HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A nagy erőszakmentesítés

2010.12.15. 08:57 Ratius

 

Úgy, úgy! Végre egy igazi, józan rendszabály! Január 1-jétől az esti híradóknak csak 20 százaléka szólhat mindenféle szörnyű és kevésbé szörnyű bűnökről. Ezentúl a jó híreknek kell dominálniuk a hírműsorokban. Az erről szóló jobbikos javaslatot hétfőn nagy többséggel fogadta el a parlament.
 
Persze az országgyűlés, mint már annyiszor, most is félmunkát végzett. Mert, hát micsoda következetlenség az, hogy míg a híradóból töröljük a bűncselekményeket, addig a híradó után és előtt nyakló nélkül ömlik a nézőre a gyilkosság, a terror, az emberi aljasság minden mocska? Nem! Ez így megengedhetetlen! Ahogy a híradóból, úgy a filmkínálatból is törölni kell a krimit, a bűnügyi filmet, és általában is mindazt, ami ellene mond a jó erkölcsnek, a jognak, a helyes, proszociális életvitel ideális képének.
Mer bár igaz, hogy a krimi, az akciófilm, a horror, pszichothriller jobbára fikciós filmek, azért azt is tudjuk, hogy a nézőkre az efféle szórakoztatás ugyanolyan hatással van, mint a hírműsorokban megjelenő borzalom. Hiszen persze, hogy  igaza van Pörzse Sándornak és Novák Elődnek, akik azzal indokolták a médiatörvéyhez benyújtott módosító indítványukat: „A bűnügyi tematikájú hírek túlsúlya a társadalomra kifejezetten depresszív, félelemkeltő és negatív hatással bír”. De ugyanilyen negatív és félelemkeltő hatása van a fikciós rémműsoroknak is.
Mi több, szociálpszichológusok már évtizedekkel ezelőtt azt is kimutatták, hogy amelyik este komoly bokszmérkőzést közvetít a televízió, azon az estén szignifikánsan nő az utcai agresszivitás, növekszik az erőszakos bűncselekmények száma, többen és vandálabb módon randalíroznak az éjszakai városban. Így aztán célszerű minden erőszakot leparancsolni a képernyőről, legyen az hír, akciófilm, vagy sportmérkőzés.
Sőt, ha így van, akkor valószínűleg az is igaz, hogy jelentősen javulna polgártársaink jogkövető magatartása, ha nem látnának olyan példákat, amelyek szabálytalankodásra buzdítják őket. Száműzni kell a képernyőről minden olyasmit, ami szemben áll a jól szocializált, szabálykövető, tudatos és felelős állampolgári léttel! A médiából tűnjön el a gonosz, a társadalomellenes, a felforgató, a szabálytalankodó, az istentagadó, az ellenzékieskedő, szóval mindenki, aki nem akarja önként követni az alapvető közösségi normákat!
És, hogy mi legyen akkor a tévében, ami érdekes és vonzza a nézőket?
Szerintem pornó. Úgyis fogy a magyar.

139 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr352516951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bűnmentesítés 2010.12.15. 13:37:51

Megint egy olyan téma, amit nem szabad szó nélkül hagyni, annyi a hülyeség körülötte. Január 1-től nem lehet 20%-ot meghaladó mértékben bűncselekményeket mutatni a híradóban. Jobbik nyújtotta be a törvényjavaslatot, az országgyűlés nagy arányban fogadt...

Trackback: Etnikai bűnözés 2010.12.15. 12:26:27

Az egyik parlamenti párt egyik képviselője esmég fölvetette – egy gyermekmolesztálási ügy ürügyén – a cigánybűnözés problémakörét. Lehet, hogy az eddigiekből is kitalálható, melyik párt kiválósága tette ezt... Ez az ő ceterum censeójuk &nda...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shmoo 2010.12.15. 13:11:34

@felka:
"szerintem józan, tényközlő, hatásvadászatot nékülöző konstrukció, cenzúra nélküli megoldás"

Ezzel még egyet is értenék, ha nem egy ember akarná megmondani, hogy mit nézhetek és mit nem nézhetek; mikor nézhetem; hol nézhetem; mennyi ideig nézhetem; ki lehet a szobában; ...

Ger6ő 2010.12.15. 13:11:36

jah még annyit, hogy a hírekről a szekesztőknek kell dönteniük...
a néző meg arról dönt, hogy megnézi e!
a ker. tévék világában hamar lehet így műsort formálni, ugyanis ha nincs nézettség , akkor változik a stáb, a struktúra.......

jah és még annyi, hogy tényleg vicces ez a jobbiktól, akik csak a riogatással, erőszakkal, acsargással jutottak a tisztelt házba.

Shmoo 2010.12.15. 13:13:01

@felka: Én úgy vettem észre, hogy minden híradóban először a bemondó láthat, aki közli, hogy "ma délután egy tűszállító kamion karambolozott egy rakás sünnel" és csak ezután jön a képanyag.
De megnézem ma este, biztos ami biztos.

Shmoo 2010.12.15. 13:14:53

Egyébként egyetértek Gr6ővel. A kereskedelmi TV-k úgy készítik a híradókat, ahogy az emberek nézik. S mivel a struktúra működik, ez azt jelzi, hogy az embereknek ez így megfelel.
Bár minden fórumban előjönnek a "nekem nincs TV-m", "én nem nézek ker TV-t", "én csak spektrumot nézek" hozzászólok, az igény mégis mást mutat.

énisfélek 2010.12.15. 13:15:22

Ha ezentúl még ennél is kevesebbet szabad nyíltan beszélni az utcai fosztogatásokró és a milliárdos lenyúlásokról, akkor ezzel a törvénnyel megintcsak ők jártak jól...
Nekem csak az a furcsa, hogy az eddig is védett embercsoportok bűneinek még hatékonyabb eltussolását éppen a Jobbik terjesztette elő...

vazze... 2010.12.15. 13:16:51

@kíváncsivagyok: Én jóérzésű ember vagyok és nem félek! Lehet, hogy akik félnek azoknak van rá okuk...?

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.15. 13:17:56

Én Szalai Annamáriát látnám szívesen a hírekben ahogy valaki veri a fejét kalapáccsal----természetesen csak az engedélyezett 2 percig:)

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.15. 13:20:03

A Kádár Rendszerben is ilyen volt . Nem minden bűnesetet tudtunk meg, eltitkolták
.Tudjátok ez ugyanaz a "rendszer" csak rosszabb-ez már azért Rákosi Viktor rendszer!
---de azt is megdöntöttük annó:)

bélabú 2010.12.15. 13:21:04

@batgirl: "Hagy válasszam én meg, hogy milyen hír érdekel!"

Megválaszthatnád, ha volna választék. Ha viszont a hírműsorok nagyrésze ilyen jellegű hírekkel van tele, akkor hogy válasszon az, akit nem ez érdekel?

Nov. 26, Tények este: bankrablás Kispesten, öngyilkos lett a repülőszerencsétlenségben elhunyt gyerek anyja, eltemették a Lágymányosi hídon meghalt 3 fiatalt, balesetek országszerte, x évre ítélték a fajtalankodót, megkéselte élettársát pár forintért, kutyák marcangoltak szét egy férfit.

