HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Kontraprodukció

2011.11.14. 13:33 Ratius

A szépreményű Jobbiknak, a legnagyobb ellenzéki párt szerepében tetszelgő hazai szélsőjobbnak sikerült teljes hat és fél százalékos eredményt elérnie a Budapest II. kerületi időközi választáson. Ezzel a produkcióval gyakorlatilag minden várakozást alulmúlt a párt, messze elmaradt a közvélemény-kutatásokban tükröződő adatoktól. Anélkül, hogy messzemenő következtetésekre vetemednék egy helyi jelenségből, azért azt talán megkockáztathatom: úgy tűnik, kezd leereszteni a nemzeti színű lufi.

 
Közkép
 
A Jobbik megítélésében – bár programja számos kérdésre választ kínáló, sokrétű elképzelés –mégsem a megfontolásra érdemes elemek dominálnak, hanem az a közvélekedés, amely a párt rasszizmusát állítja középpontba. Sajnos a Jobbik vezetői, tagjai mindent meg is tesznek azért, hogy ez az antiszemita, cigányellenes közkép fennmaradjon. A Jobbik politikusai minden héten elmondanak egy nyílt vagy burkolt rasszista kijelentést, a Jobbikhoz közelálló sajtó hemzseg a rasszista uszítástól, a Jobbik híveinek Facebook bejegyzései elképzelhetetlenek fasisztoid megnyilvánulások nélkül. A program fontosabb elemeiről a közbeszédben alig kerül szó. S úgy tűnik, elég baj ez a Jobbiknak, hiszen az efféle fajvédelemmel, talán indulatokat gerjeszteni lehet, de választást nyerni, az ország vezetésére való alkalmasságot bizonyítani nem.
 
 
Téves következtetés
 
A valóban jelen lévő, s a Jobbik által is helyesen felismert problémák: a társadalom szétszakadása, a szegények és gazdagok közötti távolság növekedése, a multinacionális nagyvállalatok, a nemzetközi pénzrendszer működésének visszásságai, a hagyományok, azaz a közösségeket összetartó szálak fellazulása nem megoldható rasszista alapon.
A zsidózás, cigányozás kontraproduktív tevékenység. Semmi nem következik belőle. Legalábbis semmi olyan, ami előbbre vihetné egy ország, egy közösség ügyét. Mert lehet, hogy a globális tőke urai között sok zsidó van, de ez indifferens, ennek nincs jelentősége, mert a multinacionális tőke irányítóinak faji, vallási, nemzeti, kulturális hovatartozása semmilyen módon nem befolyásolja e tőke működését. A nagyvállalatok elsősorban részvényeseiknek felelősek, akik természetesen mind nagyobb osztalékot akarnak. S ennek érdekében jutalmazzák vagy büntetik a menedzsmentet. Hogy valaki nagyobb osztalékot akar, hogy valaki meg akar felelni a főnökei elvárásának, az nem fajspecifikus.
Ugyanez igaz a cigányságra is. A mélyszegénység reménytelensége független a nyomorban élők identitásától. A nyomornegyedek népe az egész világon ugyanúgy él. Ugyanúgy ahogyan nálunk a cigánytelepek lakói. A szegénység – s mindaz, ami abból következik, a társadalmi intézményektől való elfordulás, a rövidtávú megoldáskeresés, a törvényi, közösségi szabályok elutasítása és a többi nyomor-magatartásforma – független az etnikai hovatartozástól.
 
 
És, akkor mi van?
 
Mi van akkor, ha nem mélyszegénységről, hanem cigánybűnözésről beszélünk? Mi van akkor, ha nem multinacionális tőkéről, hanem zsidó világ-összeesküvésről fantáziálunk? Közelebb jutunk ezáltal a megoldáshoz? Le lehet vonni ezekből a szavakból, gondolatokból, okfejtésekből bármiféle értelmes cselekvési tervet? Nem mindegy, hogy a kizsákmányoló, s egyebek mellett mélyszegénységet generáló multinacionális tőke menedzsmentje, tulajdonosa zsidó, vagy nem zsidó? Nem mindegy, hogy a mélyszegénységbe zuhanó alkoholistává, tolvajjá züllő proletár cigány, vagy nem cigány?
A megoldás, ha van, nem a faji, vallási, etnikai hovatartozással áll összefüggésben, hanem valami egészen mással.  
S úgy tűnik, ezt a másságot lassan azok is kezdik megérteni, akik amúgy hajlamosak arra, hogy rasszista előítéleteik elragadják őket.
 
A Boldogok a sajtkészítők immár a Facebookon is megjelent.
Érdemes bejelölni, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok
nem kerülhetnek ki az Index címoldalára. 

180 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr683381983

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sose lesz más a politika – időközi választás a II. kerületben 2011.11.14. 14:09:13

Ez ugyanaz a politika, amely előtte is volt és amely ezentúl is lesz. Vagy talán ők is úgy gondolkodnak, hogy az LMP az most már LMP lesz, feloldás nélkül, csak így magában nyerve értelmet, ahogy a Fidesz is már csak Fidesz. Ki emlékszik már arra, hogy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelemen Csaba 2011.11.14. 17:21:25

Budapesten soha nem volt erős a Jobbik, az ország társadalmi megosztottsága okán, itt kevés embert tud megszólítani. Máshol viszont erős.

Táskás Tóni 2011.11.14. 20:42:13

Azt a nemzeti lufit már régen a fidesz fújja. Gratulálok a fidesznek, hogy ilyen szar kormányzás mellett is ennyi idiótát tudhat maga mögött. Mo én így nem szeretlek!

is 2011.11.14. 20:44:37

ne menjél statisztikusnak, vagy bárhová, ahol nem rizsázni kell eredményekről. Az összes jelölt kb. hozta a tavalyi eredményét, beleértve a Jobbikot. ehhez érdemes hozzávenni a Pürpökladányi eredményt, és kijön, hogy Bp-en továbbra sem rúg labdába a Jobbik, de K-Mo-n erősödött. összességében tehát erősödött. én ennek nem örülök, de a tények, meg a számok, azok tények meg számok. ez a poszt kuka.

movhu 2011.11.14. 20:45:51

Azért valljuk be, minden bántás nélkül, hogy a II. kerület nem egy reprezentatív minta Magyarország lakosságára nézve. Élő észak-norvégot még nem láttak, nem szembesülnek a problémával naponta. A fröccsögő LMP-s "vesszenek a gazdagok"(értsd: aki már képes megélni) kijelentésekkel meg érthető módon nem tudnak azonosulni. Értelmes ellenzék meg nincs, nem volt mire voksolni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.14. 20:45:52

Az nem lehet, hogy bár a II. kerületben a mélyszegénységgel és a cigányozással nem lehet szavazatokat szerezni, de azért máshol meg igen?

is 2011.11.14. 20:46:02

@Táskás Tóni: a II. a törzsbázisnak is a törzsbázisa. semmilyen következtetést nem lehet levonni abból, hogy ők kitartanak. ugyanaz, mint a szoci XIII. kerület. ha ott nyer egy szoci, akkor mi van? semmi. mindenhol máshol kikaphat. így van a FIDESZ is a II. kerülettel.

stonefort 2011.11.14. 20:48:32

Bukott? Itt igen, Ezernyi más helyen nem fog.

rockjano 2011.11.14. 20:49:25

A II. kerület érdekes ebből a szempontból.

A MIÉP itt ért el 10% körüli eredményt is. valszeg a II. kerületi dzsentrik körében az antiszemitizmus népszerűbb mint a Jobbikra leginkább jellemző romarasszizmus. A jobbik kicsit bunkó-vidéki a budai polgárok rasszista fele számára.

Meg itt a Fidesz tényleg nagyon erős (mindig is az volt) és gondolom ők visznek el a szélsőjobb köréből is.

Viszont azt a rémálmot hogy a fidesz után a jobbik jön 2014-től azt tényleg érdemes elfelejteni, ilyen nem lesz, ha az mszp azok után amin túl van így tud itt nyerni az ellenzék között az sokat mond.

Analyzer 2011.11.14. 20:53:56

azt gondolom, igenis kell zsidozni-ciganyozni, mert mindketto letezo problema, teljesen felesleges ugy tennunk, mintha nem igy lenne. ez termeszetesen nem azt jelenti, hogy bantani, diszkriminalni kellene oket, viszont az sem tarthato tovabb, hogy kiejteni sem lehet ezeket a szavakat, mint voldemort nevet, mert azonnal elvisz az ordog.
ha pusztan hozongsz, es csak onceluan, bantoan zsidozol-ciganyozol, az valoban kontraproduktiv, de ha bizonyos problemakrol szandekosan nem veszel tudomast, es nem beszelsz roluk, az legalabb annyira az, ha nem jobban.

ps: mondjuk a zsidoknal fajvedobb tarsasaggal meglehetosen nehez talalkozni manapsag (is) tehat felesleges ezt a puskaport pusztan a jobbikra elloni.
psps: nem, nem vagyok jobbikos! :)

M&Ms (törölt) 2011.11.14. 21:00:27

@is: ebben igazadvan, de Tóth József legalább jól vezeti a kerületet, szépen fejlődik, élhető, és nem a pártpolitikát helyezik előtérbe. De hogyis mondjam, @Táskás Tóni: val kell egyetértenem, ugyanis hiába az egyik leginkább jobbos kerület a II., valahogy én a mai időkben, a kerület polgáraként nem tudnék behúzni oda egy x-et, amelyik párt mögött olyan személyek állnak, mint Szíjjártó. Akinek minden mondatánál vagy azt érzed, hogy semmiről semmi fogalma, és szájába adják, amit mondjon, vagy azt, hogy szemrebbenés nélkül képes hazudni, és kioktatni a független, szakértői, nála tízmilliószor tájékozottabb intézeteket (IMF, Standard Poor's stb.)

Analyzer 2011.11.14. 21:04:12

fuggetlen, szakertoi intezetek? IMF, S&P, FR....???
ember, van neked barmi fogalmad a penzvilagrol??? nyilvan nincs, ha ilyeneket irsz...
ez tragedia, de az meg jobban, hogy az emberek kb nyolcvan szazalekanak ugyanigy nincs.

Analyzer 2011.11.14. 21:08:49

pl a S&P es Fitch Ratings, nehany nappal a Lehman Brothers bedolese elott adta meg neki az AAA minositest. jahh, hogy errol nem halottal, de azert van markans velemenyed, hogy ezek mennyire "szakertoi", vagy "tajekozott" intezmenyek. nevetseges....

töreki 2011.11.14. 21:09:37

Tényleg bukott?
Ez volt 2010 választása II kerületben:

Budapest fõváros -
02. sz. OEVK - BUDAPEST 02. kerület
mindegyik pártból
2010-es országgyûlési választás (egyéni)
képviselõ jelölt : Balczó Zoltán - JOBBIK : 7.03 % - kiesett
képviselõ jelölt : Dr. Balsai István - FIDESZ : 52.92 % - bejutott
támogató : KDNP ;
képviselõ jelölt : Donáth László - MSZP : 22.94 % - kiesett
képviselõ jelölt : Dr. Pusztai Erzsébet - MDF : 4.63 % - kiesett
képviselõ jelölt : Szombati Kristóf - LMP : 12.48 % - kiesett

Martian (törölt) 2011.11.14. 21:10:50

"A szépreményű Jobbiknak, a legnagyobb ellenzéki párt szerepében tetszelgő hazai szélsőjobbnak sikerült teljes hat és fél százalékos eredményt elérnie a Budapest II. kerületi időközi választáson."

Ez éppen úgy nem mértékadó, mint egy sertéstenyésztő képviselő rossz szereplése egy jórészt pakisztáni bevándorlók által lakott brit választókerületben.
:)

szamaritánus 2011.11.14. 21:11:47

hát öcsém, ez a poszt nagyon nagy öngól.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.11.14. 21:14:43

Mondhatnánk, hogy majd a 2014-es (vagy előrehozott) választásokon sokkal jobban fog szerepelni a Jobbik. De lehet, hogy nem, addigra sok helyen már nappal sem nagyon fognak merni kimenni az utcára.
Mindenesetre az, hogy a II kerületben nem tudott eredményt elérni a Jobbik egyáltalán nem jelent semmit.

töreki 2011.11.14. 21:15:09

A pénzért meg kell dolgozni igaz metélt elvtársak! Csak van a fránya közmondás, hogy a hazug ember előbb utolérik mint sánta kutyát, éhes disznó makkal álmodik!! Bármennyire is szeretnék kenyér adó gazdáitok, hogy a Jobbikot leírjátok nem fog sikerülni! A fidesz ugyanúgy a Jobbiknak dolgozik mint annak idején a gyúrcsótány az orsós likud vityának!

