
télleg te mi alapján éled? a turul biblia?
kicsit korlátolt vagy tesókám.

Host 2009.04.16. 13:18:11

Ilyen írás a zsindex főoldalán? Vki mellényúlt? Szörnyű és megbocstáthatatlan ami történt. De volt pár hasonló tragédia több nemzettel sőt a magyar történelemben is. Azok miért nem emléknapok?

MrBean 2009.04.16. 13:18:22

@brahamb: Te sem tudod, barátom, hogy mit beszélsz...

A sok észlény meg olvashatna itt a hozzászólások között, ha már nem veszi a fáradságot, hogy körülnézzen és tájékozódjon. A HOLOKAUSZT _NEM_ ZSIDÓ TRAGÉDIA, HANEM HUMANITÁRIUS KATASZTRÓFA... zsidók, cigányok, "rendszer-ellenes elemek", homoszexuálisok, értelmi fogyatékosok, a náci elképzelésekkel egyet nem értő papok ... stb stb stb... - ezekre nem akarnak itt egyesek emlékezni. Büszkék lehettek magatokra, a szüleitek/nagyszüleitek is büszkék lennének!

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2009.04.16. 13:18:28

Ez egy nyilas blog. A következő bejegyzés az lesz, gondolom, hogy "Éljen Hitler és Horthy!"...

phaidros 2009.04.16. 13:18:29

@hogyvanez1: gondolom mint azt, hogy az agyunk 10%-át használjuk. De nem mindegy? Akármennyi sok.

Pepe83 (törölt) 2009.04.16. 13:19:00

@redriot77:

"Azért, mert a mai napig anyagi hasznot szeretnének húzni az őseik tragédiájából, semmi másért! "

Ennél gusztustalanabb mondatot még nem hallottam.

Lunitari 2009.04.16. 13:19:07

@min: Én fajtám? Aranyos :) Kár, hogy a történelemről egyre többször derül ki, hogy nem egészen úgy történt, mint ahogy eddig hittük....pl piramis vs rabszolga..stb hosszan lehetne sorolni. Olvass és hidd is el feltétel nélkül ;)

phaidros 2009.04.16. 13:19:50

@Birca: Hitler és Horthy, mi...?

Nazareus 2009.04.16. 13:20:00

A holocaust (sajnos) semmiben nem különleges. Ilyen az ember, elötte is voltak népirtások, azóta is. Volt tervszerü népirtás is, olyan is, ami több embert irtott ki, vagy épp olyan, ami nagyobb sebességgel irtott.

Egyébként nagy valószinüséggel TE is aki olvasod ezt a nácikra szavaztál volna annakidején, mint az a házmester.

Dr.Bio74 2009.04.16. 13:20:22

@sourcerror:

Hogy jön ez ide?
Ha kihagyom a bevásárló listáról a hagymát akkor krumplit sem veszek?

Emlékezz, és keresd meg esetleg azokat a köröket akik megemlékeznek a nagy háboruk magyar áldozatairól, vannak hidd el.

phaidros 2009.04.16. 13:21:29

@Juanhu: érdekes kérdés, hogy a zsidók közül hány szavazott volna rájuk, ha mondjuk a cigányok a célpont. :) Ha már "ha"-ról van szó.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2009.04.16. 13:21:38

ezt szeretem a zinternetben: mindenki elmondhatja szabadon, amit és ahogy akar.
ez a poszt is egy gondolatmenet, ami segít feldolgozni a II. Vh. borzalmait (meg a többit) (ja, hogy a cocializmus miatt átugrott egy generációt a terápia? itt vagyunk arra mi)... úgyhogy hölgyek, urak, nyomjátok csak, ahogy a csövön kifér, oszt eccercsak a helyére kerülnek a dolgok.

min 2009.04.16. 13:21:46

@Werwolf: Na te vagy az igaz műmagyar! Büszke lehetsz az ostobaságod globális méreteire.

hogyvanez1 2009.04.16. 13:22:02

@phaidros: igen mindegy is lehetne, mert gyilkosság az gyilkosság, csak volt már olyan hogy valaki keveset mondott és holokauszt tagadónak mondták.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2009.04.16. 13:22:27

@phaidros: Mi ebben a furcsa? A háborús bűnös vitézke nagyhányai Horthy ormányos háborús bűnös a magyarországi holokauszt főbűnöse.

sourcerror 2009.04.16. 13:23:10

Meg amiről keveset hallani itthon:

"The International Jew is a four volume set of booklets or pamphlets originally published and distributed in the early 1920s by Henry Ford, an American industrialist, automobile developer and manufacturer.

It is to be distinguished from The International Jew: The World's Problem which was the headline in The Dearborn Independent and is the name of a collection of articles serialized in The Dearborn Independent, a newspaper owned by Ford."

"Ford and Adolf Hitler admired each other's achievements.[30] Adolf Hitler kept a life-size portrait of Ford next to his desk.[30] "I regard Henry Ford as my inspiration," Hitler told a Detroit News reporter two years before becoming the Chancellor of Germany in 1933.[30] In July 1938, four months after the German annexation of Austria, Ford was awarded the Grand Cross of the German Eagle, the highest medal awarded by Nazi Germany to foreigners.[30]

Ford disliked the administration of President Franklin D. Roosevelt and did not approve of U.S. involvement in the war. Therefore, from 1939 to 1943, the War Production Board's dealings with the Ford Motor Company were with others in the organization, such as Edsel Ford and Charles Sorensen, much more than with Henry Ford. During this time Henry Ford did not stop his executives from cooperating with Washington, but he himself did not get deeply involved."

Bell sem piskóta azért:

"However, it was his hobby of livestock breeding which led to his appointment to biologist David Starr Jordan's Committee on Eugenics, under the auspices of the American Breeders Association. The committee unequivocally extended the principle to man.[104] From 1912 until 1918 he was the chairman of the board of scientific advisers to the Eugenics Record Office associated with Cold Spring Harbor Laboratory in New York, and regularly attended meetings. In 1921, he was the honorary president of the Second International Congress of Eugenics held under the auspices of the American Museum of Natural History in New York. Organisations such as these advocated passing laws (with success in some states) that established the compulsory sterilization of people deemed to be, as Bell called them, a "defective variety of the human race". By the late 1930s, about half the states in the U.S. had eugenics laws, and the California laws were used as a model for eugenics laws in Nazi Germany."

(forrás: Wikipedia)

Persze ezek után lovagolhatunk a házmesteres témán is, de szigorúan csak utána.

phaidros 2009.04.16. 13:23:54

Megemlékezés, tanulság nélkül, ami a gyakorlati életben nem használható, lófing. Pont ezért zsidó ünnep a Holocaust - ők megtanulták a leckét, hogy csak magukra számíthatnak. Mi Trianon tanulsága? Vagy a Don-kanyaré? Hogy ezek elkerülhetetlenek, de legalább álljunk ellent az elejétől, hogy az osztozkodásnál a jó oldalon legyünk? Ugyan...

MrBean 2009.04.16. 13:25:18

Ja, és ha valakinek elkerülte volna a figyelmét: február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az ellen nem ugrál senki? Jó reggelt, Magyarország! :S

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2009.04.16. 13:25:41

@sourcerror: Az, hogy embereket háborúban bevonultatnak és elküldik őket értelmetlenül meghalni - az még bent van a szalonképesség határain belül, sajnos ez a szokás háborúkban. Viszont az nagyon nem szokás és nagyon nem szalonképes, hogy saját lakosságunk egy részét elküldjük haláltáborba.

S a háborús halottakról megemlékeznek, hősi halottak, ismeretlen katona, stb.

phaidros 2009.04.16. 13:26:07

@Birca: nem az. Hitler meg az. Ne kelljen már előszednem a 600 halott palesztin gyereket, és utána beszélgetni háborús bűnös izraeli hadvezetésről, miniszterekről, katonákról, akiket egy normális világban bíróság elé állítanának... nincs egyébként szándékomban, a körülmények miatt - de körülményei nem csak a zsidóknak vannak. Na mindegy, úgysem érted.

mokas_gizi 2009.04.16. 13:26:23

1945 után sok egymásnak ellentmondó állítást hoztak nyilvánosságra azoknak a zsidóknak (és másoknak) a számáról, akik Auschwitz-Birkeneu (Oswiecim, koncentrációstábor)-ban vesztették életüket. Az utóbbi időkben kerültek dokumentumok nyilvánosságra, amelyek ezeket a számokat jelentősen korrigálták lefelé, valószínűleg azt jelezve, hogy a túlélőink száma nagyobb. Talán a gyakran publikált 6 milliót (noha mi maximum 4.3 millióról tudunk) is helyesbíteni fogják. Dr Nathan Nussbaum, a zsidó holokauszt tanulmányok vezetője.
A Francia Köztársaság hivatalos dokumentumai alapján.
(a háborús bűnök vizsgálatának intézete) szerint
Auschwitz halottainak száma: 8 000 000
A francia "Le Monde" szerint (1978 április 20-án) 5 000 000
Az Auschwitz-Birkenau-i gázkamra emléktábla szerint,
amelyet 1990-ben a lengyel kormány eltávolított 4 000 000
Rudolf Hoess, az auschwitzi tábor parancsnokának
kihallgatási jegyzőkönyve szerint 3 000 000
Yeduha Bauer, a korunkbeli zsidóság
történeti intézetének igazgatója
a Jeruzsálemi héber egyetemen 1 600,000
A francia "Le Monde" szerint (1989 szeptember 1-én) 1 443 000
Raoul Hilber professzor, holokausztkutató és
az " Az Európai zsidóság megsemmisítése" c. könyv
írója" 2. kiadás 1988-ban 1 250 000
Lengyel tudósok szerint G.V. DPA - 1990 júliusi jelentés 1 100 000
Gerald Reitlinger, az "Endlösung" írója 850 000
1989 őszén M. Gorbacsov kinyitotta a szovjet archívumokat
amelyek adatai alapján az auschwitzi halotti jegyzék
nyilvánosságra került - a legfontosabb okirat 74 000

Sájgec 2009.04.16. 13:26:49

@Werwolf: Grat. Mondjuk már a nickválasztás is determinál, de azért a suttyóság engem mindig lenyűgöz.

Kedves Dinin! Ha te vagy a "magyar", akkor télleg el kellene menni. A bornírt kisfröccsnácik és a tudatlan, ostoba, a nemzeti értékeket és hagyományt oltáriszentséggé emelő korlátolt idióták miatt előbb-utóbb tényleg elmegyek, pedig van "schutzpassom", ugyanis magyar vagyok. Itt születtem, ez az anyanyelvem, ez a kultúrám, ez a focim, ez a vizilabdám, ez a zeném, ezek a barátaim, és hiányzik a rántotthús, a tejföl, a kolbász, és az uborkasaláta a világ más részein. Természetesen nem fenyeget semmilyen fizikális veszély, de nekem talán még jobban fáj, hogy több mint 70 kommentből 65 őrjítően és ordítóan stupid, demagóg, ember és életellenes.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2009.04.16. 13:26:52

@sourcerror: Vannak mások is. Az amerikai hős Atlanti-óceánt átrepülő Linbergh is meggyőződéses náci volt.

schokobanane (törölt) 2009.04.16. 13:27:17

@Dr. Ambrus: ...2006: Ibsen-emlékév Henrik Ibsen halálának 100. évfordulójára; 2009: Haydn-emlékév Joseph Haydn halálának 200. évfordulójára, 1938-ban meg Szent István-emlékév volt, Szent István halálának 900. évfordulójára.
Azt visszavonom, hogy "véletlenül sem", de a halálokról tényleg többet hallani.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2009.04.16. 13:28:21

@phaidros: Izrael - az háború, népírtás nincs. Ha a II. vh-ban is csak hadi események körében halltak volna meg zsidók, nem is lenne zsidó holokauszt megemlékezés manapság, mert nem lenne miről megemlékezni.

Dr.Bio74 2009.04.16. 13:28:30

@phaidros:

Jah, hányinger, de ez nem von le semmit a megemlékezés létjogosultságából, csupán erősíti a tényt, hogy emberforma állatok mindig is lesznek, akiket kordában kellene tartani, illetve példásan bünteteni.

Dezsőjóska 2009.04.16. 13:28:32

Az miért fáj másoknak, hogy a zsidóság jobb marketing érzékkel rendelkezve, 70 éve porondon tudja tartani a témát?

phaidros 2009.04.16. 13:28:41

@hogyvanez1: na ez a másik eszement baromság. Nyilván azt szolgálja, hogy ne utálja meg mindenki ezt a témát, mert amit gondol róla, azt nem mondhatja el, börtönbüntetés terhe mellett, civilizált demokráciákban. Elmebetegeket sem szoktak börtönbe zárni, lehet gyalázni minden nemzeti dolgot, kivéve ezt, mert ezt a liberális állam nem tűri el.

sourcerror 2009.04.16. 13:28:58

@Bio74: "Hogy jön ez ide?
Ha kihagyom a bevásárló listáról a hagymát akkor krumplit sem veszek?"

Olvasd el mégegyszer. Az írás elsősorban a statáriális törvénykezésről szól, illetve a totális háború alatti jogi viszonyokról. Vagy hogy világosabb legyen:

1, Felejtsük már el ezt a faszságot, hogy a "magyar nemzet" felelős a holokausztért. Az egész holokauszt a kollektív bűnösség eszméjére épült, nem volna szép dolog visszahozni ezt az eszmét, nem igaz?

2, Az átlag magyar állampolgár gyakorlatilag semmit sem tehetett azért, hogy ezt megakadályozza.

mokas_gizi 2009.04.16. 13:29:12

@mokas_gizi: Innentől meg mindenki eldöntheti maga, hogy mennyi lehet a valóság alapja Holo mesének... A fent írt dolgok mind hivatalos adatok melyeknek bárki utána tud nézni...

Médiában 6 millió szerepel mindig, szerintem mindenki tudja hogy a média kiknek a kezében van szinte az egész világon...

jozsika1111111 2009.04.16. 13:29:16

@hakapeszi.:

Eva Braun nem volt zsidó, ezt csak a kommunista (szovjet?) tortenetiras talalta ki, ezert okitottak igy a 80-as evekben is. Ahogy a raketakiserleteket iranyito Werner von Braun sem volt zsido volt...

Posztironak annyit, hogy lehet, hogy volt ormeny nepirtas is - csak ehhez nekunk semmi kozunk nem volt, ellenben a 3-400 ezer magyar zsidó halálához igen. En legalabbis nem emlekszem arra, hogy komoly utcai tuntesek lettek volna anno Magyarorszagon a deportalasok leallitasaert, vagy a zsido torvenyek ellen. Elfogadta a nep, a csendorseg, rendorseg meg meg lelkesen segitett (annyira lelkesen, hogy ezen meg a nemetek is meglepodtek). Persze barati korben azt hallom, hogy "az en nagyapam is mentett meg zsidokat".

Horthyra ez ugyben tan nem kellene buszkenek lennunk, mert a pestit is csak azert akadalyozta meg, mert 1. a szovetseges hatalmak megigertek a felelossegre vonast azoknak az orszagoknak, akik hozzajarulnak a zsidok deportalasahoz, 2. Horthy nem volt tul bolcs, de 44-ben talan mar o is kezdte elhinni, hogy a nemetek bebukjak a haborut (gondolt a haboru utani idokre), 3. az un. auschwitz jegyzokonyv elokerult (nehanyan megszoktek Auschwitzbol, es sikerult konkretan bizonyitaniuk az addigi feltelezeseket (ti. hogy valoban szisztematikusan gyolkoljak a zsidokat), 4. a vatikan is felszolitotta, es 5. a legfontosabb: a nemetek is hagytak (pl. Edmund Vesenmayer is nyilatkozott errol), mert mar ok is lattak, hogy bukta lesz a haboru, es a nyugati hatalmakkal valo sikeres kulonbeke-hez jo pont lesz a deportalasok leallitasa.

Ha zavarnak a megemlekezesek, nem kell elmenni. En sem jarok ilyenekre. Az meg azert eros tulzas, hogy a csapbol is ez folyik, mert ha posztiro ezt a cikket nem irja meg, akkor senki nem tudja meg, hogy van ilyen emleknap mostanaban...

En legalabbis nem tudtam.

Szoval ha valaki pl. ugy gondolja, sok a buzi, hat ne jarjon buzibarba sorozni...

phaidros 2009.04.16. 13:29:59

@Bio74: de a holocaust kizárólagossága és támadhatatlansága (kutathatatlansága) nem ezt szolgálja.

sourcerror 2009.04.16. 13:30:51

@Birca: És ő mennyiben inspirálta Hitlert? Esetleg ő is írt olyan könyvet, amit a neonácik a mai napig bibliaként forgatnak?

mokas_gizi 2009.04.16. 13:31:03

@Birca: Tisztelettel kérdezem:
A 30 millió kommunizmusban meghalt emberekkel miért nem foglalkozik senki...?
Azokal miért nem foglalkoznak oly lelkesen a média képviselői...?

MiKeyRuLeS 2009.04.16. 13:31:11

Boldogok a heringek ...

phaidros 2009.04.16. 13:31:52

@sourcerror: tehetett volna. Néhány nyugati államban az egész lakosság elutasította. Nálunk páran még segítették is a nácikat - igaz, ott is akadt azért, mert csak elvittek zsidókat, de nem olyan sokat.

jozsika1111111 2009.04.16. 13:32:26

@mokas_gizi:

74 ezer?
Akkor az hianyzo magyarorszagi 300 ezer piszok jol elbujt a haboru utan...

sourcerror 2009.04.16. 13:32:41

@Birca: A háború sosem választható el teljesen a népirtástól. Ajánlom, nézd meg a Libanoni keringő című filmet (Waltz with Bashir).

z 2009.04.16. 13:32:53

A dédapámat kivégezték a nyilasok, bár nem volt zsidó. Emiatt kellett nagyanyámnak apa nélkül felnőnie a vidám '40-es, '50-es években, a hét testvérével együtt, mély nyomorban. Kapott vagy 30 ezer forint kárpótlást az egészért, egy pár éve. Sírt, mikor megkapta.
Én kimennék a zsidókkal, megemlékezni őrá is, és a második világháború többi borzalmára is, az oroszok által megerőszakoltakra és elhurcoltakra, a második hadsereg katonáira, akiknek szintén nem volt választásuk, a magyar emberre, akit csak azért lőttek le a saját lakásában vagy a munkából hazafelé menet, mert rosszkor volt rossz helyen.
De nem tehetem meg, mert nem lehet a háború minden áldozatára ugyanúgy emlékezni, a mi nemzeti jelképeink még gesztusként sem férnek oda a Dávid-csillag mellé. És sok kommentelő szerint ez így helyes is, mert a zsidók ügye azért egy kicsit mindig "más". Mert ők máshogy haltak meg. Mintha nem lenne kurva mindegy.

Feketecsuklya 2009.04.16. 13:32:55

Az érdekelne, hogy a történelem során oly sokszor miért pont a zsidókkal volt baj?

sourcerror 2009.04.16. 13:33:59

@phaidros: "tehetett volna. Néhány nyugati államban az egész lakosság elutasította. "

Lol, részemről nem vitatkozok veled tovább, vitaképtelen vagy.

"By the late 1930s, about half the states in the U.S. had eugenics laws, and the California laws were used as a model for eugenics laws in Nazi Germany."

forumuser 2009.04.16. 13:34:46

Nem értem - akinek nem szimpatikus a holokausztbiznisz, miért kezdi rögtön elemezgetni, hogy de nem is halt ám meg annyi zsidó, meg nem is úgy...? Itt nekem kilóg a lóláb.

mokas_gizi 2009.04.16. 13:35:52

@jozsika1111111: Tisztelettel:
Ezeket nem én találom ki, ezek hivatalos adatok, valós létező dokumentumokra hivatkoznak...

De vegyük azt, hogy neked van igazad...
A 6 millió akkor is több mint erős túlzás...
De ezt inkább hatalmas hazugságnak mondanám nem túlzásnak... 60 éve állandóan erre hivatkoznak...mikor lesz már vége...?!

Tisztelettel kérdezem:
Amit Palesztinában tesznek az nem népírtás az nem Holokauszt...?!

2009.04.16. 13:37:56

A történelemkönyveket időnként el kell égetni, különben megmérgezik a életünket. Bármi is történt a múltban, az már nem létezik és ha nem hiszünk benne lényegében nincs hatással a jelenre. Én ugyanúgy utálom, amikor Trianon napon elvárják, hogy márpedig nekem szarul kell éreznem magam csütörtök délután egy több mint 80 évvel ezelőtti esemény miatt, mert ha nem akkor egy rohadék vagyok. Ugyanez van a holokausztozással. Ugyan való igaz, hogy ez egyfajta érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés olyanokban,akiknek semmi közük nem volt a gyilkosságokhoz, sőt mélyen elítélik azt. Végre túl kéne már lépni ezen. A zsidók maguknak tesznek legrosszabbat azzal, hogy újra és újra átélik a fájdalmat, ami MÁR VALÓJÁBAN NEM AKTUÁLIS. Mi magyarok is abbahagyhatnánk az állandó siránkozást és sértődöttséget. Ami most van azzal kell foglalkozni, a múlt és jövő csak illúzió.

sourcerror 2009.04.16. 13:37:59

"Horthyra ez ugyben tan nem kellene buszkenek lennunk, mert a pestit is csak azert akadalyozta meg, mert 1. a szovetseges hatalmak megigertek a felelossegre vonast azoknak az orszagoknak, akik hozzajarulnak a zsidok deportalasahoz,"

De talán nem kellene nácinak sem beállítani. Legalábbis a francia és a angol nagykövetek szerint távol állt tőle a náci ideológia. (Vagy talán hadat kellett volna üzenni a 3. birodalomnak? Ugye, mennyivel jobban jártak a lengyelek, nemde?)

Dr.Bio74 2009.04.16. 13:38:05

@mokas_gizi:

Nebaszki, hát ez? Én ... hát nem is tudom... megrendült alattam a világ.

Még-még öntsd a tudást.

Az amcsi náci pártolókról:
- az IQ és az emberiesség, emberség nem jár együtt mindig
- könnyű nácipártolónak lenni a rezsimtől távol.
- a házmesterről meg: kérek egyet !

phaidros 2009.04.16. 13:38:28

@jozsika1111111: a történetírással kapcsolatos dologra reagálnék : igen, igen, mindig a győztesek írják a történelmet.

Másrészt, azt hiszem, itt egyikünknek sincs köze jobban a Holocausthoz, mint mondjuk a kambodzsai népirtáshoz. Ha majd a népirtások ellen lesz a megemlékezés, akkor minden épeszű ember fejet hajt, és a kérdés sem merül fel, mert nem azzal cseszegetik, hogy a Te őseid tehetnek egy bizonyosról. Mert ezzel az erővel meg minden mostani és később születő zsidó felelős a palesztin gyerekekért (ugye körülmények nem számítanak).

Pár hónapja olvastam egy felmérésről, hogy a német fiatalok elutasítják a felelősségüket ebben a témában, és unják már az egészet. Skandallum, weimarizálódás! Szerintetek hány évtizedig lehet ezt melegen tartani? Lassan meghal az utolsó náci bűnös is, nem erőltetett kicsit a felelősségről beszélni?

tundrazuzmo (törölt) 2009.04.16. 13:39:06

A posztoló tudatlan a témában, ami csak azért baj, mert a témában sok-sok elérhető könyv olvasható, valamint holocaust múzeumok sokasága (Magyarországon, a haláltáborok helyszínein, Izraelben, stb.) hogy mi is történt, legtöbbször az áldozatok név szerinti felsorolásával.

A sonderkommando és egyéb ferdítések miatt már nem is szólok, ez is puszta ténykérdés, a posztoló magát teszi hiteltelenné.

A kérdés az, hogy miért kell egy ilyen "kozmopolita", meg "minden ember egyenlő", meg "nincsenek fajok" világban zsidó emléknapot tartani?

Ezt inkább azoktól kellene kérdezni, akik ezt a megkülönböztetést elindították: a zsidótörvények létrehozóitól, a gettók és haláltáborok kiagyalóitól. ŐK kezdték a megkülönböztetést, és nem a zsidóság! ŐK kényszerítették az egyébként jórészt asszimilált zsidóságot arra, hogy MEGKÜLÖNBÖZTESSÉK magukat akkor és ott, és erre emlékeznek itt és most.

Kik voltak a gyilkosok?
Itt is csomó hazugság van eldugva a posztban, mert nem csak az a felelős aki ezt gyilkol, hanem az is, aki hagyja. Könyvek szólnak arról, hogy a németek, az amerikaiak, az angolok, sőt még a polgári lakosság is TUDTA, hogy mik zajlanak a haláltáborokban. A vége felé már maga a zsidóság is tudta, csak ők jogaiktól és lehetőségeiktől megfosztva nem tudtak mit tenni ellene. A nyilas házmester ne tudta volna? Tudta. Ahogyan a mellette lakó zsidómentő is tudta, hogy nem "ibolyaszedéstől" menti meg a bevagonírozottakat. A zsidómentő ma hős, a házmestert pedig - hacsak nem gyilkolt - nem veszik elő közönyéért, csupán EMLÉKEZTETIK arra, hogy "vétkesek közt cinkus aki néma"

Kiket gyilkoltak meg?
NAGY hazugság az, hogy "semmi biztosat nem lehet tudni arról, végül is hány zsidót öltek meg a népirtás során". Vannak hiányzó láncszemek néhány emberrel kapcsolatban, de az áldozatok száma igen nagy biztonsággal, és a személyek nagy része is beazonosítható. Köszönhető ez pl. a precíz halállistáknak, amelyek segítenek feldolgozni a történteket. A tények itt vannak, a Páva utcába el lehet menni, Auschwitz-Birkenauba el lehet menni, az izraeli Jad Vasem-be el lehet menni. Tessék ütköztetni a vélekedéseket a TÉNYEKKEL!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.16. 13:39:09

@z: Figyelj, szerintem marha jol beszeltel. a sok zsidovedo ezt nem erti meg, amit te mondasz.
Pedig igy van.

