HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

A kriptoszocialisták

2013.01.25. 10:10 Ratius

„Jávor Benedek az ATV Startban úgy fogalmazott: a Párbeszéd Magyarországért Platform kormányváltást akar, de az MSZP-vel való kormányzásban „bennragadni” nem – ezért kompromisszumos (!) javaslatot terjesztenek az LMP kongresszusa elé. Eszerint a baloldali kétharmad megszerzésében részt vennének, de a kormányzásban nem vállalnának tevőleges szerepet. A politikus szerint lesz majd nyomás a párton a választásokhoz közeledvén, hogy adott esetben vállaljon koalíciót a Fidesszel, elkerülvén a Jobbik kormányra kerülését, de ebben az esetben is nemet kell majd mondaniuk a jelenlegi kormánypártoknak.”

Mandíner

 images_1.jpg

 

Határozati javaslattal házal a Jávor Benedek nevéhez köthető LMP-platform. A Párbeszéd Magyarországért tömörülés nem adja föl, láthatólag eltökélte, hogy bármi áron kicsikarja a szocialisták támogatását a pártból. Az ökopárt – jó ég tudja hányadik – kongresszusa elé Jávorék hat egyszerű kérdést tesznek. Ezeket:

  • Akar-e az LMP a – sok egyéb levitézlett szocialista-szabaddemokrata utódpárt között – a szocialisták sokadik szatellit-pártja lenni?
  • Akar-e az LMP választási együttműködést kötni a szocialistákkal, illetve az MSZP körül tömörülő hatalomvágyó csoportokkal, bízván abban, hogy néhány képviselői hely azért jut a nagy tolongásban az LMP vezetőinek is?
  • Egy esetleges ellenzéki választási győzelem esetén akarja-e legitimálni jelenlétével és részvételével az ökopárt azt a szocialista alkotmányt, amelynek tartalmába az LMP-nek – csekély politikai súlya miatt – lényegi beleszólása nyilvánvalóan nem lehet?
  • Lemond-e az LMP a rendszerkritika és az ökopolitika képviseletéről a 2014-es esetleges ellenzéki választási győzelmet követően azáltal, hogy hatalomra segít és ellenzékből támogat egy globalizációelvű, rendszerpártot, az MSZP-t?
  • Azáltal, hogy elutasítja a kormányzati felelősségvállalást a feltételezett 2014-es ellenzéki győzelem után, szabad kezet kíván-e adni az LMP az általa hatalomba segített szocialistáknak, ahhoz, hogy megvalósítsák az ökopolitikával és rendszerkritikával szöges ellentétben álló gazdasági, társadalmi programjukat?
  • Végezetül vállalja-e az LMP, hogy a szocialisták későbbi hatalomra jutása érdekében a „minél rosszabb, annál jobb” elvét követve, mereven elutasít mindenféle együttműködést a Fidesszel, még akkor is, sőt annál inkább, ha ez a szélsőjobb hatalomra jutását eredményezi?

A kérdések világosak. Az LMP hétvégi kongresszusának könnyű dolga lesz. Mindenki ért mindent. Csak én nem értem, hogy Benedek és barátai miért nem a szocialista pártban politizálnak? Lemaradtam valamiről?

 

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.

 

 

 

84 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr65042675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez az LMP-s belső harc lesz a végső? 2013.01.25. 20:38:13

Nem csatlakozik az Együtt 2014-hez az LMP. A hosszas vita után 87:77 arányban meghozott döntéssel az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta, amivel ráadásul a párt egy jelentős része, köztük a lemondását azonnal bejelentő Jávor Benedek és Karác...

Trackback: Ez az LMP-s belső harc lesz a végső? 2013.01.25. 20:36:55

Nem csatlakozik az Együtt 2014-hez az LMP. A hosszas vita után 87:77 arányban meghozott döntéssel az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta, amivel ráadásul a párt egy jelentős része, köztük a lemondását azonnal bejelentő Jávor Benedek és Karác...

Trackback: Második lehetőség 2013.01.25. 13:08:32

Tavaly novemberben az LMP hatalmas lehetőséget szalasztott el. Megtehették volna, hogy ők kezdenek el elsőként tárgyalni az E14-el, így helyzeti előnyre tehettek volna szert, már belülről, egy nagyobb szövetség részeként - nem feltétlenül abban felold...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deres · http://textura.blog.hu 2013.01.25. 11:23:54

Jó kérdések, és valóban ideje ezek ügyében színt vallani.

OkoskaTo:rp 2013.01.25. 15:22:39

Igen, lemaradtál valamiről, de nemkicsit. Például a 2014-re érvényes választási játékszabályok elolvasásáról, értelmezéséről.

sárkányfő 2013.01.25. 15:28:23

Ezek a kérdések objektívek, semleges stílusúak, korrektek, rosszindulatú értelmezésektől mentesek.

A Szíjjártó vagy a Selmeczi faxolta át neked a 6 kérdést?

is 2013.01.25. 15:34:58

@Deres: pl., hogy hogyan van az, hogy hirtelen három-négy-öt blogban, kb. egyidőben, pontosan ugyanezeket a hülyeségeket teszik fel kérdésnek? ennyire egyszerre pont ezt a hülyeséget nehéz kérdezni maguktól. jó lenne ebben a kérdésben színt vallani, hogy melyik központ küldi ki, hoyg mindenkinek erről kell írnia.

@poszt: nem segíti a hatalomba az MSZPt, ha az E2014 és az LMP nélkül nem lesz többsége a parlamentben. ezek felálllnak az alkotmányozás után, és kész, jöhet az új választás, megnövelt politikai tőkével, mert felálltak. ez a legtisztább, és legjobb út, és nem véletlen, hogy te ennek az elemzésétől félsz, mint ördög a tömjénfüsttől, és helyette ezeket a baromságokat nyomod.

Earendil 2013.01.25. 15:46:45

Régen egész olvasható volt ez a blog.

OftF 2013.01.25. 15:50:45

LMP szimpatizáns és szavazó vagyok, de a büdös életben nem fogom a kommunistákat még egyszer hatalomhoz segíteni, még ha további 4 év Orbán is az ára.

Kb ezzel elmondtam a véleményem.

piefke 2013.01.25. 15:54:41

Akkor most jöjjenek azok a kérdések, amelyeket nem a schifferista kamarilla diktált (amely, jól tudjuk, te is, én is és mindenki, hogy már a 2010-es választások idején, a kopogtatócédulák „csodás megszaporodásakor” is lepaktált a Fidesszel), hanem a józan ész és a valóság!