SzJ1982 2011.11.14. 21:15:15

Szánalmas...Nem fog összejönni, kis pöcsök...

misc · http://misc.blog.hu 2011.11.14. 21:15:23

a 2. kerület az ország értelmesebb részei közé tartozik, ott a nemzeti színű hőbörgésre aránylag kevesebben vevők.

Analyzer 2011.11.14. 21:22:07

misc: ez termeszetes, hiszen a II. keruletben azert jobbara nem az "atlagmagyar" lakozik, hanem jobbara a rendszerkiszolgalok, akik lenyegesen jobban elnek, tehat nincs okuk hozongeni. ehhez az esznek, baratom, vajmi keves koze van. ez inkabb amolyan elfuseralt predesztinacio.

töreki 2011.11.14. 21:22:14

Ha megnézitek a szavazati arányokat és össze hasonlítjátok a mostani eredményekkel akkor kiderül, hogy az összes tolvaj maradt a pártjánál a kerületben!

dzsugasvili 2011.11.14. 21:26:10

Szerintem ringassák csak magukat a ballibek ebben a tudatban, attól még nem lesz igaz. Igen, Budapesten gyenge a Jobbik, gyenge volt tavaly, azóta nem sok mindent tettek, főleg nem a fővárosban, hogy ez változzon, így lett az akkori 7%-ból most 6.5. Na bumm. Megjegyezném, hogy Karácsony Gergely és a fideszes jelölt képviselők, ismertek helyben, Karácsony országosan is, a szoci Lévai Katalin pedig szintén nagyon ismert. Ezzel szemben a jobbikos egy ismeretlen fickó, nem is értem, miért őt indították, miért nem Vona Gábort. Teljesen tét nélküli volt a dolog, vele szerintem kaptak volna 2-3%-kal többet is, mondjuk akkor se lett volna semmi. Ez ilyen. A keleti területeken meg mint láttuk az ottani időközi választásokon, erősödött a Jobbik. Puff neki. Szerintem semmi nem derült ki.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.11.14. 21:31:00

Budapesten sosem volt erős a Jobbik, ez egy teljesen átlagosnak mondható eredmény, nagyjából mindenhol ennyit értek el. Pesten kívül, vidéken viszont gyakran az MSZP-t is kenterbe verik.
Ezt nem mellesleg a "kurucinfósok" is elismerik, a Jobbik pesti részlege nem túl erős.
Akármennyire is szeretné azt gerjeszteni, hogy a Jobbiknak vége, nincs veszély, újra három párt fogja felosztani a Parlamentet, el kell, hogy keserítsem: a Jobbik nemhogy nem gyengült, hanem az utóbbi időben erősödött is! Mert mint tudjuk: Budapest nem Magyarország, léteznek más területek is ám!

torró 2011.11.14. 21:32:17

A szélsőséget mindig a társadalmi problémák elodázása hozza létre.Itt a felelőssége a nagy pártoknak.Sajnos nem hajlandók ezt tudomásul venni .Ráadásul a média, már a párt szimpátia média, azokra tolja a felelősséget akik a szélsőségeket favorizálják. Amúgy az ilyen típusú választás csak arra jó hogy egyesek agyalogjanak fölösleges elméleteken. Nos a cigányozásról is tehetnének maguk az érintettek,ha megpróbálnának kicsit szocializálódni, nem az öreg falusi emberek tulajdonát magukénak gondolni.És lehetne sorolni.Természetesen vannak közöttük szorgalmasak is. A zsidóságnak szintén komoly teher a pénzügyi hatalmasságaik spekulációs, már már a világot is fenyegető ,tevékenységeik.Ezt ők maguk is hangoztatják.
És benne volt a kezük az összes világgazdasági válságban.És a mostaniban is.

Mesterlövész 2011.11.14. 21:33:49

Bárcsak mindenhol ez, vagy rosszabb lenne az eredményük.

M&Ms (törölt) 2011.11.14. 21:34:38

@Analyzer: Mutass egy embert a világon, aki előre látta a világon azt, ami 2008-ban bekövetkezett? Na ugye. Másrészt meg, veled ellentétben, mert nyilván nem vagy befektető vagy nem veszel állampapírokat, ők azt nézik, hogy egy ország milyen osztályba és befektetési kategóriába van besorolva. Ha nem venne senki állampapírt, azaz ország már csődbe ment volna. Márpedig Fideszék azt is elérték, hogy egy nap egy állampapírt se sikerüljön eladnia az országnak. Az IMF pedig, tudom nagyon gaz egy szervezet, de ha nem lesz nekünk itt mentőövként, nagyon rá fog még fázni az ország, ha nem tud majd egyes szolgáltatásokat finanszírozni. Majd felmegy a forint az egekbe. És azt az egész ország meg fogja érezni.

nyekk 2011.11.14. 21:41:06

Szokásos metélt bérblog.

khmm... 2011.11.14. 21:44:33

"A mélyszegénység reménytelensége független a nyomorban élők identitásától. A nyomornegyedek népe az egész világon ugyanúgy él. Ugyanúgy ahogyan nálunk a cigánytelepek lakói. A szegénység – s mindaz, ami abból következik, a társadalmi intézményektől való elfordulás, a rövidtávú megoldáskeresés, a törvényi, közösségi szabályok elutasítása és a többi nyomor-magatartásforma – független az etnikai hovatartozástól."

Lósz.rt mama, mondta Gyurcsi... :-))

A szegénység nem egyenlő az igénytelenséggel. Ezt jól meg lehet figyelni a falvakban. Ahol a sokszor 80-90 éves nénik (minimálnyugdíjjal) gyönyörűen megművelik a kertjeiket, a házuk előtt pedáns rend van.

Ellentétben a putrisorral... Ahol a segélyből, meg egyéb állami transzferekből többet összeszednek egyes családok, mint az előbb említett nénikék nyugdíja.
Mégis nyakig ér a kosz, a szemét, a dzsuva.

Lorp 2011.11.14. 21:46:36

"Anélkül, hogy messzemenő következtetésekre vetemednék egy helyi jelenségből, azért azt talán megkockáztathatom: úgy tűnik, kezd leereszteni a nemzeti színű lufi. "

Ritkán sikerül valakinek egy mondaton belül megcáfolnia magát:)

@MMs drazsé:
Én tudnék mutatni! És ezt most minden vicc nélkül mondom. A volt cégem a Wallis érdekeltségébe tartozott. Ott egyik napról a másikra kellett átállni "válság" üzemmódra. Mi meg néztünk hülyén, mikor sem a megrendelések, sem a kintlevőségek miatt nem volt rá szükség. 1-1,5 hónapra rá megértettük...

kvpsgb (törölt) 2011.11.14. 21:48:44

Egy időközi választás adatiból nem lehet országos tendenciákat kiolvasni, ez eléggé nyilvánvaló. Nem hiszem, hogy a cigányprobléma (nem (csak) a mélyszegénység az ok, van egy jól megfigyelhető kultúrális szakadék is) olyan jelentős lenne a II. kerületben, mint mondjuk Észak-Magyarországon.
A posztoló azért érezheti a jobbik gyengülését, mert az utóbbi hónapokban eléggé "leültek", nincsenek igazán benne az országos médiában, már a korábban látott "botrányos" performanszok sem jönnek át, ha vannak egyáltalán. Ez azonban általános jelenség, az egész ellenzék annyira bénult és ötlettelen (még a civilektől sem kap senki szívrohamot), amit már igen régen nem lehetett látni Magyarországon. A II. ker-ben egyébként se történt semmi érdemleges, még tendenciát sem lehet látni: elég ránézni @töreki adataira. A mostani eredmények nagyon hasonlók:

"A fideszes Láng Zsolt 52,61 százalékkal nyert a II. kerületi időközi országgyűlési választáson. Az MSZP-s Lévai Katalin 24,18, az LMP-s Karácsony Gergely 15,55, a jobbikos Bodor Zoltán 6,53, a JESZ-es (volt MDF) Kovácsics Ádám 1,13 százalékot ért el."

A jobbik majdani szereplését a 2013. év végi gazdasági helyzetünk fogja eldönteni, illetve az, hogy mennyire lesz sikeres a pintér-féle "rendteremtés".

Anti Anyag (törölt) 2011.11.14. 21:51:20

Hány problémás cigánycsalád is él ott?

Táskás Tóni 2011.11.14. 21:51:48

@misc: Akkor miért szavaztak ilyen magas arányban a fideszes Lángra?

Analyzer 2011.11.14. 21:53:04

kedves drazse, kerlek probald megerteni, hogy a dolgok NEM ugy mukodnek, ahogy te azt a naiv, becsuletes lelkeddel kepzeled. a lehman brothers bedoleset az insiderek nagyon jol tudtak, mar hetekkel a botrany kirobbanasa elott. de ok, tetelezzuk fel ,csak a moka kedveert, hogy nem. akkor viszont a minositok szakertelmet kell minimum megkerdojelezni kisse, nem gondolod? ezzel veded oket, hogy "ugyan ki latta elore"??????? ezt komolyan gondolod? HAT EZ LENNE A DOLGUK, nem? de ne aggodj, nem butak ok, tudtak jol.
az allampapir vetel pedig nagyjabol egy olyasmi dolog, mint egy jutalom, melyet akkor kapsz, ha odatartod alazatosan a popsidat, leforditva, nem nyavajogsz ha latod, hogy viszik az orszag vagyonat. szoval ne hidd, hogy az olyan baromi klassz, mikor vesznek tolunk allampapirt. talan igy erthetobb: olyan, mint amikor a dealer ad meg egy lovesnyi anyagot ingyen, hogy ne dobd fel a talpad azonnal, hogy tudj meg lopni a holnapi meg a holnaputani meg a jovoheti anyagert. nevezd befektetesnek, melynek a vegen persze CSAK TE JARHATSZ ROSSZUL. vidam, mi?
persze sajnos, szukseg van arra kurva penzre, hiszen mar bennevagyunk a mokuskerekben, az orszag reg keptelen megtermeli a kitureshez szukseges anyagiakat, hiszen a termeloeszkozoket a "rendszervaltas" idejen pillanatok alatt kivettek a kezunkbol.....

zum trucc 2011.11.14. 21:53:19

@Analyzer: Nem vagy jobbikos, de ugyanolyan borzalmasan előítéletes vagy, mintha az lennél.
Egyébként a rasszizmus nem ismeretlen kis kerületünkben sem, merthogy én is szavaztam most.
A cigányozás tipikusan a lecsúszástól félők ideológiája, a mondanivaló meg kb. "én különb vagyok, fehérebb a bőröm, velem ugye nem fordulhat elő, kérem alássan, nagyuram, hol egy segg, amit simára nyalhatok"
A zsidóellenesség a kispéniszűek mentsége, "én sem vagyok butább, de azoknak azért több a zséjük, mert..." és mint tudjuk, ehhez nem is kell zsidó.

Táskás Tóni 2011.11.14. 21:55:45

@töreki: A parlamenti szavazásoknál nekem az jön le, hogy a Jobbik dolgozik a fidesznek. Mindig rászavaznak a fideszre. Vagy csak rosszul értelmezik, amikor a fideszesek elüvöltik magukat , hogy igen.. Pedig nem lenne kötelező.

Anti Anyag (törölt) 2011.11.14. 21:57:28

@MMs drazsé: Ez egy mesterséges helyzet.

Vállakozó vagy. Rossz híredet keltem, leminősítelek, te kinlódsz, magyarázkodsz, kizsigereled a dolgozóidat, valahol viszonylag jó eredményt is érsz el, de nem hiszi el senki, hogy nem kamu, mert én meg a te lejáratásodban vagyok eredményes.

Aztán ha már senki nem ad kölcsönt, jöhetsz hozzám, én viszont azzal kezdem, hogy beülök az igazgatói székedbe és még azt is megszabom, hogy mikor mehetsz szarni.