MrBean 2009.04.16. 13:39:25

@mokas_gizi: Nomen est omen, azt kell mondanom. Úgy érzem, egészségesebb maradok, ha a magadfajta sötét lelkű alakokon inkább nevetek, mintha komolyan venném. Ha ennyire tájékozott és jól informált vagy a zsidóNEMirtás témában, akkor azt hogyhogy nem tudod, hogy február 26-án a kommunizmus áldozataira emlékezünk itt, Európa szívében? És ha nem tudod, akkor miért nem veszed a fáradságot, hogy a saját bődületes marhaságaid írása közepette elolvass néhány posztot??? És végezetül áruld el nekem, hogy a 74 000 -es adatot rajtad, és a néhány százezer h-tagadó bajtársadon kívül hány épeszű ember veszi ma komolyan a világon!

sourcerror 2009.04.16. 13:39:32

@trollkotze: "Nem értem - akinek nem szimpatikus a holokausztbiznisz, miért kezdi rögtön elemezgetni, hogy de nem is halt ám meg annyi zsidó, meg nem is úgy...? Itt nekem kilóg a lóláb."

Én viszont azt nem értem, hogy miért kell az ilyen embereket börtönbe zárni. Lásd Franciaország pl.

Sájgec 2009.04.16. 13:40:02

Na az meg aztán végképp lenyűgöz, hogy honnan kerülnek elő pl. mókás gizi tollából a holokauszt relativizáló írások, szinte minden hasonszőrű topicban.
Csókoltatom Gizit, és felhívnám a figyelmét, hogy a magyar állampolgárságú áldozatok viszonylag jól nyomonkövethetőek, nincsenek nagy eltérések, e tárgyban pedig ajánlanám Randolph L. Brahamnek a magyar holokausztról szóló bármely könyvét. Persze azt ritkán lehet kapni a Gede testvéreknél, vagy a Szkítaboltban, de azért mégiscsak izgi kis könyv, igaz sajnos ufók, szkíták, parthusok, hunok, Mu országa, és a pilisi földcsakrák nincsenek benne.

jozsika1111111 2009.04.16. 13:40:32

"A 30 millió kommunizmusban meghalt emberekkel miért nem foglalkozik senki...?
Azokal miért nem foglalkoznak oly lelkesen a média képviselői...?"

ha ez annyira fontos a jobboldalnak, tessek megunnepelni, megszervezni a megemlekzeseket, stb.
De jo magyar szokas szerint egyszerubb valami ellen osszefogni (holokausztbiznisz, emleknap), mint valamiert (kommunizmus aldozatainak emleknapja miatt)

kyncza 2009.04.16. 13:40:36

@1478 97 277:

A jó édes kurva anyádat te barom!!
mi az, hogy erre való a magyar?!?! hogy mersz ilyet mondani? nem baszott még senki szájba?
tudod te, hogy hol élsz te tetű?!? húzz anyádba a szar izraeledbe, aztán verd ott a nyálad!! idióta kampósorrú

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.16. 13:42:33

@ébrenjáró: ki varja el toled? epp arrol van a pampogas, hogy a holocaustrol minden evben van 4-5 megemlekezes, az orszag legnagyobb tragediajarol meg beszelni sem szabad. lattal valamilyen parlamenti partot trianonrol megemlekezni a rendszervaltas utan?
Kimondod hogy trianon es a sok agymosott mar horog is neked, hogy naci, naci, naci.

Itt baj van a fejekben. Ha a holocaust ekkora tragediakent jelenik meg par ember fejeben 60 ev utan is, de a sajat orszaganak legnagyobb vesztesegere csak legyint egyet.

En nem varom el senkitol hogy sirdogaljon, meg szarul erezze magat. De azt elvarnam az allamtol, hogy megemlekezzunk rola, ha mas nem egy zaszlofelvonassal, sortuzzel, fel oras musorral. Elvegre nem zsidok, hanem magyarok vagyunk.
Persze mar aki...

magyarorszagon meno dolog zsidonak es buzinak lenni mostansag...

mokas_gizi 2009.04.16. 13:43:39

Egyébként én azóta néztem utána a témának, amikor egyik valóban értelmes több diplomás ismerősömmel beszélgettem ezekről a dolgokról...
Akkor megemlítette, hogy több országban letöltendő börtönbüntetéssel sújtják a Holokauszt tagadást...
Megmondom őszintén akkor én azt hittem, hogy szórakozik nevettem is a dolgon vagy 5-10 percig...

Utána közölte hogy FULL komoly és olvassak egy kicsit utána ezeknek a dolgoknak...
Utána olvastam és igen valóban elismert tudósokat egyetemi professzorokat üldöznek, megfenyegetnek és börtönbe csuknak azért mert valós bizonyítékokat lobogtatva azt merészelték állítani, hogy ez vagy az talán nem pont teljesen úgy volt...

Én úgy gondolom, ha valaki nem hazudik igaza van akkor nem fél ha kutakodnak utána...!!!

phaidros 2009.04.16. 13:46:05

@sourcerror: kemény vagy mint a tavalyi bejgli. :)

Sájgec 2009.04.16. 13:46:29

@Dinin: Gondolom a következő érved egy korsó lenne az arcomba ugye?
Mindig csak a gond van ezekkel a pimasz zsidókkal...Dobjatok a padlóla!

MrBean 2009.04.16. 13:46:52

@mokas_gizi: A mai világban tényleg nem jelent olyan borzasztó nagy anyagi és időbeni befektetést elutazni azokra a helyekre, ahol - ÁLLÍTÓLAG - ezek a borzalmak történtek. Nincs kedved befizetni egy társasutazásra Auschwitzba (garantált retúr!), Buchenwaldba (egykori NDK), Dachauba (München mellett), hogy hátha picit elgondolkodsz azon, amit itt összehordasz? Az sem merült fel benned, hogy nem minden a 100% igazság, amit egy vagy más könyvben olvasol?

phaidros 2009.04.16. 13:48:26

@MrBean: én voltam. Ez nem magyarázza meg azt, hogy miért félnek a kutatástól, és a bevált állítások cáfolatától.

MoxNox 2009.04.16. 13:48:37

@Lunitari: No akkor olvass utána mit takar a tudományos elmélet fogalma. Nem azt, amire a hétköznapi beszédben elméletként gondolunk.

MrBean 2009.04.16. 13:49:02

@Dinin:
"magyarorszagon meno dolog zsidonak es buzinak lenni mostansag..."
Ja, meg gárdistának, magyar történelmi zászlót megszégyenítő randalírozónak és rendőrautó-gyújtogató futball-huligánnak is.
Ki van inkább az ország (képének) kárára?

Dr.Bio74 2009.04.16. 13:49:28

@phaidros:

Számomra a holokauszt nem támadhatatlan, kivéve ha arról szól a támadás, hogy:
- nem is volt, mert mindjárt kiderül, hogy az a 74 000 ember is csak gyógyíthatatlan beteg volt.
- mert a zsidókról szól, meg különbenis nézd meg most mi történik Palesztinában.
- Mert miért emlékeznénk hiszen nem tettünk semmit, és ha újra lenne akkor sem tennénk semmit :(
- Mert majd ha trianont, Don-kanyart, Isonzót (nagypapi!), Muhi pustát stb. is emlékezi más, majd akkor mi is emlékezünk a holokausztra, ferde amnéziás tünet behozatala.

mokas_gizi 2009.04.16. 13:49:30

@MrBean: Igen tudom hogy arról is van megemlékezés, de attól nem hangos a média...!!!

Szerintem én tisztletudóan válaszoltam mindenkinek próbáljad meg te is hasonlóképpen még ha nehezedre is esik...

Tudod nem mindenki "náci" aki szól ezért, tudom hogy ezt neked és a hozzád hasonlóaknak nehéz megérteni...!!!
Azok az egyetemi professzorok sem azok, sem a Nemzetközi Vöröskereszt sem azok a zsidó emberek akik ugyancsak a sajtóban kijelentették, hogy 1-2 dolog talán valóban nem úgy volt...

Palesztin néppel is jó lenne ha olyan lelkesen foglalkoznál/foglalkoznátok, mert az is Holokauszt 2009-ben...!!! Vagy a zsidóságnak mindent lehet...!!!

MoxNox 2009.04.16. 13:50:15

Akik pedig elkövetve egy logikai érvelési hibát azért neheztelnek a holocaust áldozatok emléknapjára, mert a kommunizmus áldozatainak nincs ilyen, kicsit tessék tájékozódni:

hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunista_diktat%C3%BAr%C3%A1k_%C3%A1ldozatainak_eml%C3%A9knapja

Sájgec 2009.04.16. 13:51:46

@mokas_gizi: Tőled ez a kedvencem " Egyébként én azóta néztem utána a témának, amikor egyik valóban értelmes több diplomás ismerősömmel beszélgettem ezekről a dolgokról..."
Aki érti, miért emeltem ki ezt a mondat részletet, az magyarázza már el mokas_gizinek, hogy miért, nekem most sajnos dolgoznom kell.

z 2009.04.16. 13:52:09

Igen, de a kommunizmus áldozatainak emléknapja is megint más, az oké, mert nem az nem a "kommunizmus színmagyar áldozatainak az emléknapja", vagy a "recsken és a hortobágyon dolgoztatottak gyerekinek és unokáinak a privát emléknapja".
Ezért kellene mondjuk egy nemzetiszocalizmus áldozatainak emléknapja. Vagy a második világháborús népirtások és háborús bűnök áldozatainak emléknapja.
A holokauszt nem ezt jelenti, az a 6 millió zsidó szisztematikus kiirtását jelenti.

jozsika1111111 2009.04.16. 13:52:11

@sourcerror: "De talán nem kellene nácinak sem beállítani. Legalábbis a francia és a angol nagykövetek szerint távol állt tőle a náci ideológia. (Vagy talán hadat kellett volna üzenni a 3. birodalomnak? Ugye, mennyivel jobban jártak a lengyelek, nemde?)"

nem, persze nem volt naci, de azt be kell vallani, hogy egy iszonyat naiv, politikailag bal***asz ember volt. Semmilyen taktikazasa nem jott be, sajat hadseregenek allapotarol/erejerol is tevkepzetei voltak, es "a nem tul sikeres" kiugrasi kiserlete utan (radio) allitolag osszvisz egy viteze jelentkezett nala a Var-ban, hogy "fomeltosagu ur, rendelkezzek velem". Ennyit az o huseges vitezeirol - amely vitezek ma ugye a husegrol, stb papolnak - lehet, hogy nem fordult mindegyik ellene, de melle sem alltak.

Utolag persze konnyu mondani, hogy igy-vagy kellett csinalni, de az o tenykedeset nezve ugy tunik, hogy amit lehet, elcseszett (1. haboruba nem kellett volna belepni 41-ben Karpatalja miatt (nemetek sem akartak) - mas lehet volna az orszag megitelese, ha csak eros nemet nyomasra, kesobb lepunk be), 2. zsidok deportalasa - ha picit tovabb ellenkezunk, mas lett volna az orszag megitelese, 3. nemet megszallas - ha lemond (es lett volna egy nemet babkormany), mas lett volna az orszag megitelese a haboru utan, 4. ha vevgigcsinalja a kiugrast (es koveti a hadsereg) mas lett volna az orszag megitelese.

hogyvanez1 2009.04.16. 13:53:46

@tundrazuzmo: Mint a témában tájékozott embert kérdezlek, hol lehet megnézni a hiteles kutatási anyagot a meggyilkolt emberek számát illetően? az általad ismert lista hány nevet tartalmazott? Egyébként nem értem miért baj, hogy valaki tudni szeretné az igazságot.

mokas_gizi 2009.04.16. 13:54:39

@MrBean: De felmerül bennem, de amiket te olvasol a 6 millióról...?

Egyébként a 6 milliós táblát valamely oknál fogva cserélték kevesebbre...

Tehet nem azt állíttatom ,hogy nem követtek el bűnt a Németek mert nem voltak ártatlanok...!!!

Itt az a probléma, hogy mindenhol az a Holokauszt téma megy,de sok Holokauszt volt a világon, de csak a zsidóságnak kell fizetni már 60 éve...
MEDDIG KELL EZÉRT FIZETNI PONTOSAN, nekünk akik nem is éltek akkor miért kell még mindig fizetni...?

Ismét megkérdezem:
Palesztin népet miért gyilkolhatja Izrael...?

Én nem azt állítom, hogy nem volt Holokauszt én azt állítom ,hogy sok dolog nem igaz, amit azokról az időkről állítanak...
Ezenfelül, ha utána néztek TI MAGATOK a számadatoknak akkor ti is láthatjátok, hogy az a 6 millió az évtizedek folyamán valamely rejtélyes oknál fogva jelentősen lecsökkent...

Sájgec 2009.04.16. 13:54:46

Mokas_gizi nekem is hinnél? Nekem is van 2 diplomám, és beszélek a magayron kívűl még 4 nyelven!
Szegény Ady, ha ezt megérte volna...

Sájgec 2009.04.16. 13:55:57

@mokas_gizi: Te mennyit fizettél eddig Gizi?

MrBean 2009.04.16. 13:56:36

@mokas_gizi: Hangos a média... Bevallom őszintén, hogy ma még nem voltam tévé-közelben, de hallgattam híreket a rádióban ("tudjuk, kinek a kezében van"), és az általatok előszeretettek ZSindex-nek nevezett portál is folyamatosan frissül egy ablakban. Sehol egy büdös sző sem volt erről. De ha valaki öngerjesztésképp és valami fura perverzióból kifolyólag jobboldali beállítottságúként KlubRádiót hallgat (én nem...), akkor viselje a következményeit.

tundrazuzmo (törölt) 2009.04.16. 13:56:36

@minifik: jah még mielőtt a szívem is kitépnék cionista barátaim jelzem 6 évig tanultam a témát és most is része vagyok az illuminátinak mondott kis csapatotoknak

Tényleg? Akkor ugye tudod, hogy a titoktartás megszegésének milyen szankciói vannak? Ugye elmondták a beavatáson?
:)

Azt ne gondold, hogy okosan hangzik, ha ilyen titkostársaságos dumával jössz, ami harmadosztályú discoverycseneles összeesküvés elméletben szerepel...

sourcerror 2009.04.16. 13:56:43

@jozsika1111111: Az általad leírtakkal teljes mértékben egyetértek. Ugyanakkor a Trianon trauma élénken élt az emberekben, és sajnos az akkori politikai elit is érzelmi alapon politizált.

Közöd?? (törölt) 2009.04.16. 13:56:51

dolgozzatok sokat,hogy tudjatok fizetni, nyomi goj-ok:-)

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2009.04.16. 13:56:53


Nas kérem

@milner:
kicsit jobabn utána kellene nézned a sonderkommandoknak


UGYANIS KÉTFÉLE IS VOLT.
Nem írt hülyeséget a posztoló.

mokas_gizi 2009.04.16. 13:57:52

@Sájgec: Azért emeltem ki, mert nem egy kocsmában halottam rasszista/buta embertől halottam ezért emeltem ezt ki...!!!

Értelmes beszélgetés próbáltam kezdeményezni anyázás és bunkósodás nélkül ennyi semmit több...
Amúgy nincs harag Magyar embereknek nehezen mennek ezek a dolgok...összetartás sincs itt nem is lesz itt soha...

phaidros 2009.04.16. 13:58:48

@Bio74:
- a számok elég furcsán változtak a történelem folyamán. Viszont nem látom be, hogy mi a jelentősége annak, ha mondjuk csak 1 millióan voltak és nem 6 millióan. Van nagyobb, és van kisebb tömeggyilkosság?
- hogy a picsába ne hasonlítanám már össze, hiszen nekem nem zsidóként az nem fáj jobban, hogy zsidókból öltek meg ennyit. A 600.000 vagy akárhány magyar állampolgár, max, ami valamilyen szinten érint, ha érint egyáltalán 60-70 éve történt dolog. Ami a lényeg, hogy embereket az állami hadi- és egyéb gépezet simán likvidálhatott bármilyen indokkal - és a lényeg, hogy most is megtehetné, van hozzá elég hülye ember. Ergo engem érdekel pl. Sebrenica is. Másrészt viszont vigyázni kéne a palesztin holocaust szóval, azért ott nem a népirtás a cél, ellentétben a Holocausttal. Ott csak sima büntetlen háborús bűnök vannak, sokak támogatásával, mosogatásával, ellentétben pl. Szerbiával.
- miért ne emlékeznénk - emlékezz, ha akarsz, én is emlékszem. Csak a poszt a holocaust-ünnepről szólt. Ami a szembeállításról és a gyűlölködésről is szól - minden oldalról.
- a trianon, stb. eléggé rossz példa ide szerintem. Spec én trianonra sem emlékezem, mint ahogy a mohácsi vészre sem, vagy a tatárjárásra sem. Azért, mert a tanulságát egyik említettnek sem tudom a mára értelmezni.
- viszont nem tudok simán szó nélkül elmenni a Holocaust-biznisz mellett, és azt gondolni, hogy manapság ez főleg erről szól. Marketing, keményen dollárosítható célokkal.

mokas_gizi 2009.04.16. 14:02:14

@Sárdobáló: @Sárdobáló: Bocsánat de hol is...?
Ombudsman és egy Rendőrkapitányt hurcoltak meg amikor a cigány bűnözésről beszélt...
Tehát hol is lehet nyíltan beszélni...?

Dr.Bio74 2009.04.16. 14:02:29

@Sájgec:

"Tőled ez a kedvencem " Egyébként én azóta néztem utána a témának, amikor egyik valóban értelmes több diplomás ismerősömmel beszélgettem ezekről a dolgokról..."
Aki érti, miért emeltem ki ezt a mondat részletet,

az magyarázza már el

mokas_gizinek, hogy miért, nekem most sajnos dolgoznom kell."

Sájgec 2009.04.16. 14:03:39

ÁLLJ! Már eltelt legalább 120 komment és még senki nem említette meg Landesmann rabbit!!!

A blog szerzőjénekl figyelmébe ajánlanám, a rendkívül olvasmányos "Az SS - A történelem figyelmeztet" c. művet (M-Érték Kiadó), ahol elmélyítheti meglehetősen felszínes ismereteit. Ennyit a Sonderkommando - Einsatzgruppe - Sondereinsatz - Einsatztruppen tématikáról.

Bőgatyásokat és pajeszosokat csókoltatom, télleg elmentem dolgozni.

minifik 2009.04.16. 14:04:03

érdeklődő embereknek ajánlom figyelmébe a következő filmet:
The truth behind the gates of auschwitz
A filmet David Cole készítette 1992 ben ha minden igaz
Letölthető innen:
thepiratebay.org/torrent/3317938/-The_Truth_Behind_The_Gates_of_Auschwitz_-

lehet rajta vitatkozni és újabb kérdéseket feltenni

jah ha ideges leszel tőle akkor a hiba benned van

mokas_gizi 2009.04.16. 14:05:11

@phaidros: Szerintem én is hasonlót írtam minden ember megölése bűnt,de 60 éve történt dolgokról beszélünk, meddig kell még jóvátételt fizetnünk, meddig bújhatnak e mögé bizonyos emberek...?
Azon emberek többsége akik akkor éltek már meghaltak, mi nem tehettünk a múltban történt dolgokról hiszen nem is éltünk akkor...!!!

Most elköszönök mert mennem kell dolgozni...

tundrazuzmo (törölt) 2009.04.16. 14:06:18

@hogyvanez1:

Néha a legegyszerűbb megoldás a legkézenfekvőbb: hu.wikipedia.org/wiki/Holokausz

Idézem a számokra vonatkozó részt:
"Az áldozatok számát több különböző becslés próbálta felmérni. A széles körben elfogadott számok öt és hatmillió között mozognak. Raul Hilberg német feljegyzések alapján 5,1 millióra tette az áldozatok számát.[20] Martin Gilbert hasonló módszerekkel 5,75 millióra jutott.[21] Jacob Leschinsky 5,95 millió halottat számított.[forrás?] Gerald Fleming alsó becslésként 4,975 milliót,[22] Yehuda Bauer 5,82 milliót ad meg.[23] Lucy Dawidowicz a háború előtti és utáni népszámlálási adatokat összehasonlítva 5,934 millió áldozatot kapott.[24] Wolfgang Benz 5,3 és 6,2 millió,[25] az Encyclopaedia of the Holocaust írói, Yisrael Gutman és Robert Rozett pedig 5,59 és 5,86 millió közötti halottal számolnak.[26] A Yad Vashem valamivel több mint 4 millió áldozatot tart nyilván név szerint.[27]

Az egyes haláltáborokban elhunytak száma a Yad Vashem adatai alapján: Auschwitz-Birkenau: 1,4 millió;[28] Belzec: 600 ezer;[29] Chelmno: 320 ezer;[30] Majdanek: 360 ezer;[31] Maly Trostinets: 65 ezer;[32] Sobibór: 250 ezer;[33] Treblinka: 870 ezer.[34] Ez összesen több mint 3,8 millió, amiből 80–90%-ra becsülik a zsidók arányát, ami a holokauszt zsidó áldozatainak körülbelül a fele. Félmillióra teszik a más, nem kifejezetten haláltáborként működő német koncentrációs táborokban elhunyt zsidók számát. 0,8–1 millióra becsülik azok számát, akiket az Einsatzgruppék öltek meg a megszállt szovjet területeken (ezeket a gyilkosságokat rendszerint nem dokumentálták). További százezereket az éhezés vagy betegség ölt meg a lengyel gettókban, még mielőtt deportálták volna őket.

Magyarországon az 1941–45-ös határokon belül a háború előtt mintegy 900 000 zsidó élt, a háború végére 255 000-en maradtak.[35]

Dr.Bio74 2009.04.16. 14:06:31

@phaidros:

Bocs , valahol elbeszélünk egymás mellett, mert amit írtál azok akár az én gondolataim is lehettek volna.

Pinainas 2009.04.16. 14:06:59

Azért az örmények nem tudtak kilobbizni maguknak ekkora sírás rívást.

Sájgec 2009.04.16. 14:07:17

@Bio74: Kicsit olyan ez, mint a füvezés. Ha nem szívtál még, akkor nem értheted, miről beszélsz. Ha nem érted te sem, akkor sajnos a magyarázatot sem fogod elfogadni. Egyébként utánanézhetsz több szakkönyvben, vagy guglizd meg: "viselkedésminták, érvrendszerek, tekintélytisztelet, demagógia, tömeglélektan, etnopszichológia"

mokas_gizi 2009.04.16. 14:07:24

@minifik: Igen ez a film mondjuk nekem is eszembe juthatott volna...

Meg ez is eszembe juthatott volna, innentől mindenki elgondolkozhat a dolgokon, talán nem minden úgy volt ahogy a zsidó emberek terjesztik nekünk:

www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk1/66kerdholo.htm

köcsögömszéken 2009.04.16. 14:09:03

1478 97 277: meg még szaporodni is tudnak, sajnos.

MrBean: 1848-ra nem azért emlékezünk, mert leverték, hanem a kezdeményezés miatt. Érvelésed kiforgatott. Áldozatokra emlékezünk és győzelmeinket ünnepeljük. A forradalom győztes volt, a szabadságharc vesztes. A zsidóüldözés kapcsán csak áldozatokról beszélhetünk.
Ergo, ha valaki úgy gondolja, hogy nem az áldozatokkal (értsd: búval, bajjal) szeretne foglalkozni, hanem a hősökkel (értsd: akik szembe szálltak a zsidóüldözéssel), az egyrészt az ő véleménye, másrészt te attól még arra emlékezel amire akarsz.

Ratius: annak ellenére, hogy még talán egyet is értek ez utóbbi gondolattal, félek írásod alapvető motivációja a felesleges feszültség keltés volt. Most ugyanis újabb lehetősége volt a magyarnak, hogy pro és kontra megmutathassa, hogy nemcsak alacsony a kerítés, de már rég le is döntöttük.

Sájgec 2009.04.16. 14:09:41

@Favnvs: Ez kétségtelen. Ezért működik az egyetlen Örményországon kívüli "örmény holokauszt múzeum" Izraelben, méghozzá Jeruzsálemben, az Óvárosban.

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2009.04.16. 14:09:44



MINDNYÁJAN TÉVEDTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!


12 MILLIÓ ZSIDÓ PUSZTULT EL!!!!!!!!!!!!!!!!

www.scribd.com/doc/6961043/The-Six-Million-Dead-Jews-of-World-War-One

Dr.Bio74 2009.04.16. 14:10:19

@Sájgec:

Értelek. A minek, arra vonatkozott, hogy minek magyarázzam el, szerintem felesleges.

Sophia Soldier · http://dietaesfitness.blog.hu 2009.04.16. 14:12:28

Nem vagyok se zsidó, se nyilas vagy nagymagyar, csak egy hétköznapi ember, akit valóban meghat mindaz, melyet emberek sokaságával tettek. Még azt sem kifogásolom, hogy erről valamilyen formában megemlékezzünk. Persze hogy ez mennyire álságos, arról már vitatkozhatnánk...

De az még nekem, egyszerű halandónak is feltűnő és gyomorforgató, hogy ebből a katasztrófából máig hasznot akarnak húzni. Aki meg nem hiszi, annak olvasásra ajánlom Norman G. Finkelstein: A holokauszt-ipar c. könyvét.

marosy 2009.04.16. 14:13:22

@tundrazuzmo:
Csak azt áruld el, hogy miért kellett az Auschwitz-i emlékműnél lecserélni a táblát az áldozatok számával kapcsolatban?

minifik 2009.04.16. 14:14:04

@tundrazuzmo: látom szarul fogalmaztam és a maró gúnyt és cinizmust nem lehet felfedezni
sebaj
akkor most mondom hátha nem a pöcsömnél fogva fogok lógni néhány karakterért
LOL

amúgy meg ezek a titkos társaságok sajnos léteznek mégha ez a téma mindenhol nevetség tárgyát képezi
ha ezeknek a csapatoknak a történelmét kicsit jobban megismered akkor azt a tényt is gyorsan magadévá teheted hogy ez az ostoba zsidózás és uszítás pontosan azt a célt szolgálja hogy a mély ostobaságunk ne engedje a tekintetünket e kiválló csoportra irányulni mert még kérdéseink lennének oszt az meg kinek lenne jó ugye!

tusuanzen 2009.04.16. 14:14:11

Otta Kraus:Halálgyár
Az egyik leghitelesebb és legkorábbi könyv egy túlélőtől, ajánlom minden a téma iránt érdeklődőnek.
Tanulságos......