• Akar-e az LMP a – sok egyéb levitézlett Fidesz-koalíciós partner utódpárt között – a Fidesz sokadik szatellit-pártja lenni? Emlékezzetek az MDF-re és a Kisgazdákra! Szalámitaktika, UD-per, mond nektek valamit?:-)
• Akar-e az LMP választási együttműködést kötni a Fidesszel, illetve a Fidesz körül tömörülő hatalomvágyó csoportokkal (Simicska/Közgép – mintha egyszer odaláncolták volna magukat a kauhoz), bízván abban, hogy néhány képviselői hely azért jut a nagy tolongásban az LMP vezetőinek, pontosabban a schifferistáknak is?
• Egy esetleges Fidesz-LMP választási győzelem esetén akarja-e legitimálni jelenlétével és részvételével az ökopárt azt a Fidesz-Alaptörvényt, amelynek tartalmában az LMP-nek – csekély politikai súlya miatt – lényegi változtatást, visszademokratizálást nyilvánvalóan nem lesz képes elérni, pláne nem a Fidesz hatalmi és gazdasági érdekei miatt?
• Lemond-e az LMP a jelen ciklusban konzekvensen képviselt Fidesz-rendszer kritikájáról és az ökopolitika képviseletéről a 2014-es esetleges közös választási győzelmet követően azáltal, hogy hatalomra segít és ellenzékből támogat egy, a kikerülhetetlenül globalizálódott világból, a kooperációból és a tudásalapú társadalomból az országot (dilettantizmusból, kisebbrendűségi érzések által vezéreltetve, ill. a megfelelő munkakultúrával nem rendelkezve) kiszakító, rendszerpártot, a Fideszt?
• Azáltal, hogy elutasítja a Fidesz-kormány megdöntéséért való együttműködést a 2014-es választáson, szabad kezet kíván-e adni az LMP az általa ezzel esetleg hatalomban maradni segített Fidesznek ahhoz, hogy megvalósítsák az ökopolitikával és a józan ésszel – no meg a magyar társadalom hosszú távú érdekeivel is - szöges ellentétben álló gazdasági, társadalmi programját?
• Végezetül vállalja-e az LMP, hogy a szocialisták későbbi hatalomra jutását mindent megelőző prioritássá téve, mereven elutasít mindenféle együttműködést a formálódó ellenzéki választási egységgel, még akkor is, ha ez a szélsőjobb hatalomra jutását, azaz egy esetleges Fidesz-Jobbik koalíciót eredményez?

Látod, Ratius: a kérdéseid így is feltehetők és felteendők – annak ellenére is, hogy én a szocikat, összes „klónjaikkal” egyetemben, alkalmatlanoknak tartom egy modern és sikeres magyar társadalom megformálására és vezetésére! Ne feledd: egy sikeres, reális alapon álló kormányzáshoz nem ezekre az önérdek-vezérlete pártokra( MSZP, LMP, DK, stb.) van szükség, hanem a választóik szavazatait megszerezni képes új, pragmatista-progresszív politikai erőre. Enélkül úgysem fog menni!:-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.25. 16:13:26

@piefke:

Hülye kérdések.

Az LMP-nek esze ágában sincs a Fidesszel lepaktálni.

Viszont Jávorék épp lefeküdni készülnek a szocik elött.

Én személy szerint sajnálnám ha megtennék.
Azért sajnálnám mert sanszos hogy rájuk szavaztam volna.

Ha beállnak Bajnai mögé akkor engem és sokmás potenciális szavazót elfelejthetnek.

Azt kéne felfogni csupán, hogy sokan (magamat is beleértve) semmiképpen sem szavazunk olyan formációra amiben az MSZP szerepel.

Mitzimackó 2013.01.25. 16:14:41

@OftF: nem tűnt még fel, hogy akik most vannak a hatalomban, azok kommunistábbak? ráadásul közelebb vannak rákosihoz, mint kádárhoz. de a vörös köd, látom, még sokak agyát borítja...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.25. 16:19:54

@Mitzimackó:

Te biztos a közműcégek államosítására gondolsz pl.

Elárulom hogy a nagy őskapitalista országokban (Francia, Német, Angol) az állami tulajdon mértéke jóval nagyobb, mint nálunk.
És leginkább Francia, Német, Angol állami cégek vásárolták fel a közműveinket, és egyéb elprivatizált (kótyavetyélt) állami tulajdonainkat.

lehunyjaketszemet 2013.01.25. 16:25:48

túl sok a buta szavazó, muszáj hozzájuk butulni, ugye sajtkészitők?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.25. 16:29:25

@lehunyjaketszemet:

Már azokra a kétbitesekre gondolsz, akik szerint csak a Fidesz van, és Bajnai.

Akik szerint "Aki nincs velünk az ellenünk van", ahogyan azt ..
ahogyan azt.. Ki is mondta ?
Megvan: Fidesz.

És most ki is mondja ? Bajnai ? MSZP ? Jávor ?

Csak gratulálni tudok mind a két bitjükhöz.

piefke 2013.01.25. 16:35:53

@Trompf:

Ha nem fogsz akár „nyomokban MSZP-t tartalmazó” formációra szavazni 2014-ben (és ha addig nem lesz egy MSZP-mentes, új politikai erő), akkor a Fideszre fogsz „nemszavazni” – mert a Fidesz-szimpatizánsok minden erkölcsi aggály és méricskélés, mindenféle fenntartás és latolgatás nélkül mennek (tömegesen) szavazni! Meg fog ismétlődni 2010: azért győz a Fidesz, mert nem lesz ellenzéke, amely rendelkezne kellő támogatottsággal.

Nekem nem kell bemutatni a szocikat és én sem akarok egy MSZP-vezette országot. Éppen ezért írtam a kommentemben is, hogy „nem ezekre az önérdek-vezérlete pártokra( MSZP, LMP, DK, stb.) van szükség, hanem a választóik szavazatait megszerezni képes új, pragmatista-progresszív politikai erőre”. Aki most valóban XXI. sz.-i Magyarországot akar, annak ez kell legyen az elsődleges célja és teendője. Ám amit még egy MSZP-vezette országnál is kevésbé kívánok, az még 4 Fidesz-év. Ne feledd: egy MSZP-vezette országban sokkal könnyebb lesz egy új, valóban modern politikai mozgalom dolga, mint lenne egy újabb Fidesz-ciklus betonkemény antidemokrata viszonyai közepette. A szocik „csak” lopni akarnak a hatalom birtokában, de nem törekszenek arra, hogy a hatalmuk abszolút és mások által megszerezhetetlen legyen. sajnos én már 2005 óta azt mondogatom, hogy Magyarországnak az a tragédiája, hogy választhat a gazemberek és a pszichopata gazemberek között – és hogy önerejéből a magyarság képtelen (volt mindeddig) ennél sokkal különb politikai elitet kiállítani.