Ennyi volt benne. Szerinted ez normális?

gyilkos fűegér 2010.12.15. 13:22:59

Én helyeslem a kormány intézkedéseit. És az sem tetszik, hogy az Alien egy vérszomjas fenevad. Jövőre legyen aranyos, és akkor a gyerekek is nézhetik.

nikk rivers 2010.12.15. 13:26:44

1. a híradó bulvárosodik, aránytalanul kiragadva és felnagyítva a megtörtént erőszakot a nézőszám további fokozására.

2. az emberek elhiszik, amit a tévében látnak, tudattalanul is másolnak viselkedési normákat, lassan és biztosan erőszakosabbá válhat a társadalom.

3. nem egyforma a film és a híradó erőszakos hatása: vizsgálatok kimutatták, hogy a gyerekek messze jobban félnek a híradóan látott erőszaktól, mint a filmekben látottaktól.

..egyébként meg ebben az országban mindent szabad, ömöljenek a belek, folyjon patakokban a vér, cirkusz kell a népnek..

Nazareus 2010.12.15. 13:26:47

@bélabú: HA nem érdekel, akkor ne nézd - tehát megválaszthatod. Nem csak TV létezik, van újság, internet. Ha az emberek többsége nem nézi majd a hiradót mert nem tetszik neki, ami benne van, akkor más lesz a hirösszeállitás. Azt sejtem azonban, hogy a TV nézök többségének megfelel a mostani arány, ezért lett ilyen ez az arány.

Mob. 2010.12.15. 13:27:14

Lányok, fiúk! Azért legyünk már picit empatikusak. Szegény hírszerkesztőknek sem könnyű az élet. Régen, volt ugye ez a Szijártó gyerek, minden híradóban ott volt, egy levegővel végig beszélt egy komplett hírblokkot. Aztán megtörtént a nagy szavazófülkés forradalom, mindenkit lecseréltek narancsdroidra, és itt álnak, van 30 perc és ki kellene tölteni valamivel. De mivel? Az ellenzék inaktív, de ha aktív lenne azt sem tudósítjuk, mert nem azért állítottak ide erre a posztra, ahol éppen ülök (by Koltai Róbert). A fideszről kellene jó híreket mondani, de az lehetetlen, mivel az utolsó 816 elfogadott rendeletükben nem volt egy sem, ami javított volna az ország sorsán. Azok a fránya elszámoltatások csak nem akarnak beindulni, így az is bukta. Mi marad? Balogh Ronaldinyú, amint felkoncolja a nagyit, mert nem vett neki PSP-t.

De ne csüggedjetek, itt egy januári reggeli műsor terve:
- Jó reggelt elvtársak, Orbán Viktor elvtárs felkelt, keljetek föl ti is.
- Orbán Viktor elvtárs mosakszik, mosakodjatok meg ti is.
- Orbán Viktor elvtárs fogat mos, mossatok fogat ti is.
- Orbán Viktor elvtárs reggelizik, nektek ideje munkába indulni.
(Ez az optimista verzió volt, mert feltételezi, hogy van munka)

Shmoo 2010.12.15. 13:28:39

@bélabú: Van választási lehetőséged.
1. Nézed a hírtv-t. Ők szeretnek téged, odafigyelnek rád, csakis rád, csakis a te érzéseidet tartják szem előtt - tehát biztosan már a most megszavazott normák szerint közvetítik a híreket.
2. Feljössz a netre és olyan híreket olvasol, amilyeneket szeretnél. TV híradó kilőve.
Egyszerű.

Shmoo 2010.12.15. 13:29:55

@-=Z=-: Ez az optimista verzió, mert feltételezi, hogy viki felkel (lásd a Parlamentbe sem megy be szavazni, lehet, hogy fel se kelt aznap).

Shmoo 2010.12.15. 13:31:17

@nick rivers:
1. Az emberek butulnak, ez az igényük.
2. Az emberek butulnak, mindent elhisznek.
3. Az emberek butulnak, már a gyerekeikre se figyelnek oda.
Látod a tendenciát?

gauche caviar 2010.12.15. 13:34:58

És a jobbik akkor így hogy fog cigánybűnözés apokalipszist összehozni?
Vagy majd elő lesz írva később az is, hogy annak a 20%-nak kizárólag etnikai bűncselekménynek kell lennie, és csak úgy, ha az elkövető más etnikumhoz tartozik? Egyébként nem lehet majd leadni?

Magyarországon a kormány ennyire nézi felnőttnek a lakosságot.
Még a távirányítót sem képes kezelni, sem feldolgozni a látott információkat. Tényleg egy óvodás szellemi szintjén van a magyar lakosság?
Mert akkor nem tom mit várunk a sorstól...
Érthető, hogy az olyan dolgok, mint öngondoskodás nem is lehet alternatíva mindenféle manyup-al, majd állambácsi intézi az ügyeket a sok kis buta honpolgár helyett.
Mi meg csak szopjuk be a cukros faszt.

nikk rivers 2010.12.15. 13:35:10

@Shmoo: jól beszélsz, ez a trend.

Ger6ő 2010.12.15. 13:36:25

@bélabú: ha ez történt, akkor igen, normális!

valaki írta, hogy a 10 éves lányának ez meredek, ezért változtassunk..
mennyire jó lesz már annak a lánynak, ha nagyobb lesz!!
feltétel nélkül bízik mindenkiben, hiszen nem tudja, hogy a külföldi jól fizető munka kényszer prostitúció lehet, hiszen sosem hallott róla!

simán bemegy abankba az álarcos fiatalember után, hiszen most volt farsang....

nem fél az utcájukban összeverődött kutyafalkától hiszen neki még sosem volt konfliktusa a kutyákkal....

simán beül a disco után a részeg barátja mellé, mert sosem hallott disco balesetről.........

nem köti be az övet, mert zavarja és apu is megmondta, hogy 200-ig fölös, mert tricepszből megtartja magát egy ütközéskor....

simán beengedi a lakásba az igazolvány nálküli vízóra leolvasót.....

soha eszébe sem jut a karácsonyi forgatagban, hogy több a zsebes (elve , hogy van)..

simán bennehagyja a gps-t a kocsiban, ameddig el nem tűnik........

BIZTOS, HOGY MINDENT A SAJÁT KÁRÁN KELL MEGTANULNIA a jóközérzetű, rózsaszín világban élő egyénnek?!?!

nem kéne örülnünk a hírcsatornáknak ilyen szempontból?

HA NEM AKARJA NEM NÉZI.. AKI KARJA AZ MEG MIÉRT NE NÉZZE?!