Yasashi Tanuki 2009.04.16. 14:14:15

Mostanában olvastam Moldova Utolsó töltény I. kötetét - nagyon jól bemutatja a korabeli viszonyokat és ahhoz képest, hogy szerző zsidó meglehetősen tényszerű.

Van benne egy korabeli definició a cionistáról: cionista az aki egy zsidót egy másik zsidó pénzén Izraelbe küld.

Sájgec 2009.04.16. 14:15:16

@minifik: Nettó holokausztagadó áltudományos faszság, már bocs. A gombhoz a kabátot tipikus esete.

hogyvanez1 2009.04.16. 14:23:00

@tundrazuzmo: Köszi a fáradságot, azonban ez a lista nem tűnik hitelesebbnek mint a gizi által közreadott. Feltevések és becslések, arról nem is beszélve hogy a wikit nem lehet szerintem elfogadni hiteles forrásnak. Azt gondoltam a kommentedből, hogy te láttál már saját szemeddel több százezres, milliós listákat, amelyek a halállisták v. tudományos kutatás alapján születtek. Ezeket hol lehet megnézni?

Másoknak: a "nem mindegy" felvetés szerintem nem helyes, hiszen sértődés, gyanúsítgatás, vádaskodás nélkül csak a hiteles történelemről lehet beszélni

szab_b 2009.04.16. 14:23:23

Gyerekek, nincs ezzel semmi baj, mert igenis meg kell róla emlékezni! Hogy mekkora üzlet (mert nyilván az) az más kérdés.

Ugyanakkor miért nem emlékezünk meg mondjuk csak a XX. század többi népirtásáról (volt azért egy pár, mert ebben az ember sajnos hatékony...). És miért nem bűn tagadni az örmény stb népirtást?

És könyörgöm, ne nevezzenek már antiszemitának, ha én nem emlékezem meg a holokausztról!

BK 2009.04.16. 14:24:06

azt hiszem, hogy a posztot leginkább úgy lehetne jellemezni: görcsös.
ad1.: nem tudom, hol és ki erőltetné rá bárkire is a holocausttal való folyamatos foglalkozást, nem tudom, ti hol láttok ilyet. évi egyzer a gyerekek meghallgatnak a sulirádióból egy 20 perces megemlékezést. nem hiszem, hogys ez sok lenne. a négy gimnáziumi év alatt eltöltenek a magyarországi zsidókérdé tárgyalásával 4-5 tanórányit ha összesen. irodalomból ha esetleg Kertész a tétel, áldoznak rá 1 vagy 2 tanórát. slussz. nem kell délután kötelező tanulói körökben hosszasan elemezni, nem kell róla dalokat megtanulni, vagy akármi.
ad2.: láttál már olyan holocaust-megemlékezést, ahol a díszmagyarról elmélkedtek volna, mint valamit fasizmust jelző dologról? biztos, hogy nem.
ad3.: láttatok már olyat, hogy valakit lefasisztáztak volna csak azért, mert súlytásos volt a felöltője? biztos hogy nem. ha Jobbik rendezvényen a karvalytőkéről elmélkedik, cionistázó táblát lobogtat é Gede-testvérek könyveket vásárol valaki, akkor pedig vlaószínűleg tényleg lehet egy kis deficit nála a béké egymás mellett élést illetően.
ad4.: miért van az, hogy sokan görcsösen keresik az újságokban és a netes tereken a holocaustról szóló írásokat, csak hogy mondhassák és kommentelhessék, hogy 'ez nekünk az orrunk alá van tolva'. akinek ez számít, akit érdekel, az elolvassa és megkommenteli, de nem hiszem, hogy bárkit kényszerítenének ilyesmire ma Magyarországon. (nem, az a sulis 20 perc nem hizem, hogy olyan rohadt nagy kényszer lenne. mondom, egy egész tanévnyiből ennyi.)
ad5.: "s csak később döbbentek rá arra, hogy a legképtelenebb háborús őrület sem álcázza eléggé a népirtás szörnyűségeit" - nem hiszem, hogy az álcázás lett volna a cél. saját népük felé lekommunikálták, hogy a megbízhatatlan elemeket felhasználják a háborús győzelem céljából, a birodalom teljes gőzzel dolgozik a sikerért, tegyétek ti is ezt. amikor meg már veszni látszott, akkor nyilván a maradék próbálta valahogy menteni az egzisztenciáját a vereség utánra.
ad6.: gyenge szöveg ez, hogy nem számít, ki mi alapján és miylen módon veszett oda a háborúban. le kell tisztázni, hogy mennyi erejében lévő magyar férfit dobtak oda felkészületlenül a Don-nál, hogy miként csesztek ki a másképpen gondolkodókkal, hogy miként gyilkoltak le származás alapján embereket. ezek mind súlyos emberiességbeli deficitet mutatnak, ezért beszélni kell róla, ahogy a kommunistákról is bezélni kell.
ad7.: nem áldozatcentrikusnak kell lennie a megemelékezéseknek, hanem hangsúlyoznia kell azt a tényt, hogy az egyén saját sorsától megfosztottá vált ilyen alkalmakkor. holokauszt és kommunizmus. erről beszélni kell minden esetben.
+1.: szóval szerintem legyen évi egy nap a kommunizmus és a holokauzt kitárgyalására. ennyi szükséges. onnantól pedig nem kell paranoiásnak lenni.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2009.04.16. 14:26:49

@mokas_gizi: Értem már, a kommunizmus áldozatai valamilyen misztikus kapcsolatban vannak a nácizmus áldozataival.

BK 2009.04.16. 14:27:01

@szab_b: ha mutatsz egy embert, aki odament hozzád április 16-án az utcán, hogy "látom rajtad, hoyg te nem emlékezel meg a holokausztról. rohadt antiszemita vagy!", akkor megkövetlek. :-) ma a suliban örülhetnek a gyerekek, elmaradt egy óra, a zsidó közösségi házakban kicsit beszélgetnek, meg majd vmikor beszél róla egy kicsit a rabbi a zsiniben. egyiken sem kell ott lenned. ülhetsz otthon, élvezheted a napfényt, elmehetsz moziba.

Tábornok tizedes 2009.04.16. 14:27:45

@z: ej, de jol beszeltel, basszameg

jo.e 2009.04.16. 14:28:42

@jozsika1111111: Utolag persze konnyu mondani

Pont ez a lényeg. 1. Hogyan is gondolhatod, hogy nem lépünk be a háborúba a trianon után revíziót ígérő németek oldalán. 2. ha picit tovább ellenkezünk - akkor előbb szállnak meg a németek, előbb jönnek a nyilasok, ...
3. végül lemondott nem? 4. akkor 1 zseni lett volna.
Vagy nem.
Ha meg Koppány legyőzi Istvánt, akkor "Mohácsnál győzni fogunk..." Ennek így semmi értelme - lássuk be.

MrBean 2009.04.16. 14:29:26

@mokas_gizi: Ne haragudj, ha ilyen belinkelt tartalom után nem mutatom az általad oly szívesen osztogatott TISZTELET jelét. És igenis jogos, ha az Institute for Historical Review által terjesztett tanok és tézisek terjesztőit, röviden a holokauszt-tagadókat büntetik. Mert ŐK azok ... vagy mondjam azt, hogy TI vagyok azok, akik miatt ez gond nélkül megismétlődhetne, akár holnap. Épeszű ember a holokausztban nem kételkedik.

BK 2009.04.16. 14:31:00

@mokas_gizi: ez is régi f*szság, hogy nem lehetne vele foglalkozni. én elmentem szülőkhöz, végignéztem a poclot, leemeltem Szolzsenyicint és elolvastam. foglalkoztam vele. töriórán meg anno gimiben jól megebzéltük. mert ezt így kell. ennyi. szóval menj el a könyvtárba, vedd ki Szolzsenyicint, vagy mondjad a könyvtáronak, keressen neked irodalmat a gulágról. egyáltalán nincs megtiltva. aztán meg vedd ki a Katynt dvd-n é nézd meg, bár szerintem nem sikerült oylan jól. és gimiben is fel lehet tisztességesen készülni a kommunizmus áldozatainak emléknapjára. így kell.

Sájgec 2009.04.16. 14:31:21

@Sophia Soldier: Finkelstein könyve belletrisztika, bár igazsága van helyenként. Azért ha élvezed a párhuzamokat: Izrael és a zsidók olyanok ma, mint egy gyerekkorában súlyosan traumatizált, és bántalmazott gyerek, aki felnőttként sem tud szabadulni a traumától, feldolgozni a traumát, és ezért erőszakos felnőtté válik. Terápiára van szüksége, de továbbra is azzal szembesül, hogy a gyászreakciókat (szükségszerűen irányított, tehát nem spontán), feldolgozási folyamatokat, a többségi társadalom egy része, a külföld stb. mereven elutasítja, opponálja, relativizálja, urambocsá tagadja. Ez természetesen fentartja, valósidejűvé teszi a traumatizáltak átélt borzalmait, és végtelenné teszi a feldolgozási folyamatot.

Természetszerűleg néhányan meg fogják próbálni kizsákmányolni a helyzetet és a traumatizáltakat (nota bene jó részük maga is traumatizált, és így próbál feldolgozni). Ám ez nem ok arra, hogy minden holokauszt megemlékezést, emléknapot, könyvet, médiahírt a nemzetközi zsidó médiaösszeesküvéssel, és egyéni haszonszerzéssel magyarázzunk.

ibn_battuta 2009.04.16. 14:36:29

SZÉGYENLETES ÉS FELHÁBORÍTÓ, hogy a holokausztot tagadó vagy akkor csak elbagatellizáló, illetve az áldozatok számát megkérdőjelező írások ilyen nagy nyilvánosságot kapnak.

BK 2009.04.16. 14:36:47

@Sophia Soldier: perze, hogy ha ipart akarnak belőle csinálni, az elég zavaró. de olyat még nem láttam, hogy odament volna egy zsidó egy Jobbik-taghoz, hogy "adj nekem 5000-et, mert elvittétek a nagyapámat 60 éve". nem, ilyen nincsen, mert baromág is lenne. olyan viszont van, hogy súlyos pénzekért szkíta-hun kegytárgyakra és kínai gyártmányú címeres zázlókra költenek az emberek a tüntetéseken, amikor vehetnének belőle egy Jókai-kötet, vagy elmehetnének Hollókőre, hogy valami tényleg magyarosat lássanak. akkor ezt nevezzük magyarság-iparnak? :-)

dessert eagle 2009.04.16. 14:38:08

Tetszik az írás.

Megbűnhődte már e nép a múltat, s jövendőt.

nemkuntakinte 2009.04.16. 14:39:49

Rettenetes dolog a népirtás! De NINCS mentsége Izraelnek arra ,amit ma a Palesztinokkal és Ghaza-ban tesz!

sourcerror 2009.04.16. 14:40:12

@ibn_battuta: Pereld be a sok nácikot jól!

Dr.Bio74 2009.04.16. 14:40:20

@ibn_battuta:

Nem szégyenteljes, sőt kell. Ilyenkor fel tudom mérni mekkora is Isten állatkertje, és hogy milyen magas a kerítése.
Ha nem engeded ki őket a nyilvánosságra, akkor tiltott hősőkké, igazság bajnokokká stb. válnak. Itt kint viszont nem véd senkit a belterjesség.

ibn_battuta 2009.04.16. 14:41:41

@dessert eagle: te egy édességként fogyasztandó sas akarsz lenni, vagy esetleg sivatagi sas? Ha ez utóbbi, akkor 1 s-t írj a nevedbe.

BK 2009.04.16. 14:42:28

@nemkuntakinte: a 60 évvel ezelőtti magyar zsidóságról Izrael állam mai viselkedésére kapcolni pedig ugyanolyan autof*szság, mint a sulytásos díszmagyarról a fasisztákra. paranoid, görcö emberre utal mindkettő. :-)

ibn_battuta 2009.04.16. 14:42:39

@Bio74: Nem az a bajom, hogy valakinek ez a véleménye és leírja, hanem az, hogy a blogszerkesztő kirakta a címlapra.

csati 2009.04.16. 14:43:35

"Ugyanakkor miért nem emlékezünk meg mondjuk csak a XX. század többi népirtásáról (volt azért egy pár, mert ebben az ember sajnos hatékony...). És miért nem bűn tagadni az örmény stb népirtást?"

Hát miért nem emlékezel meg??? Én el szoktam menni a kommunizmus áldazotainak emléknapján a megemlékezésre. Nem sokan szoktak lenni. A többiek valszeg otthon ülnek, és osztják az észt a neten, hogy nem lehet a holokauszton kívül másról megemlékezni...

Dr.Bio74 2009.04.16. 14:43:46

@ibn_battuta:

:)

Hozzáteszem lehetne egy brutális mordály neve is (egy s használatával persze)

ibn_battuta 2009.04.16. 14:44:48

@sourcerror:
Basszus, ez a sok hülye mélymagyar miért nem képes rendesen magyarul írni? Egyetlen szóban két hiba, nem semmi.
(1: nácikat, 2. "sok" után egyes számú főnév következik, vagyis "sok nácit")

BK 2009.04.16. 14:46:42

@csati: jól beszélel. szívmelengető, amikor ömlik a szájából valakinek, hogy "nem eleht megemlékezni a kommunizmus borzalmairól", de a Recsk avgy a gulág szavakra meg lehet, nem ugrik be neki semmi.

cotti 2009.04.16. 14:46:48

@MrBean: "És igenis jogos, ha az Institute for Historical Review által terjesztett tanok és tézisek terjesztőit, röviden a holokauszt-tagadókat büntetik."

Na persze!

Ha mondjuk X azt mondja, hogy 1956 ellenforradalom volt, akkor be kell börtönözni, mert az Y szerint forradalom és szabadságharc volt.

Ha X szerint április 4 felszabadulás volt, akkor be kell börtönözni, mert Y szerint megszállás volt.

Stb.

Hova vezet ez?! És miért is csak ezen egyetlen történelmi esemény annyira kényes téma, melynek egyes részleteiben vagy egészében való kételkedést büntetőjogilag szabályozzák?

Még mielőtt megkapnám...én nem tagadom! ...de ami sok, az sok!

Dr.Bio74 2009.04.16. 14:47:01

@ibn_battuta:

Ha más nincs, ez kerül ki. Elsőre a biztosíték nálam is kiégett, de aztán elfogadtam szimpla provokációnak, azóta meg figyelem a felbukkanó szupergondolatokat, csak fáradt vagyok a replikákhoz.

min 2009.04.16. 14:47:32

Azoknak akik a palesztin kérdés mellett ágálnak:
cikkek.soti.ca/who-ruined-gaza.html#tgreenhouses

is 2009.04.16. 14:50:35

@poszt: most ugye abból csinálsz hergelést, hogy vannak emberek, akiknek ez fontos, és megemlékeznek róla? van még Karácsony, ugye, amin meg azt a szemét Jézuskát kell ünnepelni, de ez nem elég, mert Húsvétkor meg a halálát, mert ezek a mocskos katolikusok ránk kényszerítik, ugye. szóval te Húsvét-ünnep-tagadó is vagy, hiszen ott is valakinek a haláláról emlékeznek meg azok, akiknek ez fontos, miközben az állam is ünnepnappá, sőt munkaszüneti nappá nyilvánítja sok helyen a nagypénteket (a hétfő ugye egy másik esemény, bár szorosan kapcsolódik).

na ismerkedj meg olyan szavakkal, hogy tolerancia, de ha ez túl nehéz, akkor legalább a leszarommal, és ne tedd ki az ablakba, meg a blogmotor archivumába, hogy ekkora retardált vagy szociálisan. perzse ha egy jól elzárt osztályról ríod az ilyen posztokat, akkor megértéssel közelítünk hozzá.

tundrazuzmo (törölt) 2009.04.16. 14:50:46

@minifik:
:)

A titkos társaságokkal kapcs. egyébként egyetértünk. Én még a zeitgeistot is nyomom, pedig az aztán némelyek szemében az ufó-hívő kategória.

Sájgec 2009.04.16. 14:50:50

Csak gyüjtőknek ajánlom a Der Spiegel 4-5 héttel ezelötti számában remek rövidinterjú jelent meg valamelyik Meretz párti exképviselőjével, ahol egy picit erről is szó van.

BK 2009.04.16. 14:51:07

@cotti: de Magyarországon például nagyon helyesen nem büntetik. csak hogy valamiben demokrácia-előnyben legyünk pl. a franciákkal szemben. :-) de pl. a sokat szidott (és sokszor nagyon jogosan) SZDSZ is ellenezte, hogy ilyesmi törvénymódosításokat vezessenek itt be.

cotti 2009.04.16. 14:54:03

@BK: ...Tudom és remélem, hogy ez így is marad, de mindig megjelennek olyan hangok, akik szerint ez helyes lenne. Ilyen volt az, akinek kommentjére az előbb a válaszomat írtam.

Dr.Bio74 2009.04.16. 14:54:06

@cotti:

Tán mert világméretű szennyet okozott, és tán mert nem lokálisan kellett fellépni vele szemben.

csati 2009.04.16. 14:54:08

Egyébként a poszt valszeg azért került ki a "zsindex" főoldalára, mert annyira szar. Nem vagyok a zsidókkal sem, de tény, hogy sokkal szofisztikáltabb eszközökkel szokták elérni a céljaikat; most például azzal, hogy egy rossz szót sem szólnak a holokauszt-ellenzőkre, csak bemutatják, hogy mennyire primkók...

csati 2009.04.16. 14:56:23

Mondjuk ennyi erővel bérelt helyet biztosíthatna a zsindex a főoldalán a kurucinfó legjobban sikerült cikkeinek. Nem is kellene mellette humor-rovat...;D

szab_b 2009.04.16. 14:56:55

@BK: Na, ez most egy kicsit sarkos volt, nem? Egészen egyszerűen arról van, szó, hogy vmiért nem mérjük ugyanolyan súllyal az egyébként azonos kategóriájú eseményeket (lehet, sőt én valószinűnek tartom, h. ebben a politika nagymértékben ludas). Ha pl. egy társaságban szó esne (persze feltételezés) mondjuk a tuszi-hutu eseményekről, vagy az indián népirtásról, vmiért nem kezelnénk azonos kaliberű tragédiaként - és nem csak mi magyarok, hanem felteszem - meglehet hibásan - az érintetteken kivűl senki. Miért?

dessert eagle 2009.04.16. 14:57:05

@ibn_battuta: Örülök, hogy gondolkodásra inspiráltalak. Köszönöm, de a "dessert eagle" nekem éppen megfelel.

cotti 2009.04.16. 14:58:23

@Bio74: Van sok más eszme, ami világméretű szennyet okozott, melynek nevében százezreket-milliókat öltek meg, mégsem büntetik meg, ha valaki vitatja az áldozatok pontos számát, a kivégzések módszerét, pontos kronológiáját stb. stb.

A történelemírás egyik alapja szerintem a kételkedés, a kételkedés miatt induló újabb és újabb kutatások...

Gonosz Nyuszi 2009.04.16. 14:59:08

"En legalabbis nem emlekszem arra, hogy komoly utcai tuntesek lettek volna anno Magyarorszagon a deportalasok leallitasaert,"

Fúúúú, de jó érv! Csak épp észnélküli.

Ki a kisf@aszom tüntetett volna, amikor a számításba jöhető emberek épp a keleti fronton voltak??? Öregek, nők , gyerekek, vagy az itt maradt nyilas????

tundrazuzmo (törölt) 2009.04.16. 15:02:11

@hogyvanez1: Azt gondoltam a kommentedből, hogy te láttál már saját szemeddel több százezres, milliós listákat, amelyek a halállisták v. tudományos kutatás alapján születtek. Ezeket hol lehet megnézni?

A különböző zsidónevű ember különféle becslését valóban kissé nehéz elfogadni, egyetértek. A wikipediát pedig szintén, OK.

Ez a poszt viszont ellenőrzött forrásokra támaszkodik, különösen a Jad Vasem rész, ahol a több mint 4 millió név DOKUMENTÁLVA és SZÁMÍTÓGÉPEN ELÉRHETŐEN szerepel. Ezt saját szememmel láttam (a belépés ingyenes), kerestem az adatbázisban (pedig nem vagyok zsidó). Ez a leginkáb perdöntő bizonyíték a számomra. Az adatbázis interneten is elérhető:

www.yadvashem.org/wps/portal/IY_HON_Welcome

jo.e 2009.04.16. 15:04:11

@MrBean: Épeszű ember a holokausztban nem kételkedik

Na hát ez a végső érv, az aduász, ami mindent visz. Itt véget is vethetünk bármilyen vitának. Te győztél, ezt nem lehet überelni.
Egyébként Te hogyan definiálod a h.-tagadást? Mit tagad 1 h.tagadó?
Nyilván épeszű ember nem tagadja, hogy a II. v.h.-ban zsidókat öltek meg. (Mint ahogy franciákat, lengyeleket, németeket.) Csak a szervezettség, a módszer, a mérték stb. a kérdéses. Van pár kérdés, amit ezt a témát kivéve minden más esetben meg lehetne vitatni föl lehetne vetni. Ez a tiltás az ami legjobban élteti és erősíti az ún. h.tagadókat és ami sztem leginkább ellenszenves sokak szemében.
Persze 1 ember is sok ha azért ölik meg, mert zsidó, magyar, akármi. De - hogy egy kicsit morbid hasonlatot hozzak - neked sem lenne mind1, hogy azért fizet a biztosító, mert leégett a házad, v. azért mert elfüstölt 1 biztosíték és kormos lett a függönyöd.

BK 2009.04.16. 15:05:37

@szab_b: szerintem nagyon is érthető, ha az embereket az foglalkoztatja, ami kultúrkörében, vagy földrajzilag közelálló. azzal, amihez sokaknak, akikkel együtt él és dolgozik, érzelmi kötődése is lehet. ez így van rendjén. hogy a hutu-tuszi eseményeket értékeld, az vizont már kevésbé érzelmi, mint inkább logikailag fontos, hogy elgondolkodjunk rajta és elítéljük. nameg a hutu-tuszi dolog jó alkalom lenne arra, hogy elgondolkozzunk rajta, mennyire gondoljuk komolyan ezt az ENSZ-dolgot.

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.04.16. 15:06:50

Ameddig a zsidók palesztínokat írtanak ki
Ameddig a zsidók gójnak tartanak engem, egy lenézendő nép tagjának.
Ameddig a zsidók elveszik a bankjaikon keresztűl szinte minden pénzem
Ameddig a zsidók butítanak a médiumaikkal
Ameddig a zsidók bűnösnek akarnak beállítani engem ezen a napon
Ameddig a zsidók nácinak tartanak mert szeretem a hazám, a történelmem, a jelképeinket

addig én nem vagyok hajlandó egy zsidó halottról sem megemlékezni.
Ott van Izrael, egy ország nélküli nép kisírt országa, mi kell még ?

Dr.Bio74 2009.04.16. 15:08:07

@cotti:

Amennyiben a kételkedés nem keveredik össze a tagadással, és amennyiben a tények megismerésére irányuló akarat, az elhívatott bizonyításvággyal, akkor igen.

Másrészről, a holokausztot tagadni, mint meg sem történt eseményt, az csak napjaink óriási hibái miatt is nonszensz.
A legtöbb jelenlegi szennyes história lényegesen kisebb területekre húzódik, kevesebb népet érint éppen, ezért a közöny, és a be nem avatkozás politikája révén nem fog olyan nemzetközi szövetség alakulni egyik esetében sem, mint a II. vh-ban.

szab_b 2009.04.16. 15:09:40

@bigC: na ne marháskodj már, ez csak vicc ugye? Nem vagy te ennyire egyszerű gyerek, nyugtass már meg!

szépmező 2009.04.16. 15:09:51

@phaidros:

ilyen nyugati állam nem volt ahol az egész lakosság elutasította. max a többség.

másrészt csak megkérdezném, őszintén válaszolj, te odaállnál kockára tenni az életed (plusz a családod életét) egy vadidegenért?

jo.e 2009.04.16. 15:11:01

@tundrazuzmo: ki dokumentálta, mikor, milyen forrás alapján, stb. Adott esetben ő miért szavahihetőbb, mint pl. az az ember aki a fél életét annak szentelte, hogy bebizonyítsa: Eli Wiesel (?) szélhámos, csaló.
Pl. ezek azok a kérdések amikhez csak hit alapján lehet hozzáállni a nyilvános vita tiltása miatt.

BK 2009.04.16. 15:11:40

@jo.e: a holokauszt-tagadás azért szánalmas, mert az elv, a válogatás elve az, ami a fontos és elgondolandó. én nem tudom, hogy hány áldozata volt a kommunizmusnak, de az elve elborzast, ezért feltettem egy polcra a holokauszttal. tényleg fogalmam sincs, hogy hány örmény halta meg Törökországban, de feltettem ugyanerre a polcra.

a holokauszt-tagadó vizont azt mondja, hogy ha ez szörnyű, az csak a számokból következik és már arra is onanizál, ha 6 millió helyett csak 4 milliót dob ki valakinek a számológépe. ez a szánalmas. ha nem erre kezdenének élvezkedni, szerintem teljesen békésen lehetne élni mindenkinek az életét.

futura 2009.04.16. 15:11:58

Végig olvastam a blog bejegyzést és a hozzászólásokat, de minek.
Hihetelen, hogy 2009-ben Európa közepén ez még téma.
Igaz ez már történelem, de nem olyan régen történt, hogy ne látnánk világosan mi történt.
A XX. században a bürokrácia minden állampolgáráról pontosan tud mindent. Nem lehet, nemhogy milliókat, de pár embert sem " eltüntetni".
De hát akinek zsigerből van meg a gyűlölet, ott nem lehet érvelni.