Nem tudom, hogy ha 2014 elején itt áll majd az ország jobb és hatalomképesebb ellenzék nélkül, akkor vajon fogok-e a szocikat is magában foglaló kombóra szavazni – ám azt hiszem, hogy felelős állampolgárként, hogy nyitva hagyjam a jövőt a demokratizálódás előtt és egy valódi, új, szemléletmódjában is modern párt létrejötte előtt, mégis kénytelen leszek. A döntés nem lesz könnyű és ízlésem ellen való is lesz… Kérlek, gondolkodj el mindezeken!

(Még valami: az LMP-t nem tartom kormányképesnek, nem tartom őket alkalmasnak arra, hogy egy valóban komplex, a magyar társadalom teljes valóságával számoló és nem csupán szubjektív eszméiket és vágyaikat kielégítő programot dolgozzanak ki és azt meg is valósítsák.)

almodhi 2013.01.25. 16:36:00

"Lemaradtam valamiről?"

Az észosztásról?

Ludovikás Levente 2013.01.25. 16:38:18

Jávor és Bajnai alakítsanak saját pártot, ne másokon élősködjenek

Az LMP felépítése Schiffer munkája, nélküle csak egy dísz lesz a szocik mentéjén, Jávoréknak meg valami kis jutalom érte

Bajnai pedig soha semmire nem vitte volna magától a politikában, csak a pártnómenklatúra által futtatott ügyvezetőként jegyezték

Két középes képességű nímand, egymás mellé állítva mint két tojás. Mégpedig kakukktojás

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.25. 16:42:34

@piefke:
Nem igazán értem "a hatalom abszolut és mások által megszerezhetetlen" részére vonatkozó kritikádat.

Tudtommal most is 2014-ben is az győz, akire többen szavaznak majd.
Igaz a parlamenti helyek elosztásának aránya elbillen az új szabályozás folytán annak az irányában akire a legtöbben szavaznak.

De az nyer akire a legtöbben szavaznak most is, épp mint eddig.

Mitöbb. Ha úgy tetszik a Fidesz a saját alkotmánya alatt vágja a fát. Sokkal könnyebb lesz 2/3-ot szerezni 2014-ben a nyertesnek, mint volt 2010-ben. Így az ellenzéknek is.
Kisebb győzelem is elég ehez, persze győzelem az kell hozzá.

nemhívő 2013.01.25. 16:48:58

...korainak tartom a fanyalgást...

Az a tuti, ...hogy egy újabb "fideszéra" a jobbikkal karöltve kivezeti majd az országot az unióból..

..aki tud, még elmenekül a "vasfüggöny" felépülte előtt, ...és kívülről szemlélheti ezt a skanzenné züllött országot.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.25. 16:51:50

@nemhívő:
Én ezt máshogy látom.

Tekintve az MSZP kormányok elkúrása, és a szélsőjobb erősödése közötti párhuzamot (minden MSZP kormány után, jobban megerősödve tért vissza a szélsőjobb, lásd MIÉP, Jobbik), könnyen előfordulhat, hogy éppen egy újabb MSZP kormány lesz a garancia arra, hogy 2018-ban a Jobbik mint egyedüli kormánypárt, vezessen ki minket az Unióból.

nemhívő 2013.01.25. 17:07:46

...ha a jobbik ebben az országban ténylegesen kormányzás közelbe jutna, (ami ellen ma szinte , mindent megtesznek, ...hiszen az "akolmeleg" biztonságát szemmel láthatóan nem kívánják felelősségre lecserélni!)...nos akkor én biztosan rájuk szavaznék...már csak azért, ...hogy minél előbb legyünk már túl ezen az "őrületen" is..

Megérdemeljük..

nápolyi maszti 2013.01.25. 17:21:45

Egy kérdés van: akarod Orbánt, Matolcsyt, Hoffmannt, Lázárt, Simicskát, Szalai Annamáriát, Fekete Györgyöt stb. még négy évig, vagy sem?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.25. 17:30:07

"A kriptoszocialisták" = Az a Fidesz, akinek a komcsi Schiffer elvtárs a seggét nyalja!

dr.Rétestészta 2013.01.25. 17:33:54

Annyia vicces, hogy az LMP amit eddig csak új SZDSZ-ként neveztek a Jobboldalon, hirtelen milyen szimpatikus, kedves, okos, aranyos formációvá vállt a jobbosok számára.

Érdekes, hogy az elmúlt időkben sem a párt nézetei, sem monanivalója nem változott, pusztán annyi derült ki, hogy esetleg nem borulnak össze Bajnaiékkal. És ez a Fidesz hívőknek elég is, elvégre nekik tök mindegy, hogy a gyakorlatban ki mit csinál, "csak a mi zászlónkat lengesse" - vagy legalább ne lengessen semmit.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.25. 17:37:53

@nápolyi maszti:

Így fog gondolkodni a választó is.
A huszonéve rutinos farrázó politikus Schiffer és a haverjai is eldöntötték, ők Orbánra és a NERre szavaznak.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.25. 17:40:09

@dr.Rétestészta:

A Mandineren külön menüt kapott az LMP.

flort 2013.01.25. 17:40:33

@Trompf: a nemzeti szürreális oldal mikor szerzett akár 2. helyet? Csak kérdem.

És még valami: a szélsőségek megerősödése erősen korrelál a gazdasági mélyrepüléssel - szerinted a Fidesz-féle baszakodás, hozzá nem értés és ezek következményei miatt mikor válik érezhetővé a totális lepusztlás és a zuhanás Albánia felé?

vitéz Thapóccay néma bárány 2013.01.25. 17:58:14

Nem a kérdések világosak kiskoma, hanem a szemforgatásod: Jéééééhééézus fasza, LMP meg Bajnai, mikor szent Viktor is szövetségesre fog szorulni???

Hogy ezért a jobbik-náci kártyát is kijátszod külön cuki.

rudenz ulrich 2013.01.25. 18:00:31

@piefke:
-- Az már önmagában sajnálatos, és nem túl nagy éleslátásról tanúskodik, hogy az LMP-t ugyanúgy az "önérdek-vezérelte" pártok sorába helyezed, mint a DK-t meg az MSzP-t. Azért van ilyen sok szavazni nem akaró, mert mind azt ismételgeti: "MSzP vagy Fidesz: egykutya". A Te logikád ugyanaz, mint az övék.
-- "Még valami: az LMP-t nem tartom kormányképesnek,..."
Aztán miért? Szigetvári, Tordai Cs., Oszkó (Európa huszonvalahanyadik pénzügyminisztere a Financial Times korabeli rangsora szerint), Juhász P., , Kónya mitől oly nagyon kormányképesek? Osztolykán azért Rózsika néninél jobb lenne...
-- "nem csupán szubjektív eszméiket és vágyaikat kielégítő programot dolgozzanak ki"
Áruld el, milyenek azok az objektív programok? Ki dolgozza ki azokat?

prin Table 2013.01.25. 18:09:05

@flort: "És még valami: a szélsőségek megerősödése erősen korrelál a gazdasági mélyrepüléssel "

Te ostoba balfasz, hát mikor erősödtek meg? Csak nem Gyurcsány-Bajnai kormányzása alatt???? 2006-2010 között...