Shmoo 2010.12.15. 13:38:38

Na aki kontrollálatlanul hagyja, hogy a 10 éves lánya nézze a TV-t... az is megérdemelne pár maflást.
Mellesleg tényleg, felnőtt emberek életét alakítsuk úgy, hogy a kiskorúak minden kontroll nélkül bármit megtehessenek.
/facepalm

pizzamester 2010.12.15. 13:41:56

Nagyon jo a torveny! Borzasztoan lesullyedt a kereskedelmi tv-k hiradoinak szinvonala es az hogy a legalso retgetet ilyen musorokkal lehet a kepernyo ele vonzani nem lehet indok arra, hogy ez megengedheto legyen. Elvegre jo erzes es izles is van a vilagon.

Rendkivul alszent dolog aggodni a sajtoszabadsagert, annak urugyen, hogy korlatozzak a szemet-hireket es arra (probaljak) kesztetni a ker.tv.ket, hogy igazi hiradot keszitsenek. Johogy mar nem mindjart pornot kovetelsz a delutani hiradoba, a Szabadsag neveben? A szabadsag nem egyenlo azzal, hogy mindent szabad. Az az anarchia. Szabalyoknak lenniuk kell. Az pl. egy tok jo szabaly, hogy a hirado mutasson hireket es ne csak szennyet.

Raadasul a torveny nem arrol szol, hogy nem szabad ilyen hirreket mutatni a tv-ben.szabad, csak nem szabad hiradonak hivni. aki a bunugyekre izgul be nezze este 10 utan. Szabad. Ha meg a megeroszakolos, kirablos, legyilkolos hirek nelkul unalmasnak talajha a hiradot, hat akor szabad nem neznie is, nezzen meg valami jo kis oldoklols-vampiros filmet. csak ne kenyszeritse mindenkire a beteges izleset. esetleg le szabad venni a polcrol egy konyvet olvasni. nehogyma' a sajtoszabadsagert folytatott harcnak allitsuk be az igenytelenseget...

Tovabba: nem, nem igaz, hogy azert kell a musoridejuk 80%-ban bunugyekrol szolni mert ilyen a vilag. Nem, azert ennyire nem rossz a helyzet. A vilagban nap mint nap tortennek fontos dolgok, amik nem bunugyek: tudomanyos felfedezesek, politikai esemenyek, kulturalis fesztivalok, de akar politikai esemenyek is. A hiradonak errol IS kellene szolnia. De nem szol. es nem azert, mert ilyen bunos a vilag, hanem mert egyszerubb es olcsobb igenytelen musort kesziteni igenytelen embereknek... errol miert nem irsz ilyen fajdalmas kommentet?

Bar a jobbik-ot enyhen szolva nem szeretem, ennek a torvenynek a celja teljesen ertheto es tiszteletremelto. Annyi energiat a torveny gyakolrati kivitlezesbe mint a megalkotasba! Remelem a ker.tv-k nem talalnak alola kibuvokat.

naugye! 2010.12.15. 13:42:01

@nick rivers: Nincs jó megoldás. Ha bűnesetek helyett több politikát adnak a hiradók, akkor a te logikád szerint az emberek többet fognak lopni és hazudni.

bélabú 2010.12.15. 13:44:42

@Ger6ő: "ha ez történt, akkor igen, normális!"

Csak ez történt?! Ezen kívül még elég sok más is történt. Pl. belpolitikai dolgok, hogy a külpolitika fontosabb híreit ne is említsem. Miért jó, hogy ennyire egyirányba fordulnak a hírműsorok és gyakorlatilag csak a bulvár jellegű híreket nyomják?

Nazareus 2010.12.15. 13:46:27

@bélabú: Mert ezt szeretik az emberek. Ha nem ezt szeretnék, akkor elkapcsolnának, nem néznék.

Devil 2010.12.15. 13:46:37

Total nem ertem ez miert nem a szolasszabadsag korlatozasa... valaki magyarazza mer el nekem ha megmondjak mirol mennyit beszelhetek, az hol szabadsag?

felka 2010.12.15. 13:46:48

@pizzamester:
szerintem meg ez volt jó.

Shmoo 2010.12.15. 13:47:20

@pizzamester: "csak ne kenyszeritse mindenkire a beteges izleset."
Nekem a te megnyilvánulásod "beteges". Te viszont lazán rám erőszakolnád a Te akaratod, ízlésed, nézeted.
Víz, bor, prédikálás... érted, ugye?

Ami pedig az emberek igényeit illeti, olvass vissza a kommentek között, látni fogod, hogy a ker. TV-k az igény szerint alakítják a műsorokat (ebből van bevételük). Jelenlegi híradó struktúra - jelenlegi igények.

bőrmók 2010.12.15. 13:47:29

Tényleg sok a bulvárszörnyűség az ertéellen, de nem ez a megoldás. Ennyi erővel minden műsort minden szinten szabályozni kéne. Eredmény: kevesebb néző.

Gyanús, hogy nem szándékos szívatásról van-e szó? Mármint hogy terelgetik az embereket a királyi tv-k felé..

bélabú 2010.12.15. 13:48:46

@Shmoo: Nézek Hír TV-t és ATV-t is. De most nem rólam van szó, meg azokról akiknek ott van a 70 csatorna a set top boxban, meg a net a szgépen.

Azokról beszélek, akiknek nincs ennyi lehetőségük válogatni.

Arról nem beszélve, hogy ha jól tudom, akkor a ker. tévéknek is vannak közszolgálati kötelezettségeik, ezért adnak hírműsort. Ez volna a közszolgálat, hogy ontják a bulvárt?

pizzamester 2010.12.15. 13:50:52

@Nazareus: ki mondta, hogy az emereknek MINDIG azt kell adni amit szeretnek?
ha a demokracia ezt jelentene, neheny evtizeden belul visszjutnank az okorba, amikor a vadallatokkal kuzdottek az emberek a cirkusz porondjan... mert az embereknek ez kell.

nem, szerintem nem a legprimitivebbek izlesehez kell szabni a tv-musort. szbalyokra minden tarsadalom fenntarthato mukodesehez szukseg van. totalis szabadsag nincs es nem is lehet es nincs is ra szukseg, mert az az anarchia.

max 20% bunugy/bulvar a hiradoban. ez egy jo szabaly. ez elegendo a hirek tenyszeru kozlesehez. a maradek 80%ban meg legyen szo a tobbi hirrol, amirol most nincs. ez senkinek nem hianyzik? tudomany, muveszet, politika, kozoeesegi elet, mittomen mi mas ami helyett most csak az olcso szemet van?

Shmoo 2010.12.15. 13:51:05

@bélabú: Akinek nincs 70 csatornája, annak is van m1, DunaTV, aTV (ha jól sejtem) - ergo van választási lehetőség.
Emellett van újság is.
A hírműsort az alapján állítják össze, amire igény van. Erre van igény. Neked ez szomorú, de ettől még igaz.

Caprica99 2010.12.15. 13:56:28

@bélabú:
"Ennyi volt benne. Szerinted ez normális?"

De ha egyszer a felsoroltak történtek!
Mit kéne a híradóknak (persze itt szigorúan csak bizonyos kertévékről beszélünk!) hírként tálalniuk?