Dr.Bio74 2009.04.16. 15:12:11

@Gonosz Nyuszi:

Ezt gondold át ! Szerinted, tényleg mindenki a frontra ment?

nemkuntakinte 2009.04.16. 15:13:26

Igazad is lehetne akár BK.
De szerintem sokkal szánalmasabb és szemetebb dolog valamiért nyávogni és kollektív emlékezést erőltetni,ugyanakkor mással megtenni.
A náciknál is volt egy könyv,csak nem Talmud volt a címe.Ők abból tanultak.
Azt meg,hogy demagóg,hagyjuk!

BKV reszelő 2009.04.16. 15:14:27

Kit érdekel manapság a holocaust ?! Senki nem él már szinte abból a korból, viszont manapság van elég bajunk és ez fokozódni fog. Most már eleget néztük a visszapillantó tükröt, nézzünk most már előre inkább.

Rabbibá · http://rabbibacsi.blog.hu 2009.04.16. 15:14:35

bigC, ország nélküli nép? Ezt hol olvastad? A Gede testvérek egyik kiadványában? A Szentföldön a zsidók voltak az elsők, aztán kiüzték őket a palesztinok. A zsidók most hazatértek, bár kétségtelen, hogy módszereik és felfogásuk erősen idézi az egykori Németország módszereit és felfogását.

Minden esetre senki ne érezze magát bűnösnek, mert a bűnösök már mind meghaltak.

A mádia pedig csak akkor tud butítani, ha nézed.
A bank csak akkor veszi el a pénzed, ha megkéred rá őket.

Amúgy a zsidó mártírok - akik immáron fél évszázada halottak - mennyiben tehetnek az "Amennyiben..." kezdetű állapotfelméréseidről?

Ratius 2009.04.16. 15:15:55

Néhány megjegyzés az eldurvuló vitához:

A ,,sonderkommando” kifejezést magam sem gondolom pontosnak, de lényegesnek sem tartom . Csak abban az értelemben használtam, amelyben logikusan értelmezhető: különleges egység, vagy valami hasonló. Hozzátéve, hogy a ,,sonder” előtagot a náci eufémizmus nagyon gyakran használta a gyilkolással összefüggésben, sonderbehandlung, sondertruppe, sonderlosung…

Az áldozatok számát teljességgel lényegtelennek tartom. Egyetértek azokkal, kik úgy vélik, nincs kicsi vagy nagy népirtás. Az áldozatokat nem kilóra mérik. A kérdést csak azért hoztam szóba, hogy rámutassak a holokauszt-megemlékezés súlyos problémájára. Ha ugyanis embereket öltek, akkor szörnyű gyilkosságsorozat történt. Ha zsidókat öltek, akkor azon túl, hogy szörnyű gyilkosságsorozat történt, érvényes a zsidók-nem zsidók megkülönböztetés. Szerintem pedig nem érvényes.

A többször felvetett Trianon-emléknap, meggyőződésem szerint éppen olyan céltalan és gonosz gondolat, mint a holokauszt-emléknap.

Izgalmasabb kérdés az, hogy míg a német zsidótörvények egy részét már 1935-ben meghozta a német parlament, addig a zsidóság meggyilkolására csak 1941 után került sor. A közbülső hat esztendőben ugyan folyamatosan romlott a zsidóság helyzete Németországban, mégsem volt lehetősége arra a rezsimnek, hogy megölje ezeket az embereket. Ezért merem azt állítani, hogy a holokauszt közvetlen kiváltója, vagy pontosabban a holokausztra lehetőséget adó helyzet a háború volt, azaz csak a szabadjára engedett gyilkolás körülményei között merülhetett föl az, hogy ártatlan és békés embereket tömegesen lemészároljanak. Hozzátenném, hogy hasonló helyzetekben e lehetőség hasonlóan merült föl a történelem folyamán, vagy a jelenkorban.

A felelősség az iménti kérdéshez is kötődik. Az, hogy valaki nem szereti a zsidókat, hülyeség ugyan, de ettől még nem lesz potenciális gyilkos az illető. Az, hogy sokan közreműködtek az üldözöttek deportálásában még nem teszi őket felelőssé a halálukért. Az a borzalom ugyanis, ami a megsemmisítő táborokban történt, nyilvánvalóan elképzelhetetlen (volt) a józan ész számára. Ha hallott is mendemondákat a magyar csendőr a zsidók sorsáról, valószínűleg nem hitte el, mert nem lehetett elhinni. Gyerekek, asszonyok, öregek szisztematikus meggyilkolása egyszerűen elképzelhetetlen. Hogy mégis megtörténhetett, az nem azoknak a bűne, akik képtelenek voltak elhinni, hogy megtörténhet, hanem azoké, akik kitervelték és végrehajtották.

szab_b 2009.04.16. 15:18:42

@Rabbibá: Hát ez az első dolog azért veszélyes... mert akkor ennyi erővel minden nép követelhetné magának "ősei" nem ősei, meg a mittomén milyen földeket, mert ott ők voltak az elsők...stipistop, duplastipistopi...

min 2009.04.16. 15:19:15

@bigC: Te melyik bolygón élsz?

cotti 2009.04.16. 15:20:21

@Bio74: Aha. És ki dönti el, hogy valakinek kételkedő viselkedése a tények megismerésére irányuló akarat? Netán a 'független' bíróság?! Én azért remélem, hogy az ilyen idők egyszer és mindenkorra elmúltak.

Akkor vegyük pédaként a kommunizmust, melynek nevében -hatalmas területen- szerintem milliók haltak meg, milliókat öltek meg. X másik személy szerint meg "a kommunizmus az egyetlen jó és üdvözítő eszme, csak szép és jót hozott, és nem milliókat öltek meg a nevében, hanem 'csak' százezer embert és különben sem halomra lőtték őket, hanem egyszerűen nem csak éhenhaltak."

Egy általad jónak tartott világban én ezek után futhatnék a bíróságra, hogy van itt egy ember, aki vitatja a kommunizmus áldozatainak számát és ezért sürgősen be kéne zárni.

Szerinted ez normális, szép új világ lenne? Szerintem egyáltalán nem. Szerintem ez lenne a vég.

nemkuntakinte 2009.04.16. 15:21:41

@Ratius: "Az, hogy valaki nem szereti a zsidókat, hülyeség ugyan, " Nem hülyeség, nevelés,tapasztalat,divat ,bármi más,de nem hülyeség kérdése. Ne hülyézz má' le,jó!

jo.e 2009.04.16. 15:22:29

@BK: Nem. Az én szememben a h. tagadó nem onanizál a számokon. Sztem azt mondja, hogy nem volt egységes előre megfontolt terv N.o-ban a zsidóság kiirtására. Nem voltak pl. gázkamrák, nem volt emberbőrbe kötött könyv és egyéb ilyen dolgok. Az biztos, hogy nem bántak kesztyűs kézzel a zsidókkal, sem más "rendszerellenséggel", de semmi "extra". Pláne nem, amin 60+ évig kellene rugózni.
pitiánernek tűnhet pl. a gázkamrák folytonos előcitálása, de most őszintén, te el tudsz képzelni deszkából épült gázkamrát?

Rabbibá · http://rabbibacsi.blog.hu 2009.04.16. 15:22:37

@szab_b: Persze, ez jobbára - részemről legalábbis - bizonyíthatatlan, hiszen nem vagyok történész és az is igaz, hogy ezen az alapon bármelyik nép, törzs, csoport elkezdhetné a III. Világháborút. Én csupán a hazátlan nép kifejezést találtam kissé ingatagnak.

Gyakorlatilag épp ez a nép az, amely mindenütt otthon van. :) Gondolom, egyesek számára ez is gond, de ezzel ne foglalkozzunk.

Dr.Bio74 2009.04.16. 15:22:52

@nemkuntakinte:

Ez a megemlékezés a MI megemlékezésünk, mert mint az író is lekörmölte, azon túl, hogy zsidók voltak, magyarok is. Amikor megemlékezel és elfogadod a történelem ezen szörnyűségét, nem saját bűnősségedet vallod be, hanem saját kis egyéni felelősségedet érezheted meg, amikor megemlékezel róla, nem Izraelnek fizetsz kárpótlást, hanem elveted a csíráját annak, hogy legközelebb felismerd a szörnyűséget és útját álld. Tagadhatod is persze, mert nem fogadod el a bizonyítékokat, de tagadhatod azért is mert elfogadod a történteket. Az előző esetben inkább csak meggondolatlan vagy, mert a palesztin gyilkosságokat, a hutu-tuszi vérengzéseket, a dél-szláv förmedvényeket és még sok minden mást elfogadsz, de ezt nem. A második esetben pedig, erre válaszolj magadnak te.

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.04.16. 15:23:16

@Rabbibá: Miért KELL nekem megemlékeznem halott zsidókról ? Miért kell minden évben ezzel foglalkozni ilyenkor ? Mi közünk van nekünk magyaroknak ehhez ? Miért ettől hangos minden ? A fél évszázada meghalt zsidók azok akik semmiről nem tehetnek, de valahol azt gondolom képmutatás, hogy szánalmat ébresztenek bennünk, miközben ők maguk irtják a palesztínokat. Azokat a palesztínokat akiknek még csak hadserege sincs.. Izrael meg a világ egyik legmodernebb hadseregével támadja ..

BK 2009.04.16. 15:24:24

@Ratius: ahogy te is írod, a Wiesenthal-központ se mondjuk államvasúti dolgozókat üldözött, vagy egy-egy mezei csendőrt, hanem a tábori tiszteket meg azt a nyilast aki a Dunába lődözött. és ez így helyes. ezt akkoriban tényleg nem lehetett elhinni.
de ettől még az egyéntől szinte független tulajdonságok alapján való szelektálásról beszélni kell. ezért kell holok.-emléknap és komm.-emléknap.

+a vitához: könyörgöm, Izraelt ne keverjük már bele! :-)

sprenczl 2009.04.16. 15:24:44

Zsiráfék még a Káin-Ábel és az Özönvíz sztorit is csak lenyúlni tudták. Még történelmük sincs, nem véletlenül vagonírozták be őket olyan simán, hisz Dávid épp szabadnapos volt abban a 2-3 évben...
Járt a pofájuk Berlinben, aztán 1x csak megszívták.

kultúrterrorista (törölt) 2009.04.16. 15:26:58

Ha zsidólennék, azért Horty-ról nem emlékeznék meg.
S mi magyarok szinte kizárólag a kudarcainkra emlékszünk... ez nem beteges?
Mi is mindig az áldozatosdinkal vagyunk elfoglalva....

"íííííHiszen az NSDAP-tag müncheni cipész, vagy a nyilas őrvezető soproni házmester az esetek többségében semmit nem tudott arról, milyen sors vár a zsidóságra. A gyilkosságokra azonban néhányan parancsot adtak, mások pedig végrehajtották ezeket. Nos, ők és csakis ők a felelősek a holokausztért. Senki más. "
És egész Európa kussolt, főleg az "előkészületek során" és "bűnösök közt cinkos, aki néma". Ez a valódi rettenet ebben a történetben. Senki se gondolta volna, hogy a hallgatás, a nem tenni semmit is lehet "bűn"

BK 2009.04.16. 15:28:00

@bigC: neked KELL megemlékezni a holokausztról? hol dolgozol? valami zsidó közösségi házban, vagy mi? :-) ha gimis vagy, egy óráig bámulhatod a csicsergő madarakat a fákon, ha nem érdekel. ha meg nem vagy gimis, akkor dolgozhatsz meg kimehetsz a parkba frizbizni. vagy berángatott valaki téged egy zsinagógába és rádparancolt, hogy vágj bűnbánó képet?

Rabbibá · http://rabbibacsi.blog.hu 2009.04.16. 15:30:03

@bigC: Ezt miért tőlem kérdezed? Felőlem akkor és arról emlékezel avagy nem emlékezel meg, amiről csak akarsz. Most sem rángatott ide senki, hogy ebben a diskurzusban márpedig részt vegyél, igaz?

A magyaroknak semmi közük semmihez. Ez tény, hiszen nem mint nagyhatalom, hanem mint rabszolga állam szolgálta ki a náci igényeket annak idején, így kényszer alatt cselekedtek akkoriban. (Ne feledkezzünk meg azokról a magyarokról, akik önfeláldozó módon testvérek ezreit mentették meg a vészkorszakban!!!!) Én nem gondolom, hogy a magyar ebben a kérdésben bűnös nép lenne.

Szerintem sokan pont ugyanúgy húzzák magukra a kolektív bűnösség elvét, mint sok zsidó a soa mártíromságát. Mindkettő hülyeség természetesen.

A fél évszázada halott zsidók pedig nem írtanak palesztínokat. :)

Komolyra fordítva: Persze, képmutatás. No de erről teszem azt egy magyarországi zsidó mit tehet? A palesztin hadsereget pedig úgy hívják, hogy HAMASZ. ;) Képletesen szólva persze.

Egy kérdés: Történelmi eseményeket vajon semmissé tesz a jelen kegyetlenkedése?

gulasZuppe 2009.04.16. 15:30:45

az egész úgy kezdődött hogy mózes napszúrást kapott a sivatagba :) és mi lett belőle...

--

a megkülönböztetést egyébként "ők" kezdték a nacik meg pont ezt fordították ellenük

Werwolf 2009.04.16. 15:31:48

ket überliberalis demokrata feljebb lesotobazott, lebunkozott, mert unni mereszelem a holo-temat, mivel semmi közöm hozza.

El nem tudom mondani, hogy mennyire nem erdekel a velemenyük.

Fletot ideznem: el lehet menni...

Gonosz Nyuszi 2009.04.16. 15:32:50

@Bio74: Nem mindenki, ez egyértelmű.
Vagy én azt írtam volna?

winerprince 2009.04.16. 15:33:19

@tundrazuzmo: "Magyarországon az 1941–45-ös határokon belül a háború előtt mintegy 900 000 zsidó élt, a háború végére 255 000-en maradtak.[35]" Valamiért nagyon jól érezték itt magukat az antiszemita magyarok között....

sourcerror 2009.04.16. 15:33:37

@ibn_battuta: Grammatika nácik a nácik ellen, oh beh szép! Hozod az agyhalott droid szintet. Gratulálok.

Sájgec 2009.04.16. 15:34:21

@bigC: Ameddig hülye vagy, addig nem lenézni foglak, hanem sajnálni.
Már kedvem sincs igazán, de azért hátha:
1) Ha azt mondod "a zsidók palesztinokat írtanak ki", akkor azt a kollektív bűnösségi elvet vallod, amit ugye annyira megvetsz. Arról most nem is vitázunk, hogy valójában mi történik.

2) Persze hogy gójnak tartanak téged, hiszen nem vagy zsidó. Ez nem értékítélet, te szerencsétlen tulok. Olyan mint az ógörög peroiokosz, a körülöttünk élők elnevezés. Honnan veszed, hogy lenéznek?
3) Tehát minden bank zsidó tulajdonú, és explicite a te pénzedre utazik? Pajtás ez szánalmas!
4) A média teljes egésze zsidó? És ha nem, akkor melyik része nem? Mindenesetre nálad szép munkát végeztek, nem?!
5) Te úgy érzed bűnösnek állítanak be téged ezen a napon? Kicsoda?
6) A hazaszeretet, a történelem szeretete, és a nemzeti jelképek szeretete miatt nem vagy náci, de az általabb fentebb felsorolt 5 pont miatt kétségtelenül egy szerényképességű, előítéletes, hiszékeny, kisebbrendűségi komplexusos, a náci ideológiához erősen vonzódó embernek tartalak.
Bocs. Győzz meg, hogy nincs igazam!

Dr.Bio74 2009.04.16. 15:36:29

@cotti:

Ügyes, és erkölcsi alapon támadhatatlan. Nem is kívánok vitázni ezen a ponton, mert igazad van.
"És ki dönti el, hogy valakinek kételkedő viselkedése a tények megismerésére irányuló akarat? Netán a 'független' bíróság?! "

Nem, nem, az egyénnek kell megítélnie, hogy a kételkedés milyen irányultságú, ha van hozzá megfelelő IQ -ja.

Sájgec 2009.04.16. 15:36:42

@Werwolf: Né' má'! Visszajött a vérfarkas.
"Ist Ihnen Hölderlin ein Begriff?" - csak hogy klasszikusokat idézzek.
Mindegy, úgyse érted.

gulasZuppe 2009.04.16. 15:38:01

Igaz az csöppet feltünő hogy arányaiban igen sokan voltak a "nagyon ellenséges" lékgörben...

Kossuth óta nagyon jól elvoltak...de ezek a fránya magyarok nem hagytak élni őket...csak madj egymillóan lettek :)
Magyar lett a bűnbak a hazájában, ilyen se volt még másutt...

Werwolf 2009.04.16. 15:38:48

sajgec, te szerencsetlen,
ne erölködj.

Olvastam.

Tovabbra is jolesöen leszarlak.:))

forumuser 2009.04.16. 15:39:07

@sourcerror
"Én viszont azt nem értem, hogy miért kell az ilyen embereket börtönbe zárni. Lásd Franciaország pl."

Azt én sem.

Rabbibá · http://rabbibacsi.blog.hu 2009.04.16. 15:39:35

@Sájgec: Kedves testvérem, a gój kifejezéssel kapcsolatban azért óvatosabban bánnék egy ilyesféle vitában. Nem tudom, menyire vagy hithű és mennyire ismered a nyelvet, minden esetre épp ennek a kifejezésnek az értelmezését talán nem feszegetném. (És most a jelenlegi felhangjára gondolok, nem pedig a kezdeti, több ezer évvel ezelőtti alakra!)

Minden más stimmel, bár én a vitapartner ilyesféle jellemzésétől tartózkodnék. Ahogy ítélsz, úgy ítéltetsz.

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.04.16. 15:39:43

@Rabbibá: Persze, történelmi eseményeket nem tesz semmissé.. Tudom, sokan haltak meg olyanok akiknek nem kellett volna.. de akkor sem helyes kérni azt h emlékezzünk miközben ugyanez a csoport majdnem hasonló módon ugyanolyan ártatlan embereket öl meg..
Szerintem az lenne a leghelyessebb ha a zsidók magukban emlékeznének meg.. de ez csak magánvélemény

sourcerror 2009.04.16. 15:40:33

"Persze hogy gójnak tartanak téged, hiszen nem vagy zsidó. Ez nem értékítélet, te szerencsétlen tulok. Olyan mint az ógörög peroiokosz, a körülöttünk élők elnevezés. Honnan veszed, hogy lenéznek?"

www.youtube.com/watch?v=15xbtK7r-SA

Nem akarok ezzel általánosítani, de miért pont a zsidók lennének mentesek az ethnocentrizmustól (nem tudom lehet-e ezt nacionalizmusnak hívni, de a terminológia mindegy is)?

KaraSaraqan 2009.04.16. 15:42:05

@tundrazuzmo: Köszönjük a beveztést a hivatalos dogmatikába.

Nézzük először tágabban:
Bármilyen történelmi esemény megkérdőjelezését törvénnyel szankcionálni azt erősíti, hogy legalábbis valami bűzlik a hivatalos verzió körül. Ha ez ráadásul nem egy diktatúrában, hanem egy elvileg a szabad véleménynyilvánításra, szólásszabadságra, egyenlőségre épülő kultúrában, társadalomban van így, akkor ott már nem "bűzlik valami", hanem egyértelműen büdös. Azt jelenti, hogy a hivatalos verzió hamis. Különben nem kéne törvénnyel szankcionálni.

Nézzük szűkebben:
1. Auschwitznál a hivatalos áldozatok számát jelölő táblát lecserélték, a korábbi 4 millió helyett csak 1.1 millió halott szerepel.
2. Több egykori tábornál a mai napig nem végezték el a feltárásokat, van olyan tábor, ahol fizikai lehetetlenség, hogy néhány ezer embernél többet öltek volna meg és temettek volna tömegsírba.
3. A hatmillió áldozat eredetileg propagandaszövegben fordult elő.
4. Volt olyan tábor, ahol a szovjetek elől menekülő német őrökkel tartott minden járóképes (zsidó) fogoly is.
5. Több felvételről is kiderült, hogy hamisítvány, illetve szándékosan kisebb részt mutattak meg belőlük, így eltorzítva az eredeti eseményeket.
6. Több holokausztmemoárról kiderült, hogy szándékos hamisítvány, Anna Frank eredeti naplója jól felismerhetően két személy alkotása (Anna esetleg skizofrén lett volna?), továbbá a valóság és a visszaemlékezések több ponton is eltérnek. Pl. a füstöt-lángot okádó krematóriumkéményekről. A légifelvételeken egyszer sem látni füstöt Auschwitz kéményei felett, illetve a krematóriumok típusa miatt amúgy is füst nélkül égtek el a holttestek.
7. Az nem gázkamra, ahol ablak van, az ajtón kémlelőnyílás, és zuhanyrózsák vannak a csövek végén. Az tisztálkodóhelyiség.
8. A ciklon-b ruhatetűirtó szer volt eredetileg, és a ruhák fertőtlenítése közegészségügyi előírás volt, mivel több betegséget is terjesztettek. Mérgező mivolta miatt 24 óráig nem volt látogatható (gázmaszk nélkül) az a helyiség, ahol használták.
9. a krematóriumok nem üzemelhettek napi 24 órában, heti hét napot, mivel tönkrementek volna. Rendszeres takarításra, karbantartásra szorulnak. Ráadásul a szükséges tüzelőanyag a háború végén nem is állt volna a németek rendelkezésére akkora mennyiségben, hogy 24/7-ben égessék a testeket folyamatosan. DE még ha így is lett volna (ami teljesen ellentmond a valóságnak), akkor sem lehetett volna annyi holttestet elégetni bennük, amennyit a hivatalos verzió állít.
10. A keleti területek táborait szinte mind a szovjetek szabadították fel, márpedig ők minden alkalmat megragadtak a németek befeketítésére.
11. egyetlen hivatalos irat sincs, ami a zsidóság tömeges megsemmisítését parancsba adná.
12. Auschwitzban uszoda, bolt is rendelkezésre állt a foglyoknak, akik a munkájukért helyben elkölthető pénzt kaptak.
13. A kényszermunkatáborok nem szanatóriumok voltak, hanem azok, amik: kényszermunkatáborok. Természetes, hogy ezrek vesztek oda ennek köszönhetően. Ugyanakkor a áború vége felé az élelem- és gyógyszerhiány miatt többek között tífusz, skorbut, kolera tizedelte mind az őröket, mind a foglyokat.
14. Akkoriban az adott körülmények között a járvány megfékezésére csak egy módot ismertek: minden halottat el kellett égetni.

hamisított kép:
www.codoh.com/revision.html

15. Amiről bebizonyosodott, hogy propagandisztikus hamisítványok:
- lámpaernyő emberbőrből/hajból
- szappan foglyok zsírjából
- zsugorított zsidó fej

Konklúzió: a Holokauszt nem úgy, nem abból az okból és nem olyan mértékben történt meg, ahogy beállítják.

A szövetséges országok ugyanúgy felelősek a zsidók sorsáért, mivel pl. nem engedélyezték a bevándorlást Palesztinába, vagy mint a semleges Svájc, számos embert visszafordítottak a határról, vagy mint a SzU, rengeteg zsidót maguk deportáltak a Gulagokba.

A Holokauszt elnevezés is hibás: teljesen elégő áldozatot jelent, holott a zsidókat sem nem tekintették áldozatnak a nácik, sem nem pusztították el a teljes zsidóságot, és főként nem tűz okozta az áldozatok halálát.
Az igazi Holokauszt Drezda terrorbombátása, vagy Hiroshima és Nagasaki pusztulása volt.

A Soá ennek ellenére megtörtént, felfogható népirtásként, de sem akkor, sem most nem jelentősebb, kegyetlenebb, vagy fontosabb, mint más, huszadik századi népirtás.

Manapság még annyira sem: nem számít a biológiai származás, tehát nem tehető különbség az egyes népirtások áldozatai között.

Az örmény népirtás pontosan ugyanolyan minden tekintetben, mint a zsidó népirtás, vagy a gázai palesztin népirtás.

Werwolf 2009.04.16. 15:44:49

egyebkent: "Ist Hölderlin Ihnen unbekannt?"

faszfej...

KaraSaraqan 2009.04.16. 15:45:30

@Rabbibá: A Szentföldön a kánaániták (filiszteus -> palesztin. PhLST-PLST) voltak az elsők, tőlük vették el a Biblia szerint a zsidók a földet (valójában lassú beszivárgás, fokozatos, többnyire békés betelepülés zajlott). Most ráadásul kétezer év után követelték vissza. Ezzel az erővel a római birodalom legfőbb örököse, Olaszország visszakövetelhetné Pannóniát, vagy az Inkák leszármazottai az Andok vidékét.

Dr.Bio74 2009.04.16. 15:47:44

@Sájgec:

Na én ehhez fáradt vagyok, üdv és további szép napot mindenkinek.

Jah, nyuszi:

Ha nem mindenki ment ki a frontra, csak mondjuk a lakosság 2-3 százaléka, akkor azért maradt otthon tiltakozni képes lakosság bőven, ergo nem a létszám hiány miatt lehetett véghez vinni a megtörténteket. Mondom ezt úgy, ismételten, hogy nem tekintem az akkori magyarságot kollektívan bűnösnek. A házmestert aki aljas módon feljelentette a zsidó cipészt, akihez esetleg 5 éve hordta a cipőit igen.

cotti 2009.04.16. 15:48:53

@Bio74: 'az egyénnek kell megítélnie, hogy a kételkedés milyen irányultságú, ha van hozzá megfelelő IQ -ja.'

Akkor helyben is vagyunk, ezért sem szabad ilyen kérdéseket törvényileg szabályozni. Kételkedni pedig had legyen joga mindenkinek. Én voltam Auswitzban, voltam Anna Frank házában. Sokkoló és elgondolkodtató élmény volt mindegyik, hiszen emberekről, tragikus emberi sorsokról van szó.

Viszont az, ahogy ezt a tragédiát manapság ki- és felhasználják, az nem tetszik. Nem tetszik, hogy híres túlélők agyonszajkózott történeteiről derül ki, hogy kamu. Nem tetszik az sem, hogy kötelezően, dogmaként KELL hinni egy történelmi eseményben.