2.2%-ról 17%-ra, négy rövidke év alatt???

Normális vagy te? Ezeket az időket várod vissza amikor a Jobbik támogatottsága ilyen ütemben növekedett?

Neked újra MSZP-s elkúrás kell?

Néha úgy látom, hogy annyi sok balfasz van ebben az országban, hogy lesz itt még a Jobbik 40%-on.

Mert egy 2014-es MSZP-s győzelem és utána következő iszonyatos elkúrás (Böszméstől mindenestül- mert ennyi idő alatt baszod, addig nem jutottak el, hogy Gyurcsány NEM KELL) pontosan ezzel a következménnyel fog járni.

Ahogy az a múltban is történt.

Terencius 2013.01.25. 18:13:27

Nekem az LMP-ről egy régi film címe jut eszembe: "Egy nyáron át táncolt". Volt egy ciklusuk, 2014-ben a parlamentbe sem kerülnek be.
Aki meg nem az adott politikai palettáról választ, hanem a csodára vár, hogy egy éven belül megszületik egy csodapárt, az szánandóan idealista. A politika meg a pragmatizmusról szól.

piefke 2013.01.25. 18:46:19

@rudenz ulrich:

Az LMP önérdek-vezérelt – persze ez az önérdek egészen más, mint pl. az MSZP, vagy a Fidesz esetében. Önérdeke, hogy fennmaradjon, mert ez vezetőinek személyesen fontos. (Talán részben egzisztenciálisan is, de mint „homokozó”, feltétlenül! Része az önmegvalósításuknak.) Ráadásul Schiffer Andrásnak különösen fontos az LMP önálló léte: ő ui. jórészt éppen ezzel „határozza meg önmagát” (és persze eközben talán észre sem veszi, hogy miféle kompromisszumokat köt…).

Az MSZP és a Fidesz abból a szempontból „egykutya”, hogy ugyanaz a magyar mentalitás, társadalmi stratégia terméke és ezek munkálnak mindkettőben: önzés, egyéni taktikázás, valódi közösségi célok nem-definiálása, hazug, de a közfelfogásba beépült/beépíthető szlogenek, sablonok mind a „prominensek” fejében, mint a kommunikációban és program(pótlékok)ban.

„Szigetvári, Tordai Cs., Oszkó (Európa huszonvalahanyadik pénzügyminisztere a Financial Times korabeli rangsora szerint), Juhász P., , Kónya mitől oly nagyon kormányképesek?” – Nem, ők sem azok. Ők is csak (legfeljebb) „szakpolitikákban” gondolkodnak, de komplex, átfogó társadalomismeretük és erre alapozott programjuk sincs. (Írtunk erről sokszor a blogunkban – de ez itt nem az önreklám helye…)

„Áruld el, milyenek azok az objektív programok?” – Olyanok, amelyek nem csupán valamely részigazság, vagy részérdek mentén alakul ki, hanem a magyar társadalom történetének, az abból következő sajátos jellegzetességeknek, mentalitásnak, belső mechanizmusoknak ismeretében, úgy, hogy ebből, ill. a globalizált világ realitásaiból kiindulva határoz meg távlatos célokat és dolgoz ki valóban „bejárható” odavezető utakat is. Olyan az objektív program, ami nem alapoz olyasmikre, azok működésére, amik nem is léteznek (még) a magyar társadalomban, vagy a gazdaságban – ill. amely program ezeket a még nem létező, ám a korszerű, tudásalapú, kooperatív kapitalizmushoz elengedhetetlenül szükséges dolgokat segít meghonosítani a magyar közmentalitásban. …És ki dolgozza ki ezt a programot? Olyanok, akik képességek, tudás és mentalitás terén erre képesek.:-) Elárulom: sem az LMP-nek, de a többi ellenzéki csapatnak sincs efféle „stábja”, sajnos! Ennek oka pedig igen egyszerű: egyik politikai erő „pártelitje” sem nyitotta meg a pártját a teljesítményverseny előtt, egyikük sem invitálta meg ezeket a tehetségeket – mert mindannyian tudják, hogy akkor a vezetést is át kellene engedniük a náluknál többet tudó, alkalmasabb és sokkal kevésbé „önző” új vezetőknek. …És akkor hol lenne Mesterházy, Orbán, Gyurcsány, Orbán (no meg Simicska) Bajnai, Schiffer, Jávor & Co.?:-)))

piefke 2013.01.25. 19:04:31

@Trompf:

Ha nem igazán érted, akkor olvasd el az új választási rendszerre vonatkozó információkat, elemzéseket: ezekből egyértelmű, hogy az új választási rendszer minden eleme koherensen azt szolgálja, hogy a Fidesz nyerhessen csak a valóságban. (Körzetek átrajzolása, kampányidőszak lerövidítése, de leginkább az egyfordulósság – ahogy ezt Kósa Lajos érdi lakossági fórumán el is mondta, ld. itt: www.erd.hu/data/cms662391/Erdi_Ujsag___2013._evi_1._szam.pdf , az 5. oldalon. Egyébként Kósa azon megjegyzéséhez, hogy „Mi soha nem szerettük a kétfordulós rendszert, mert ez alkalmas volt az emberek átverésére. Mindig a másodiknál vesztettünk, például 2002-ben, amikor alapvetően megnyertük a választást, de a második fordulóra összeállt az MSZP és az SZDSZ, nyertek is.”, csak annyit, hogy 1998-ban épp a kétfordulós rendszer tette lehetővé a Fidesz-Kisgazda (+MDF) koalíció létrejöttét. Az emberek átverése is megtörtént ekkor, ui. a két forduló között Deutsch Tamás kerek perec tagadta, hogy a Fidesz összeállna a Kisgazdapárttal kormányozni – holott már az első forduló előtt 3 héttel megegyezett erről Leányfaluban Orbán és Torgyán…)

Arról pedig, hogy van-e matematikai esélye 2014-ben az ellenzéknek a 2/3-ra, elég, ha elolvasod Szigetvári Viktor és Vető Balázs ezzel foglalkozó tanulmányát: www.hazaeshaladas.hu/ftp/hesh_evk_elemzes_tordelt_v5__1_.pdf

flort 2013.01.25. 19:10:31

@prin Table: szia. Ha esetleg megpróbálnád megérteni amit olvasol... de aki egyből balfaszozik.. na, jó estét neked is!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.25. 19:12:03

Ezeket nem biztos, hogy akarják, de a parlamentben minden áron benn akarnak maradni úgy látszik.