Kovács Józsi néni átvette a kiváló munkáért érdemérmet!
Pártunk és kormányunk holnaptól elrendelte a tavaszt!
Nagy Béla bácsi bevitte a kecskéjét a téeszcsébe!
A Vörös Csillag cucilista brigád kommunista szombatot tart!
... ésígytovább...

Belpolitikai hírek????
Lopnak, csalnak, hazudnak - ettől is morcos lesz az ember!
Külpolitikai hírek?
Itt válság van, amott zavargások, emitt terroristák robbantottak vagy cunami, árvíz, földrengés, sárlavina volt.

Szóval?

pizzamester 2010.12.15. 13:57:22

@Shmoo: a gyerekeknek se kell midnig csokit adni, pedig igeny az volna ra.
Neked ez szomoru, de ettol meg igaz. ;-)

Devil 2010.12.15. 13:57:50

@pizzamester: Rnedkivul alszent dolog aggodni a bulvarosodasert mikozben arrol van szo hogy fel akarjak szamolni a sajtoszabadsagot.
Nem is tudom, tuntetett valali a hiradok ellen, esett emiatt a forint, tomegesen eheztek a hiradok miatt emberek?
Nem? Akkor az egesz csak urugy.

pizzamester 2010.12.15. 13:59:34

@Caprica99: szomoru, hogy mar el se tudsz kepzelin masfajta hireket.

ez bizonyos mertekig teged minosit, illetve a mediat amin felnottel.

ezer es ezer mas dolgorol szolhatnanak meg a hirek: aktualis tudomanyos, tezhnikai felfedezeek, mondjuk a hirado 20%-aban, politika, kulturalis esemenyek, elemzesek, tenyfeltaro riportok, gazdasagi hirek, stb.

Ger6ő 2010.12.15. 14:00:20

@bélabú: azért jó, mert erre van igény....

félre ne érts sztem sem feltétlenül helyes az arány, de felfoghatatlan cenzúra, ha az emberek ízlését megszabják!!

egyébként nem értem, vannak kül és belpolitikai hírek is a híradókban kivétel nélkül, ami csak ezt nyomja az meg aparlamenti közvetítés, illetve a politikai tévék.

én a magam részéről jobban szeretm tudni, ha településemen elszaporodtak a besurranós lopások, késelések.... minhogy a miniszterelnük találkozott a mongól elnökkel, érdemi egyeztetés nem történt.......

amúgy csak egy kérdés: ha a politika bubusoknak lehet hír tv, atv.. akkor a bulvárfanatikusokat miért kell leszabályozni??

Shmoo 2010.12.15. 14:00:52

@pizzamester: Az is szomorú, ha valaki úgy neveli a gyerekét, hogy mindent csak megtilt.
Nem tiltani kell, hanem nevelni, oktatni.
Azért, mert az emberek felnőttek, még oktatni kellene őket. Igényt építeni a kultúrára, észrevetetni az emberekkel, hogy van más is a bulváron kívül.
Egy szó a tiltás, cenzúra hatásáról: alkoholtilalom. Bejött, mi?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.15. 14:01:05

@Kow: akkor keress olyan híradót, amiben olyan hírek vannak. Végső esetben meg ott az internet, azon tényleg azt nézel meg, amit akarsz.

Legyen ingyen és korlátlanul szabad az internet magyarországon, és akkor tőlem azt cenzúráz rajta kívül a zorbángyerek, amit akar. Addig viszont pofa súlyba: nem cenzorkodunk eszünk nélkül!

Devil 2010.12.15. 14:01:08

@pizzamester: Igen, igy a cenzurahoz jutottunk vissza. Az o'kort meg ne szidd ha nem ismered.

Shmoo 2010.12.15. 14:02:15

@Ger6ő: "felfoghatatlan cenzúra"
Ott a pont.

insert random 2010.12.15. 14:02:15

Hiszen persze, hogy igaza van Pörzse Sándornak és Novák Elődnek, akik azzal indokolták a médiatörvéyhez benyújtott módosító indítványukat: „A bűnügyi tematikájú hírek túlsúlya a társadalomra kifejezetten depresszív, félelemkeltő és negatív hatással bír”.

Na ezt egyszerűen nem értem miért csinálták. A egész Jobbik a cigánybűnözés témával lett népszerű, minnél több bűncselekmény volt a híradóban, nekik annál jobb volt, mert a közbiztonsággal elégedetlenek nagyobb valószínűséggel szavaztak rájuk. Még kritizálták is a médiát, hogy elhellgat bűnügyi híreket! Erre ez...

Ennyire ostobák lennének, vagy szándékos politikai önygyilkosságra készülnek? Vona megunta a parlamenti munkát? Vagy mi?

pizzamester 2010.12.15. 14:02:58

@Devil: rosszindulatuan es szandekosan erted felre amit irtam.

a sajtoszabadsag attol meg nem serul, hogy csak a hirado 20%-a szolhat bularhirekrol. az tobb mint elegendo a tenyszeru kozleshez. aki ilyen musorokra izgul be, megnezhet oket kesobb HD-ben, 3D-ben, mondu 11 utan. szabad. Ha akarja.

Szerintem attol serul ha a hirado 80%-a masrol sem szol csak bulvarrol. Nehogymar ezt allitsuk be sajtoszabadsagnak. ez tenyleg alszent.

Shmoo 2010.12.15. 14:03:06

@Ger6ő: "felfoghatatlan cenzúra"
Ott a pont.

Kow 2010.12.15. 14:03:52

@Humperdickk: Nem nézek TV-t, nekem valóban az internet a "híradóm" :)
Ezt nem tartom amúgy cenzúrának, csak egy kemény, de ésszerű törvénynek. A cenzúra az lenne, hogy "nem lehet politikai híreket sugározni", vagy "tilos bűnügyekről tudósítani", de most nem erről van szó.

Shmoo 2010.12.15. 14:04:03

@insert random: "Ennyire ostobák lennének, vagy szándékos politikai önygyilkosságra készülnek?"
Az nem jut eszedbe, hogy egyszerűen ennyire hülyének néznek, hogy ezt nem veszed észre?

Ger6ő 2010.12.15. 14:04:15

@bélabú: mindenkinek van királyi adója, az úgyis a rezsim akaratát sugározza, tehát mindenkinek adott a választás lehetősége!

Shmoo 2010.12.15. 14:06:30

@Kow: "Ezt nem tartom amúgy cenzúrának..."

"A cenzúra információk hozzáférhetőségének és terjesztésének a felügyelete, elsősorban politikai és morális alapokon."
Az "ő" politikai alapja szerint.
Az "ő" morális alapja szerint.
Cenzúra.

Ger6ő 2010.12.15. 14:09:04

@insert random: ne legyünk álnaívak vona gábor a zorbán polgári köreiből került a közéletbe...

előre eltervezett koreográfiát látunk.., alaposan lezsírozott háttér alkuk eredményén pislogunk!

bélabú 2010.12.15. 14:10:19

@Caprica99: ezek a bulvárhírek országszinten gyakorlatilag jelentéktelenek. A kutya által szétmarcangolt ember, vagy a kocsmában megkéselt ember családja számára természetesen óriási jelentőségű a tregédia. De talán mégsem olyan horderejű, hogy az egész országnak tudnia kelljen róla. És ez a legtöbb ilyen hírre igaz.