Folytathatnám a sort, de a legfontosabb: az főleg nem tetszik, hogy ha valaki ezeknek a gondolatainak, kételyeinek hangot ad, az egyből náci meg fasiszta lesz.

Elektro (törölt) 2009.04.16. 15:52:25

Legyen az év vmelyik napja a tatárjárás és/vagy a török hódoltság emléknapja a világon. Aki nem ért egyet, vagy beledumál, az megy a bíróságra, sittre, bitófára! És kuss az egész világnak!

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.04.16. 15:53:20

Hogy ez a téma milyen sikert arat, ahányszor feldobja valaki...

KaraSaraqan 2009.04.16. 15:54:07

@Rabbibá: valóban otromba kifejezés a "hazátlan nép" főként annak ismeretében, hogy a zsidóságban kollektíven jelen volt a "távoli haza, a visszatérés földje" képzete még kétezer év múltán is. Az, hogy momentán nem ők laktak ott, nem tette őket hazátlanná, ahogy Erdély sem lesz soha Románia szerves része (ahogy Magyarországé sem. Erdély szinte mindig autonóm államisággal, vagy ahhoz hasonlóval rendelkezett).

Gonosz Nyuszi 2009.04.16. 15:55:09

@Bio74:
" A házmestert aki aljas módon feljelentette a zsidó cipészt, akihez esetleg 5 éve hordta a cipőit igen.'"

Nos, ebben igazad van. Viszont azt is tegyük hozzá, hogy az egyszerü emberek nem gondolták, hogy kiirtani viszik a zsidókat. Persze, most jöhetsz azzal, hogy voltak akik megszöktek a lágerekből, és elmondták mi folyik ott.
De tudták már akkor, mi az urban-legend, csak szavuk nem volt rá. Aztán kiderült, hogy az azért nem volt annyira "legend". De még akkor sem merték elhinni, hogy az ember ilyesmikre képes.

Rabbibá · http://rabbibacsi.blog.hu 2009.04.16. 15:57:28

@KaraSaraqan: Biztosan igazad van, nem tudom vitatni. Azonban nem a múltban élünk és mint láthatjuk, ha nem sikerül megegyezni valamiféle kompromisszum mentén, néhány évtizeden belül nem kell aggódnunk mindezen, mert nem lesznek vitapartnerek.

Ezt nem a kárőrvendés mondatja velem, hanem a napi tények. A zsidókat nem lehet ősi jogon elűzni onnan, ahová most már tartoznak. Ezt azért be kéne látni. Ha valaki nem látja be, akkor a kiűzetésüket pártolja, azon keresztül pedig valami visszavonhatatlant.

Szerintem ez világos. Kell Izrael és kell Palesztina. És elsősorban a palesztinok érdeke, hogy e kérdésben mihamarabb megegyezés szülessen.

KaraSaraqan 2009.04.16. 16:04:43

@Rabbibá: csakhogy. Csakhogy a Holokauszt hivatalos verziója (ne feledjük, eredetileg 6, sőt, 8 millió áldozatról, teljes népirtásról, stb. beszéltek) volt az, ami végül jogalapot teremtett Izrael létrehozására és ez az egyik legfőbb gazdasági és politikai aduász a szó szerint dollár tízmilliárdok kiköveteléséhez mindenféle kárpótlási és egyéb jogcímen. A kárpótlások nagy részét nem is az áldozatok kapták és kapják, hanem a szó szerint belőlük megélő mindenfajta alapítványok, múzeumok, szervezetek.

Én egyetlen túlélőtől sem sajnálok egy fillért sem, de a mindenféle szervezeteknek egy fityinget sem adnék. Őket miben is kéne kárpótolni? Ők milyen szenvedéseket, veszteségeket is éltek át?

Ráadásul izrael megalakulása körüli viharos években számos olyan szégyentelen esemény történt, ami miatt a megbékélés szinte lehetetlen.

Tudtad, hogy az egyik első terroristacsoport, az Irgun, zsidó volt? Vagy azt, hogy őslakosok százezreit üldözték el?

Ha anno mind Anglia, mind a cionisták (értsd: Izrael újraalapításáért és a kivándorlásért küzdő zsidó szellemi irányzat) megfelelően állnak a kérdéshez, akkor egyrészt nincs Soá, másrészt nem üldözik el az őslakosokat, harmadrészt azonnal létrejön mind a palesztin, mind a zsidó állam.

FutballIsten 2009.04.16. 16:07:58

Gartulálok a blogírónak, hogy ezeket a gondolatokat le merte írni vállalva a megbélyegzést.

Egy apró megjegyzés az írástól függetlenül: Magyarországon nem volt holocaust.

sanyix 2009.04.16. 16:08:36

undorító egy dolog ez a megemlékezés... annak fényében, hogy ehhez képest semmi megemlékezés van a komcsik áldozatairól, pedig ott nyugodtan meg lehet szorozni az összes állítólagos kiirtott zsidó áldozat számát, hogy kijöjjön az amennyit a komcsik öltek meg. Ők nem voltak emberek? Őket szarjuk le? Csak a zsidók a lényegesek?

Apropó zsidók... kik is lőtték anno halomra géppuskákkal a házaikból szó szerint kifüstölt palesztínokat? És kik is teszik ugyanezt tankokkal, és repülőkkel ma is, az aduász a terrorfenyegetés kártya bedobásával? Kik is robbantgatták fel az angol helyőrségeket? Igen igen, a zsidók!

SEMMIVEL SEM KÜLÖNBEK AZOKTÓL AKIK ŐKET IRTOTTÁK! (és valószínűleg nem dobokockával dobták ki azt hogy ez legyen az a nép amit több ezer éve folyamatosan üldöznek... hanem tettek érte pár dolgot).

krtek 2009.04.16. 16:08:51

Szerintem inkább, aljas politikusok miatt áldozattá vált szerencsétlenek emlékére kellene egy napot kinevezni, minden országban. Az ünnepség csúcspontjaként, katonai tiszteletadással felkötnék a legtöbb szavazatot kapott aktuál-rongyembert.

Lenne ám egyetértés a mutyis szarházik között az elutasítás ügyében, még nagyobb mint a juttatások megszavazásakor.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.04.16. 16:09:19

Ismerek olyan elvakult személyt, akivel ha most valaki közölné, hogy büntetlenül leöldökölheti a zsidó/kínai/stb. ismerőseit, akkor zokszó nélkül megtenné. Semmi nem változott, az emberek ugyanolyan sötétek maradnak. Pszichológusok szerint valamely kisebbség gyűlölete társadalmi "igény", amelyet ügyes politikusok jól tudnak irányítani, az aktuális céloknak megfelelő módon. Ezért is kidobott szó ilyenről vitatkozni.

andrush 2009.04.16. 16:10:31

Ez a poszt kábé semmiről nem szól, de arra tökéletesen jó, hogy index címlap legyen. Tipikus nethuszár production...

Drang 2009.04.16. 16:14:00

Moldova György valamelyik művében két, a háborút éppen túlélt zsidó szereplő párbeszéde valahogy így hangzott:
„- Uram! A zsidó nép tiszteletet érdemel a szenvedéseiért!
- Tiszteletet? Miért? Ha valaki direkt szenvedni akar, az hülye, ha meg muszáj neki, abban nincs semmi érdem.”

brahamb 2009.04.16. 16:22:44

@KaraSaraqan: igen, a zsidók nem a közel-keletről származnak. Egyiptomban (észak-Afrika) éltek azelőtt

Foxika 2009.04.16. 16:24:24

Érdekességképpen adnék egy linket, hogy mi is történt ott Auswitzban.

Az érdekesség az benne, hogy a bejáratnál lévő táblát 2 hónap alatt lecserélték. Az egyiken az állt, hogy "Itt végeztek ki gázkamrában több mint 4 millió zsidót", ma az áll a táblán - legalábbis tavaly októberben az állt - " Itt végeztek ki gázkamrában 1 millió zsidót" . No ez egy kicsit sántít. És ha hozzávesszük a zsidók pénzéhességét és mellétesszük a kártérítési igényüket az Ő általuk kreált Holokauszt szóhoz, akkor mindjárt világosabban látjuk egy kicsivel a helyzetet. És mi az, hogy általánosan elfogadjuk a holokausztot? Emberek bizonyítékot keressünk, ne csak a zsidókat hallgassuk meg, hanem a még esetlegesen élő német katonákat is. Tudnak érdekes dolgokat mesélni. Például a zsidók miért féltek jobban a "felszabadító" orosz katonáktól mint a "GÁZOSÍTÓ" németektől? Miért nincs csak egyetlenegy fénykép sem a gázkamrákról?? Miért van az, hogy az auswitzi múzeum vezetője ellentmondásba keveredik saját magával? Miért van az, hogy több ciklon b gázt(?) használtak fertőtlenítésre a németek, mint emberölésre? Aki élelmiszeriparban dolgozik az találkozott már evvel a ciklon b nevű méreggel és fertőtlenítővel. Ezt használják - illetve ennek egy módosított és erősített változatát - a csótányok és egyéb bogarak ellen.

Jómagam 2 hónap alatt 2x fordultam meg 2 "haláltáborban", Dachauban például ki van írva az állítólagos gázkamrában egy táblára, hogy "soha nem volt használatban".

Ez nem érdekes?
Én nem vagyok ellene az emléknapnak, csak furcsálom, hogy olyan kártérítési pénzeket fizettek ki eddig és fognak ezek után is fizetni egy olyan népnek, akinek ha kimondod a nevét megbélyegeznek, hogy antiszemita vagy, hogy csak na. Emberek nézzünk szét a világban!! A legtöbb média - írott és egyéb (tv) - a legtöbb bank - sőt szerintem az összes - mind, mind a zsidók kezében van. A legtöbb kormányt a zsidók pénzelik. Ebben nagyok semmi másban. Abban nagyok, hogy kihasználják az embereket, olyan kölcsönöket adnak, aminek a dupláját - és akkor még összetehetik az emberek a kezüket - kell visszafizetni.

Lehet most azt mondani, hogy ez nem igaz, de csak utána kell egy kicsit olvasni. Itt vannak nálam jóval okosabb emberek, miért hagyják, hogy megvezessék őket? Miért hagyjuk megvezessenek minket? Miért kell az országot eladni a zsidóknak?

Még tudnám folytatni, de nem mondok többet. Olvassátok el a linket.
www.radioislam.net/hu.htm

brahamb 2009.04.16. 16:25:38

@espadazo: nyugi, van egy csomó, aki a magyarokat is leölné

ebben nincs hiány: minden népet valaki ki akar írtani

brahamb 2009.04.16. 16:33:49

különben szerintem maga a megemlékezés, ha saját körében csinálja valaki, semmi gond sincs

sokkal nagyobb gond az, hogy a költségvetésből ma is 10 millió dollárokat ad a magyar állam erre hivatkozva olyanok pénzéből akik nem tehetnek róla hogy megtörtént (mert még nem is éltek akkor), olyanoknak akik nem is voltak részesei az egésznek (esetleg ők sem éltek akkor)

forumuser 2009.04.16. 16:39:05

"és valószínűleg nem dobokockával dobták ki azt hogy ez legyen az a nép amit több ezer éve folyamatosan üldöznek... hanem tettek érte pár dolgot"

Aha, csak ez olyan, mintha mi meg robbantgatnánk a törököknél, mert mekkora rohadékok voltak ötszáz évvel ezelőtt...

sanyix 2009.04.16. 16:39:48

@trollkotze: nem, nem olyan. Kurvára más...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.04.16. 16:41:34

Na, akkor jó lenne tisztába kerülnöm a pontos származásommal, nehogy rossz társaságba keveredjek :-/

Freebird 2009.04.16. 16:42:39

Egy picikét árnyalnám a képet Izrael-Gáza ügyben.
Keresztények, zsidók, muszlimok. Együtt.

www.youtube.com/watch?v=hmJt33TmAKg&feature=related

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.04.16. 16:43:50

De ha kapok megrendelést egy ilyen megemlékezésre, akkor addig zsidó leszek.

Foxika 2009.04.16. 16:45:50

„Nem volt elgázosítás Dachauban“


Evvel a címmel jelent meg 1960.8.19-én a „Die Zeit” c. lapban Martin Broszatnak, a Müncheni Jelenkortörténeti Intézet (Ifz) munkatársának (későbbi igazgatójának) állásfoglalása:

"Gaskammer" war nie in Betrieb

Dachau gázkamrája:
"nem volt üzemben"

„...Sem Dachauban, sem Bergen-Belsenben, sem Buchenwaldban nem gázosítottak el zsidókat vagy más foglyokat...“[9].

Ezzel a szűkszavú megfogalmazással az IfZ igazgatója beismerte, hogy mindaz, amit 15 éven keresztül a birodalom határain belül lévő koncentrációs táborokról mondtak, nem volt egyéb, mint ellenőrizetlenül továbbadott rémhírpropaganda. Azóta egy szégyenlős kis tábla áll a "dachaui gázkamrában", amelyen több nyelven van felírva:

„Tusolónak álcázott gázkamra – nem volt üzemben“

Broszat meglepő beismerése után a birodalmi területeken lévő gázkamrák hazugságépülete kártyavárként omlott össze. Hogy a népnevelési szempontból kívánatos történelmi kép ne szenvedjen túl nagy kárt, a lengyelországi területeken lévő táborokat a propagandában felépítették a legfontosabb megsemmisítő táborokká. A mai idősebb kortársak még emlékeznek a nagy médiahatású náci-perekre a hatvanas évekből (Eichmann-per Jeruzsálemben és Auschwitz-per Frankfurtban).

De sem Broszat, sem más történész nem próbálta megmagyarázni, miért lennének hihetőbbek az auschwitzi, treblinkai és soibori gázkamrákról szóló történetek, mint a dachaui, bergen-belseni és buchenwaldi beszámolók. Mindenesetre Broszatnak evvel a beismerésével sikerült a "komoly" történészeknek a hatvanas években egyre hangosabban megfogalmazódott, a gázkamrákra vonatkozó kételyeit egy időre szétoszlatni és minden további kérdést a vasfüggönyön túl lévő lágerekhez utalni, melyek 1990-ig független kutatók számára megközelíthetetlenek voltak.

Ellie Wiesel, aki állítása szerint több megsemmisítő tábort élt túl, egyszerűen maga a TANÚ. De először francia nyelven megjelent könyvében „Az éjszaka ”[40] egyetlen utalás sem található gázkamrákra. ehelyett több helyen leírja, hogyan dobtak élő embereket "égető gödrökbe, amelyekből gigantikus méretű lángok csaptak fel, miközben az áldozatok néha órákon keresztül birkóztak a halállal".

Könyvének vége felé Ellie Wiesel beszámol az utolsó napokról Auschwitzban. Amikor már csak napok kérdése volt, hogy odaérnek a szovjet csapatok, az őrszemélyzet elhatározta a tábor feladását. A fogvatartottak választhattak, hogy bevárják-e a lágerben a szovjeteket, vagy a németekkel nyugat felé vonulnak. Egy rövid tanácskozás után apjával mind a ketten úgy döntöttek - mint sok ezren mások -, hogy inkább nyugat felé mennek kínzóikkal, mintsem hogy a felszabadítókra várjanak. Magyarázatot erre a különös döntésre nem ad Ellie Wiesel.

Hogy a hivatásos holocaust-túlélő ilyen kényelmetlen részletkérdéseket elkerüljön, az egész tematikát egy "felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan vallásos misztériumnak" nyilvánította.

Anna Frank naplója évtizedek óta kötelező olvasmány minden iskolás gyerek számára a nyugati világban. A Fischer Taschenbuch-Verlag (zsebkönyvkiadó) evvel összefüggésben a „zsidók genocídiumának jelképéről és dokumentumáról" beszél. Az amszterdami Anna Frank Ház „a holocaustra nyíló ablakot említi."

Anna Frank naplóját a holocaust fontos bizonyítékának tekintik, jóllehet a mai napig nincs tisztázva a szerző kiléte. A sok ellentmondásos és képtelenségeket tartalmazó leíráson túl szembeötlő egy olyan kézírás, amely nem jellemző egy fiatal lányra. Még különösebb az a körülmény, hogy a naplóbejegyzések két különböző kéztől származnak. Az egyik stílus gyakorlatlan, és inkább jellemző egy fiatal leányra, a másik folyékony, gyakorlott és inkább egy felnőtt stílusa.

Az eredeti naplóba az amszterdami Anna Frank Házban lehet betekinteni. Még egy grafológiában járatlan embernek is fel kell hogy tűnjön a két különböző kézírás. Egy bírósági eset keretében 1980-ban megbízták a Német Szövetségi Nyomozóhivatalt a kézirat vizsgálatával. A vizsgálat megállapította, hogy a napló egyes részeit golyóstolal írták. Ne feledjük: az első golyóstollak 1951-ben kerültek közhasználatba.

A baloldali liberális „Spiegel” beszámolt ennek a vizsgálatnak az eredményéről, és arra a következtetésre jutott, hogy a napló valódisága kétséges.Nos, Anna Frank apja, Otto Frank, pontosan ismerhette a "napló" gyenge pontjait és 1980-ban bekövetkezett haláláig megakadályozta az eredeti kézirat vizsgálatát és kritikus méltatását. A holland Contact kiadó 1947-ben az első kiadáshoz csupán egy géppel írt, Otto Frank által átdolgozott változatot kapott.


NEM ÉRDEKES EZ??

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.04.16. 16:57:29

Nagyapám német hadifogságban volt és birtokomban van az ott íródott naplója. Meg aztán mesélt is. 20 tisztnek járt napi 1 vekni kenyér, akik a sárban aludtak. És az nem haláltábor volt, csak olyan "sima"... Biztosíthatok mindenkit, hogy a háború nem azonos a Kossuth téri futkározással. Az legyen a legnagyobb bűne valakinek, hogy el akarja venni egyesek kedvét a népirtástól. És ha nem működött a gázkamra, akkor mi van? Szerintem a lehetősége is borzasztó.

Roquentin 2009.04.16. 16:58:33

"Hiszen az NSDAP-tag müncheni cipész, vagy a nyilas őrvezető soproni házmester az esetek többségében semmit nem tudott arról, milyen sors vár a zsidóságra." - ebben egészen biztos vagy? Elképzelésük sem volt arról, mégis mi történhet a marhavagonokba zsúfolt emberekkel? Ötletük sem lehetett arra vonatkozóan, mi szükség van kocentrációs táborokra, és mi zajlik azokban?

Ha tényleg nem, miért nem? Ennyire figyelmetlenek, szinte már ostobák lettek volna? Nem volt semmi fantáziájuk? Esetleg úgy gondolták, az emberi jóság, vagy a Jóisten úgysem hagyná, hogy ilyen borzalmak megtörténjenek?

A müncheni cipésznek, vagy a soproni házmesternek semmi előnye nem származott ebből a (tettetet vagy valódi) vakságból? Ha nem, akkor ugyan mi motiválta azt a rengeteg feljelentést,amit honfitársaink küldtek Magyarországon a Gestaponak a német megszállás idején?

Áldozatokra nem szokás megemlékezni? Hiszen egy futballstadionban lezajlott tragédiára éppen tegnap emlékezett a világ. Ez talán sértené az angolokat? Vagy ebből nem lehet fontos tanulságokat leszűrni? Megrendítő katarzisokat átélni?

Végül, egészen biztos vagy abban, hogy a mai Magyarországon éppen az ehhez hasonló mentalitású írások segítenek abban, hogy kicsit érettebben, felelősségteljesebben, higgadtabban gondolkodjanak magukról és a világról honfitársaink?

phaidros 2009.04.16. 17:00:27

@szépmező: "másrészt csak megkérdezném, őszintén válaszolj, te odaállnál kockára tenni az életed (plusz a családod életét) egy vadidegenért?"

A családomat? Nem.

Az élet kockáztatása kicsit más kérdés. Alapvetően aki úgy indul neki valaminek, hogy ebbe bele fog halni, az öngyilkos, még ha emberiességi okokból is teszi. Biztos van ilyen is, de az alapállás szerintem az, hogy megteszek valamit, és megpróbálok életben maradni. Ebbe belefér az, hogy adott esetben nem teszek meg valamit, amit kéne, viszont ha van lehetőségem, megteszem.

Feltételezem, hogy ebben a helyzetben az ember is változik, akármelyik irányban, akkora a lelki nyomás. Szélsőséges példa: óvodásokat sorbaállítanak, és kivégeznek egymás után, minden percben egyet., és sok százat, nyilvánosan. Ez még az akkori Magyarországon sem lett volna keresztülvihető, ezt bizton állítom. Nem is csináltak ilyet, egyszerűen elvittek mindenkit. És a zsidótörvények ezt tették lehetővé - szóval a posztnak e részével sem tudok egyetérteni - az utat jelentették a véghez. Amit szabotálni lehetett volna, az a zsidótörvények végrehajtása;

Keresztély volt a dán király? A nemzetiségében nem vagyok biztos. De amikor elrendelték a sárga csillagot a zsidók számára, akkor a király is felvette, és vele alattvalói. Ez a fajta ellenállás nem jár halálos áldozatokkal, nagy kockázattal, csak egy ilyen mentalitású nép kell hozzá. Ott már a zsidótörvényeket sem volt olyan egyszerű betarttatni.

Persze azért elvitték így is,akit tudtak. Viszont a nép maga megőrizte becsületét.

Valószínű ott nem voltak a sokszámnevű kommentezőhöz hasonló faszkalapok, akik a gyűlöletet keltették volna irántuk. :)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.04.16. 17:02:36

@Roquentin: Szerintem a kommentelők között jó pár potenciális feljelentő bujkál.

phaidros 2009.04.16. 17:03:23

@Roquentin: nem volt óriásplakátokon reklámozva, hogy mi történik a "munkatáborokban". A nyomokat is igyekeztek eltüntetni... de ne zavarjon ez a tisztánlátásban. :)

Én nem emlékeztem a futballstadion áldozataira sem. Attól még a világ megteheti. :)

phaidros 2009.04.16. 17:05:38

@Roquentin: "Végül, egészen biztos vagy abban, hogy a mai Magyarországon éppen az ehhez hasonló mentalitású írások segítenek abban, hogy kicsit érettebben, felelősségteljesebben, higgadtabban gondolkodjanak magukról és a világról honfitársaink?"

A poszt eredeti mondandójával kapcsolatosan? Rossz a kérdésed, illetve jó, de csak az egyik fele, a másik fele a dolognak, amit Te nem fogadsz el, ez: gondolod, hogy a Holokauszt körül forgó események segítenek abban, hogy kicsit érettebben, felelősségteljesebben, higgadtabban gondolkodjanak magukról és a világról honfitársaink?

88wx335dsf 2009.04.16. 17:13:28

Hololófasz ez az egész, a zsidókkal együtt.

Roquentin 2009.04.16. 17:15:28

@phaidros: Ha már rákérdeztél, akkor igen, pontosan ezt gondolom: a (magyar) történelem némely szégyenletes eseményén való csendes tűnődés hozzájárulhatna ahhoz, hogy kicsit érettebben, felelősségteljesebben, higgadtabban gondolkodjanak önmagukról és a világról honfitársaink.

Én úgy látom, hogy rendkívül aggasztó jelenségek játszódnak le nap mint nap ebben az országban. Ezért is tűnik különösen érthetetlennek és - őszintén szólva - ellenszenvesnek egy ilyen írás.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.04.16. 17:18:22

Végig nem olvastam ugyan, de elég "mélyen" belelapoztam a hozzászólásokba, és láttam, hogy azért itt is fel-felbukkannak a "majdmegmondom"-emberek, akik úgyis jobban tudják, hogy ha a poszt (a REMEK poszt) írója nem hagyta volna abba az emberré válást, tovább tanult volna, olvasottabb lenne, esetleg sokkal inkább köpönyegforgató, pajeszos, akkor ez a valóban PÁRATLAN és eddig ezen a blogon (mármint a BLOG.HU-n) végre megjelent cikk nem jelent volna meg.

Köszönöm, kedves Ratius, hogy létezel és mersz ilyenekről is írni, mert végre úgy érzem, nem vagyok egyedül, ami jobb kedvre derít!

Érdemi hozzászólásom.
Tény, hogy valamikor 100 év múlva, mikor a második világégés immáron 164 éve végetért, fognak még találni alig 80 éves holokauszttúlélőket. Mikor megkérdik tőlük, hogyan is sikerült, nem arra adnak majd magyarázatot, hogyan lehet átverni az emberiséget (mármint matematikailag), hanem arra, hogyan élték túl az aljas nácikokat, akik kegyetlenek és agresszívek voltak, meg időnként gyújtogattak is!
Szánalom.
Ha ki merem jelenteni, hogy elég problémás ez a hetenként felbukkanó zsidó-éljenzés, akkor antiszemitának mondanak, pedig akik ezt mondják, nem is tudják, mit jelent a szó: szemitizmus. Hát igen: ostoba "megmondók" mindig voltak, vannak, és lesznek.

Tudtátok, hogy holokauszt csak egyetlen egy van? Csak a zsidók holokausztja az egyetlen és igazi holokauszt. Írjátok be a keresőbe a szót, meglátjátok!

Egyébként ez a cikk miatt ezentúl ajánlani fogom ezt az oldalt minden látogatómnak.

Mégegyszer: köszönöm a cikket! És legyen kitartásod a sok "megmondóval" szemben! Nehéz lesz, de erősebb vagy náluk, kedves Ratius!

Hajrá!