Legalábbis ez a szárny, Schiffer képes lenne kimaradni (úgy tűnik) "elvi" alapon.

Kalmár 2013.01.25. 19:20:57

@piefke: A körzetek átszabása nem a Fidesznek kedvez. Olyan dedós érv ez ami mellett nincs egyetlen tény sem. Voltak olyan körzetek amelyekben 2x annyi szavazó volt. Ez baromság és az EU is javasolta a megváltoztatását. Ha végignézed az elmúlt évek választásait egyik évről a másikra szoci kétharmadból Fidesz fölény, majd megint szocik2x és most 2/3 Fidesz. Egyszerűen nincs egy talpalattnyi föld sem amit fixen oda lehet számolni bármelyik párthoz. Teljesen abszurd ötlet és nyilván csak egy ostoba Fideszgyűlölő köpködés.

Az egyforduló tiszta helyzetet teremt. Ezt szívja most az SZDSZ klón LMP. Ők mindig a második fordulóban paktumoztak, zsaroltak stb.
Végre nincs mellébeszélés. Sok országban van egyfordulós választás, ezzel nem nyerhet egy olyan párt amelyiknek nincs többsége.

A balliberóknak 2014 ben nem lesz 2/3-os győzelme. Sőt győzelme sem lesz.
Marad szerencsére a Fidesz kormányon.

lehet más a handa-banda 2013.01.25. 19:21:00

Ezeket a rövid életű felvillanásokat a magyar politikum egén, mint Együtt kétezerért, Milla adósságba, Bajnai octavia, Lehet más a nyerőduma, csak a nép hiszékenysége látja valós eseménynek

Bajnai királyfi tér vissza a csillagösvényen a nagy dunai vereség után, vagy csak a kenderfüstös cigi parazsa villan az éjszakában? Hány az annyi egy millát felszorozva elvtársi szolidaritásból? Lesznek-e majd a szavazók együtt úgy 14-en?

Ez ám itt a nagy kérdés

billy reed 2013.01.25. 19:22:00

@Earendil: "Régen egész olvasható volt ez a blog"

Pontosan ugyanezt érzem.

@OftF: "LMP szimpatizáns és szavazó vagyok, de a büdös életben nem fogom a kommunistákat még egyszer hatalomhoz segíteni, még ha további 4 év Orbán is az ára."

Akkor ideje lenne megértened, hogy abba beledöglene az ország...nézz már körül!

rudenz ulrich 2013.01.25. 19:27:54

@piefke:
Szerintem viszont nem lehetséges megalkotni pártok és érdekcsoportok, részérdekek fölött álló, "objektív", technokrata, távlatos, stb. programot. Ilyen nincsen se Obamának, se Merkelnek, se Cháveznek, se a kíni vezetésnek. Szerintem ilyen program megalkothatóságában és megvalósításában hinni idealizmus (és persze, rosszabb esetben a dikatórikus törekvések fügefalevele).
A mai világban minden érdekcsoport és párt a neki tetsző szakértői csoportokat kedvezményezi, és a tisztességesebbje nem nagyon várja el a szakértőktől, hogy meggyőződésükhöz képest (igen, mert ők is szubjektivek) gyökeresen mást mondjanak.

Örülök a "kooperatív kapitalizmus" kifejezésnek, mert ez nálam azt jelenti, hogy a kapialisták hajlandók együttélni a természeti környezet és a társadalmi igazságosság jelentette (racionális!) korlátokkal. Én azt remélem, hogy az LMP ilyesmit képvisel

rézanyó 2013.01.25. 19:32:37

@piefke: Elolvastam...Már ma látható, hogy már az alapfeltevések is idejét múltak...Mint minden eddigi tanulmánya a Haza és Haladásnak. Ezek a termékek csak arra jók, hogy a "szakmaiság" látszatát keltsék.
Az LMP- vel meg csak legitimáltatni akarják magukat, no meg akarnak egy parlamenti pártot, akik képviselik anemlehettudni micsodát.Mégse blamálhatják magukat a DK-val. Ha nem is értettem egyet velük sok dologban/a Védegyletből kivált Élőlánc pártolójaként/, a Schiffer-féle karakánság, a nagyjából látható irányvonal stb. figyelmet keltett bennem. Mérhetetlenül sajnálom, hogy egy centristának indult - igaz, időközben "elkurvult"/bocs/- párt hogyan lesz ilyen zsebnyitogató. Oda a becsületük. Talán jobb, ha elsüllyednek, mint az SzDSz...

Kalmár 2013.01.25. 19:52:52

@billy reed: Beledöglene??
Az elvtársak duplázták a munkanélküliséget és az adóságot.
Most mindkettő csökken. Sőt az adósságcsökkenésben csak a görögök előznek meg, de nekik leírtak egy nagy adagot és égnek az utcák a megszorítások miatt.
Nálunk ahhoz képest csökkentek a munka terhei és a fogyasztási tipusú adók nőttek. Ja, és persze ez csak azért lehet, mert szektoriális adókat vezetek be a nagyvállalatokra.
Nagyon is kell még minimum 4 év, de inkább 8.
Olyan az adóságunk grafikonja, mint egy hullámvasút. A szociknál föl, a Fidesznél le.
A szocikba döglöttünk bele majdnem.

wirth6 2013.01.25. 20:05:02

@is: De az LMP csak önmagát tudja felállítani, az E2014-et nem. Az meg, hogy az LMP-vel meglegyen a kétharmad, de nélkülük ne legyen meg az 50%+1 nem igazán reális.
Azt pedig végképp nem értem, hogy ha Fidesz és a Jobbik mandátumainak összege meghaladja a százat (ami kétszáz fős parlament esetén matematikailag kizárja a baloldali kormány létrejöttét), miközben a Fidesz önmagában nem tudna kormányt alakítani, miért akarják a Jobbikot beletuszkolni a kormányzásba.