Mert nem olcsó a kölcsönöm és szeretném is visszakapni. Mielőtt reménykedsz, hogy ledolgozod, nem fogod. Nyereséges dolgaidat te fogod kiszervezni azoknak, akik az én részvényeseim, különben EU ellenes leszel, esetleg rasszista. A célom nem is az, hogy visszafizesd a kölcsönöket, nem is a céged érdekel, hanem az, hogy a többi hasonlóhoz hasonlóan olcsón, bagóért termelj nekem.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.11.14. 21:57:30

Van egy faj, amelyik világuralomra tör. Eladósít minden nemzetet, hitelspirálba kerget minden gazdaságot. Nézd meg legújabban akár Új-Zélandot.
Üldözik is ezt a selejtet mióta ember él a Földön, de eddig mindig megmenekült a sátánfajzat.

eax_ 2011.11.14. 21:58:54

Amennyire ertelmes a multizas meg a penzrendszerezes, annyira a ciganyozas es zsidozas is az.

Lorp 2011.11.14. 21:58:55

@zum trucc:
"A cigányozás tipikusan a lecsúszástól félők ideológiája, a mondanivaló meg kb. "én különb vagyok, fehérebb a bőröm, velem ugye nem fordulhat elő, kérem alássan, nagyuram, hol egy segg, amit simára nyalhatok" "

Életedben nem éltél cigányok mellett. Irigyellek. Persze tudom most jön majd a cáfolat hogy igazából csak cigány szomszédaid vannak, de látszik hogy csak elemzésekben találkoztál a valós problémával különben nem írnál ilyen hülyeséget. Ha valaki a lecsúszástól félne akkor a főnökét utálná, meg a politikusokat. A cigányoktól viszont félnek az emberek. Ha kénytelen lennél a közelükben élni tudnád miért.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.14. 21:59:50

A magyar nyilasok sosem rendelkeztek intellektuális erővel, mindig a lumpenmelós és a büdösparaszt szintjén mozogtak, ezeket a legalja rétegeket szólítva meg, csak ezekre telepedett pár fanatikus értelmiségi elem.

A MIÉP sokkal inkább a horthysta párt jobbszéle volt, nem a nyilasok utódja, az úri antiszemitizmus képviselője. A Jobbik viszont színnyilas, a népi antiszemitizmust képviseli. A Jobbik jobbra áll tehát a MIÉP-hez képest.

2011.11.14. 22:00:09

"azért azt talán megkockáztathatom: úgy tűnik, kezd leereszteni a nemzeti színű lufi"

Azért komoly összegbe ne fogadj erre. A II. kerület, és a benne élő emberek, a lehető legtávolabb vannak Magyarország valós problémáitól. Ugye nem gondoltad, hogy a rózsadombon él olyan honpolgár, -akinek legfontosabb dilemmája, hogy mekkora plazmatévét vegyen a 100 négyzetméteres nappalijába- egyáltalán hajlandó belegondolni mondjuk egy BAZ megyei cigánysoron élő honfitársunk helyzetébe ? Fingjuk sincs, ők decens polgári fidesz szavazók, azok voltak, és azok is lesznek 2072-ben is.

Táskás Tóni 2011.11.14. 22:06:51

@is: Közhely, de én is boritékoltam volna a fidesz győzelmét. Pontosan ezért volt magas labda a sok ellenzéki optimista megnyilatkozás a választások kimenetelét illetően, amit most a fidesz le is ütött. Az az ostoba liba már ki is állt magyarázni, hogy milyen jó úton jár a fidesz és a kormány, és az emberek bíznak bennük. Köszönjük, Emese!

zum trucc 2011.11.14. 22:09:25

@Lorp: Mint említettem, a második kerületben lakom,itt alig van cigány. Aki itt cigányellenes, az bizony azért az, amit olyan szépen idézel. Tőlem. Erről volt szó, nem a szabolcsi cigányellenességről. Duo facit idem, non est idem.
Attól tartok, ide csupa hülye ír. (Nemcsak rád értem, ne izgulj).
@Jankove:Te pl. teljesen hülye vagy. amúgy nincs anyagi gondom, mert a gyerekeim már keresnek, de ha iskolába járnának, akkor bizony lenne gond. Plazmatévém sincs, a kocsim nyolc éves kiskocsi. De van a házunkban szegényebb is. Ostoba és előítéletes vagy.
A kerületbe jártam általános iskolába. A gyerekek harmada volt kb. kádergyerek, harmada jól menő orvos, ügyvéd, "keresztény középosztály", a harmada pedig az alagsorok népe meg a Mártírok, ma Margit-körút prolijai. Ennyit a kerületről.
@negondolkozz!majdénmegmondom!: te állat! Vagy csak viccelsz, ilyen barom a világon nincs, ugye?

Analyzer 2011.11.14. 22:10:18

@zum trucc: nem, nem az eloitelet, hanem a tapasztalat beszel belolem.
gondolod veletlen, hogy pl a ciganyokat kanadatol olaszorszagon at, egeszen svedorszagig utaljak? azok mind-mind eloiteletes emberek? ugye nem kivanod vedeni ezt az allaspontot. vagy hogy a zsidokat vegiguldoztek a vilagtortenelmen, es aki egy kicsit is megismerte oket, evezredek ota megprobalja kiirtani, de minimum eluldozni oket a kozelebol? ez is mind-mind eloiteletes, gonosz emberek tortenete? MINDIG, MINDENHOL a vilag a hibas, tertol, idotol fuggetlenul, es nem ez a ket, "szerencsetlen" nep, igaz?

es nem, nem vagyok jobbikos, de attol lehet negativ velemenyem a zsidokrol es a ciganyokrol, nem? nekik is lehet rolam, szivuk joga.

BLovi 2011.11.14. 22:11:04

Nem érdekel különösebben egyik párt se, de aki ezt a blogbejegyzést írta az vagy elég buta, vagy szándékosan félrevezet.

Azért azt is kell nézni milyen körzetről van szó. Bp. II. kerületében papírforma eredmény született.

Mint ahogy pár héttel azelőtt papírforma eredmény született mondjuk Püspökladányban is, szintén időközi választáson. Ott a Jobbik 33%-kal lett második, míg az MSZP 14%-ot szedett össze.

Úgyhogy ennyire volt értelme ennek a posztnak.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.11.14. 22:11:23

Ahogy erősödik a zsidóság hatalma és pofátlansága, úgy váltja ki az emberiség immunrendszerének egyre növekvő ellenállását.
Mint amikor egy káros behatoló darabot elgennyesít, betokosít majd végül kidob a szervezet.
Ha a védekező mechanizmus nem merült volna ki utazási és táboroztatási tevékenységben talán ma szebb élete lehetne az emberiségnek.
Hitlernek hálásak lehetnek, hogy nem vezényelte ki őket a frontra golyófogónak, mint például a magyarokat.
A gazdagabbja meg különgéppel repülhetett az USA-ba a háború elől.

2011.11.14. 22:13:57

@zum trucc: Szépen leoltottál mindenkit. Muteroddal is ilyen hangnemben szoktál diskurálni ? Olvasd át amit írtam, és próbáld értelmezni. Kérdezz ha valamit nem értesz.

Bud Hill 2011.11.14. 22:14:37

@zum trucc: "...Nem vagy jobbikos, de ugyanolyan borzalmasan előítéletes vagy..."
Kedves barátom, ez nem előítélet, hanem tapasztalat.

zum trucc 2011.11.14. 22:17:54

@Analyzer: Mondom, hogy előítéletes és sikertelen vagy, ha másban keresed a hibát. "Kicsi pénisz szindróma", ez a te bajod.
Amúgy a konszenzus nem bizonyíték. Tudod, hétezer légy nem tévedhet, de csak a viccben, amikor azt zümmögik, hogy a szar finom, és falatoznak belőle. Te is egy vagy a hétezerből?
@Azúrkék égbolt: Azért felhívnám a figyelmedet, hogy a II. világháborút elvesztették náci elvbarátaid, ezen akár el is gondolkodhatsz. Akkoriban egyébként még a hajó volt a fő közlekedési eszköz az óceán két partja között, ezt is rosszul tudod. Az általad "védekező mechanizmusnak" nevezett náci-nyilas aktivitás tömeggyilkosságig terjedt amúgy '44-ben. Ez tény.

Lorp 2011.11.14. 22:20:45

@zum trucc: Bocs, nem volt egyértelmű hogy csak a kis kerületedre gondolsz. Természetesen azért mert hülye vagyok és nem te fogalmaztál félreérthetően.

Sine ira et studio.

Muster Mark 2011.11.14. 22:21:56

@zum trucc: Ez szükségszerű. A néped az emberiség leigázásra, kiirtására tör. Eszközök neki nem számítanak.

Az önvédelem joga a világ legalapvetőbb törvénye.

Az emberiségnek a te néped ellen egyszerűen bármire joga van, legyen az elgázosítás, vírussal kiirtás, vagy egyszerűen csak kitelepítés Madagaszkárra. Tökmindegy.

Attól a pillanattól fogva, hogy az emberiség életét fenyegető tényezővé léptetek elő, egyszerűen BÁRMIT jogunk, sőt: kötelességünk csinálni veletek, és ezt lelke mélyén mindannyiunk tudja - még ti is.

Hitlernek pedig igaza volt.

zum trucc 2011.11.14. 22:21:59

@Jankove: Nem olvasta, ha írtál korábban. Túl sok a hülye, nem lehet mindenre reagálni.
@Bud Hill: Ne nevezz barátodnak, én pl. nem szeretem az olyanokat, mint te. Kicsit se. Egy hangyafasznyit sem.

zum trucc 2011.11.14. 22:23:35

@Muster Mark: "Hitlernek pedig igaza volt."
Szégyelld magad, te náci. Menj kirándulni Sztálingrádba.

Analyzer 2011.11.14. 22:26:47

@zum trucc: azert ennel tobbet vartam, kedves zum trucc! :) kisse kozonseges vagy, es butan arrogans. sebaj, zsido tulajdonsag, semmi ujdonsag nincs benne, egyszer ez az arrogancia lesz a vesztetek. sajnos, mert amugy ketsegtelenul tehetseges nep vagytok, kar, hogy az "ero" rossz oldalan... :)

mas: a fajtarsaid, kozvetve, merhetetlenul tobb ember halalt okoztak-okozzak a vilagban, mint vilag osszes volt es letezo diktatora osszesen. szoval, kisse tobb alazatot - mondjuk nagyjabol minden nem-zsidoval szemben! :)

a peniszem meg? fogadok, egy picivel meg hosszabb is mint a tied! ;) :)))))

2011.11.14. 22:28:08

@Analyzer: "a peniszem meg? fogadok, egy picivel meg hosszabb is mint a tied! ;) :)))))"

Jó de az övét leblankolták :D

abaka 2011.11.14. 22:28:33

@zum trucc: meltanyolom az igyekezetedet es egyet is ertek a mondanivaloddal, de egy dolgon szerintem erdemes lenne elgondolkodnod:

Ha valaki be tud kajalni olyan elkepeszto hulyesegeket, mint az itt veled vitatkozok es meg arra is hajlando, hogy nagy nyilvanossag elott (mondjuk nevtelenul) felbofogje, akkor te komolyan gondolod, hogy eszervekkel meg tudod majd gyozni oket?

Ez persze nem kritika akar lenni, mint mondtam a tartalommal egyetertek.

Lorp 2011.11.14. 22:29:28

@zum trucc:
"Mondom, hogy előítéletes és sikertelen vagy, ha másban keresed a hibát. "Kicsi pénisz szindróma", ez a te bajod. "

Te tényleg komolyan hiszed azt hogy sok százezer magyarnak az a baja a cigányokkal hogy kevés a pénzük? Jah meg persze kicsi a farkuk? Mondjuk ez még mindig nem lenne baj, szíved joga hülyeségeket beszélni, de hogy még te szólj le másokat....mert vannak olyan pofátlanok hogy rossz tapasztalataik vannak a cigányokról...
Mindegy is, szerencsére te is csak egy csepp vagy a tengerben.
Jó éjt!

Sine ira et studio.

Martian (törölt) 2011.11.14. 22:31:42

@Azúrkék égbolt: azért ebben az "élősködő zsidó" elmélettel kapcsolatban vannak érdekes tanulságok... jó 20 éve egykori birtokos mesélte, hogy a II. vh. alatt elvitték a vidéki zsidó terményfelvásárlókat, így az üzletüket nemzsidók "örökölték"... majd rögtön fel is lázadtak a parasztok, mert ezek a "kereskedők" gyorsan akartak nagyot szakítani és rögtön lenyomták a mélybe a felvásárlási árakat.

abaka 2011.11.14. 22:33:12

@Lorp: "mert vannak olyan pofátlanok hogy rossz tapasztalataik vannak a cigányokról..."