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.04.16. 17:19:34

Tök jó idő van kint. Mindenki menjen sétálni!
Amúgy meggyőzhető valaki szigorú meggyőződésének ellentétéről?

segitoember 2009.04.16. 17:24:02

én csak azt kívánom, hogy aki ide kommentelt, azt véleményre, nemre, rasszra, vallásra való tekintet nélkül deportálják erről a bolygóról.

igen, engem is...

köszönöm!

lyin 2009.04.16. 17:32:53

...
Muhi emléknap
Nándorfehérvár emléknap
Mohács emléknap
Kőszeg emléknap
Eger emléknap
Szigetvár emléknap
Tököli emléknap
Rákóczi emléknap
Pákozd emléknap
Isaszeg emléknap
...

nem lehetne megemlékezni ezekről a hallottakról és hősőkről?

blankolt_broky 2009.04.16. 17:34:22

Mi az hogy zsidó? Ez valami új állat faj?

igyugyaz 2009.04.16. 17:38:10

Egyrészt összemosod azokat, akik a holokauszt idején szimpatizáltak a nácikkal és azokat akik most teszik.
Az előbbire mondhatod, hogy szegények nem tudtak semmiről semmit, útóbbinál ez nem igaz. Aki most szimpatizál a náci eszmékkel az ezt annak tudatában teszi, hogy azon ideológiának a megteremtői és követői békés emberek millióit módszeresen megölték. De azért ne rohanjuk olyan gyorsan mosdatni azokat az embereket se akik akkor éltek. Ha a megsemmisítő táborokról konkréten nem is tudtak, arról viszont bizonyosan, hogy emberek millióit fosztották meg tulajdonuktól és szabadságuktól. Merthogy azok akik akkor szimpatizáltak a náci eszmékkel voltak az elsők, akik a zsidó családok házaiba beköltöztek. Ők voltak azok akik leköpték, csúfolták ezeket az embereket mikor az utcán vezették őket, hogy munkatáborba vigyék.

Talán túlzottan nagyvonalú lenne nem észrevenni az összefüggést ezen események és a holocaust között. Mert lehet, hogy a döntés felül született, de azokat akik a döntést hozták, emberek milliói támogatták lelkesen. A bűn tényleg minden esetben egyéni, de ez nem azt jelenti, hogy találhatunk pár száz embert akire ráfoghatjuk a történteket. Szembe kellene nézni azzal, hogy Magyarországon magyar emberek milliói támogatták honfitársaik kifosztását, megalázását (és sokan) megölését. Ne tegyünk úgy mintha nem ez lenne az az ország amelyikről maga Adolf Eichman állította, hogy aktívan támogatta a deportálásokat.

Egy dologban igazad van, úgy nincs értelme a megemlékezésnek ha az emberek nem fogják föl, hogy ez az egész országnak volt a tragédiája. Ha nem értik ezt a tanulságát a történteknek akkor egy ilyen tényleg csak álságos lehet.

Divatos lett leszólni ezeket a megemlékezéseket meg úgy általában bármit ami a holokauszthoz kapcsolódik. És éppen azért mert sokan azt érzik ez olyasmi amihez semmi közük nincsen. Pedig ez éppúgy volt történelmi veszteségünk mint Mohács,

És akkor jönnek akik addig csűrik csavarják a kis csúsztatásaikatt míg ki nem találják, hogy meg sem történt az egész. (pl, hogy "Anna Frank naplóját a holocaust fontos bizonyítékának tekintik")
Merthogy bármit inkább minthogy azzal kelljen szembenézni, hogy ezt tettük. Ha nem is éppen mi személyesen, de a nagypapa, vagy a nagypapa szomszédja.

Ha egy ilyen megemlékezés neked semmit sem jelent, az szomorú, de legfeljebb majd nem mész el rá. Viszont, hogy azok a családok akiket a legjobban sújtott ne tekintsenek magukra áldozatként azt ne várd el tőlük.

Freebird 2009.04.16. 17:44:40

Tizenkét állítás a holocaustról és a magyar XX. századi történelemről
molnargoreny.blog.hu/2009/03/08/ablonczy_novak_kijavitva

Egyet lehet vele érteni, kiegészíteni, vitatkozni rajta stb....

Milisztár 2009.04.16. 17:46:58

Elolvastam a postot, meg egy csomó hozzászólást.
Szomorú dolog, nagyon szomorú. Nem csoda, hogy a németeket itt segítették a legjobban Európában a helyi hatóságok a zsidók deportálásában, és a lakosság részéről innen érkezett a legtöbb feljelentés a GESTAPO-hoz. Elmúlt 65 év, és ugyanott tartunk.

kinot 2009.04.16. 17:47:15

zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó ez, zsidó az, SOSEM ELÉG!
lángoljon mindenki szeme előtt a szó! zsidó!
zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó világot!!!

mingyá beszólok! 2009.04.16. 17:47:44

Basszus, akkor most kivel fogok vitatkozni ha mindenkit elvisznek előlem...? :)

Na szóval, a történelem ismétli önmagát. Az elmúlt tíz év történései kicsit hasonlítanak a 30-as évekre.
Khm. Ok nélkül még senki nem vágott pofán... :)

2009.04.16. 17:47:57

Minden kedves ünneplő, ünnepelt. Kadves maghívott és hívatlan vándégek!
Ünnápet naktek.
www.miragebookmark.ch/images/rolling-stones.gif

mingyá beszólok! 2009.04.16. 17:50:55

@kinot: cicuka! ez nem volt túl jó ötlet. Kicsit mintha identitászavarod lenne nemdebár?

Vagy mondjam érthetően? Takarodj abba az idegbeteg jó édesanyádba!

Minek kell itt provokálni egyfolytában?

Francekellregisztralni 2009.04.16. 17:52:29

En tudnek erre a problemara egy igen egyszeru megoldast:
Nem Holokausz-emleknapnak kellene hivni es nem ZSIDO aldozatokrol kene beszelni. Hanem II. Vilaghaborus-emleknapnak kene hivni es az ALDOZATOKRA emlekezni (mindre!!!!) Akkor nem erezne ugy senki hogy az o halottait nem tisztelik hogy ra vagy a nepere mint bunosre tekintenek....
Es azt se kene elfelejteni, hogy az embereknek majdnem annyi serelmet jelent ha megtiltjak nekik a szimbolumaik viseleset mint hogyha rakenyszeritik oket hogy viseljenek egyet. Es hacsak ki nem talatok egy zaszlot amilyen meg sose volt (nem lesz konnyu) akkor barki zaszlajar mondhatjatok hogy embereket oltek meg alatta...

Februar18 (törölt) 2009.04.16. 17:58:42

Kedves szerző!

El tudom képzelni, hogy merő jóindulatból írtad ezt a cikket, de ez egy ostoba, tájékozatlan és - bizony ám, akaratlanul is - többek között az antiszemita logikára és visszavezethető cikk.

A holokauszt-megemlékezések valóban igen gyatrák Magyarországon, senki sem tudja, miről szólt, és hiányzik az átélés. Ebben a vonatkozásban azt javaslom, olvass Kertész Imrét. A száműzött nyelv című kötetében elolvashatók ezzel kapcsolatos összegyűjtött esszéi, amiben többek között a Schindler listáját is bírálja, a holokauszt eseményének elgiccsesítését.

(A magam részéről elégségesebbnek tartanék egy olyan megemlékezést, amelyen Paul Celan Halálfúga című verse hangzik el vagy adódik elő valamilyen formában, nem pedig egy amatőr színdarab vagy felolvasás a bukovinai zsidók elrablásáról és megöléséről, ami kevésbé fejezi ki azt, amit, ahogy Kertész fogalmaz: az, hogy Auschwitz ott és akkor történetesen megtörtént azokkal, akikkel, nem jelenti azt, hogy a többi emberrel - az Emberrel - nem történt meg. Ezt pedig Celan verse sokkal pontosabban kifejezi. Itt elolvasható: www.multesjovo.hu/hu/content_one.asp?ContentID=194&PrintedID=12 Celan maga is Bukovinából származott, ezért is tartom releváns ellenpontnak.)

Izraelben egy fokkal kreatívabb a megemlékezés, bár ott is gondok vannak. A Soá (Holokauszt) hősei napjának hívják a megemlékezést, amely azért esik április közepére, mert az a varsói gettófelkelés évfordulója. Tehát az emléknap eredetében a varsói gettólázadáshoz kötődik, amit te is igényeltél. Erről azonban nem tájékozódtál, mielőtt megírtad volna a posztot.

Arról pedig, amit az akaratlan antiszemita logika cikkedben történő megjelenéséről írtam, pszichológiai síkon érdemes tájékozódni. Adorno fő műveit ajánlanám a figyelmedbe, amely moráletikai és pszichológiai vetületben világítja meg a kérdést: miért függ össze (magyar vonatkozásba átültetve), ha nem is a díszmagyar, de a Horthy- és a még nála is súlyosabb rendszerek támogatása, eleve az ún. autoriter személyiség a holokauszt előkészületeivel.

A téma iránt érdeklődőknek összességében is figyelmébe ajánlom Kertész Imre életművét, illetve Hannah Arendt "A totalitarizmus gyökerei" című könyvének egyes fejezeteit (Antiszemitizmus, Imperializmus, Totalitarizmus). Mindenekelőtt pedig a meggondolt, széles körű tájékozódást, utánaolvasást és legfőképp -gondolkodást javaslom. Ezzel nyerhetünk csak egészséges képet önmagunkról és a világról.

Ami azt illeti, a hozzászólásra az indított, hogy a poszt kikerült az index címlapjára, és így az ország lehető legszélesebb nyilvánosságához jutott el. Megtisztelnél, ha reagálnál a kommentemre.

dessert eagle 2009.04.16. 18:05:28

Ha már ekkora a poszt pulicitása, körkérdésre bocsátanám a következőt:
Ki tudja mi az a Holomodor?

csillagkutya7 2009.04.16. 18:14:26

a don-kanyarban elhunyt MAGYAROKRÓL , miért nincs emlék-nap meg ilyesmi...?
meddig kell még a zsidóknak esdekelni? az a kor letűnt és az a generáció is kihal lassan...az elmúlt évezredekben is voltak hasonló történések, ők miért nem kapnak emlék napot?
unalmas már ez, a zsidók emlékezzenek róla, de minket hagyjanak ebből ki!

Milisztár 2009.04.16. 18:15:10

@Februar18: Csak a pontosság kedvéért: a Varsói Gettólázadás nem azonos a Varsói Felkeléssel.

Milisztár 2009.04.16. 18:16:52

@Milisztár: Bocsánat, nem is arra reagáltál.

bridgeman 2009.04.16. 18:16:52

"Ha sarkosan akarnék fogalmazni, azt mondhatnám: a holokauszt-építmény egy rasszista ideológia, a zsidóságnak nincsenek halottai, mert ez a megkülönböztetés a szabad világban érvénytelen." - ez egy komoly félreértés. Ugyanis a szabad világban is vannak zsidók. Meg magyarok, örmények, németek és cigányok is. Ez nem baj, egyszerűen csak így van.

A szabad világ - többek között - annyiban jobb a két háború közötti világnál, hogy ezalapján nem szabad embereket máshogyan megitélni, máshogy munkát adni, tanítsni, stb. Ez utóbbit hívjuk rasszizmusnak.

A rasszizmus most is élő dolog: Nem szabad, de mégis, származás alapján itélnek meg embereket, származásunk szerint más-más lehetőségeink vannak. Ezt visszaszorítandó, a rasszhoz tartozás egy érzékeny adat, Magyarországon speciel tilos eszerint nyilvántartani az embereket. Tehát nem csak rasszizmusból lehet számontartani az emberek származását, jó példa erre a holokauszt áldozatainak a listája a Yad Vashemben.

Februar18 (törölt) 2009.04.16. 18:19:23

@Milisztár: Nem is írtam. Gettófelkelésről és gettólázadásról írtam, ez a kettő pedig ugyanaz.

Pilátus 2009.04.16. 18:20:42

Emlékezni minden népnek joga van.
Arra viszont nincs, hogy évtizedeken, esetleg évszázadokon át EMLÉKEZTESSEN.
Mert nincs "bűntelen" nemzet, olyan aki jogosan mondhatná: én tiszta vagyok.
Ennyi.

Februar18 (törölt) 2009.04.16. 18:20:56

@kinot: Na, ez például egy Auschwitzról szóló vers - Adornóval szólva: olyan vers, amit meg lehet írni Auschwitz után (ő mondta, Auschwitz után nem lehet verset írni; Kertész erre azt mondta: Auschwitz után csak Auschwitzról lehet verset írni). A szándékod láthatóan az ellenkezője volt, de máshogy sikerült.

Milisztár 2009.04.16. 18:21:37

@csillagkutya7: A Don kanyarban meghalt magyarokra is kell emlékezni, csakhogy őket Horthy, és a magyar kormány küldte a Szovjetúnió ellen.Azért nem ugyanarról van szó!!

desertstorm 2009.04.16. 18:27:42

Ez az egész nap is csak a pénzről szól (kárpótlás). Ma már nevetséges az egész ügy!

mingyá beszólok! 2009.04.16. 18:30:57

@Milisztár: Nem vagyok én abban anyira biztos hogy a Wehrmachtot és az SS-t is csak úgy küldték. A Gestapo elég hamar tudott kopogni ha nem lelkesedtél eléggé. Amúgy hány éves vagy, ha nem haragszol a kérdésért?

forumuser 2009.04.16. 18:31:57

@sanyix
Akkor, kérlek, sorold fel a zsidóság emberiségellenes bűneit, melyekért joggal utálja őket mindenki. Lehet, hogy némelyikre azt mondom, "jé, tényleg". De eddig azon kívül, hogy "zsidó bankárok, zsidó média", nem hallottam ilyet.


Egyébként ezt a zsidót azért bevállaljuk?

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,
s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg;
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.

Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.

A Kárpátok Ostora 2009.04.16. 18:33:09

@csillagkutya7:
Volt. Április 4-ének hívták, de megszűnt. Csehországban viszont pl. állami ünnep május 8-a, a győzelem napja, ami természetesen a háború cseh áldozatairól is szól.
BTW, téged elkapott egy szakállas rabbi az utcán, és kényszerített, hogy emlékezzél a holokausztra?
Ez a "kell" valami pszichózis a jobboldalon, engem speciel senki nem kéyszerít semmire, amit nem akarok.
Pl. április 20-án sem kényszerítenek a nácik, hogy megemlékezzem Hitler szülinapjáról.

KenSentMe 2009.04.16. 18:34:45

Egyébként az egyik tévesztése a cikknek, hogy maga a holocaust egyfajta implicit zsidózás, rasszizmus...

ha azt mondjuk, hogy megöltek négymillió zsidót, akkor ez valóban rasszizmus.

ha viszont azt mondjuk, hogy megötlek négymillió embert, nőket, férfiakat és gyerekeket, akiket csak faji alapon válogattak ki, akkor el is jutunk ahhoz, hogy miért kell erre emlékezni, és miért nem szabad elfelejteni.. ami egyszer történt, bármikor megtörténhet. A "holocaustot" rasszista mellékhangjaitól megtisztítva egy borzalmas példáját kapjuk a szervezett népirtásnak .. és ez nem Hiroshima, nem Drezda.. nem csupán tömegpusztítás.. nem csupán háború, hanem egy kép kiirtásának kísérlete.. sokszor csináltak ilyet egyébként a történelem folyamán, hogy etnikai alapon irtották ki emberek százezreit (nem német újítás,és sajnos azóta is csináltak ilyesmit) .. az én szememben a Holocaust emléknapja minden ilyen történésnek az elítélése.

A Holocaust csak olyan értelemben rasszista, hogy rasszisták voltak, akik elkövették; a Holocaustra való megemlékezés nem (feltétlenül) rasszista, különösen akkor nem, ha éppen a rasszizmust ítéli el.

mingyá beszólok! 2009.04.16. 18:34:47

@trollkotze: nagyon megható. Kiváncsi vagyok jövőre az IMF küldöttei könnyezni fognak-e miközben lefoglalják az ország maradék értékeit ha Radnótit szavalsz nekik... :)

dessert eagle 2009.04.16. 18:35:09

Senki más nincs képben Holomodor ügyben?

A Kárpátok Ostora 2009.04.16. 18:37:10

@VRbagoly: Az egész cikk egy ostoba hablaty, hemzseg a csúsztatásoktól és logikai gikszerektől, de nem vagyok sajtkészítő, hogy időm lenne elemezgetni.

Februar18 (törölt) 2009.04.16. 18:39:49

@Moldávia Bánata: Én hasonló szellemben megpróbáltam fölhívni a szerzőt a csúsztatásaira, tévesztéseire, képtelenségeire.

mingyá beszólok! 2009.04.16. 18:41:21

Holodomor nem? Amúgy érdekes hogy az angol wiki cikk és a magyar verzió mennyire különbözik egymástól.

Nusy73 · http://egyszeregy.blog.hu 2009.04.16. 18:45:31

A poszt nagyon jó.

Nem olvastam végig az összes kommentet, de nagyon sokat igen - s oly' jó lenne látni az ezen posztra acsargó emberek szájából is érveket hallani.

De azok nincsenek. Csak a mérhetetlen megbántottság, és irracionális gyülölet. No, ez a szánalmas...

Emlékezni sokmindenre lehet, és kell, kérdés hogy megemlékezés, vagy emléknap kell-e mindennek. És itt egyetértek a poszt írójával, hogy egy holokauszt emléknapnak ugyanannyi jogosultsága van, mint a vörös khmer-ek által elkövetett népírtásról megemlékezni.

mingyá beszólok! 2009.04.16. 18:45:37

A sztálini diktatúra egyik ügyes húzása hogy az ukrán parasztság milliós tömegeit likvidálja. Halálra éheztették a saját népüket is de az ukránokat előre kitervelt formában akarták ezzel a módszerrel kiirtani. Ez vár ránk is, az édesvíz készletünk nemsokára az olajnál is többet fog érni egyes (sivatagi) államoknak...

KenSentMe 2009.04.16. 18:50:40

Ja, és azért hülyeség, hogy "valakinek a zsidóságát a halálában is el kell utasítanunk", mert

1.) ahogy magyarnak lenni is (lehetne) büszkeség, úgy zsidónak lenni is lehetne büszkeség.. ugye, míg "fekete vagy" csupán a bőrszínt jelenti, addig zsidónak lenni tulajdonképpen vallást és nemzetiséget, nemzeti hovatartozást is (főleg azóta, amióta van Izrael).. számomra megdöbbentő volt, hogy ugyanúgy, ahogy létezik antiszemitizmus, létezik pozitív zsidó propaganda (! igen, a negatív értelemben véve, ami a zsidók kiválóságát, felsőbbségét terjeszti). Ha ilyen körmönfont módon érvelünk, éppen az az antiszemitizmus, hogy nem mondhatjuk ki valakinek a zsidóságát, ahogy a magyarságát, franciaságát, amerikaiságát pedig éppen kijelenthetjük.. talán nem felvállalható a mai világban, hogy valaki zsidó?

2.) ha a zsidók megkülönböztetése rasszista volna is, a történésznek akkor is meg kellene különböztetnie az áldozatokat, és ettől még nem rasszista a történész. Ugyanis: egy rasszista logika okait tárja fel. A zsidókat a nácik üldözték. Azért, mert a történész megállapítja, hogy a zsidókat tényleg irtották, még nem lesz rasszista, mert kimutatni és megállapítani valakinek a rasszizmusát még nem rasszizmus.

De mondom, a zsidóság nem faj, hanem vallás és egyfajta "nemzet" is, így a rasszizmus mellett a patriotizmus és (zsidó) nacionalizmus, az elfogadás és az elutasítás tetszőleges szintjei létezhetnek velük szemben.

nemdebár 2009.04.16. 18:50:46

Kedves Ratius,

nem írtad volna meg e cikket (vagy ha igen, egészen biztosan nem így), ha olvastál volna Bibó Istvánt. Ajánlom az ő "Zsidókérdés Magyarországon 1944 után"-ját neked és mindenkinek, aki szeretne többet tudni az okokról és okozatokról, és még nincs teljesen elveszve a saját igazában. Terjedelmesebb, mégis lényegre törőbb, mélyebb, sokrétűbb, megértőbb, bölcsebb. Okosabb. Mindez két évvel a rémtettek után. Olvass!
mek.niif.hu/02000/02043/html/362.html

forumuser 2009.04.16. 18:58:45

@rettegettegérfog
Kellene?
Azért is a zsidók a felelősek, hogy ekkora lúzerek vagyunk?

harmincas 2009.04.16. 19:15:56

"a helyi lakosság hathatós támogatásával halomra lőtték a zsidókat, kommunistákat és más nem kívánatos elemeket. Ezeken a területeken a gyilkolást nem előzte meg semmiféle megkülönböztetés"

Micsoda pofátlan hazugság - vagy sötét tudatlanság! Magyarországon pl. a harmincas évek óta folyt a gyűlöletkeltés és az uszítás, valamint a hátrányos megkülönböztetés a zsidókkal szemben (numerus clausus). Aztán jött is a Dunába lövés.

És hasonlóan: azt állítani, hogy nincs kapcsolat a megkülönböztetés, az elkülönítés, a gyűlöletkeltés és a valós tömeggyilkosságok közt - pofátlan hazugság, vagy felfoghatatlan ostobaság. Az előbbiek egyértelműen és nyilvánvalóan vezetnek az utóbbihoz. Ahogy most is látjuk, de ez már más téma.

A cikk szerzője emberi értelemben nulla. (Valószínűleg más lenne a véleménye, ha mondjuk az ő nagyszüleit lőtték volna a Dunába, vagy égették volna el Auschwitzban.)

molaris 2009.04.16. 19:18:18

@dessert eagle:
Az ukrajnai ínségre alkalmazzák.

dessert eagle 2009.04.16. 19:21:23

@rettegettegérfog: Holomodorként ismerik egyébként tőkünk nyugatabbra. De nem ez a lényeg, nem is az, hogy a két wiki miért ír róla eltérően, az pedig végképp nem, hogy te személy szerint tudtad-e wiki nélkül. Az az igazán fontos momentum, hogy máshol ismerik. Méghozzá széles körben.
És miért?
Azért, mert társadalmi célú reklámokban informálják róla a nyugat-európai átlagembert.
Több ezerszer egy évben.
És miért? És itthon miért is nem? Vagy talán mi nem vagyunk elég európaiak? Bizonyára.

cotti 2009.04.16. 19:33:53

@Moldávia Bánata: Ilyen belépő után szerintem ezt senki sem bánja! :)

Tímár Mihály 2009.04.16. 19:47:51

@Foxika: Erre muszáj válaszolnom.
Én voltam Auswitzban. Sokkoló. Javaslom egyszer neked is megnézni, Krakkótól nem messze található, lengyelül Oswiecimnek hívják.Van gázkamra és krematórium is. Sőt, annál sokkal rosszabb is! Az egyik barakkban bemutatják, hogyan kínozták a lengyel politikai foglyokat és milyen emberkisérleteket hajtottak végre. Lehet látni tonnaszámra szemüvegeket, cipőket, emberi hajat. Hamisításra pedig semmi szükség, a németek rendkívül precízek voltak, pontos nyilvántartásokat vezettek arról, hogy ki mikor került be és mikor halt meg. Névvel, fényképpel, születési dátummal, stb. Nagyon kevesen voltak, akik három hónapnál többet túléltek.

Auswitzban megsemmisítőtábor volt, de elsősorban halálra dolgoztatták az embereket, meg persze a betegségekbe és az éhezésbe haltak bele. A nácik precízek voltak, kiszámolták, hogy egy csontsovány holttestet olcsóbb elégetni, mint egy jóltápláltat. Egyébként több tábor is volt, a legtöbb embert Auswitz II-Birkenu-ban gyilkolták meg, de ennek a tábornak a krematóriumait és gázkamráit felrobbantották a menekülő németek.

Az, hogy a táborban erőszakos halált halt a legtöbb ember, abból is nyilvánvaló, hogy 1944 április-júniusban három hónap alatt több mint 400 ezet magyar zsidót öltek meg.

Értem, hogy nehéz elhinni mindezt, mert ezt épeszű ember akkor is nehezen fogja fel, ha látja. Ettől azonban sajnos igaz. Erre is képes az emberiség.

A Kárpátok Ostora 2009.04.16. 20:16:19

@cotti:
Neked is és a cikk írójának is ajánlom Niall Fergusson A világ háborúja c. könyvét. Illetve általában az olvasást, művelődést, kritikus, előítéletektől mentes gondolkodást. Ugyanezt tuom javasolni állandóan nácit ikoltozó polgártársaimnak is.

cotti 2009.04.16. 20:42:31

@Moldávia Bánata: Neked pedig azt, hogy olvasd vissza, amit ebben a témában itt eddig írtam.

Az előző, hozzád írt soraimat pedig tartom: az elitista hozzáállásodat minősítettem cinikusan. Ennek jogossága -számomra- most megerősítést nyert.

Attól, hogy valaki -Tőled eltérően- nem kérkedik minden pillanatban ezzel, olvashat, művelődhet, kritizálhat és lehet előítéletektől mentes. És persze cinikus is.

sanyix 2009.04.16. 21:54:08

@phorvath: "de elsősorban halálra dolgoztatták az embereket, meg persze a betegségekbe és az éhezésbe haltak bele."

"Az, hogy a táborban erőszakos halált halt a legtöbb ember, abból is nyilvánvaló"
aham...

sourcerror 2009.04.16. 22:50:18

@igyugyaz: "De azért ne rohanjuk olyan gyorsan mosdatni azokat az embereket se akik akkor éltek. Ha a megsemmisítő táborokról konkréten nem is tudtak, arról viszont bizonyosan, hogy emberek millióit fosztották meg tulajdonuktól és szabadságuktól. Merthogy azok akik akkor szimpatizáltak a náci eszmékkel voltak az elsők, akik a zsidó családok házaiba beköltöztek."