KozmaJ 2013.01.25. 20:06:34

Én schifferi LMP szimpatizáns vagyok, de a kommentelők többséggel szemben én nem vagyok benne meggyőződve, hogy egy MSZP kormány jobb lenne, egy alkura kénytelen Fidesznél. A Bajnai-féle blokk szóba jöhetne, de onnéttól hogy az MSZP-t nem lehet kikerülni (sőt a felmérések szerint sokkal erősebb mint az Együtt'14) az se hoz üdvözülést. Tény és való hogy a Fidesz a 2/3 birtokában ámokfutást rendezett. De ne felejtsük el, hogy az MSZP aki 2010-ig 12 évig kormányzott az alkalmatlanságukat százszor bizonyította már.
Ha a Fidesz úgy nyer választást, hogy a parlamenti többsége nem lesz meg, szerintem az LMP-nek lehetne velük együttműködni. De koalíciót nem szabad kötni, vagy minisztert adni. Egy-egy kérdés előtt meg kell velük állapodni, aztán a Fidesz javaslatait vagy megszavazza az lmp vagy nem. Így a fidesz igen be lenne rendszabályozva. Ennek hiányába egy Jobbik-Fidesz kormány fog alakulni. Na akkor lesz szép világ. A Fidesz ma kényszer nélkül átvette a Jobbik programjának 70%-át, tehát nem sok kell, hogy összeboruljanak.

piefke 2013.01.25. 20:13:34

@rudenz ulrich:

Általános tévedés, hogy a magyar társadalomban-kormányzásban szükséges programot az amerikai, német (vagy akár a venezuelai, vagy kínai - de ez utóbbiakat talán hagyjuk, semmiképp se emlegessük példákként!) helyzethez hasonlítjuk – ugyanis egészen más a társadalmunk, annak „észjárása”, mint akár az amerikaié, akár a németeké.

Ami egyébként Merkelt, a német példát illeti: igenis, a német szociális rendszer általános átalakítása „pártok és érdekcsoportok, részérdekek fölött álló, "objektív", technokrata, távlatos, stb. program” alapján folyt – és ezért lehetett sikeres. Ez az oka annak (többek között), hogy Németország nem szenvedte meg a mostani gazdasági válságot, sőt, megerősödve került ki abból - ellentétben a „parciális igazságok” mentén szerveződő-politizáló országokkal.

Kooperatív kapitalizmus: ha az LMP ezt képviseli, akkor vajon miért nem szerepel ez a kifejezés a szótárában? A kooperatív kapitalizmus amúgy azt jelenti, hogy együttműködünk minden fontos tényezővel, de ezek között az ökoszisztéma nem foglalja el a központi, minden mást megelőző helyet – hiszen az is csak egy részszempont alapján felállított program lenne. Az emberi társadalom ui. nem „szolgája” a természeti világnak, hanem szerves része annak – és ha belegondolsz az evolúcióba (ami egyébként az anyagi világ önszerveződésének egyik szerves következménye), akkor te is beláthatod, hogy az emberiség, az intelligencia nem azért jött létre, hogy konzerválja ezt az éppen mostani ökoszisztéma-állapotot. Ui. a természet legalapvetőbb jellemzője az állandó változás – így a változást nem akadályozni kell, hanem gazdálkodni azzal…

piefke 2013.01.25. 20:14:44

"...a Fidesz a 2/3 birtokában ámokfutást rendezett. De ne felejtsük el, hogy az MSZP aki 2010-ig 12 évig kormányzott az alkalmatlanságukat százszor bizonyította..." - Mondd, te kit választanál inkább: egy ámokfutót, vagy egy alkalmatlant?:-)

piefke 2013.01.25. 20:16:26

"...a Schiffer-féle karakánság..." -Aha: valóban karakán dolog volt 2010-ben elfogadni azt a csomó kopogtatócédulát a Fidesztől!:-)

piefke 2013.01.25. 20:24:06

@Kalmár:

„Az elvtársak duplázták a munkanélküliséget és az adóságot.
Most mindkettő csökken.” - A munkanélküliséget a 2007-ben kitört világválság okozta általános keresletcsökkenés okozta (egyébként nem „duplázódott meg: 2006-ban 7,3%- os, 2007-ben 7,4%-os volt, ma pedig 10,5%-os – grafikonokat ld. itt: www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/regen_volt_mar_ilyen_alacsony_a_magyar_munkanelkulisegi_rata.171951.html)

Az adósságcsökkenés pedig könnyen megy a más pénzéből – ld. magán-nyugdíjpénztári Einstand.

KozmaJ 2013.01.25. 20:26:46

@piefke: Már írtam, a kontrollált Fideszt tartom jelen állapotok szerinti reálisan elfogadható megoldásnak. Ha az LMP szavazatától függene, hogy mit visznek át, akkor lehetne őket kényszeríteni, hogy pl. addig a minisztereket se szavazzák meg, amíg nem alakítják át a Médiatanácsot stb.
Arra semmi szükség nincs, hogy jöjjön az MSZP, megint megígér mindent, osztogat mindent, két év múlva ismét csőd szélén állunk, és a következő választáson meg Vona Gabi fehér lovon lovagoljon a Bartók Béla úton győzelmük után. Mert abban biztos vagyok, ha a Fideszt váltó réteg elrontja a következő ciklust, a Jobbik simán nyerni fogja a választásokat.

rudenz ulrich 2013.01.25. 22:02:39

@piefke:
Ez a kopogtatócédulás vád szájhagyomány útján terjedő babona.
Merkel sikeres, és nagyon jó, hogy a német demokrácia működik, de nyilván a német eurokrácia és nagyvállalkozók érdekei a legelsők a számára, persze a társadalmi stabilitás fenntartásával.
"az ökoszisztéma nem foglalja el a központi, minden mást megelőző helyet" -- háááát, ezt majd az ököszisztéma fogja eldönteni, mármint, hogy mennyit tűr el, -- ugyanis az emberek abban a hitben ringatják magukat, hogy mindent eltűr. De ha mégsem, akkor fog igazán központi helyre kerülni...

Blogger Géza 2013.01.25. 22:05:49

@piefke: Csakhogy az elvtársak nem 2007-ben kezdték a működést, és biza 5-6%-ról vitték fel 11% fölé a munaknélküliséget. Leülhetsz, egyes.

Kalmár 2013.01.25. 22:32:58

@piefke: Ez komoly?
Akkor megnyugodtam.
Jó lesz az a Fidesz duplázás.

Szélmalomharcos 2013.01.25. 22:52:37

Végigolvasva a kommenteket, még inkább az a benyomás erősödött fel bennem, hogy az egész hercehurca nem szól semmi másról, mint a reménybeli koncon való marakodásról az úgynevezett baloldalon

Semmi előremutató célkitűzés, mindössze a reménybeli balekszavazatok felosztása egy totál impotens, programalkotásra képtelen, kicsinyes torzsalkodáson legfeljebb egzisztenciális érdekből felülemelkedő falkán belül

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2013.01.25. 23:05:46

Fidesz, MSZP bizonyítottan szar mindkettő. Az egyik elnyomás, a másik csőd, korruptságban megegyeznek. Ennek ellenére az, hogy valaki egyszerre váltja le mindkettőt, teljesen valószerűtlen.