Vannak nyilván kivételek, mint a hídra felhajtó fiatalok, vagy mondjuk egy tömeges busz/vonatbaleset. De ebből szerencsére igen kevés van.

Az országban viszont azért más is történik. És ha már a korrupt poiltikust említed, az ő esete sokkal inkább olyan, amit az egész országot érinti.

pizzamester 2010.12.15. 14:10:55

@Shmoo: a musorido 20% tobb mint elegendo a bunugyekrol valo tenyszeru, targyilagos tajekoztatasra.

mas orszagokban is vannak ilyen torvenyek. nevetseges, hogy egyesek kepesk forradalmat inditani "a porno es az eroszak szabadsagaert az esti hiradoban".

aranyerzek? az nincs? az nem csordbitja az informaciohoz valo hozzaferest, ha a hirado 80%-ban csak bunugyekrol szol? Hogy jut igy hely a tobbi hirnek? jaaa, hogy sehogy?

felka 2010.12.15. 14:11:18

@pizzamester:

hiába...nem értik....
súlyos a helyzet na.

Kow 2010.12.15. 14:11:44

@Shmoo: Itt nem az információt korlátozzák, vagy felügyelik, hanem a struktúrát. A struktúra pedig információkból épül fel, önmagában nem információ.

Abba továbbra sem szól bele senki ezen törvény alapján, hogy milyen bűnesetekről tudósítanak, legyen ez a szerkesztők baja, hogy kiválogassák a fontos információkat.

Úgy emlékszem van ismétlése is a híradónak, esetleg ott lehetne további negatív híreket adni.

Ger6ő 2010.12.15. 14:14:21

@pizzamester: aha szóval ha megmondod, hogy valamiről mennyit beszélhetek az nem korlátozza az én szabadságomat....

sztem ennek fuss neki mégegyszer, hiszen védhetetlen "érvelés"!

mi lesz a következő? megszabják hogy 20% bűncselekmény, 20% kül, 20% bel politika.. 35% kormány éltetés, 5% sport DE CSAK FOCI, mert hát....

ez tényleg nem korlátozás, nagyobb szabadságot el sem tudok képzelni!

Cang 2010.12.15. 14:15:56

Na végre, legfőbb ideje volt már korlátozni ezt a mérhetetlen sok marhaságot amit hírek helyett nyomnak a tévékben. Mert a TV-sek azt kedvelik, ami láttán-hallatán az átlag polgár a szívéhez kap, és Jesszuskát emlegeti még másnap délelőtt is, ez a nézettség, ez a szórakozás, az a HÍR, szerintem nem csak nálunk, hanem mindenhol, ahol média van. Ratius Drága, kevered a dolgokat, sikerült nagy lázadó dumát összehozni. A boxmeccs, meg az esti film, meg a kannibalizmussal egybekötött emberégetős horror a Jancsi és Juliskából szórakozás, vagy mese, vagy érdekes adalék, a Híradó pedig a komolyan veendő hazai meg világbeli körkép, legalábbis a nagy átlag részére, vagyis abszolút nem mindegy, hogy azt sugallják, komoly fejjel és hangvétellel a híradós arcok, hogy velejéig romlott, és korrupt pokollá vált ez a szegény föld, vagy lehet hogy a hülyeségen kívül valami más is történt. Ez az ország olyan az embereknek, amilyennek éppen érzik, és ebben nagy része van a hivatalos hírműsoroknak. Kitűnően lehet így depresszív kreténeket csinálni a polgárokból, föláldozni a lelkesedésüket meg a lelki békéjüket, csak azért hogy meglegyen a kib@szott nézettség. Ha ez emberek szarul érzik magukat, akkor úgy is gondolkodnak, és úgy is teljesítenek, és szerintem nem szállunk mostanában olyan magasan, hogy OK, egy még egy kis süllyedés a népszerűség kedvéért megengedhető lenne.

felka 2010.12.15. 14:16:12

régen volt erre egy külön műsor. úgy hivták:
Kék Fény.

későn adták..

pizzamester 2010.12.15. 14:16:50

@Shmoo: pontosan. pl. a hirado maradek 80%-aban felkelthetnek az erdeklodesuke, igenyuket a tudomany, a technika, a politika, a gazdasag, kornyezetvedelem, stb irant. de persze te nem erre gondoltal. hanem mire is?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.15. 14:18:06

@Kow: tilos bűnügyekről tudósítani 5 percig az ertéel híradójában. Most tényleg csak amiatt nem cenzúra ez, mert mennyiségi, nem minőségi korlátot ad? Tehát ha holnap azt mondja a kormány, hogy a 20% innentől 20 ezrelék, akkor is rendben van?

Pontosan ezek a dolgok, amikkel játszik a fidesz. Nem sértenek jogot, csak "sajátosan értelmezik". A lényeg ugyanaz.

Commandante Jayasuriya 2010.12.15. 14:18:32

Alighanem az esti mesét is be kellene tiltani, mert a Piroska és a farkastól kezdve, a Hófehérke és a 7 törpén át, a Jancsi és Juliskáig, mind-mind tele van erőszakkal.

Vesszen a tévémaci...!

Shmoo 2010.12.15. 14:18:34

@Kow: :) Tetszik az aranyos naivitás, miszerint nem az információt korlátozzák.

@pizzamester: Érdekes, hogy te mindenki mást korlátoznál, ahelyett, hogy elolvasnád mit írtam pár kommenttel korábban... tanítás és hasonlók (mert azokra valahogy soha nem reagálsz).

A súlyos helyzet pedig az, hogy elveszik a választási lehetőséget. Hol is volt ilyen...? Ja, nyugdíj.
Az igazi választási lehetőség az, hogy ezen a csatornán ez megy, a másikon az. Nem tetszik a ker TV híradója? Ott a királyi TV, ott a kormány TV, ...

Ger6ő 2010.12.15. 14:18:38

@Kow: a kereskedelmi tévé a nézettségből él, magyarul mindene a néző igényeinek kielégítése, ugye?!

a ker tv ket leszabályozzuk, az internetet nem?!?!
miért??
attól nem lesz depis a nép???????????

ez csak a kezdet, figyeld meg! kövér, már a netről is beszélt..

amúgy jó arc vagy, hogy nem tévézel ezért nem zavar a tévénézők cenzúrája...

nemecsek ernő áruló 2010.12.15. 14:18:52

@Alikam: Ja, mert a közszolgálati az egy az egyben fideszes kézben van, ott nem fognak fideszes honatyák és honanyák pofátlan sikkasztásairól, jobbikos képviselők nemierőszak botrányairól beszélni, mert az milyen lenne már. A kertv-k viszont ez után nem is tehetik. Nosza, szabad a vásár, mostantól bármilyen jobber ember bármilyen disznóságot elkövethet, a tévék nem kell, hogy megemlítsék. Kiváló!