Ó, ehhez még nácinak sem kell lenni!

minifik 2009.04.17. 01:51:31

@tundrazuzmo: igen a zeitgeist említésre méltó
láttad mind a 2 részét?

minifik 2009.04.17. 01:53:12

1ébként a Tilos rádióban jövőhét csütörtökön 10-től a zeitgeistról lesz szó, ha minden igaz meghívnak valami bankos szagembert aki majd jól megaszongya (ismerjük az ilyesmit) de azért 1 próbát megér, ha érdekel bárkit akkor hallgassátok

minifik 2009.04.17. 01:56:40

a poszt írója is kommentelt vagy csak belefingott a nullás lisztbe ? :)

érdekelne hogy mit szól ahhoz, hogy mit váltott ki az emberekből? a poszt nyelvezete alapján vaskos véleménye lehet. én várnok 1 reposztot :)

tágítani kell a tudatot szóval aggyál nekünk

minifik 2009.04.17. 02:39:21

azért a várnok ért bocs
az csak 1 szimpla várnék akart lenne
semmi modosokodás tetü bill

Dr.Bio74 2009.04.17. 08:11:47

Foxika:

1. Dachau bevallottan nem megsemmisítő tábor volt. Ha ott voltál tudod. A legrégebbi táborok egyike, melyet az I. vh.-ban hoztak létre, bár akkor még lőszergyártásra, utána politikai foglyok gyűjtő helye lett harmincvalahánytól, majd munka és kísérleti tábor (ami nem von le a szörnyűségéből).
2. A táborok mérete lenyűgöző. A beszámolók melyek nem a megsemmisítésről szólnak, csak a begyűjtésről, szintén méreteit tekintve lenyűgözőek. Azok a táborlakók, azok a begyűjtöttek, akik eltűntek a süllyesztőben, hova lettek? A gulágot is tagadod? Ott sem voltak gázkamrák, és mennyien is halhattak meg? Vagy hiányolod e a szibériai bányák bejárata elől, a vasútvonalak mellől a táblát, hogy ennyi és ennyi ember halt meg?
3. Nem kell a sok kis képet összerakni, neked az kell, hogy valaki akitől te elfogadod, korabeli, részletes helyszínen forgatott, riportokkal kiegészített filmet forgasson, és direkt nekled szóló közjegyző által hitelesített dokumentumokat hozzon.

Zsidó sztereotipiákat majmoltok és kiakadtok mikor a másik oldalon kialakul egy hasonló nézetrendszer. Megint semmi mást nem csináltok mint lővészárkot ástok.
A megemlékezésnél a zsidó résszel problémáztok, azzal nem, hogy magyarok is voltak egyben. Hogy az elhurcoltak nem lehettek mind rohadt összesküvő médiás bankárok. Kételkedtek a holokausztban? Tegyétek ! Nem is volt? Nem hát !
Mintahogyan nem volt trianon sem, csak a velünk élő népek kapták meg az önrendelkezési jogot. Nincs és nem is volt itt a környéken magyarellenesség, és nem is voltunk, vagyunk azok a környező népeknek , mint sok itt kommentelő ember számára a zsidók. Kételkedtek vagy tagadtok ? Ha tagadtok akkor miért? Na ez az ,amire sok jó ember soha nem fog tudni egyenes választ adni.

Archenemy 2009.04.17. 10:51:10

@Nusy73: Na az a jó, hogy ezt valaki leírta, így nekem már nem kell :p

Ratius 2009.04.17. 11:10:39

@minifik: Mivel kérted, elmondom, mit látok.
Amúgy csak egyszer szóltam hozzá a vitához, amikor azt hittem, lassan vége. Most, hogy nyilvánvalóan csak a legelszántabbak fognak ide visszatérni, ismét írok egy összefoglalót.
Nagyon sokan látták a posztot, de nem sokkal többen, mint máskor. (kb. 10 000 letöltés, kb 7000 látogató. ) Ám a hozzászólások nagyon elevenek voltak, sok okos és sok ostoba megnyilvánulással, ahogy ez lenni szokott.
Értelemszerűen sokan használták fel a bejegyzést arra, hogy kifejtsék mindazt, ami a szívüket nyomja, és így számos olyan komment érkezett, amivel semilyen formában nem tudok egyetérteni. Sem a holokauszttagadással, vagy relativizálással, sem a Trianon- Mohács- stb. emléknapok felvetésével, sem általában a felbukkanó antiszemita gondolatokkal, összeesküvés-elméletekkel nem azonosulok.
El kell viszont fogadnom azoknak az érvelését, akik felfedezték, hogy egy helyen félreérthetően fogalmaztam. Amikor ugyanis azt állítottam, hogy a meggyilkoltak zsidósága ma már nem érvényes, nem azt akartam mondani, hogy kételkedem zsidó identitásukban, hanem azt, hogy ennek nem tulajdonítok jelentőséget. Ők számomra ugyanolyan emberek, mint én, vagy te. Haláluk nem azért elfogadhatatlan mert egy kisebbség tagjai, hanem azért, mert emberek. És mindegy, miféle identitással bírtak.
Más állításaimmal kapcsolatban érdemi megjegyzés nem érkezett, ezért további magyarázatokat nem tartok szükségesnek. Lényegében fenntarthatónak ítélem mindazt, amit írtam.
Összességében azonban egy megjegyzést mindenképpen hozzá kell füznöm a vitához: Az, hogy bírálom a holokauszt-megemlékezések kialakult hagyományát, vagy megkérdőjelezem azokat a - már-már dogmává merevedett - magyarázatokat, amelyek a népirtás folyamatait értelmezik, nem jelenti azt, hogy bántó szándékkal, kegyeletsértően, vagy meg nem értéssel akarnék közelíteni a témához.
Hogy mégis megsértettem az olvasók egy részét, annak nyilvánvaló műfaji okai vannak, hiszen a blog szükségszerűen provokatív és meglehetősen felületes forma. Egy tudományos disszertációban bizonyára másképp kellene megfogalmazni ugyanezeket a felvetéseket. Ezúton tehát elnézését kérem mindazoknak, akik úgy érezték, hogy írásom személyes sérülést okoz nekik.

Foxika 2009.04.17. 14:10:18

Hozzátennék valamit ahhoz amit írtam! Egy kis érdekesség a régi időkből. IDÉZETEK KÖVETKEZNEK!!!


Kossuth Lajos vezércikke a Pesti Hírlap 1844. május 5-iki számában:
"A zsidókat. nemcsak mi, hanem a zsidók is így nevezik: zsidó nép. Nem szoktuk pedig mondani: pápista nép, kálvinista nép, lutheránus nép, unitárius nép. Innen látszik, hogy e szó alatt "zsidó", több fekszik, mint csupán valláskülönbség. A zsidókat tehát nem lehet emancipálni, mert vallásuk politikai institúció, theokráciai alapokra fektetve, mely a fennálló országlási rendszerrel politikailag egybehangzásba nem hozható."
"Vallásuk nemcsak vallás, hanem politikai organizmus is, theokráciájuknak polgári érvényességet adni nem lehet, ők nemcsak külön vallásfelekezet, hanem külön nép is."


Kölcsey Ferencz beszéde: "Amely országban a zsidók megszaporodnak az vagyoni végromlás szélén áll."

És - egyenlőre - végül:

Russischen Invaliden
(1910. dec. 30., 285. szám).
Ebben jelent meg az Alliance Israelitée felhívása, amelyet magyar lapok is közöltek. A Weimarer Hist.-Gen. Taschenbuch, S. XII., fordítása szerint a következőket tartalmazza:
"Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek, fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek. Törekedjetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elegendő anyagi eszközötök, a párizsi szövetségünk minden erővel segíteni fog titeket. Erre a célra a szövetségünk máris gyűjtéseket rendez és az adományok váratlan bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és magyarországi területeket a galíciaiak és magyarok kezéből kiragadjátok és hogy azok kizárólag zsidó kézre kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek."

inautentikus 2009.04.17. 19:36:09

Ez a poszt elég bugyuta.

Néhány megjegyzés:
- A díszmagyaros esettanulmányodnak kevés köze van a neurózishoz. Belátom: hangzatos szó.
A díszmagyar olyan jelképpé avanzsált, mint az árpádsáv, a horogkereszt stb. A legtöbb jelképet használót összeköt valami közös ideológia. Ettől függetlenül, amit a zsidó barátod mondott szerintem is egy hiszti. De hány ilyen hiszti van még.
- Mi vezetett a gyilkoláshoz?
Öregem, itt olyat és akkorákat tévedsz, hogy gyakorlatilag holokauszttagadó is lehetnél, olyannyira hamisítod a tényállást.
Amit a keleti frontról zagyválsz az 1941-ig ment, és ún. "Einsatzgruppen"-ek, összesen 4 darab (A,B,C,D) követte el. -A Sonderkommando, amiről te fecsegsz az a táborokban működött, zsidókból állt és feladatuk a krematórium "üzemeltetéséből" és egyéb házkörüli munkákból állt. Ezeket kivétel nélkül kivégezték adott időközönként. - Azért csak 1941-ig, mert nem tetszett Hitleréknek a módszer hatékonysága, ugyanis a négy csipetcsapat csak 300000zsidót tudott halomralőni: a lakosság kooperációjával! Meg kell ám mutatni a puskás ürgéknek, hogy kire kell lőni nemde?
A táborok hatékonysági szempontok miatt létesültek. A maradék 5500000 zsidót ott ölték meg. TEHÁT: az áldozatok döntő többsége a táborokban halt meg. Olvasd el wikin a Holocaust cikket és ásd el magad.
Kik a gyilkosok?
Lehet cicomázni, de szerintem az is súlyos bűnös, aki felzörgi a csendőrséget, hogy a szomszéd zsidó. Persze ő nem ölte meg. Csak szólt, hogy öljék meg. Vagy vigyék munkára. És itt utalnék a kezdeti okosságodra: Mi vezetett a holokauszthoz ha nem az antiszemitizmus?
Ha hirtelen jönne egy rezsim, amelyik kicsit agyatmosna és legalizálná-megmagyarázná a zsidóölés szent eszményét, a lappangó antiszemiták előbb-utóbb kimásznának a bozótból(ölnének, telefonálnának stb.). És az, hogy egy ilyen hatalom felemelkedjen, az megintcsak az embereken múlik.
Kiket gyilkolatk meg?
Barátom, zsidókat gyilkoltak meg. A zsidó kisebbség egy vallási-etnikai kisebbség. Genetikai vizsgálatok kedvelt mintája a zsidó etnikum. Y krom. hasonlóságok alapján egyre valószínűbb, hogy zsidó származású emberek, függetlenül attól, hogy Iránban vagy nálunk élnek, egy közös közel-keleti csoportból származnak. Vannak jellegzetes zsidó vonások az arcon is. Nincs ezen semmi szégyelnivaló. Ki tagadná, hogy legjobb futók 100-on feketék?
A rasszizmus ott kezdődik, ha egy csoportot jellem, személyiség vagy akármi miatt RANGSOROLSZ. Nem ott, ha tudod, hogy egy külön csoport. A holokauszt során meggyilkolt zsidók, zsidók voltak és magyar állampolgárok. Magyar zsidók. Derék, ha te csak, mint magyarra gondolsz rájuk(jól hangzik) de nem biztos, hogy jó, ha megfosztod őket identitásuktól. Azzal is megszünteted őket.
Kikre kell emlékezni?
Az emlékeket az emberek nem magukra veszik vagy leveszik, hanem valamikor azt átélik és elméséléssel örökítik. Emlékeket elnyomni nem szerencsés dolog.
Nem sok empátia szorult beléd. Hogy kell elfelejteni, amikor lemészárolják 7testvéred, azok gyerekeit, gyerekeid, szüleid, nagyszüleid és egyedül térsz vissza? Hogy felejted el, hogy ellopták mindenkid vagyonád, a lakásodba beköltöztek olyanok, akik kellemetlenségnek élik meg, hogy te visszatértél és újra ott laknál? És ha így visszatérsz, majd valaki azt mondja neked: Öregem felejtsd el, örülj, hogy volt lázadás. Akkor: "hát bazeg, ez mér nem jutott eszembe?"

Mindezek alapján jutok arra végkövetkeztetésre, hogy a holokauszt emléknapnak egy értelme van: Hogy a tájkozatlanok és az olyan balgák, akiknek pofájuk is van ezt nyilvánosságra hozni(TE), talán egyszer leülnek néhány könyv vagy a wiki fölé és elolvassák, hogy mi is volt ez.

sityu · http://www.sit.yu 2009.04.18. 04:33:58

Én ugyan a majd' 400 hozzászólást nem olvastam el mindet, de az eredeti cikkhez fűztem egy pár véleményt: www.diigo.com/05jai
@inautentikus: a Sonderkommando gyanus volt nekem is, de nem ugrott be, hogy miért. Egyébként korrekt a véleményed (hasonlókat próbáltam én is összeszedni).

minifik 2009.04.20. 12:34:33

@Ratius: Köszönöm :)
ilyesmire számítottam:)

szerintem folytathatnád e táma kifejtését, akár tudományos igényességgel ha már ezt írtad, hely meg van gazdagon csak időd legyen:)

sityu · http://www.sit.yu 2009.04.20. 13:50:26

@Ratius: Véleményem szerint nem az a legnagyobb gond, hogy 'bírálod a holokauszt-megemlékezések kialakult hagyományát, vagy' bármit is 'megkérdőjelezel'. Ehhez ugyanis jogod van. S még a szándékaiddal sem kívánok vitatkozni (bár a szándékok és a következmények témakörben is lenne mit vitatni).

Szerintem a legnagyobb gond ott van, hogy valamit nagyon félreértesz. Írod ugyanis: "a háború lezárultával megszűnt az emberek faji, vallási, etnikai stb. megkülönböztetése" és "ha elutasítjuk az emberek megkülönböztetését, akkor ezt a halálban is el kell utasítanunk".

Apró csúszások ezek, de sajnos nagyon fontosak: nem arról van ugyanis szó, hogy "a modern világ nem ismer ember és ember között különbséget.", hanem hogy a jogok szempontjából nem szabad különbséget tenni. Sőt az Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata külön "megemlékezik" arról, hogy az embernek elidegeníthetetlen joga a vallásának, meggyőződésének megválasztása (sőt még ezek megváltoztatása is). Tehát nem azt mondja, hogy nincsenek ilyen különbségek, hanem pont azt, hogy ezen különbségek ellenére is azonosak a jogok.
S természetesen épeszű ember nem az emberek megkülönböztetését, hanem (ha egyszerűek akarunk lenni, akkor) a hátrányos megkülönböztetését utasítja el. S még csak nem is azzal van a gond, hogy 'becsületes ember' igenis számon tarthatja mások zsidóságát (főleg, és természetesen csak akkor, ha azt az adott személy fontosnak tartja magáról, ha az adott személy az önmeghatározásának meghatározó elemeként tartja). Természetesen nem kötelező, de attól még nem lesz valaki becstelen, ha Spinozáról, vagy Jézus Krisztusról tudja, hogy zsidó volt.

S írásod alapos elemzése alapján kijelenthető, hogy a fenti kijelentések voltak a végkövetkeztetések, a véleményed alapkövei. S sajnos ezek az alapkövek inognak. S ehhez képest másodlagos, hogy az ezen kövekre épített építménnyel is gondok vannak.

Mindazonáltal, maradok tisztelettel.

Bit Rot 2009.04.21. 13:52:00

@Bio74:
"Nem egyedül vagyunk sárosak a világon, de ezen sarat vállalnunk kell."

Te vitted őket a munkatáborba? Apád?
Mert én nem! Apám sem! Sőt, nagyapám sem!
Nehogymár minden sarat vállalni kelljen! Az AVH-ért is bűnösnek érzed magad? Meg Rákosiért?

"- A végső megoldás, precízen kidolgozott, hidegen végrehajtott terv volt, melyet prioritásként a zsidókon kezdtek, de biztos lett volna folytatása is"

Hát igen, ha a német az árja faj, akkor a magyarok?? Lehet előbb-utóbb a magyarok is sorrakerültek volna, hiszen mi se vagyunk árják. Esetleg rabszolgák lettünk volna?

Bit Rot 2009.04.21. 14:00:23

@phorvath:
"Az, hogy a táborban erőszakos halált halt a legtöbb ember, abból is nyilvánvaló, hogy 1944 április-júniusban három hónap alatt több mint 400 ezet magyar zsidót öltek meg.
Értem, hogy nehéz elhinni mindezt, mert ezt épeszű ember akkor is nehezen fogja fel, ha látja. Ettől azonban sajnos igaz. Erre is képes az emberiség."

Ez így van.

Mondjuk az emberiség ennél többre is képes:
-----------
Ukrajna idén emlékezik az 1932-33. évi nagy éhínség 70. évfordulójára, különböző rendezvényeket tartanak és a tervek szerint emlékhelyet létesítenek a fővárosban. Szerdán parlamenti vitanapot rendeztek erről a tragédiáról, amelyet Leonyid Kucsma elnök javaslata értelmében az ukrán nemzetet sújtó népirtásként kellene megbélyegezni.

...

Tömeges kannibalizmus

A kiéheztetés, amely 40 milliós lakosságú területet érintett, elsősorban a mezőgazdasági vidékeket sújtotta: Harkov, Kijev, Vinnicja, Dnyipropetrovszk megyéket. Az 1937-es népszámlás adatait elemezve a történészek arra a következtetésre jutottak, hogy a fizikai kimerültség, az emésztőszervi megbetegedések, a tömegessé vált kannibalizmus (!), a tífusz, a megtorlások, az idegösszeomlással és az egzisztencia elvesztésével összefüggő öngyilkosságok következtében Ukrajna népessége közel hétmillióval csökkent, más becslések szerint az áldozatok száma a tízmilliót is elérhette.

www.lemontree.hu/egyebkep/linkkep/history/tortenetek/xx_szazad/052_ukran_nepirtas.htm
------------

Ratius 2009.04.21. 17:08:09

@inautentikus:
Azt írod: Ez a poszt elég bugyuta.
Nos, nem bugyuta, csak megközelítésmódja eltér a szokványostól.

Az okokkal kapcsolatban azt írod: Öregem, itt olyat és akkorákat tévedsz, hogy gyakorlatilag holokauszttagadó is lehetnél, olyannyira hamisítod a tényállást. Amit a keleti frontról zagyválsz az 1941-ig ment, és ún. "Einsatzgruppen"-ek, összesen 4 darab (A,B,C,D) követte el. -A Sonderkommando, amiről te fecsegsz az a táborokban működött, zsidókból állt és feladatuk a krematórium "üzemeltetéséből" és egyéb házkörüli munkákból állt. Ezeket kivétel nélkül kivégezték adott időközönként. - Azért csak 1941-ig, mert nem tetszett Hitleréknek a módszer hatékonysága, ugyanis a négy csipetcsapat csak 300000 zsidót tudott halomralőni: a lakosság kooperációjával! Meg kell ám mutatni a puskás ürgéknek, hogy kire kell lőni nemde? A táborok hatékonysági szempontok miatt létesültek. A maradék 5500000 zsidót ott ölték meg. TEHÁT: az áldozatok döntő többsége a táborokban halt meg. Olvasd el wikin a Holocaust cikket és ásd el magad.

Nos, a wikipédia nem képviseli a tájékozódás csúcsát. A valóságban a meggyilkolt 5-6 millió zsidó felét (!) a sonderkommandok ölték meg és kb. csak hárommillió zsidó pusztult el a koncentrációs- illetve megsemmisítő-táborokban. (A sonderkommando kifejezést egyébként nem pontosan, hanem csak ,,különleges egység” értelemben használtam, azzal a későbbi kiegészítéssel, hogy a ,,sonder” előtag jellemzően a gyilkolás leplezésére szolgált a náciknál.)
Ez a tény a hatékonyság kérdését is más megvilágításba helyezi! Hozzá kell tennem, hogy a hatékonyság kontra titkosság kérdése csak vélekedés, hiszen a parancsokat kiadó Hitler motivációiról semmi konkrétat nem tudunk. Azonban a holokauszt közvetlen előképének tekinthető eutanázia-programot (örökletes betegségekben szenvedők és elmebetegek meggyilkolása) elsősorban a rendkívül erőteljes társadalmi tiltakozás miatt kellett 1939-ben hivatalosan leállítani és lehetett 1945-ig csak titokban folytatni. Elmondom azt is, hogy a modern történeti kutatások megdöbbentő tömegben hozzák napvilágra azokat a tömeggyilkosságokkal kapcsolatos tiltakozó leveleket, áthelyezési kérelmeket, amelyek a Wermacht tisztjeitől származnak, s amelyekről a korábbi kutatás nem tudott. Ez ismét arra utal, hogy a megsemmisítő táborok létrehozásával tömeggyilkosságaikat elsősorban leplezni akarták a nácik, s nem hatékonyabbá tenni. De hangsúlyozom: az igazi motivációkról végül is keveset tudunk, tekintve, hogy a főbűnösök öngyilkosok lettek.

A gyilkosokkal kapcsolatban azt írod: Lehet cicomázni, de szerintem az is súlyos bűnös, aki felzörgi a csendőrséget, hogy a szomszéd zsidó. Persze ő nem ölte meg. Csak szólt, hogy öljék meg. Vagy vigyék munkára.
Nos, természetesen súlyos bűnös az is, de nem tömeggyilkos.

Kezdeti ,,okosságommal" kapcsolatban azt írod: Mi vezetett a holokauszthoz ha nem az antiszemitizmus? Ha hirtelen jönne egy rezsim, amelyik kicsit agyatmosna és legalizálná-megmagyarázná a zsidóölés szent eszményét, a lappangó antiszemiták előbb-utóbb kimásznának a bozótból(ölnének, telefonálnának stb.). És az, hogy egy ilyen hatalom felemelkedjen, az megintcsak az embereken múlik.

Nos, azért azon elgondolkoznék a helyedben, miért van az, hogy a velünk élő rasszizmus nem vezet tömeggyilkossághoz? A faji megkülönböztetés, idegengyűlölet, diszkrimináció – bár kétségkívül elfogadhatatlan – nem egyenes út az üldözöttek kiirtásához. (Persze alaposan kikövezi azt…) Az Egyesült Államokban élő feketéket, a rabszolgaság eltörlése után is súlyos rasszista megkülönböztetés sújtotta, sőt – mint Németországban 1941 előtt a zsidósággal kapcsolatban – felmerült a kitelepítésük lehetősége is, mégsem irtották ki őket. A gyilkosságokhoz kell valami további lökés, amit én – meglehet tévesen - a törvényen kívüli állapotban látok. A háborús helyzet, a gyilkosság büntetlensége, az örök és aktuális törvények fölé helyezkedő diktatúra, tehát valamilyen exlex állapot az, ami a tömeggyilkosságok irányába mozdíthatja a gerincteleneket, és nagy bizonyossággal mozdítja is, a történelem szomorú tapasztalatai szerint.

Azt írod: Barátom, zsidókat gyilkoltak meg. A zsidó kisebbség egy vallási-etnikai kisebbség. Genetikai vizsgálatok kedvelt mintája a zsidó etnikum. Y krom. hasonlóságok alapján egyre valószínűbb, hogy zsidó származású emberek, függetlenül attól, hogy Iránban vagy nálunk élnek, egy közös közel-keleti csoportból származnak. Vannak jellegzetes zsidó vonások az arcon is. Nincs ezen semmi szégyelnivaló. Ki tagadná, hogy legjobb futók 100-on feketék? A rasszizmus ott kezdődik, ha egy csoportot jellem, személyiség vagy akármi miatt RANGSOROLSZ. Nem ott, ha tudod, hogy egy külön csoport. A holokauszt során meggyilkolt zsidók, zsidók voltak és magyar állampolgárok. Magyar zsidók. Derék, ha te csak, mint magyarra gondolsz rájuk(jól hangzik) de nem biztos, hogy jó, ha megfosztod őket identitásuktól. Azzal is megszünteted őket.

Nos, ezzel egyetértek. Félreérthetően és – enyhén szólva – durván fogalmaztam.

Az emlékezettel kapcsolatban azt írod: Az emlékeket az emberek nem magukra veszik vagy leveszik, hanem valamikor azt átélik és elméséléssel örökítik. Emlékeket elnyomni nem szerencsés dolog. Nem sok empátia szorult beléd. Hogy kell elfelejteni, amikor lemészárolják 7testvéred, azok gyerekeit, gyerekeid, szüleid, nagyszüleid és egyedül térsz vissza? Hogy felejted el, hogy ellopták mindenkid vagyonád, a lakásodba beköltöztek olyanok, akik kellemetlenségnek élik meg, hogy te visszatértél és újra ott laknál? És ha így visszatérsz, majd valaki azt mondja neked: Öregem felejtsd el, örülj, hogy volt lázadás. Akkor: "hát bazeg, ez mér nem jutott eszembe?"

Nos, szeretteink elvesztését, rettenetes kínok átélését, vagy korábbi életünk összeomlását természetesen mindannyian meggyászoljuk. Ez normális dolog – egy ideig. Ha azonban nem tudunk túllépni a gyászon, nem tudunk új életet kezdeni szeretteink nélkül, nem tudjuk túltenni magunkat a rettenetes élményeken, akkor valami baj van velünk. Hadd kérdezzem meg, neked mikor jutott eszedbe utoljára a húsz esztendeje elhunyt nagypapád?
A holokauszt-megemlékezés nem gyász, hanem közösségi esemény, egyfajta demonstráció, ami az érintettek együvétartozását, közös szellemi, ideológiai elkötelezettségét van hivatva kifejezni és megerősíteni. Ráadásul az elmúlt évtizedekben olyan ideológia alakult ki a holokauszt körül, amely nem csupán hamis, bűntudatkeltő és kisajátító – mint azt a cikkben írtam, de egyenesen kegyeletsértő is. Annak a hatmillió embernek a halála ugyanis, egyebek mellett azért megrázóan tragikus, mert teljességgel értelmetlen volt. Ha utólag értelmet adunk szörnyű pusztulásuknak, akár csak azzal is, hogy felhasználjuk saját identitásunk, közösségi összetartozásunk megerősítésére, akkor éppen a tragédia súlyát csökkentjük. De, akár úgy is mondhatnám, hogy ismét kissé drasztikusan fogalmazzak: hasznot húzunk a halálukból… Ez, szerintem undorító!

sityu · http://www.sit.yu 2009.04.21. 18:38:28

@Ratius: Hát szerintem meg az az undorító, ha az ember egy olyasfajta magyarázkodásba kezd, mint amit te tettél a sonderkommando témakörben: van egy német összetett szó, ami egyértelműen jelent valamit (többet, mint a szóösszetétel tagjai) s aztán elkezdesz a német jelentés alapján belemagyarázni. Ahelyett, hogy aszondanád: összekevertem valamit, rossz volt a szóhasználat, slussz.