Akkor meg valamelyikkel szövetkezni kell az újaknak, nyilván azzal amelyik kompromisszum készebb, képes együttműködésre. És ha gáz van, ki kell lépni a kormányból.

Ugyanakkor a Fidesz választási rendszere, annak aki kedveli a pluralizmust egy förtelem. A demokrácia elvben arról szólna, hogy a többség akarata érvényesül. A Fideszé meg arról, hogyan nyomhatja el akár egyharmad választó is a maradékot. Érdemes volt rendszert váltani, hogy ide "fejlődjünk".

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.25. 23:13:37

Újabb nagy Fidesz simli várható emberek!

Valami nagy simlire készül a fidesz banda megint, mert gyorsan hitelt törlesztettünk, olcsóbb euró áron. Egy várható orbán-matolcsy-lázár szájszellentésre romlani kezd a forint, a fidesz tőzsdései eladják a forintot és nagyot kaszálnak megint a jó oligarcháknak.
Nem a jó gazdaság miatt, hanem a fidesz simli miatt a nagy sietség!

Ilyen a mi nemzeti szar kormányunk!

Amidazophen 2013.01.25. 23:34:27

Teljesen mindegy, ki fogja nyerni 2014-ben a választásokat. Ez a politikai "elit" (értsd: söpredék) belevitte az országot az elkúrás permanens spiráljába, ahonnan kihúzni nem is fogja tudni.

Antallnak igaza volt: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"

Persze nem ezekkel a parlamenti pártokkal, meg a most alakuló mérhetetlenül önérdekű csoportocskákkal. Igy azután maradnak az elkúrás évtizedei továbbra is.

rockjano 2013.01.25. 23:51:08

@Kalmár: Én ebbe a mostani rohadt rezsimbe döglök bele de szó szerint.

Az elmúlt 3 év a agazdasági csődről szólt soha nem volt még ilyen rossz mint most és barátom csak ez számít semmi más...

És ezt néhány szemellenzős fideszdroidon kívül mindenki látja...

KozmaJ 2013.01.26. 01:03:29

@rockjano: Az a baj, hogy nem látni, hogy nem látni, hogyan lehetne ebből kikeveredni. Ne hogy azt higgye bárki is, hogy a következő kormány bármilyen most bevezetett adót csak úgy el fog törölni. Sárgacsekkadó kivezethető, az költségvetési szinten nem tétel, de más ellensúlyozás nélkül nagyon nem. Már most is csak azt hallani, hogy kit kellene megadóztatni, tehát ingatlanadó vagy SZJA visszarendezés. Le merem fogadni, hogy (akárki lesz a kormánypárt) ÁFÁ-t nem fognak csökkenteni, márpedig az a legfontosabb, attól döglesz éhen, hogy minden termék milyen drága. Ha ma lenne a választás az LMP-re voksolnék, de az LMP Adó-rendszerváltás programja sem hozna jelentős változást. Rendszerint felülbecsülik amit az ún. zöldadóból be lehetne szedni. Ráadásul a vállalatok nem nagyon bírnak már el több adót, ezért ha kivetik minden termelő vállalkozásra a környezetterhelési adót, az munkahely megszűnéshez is vezethet. A következő kormányok az SZJA kulccsal játszhatnak, azzal pótolható lehet a Matolcsy-féle ad hoc adókat (csekk, telefon, biztosítási adó), de pl. egy ÁFA csökkentéshez honnét találsz forrást? És az utolsó, akinek elhiszem, hogy kivezeti az országot a szarból az, aki oda bevezette. Na ezért nem szavazok én többet se az MSZP-re, se a Fideszre.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 01:45:12

Schiffer korrektül el6árolódik a kommunizmustól, Jávor elvtárs, Karácsony elvtárs, Scheiring elvtárs és az elvtársaik pedig már le is paktáltak a kommunistákkal.

Nem szavaznék Schifferre, de tőle vennék használt autót, az LMP kommunista platformjától pedig nem.

A KMP-MKP-MDP-MSZMP-MSZP-DK bagázs minden egyes alkalommal leszerepelt, ahányszor csak hatalomhoz jutottak, de mint a piramisjátéknál, mindig találnak elég idiótát ahhoz, hogy a zsírosbödön környékén maradhassanak és tovább árulhassák a hazát, általában a fasisztaveszélyre és hasonlókra hivatkozva, a demokráciát féltve csapágyas szemekkel.

A Fidesz sem egy matyóhímzés, de nekik legalább volt egy fullos kormányzati ciklusuk az undorítónál és az elégtelennél jobb eredménnyel, és a mostani ciklusuk is az elégtelen és az elégséges között billeg egyelőre. Ja és nem árulták el az országot, mint a kommunisták minden egyes alkalommal.

Teljesen igaza van Schiffernek, hogy kategorikusan kizár minden együttműködést a kommunista szarháziakkal.

Blogger Géza 2013.01.26. 02:03:44

@rockjano: Néhány szemellenzős balfaszon kívül mindenki látja, hogy

- kb 200 ezerrel több embernek van munkája, mint Bajnai idején (és ebben a közmunka szerepe elhanyagolható, anélkül is nőtt a foglalkoztatás)
- soha nem volt ilyen magas az egy főre eső GDP Mo-on, mint most
- Mo-on az európai trendekkel szemben csökken az államadósság, tavaly csak a görögöknél sikerült ez jobban, de ott leírással, végre fenntarthatónak tűnik az adósságpályánk
- az bevezetése óta nem volt ilyen alacsony az SZJA Mo-on
- az export és a külker többletünk folyamatosan rekordokat döntöget

Az, hogy te béna vagy és meg akarsz dögleni, egyéni szoc probléma, ne általánosíts, kérlek.

felcsutisuttyo 2013.01.26. 05:38:02

@OftF: OftF 2013.01.25. 15:50:45
LMP szimpatizáns és szavazó vagyok, de a büdös életben nem fogom a kommunistákat még egyszer hatalomhoz segíteni, még ha további 4 év Orbán is az ára.

Kb ezzel elmondtam a véleményem.

AKKOR KÍVÁNOM, HOGY A CSALÁDOD ÉS TE MAGAD PUSZTULJON EL AZ ORBÁNI ÖNKÉNYURALOMBAN NAGY NAGY SZENVEDÉSEK ÁRÁN. Ha hűbéres szar seggnyaló vagy, akkor akasszanak majd fel a Fidesz banditákkal együtt!

ob.szerver 2013.01.26. 08:22:31

@naphegyi vince:

"Fidesz, MSZP bizonyítottan szar mindkettő. Az egyik elnyomás, a másik csőd.."

Csőd? Miféle csőd? Ha akkor csőd volt, mi van ma, amikor MINDEN makrogazdasági mutató rosszabb, mint kormányváltáskor, beleértve azokat, amelyek LÁTSZÓLAG jobbak?