Azt ertem en, hogy ilyenek sokan vannak (nekem is van par regrol), de azt elmondanad nekem, hogy megis hogy van az, hogy pont azoknak vannak rossz tapasztalataik a ciganyokrol, akiknek a zsidokrol is? Csak, mert valahogy a ciganygyulolet meg az antiszemitizmus ugy latszik nagyon kez a kezben jar...

Lorp 2011.11.14. 22:37:00

@abaka: Én nem így vettem észre. Legalábbis itt vidéken bárki gondolkodás nélkül költözne zsidók közé. Hogy felétek hogy mennek a dolgok azt nem tudom.

Muster Mark 2011.11.14. 22:39:31

Nácinak lenni jó.

Mindannyian tudjuk, hogy igazunk van.

Nem tőlünk rettegtek ti... az igazságtól rettegtek.

És Hitlernek márpedig igaza volt!

2011.11.14. 22:44:01

@abaka: "Ha valaki be tud kajalni olyan elkepeszto hulyesegeket, mint az itt veled vitatkozok"

Tudod, ez vica-versa is igaz. Én a magam részéről azt találom igazi hülyének, aki még -most hogy lassan mindenhol kibújik a szög a zsákból- mindíg nem látja, hogy komoly baj van ebben az országban. Amikor az ország kultúrája, morálja, gazdasága romokban, közben idegen érdekeket kiszolgáló, népnyomorító idegen vezetők irányítják az országot, évtizedek óta, az élet permanensen szar, egyre szarabb, és esély sincs a normalizálódásra. A végeken állatias közegben mindennapos veszélyben élnek kilátástalan életet emberek, ahol már tényleg a lét a tét. Ésakkor egyszercsak jön egy "felvilágosult" majom, és beböffent hogy náci ! Majd elmegy nézni a valóvilágot, hátha kúrnak benne ma is. Persze csak azért, mert tévé és médiafüggő az idiótája, és ezt hallja feszt, folyton folyvást, és nem jut el az intelligens 73-as iqjával addig, hogy mérgezik a tudatát, az első lépés az lenne, hogy mondjuk kihúzom a tévé dugóját, és körülnézek a világban, mielőtt véleményt alkotok valamiről. Mi kell még hogy leessen a tantusz?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.11.14. 22:44:01

Szerintem a Jobbikra vonatkozó megállapítások jó részre téves. Ugyanúgy szerepeltek, mint 2010-ben, egy olyan körzetben, ami tavaly is az egyik leggyengébb volt a párt szempontjából az országban:
mandiner.blog.hu/2011/11/14/egy_kis_olajfa_halala_budan

Pipas 2011.11.14. 22:46:02

"Mert lehet, hogy a globális tőke urai között sok zsidó van, de ez indifferens, ennek nincs jelentősége, mert a multinacionális tőke irányítóinak faji, vallási, nemzeti, kulturális hovatartozása semmilyen módon nem befolyásolja e tőke működését."

Ey jó, ey vicces. Tehát a tőke irányítóinak kultúrális hovatartozása nem befolyásolja azt, hogy hova kerül a tőke. Akkor ugye a tőke irányítói nem irányítják a tőkét vagy amikor néha mégis ezt teszik, akkor ezt kultúrális hovatartozásuk nélkül teszik.

Jó, ezt mesélgetni fogom a haveroknak! :-)

Analyzer 2011.11.14. 22:47:54

@Jankove: ott a pont, sajnos! :(
amugy jo ejt mindenkinek!

zladko 2011.11.14. 22:52:37

@MMs drazsé: Valószínűleg több ezren vannak. Csak elemezni kellett volna mi történt 2008 első felében izlandon. Az már az előszele volt... Persze ezek a minősítők nem elemeztek semmit, nyakik benne voltak a felülminősítgetésben, ők sorolták biztos hitel kategóriába a kockázatos hiteleket éveken át, együtt dolgoztak a bankvezérekkel, és valószínűleg szép összegeket is kaptak cserébe.

pöcögtető 2011.11.14. 23:01:20

Szarrágó nácik felsültek .End of story.

Táskás Tóni 2011.11.14. 23:05:19

@Analyzer: Szerintem is nagyobb a péniszed, mivel te magad egy oltári nagy pöcs vagy.

potyus 2011.11.14. 23:08:43

@Analyzer: Azt írod:" a zsidóknál fajvédőbb társasággal nehezen lehet találkozni manapság".
Pontosan ezért tudnak fenn maradni, azt hiszem 5772-t írnak.
De fajvédők a Szerbek, a Bosnyákok, a Horváthok, és lehetne sorolni azokat a kicsi populációkat, akiknek csak egy lehetőségük van a túlélésre, hogy a te szava-járásoddal éljek, fajvédők. Bgyis soviniszták.
Tudod akik a Magyar zászlót lengetik, és nemzeti identitásunk jelképének tartják, halni már nem halnának érte, mint hajdanában.
Csak másokban keressük a hibát, holott bennünk van a legtöbb.
Például nincs bennünk nemzeti elhivatottság, csak beszélünk róla, és verjük a mellünket, milyen nagy magyarok is vagyunk, de például adót azt nem akaródzik fizetnünk. Ez egy nemzeti összjáték, az adó eltitkolás, hallgatólagos bűn. Igaz már komoly hagyománya volt a Török hódoltság ideje óta.
Pedig a Haza, a Magyar haza e nélkül nem működik. Nem a zsidók lopják az adót, és nem a cigányok egyedül a haszonélvezője, hanem mindenki aki itt él, mert a kormánynak a za dolga, hogy minden este legyen közvilágítás, működjenek az iskolák, óvodák, stb. stb. De ha nincs befizetés, mindezeket miből????????
Mi Magyarok nem fizetünk adót, persze ebbe beletartoznak az itt élő zsidók, Oláhok, cigányok Szlovákok, és persze a Magyarok.

zum trucc 2011.11.14. 23:14:45

@Lorp: Rólad beszéltem, kisfaszú, nem "többszázezer magyarról". Mindenkinek, aki rasszista megvan erre a visszataszító motivációja, de ez nem feltétlen egységes. A tied anatómiai jellegű.
@abaka: azért néha meg kell mondani a hülyének, hogy micsoda
@Analyzer: igazi barom vagy. Szándékosan baromságokat beszélsz. De hiába, ettől nem fog megnőni...

hogylehet 2011.11.14. 23:16:17

Teljesen reális eredmény a II. kerületben.
A poszt viszont tele van hülye következtetésekkel.

2011.11.14. 23:20:55

"A zsidózás, cigányozás kontraproduktív tevékenység."

Az igazság kimondása egyáltalán nem kontraproduktív. Gyöngyöspatán sem volt az. Ott például azért választott a lakosság Jobbikos polgármestert, mert picivel több cigánybűnözőt kénytelenek elviselni, mint a II. kerületiek.

Demszky 2011.11.14. 23:30:38

Örülsz ugye, hogy a Jobbik a II. (hol fideszes, hol mszp-s) kerületben egy picit gyengébben szerepelt? Az biztos, hogy a média egységesen mindent megtesz, hogy a Jobbikot gyalázza, vagy figyelmen kívül hagyja, ebben az egy kérdésben egyetért az összes sepredék rendszerváltó párt! Azt viszont nem sejtitek, mekkora támogatottsága van már most vidéken, az egyetlen hiteles parlamenti pártnak! De próbálkozni lehet, fröcsöghettek reggeltől estig a Jobbik ellen, látványosan kihazudhatjátok, vagy csak rossz színben tüntethetitek föl a hírekben, sokra nem mentek vele. A szavazótábora nem az a fajta, aki egyszer ide, máskor oda szavaz, éppen amit bemagyaráznak neki, egy Jobbikos soha nem lesz más!!! ;)

zum trucc 2011.11.14. 23:33:07

@Demszky: A jobbik egy agyatlan párt, csak a hülyék a hívei. Amúgy a 2. kerület tetején, a Rózsadombon, ahol a pótválasztás volt. mindig jobboldaliak nyertek a képviselőválasztáson. Ezt se tudod...nyilván jobbikos vagy, azok a legbutábbak.

Muster Mark 2011.11.14. 23:55:49

Denn wenn ich schon einmal sehe, daß ein Gegner das Gewehr allmählich anlegt, dann werde ich nicht warten, bis er abschießt, sondern dann bin ich entschlossen, lieber selber vorher abzuziehen.

Magyarul:

Ha látom az ellenséget rám fogni a fegyvert, nem fogom megvárni, hogy lőjön!

balambher 2011.11.14. 23:58:21

Csendben megkérném az összes rózsadombozót, ugyan nézze már meg, hol húzódnak a választókerület határai! Speciel a Rózsadomb épp benne sincs...
Amúgy meg elég sok idős nénike-bácsika lakja az én környékemet is, akik szépen lassan elbuszoznak a Fény utcai piacra megvenni 150 forintért a csirke farhátat.

Muster Mark 2011.11.14. 23:59:20

@balambher: Ha Hitler győzött volna, most boldogak lennének. Kivéve a zsidókat, persze. :-)

maxwell murder 2011.11.15. 00:06:21

a rasszizmussal nincs gond úgy általában, a zsidózással van a probléma meg a primitív beszólásokkal. nem fogják fel a jobbikosok, hogy az antiszemitizmus kurvára nem menő, nem harap rá a nép, ellenben a cigánybűnözéssel.

lamb79 2011.11.15. 00:06:30

Nagyszeru írás, tetszik habár nem minden pontjával értek egyet, túlnyomó részével igen.

" úgy tűnik, ezt a másságot lassan azok is kezdik megérteni, akik amúgy hajlamosak arra, hogy rasszista előítéleteik elragadják őket."
Ez itt a kulcsmondat.

Az viszont hogy a szélsőjobb szavazókat vesztett volna, meg nem biztos. Szerintem az össznépességnek kb 3% az amelyik a jobbikra szavaz, ami tavaly óta nem változott. Ez így van szinte minden európai országban.

A kérdés az hogy vajon mikor fogjak észrevenni ezek a szavazók hogy semmi értelme sincs a zsidókat, cigányokat hibáztatni. Cigányok részleges tényezők, habár nem elhanyagolhatoak.

Inkább azokat hibáztatnák akik a tisztességes megélhetést ellehetetlenítik. Pl a választott kormanyaink.

A jobbik egy terelout, hogy ez a 3% az uvoltozesre koncentraljon, ne arra ami a valós politikai életben játszódik. Ami hiányzik, az a józan gondolkodás és a kiegyensúlyozottság/ egyensúly. Inkább menjetek szemetet szedni, kerteszkedni, latogassatok meg a szuleiteket vagy csinaljatok bármit ami hasznos és vigyétek a gyerekeiteket is, mutassatok nekik jó példát hogy a következő generáció jobb lapokkal kezdhessen.

Martian (törölt) 2011.11.15. 00:07:52

@Muster Mark: ha Hitler győzött volna, most valahol az Uráltól délre robotolhatna a munkaképes magyar népesség, germán infrastruktúrát építve... a Führer még annyi ideig sem tudott népe prófétája lenni, mint Mózes, a másik soviniszta népvezér.

Leooo 2011.11.15. 00:22:41

@Muster Mark: Wenn schon-denn schon, tessen pontosabban visszaadni a német eredeti szöveg zamatát, meg egy kicsit jobban az értelmét is:
"Denn wenn ich schon einmal sehe, daß ein Gegner das Gewehr allmählich anlegt, dann werde ich nicht warten, bis er abschießt, sondern dann bin ich entschlossen, lieber selber vorher abzuziehen."
Tehát:
Ha már látom, hogy az ellenfél lassacskán rám emeli a fegyvert, nem fogok addig várni, amíg lő is, inkább azt megelőzően lelövöm én...

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.11.15. 00:40:53

"A nyomornegyedek népe az egész világon ugyanúgy él. Ugyanúgy ahogyan nálunk a cigánytelepek lakói. "

Csak nem mindegy , hogy mennyi pénzből...

Egy Dél-Amerikai, Afrikai, Indiai nyomornegyed lakói hol kapnak _alanyi jogon_ annyi juttatást, mint itt Kelet-Európában a cigány putrik népe?