Shmoo 2010.12.15. 14:20:02

@pizzamester: Arra gondoltam, hogy csinálják ezt anélkül, hogy ELVESZIK A VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGET! Csinálják úgy, hogy nem irányítják felnőtt emberek gondolatait, tetteit, életét.
Amíg nem ártok másoknak, ne pofázzanak bele az életemben.

insert random 2010.12.15. 14:20:26

@Ger6ő: Hát nem tudom, Orbán ekkora zseni lenne, hogy megszervezte magának a Jobbikot, hogy elszívja a szock szavazóit (tudjuk, hogy a régen Mszp-s megyékben voltak a legnépszerűbbek), aztán bekebelezhesse? Hanlon borotvája („Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire az ostobaság is elégséges magyarázat.”) alapján én inkább a jobbikosok hülyeségére tppelnék, eddig id lehetett tudni, hogy nem a legnagyobb koponyák ülnek abban a pártban.

Még az valószínű, hogy a Jobbik kétségbeesetten ráugrik minden álságos, populista témára, amit még a Fidesz hagyott nekik. Valahogy eszükbe jutott, hogy régóta szokás azon siránkozni, hogy a tvhíradóban sok az erőszak, úgyhogy most megpróbálnak ebből politikai tőkét kovácsolni, csak közben önmaguknak mondanak ellent. Azért ahhoz is elég hülyének kell lenni, hogy a saját szavazóikat ennyire butának nézzék.

Ger6ő 2010.12.15. 14:20:59

@Shmoo: ennyi! nincs tovább miről vitázni..

ööööö, vagysi van! csak nem arról, hogy ez jogtiprás e, hanem arról, hogy miért, hogyan, ki adott erre felhatalmazást? de mégjobb ki adhat és milyen alapon??????????

pizzamester 2010.12.15. 14:24:05

@Shmoo: de hat valaszoltam:

itt ni: pizzamester 2010.12.15. 14:16:50
@Shmoo: pontosan. pl. a hirado maradek 80%-aban felkelthetnek az erdeklodesuke, igenyuket a tudomany, a technika, a politika, a gazdasag, kornyezetvedelem, stb irant. de persze te nem erre gondoltal. hanem mire is?

vagy mire gondoltal+ hogy a gyereknek nem kell midnig csokit adni amikr ker? hat errol ertelmes ember nem nyit vitat. sorry.

Ger6ő 2010.12.15. 14:24:30

@bélabú: és ki mondja meg hogy melyik tragédia országos érvényű??

mert sztem ez lenne ahírszerkesztő munkája.

majd bemondják a hírekben, hogy keressük Maygar Róbertet, hogy miért?? ööööööö? mindegy keressük és kész!
vagy keressük a 10 embert kivégző maffiavezért.. igaz a 10 áldozatról sosem számolt be a méfia tessék meglepődni........

hihetetlen!

Shmoo 2010.12.15. 14:25:01

@Ger6ő: A lakosság 1/5-e adott rá felhatalmazást. Sajnos.

nemecsek ernő áruló 2010.12.15. 14:25:23

@Λατζκα: Erre a kiváló megoldás: amiről nem tudunk, az nincs. És lám, két héttel a törvény kihirdetése után a magyar társadalom egy utópisztikus delíriumos álomba süllyed, mert nincsenek bűnügyek...

Arról ne beszéljünk, hogy több nyugdíjas nénit tudnak átverni a csalók, mert a híradó egy szót se szólhat róla, így nem figyelmeztethetnek, mire kellene vigyázni.

@Kow: Attól, hogy szerinted ez nem cenzúra, még az! Olvass utána!

Kow 2010.12.15. 14:25:55

@Humperdickk: De, az már az, mert 2 szóban nem
lehet érdemi hírt közölni. Igaz amúgy, ha idióták (márpedig azok) akkor ez vissza fog ütni nem gyengén.

@Shmoo: Lehet többféleképpen értelmezni ezt a témát, meg nem érteni akarni amit írok.

@Ger6ő: Attól még meg tudom ítélni, hogy nem nézem. Ez olyan, mint "aki nem tud zenélni, ne kritizáljon zenét"

Shmoo 2010.12.15. 14:28:49

@pizzamester: Értelmes ember tud választani, nem pedig elvárja, hogy mások válasszanak helyette.
Nem tetszik a ker TV híradó? Kapcsolj el! Nézz mást! Olvass újságot! De ne kontrolláld mások életét!
Ne vedd el a választás lehetőségét csak azért, mert nem értesz egyet valamivel!
Neked megvan a lehetőséged csatornát váltani. Ha így haladunk, az én választási lehetőségem hol marad?

Ger6ő 2010.12.15. 14:29:01

@pizzamester: lassan írom!
elmész sörözni a haverokkal (mert arra van igényed, tudod ez olyan, mint hogy melyik tv-t akarod nézni a saját szabad akaratodból..) akkor majd beszéltek mindeféléről, vagy csak a titeket érdeklő témákról?

mit szólnál, ha csak 20%-ban lehetne téma a dögös pincér csaj? vagy 20-ban a politika?

érted az ertéel klub nézői is egy közösség, mint te a spanokkal, milyen alapon cenzorkodik bárki?

pizzamester 2010.12.15. 14:30:40

@Shmoo:
Itt túlzott mértékben le lettek butítva az emberek.

Indoklás: ha epeszu lenne az emberek tobbsege akkor nem bulvarhiradot, monika show-t, fokusz-t, stb akarna nezni. de azt akar. nagyon el lettek butitva az emberek. a cel nem lehet az, hogy a trsadalom legalso retegenek legalatasabb osztoneit legjobban es legolcsobban kiszolgalo musorokat keszitsunk.
ha csak az emberek valasztasan mulna, akkor csak eroszak es prono menne a tv-bes es par evtizeden belul a cirkuszban neznnek ahogy a hajlektalanok vadallatokkal kuzdenek. ki kellene szolgalni ezt az igenyt ha a tobbseg ezt szeretne? igen? Nem.

A szabadsag nem jelenti azt, hogy MINDENT es MINDIG szabad.

Szabad bunugyekrol beszleni, de nem szabad CSAK bunugyekrol beszamolni (a hiradoban) tudomany, technika, gazdasag, stb helyett. Szabad csocsoket es gyilkossagot mutatni, de nem szabad fomusoridoben ezt tenni.

szabad viszont hitado helyett DVD-t nezni, ujsagot, konyet olvasni, beszlegetni, fizetos csatornat nezni stb. szabad.

Shmoo 2010.12.15. 14:31:22

@Kow: "Lehet többféleképpen értelmezni ezt a témát, meg nem érteni akarni amit írok."
Hogy értelmezzem azt, ha történik valami / bármi a nagyvilágban és, hogy ezt megmutathatják-e, a hatalom dönti el? Ezt, hogy lehet még értelmezni?