Szerintem egyébként az eutanázia-programot is kevered az eugenikai-programmal (eu-eu, de nem mindegy: az egyik a kegyes halál, a másik a fajnemesítés).

Hogy az antiszemitizmus előzménye-e a holo-nak? Itt is elkezdesz belegabalyodni a fene egyéni gondolatodba. Merthogy a feketéket is gyilkolták. S az általad jelzett lökés éppenhogy nem a törvényen kívüliség volt, hanem az eszme állami szintre emelése, legitimálása. A KKK marginalizálása épp amiatt történt, mert törvényen kívülre szorították. S ha már lökésről beszélsz, akkor azt is el kell fogadd, hogy a helyzetnek el kellett jutni oda, hogy már csak egy lökés kellett a végső megoldáshoz (s a helyzet valószínűleg nem a humanizmus és a keresztényi szeretet túlburjánzása miatt jutott arra a pontra).

Örülök viszont, hogy volt amiben egyet értettél inautentikussal. Viszont nem félreérthetően és durván fogalmaztál, hanem egyszerűen rosszul (pontosabban: alaposan félreértettél egy lényeges dolgot).

Még egyszer hangsúlyoznám: nem az a gond, hogy "megközelítésmódod eltér a szokványostól" (magam is ezért olvastam el a cikked, mert reméltem, hogy valami tényleg újszerű gondolatot találok benne), hanem az, hogy gondolatmeneted részleteiben és egészében is sántít. Tényalapjaiban is, következtetéseiben is, és az esetleges következményiben is. Ugyanis attól, hogy leírod: "nem tartod magad holo-tagadónak", attól még ezen körök számára szolgáltatsz szellemi muníciót.

Nekem általában sokkal nagyobb gondom szokott lenni a 'nem vagyok antiszemita, DE' vagy a 'nem vagyok holo-tagadó, DE' tipusú szövegekkel, mint azokkal, akik karakánul vállalják, hogy ők igenis antiszemiták és holo-tagadók. S mint az elmúlt napok eseményei bebizonyították: jelenleg nem kell a retorziótól félniük, nem lehet egyenlőre ezeket az eszméket büntetni.

Vendelin (törölt) 2009.04.22. 02:37:24

Hát most elszomorodtam. Nemcsak attól a tömény hazugságtól es aljasságtól ami itt le lett írva, hanem, mert bárhogy keresem, a tisztességnek, emberségnek még a szikráját sem vélem felfedezni a sorok között. Mellesleg egy magára valamit is adó történész a fejét fogná ha elolvasná ezt a sok sületlenséget.

A blogíró gondolatmenetét követve, a sátáni logika mentén haladva, azt a következtetést vonhatjuk le a blogbejegyzes elolvasása után, hogy az áldozatnak kéne szégyellnie magát azért ami megtörtént vele.

Az itt olvasható revízió sajnos kifullad a történelmi tények szándékos félreértelmezésében, sõt megkockáztatom, meghamisításában. Ebbõl a szempontból akár mindegy is, hogy az illetõ minek tartja magát (holokauszttagadónak vagy sem, sajnálja e a zsidókat vagy sem) , mert sajnos az írást áthatja a tagadás szelleme. Legnagyobb förtelme az irásnak, hogy azzal vádolja be a másikat, amit maga készül elkövetni.
Az összemosással.

Javaslom a blog írójának (és követõinek), hogy olvasson utána a témának. Szerencséje van: a holokauszt ugyanis a jelenkor torténelmének egyik legjobban dokumentált eseménye. De nézzük sorjában.

1. Már rögtön az elsõ pontban (Mi vezetett a gyilkoláshoz?) nyilvánvalóvá válik, hogy a blogíróban mennyire dolgozik a nyers es képmutató közöny. Ugyanis próbálja elrelativizálni a holokausztot álszempontok bevetésével. Mintha tényleg a holokauszt kérdésében a legfontosabb szempont az lenne (legalábbis így jelenik meg), hogy milyen mechanizmusok vezettek a haláltáborok létrehozásához. De még nagyobb hibája ennek a fejezetnek, hogy úgy állítja be a holokausztot, mintha az valami spontán képzõdmény lett volna, amihez a háborús indulatok elszabadulása vezetett volna. Ez HAZUGSÁG! Aki ezzel probálja felmenteni a bûnösöket, az, akár tudatában van ennek, akár nem, szálláscsinálójukká válik. A holokauszthoz nem a háborús indulatok adták meg a kezdõ lökést, hanem ezt már a harmincas évek elejétõl fogva tudatosan meg lett tervezve.

2. A blogíró a felelõsség kérdését feszegeti (Kik voltak a gyilkosok?). Szerintem nem kéne osszekeverni a jogi felelõsség és az erkölcsi felelõsség kérdését. A kettõ nem feltétlenül ugyanaz. Történelmi tény, hogy a deportálások és a tömegmészárlások megszervezésében és lebonyolításában a bürokráciának és államaparátusnak minden ága részt vett. Éppen ezért fontos a felelõsség megállapítása. A társadalom nagy része semmiféle ellenállást nem tanúsított, hanem elfogadta azokat az igazságtalanságokat és gaztetteket amelyeket éveken át elkövettek. Senki, vagy csak nagyon kevesen emeltek szót az ellen, hogy kitiltották a zsidókat a közszférából, hogy eltiltották õket a jogászi, orvosi pályától, megfosztották õket állampolgárságuktól, emberi méltóságuktól. Vegyünk egy magyar példát, teszem azt egy magyar csendõrt, aki azért volt felelõs, hogy a zsidókat a vonatra felterelje. Igen, jogilag kimondható, hogy õ csak a parancsot követte,nem ölt senkit, de az biztos, hogy erkölcsi szempontból a felelõsség kiterjeszthetõ. Nem volt senki akinek megszólalt volna a lelkiismerete? Aki megtagadta volna a parancsot? Vagy az általad említett nyilas õrmester felelõssege meddig terjed? Elvégre az 1944-es magyarországi deportálásokat, kivégzéseket, Dunába lövetéseket csakis a nyilasok, a csendõrõk, vagyis a teljes karhatalmi és hatósági apparátus közremükõdése tette lehetõvé. És akkor ne is beszéljünk a feljelentgetésekrõl, amikor mind a zsidót mind a bujtatóját kivégezték, mert a szomszéd jelentette a hatoságnak. Lehet, hogy jogilag, a buntetõtörvénykönyv szerint igaz a megállapítás, de erkölcsi szempontból, és ez legalább annyira fontos, a felelõsség igenis kiterjeszthetõ.

3. A következõ fejezetben (Kiket gyilkoltak meg?) ismét kibújik a szög a zsákból. Ha a blogíró mindenféleképpen ebbe a szálba akar kapaszkodni, csak a Yad Vashem holokauszt szervezet 4 millió zsidó áldozatot tart nyilván név szerint. Azokat az eseteket kivéve ahol az Einsatzgruppe végzett ámokfutást, a kivégzések dokumentélva lettek. Tehát ha számra pontosan nem is, de egy nagyon pontos becslést lehet adni a zsidó áldozatok számáról. Még valami. A holokauszt elsõsorban a zsidóság kiirtását célozta meg, ezért érthető a zsidóság történelmi tudatában betöltött fontos szerepe. De szó sincs arról, amire a blogíró szuggesztív céloz, hogy a zsidóság kisajátítaná magának a holokausztot. Ez is egy hazugság. De miért nekik kell védekezniük?

”””De – és ez ismét nagyon lényeges – ha elutasítjuk az emberek megkülönböztetését, akkor ezt a halálban is el kell utasítanunk. Becsületes ember nem tartja számon senki zsidóságát. Sem az élőkét, sem a holtakét. És számomra ez a holokauszt-építmény legbántóbb vonása.”””

Azt hiszem ezen a ponton válik a blogíró érvelése végképp vitaképtelenné.Ugyanis nem értem, hogy miért az áldozatnak rója fel a bûnös vétkét??? Ha valakit azért mészárolnak le mert zsidó, akkor ki tartja az ember zsidóságát számon? A zsidók, vagy azok akik ezért (mármint a zsidóságukért) õket kiirtani igyekeztek????

4. Az utolsó fejezet azt hiszem tetõpontja mindennek, es vilagossá válik, hogy a blogíróba nem szorult semmiféle emberség, egyuttérzés. Miért zavarja õt az, ha valaki megemlékezést tart az áldozatok tiszteletére. Kijelenthetjük, hogy történelmi, emberi es erkölcsi felelõsség a múlt tisztázása, az áldozatok emlékének megõrzése. Az áldozatok tiszteletet érdemelnek, a múlt hibáiból pedig tanulni lehet, tanulni kell mindannyiuknak.

”””Végezetül el kell mondanom azt is, hogy a holokauszt-építmény súlyos hibájának tartom az áldozat-centrikusságot.”””

De könyörgöm, ha egyszer azok!!! Ártatlanul haltak meg, tehát áldozatok.

A végére még egy utolsó gondolat. A blogíró nagyon sokat emlegeti az úgynevezett ‘HOLOKAUSZT-ÉPÍTMÉNY’-t, ami szerinte a zsidóság hamissága. Azt hiszem elég egyértelmû, hogy ezt a torz épitményt nem a zsidók, hanem a nácik épitették, talán õket kéne ezért felelõsségre vonnia.

Végezetül pedig itt van 12 pont a holokausztról (Abonczy Balázs, Novák Attila), amin szerintem mindenkinek érdemes elgondolkoznia.

"1. A holokauszt zsidó, egyetemes és magyar tragédia.
2. A holokauszt megtörténtét tagadni és az áldozatok tudományosan megállapított számát politikai vagy ideológiai okokból kisebbíteni morálisan és történelmileg elfogadhatatlan.
3. A holokauszt áldozatai ártatlanok voltak
4. A holokauszt annyiban zsidó ügy, hogy a zsidóságot érintette, ezért érthető a (magyar) zsidó történelemben és történeti tudatban játszott kiemelkedő szerepe. Ugyanakkor a holokauszt magyar ügy is, mert magyarokkal történt, akik ugyanolyan polgárai voltak az országnak, mint bárki más.
5. A holokauszt egyetemes ügy, mert az ártatlanok szenvedése univerzális fájdalom, nem korlátozható fajra vagy nemre. Erre éppen a Szentírás tanít bennünket.
6. Az áldozatok tiszteletet érdemelnek.
7. Magyarország ugyan megszállt ország volt, azonban a gettósítás majd a deportálás nem mehetett volna végbe a társadalom jelentős részének közönye és a magyar hatóságok közreműködése nélkül. Ebben áll a magyar felelősség.
8. Ha egyetértünk azzal, hogy a nemzet történetileg kialakult kulturális közösség, az utódokat összeköti az elődökkel a közösen vállalt múlt. Ezért szembe kell néznünk azzal, amit az ősök a múltban elkövettek. Ez felelősséget jelent, a történelmi hibák számbavételét, valamint a teljes nemzeti történelmi múlt felvállalását és a megfelelő következtetések levonását.
9. A magyar múltat nem sajátíthatja ki senki, sem ideológiai, sem pártalapon.
10. Meg kell emlékeznünk azokról, akik életüket kockáztatták az üldözöttekért. Az ő történetük feltárása fontos feladat, helytállásuk hagyománya a magyar történelem egyik fontos és tiszteletreméltó fejezete.
11. Nem üres aktuálpolitikai kijelentések kellenek a felelősség feltárásához, hanem személyes és kollektív önvizsgálat illetve párbeszéd.
12. Nem méltó a holokausztot politikai játszmák terepévé tenni, mert ezzel éppen áldozatainak emlékét gyalázzuk meg."

Foxika 2009.04.26. 09:10:25

@Kazohinia: Egy pár "érdekesség" a hozzászólásodban, amihez szeretnék tenni egy-két gondolatot.

"1. A holokauszt zsidó, egyetemes és magyar tragédia." Azt mondod, hogy akkor fenntartás nélkül kell elfoganunk mindent? A számok ellenére is? Bizonyítékok hiányában is? Jó ez így?

"2. A holokauszt megtörténtét tagadni és az áldozatok tudományosan megállapított számát politikai vagy ideológiai okokból kisebbíteni morálisan és történelmileg elfogadhatatlan."
Nos. Nagyon sok -és egyre több - ember vonja kétségbe, hogy a Holocaust úgy történt meg,ahogyan a zsidók próbálják beállítani. Nézzünk csak egyszerű számokat. A zsidók háború előtti és utáni számának összehasonlítása egy egyszerű és objektív lehetőség a kérdés megközelítő megválaszolására. A korabeli források kétségtelenül szavahihetőek( amennyiben elfogadom a 2. pontot, ezt Neked is el kell fogadni. Ha nem fogadod el, akkor meg nincs miről beszélni). Az 1947-es kiadású World Almanach az 1938. évre 15.688.259 zsidót ad meg az egész világra. Az 1949-es kiadásban azonban a világ zsidóságának háború előtti létszámát 900 ezerrel felfelé korrigálják, a háború utáni népesség-adatot pedig 4,5 millióval lefelé. Indoklás erre a két év alatt keletkezett 5,4 milliós differenciára nincs.

"3. A holokauszt áldozatai ártatlanok voltak" A németek nem tettek mást, mint a zsidók által "kitalált" fajelméletet ültették át az akkori Németországba.(Érdemes a Talmudot elolvasni ezzel kapcsolatban, de a hozzászólásom végére odateszem a fajelméletet a zsidók szemszögéből) Mindazonáltal EGYETÉRTEK Veled!

"4. A holokauszt annyiban zsidó ügy, hogy a zsidóságot érintette, ezért érthető a (magyar) zsidó történelemben és történeti tudatban játszott kiemelkedő szerepe. Ugyanakkor a holokauszt magyar ügy is, mert magyarokkal történt, akik ugyanolyan polgárai voltak az országnak, mint bárki más." 100%-ban egyetértek. Ha egy embert gyilkoltak meg, azért, mert zsidó, cigány, homoszexuális vagy kommunista volt, az is eggyel több a kelleténél.

"5. A holokauszt egyetemes ügy, mert az ártatlanok szenvedése univerzális fájdalom, nem korlátozható fajra vagy nemre. Erre éppen a Szentírás tanít bennünket."
Nem feltétlenül igaz. A Szentírás valóban nagyon sok mindenre tanít. DE! Jézus magára vállalta a világ és az emberek bűneit. Ugyanakkor -nem is egyszer - hangsúlyozta, hogy neki a világ az Israel.

"6. Az áldozatok tiszteletet érdemelnek." Amennyiben bizonyítást nyer a halál oka (kivégzés...) Abszolút egyetértek.

"7. Magyarország ugyan megszállt ország volt, azonban a gettósítás majd a deportálás nem mehetett volna végbe a társadalom jelentős részének közönye és a magyar hatóságok közreműködése nélkül. Ebben áll a magyar felelősség."
Az emberek -akárcsak manapság - a saját életükkel törődtek. Ez olyan nagy baj? Akkor Neked tessék kimenni az utcára és éhségsztrájkot hirdetni a mostanság olyan divatos Népirtás miatt. Mert akárhogy is nézzük most is népirtás folyik, egyenlőre csak ilyen megszorító intézkedésekkel. Folyamatosan játsszák át az országot a zsidóknak. Mindezt azért, mert megvillantották a "Holocaust és Auschwitz"szavakat.

"8. Ha egyetértünk azzal, hogy a nemzet történetileg kialakult kulturális közösség, az utódokat összeköti az elődökkel a közösen vállalt múlt. Ezért szembe kell néznünk azzal, amit az ősök a múltban elkövettek. Ez felelősséget jelent, a történelmi hibák számbavételét, valamint a teljes nemzeti történelmi múlt felvállalását és a megfelelő következtetések levonását."
Nem értünk egyet!! Nagyon nem!! Ha egyetértenék, akkor azt kellene mondanom, hogy keressük meg Koppány leszármazottjait és végezzük ki őket is, négyeljük fel őket, mert sok ember halt meg Koppány miatt. Ez faszság, méghozzá nem is kicsi!!!!

"9. A magyar múltat nem sajátíthatja ki senki, sem ideológiai, sem pártalapon." EGYETÉRTEK!! Tudsz Te jó dolgokat is írni ha akarsz!!

"10. Meg kell emlékeznünk azokról, akik életüket kockáztatták az üldözöttekért. Az ő történetük feltárása fontos feladat, helytállásuk hagyománya a magyar történelem egyik fontos és tiszteletreméltó fejezete." Ismét Egyetértek!!

"11. Nem üres aktuálpolitikai kijelentések kellenek a felelősség feltárásához, hanem személyes és kollektív önvizsgálat illetve párbeszéd."
Mondom: Tudsz Te ha akarsz!!

"12. Nem méltó a holokausztot politikai játszmák terepévé tenni, mert ezzel éppen áldozatainak emlékét gyalázzuk meg."
Ezzel is egyetértek. A politika maradjon ki ebből. Ha valaki nem hisz a Holocaustban, az legyen az ő szíve joga. Aki hisz benne, természetesen az meg az ő döntése.

Éppen mostanság van az, hogy a zsidók megpróbálják bűncselekménynek tekintetni a Holocust tagadást. Pedig a Holocaust tagadás csak egy vélemény!! A zsidók korlátozni akarják a Magyar emberek szókimondását és gondolatait!! Miért hagyjuk ezt??

Zárszó:

Mit állítanak, illetve miben kételkednek a holocaust-kételkedők?

Nem tagadják, hogy a III. Birodalom fennállása alatt hátrányosan megkülönböztették a zsidókat. Ennek különböző fokozatai voltak, a politika végső soron arra irányult, hogy a zsidók kivándoroljanak, Németország zsidómentes legyen.

Nem tagadják, hogy a háború alatt Németországból és a megszállt országokból koncentrációs táborokba gyűjtötték össze a zsidókat.

Nem tagadják, hogy a háború alatt igen sok zsidó halt meg a háborús körülmények, elsősorban járványok miatt.

Nem kívánják a III. Birodalomban a zsidók ellen elkövetett bűnöket igazolni, jóváhagyni, relativizálni, bagatellizálni.

De nem hiszik, hogy

Németországban létezett volna egy terv a zsidók tömeges megsemmisítésére

zsidókat azért gyűjtöttek össze koncentrációs táborokban, hogy ott megöljék őket

léteztek volna gázkamrák és egyéb fantasztikus kivégzési módszerek emberek tömeges kiirtására.

Amíg a holocaust téma nyílt és tárgyilagos vitáját büntetőjog eszközeivel akadályozzák meg, nem számíthatunk rá, hogy hivatásos történészek, politikusok és a médiák törekednek az objektív történelmi igazságra. A tematika jelenlegi hivatalos ábrázolásmódját a holocaust mítosz régi védelmezője, Jean-Claude Pressac, francia holocaust-szakértő így jellemzi:

„Kontármunka, túlzások, kihagyások és hazugságok jellemzik a korszak legtöbb tudósítását. Elkerülhetetlenül új dokumentumok fognak napvilágra kerülni, melyek megingatják a hivatalos meggyőződést. A holocaust látszólag diadalmaskodó jelenlegi ábrázolása pusztulásra van ítélve. Mit lehet belőle megmenteni? Nem sokat... Túl késő már!"

Minden hagyományos gyilkosságnál elvégzik a hullák boncolását. Az emberiség történelmének legnagyobb bűntényét azonban egyetlen egy törvényszéki vizsgálat sem igazolja. Amikor a szövetségesek 1945 tavaszán megszállták Németországot, egyes speciális egységeknek csak az volt a feladatuk, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a német háborús bűnökre. Köztük volt Dr. Charles Larson amerikai törvényszéki orvos, aki több mint 20 lágerben számtalan boncolást hajtott végre. Történészek sohasem idézik Larsont vagy más törvényszéki orvost, akik egyetlen egy Zyklon B okozta halálesetet (elgázosítás) sem tudtak bebizonyítani. Ki húzhatna hasznot abból, hogy a történelem egy részletét 1979 óta holocaustnak nevezik és bizonyos körök propagandisztikusan felfújják? Norman Finkelstein, a politikai tudományok professzora New Yorkból, megpróbál könyvében, The Holocaust-Industry = A holocaust ipar, erre a kézenfekvő kérdésre válaszolni. A holocaustot egy zsaroló vállalkozásnak nevezi, amelyet zsidó szervezetek céltudatosan alkalmaznak újabb és újabb kártérítések követelésére, illetve az izraeli hadsereg palesztinok elleni brutális fellépésének erkölcsi igazolására a megszállt területeken.

Finkelstein szó szerint:
“A holocaust egy pótolhatatlan ideológiai fegyver. A fegyver alkalmazásával a világ egyik legfélelmetesebb államából, amelyben a nemzsidó lakosság emberi jogait a legszörnyűbb módon elnyomják, az 'áldozatok állama' lett. Az USA legbefolyásosabb 'etnikai csoportja' szintén az áldozat státusába jutott. Ez az állítólagos áldozatszerep igen jó osztalékot fizet, ezen túlmenően pedig a bírálat elleni immunitást eredményezi, bármilyen jogos is legyen ez a bírálat."

Finkelstein, lengyelországi zsidó bevándorlók fia, akik túlélték a treblinkai koncentrációs tábort, a következő megállapítással zárja könyvét:

"Korunk kihívása, hogy a holocaust tárgyilagosan megvitatható témává váljon. Csak így tanulhatunk a történelemből."

Végül egy pár szó a fajelméletről:
Mózes, a nagy államszervező első és legfőbb parancsa a faji tisztaság megőrzésére irányul. Az Ószövetségnek minduntalan visszatérő motívuma a Mózes által kiadott parancs. Ez a honfoglalás előtt rámutat a környező népekre és azt mondja Izrael fiainak: "Annak okáért leányaitok ne adjátok fiaiknak és leányaikat ne vegyétek fiaitoknak és ne keressétek barátságukat és javukat soha!" (Mózes V. 7. 2-3.)

Pedig a bosszú, fajirtás, népgyilkosság legszörnyűbb eseményeivel valósággal dicsekszenek a zsidó szent könyvek. Az ártatlanok, a csecsemők kipusztítását - ha azok nem zsidók - úgy emlegetik, mint a nemzeti erkölcs legmagasabb kiteljesítését és mint Istennek módfelett tetsző cselekedetet. "Irtsd ki őket, ne köss velük szövetséget és ne könyörülj rajtuk!" - parancsolja Mózes. (Mózes V. 7. fej. 2.) A júdeai Herrenvolknak minden meg van engedve. A Tóra és a próféták szerint azonban nemcsak mások kipusztítása vallási kötelezettség, hanem a zsidó nép joga a mások fölött uralkodás is!


Várom válaszaitokat erre!! De nagyon!!

Macho Man 2009.04.27. 10:58:30

Néhány éve egy magát büszkén vállaló zsidó kolléganőm határozottan kijelentette (egy akkori hír kapcsán), hogy pusztuljanak csak a Palesztin gyerekek, mert megérdemlik. A Palesztinok nem nyugosznak, ezért megérdemlik, amit kapnak.
Nos, ennyit arról, h a saját sebeit immáron 64 éve nyalogató "nép" mennyire gátlástalan gondolkodású más népekkel kapcsolatban. Akkor most kik a rosszabbak? A zsidók, vagy az antiszemiták?? Nem kéne már abbahagyni ezt a baromkodást?? Azt mondom, ezzel a gondolkodással a zsidók megintcsak a saját fejükre fogják idézni a bajt.

Macho Man 2009.04.27. 11:31:34

@Foxika:
A szentírásról: köztudott, hogy a szentírás nem egy, és nem két helyen lett átírva. Mindig az egyház igényeinek megfelelően, szimplán azért, hogy több pénz kerüljön a templomi perselyekbe.

Egyébként: amíg állandóan a múltban egymás ellen elkövetni vélt disznóságokra koncentrál a világ, addig itt nem lesz semmiféle fejlődés, előrelépés.

Az akkor élt emberek java része már halott. A leszármazottak nem tehetnek semmiről, nem felelősek, és nem áldozatok.

Ergo: Szentírással a kukába, Holocausttal a kukába, és próbáljunk a MOSTra koncentrálni, ne pedig a múltra. Miért? Azért mert semmilyen kártérítés nem hoz vissza senkit, nem tesz jóvá semmit. Akár megtörtént, akár nem. (Ki egyezne bele pl. hogy kapjon mondjuk 10 millió Ft-ot, de cserébe vmelyik hozzátartozóját megöljék??)

Vendelin (törölt) 2009.04.27. 15:59:02

@Foxika:

"Ha valaki nem hisz a Holocaustban, az legyen az ő szíve joga. Aki hisz benne, természetesen az meg az ő döntése."

Sajnos, bermennyire is takarod, te ideologiai alapon kozelited meg a kerdest. Az igazsag nem nezopont vagy ideologia kerdese. Ez a kerdes fuggetlen attol, hogy te (vagy az ideologia aminek fogadatlan prokatorava leptel elo), hiszed e abban, hogy megtorent vagy sem. Ez tortenelmi teny, tortnelmi kutatasok, irasos dokumentumok, fenykepek, szazezrei bizonyitjak.

A problema gyokere az, hogy korunk legdominansabb szellemi muhelye (eppen osszeomloban amugy) arra a hazugsagra epul, hogy minden nezopont kerdese, nincsen jo es rossz, ereny es bun, tettes es aldozat. Ezt az ideologiat lovagoljak meg a holokauszt-tagadok is, megforditvan a merleget (igy lesz a bunbol ereny, a tettesbol pedig aldozat) Tul egyszeru es tul oszinte lenne sajat magukkal oszintenek lenni es bevallani, hogy reflexbol gyulolik a zsidokat (maguk sem tudjak persze, hogy miert), inkabb valami altudomanyos hazugsagra hivatkoznak helyette.

Csii 2013.11.19. 23:00:43

@MrBean: Alig várta az internet közönsége, hogy egy tömegszexről ábrándozó fapados szerencsétlen megmondja a frankót még a holokausztról is.
Mondj még pár szót, annyira komoly vagy... ne hagyd abba....
süti beállítások módosítása