Cucukáim, ma Magyarországon négy gyerek= 64000 forint, ez majd' 280 USD, körülbelül 2-3 ezer forinttal több mint egy minimálbéres állás nettó munkabére! És ez csak egy(!) pénzbeli juttatás eredménye(családi pótlék), hol van még az ingyenes oktatás, étkezés, utazási kedvezmény stb. ?Az úgy van, nem?Összefújja szél.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 00:58:10

@Jankove:

Mivel az 56 szavazatszámláló bizottság egyikének elnöke voltam - és leszek 2 hét múlva -, elmondhatom, hogy majdnem %-ra pontosan megegyeztek az arányok a lepukkant Margit körút menti kisutcák lakossága és a leggazdagabb rózsadombi területek esetében is. Természetesen aki nem él itt, annak ugyanúgy fogalma sincs arról, hogy cigány zsebesek "dolgoznak" a 11-es buszon, vagy hogy rendszeresen rabolnak ki/ütnek le embereket a Széna téren vagy a Szilágyi Erzsébet fasor II. kerületi részén is, mint ahogy azt hiszi, hogy az egész kerület maga a Rózsadomb, tehát itt semmilyen probléma nem is lehet, például, hogy némely részeken életveszélyesen kátyúsak az utak. (Ráadásul a kerület nem is fedi le teljesen a 2. választókerületet, de ez már tényleg részletkérdés.) Annyit még hozzátennék, hogy a kerület valóban hagyományosan polgári gondolkodású - ami szintén nem anyagi helyzet vagy lakóhely szerint oszlik meg -, és a nemzeti radikális érzelműeket is inkább felszippantja a Fidesz. (Tavaly még az MSZP-s jelölt is evangélikus lelkész volt.) Csak kivételes esetekben szokott nálunk veszíteni a Fidesz, mint pl. 2002-ben az önkormányzati választásokon, amikor olyan rettenetes volt a fideszes polgármester, hogy inkább megválasztották (az akkor még ismeretlen) Horváth Csabát. Tegnap pedig az a helyzet állt elő, hogy Láng Zsolt - aki egyébként polgármester és területi listáról bekerült országgyűlési képviselő is - úgy nyerte meg az első fordulót, hogy valójában még a fideszesek sem tudják, hogy ki fog beülni a helyére. (Az LMP-sek legalább megmondták, hogy Hanzély Ákos lenne az.)

vauvauvau 2011.11.15. 01:04:34

Csalt a szavazatszámláló bizottság!
Zárjuk le a hiddat! Gyertek, szabadcságot Mesterházynak!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 01:06:07

@Muster Mark:

Ki az a hülye, aki az általa igaznak vélt dolgokkal pont, hogy szembehelyezkedne?:D Pont ez a probléma, te lehet, hogy azt hiszed, hogy igazad van, de ettől még az nem lesz automatikusan igazság.:P A bigott katolikus, antiszemita dédapám például csöppet felülírta a nézetrendszerét '44-ben, amikor két zsidó lányt bújtatott az életét kockáztatva, akik soha, semmit nem vétettek a világnak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 01:12:17

@Demszky:

A jobbikosok cirka harmada kiábrándult MSZP-s.:) De persze a jobbikos mindig is jobbikos volt.:)

fischer10 2011.11.15. 04:52:52

Ez a semmitmondó poszt egy nagy nagy nulla

töreki 2011.11.15. 06:53:52

@zum trucc:
Azokról beszélsz akik féltve őrzik a "piros" párttagsági könyvüket is, és ha kell akkor azt lobogtassák?

töreki 2011.11.15. 06:57:44

@Mj:
Kislány biztos vagy te abban, hogy dédapád katolikus volt? Olyan mint lékay, erdő és a többi?

zum trucc 2011.11.15. 07:22:48

@Mj: Érdekes, miként szavaztak a Margit-körutiak (szerinted), az ugyanis másik választókerület, ott nem volt most pótválasztás. A többi stimmel.
Évtizedek óta járok 11-sel. Se cigány, se egyéb zsebtolvaj, Széna-tér és Sz. E. fasor is százszor-ezerszer megvolt...és semmi. Még hallomásból sem.
@töreki:nyilván szellemesnek szántad a hozzászólásod, de hát ilyenre sikerült. Sajnáljuk.

gyakorlo72 2011.11.15. 07:31:32

Vicces és magáért beszél, ahogy ez a strucc a végén már őrjöngve kisfaszúzik. :)

Ja, gratulálok az igazán nagy faszához, és örülnék, ha mindannyiunk épülésére egy-két posztban ki is rakná illusztrációnak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.15. 07:43:07

@MMs drazsé:

"a kerület polgáraként nem tudnék behúzni oda egy x-et, amelyik párt mögött olyan személyek állnak, mint Szíjjártó"

A fidesz eredményét Láng Zsoltnak köszönheti. Láng nem egy rossz polgármester.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.15. 07:47:14

@Mj:

"hogy majdnem %-ra pontosan megegyeztek az arányok a lepukkant Margit körút menti kisutcák lakossága és a leggazdagabb rózsadombi területek esetében is. "

Ezen elcsodálkoztam.

Mellesleg lepukkant kis utca a nénikéd.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.11.15. 08:11:23

@zum trucc: Olyan tömeggyilkosságokra gondolsz, amiket a náci elvbarátaid a mai napig folytatnak cionista elvtársaik teljes nemzetközi támogatásával Palesztinában?

www.slide.com/r/GLgVpm7Pyz85fMnTf0ZiLvAqvwuVdR3g?previous_view=TICKER&previous_action=TICKER_ITEM_CLICK&ciid=3170534137694326062

2011.11.15. 08:17:27

@misc: pesten általában aliberális sz*rt eszik meg... na az az, amiből az ország 4/5-e biztosan nem kér.

töreki 2011.11.15. 08:18:54

@zum trucc:
A tényeket lehet sajnálni, de attól még igazak!

2011.11.15. 08:21:47

@lamb79: van 20% is, az általad felvázolt 3. Én pl. az ismerőseim körében szétnézve vidéken legalább 40%-os támogatottságról tudok beszámolni. Pedig minden fajta ember van a megkérdezettek között, nem csak elvakult, hithű jobbosok. Pest az, ami állandóan lehúzza a kiemelkedő eredményeiket. De már csak ideig, óráig. A demográfiai bomba robbanása után duplázódni fog a Jobbikra leadott szavazatok száma.

tomwar 2011.11.15. 08:22:40

@Muster Mark: "És Hitlernek márpedig igaza volt! "

Megis miben? Hogy a nemet nep nem erdemli meg a tulelest? Kar, hogy nem irtottak ki magukat egy kollektiv ongyilkossag kereteben. Milyen jo is lenne ma nekunk!

guderian 2011.11.15. 08:24:23

Fekete fehérben gondolkozik mindenki én meg sehova nem tudok tartozni. Ha II. kerületben élnék Fideszre szavaznék. Biztos vagyok benne, hogy a kerület nem nyer, ha szembe megy az országos politikával. Meggyőződésem, hogy egy többségében zsidókból álló 6000 fős nemzetközi klikk tartja a kezében a világ vagyonának 80 %-át és Magyarországon számos zsidó kiszolgálójuk akad, akik a rablóprivatizációt anno végig vitték.Az is meggyőződésem, hogy Magyarország tele van dolgos, normális zsidókkal is, akik közül nem egy a barátom. (és harcolnék, ha vinnék őket, ahogy nagyapám is bújtatta/védte őket) Az is meggyőződésem, hogy a jobbik támogatottsága úgy fog nőni, ahogy a cigány populáció létszáma az adott országrészekben.

zum trucc 2011.11.15. 08:28:36

@Azúrkék égbolt: Amúgy a tények látom nem zavarnak, bedőlsz az ócska Al-Kaida+Hamasz+Hezbollah propagandának.
A Közel-keleten sajátos a szereposztás: a muzulmánok miatt nem lehet békét kötni, de amikor a vétlen fél védekezik, akkor nagyon felháborodnak.
Hát, mellesleg bizonyítottad, hogy mindenre kiterjed az elfogultságod. Tömeggyilkos ott sok van, körül is vannak metélve, de törülközőt hord a fején, nem püspöki sapkát
@töreki:nyilván szellemesnek szántad ismételt hozzászólásod, de hát ilyenre sikerült. Sajnáljuk.

abaka 2011.11.15. 08:34:18

@Lorp: Nem is azt akarom mondani, hogy nincsenek valoban problemak a ciganysaggal, amiket surgosen meg kellene oldani es ez nem kis reszt magukon a ciganyokon is mulik. Csak arra probaltam utalni, hogy valahogy tul gyakran jar egyutt a ciganyellenesseg az antiszemitizmussal, ami azert erosen azt sugallja, hogy ezeknel az embereknel a gyulolkodes az elsodleges szempont, es magasrol tesznek a problemak megoldasara.

@Jankove: Hat erre azt tudom mondani, hogy vagy a te eleted csuszott nagyon felre, amiert nem kene kollektiv bunosoket keresni. Vagy pedig nem eltel meg husz eve.

@zum trucc: Miert, hasznal?

guderian 2011.11.15. 08:35:03

@zum trucc: Kedves zum trucc "de amikor a vétlen fél védekezik, akkor nagyon felháborodnak."

Amikor Izraelt létrehozták mindenki örvendezett és megszavazta kizárólag a jelenleg szomszédos államok nem. A vétlen fél az az őslakosság (Palesztinok), akik akaratuk ellenére megkapták ezt a gőgös államot a nyakukban.
Én sem szeretnék arra ébredni, hogy holnap egy hülye döntés eredményeként Budapest és a Dunántúl a Római birodalom része, mert ők már elmentek innen és a területet mások lakták be.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.11.15. 08:35:30

@HUN_Sector: szerintem is pont az ország 4/5-e hülye, jól mondod :D

Táskás Tóní 2011.11.15. 08:38:46

Most akkor ez a cikk arról szól, hogy a zsidóknak nagy a faszuk?

Sátán meg a Jocó 2011.11.15. 08:43:05

Gondolom, legkevésbé a XII.kerület az a része az országnak, ahol már a földet sem érdemes megművelni, háztájit sem érdemes tartani, mert az utolsó répát, az utolsó nevelt tyúkot is lelegelik a "mélyszegínységben" élők.

A budai hegyi villákból a világ másképp fest, ugye.

zum trucc 2011.11.15. 08:45:53

@abaka: Aligha. De jólesik.
Amúgy te bölcsen szóltál.
@HUN_Sector:Ha az ismerőseid 40%-a jobbikos, akkor ideje lenni gondosabban megválasztani ismerőseidet, üzletfeleidet és barátaidat. Sokkal gondosabban.
@guderian: hát, nem vagy egy történész. Fogalmad sincs arról, mi volt ott ténylegesen. Ha igazad lenne, mellékesen mi magyarok meg mehetnénk vissza az Etelközbe.
@Táskás Tóní: Nem. Arról szól, hogy akinek gyűlölködnie kell, és ehhez önnön magánál "alsóbbrendű" népcsoportokat kell találnia, ott súlyos gondok vannak. Minor pénisz, vagy hibás életvezetés vagy egyéb pszichés hiba.
A zsidók faszáról pl. a II. kerületi hölgyeket lenne érdemes kérdezni, némelyik komoly sokaságot tesztelt az említett szegmensen belül.
De miért érdekel téged ez utóbbi téma? Szoktál férfiakról ábrándozni? És büszkén felvonulni? Lebuktál, lehet, látszatra Tóni vagy, de belül kislány.

mizie 2011.11.15. 09:04:24

"mélyszegénységet generáló multinacionális tőke"

Ezt fejtsd már ki bővebben, mert ez egy új gazdasági modell lesz és talán bekerül a tankönyvekbe...

csorsza 2011.11.15. 09:04:25

Szokásos libsi csúsztatás az egész poszt :)
Jobbik hozta ugyanazt a keveset, mint egy éve. És ennyi.