MiKeyRuLeS 2010.12.15. 14:31:47

Az azért egyre inkább világos, hogy a fideszes és jobbikos szavazótábor nyelvtudása elég gyenge. Hiszen, ha kicsit tudnának németül,l akkor megnézhetnék a szabadon fogható rengeteg ker.csatorna bármelyikét, és látnák, hogy mennyire a magyar tv-k sárosak, és mennyire a korunk társadalma az, amelyik igényt tart a negatív hírekre is. De ugyanígy nézhetnék a CNN-t is, hiszen ott elég sok a háború és terrorizmus.

DE, mint tudjuk, a Vezér kelet felé fordult, és azt próbálja követni, amit az oroszoknál vagy a kínaiaknál lát. A nyugati demokrácia halott OV szerint. Csak azt nem tudja még, hogy máshol pedig nincs...

nemecsek ernő áruló 2010.12.15. 14:32:20

@pizzamester: De ha nem akarod nézni, akkor miért nézed? Miért csak a sajtó szabadságának korlátozása útján megoldható? Nézzél Cartoon Networköt, vagy akármit vazzeg, ha zavar, hogy a híradóban elmondják, mi történt aznap!

Ger6ő 2010.12.15. 14:32:31

@Kow: vagyis ha tudni akqarsz a valóságról akkor maradj fent még 5 órát?

tényleg nem érted? tényleg nincs benned empátia?
megvilágítom: te szabadon netezhetsz, de max 10 perc bűnügyi hírt olvashatsz!
tetszik???????

miért csak a tv nézőt akarjuk megmenteni a depitől a netezőt miért nem??

Shmoo 2010.12.15. 14:33:47

@pizzamester: Basszus, de akkor sem a tiltás a megoldás! Nem ez a megoldás!
Tanítani úgy is lehet, hogy nem tiltok!
Alkoholtilalom. Bejött?
Kínában az Internet tiltása. Bejött?
Nem a tiltás a megoldás.
Egyébként, ha a pártfogoltjaidat ennyire érdekelné a te szellemi jóléted, akkor a saját csatornájukon is csak 20%-ban lenne szó bűnügyről. Ehelyett nézz bele és hallgasd. De egyszerűbb birkán bólogatni.

Kow 2010.12.15. 14:34:43

@Shmoo: "Hogy értelmezzem azt, ha történik valami / bármi a nagyvilágban és, hogy ezt megmutathatják-e, a hatalom dönti el? Ezt, hogy lehet még értelmezni?"

Nem a hatalom, hanem a hírszerkesztő dönti el, de való igaz, a hatalom alapján. Ésszel kell műsort szerkeszteni és nem lesz gond.

@Ger6ő: Tetszik. A Netcenzúra már nem.

Ger6ő 2010.12.15. 14:37:00

@insert random: simán lehet a te verziód is! egy biztos, hogy totál másként cselekszenek, mint amit ígértek és ebben valkikre nagyon hasonlítanak... :)

Ger6ő 2010.12.15. 14:38:31

@Shmoo: erre? ez melyik választási ígéretük volt? hol van a kormány programban? :)

felka 2010.12.15. 14:39:32

Az én jogaim nem sérülnek amikor MÁSRÓL is akarok tájékozódni a híradóból mint az erőszakról?

szerintem ez is cenzúra ami most megy csak más előjellel.

pizzamester 2010.12.15. 14:42:42

@Gerzsonka: engem az zavar, hogy a hiradoban NEM mondajk el, hogy mi torten aznap. elmondjak, hogy kovacs jozsef reszegen elgazolt egy biciklustat bivalybasznadalson es 6-8 hasonlot, kozben meg SEMMIT tudomanyrol, technikarol, kulturarol, gazdasagrol, kornyeztevedelemrol, es szaz masikrol.
itt az aranyokrol van szo.

a musorido 20% tobb mint elegendo kell legyen a bulvarhirek tenyszseru es targyilagos kozlesere.

aki akrja nezze meg kesobb, 11 utan HD 3D, Dolby Sorrundban. Szabad. Ha igenyed van ra.

Shmoo 2010.12.15. 14:44:17

@Ger6ő: :) Navrasics szerint "a fidesz elhozza az embereknek az európai szabadságot és jólétet".
Egyre szabadabbnak érzem magam :) Te nem? :)

No, elmentem híreket nézni / olvasni. Amíg még van mit ;)
Csók pizza, felka, kow.
További sok sikert Ger6ő!

pizzamester 2010.12.15. 14:46:16

@Shmoo: hat akkor mi?
lehet hogy nem fog mukodini, de egy probat meger. nincs jobb.

latod magad is: az emberk tobbsega harmabb menne el tuntetni a baratok kozt megszuntetese ellen mint az altalonis es tikos valasztojog megszuntetese ellen.

nem latod? ez az orszag el van butolva/butitva. emberek kepesek az internetn hozngeni, hogy mar csak a hirado 20%-ban lesz "megolte, feldarabolta, megeroszakolta, leutotte, kirabolta, becsapta, stb." irni tudo emberek ezen hozongenek! noooormaaaaalis?! Maaargit!!!!

Ger6ő 2010.12.15. 14:46:30

@Kow: te ilyen troll vagy, mi?!

a tv cenzúra miért oké, a net cenzúra miért nem?

érveket kérek, nem sületlen marhaságokat!

mert ugye az volt a fő irányvonal, hogy depisek az emberek, már többször kérdeztem tőled, miért csak a tv néző nem lehet depis, a netező miért lehet ha a másik nem??
mivel különb, milyen megkülönböztetés ez?

Ger6ő 2010.12.15. 14:49:08

@felka: a hír tv-n ugyanaz megy, mint az m1-en, vagy az rtl-en????

nézzél mást! ne a neked nem tetsző dolgokat művelő embereket akard korlátozni!!!!

mi lesz a következő?
betiltják a Blikket? aztán a Népszabit, mi?! :))))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.15. 14:52:43

@Kow: na, csak megtaláltuk a közös nevezőt! Részemről vita lezárva! :)

Kow 2010.12.15. 14:53:19

@Ger6ő: Nekem te tűnsz trollnak, de ebbe ne menjünk bele, mert jogosan gondolhatsz annak, ugyanis nem vagyunk egy véleményen. :)

A különbség az, hogy a TV nem interaktív, lineáris média, nem választhatod, meg, hogy mit látsz egy adón, legfeljebb elkapcsolsz.
Tegyük fel van TV2, RTL, MTV és szevasz. Ha mindegyiken 90%-ban bűntényről, kiloccsanó agyvelőkről, tűzesetekről van szó, akkor az elég lehangoló és nem tudsz mit csinálni ellene, max kikapcsolod a TV-t.

Az internet interaktív, arról tudok meg többet, ami érdekel, oda kattintok a Google news-on, ahova akarok.

felka 2010.12.15. 14:54:46

@Ger6ő:
megpróbálom én...

a magyaroszági háztartások 90% -ban főleg este kertévék "mennek"..(panellakás, cigányputri, v.lakópark...mindegy)

a lakosság kb. 40% -a internetezik rendszeresen,de lehet hogy sokat mondtam.(attól függ hogy a gyerekeket/aggastyánokat is besoroljuk-e)

a tévéből árad feléd az infó magától.
a neten rá kell klikkelned a téged érdeklő linkre.

most így hirtelen ennyi.