A szimpatikus LMP-s "húzóember" barátod szerepléséről mikor fogsz írni egy posztot?

töreki 2011.11.15. 09:06:35

@zum trucc:

Nem is tudtam, hogy a papagájok is zsidók! Csak ismételni tudod a hülyeségeidet az igazsággal szemben!
Válaszolj őszintén már ha ismered ennek a szónak valódi Magyar jelentését, hogy miért utálnak benneteket a föld minden pontján? ha erre megadod a valódi választ akkor azt is tudod, hogyan lehet ezt megszüntetni! Nem fasisztázni meg rasszistázni kell, hanem a kiváltó okokat megszüntetni, ilyen egyszerű és akkor nem fognak köpködni rátok!

midnight coder 2011.11.15. 09:09:52

Az azért érdekes, hogy szerte egész európában véletlenül mindenhol a cigányság az aki tömegesen él mélyszegénységben. Nem a svábok, nem a tótok, nem a pirézek. És nem csak nálunk, nem csak a románoknál, nem csak a szlovákoknál, de a franciáknál is.

midnight coder 2011.11.15. 09:17:31

@abaka: A cigányellenességnek a világon semmi köze az antiszemitizmushoz. Az utóbbi egy elvont dolog amiben vagy hisz valaki vagy nem - bár az ószövetségben elég jól le van írva hogyan viszonyulnak a zsidók mindenki máshoz - és sajnos a gyakorlat azt mutatja hogy néhányuk ma is így érez - pedig szvsz tiszta vérű zsidó ugyanúgy nincs már pár száz éve ahogy tiszta vérű magyar sem - genetikailag kb. ugyanaz a csapat itt mindenki közép-európában, akár szlovák, akár román, leginkább csak kulturális különbségek vannak.
Az átlagpolgárnak nem sok fogalma van arról hogy ki zsidó és ki nem - és igazából nem is nagyon érdekli.

A cigány ezzel szemben más kérdés - kevés olyan ember van az országban aki így vagy úgy ne lett volna már általuk elkövetett bűncselekmény áldozata, vagy legalább a családjában ne lett volna ilyen. Azaz ez a tapasztalat közvetlen, és nem holmi elvont ideológia táplálja aminek vagy híve valaki vagy nem.

zum trucc 2011.11.15. 09:21:43

@Sátán meg a Jocó: Igazad lehet, ami a 12. kerületet illeti. A villák, ott a Déli mellett...meg a Böszörményi úton az ősfák.
Amúgy itt egy másik kerületről írt eddig mindenki, meg megírtam, itt is vannak szegények, prolik, dúsgazdag természetesen módjával, a többség középosztálybéli. Szomorú, hogy ma ez is gazdagnak tűnik fel a lemaradók körében.
Te egyik kerületet sem ismered, csak a szokásos közhelyeket böfögöd vissza.
Ugye arról volt szó, miért cigányellenes valaki, amikor cigányt csak akkor lát, ha javítják a gázvezetéket. Merthogy a cigányok egy része végzi a piszkos munkát utánunk. Ezért tényleg megérdemlik az ostobák megvetését.
@töreki: nem értem, de el ne magyarázd ornitológiai kérdésedet. Biztos van olyan madaras blog, tedd fel ott.
Engem nem utálnak a Föld minden pontján. A legtöbb helyen nem is ismernek, ahol jártam, ott meg mindenütt boldogultam, te képzelődsz. Nem fasisztáztam eddig sem, ezután sem teszem, márcsak azért sem mer Mussolini hívei egyes hozzászólóknál mérsékeltebbek voltak, pedig esküszöm, okkal megtehetném.

abaka 2011.11.15. 09:35:11

@midnight coder: "A cigányellenességnek a világon semmi köze az antiszemitizmushoz."

Ezzel maximalisan egyetertek, sot nekem is ez volt az egyik kiindulopontom. Nevezetesen az, hogy bar ezeknek semmi kozuk nincs egymashoz megis milyen gyakran van az, hogy mindkettot megtalalni egy emberben, mig az aranyaiban sokkal ritkabb (errol tobbet mindjart), hogy valaki csak a ciganyokat utalja. Az meg teljesen elenyeszo Magyarorszagon, hogy valaki antiszemita, de nincs baja a ciganyokkal.

Az aranyaiban ritkabbat ugy ertem, hogy, amint te is irtad, a ciganysaggal sokkal tobb problemaja es testkozeli negativ tapasztalata van az atlag magyarnak, mint a zsidokkal. Ebbol arra szamitana az ember, hogy a ciganyellenes es/vagy antiszemitak kozott elsopro tobbsegben vannak azok, akik ciganyellenesek, de nem antiszemitak.

Engem pont az lep meg, hogy ez nincs igy.

guderian 2011.11.15. 10:06:51

@zum trucc: ezt most bebuktat, történészekkel beszéltem át ezt a kérdést.
Etelközös példa meg úgy lenne helyes, hogy Izraelnek annyi köze volt ahhoz a területhez, ahol most van, mint nekünk Etelközhöz.

Cang 2011.11.15. 10:28:04

Nem értem minek fikázzátok szegin zsidókat. Ha egy nép nem hülye, és kőkemény arroganciával és agresszióval védi magát, az fönnmarad, egész addig, amíg nem nő meg az étvágya annyira, hogy kezelhetetlen méretűvé válik a birodalom. Egy izraeli jó honpolgár meg egy kemény szélsőjobbos magyar ideológiailag igen hasonló lehet, és szükség is van mindkettőre, különben hamar a földbe gyalulják a bandát. Ha a nemzeties, "hőbörgésnek" gúgyolt nacionalista duma mellé átfogó szervezettség és ész társul, a siker sem fog elmaradni. De ha csak addig jutunk, hogy hangoztatjuk az utálatunkat, az nagy lóf@sz, szidni valakit vagy valakiket zéró IQ is elég.

zum trucc 2011.11.15. 11:49:51

@guderian: Ismeretlen posztoló bizonyítatlan állítása állítólagos szakértőkre hivatkozva. Ha meggyőző akarsz lenni, majd egyszer, mert most nem vagy az, akkor hatásosabb, érdemi érvelésre kell törekedned. Persze, az nehéz, mert mindenfélét tudni kell hozzá: történelmet. logikát, magyar nyelvet. Úgyhogy indulj, tanulj.
Rádfér.
@Cang: Hát, ahogy Móricka elképzeli. A valóság amúgy más, Izrael kiforrott, rutinos demokrácia, nap-mint nap vélemények ütközése, mindenféle nyilvánosságra hozott ügy...nehéz innen elképzelni.

guderian 2011.11.15. 12:25:43

@zum trucc: kezdesz felbosszantani, alapvető tényeket vitatsz. Mi lesz a következő, hogy a föld gömbölyű e?
Olyan alap, hogy még a wikipédián is kint van, Arab liga összes érintett felet tömöríti, senki nem akarta nyakukba a zsidó terror államot.
"
13 nem és 10 tartózkodás mellett elfogadta (köztük a későbbi miniszterelnök David Ben-Gurion is Izrael nevében), azóta sem valósult meg, mivel a nemmel szavazó Arab Liga államai az eredmény ellenére sem voltak hajlandóak elfogadni a döntést. "

zum trucc 2011.11.15. 12:37:37

@guderian: Bosszankodj csak, de tanuld meg kifejezni a gondolataidat, bármilyen egyszerűek is legyenek azok. Most még ez jelentős kihívás neked.
"Zsidó terror állam"
1. magyarul egybe írandó: terrorállam
2. Ez egy ostoba és tartalmatlan arab-neonáci propagandakifejezés, egyetlen érvényes nemzetközi dokumentumban sem szerepel természetesen.
Az arab liga Izrael ellenségeit tömöríti, nem rendelkezik viszont joghatósággal Izrael és/vagy a területe felett. Tagjai háborúk sokaságát indították a zsidó állam ellen, de minden hősködés ellenére rendszeresen, olykor egész elképesztő mértékben elkenték a nagypofájú arabok száját. 1948, 1956, 1967, 1973 stb. Úgy megverték a hatnapos háborúban Nasszert, mint névadódat Kurszknál (csak kisebbek voltak a győztes veszteségei).

guderian 2011.11.15. 12:45:07

@zum trucc: Na emiatt a stílus miatt húztátok ki a gyufát a németeknél pár évtizeddel ezelőtt.

Ha Izraelt Magyarországon hozták volna létre és Te az araboknál élnél akkor most ezt írtad volna.

"Semmilyen dokumentumban nem szerepel, hogy a magyarokat a zsidók terrorral hajtották uralmuk alá, az Európai Unió fasiszta szervezet, de jó elkentük a szájukat ekkor meg ekkor"
zsidó náci vagy.

guderian 2011.11.15. 12:45:57

@zum trucc: UI: Mert ebben az esetben az Európai Unió lenne az Arab liga...

zum trucc 2011.11.15. 12:56:00

@guderian: Az nem stílushiba, hogy nem értek veled egyet. Márpedig kicsit sem.
Az arab szájak (végülis írhattam volna pofát is, de nekem volt gyerekszobám, igen, a II. kerületben ráadásul) elkenése történelmi tény. A tények pedig makacs dolgok.
Nem túl találó az a rövid jellemzés, amit rólam összeállítottál. Megnyugtatlak, én legalább annyira utállak téged, mint te engem.
Az Európai Unió nem az Arab Liga, nem is szavazta be a zöme a palesztin entitást az ENSz-be.
Na jó, te ráérsz, én dolgozom, nácikkal nem állok többé szóba, ne válaszolj, úgyis fogsz, de minek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.15. 14:08:50

@guderian: "Az is meggyőződésem, hogy a jobbik támogatottsága úgy fog nőni, ahogy a cigány populáció létszáma az adott országrészekben. "

100%-os cigányság esetén a jobbik mindent visz?

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.15. 14:13:12

@Cang:

"Egy izraeli jó honpolgár meg egy kemény szélsőjobbos magyar ideológiailag igen hasonló lehet"

Ez egy nagyon beteg dolog, hogy az átlag magyar bunkó komolyan elhiszi, hogy Izrael az egy monolit ország, ahol minden izraeli zsidónak azonos a véleménye.

A valóság persze az ellenkezője: Izraelben szélsőjobbtól szélsőbalig minden lehetséges irányzat előfordul, s az alapkérdésekben sincs nemzeti egyetértés. Mint bárhol máshol!

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.15. 14:19:09

@guderian:

Ki őslakos és ki nem, teljesen lényegtelen. A palesztínok sem őslakosok egyébként.

Ha a palesztínok ott követték el az alaphibát, hogy az egész területet maguknak akarták, azaz nem fogadták el, hogy legyen ott egy zsidó és egy arab állam. Azóta egy részük (a mérsékeltebbek) ezt már felismerték, ma pont azért harcolnak - hogy legyen ott egy arab állam is a zsidó állam mellett -, amit már 1948-ban megkaphattak volna. A palesztínok többsége (a radikálisok) meg most sem fogadnak el semmi más, mint kizárólag arab államot.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.15. 14:21:23

@guderian:

A világon jelenleg kb. 1200 milliárdos él. Talán a 15, maximum a 20 %-uk zsidó.

guderian 2011.11.15. 14:37:39

@max val, a bircaman: engem az sem zavarna, ha minden milliárdos zsidó lenne, ha nem az egész világ fuldokolna az uzsoracivilizációban.
Plusz szerintem annyira el vannak rejtve a tulajdonviszonyok, hogy nem lehet megmondani mi kié. Drábik szerint a vagyon 80 % a ilyen olyan módon Rockefellerek, Warburg, Rotschildok kezében van.
Enne ellenére egy átlag zsidónak ugyanolyan szar ez a helyzet itt Magyarországon, mint egy magyarnak, és én még mindig abban reménykedek, hogy képesek vagyunk egymást támogatni és összefogni. (és akkor jönnek az ilyem zum tracc félék és én is szívem szerint "kardot rántanék")

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.15. 14:51:33

@guderian:

Uzsoracivilizáció? Az mi?

Drábik? A hírhedt nyilas közgazdász? Szava szart sem ér.

guderian 2011.11.15. 15:02:20

@max val, a bircaman: Uzsoracivilizáció, hogy az államok a GDP-jüknek 80 vagy több %-át kamattörlesztésre fordítják. Persze költői kérdés volt tőled.
Én olvastam néhány könyvét, nézem a videóit semmiféle nyilas eszmét nem sikerült felfedeznem, tudnál idézni tőle vagy lineket adni, hogy én is lássam már, hogy tényleg az.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.15. 15:08:17

@guderian:

Hitelpénz, erre alapul a modern pénzrendszer. Persze lehet "uzsoracivilizációnak" becézni, de semmi értelme.

2011.11.15. 21:22:21

@abaka: "ezeknel az embereknel a gyulolkodes az elsodleges szempont, es magasrol tesznek a problemak megoldasara." "Kollektív bűnösök" keresése? Milyen szöveg ez? Te azt hiszed, hogy pl; a cigányság problémája tegnapi találmány? Hogy lecsapjam a labdát, én már 34. életévemet taposom, de arra kristálytisztán emlékszem, hogy már 8 évesen szaladtam haza az iskolából előlük, és nem volt olyan hét hogy ne akarták volna elvenni valamimet a CIGÁNYOK. Igen. Pedig már lassan 3 évtizede volt. Tudod köztem és közted annyi a különbség, hogy nekem nem a Fókusz című bulvárműsor magyarázta el kik ők. Te pedig álszenteskedsz, hajtogatod amit látsz a tévében, álszentül igazságos próbálsz lenni, de helyzet az, hogy pont a hozzád hasonlók miatt megoldhatatlan permanensen ez a probléma, és kell szenvednie egy csomó embernek, akik amiatt élnek életveszélyben nap mint nap, mert hozzád hasonlók miatt még megnevezni sem engedik a kérdést.

2011.11.15. 21:29:20

@Mj: Szia. Lehet hogy költői túlzásokba bocsátkoztam, tisztába vagyok azzal, hogy a Második kerület nem egyenlő Rózsadomb. De azért azt is tegyük hozzá, hogy második kerület nem egyenlő Ózd külső. Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy II. ker egy másik dimenzió, sok mindent nem éreznek az itt lakók, és sajnos nagyon randa magyar jellemvonás, hogy meg sem próbálnak belegondolni, átérezni milyen lehet egy lepukkant cigánysor mellett az élet.

2011.11.15. 22:04:09

@abaka: "Az meg teljesen elenyeszo Magyarorszagon, hogy valaki antiszemita, de nincs baja a ciganyokkal."

Nem tudom mi ebben a nagy rejtély. Aki jó helyre született, nincsenek anyagi gondjai, az úgy ánblokk torkonszarja a világot, nem kell megosztani az életterét a cigányokkal, és valószínűleg nem függ svájci frankos hitelektől, meg munkanélküliségtől sem. Ők azok a tipikus elefántcsonttornyos emberkék, akik ritkán mennek a pórnép közé, tudomást sem vesznek arról mi zajlik a világban. Ezzel szemben a pengeélen táncoló bérből fizetésből élő réteget, közelről nyaldossák a lángok, és egy kicsit több alkalmuk van rágódni a világ dolgain, és paralell módon több mindent is utálnak az életben. Semmi talány nincs ebben.

2011.11.15. 22:18:37

@max val, a bircaman: "Izraelben szélsőjobbtól szélsőbalig minden lehetséges irányzat előfordul, s az alapkérdésekben sincs nemzeti egyetértés. Mint bárhol máshol!"

Nahát. Magyarországon is valami hasonló van, aztán kollektíve büntetnek minden platformon már évszázadok óta. Szerintem kettős mérce lenne, ha Izraelnek nem jutna ebből a jó kis kollektív büntiből.

abaka 2011.11.15. 22:25:53

@Jankove: Remekul ragadsz ki felmondatokat a szovegkornyezetukbol, aztan belemagyarazol mindenfel hulyeseget, aminek az egvilagon semmi koze sincs ahhoz, amit irtam. Fel is merult bennem a kerdes, hogy kepes vagy-e hosszabb (la. 2 tagmondat) szoveg megertesere is.

Mivel csak megismetelni tudnam, amit mar leirtam (es amit eddig nem sikerult megertened), hadd ne pazaroljam erre az idomet. Ha esetleg elolvasod az egeszet, veszed a faradtsagot, hogy meg is ertsd es erdemben tudsz reagalni, akkor szivesen visszaterek a temahoz.

2011.11.15. 22:26:27

@max val, a bircaman: "Ha a palesztínok ott követték el az alaphibát, hogy az egész területet maguknak akarták, azaz nem fogadták el, hogy legyen ott egy zsidó és egy arab állam"

Láttad már az "És megint dühbe jövünk" c. sziporkázóan jó filmet? Amikor Charlie Firpo-t megszemélyesítő Bud Spencer kedélyesen sütögeti a hagymásbabját, egyszercsak odatoppan Johnny Firpo, (Terence Hill) és fogadást ajánl a babra. "Ha írás enyém az egész, ha fej megfelezzük". Nohát ez hajszálra ugyanaz a szitu.

2011.11.15. 22:30:59

@abaka: Végigolvastam az összes hozzászólásodat. Nem kellett értelmezni, nem annyire nehéz, mint amilyennek gondolod. Arra reagáltam.

2011.11.15. 22:35:29

@guderian: Ezeknek minden nyilas, és náci. Egy szelet zserbóban is hitlert látják.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 22:41:51

@töreki:

Konkrétan semmi közöd hozzá, hogy a dédapám milyen katolikus volt, azon kívül, hogy római. Mellesleg az életébe került az '56-os forradalmi tevékenysége, de ez sem igazán tartozik ide.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 22:47:30

@zum trucc:

"Érdekes, miként szavaztak a Margit-körutiak (szerinted), az ugyanis másik választókerület, ott nem volt most pótválasztás. A többi stimmel."

Konkrétan az első szavazókör elnöke voltam, ami mit ad Isten, a Margit körút 56-tól 64-ig terjedő részt is lefedte. Ha ennyire gyenge vagy földrajzból, a masoddikerulet.hu is segít eldönteni, vajon a Margit körút hova tartozik. Egyébként időközi választásnak szokták hívni, de ez már abszolút részletkérdés abból a szempontból, hogy fogalmad sincs, hol húzódnak a választókerület határai, pedig állításod szerint itt élsz.

"Évtizedek óta járok 11-sel. Se cigány, se egyéb zsebtolvaj, Széna-tér és Sz. E. fasor is százszor-ezerszer megvolt...és semmi. Még hallomásból sem."

Szerencsés vagy. Egyszer egy civil rendőr fogta meg az egyik dzsipót, aki a karjára terített kabát alól "ügyeskedett". A Városmajorban - ami már csak a környék, nem szigorúan a kerület - egyébként nőt is öltek már meg, én meg szálltam már föl a Mechwarton olyan villamosra, aminek a hátulja tocsogott a vérben. És nem orrvérzéstől. Ezek pedig csak kiragadott példák.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 22:48:20

@Mj:

Elnézést, konkrétan az első szavazókör szavazatszámláló bizottságának voltam az elnöke, nem magának a szavazókörnek.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 22:49:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ez így van, már csak az a bibi, hogy még a fideszes delegáltak sem tudják, hogy kinek fogja adni a területi képviselői mandátumát, amiről 27-ike után fog lemondani. (Várhatóan ugyanis egyéni képviselőként is bejut.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 22:50:56

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem kell megsértődni, én is ott éltem le életem első 21 évét, és tényleg szörnyű állapotú lakások vannak ott.

zum trucc 2011.11.15. 22:55:17

@Mj: ja, én meg láttam egy kis lila kígyót sárga fejjel.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 23:22:20

@Sátán meg a Jocó:

Ha rózsadombozol meg hegyi villázol, legalább ne égesd magad azzal, hogy összekevered a II. kerületet a XII-ikkel.:) Meg azt sem ártana tudatosítani magadban, hogy a II. kerület is abszolút heterogén népességet takar, akik elég gyakori időközönként ki is szokták onnan tenni a lábukat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 23:24:19

@zum trucc:

Nézd, ha ahhoz sem veszed a fáradságot, hogy egyáltalán megpróbálj konstruktív lenni, akkor nyugodtan felfüggeszthetjük ezt a beszélgetést. Bár igazából ezt már akkor meg kellett volna tenni, amikor kiderült, hogy fogalmad sincs, hova tartozik a nem túl jelentéktelen Margit körút.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.15. 23:36:57

@Jankove:

Ezzel nem nagyon tudok vitatkozni. Ahogy a nem itt élők egy része nyakra-főre rózsadombozik, úgy az itt élők egy része meg halvány fogalmakkal sem rendelkezik arról, mit jelent, ha cigányok terrorizálnak. Pedig az egyik Margit körúti társasház levélszekrényeit is kenték már össze ürülékkel, meg a mellette lévő házból is loptak már rezet a kábelből.

zum trucc 2011.11.15. 23:48:54

@Mj: Tudod, ismerlek már, és engedtessék meg nekem, hogy úgy kezeljelek, ahogy én látom jónak, és nem úgy, ahogy te.
Amúgy neked vannak szerbiai, vagy vajdasági gyökereid, ezért furcsállom azt a rasszista ízű intoleranciát, azt az eleve tudást, ki keni a szarát a levélszekrényre stb. Olyan vagy, mint egy szerb nacionalista.
Na, szóval jobban jársz, ha inkább viccre veszlek, mert nem akarok kiskorúakat bántani.
Ami meg a Margit-körutat illeti, tévedni emberi dolog, mondta a sündisznó, és leszállt a súrolókeféről. Nem ragaszkodom a válaszhoz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.16. 00:00:48

@zum trucc:

Persze, nem nehéz a hátterem alapjait megismerni, mert sok helyen, sokat vagyok hajlandó megosztani abból, ami én vagyok.:) Egyébként pedig kezelj úgy, ahogy akarsz, maximum kontraproduktív lesz a dolog.
Itt nem eleve tudásról van szó, hanem tapasztalatról, és pontosan ez az, amit semmivel nem lehet kimagyarázni. Mert a tények valóban magukért beszélnek. Azok meg ugyebár nem lehetnek rasszisták.
Azt sem értem, hogy miért a vicc vagy a másik bántani akarása akarsz között dönteni, amikor éppen te vagy az, aki az alapvető konstruktivitásról is inkább lemond, konkrétan a semmiért. Vagy azért írsz nekem, hogy viccelődj? Ugyan már, ennél te sokkal jobb vagy.
Így van, emberi dolog, nem szégyen beismerni, előfordul. Tehát tovább is léphetünk.

zum trucc 2011.11.16. 00:20:22

@Mj:Miért ne lehetne a vicc konstruktív?
Miért ne lehetne egy rajtad csattanó, amúgy ártatlan, de legalábbis nem bántó vicc konstruktív?
Tudod, a színek adják egy festmény lényegét, de igazából az árnyalatokon dől el az, hogy igazi művészetről van-e szó. Ismered Monet-t? Les nénuphares, ismered?
Amúgy a téged felháborító vicc irodalmi utalás volt, hát, nem jött be.
Az ilyen rossz pedagógus-dumát, miszerint "ennél te sokkal jobb vagy, büdös kölök", na ezt nyugodtan hanyagold. Rossz vagyok és következetlen.
Meg utálom a rasszistákat, de téged nem akarlak ebbe a dicstelen csapatba sorolni. Hát inkább ökörködöm egy jólesőt. Mármint nekem esik jól.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.16. 00:38:22

@zum trucc:

Engem ugyan semmi nem háborított föl, egyszerűen messze alatta van az ingerküszöbömnek a dolog, de ha neked jól esik, hát tessék, beszélj továbbra is mellé.:) Amúgy ismerem Monet-t, ha ismerni vélsz, ezt te is tudhatod.:)
Az, hogy sokkal jobb vagy, pusztán arra vonatkozott, hogy tudsz te értelmes dolgokról is beszélni. Ez meg itt nem az, és ezt neked is tudnod kellene. Ami meg engem illet, kaptam én már mindenféle jelzőt cigányfajvédő judeobolseviktől nácifasiszta klerikálrasszistáig, úgyhogy az sem érint mélyen, ha úri kedved éppen úgy tartja, hogy rasszistának bélyegzel.:) Mindenesetre, aki valóban ismer, nem szokott ilyen jelzőkkel illetni.:) Na jó szórakozást, én inkább elteszem magam holnapra, addig meg kigondolhatnál valamit annak érdekében, hogy visszakanyarodj a lényeghez.:)

zum trucc 2011.11.16. 00:49:38

@Mj: Nem rólam szól ez a blog. De rólad sem. Szerintem. Eredetileg. Inkább aludj.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.16. 01:00:33

@zum trucc:

Arról van szó, hogy jelenleg nem vagy vitaképes, ami speciel ennek a blognak sem használ.

zum trucc 2011.11.16. 01:26:37

@Mj: Vagy esetleg arról van szó, hogy nincs kedvem arról vitatkozni meg komolykodni veled, márcsak azért sem, mert a vita reménytelen, hogy ki szarta össze az udvart, és miről ismerszik fel a cigányszar versus gádzsóürülék, márcsak azért sem, hogy mondjak még egy okot, mert én meg elég képszerűen "fogom" a világot, és ez aligha szép látvány.
Túl komoly vagy. Túl komolyan veszed magad.
Amúgy ennek a blognak minden használ, mert elég igénytelen amúgy a dolog, a kommentek egy része maga a sötét írástudatlanság. Erre az én színes, jó, nem igazán tárgyszerű beírásaimat kritizálod, nem azokat. Persze nem gond, akármilyen hihetetlen, én szeretem a kritikát, elgondolkodom rajta, mielőtt elvetném. Vagy éppen elfogadom, magamba szállok és szerény leszek. De hagyjuk a sci-fit.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.16. 08:07:45

@Jankove:

Komolytalan. Semmilyen hasonló párhuzam itt nincs.

abaka 2011.11.16. 08:30:48

@Jankove: Hat nezd. Te felsoroltal egy csomo ervet arra, hogy miert utalod a ciganyokat, lamentaltal jo sokat a media altal elbutitott neptomegek szomoru kulturalis elkorcsulasanal, plusz belefuztel nemi zsidozast es ballibsizest. Meg ugy altalaban keseregtel azon, hogy mennyire borzasztoan lefele halad az orszag ertelmi szinvonala (= nem azt gondolja a tobbseg, amit te, sot teged kifejezetten lenez, lenaciz a nezeteid miatt).