Ger6ő 2010.12.15. 15:08:46

@Kow: nem azért tituláltalak troll-nak, mert más véleményen, vagy hanem mert lóg a levegőben a véleményed érvek nélkül! :)

a neten is megnyitok egy híroldalt:
"megerőszakolta, feldarbolta, megette, kihányta, újra megerőszakolta, újra megette.."
típusú címeket is le kell olvasnom, hogy tudjam oda nem kattintok..
a tv-nek is erre van akapcsolója, némító gombja..

a kérdésem továbbra is ha nem vagy troll, akkor egyszer biztos válaszolsz.. :D

hogy lehet megkülönböztetni az embereket az információ szerzési csatornáik alapján?? ha van pénzed netre, akkor megvetted a szabadságot című történet??????????????????????

miért lehet egy netes állítólag depressziós ugyanattól a hírtől, amitől a tv nézőt meg kell menteni???????

ha az egyiket cenzúrázzuk a maásikat miért ne? mert azt te nézed? és mást lehet szopatni csak téged nem? :)

Ger6ő 2010.12.15. 15:11:06

@Shmoo: viccen kívül most érzem életemben a legszabadabbnak magam, mert még kimondhatom a véleményem a neten, de tudom hogy nem lesz ez így sokáig...
esetleg egy visszamenőleges bünti is az elmúlt évekért.........

Ger6ő 2010.12.15. 15:16:17

@felka: úúúúúúúúúúú, de rossz! :))))))))

a tv-bő is árad feléd minden van lehetőséged lakhelytől függően 100-200 adóra...

nézz, amit akarsz és engedj másokat is SZABADON élni!

ha a háztartások 90%-ában (sztem sok lesz) a kertévék mennek, akkor ezek szerint majdnem a teljes lakosság ezt akarja saját szabad akarátából!!!!!!!!!!!!!
a soványka kisebbség, akkor miért akarja a többségnek megszabni, hogy mit tehet, mire legyen igénye??

vagy már a választások után nem tekintik beszámíthatónak a polgárt? csak arra jó, hogy az x-et letegye, aztán majd ők döntenek helyette mindenről?????????????????
ide jutottunk?
és ezt fel se fogod?

felka 2010.12.15. 15:30:41

@Ger6ő:
te meg azt nem veszed észre hogy amikor azt hiszed, hogy korrekt tájékoztatást kaptál a napi eseményekről, nem történik más,csak annyi, hogy a hangzatos főcímek mögött manipulálva vagy.

mert minél inkább ezek kerülnek előtérbe, annál nagyobb lesz napról-napra a nézettség, és nekik ez a lényeg nem az hogy te megtudd, mi történik a nagyvilágban.

ezt meg te fogd fel.

de ha te ennyire ragaszkodsz a napi vérfürdő-adagodhoz, lelked rajta.

egyébként nem biztos hogy annyira kisebbségben vagyunk mi, akik csak "normál" híradót akarnak..

Ger6ő 2010.12.15. 16:14:03

@felka: én észreveszem, nagyonis.. én sem mindig szeretem az általuk mixelt arányt!
de az a lényeg, hogy a tiltás nem old meg semmit és nem is jogállami!!!!!!!!!!!!

mondok egy példát: szretem én a mekit, de nem azért mert beszopom a reklámból áradó életstílust.. vidámságot, hanem jó az íze és ez nekem bejön. emellett tisztában vagyok az egészségkárosító hatásával, de ez úgy jó ha én dönthetem el, hogy mit akarok enni...... tenni..... nézni.
ameddig másokat ezzel nem korlátozok addig hol a gond????

csináljon a rezsim egy rednes kommunista mtv-t, ahol nincs bűntény, csak boldogság és gyarapodó népünk...
és majd meglátjuk, hogy melyikre van igény!

újra megkérdezem, de ezúttal kérlek válaszolj:
milyen alapon korlátozzák cselekvőképes emberek jogait? lehetőségeit?

"de ha te ennyire ragaszkodsz a napi vérfürdő-adagodhoz, lelked rajta"
ez az, kezded már kapizsglni, ez lenne a jogállam, ez lenne sajtószabadság!

"egyébként nem biztos hogy annyira kisebbségben vagyunk mi, akik csak "normál" híradót akarnak"
az előbb még te írtál 90%-ot a másik oldalra, hogy is van ez?! :))

felka 2010.12.15. 16:29:40

"az előbb még te írtál 90%-ot a másik oldalra, hogy is van ez?! :)) "

nem értetted meg. azt írtam hogy ezek a csatornák mennek. nálunk is. de nem azt írtam hogy mindenki egyet is ért ezzel. én sem.

amúgy ez neked a jogállam meg a sajtószabadság?
.

és az én jogaimmal mi lesz, aki a jelenlegi felállás szerint el van zárva a többi eseménytől?
de ezt is leírtam már, csak nem akarod meghallani.

meg essünk már át a paci túloldalára:
"csak boldogság és gyarapodó népünk..."

nem kértem ilyet. tényszerűséget kértem csak.
mindenből.

na mindegy mi most úgysem jutunk dűlőre, ifjú titán lehetsz akinek nincs még összehasonlítási alapja.

én lépek, döntsön a józan ész...

BruceTheHoon 2010.12.15. 16:59:30

A hírpiac, a híradók összetétele éppúgy a zemberek akaratát tükrözi, mint a szavazás - vagy talán a kereskedelmi TV-k hülyék és nem azt adják, amit a plebs kíván? A nemzetközi plutokrácia eme nyálkás csápjairól ennél lényegesen nagyobb kompetenciát szokás feltételezni.

Ha a zembereket törvénnyel kell elkényszeríteni a vérhíradótól, mert hülyék maguktól belátni, mi a jó nekik, akkor hülyék helyesen szavazni is. A Fidesz felhatalmazása így pont annyira szilárdan megalapozott dolog, mint a 110%-os horrorhíradók szükségessége. Vox populi, vox Dei, nemdebár.

Alikam 2010.12.15. 18:15:27

@Gerzsonka: A kereskedelmi tévék így is leszarták az objektív tájékoztatást, jobban szűrték az eseményeket, mint az amúgy is mindig kormánykézben levő közszolgálati média.

És nem ellensúlyként funckionáltak, hanem az aktuális kormányhoz dörgölőztek.

Én nem tudom sajnálni a kereskedelmi tévéket, és amúgy is kezdik elveszíteni hírértékűket az Internet miatt.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.12.16. 07:23:23

@bélabú: Azt hiszem az élet nem normális. Én is kezdek már belefáradni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.12.16. 07:46:33

Ha 20% lehet, csak a bűnűgy, nehogy elromoljunk, a maradék 80 % arról fog szólni, hogy FeketePPákó tigrismintás női bugyit húzott a fejére, Gregor Bernadett megint megcsalta az urát, Claudia kikezdett Till Attilával, és a ValóVilágos plasztik maca, púzott egyet a konyhába. ...Hát igen, erre szükségem van, ettől nem fogok elromlani..
süti beállítások módosítása