Ezzel szemben en arrol beszeltem, hogy valahogy a ciganygyulolet es az antiszemitizmus (meg bar eddig nem emlitettem, de a melegek utalata is ide veheto) mindig egyutt jar. Alig van Magyarorszagon olyan ember aki vagy CSAK a ciganyokat utalja, vagy CSAK a zsidokat (vagy csak a homokat). Plusz meg volt az a felvetesem is, hogy mivel eleg kicsi a valoszinusege, hogy valakinek mind a harom csoporttal olyan nagy szamu rossz tapasztalata van, ami indokolna a kollektiv gyuloletuket, ezert jo esellyel itt a gyulolkodes cel es nem kovetkezmeny. Kulon hangsulyoztam, hogy szerintem is vannak problemak a ciganysaggal, amik mindenkepp megoldasra szorulnak (bar a szimpla gyulolkodes nem nagyon mozditja elore az ugyet).

Ha ezek utan meg mindig ugy gondolod, hogy egyrol beszelunk, akkor bar igazad van, hogy nem nehez megerteni, amit irtam, neked megis csak komoly gondot okoz.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.11.16. 09:50:37

Azt mondja az fejlődésben visszamaradott, hogy utálja a rasszistákat. LOL
Édes hülyegyerekem, akkor te az egész világegyetem összes élőlényét utálod!

Na ez aztán a zsákutca, öngól, mi?!

2011.11.16. 21:29:12

@abaka: Történetesen ebben a topikban egy rossz szót nem szóltam sem a zsidókról, ballibsi kifejezést meg szinte soha nem használom, ezeket valahogy idemanifesztáltad. Dehogy megállapodjunk valahol félúton, hazudnék ha azt mondanám, hogy imádom őket. Leírtam én is konkérten pár sorral feljebb, hogy mi az oka annak, hogy egyesek hadilábon állnak az egész világgal, mások pedig leszarnak mindent. Nagyon nem mindegy hová születik az ember, milyen közegben szocializálódik, és milyen problémákkal kell élete során szembe néznie. Fenn a budai hegyekben a legnagyobb probléma, hogy odaszart a szomszéd kutya a frissen nyírt gyepre, máshol meg az, hogy bármikor átvághatják 5 forintért a torkodat, és minden életben töltött nap, ajándék. Furcsán hangzik ez, de hidd el, apokaliptikus körülmények már nemcsak filmen léteznek, hanem korunk Magyarországán is. Más kérdés, hogy sokan nem vesznek tudomást róla, mert:

a) Álszentek, és azt hiszik, a szar sosem érheti utol őket.
b) Túlságosan ostobák, és szűk látókörűek
c) sosem jártak még a lakhelyük 500 méteres körzetén kívül, minden információt kábelen kapnak. Központilag megszűrve, és feltupírozva.

A szimpla gyűlölködés valóban nem old meg semmit, ebben egyetértünk, de az a helyzet, hogy ez mamár a többséget nem érdekli. Tudod miért? Mert túlléptünk azon a ponton. Amikor sok sok évtizede elkezdtek érkezni az első vészjelzések, besöpörtük a szőnyeg alá, és ez a tevékenység 2010-ig napi rutin volt. Eredmény adott. Mintegy igazolásként, nemcsak nálunk, az egész világban megbukott a multikulti. Anglia, franciao, németo. amerika. Mind fuldoklik abban a problémában, aminek nálunk mégcsak előszelei vannak. És akkor minket náciznak.

abaka 2011.11.16. 22:41:12

@Jankove: Basszameg, irtam egy jo hosszu valaszt, erre megette a blogmotor. Kivonatolva:

Ez mar valoban erdemi reagalas, koszonet erte. Az allaspontodat tiszteletben tartom, bar gondolom nem lep meg, hogy eleg tavol all az enyemtol es nem is hiszem, hogy akar hosszu vita utan is ezek kozelednenek. En messze nem latom olyan soteten a dolgokat, mint te, pedig eleg sokfele jartam/laktam otthon is es a vilagban is.

A valovilag/fokusz valoban szanalmas, de semmivel sem primitivebb, mint amivel a nagyobb neptomegek a multban barmikor szorakoztattak magukat.

Valoban lehet, hogy nem te zsidoztal/ ballibsiztel, de azert ebben a threadben eleg nehez kovetni, mert volt mindkettobol boven...

Na roviden ennyi, hidd el az elozo hosszabb valtozat sokkal tagoltabb es meggyozobb volt, de en tuti be nem potyogom megegyszer... :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.17. 20:35:38

@zum trucc:

Elgondolkodtató, hogy hogy lehet ennyi beszélni tulajdonképp a semmiről. Bár ezt is megírta már Shakespeare, úgyhogy meghagyom neki a terepet. Tehát inkább hagylak is, te legalább magadat elszórakoztatod, ha már engem nem. (A bizonyos szint alatti kommentekre pusztán azért nem reagálok, mert minek.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.17. 20:43:41

@Jankove:

"sosem jártak még a lakhelyük 500 méteres körzetén kívül, minden információt kábelen kapnak"

Függetlenül attól, hogy a mondanivalód egyéb részeivel mennyire értek egyet, ez azért tudod, hogy nettó baromság. Mutass már nekem egy ilyen embert légyszi.
Másrészt, ha te számon kéred embereken, hogy fogalmuk sincs a vidéki helyzetről, és ne általánosítsanak, te se általánosíts ugyanígy. Élj a budai hegyekben, és szembesülsz az ottani, nem kutyaszar szintű problémákkal, plusz azzal, hogy onnan ki is kell ám mozdulni sokkal rosszabb környékekre is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.17. 20:45:02

@abaka:

Ctrl c, ctrl v-t tudok ajánlani.:)

zum trucc 2011.11.17. 22:25:55

@Mj: Oh, jajj, sértődékeny a kisasszony. Tudod, mi az adekvát válasz női hisztire: szarni rá.
De ezt csak úgy elvontan mondtam, egyelőre az a gond, hogy olyan komoly vagy, mint egy tüdőgyulladás.
Amúgy köszönöm az értékelést, majd ha külső zsűrire lesz igényem, megkereslek. addig marad az előző mondatban részletezett reakció.
Fordulj be, és aludj.

2011.11.17. 22:44:35

@Mj: Nem baromság. El sem hiszed hány ember éli le úgy az életét, hogy szinte alig mozdul ki otthonról, hány embernek egyetlen szórakozása (és kizárólagos inputja) a televízió, a fiatalkorúaknak már nem is büntetés a szobafogság, ha számítógép van, akkor gyakorlatilag teljes az életük. És sajnos azt kell mondjam, a fiatal-középkorú dolgozó korosztály jórészének sem jut már sokkal több, mint a munkahely-otthon viszonylatban való ingázás. Nincs ezzel probléma, csak ezek az emberek úgy hoznak döntéseket, hogy közben nincsenek tisztában az igazsággal. Én mindig átkoztam a sorsot, hogy a családom rokonságom szétszóródott az ország különböző szegleteibe, és jóformán esküvőn vagy temetésen lehetünk már csak együtt (inkább utóbbi). De annyi öröm van az ürömben, hogy amint időm, munkám, és anyagi kereteim engedik, utazom, látogatok, és közben látom az országot is. A budai hegyektől egészen a leglepukkantabb borsodi falvakig. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy nálam nincs általánosítás, próbálok a tapasztalataimra alapítani. Látom zokon veszed, hogy a II. kerületet elit kategóriába sorolják. Biztosan vannak ott is gondok, én ezzel nem vitatkozom, de hidd el, egészen más dimenzióról beszélünk.

2011.11.17. 22:51:24

@abaka: "En messze nem latom olyan soteten a dolgokat, mint te"

Ne adja Isten, de majd fogod :) Tudod amiben vagyunk, nem állapot hanem folyamat. Plusz hozzáadódik egy csomó befolyásoló tényező is. Pl; az életkor. A 10 évvel fiatalabb önmagam, most biztosan jókat röhögne magamon. Akkor racionálisan gondolkodtam. Nemzeti eszmék, magyarság, haza érdekeinek figyelme. Hol érdekelt ez 20 évesen? Mameg hiszem, hogy ezen múlik az ország, és a benne élők sorsa. Ilyen bicikli ez.

abaka 2011.11.18. 08:34:06

@Jankove: Hat ne legyen igazad (mondjuk gondolom te is ennek orulnel legjobban). Egyebkent nem biztos, hogy az eltkor tehet rola, ha jol emlekszem, azt irtad 34 vagy. Ebben az esetben kb ket ev van kozottunk. Konkretan nekem a nemzeti eszmek sosem voltak mertekadoak, en inkabb olyan ertekeket reszesitek elonyben, amik nem allnak meg az orszaghatarnal. De persze nem vagyunk mind egyformak.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.11.18. 14:20:43

A nemzeti értékek megállnak az országhatárnál?
Atyaisten, azért legalább egy érettségit szerezhetnél legálisan.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.18. 23:42:24

@zum trucc:

Te hülye vagy.:D És ez a legkomolyabb állításom feléd, a többit csak unalomból írtam.:P Na, személyeskedés off, szép álmokat.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.18. 23:46:11

@Jankove:

Te is elismered, hogy munka vagy iskola és otthon között szoktak ingázni az emberek. Ergo szimplán nem igaz, hogy tömegek, akik iskolába vagy munkába járnak, nem mozdulnak ki a saját kis világukból, mert muszáj megtenniük. Abban eddig sem volt vita, hogy a II. kerület és mondjuk Tiszalúc között ég és föld a különbség, de ez még nem azt jelenti, hogy a II. kerületben senkinek semmiről fogalma sem lehet. (Például én is nagyon sokfelé utazom innen Vizslástól Gyimesközéplokig.)

zum trucc 2011.11.18. 23:57:18

@Mj: Neked ilyen "kéretlenül is osztályozok" komplexusod van? Értsd már meg, engem nem érdekel, mi a véleményed, nem is rólam, hanem az írásaimról, mert már sajnos rég nem vagyok kamasz, az önértékelésem azt hiszem reális, és nemigen foglalkoztat. Ez nem azt jelenti, hogy hű de sokra tartom magam, tudom a hibáimat, és, ha vannak egyáltalán, az erényeimet. Elvagyok velük.
Én azért írok, mert valamit közölni akarok. Nem önmagamról, hanem a tárgyról. Ahogy látom, bár nem írtam bonyolult dolgokat, neked gondod lehet a magyar szövegértéssel, ezért inkább lányos zavarodban a jellememet taglalod. Minek? Ki kért rá?
Na mindegy, remélem nem vagy pedagógus, mert azoknak még a fajtáját is utálom, ezzel az "én tudom mi a jó, más meg nem tudja" valamint az "értékellek 1-5 között". Nincs nálad az Ellenőrző Könyvem, vagy hogy hívják manapság.
Maradjon eldöntetlen, hülye vagyok-e, de hogy neked nem volt gyerekszobád, az tuti.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.19. 00:09:04

@zum trucc:

/me ásít.:) Amúgy mikor fejezed be ezt az értelmetlen, vaktában tapogatózó szócséplést?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.19. 22:50:10

@zum trucc:

Tudod mit? Tiéd az utolsó szó, oké?:)
süti beállítások módosítása