Csőd csak a fideszpropagandában volt. Illetve volt egy kis világválság, aminek a hatásait egyesek képtelenek elkülöníteni a szoclib egyébként valóban rossz gazdasági teljesítményétől. Csőd azonban most van, csak tanulmányozd a számokat és nézz körül az utcán.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.26. 08:22:53

A szocialisták már régesrég nem tényező. Ugyanúgy, mint az LMP is , csiki-csukiba szorult és egy út között választhat, melyiken induljon.
baromság ez az egész "kérdésfelvetés" is, szerintem JB-nek esze ágáűba nem áll az MSZP. Tényleg igaz lenne az, hogy a mai legkonolyabb politológusunk Nacsa Olivér, aki szerint az LMP széjjelbahhar4ahhaházása után az idén az MSZP következik .
Nameghogy az LMP mint ökopárt. Ilyen ordenárén rossz viccet még Sas Kabaré Jóska bácsi se merészelne.

Az LMP utolsó szerepe: összesöprögetni az orbángyűlölő, de Bajnain átlátó pártízezer ember szavazatát és leszállítani Bajnainak.

Kéne egy zöld párt és a pártból való megélést lehet, hogy páran mint "hazai ökopáűrt" képzelnék el az LMP-ben, csak az a baj, hogy van hazai ökomozgalom és ők nem látják ökönak az LMP-t. Azt már tudjuk, milyen egy fiatal demokraták szövetsége fiatalok meg demokraták nélkül, de most tanuljuk meg, milyen egy ökopárt valódizöldek nélkül??

2013.01.26. 08:39:01

Annyi LMP-fikázó bejegyzés után, most íme, keblére öleli Schiffert a blog szerzője... könnyeket csal a szemembe ez a szép pillanat.

A kérdések egytől-egyig hülyeségek. Ahogy nyugaton nem szatellitpártok a zöldek, mert az SPD-vel kormányoznak együtt, úgy idehaza se lennének. Nem a KDNP esetéből kellene kiindulni, elvtársam.

Ha lesz alkotmány, lesz lényegi beleszólása az LMP-nek, ugyanis nélküle nem lehet meghozni - és az nem "szocialista" alkotmány lesz : megint csak a Fideszből indul ki a szerző.

Az LMP senkit nem segít hatalomra, a nép dönt a választásokon. Az LMP-nek semmilyen elvéről nem kell lemondania, még kormányzati szerep esetén sem. A kormányrészvételről pedig a választási eredmények ismeretében kell dönteni.

Ezzel a Fidesszel nem lehet együttműködni. Két év alatt többet romboltak, mint a szocik 8 alatt. Ha hajlandók lennének visszacsinálni a sok ostobaságot, akkor esetleg, de erre semmi esély nincs. Ja, és Orbán nélkül persze.

2013.01.26. 08:41:47

@Frick László Emlékzenekar: Osztán mitől lenne inkább ökopárt az LMP? És miből gondolod, hogy az LMP-n kívül több zöldmozgalmár van, mint belül? És ki dönti el, hogy ki a zöld? Csak nem te?

2013.01.26. 08:45:37

@Negyvenértelmiségi: Milyen kommunistákról beszélsz? Csak nem Orbánról, Kövérről és elvtársairól? Miért lenne Mesterházy, Botka és Kunhalmi inkább kommunista? Melyik párt az, amelyik állandó államosítási kényszere van, aki állami mobilcéggel veri szét a mobilpiacot, állami bankkal a bankpiacot, aki kézivezérléssel állítgatja az energiaárakat és még sorolhatnám. Az MSZP-vel pont az volt a probléma, hogy nem volt baloldali, pláne nem kommunista.

Balt 2013.01.26. 11:04:52

Ez most komoly? Ezt kérdezik Jávorék? Ebben vmi dupla csavar van, mert a sugalmazott válaszok szerint nem lehet igennel válaszolni. Akkor pedig szakítanak? Nem értem.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 11:10:07

@felcsutisuttyo: nem te vagy az a fijúka, aki nemrég kikérte magának, hogy ne lenne keresztény kommunista létére?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 11:13:52

@iii: a kommunista párt jogutódjának politikusai joggal hívhatók kommunistának, függetlenül attól, hogy mit hazudnak éppen. Az még nem kommunizmus, ha valaki nem privatizálja a rendőrséget, de még az sem, ha alapít egy állami vállalatot.

Balt 2013.01.26. 11:16:22

@prin Table: Jogos. Az máris látszik, hogy a DK erősen odakövesedett a deszkára, nehéz lesz levakarni (ha egyáltalán szándék van rá), tehát Jávorék a gyurcsányizmus újjáéledését támogatják.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 11:16:59

Jávor Benedek elvtárs például kommunista, ha a kommunista utódpárttal akar szövetségre lépni.

Jó kérdés, hogy minek lépett be a "Lehet Más a Politikába", amelyik már az alapításakor egyértelművé tette, hogy el6árolódik a kommunizmustól, beleértve különösen a szemkilövető kommunista utódpártot.

Persze minden pártban vannak ilyen küldött emberek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 11:20:49

@Balt: elég egyszerű a bolsi taktika, megszólítani mindenkit, aki kicsit is fogékony a kommunista eszmékre vagy a kommunista böszmékre, még ha egy másik kommunista böszmével szemben vannak is fenntartásaik. Aztán ha sikerült becsatornázni elég embert, és közelednek a választások, úgy egyesülnek majd (együtt Jeruzsálemért) egy közös szervezetben, amire reményeik szerint ha befogott orral is, de leszavaz mindenki, akit összegyűjtöttek. A legnyilvánvalóbb szemfényvesztésekkel élnek, hiszen ezzel lehet milliókat összegyűjteni.

Balt 2013.01.26. 11:26:41

@KozmaJ: Like. Legyen úgy. (Vagyis: egy elvhű, de kompromisszumkész LMP külső támogatásával folytassa a Fidesz.)

Balt 2013.01.26. 11:33:11

@rudenz ulrich: :) Annyiban nem "babona", hogy én minden megszólítás nélkül, önként és dalolva adtam (>20 év aktív választói múlttal életemben először) ajánlószelvényt 2010 őszén Jávornak. Többet ilyet nem tennék...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 01:44:04

@iii: A Zónijó-ban és Nyugaton tetteti (forgatja) magát inkább öko-pártként az LMP, ez az oda kiépített imázsuk.

...ja, amit "mondok" nem én mondom, tőlem független..valóság..

Egyrészt nem is csuda, hogy több zöldmozgalmár van KÍVÜL az LMP-n, mint belül, ez óvoda nagycsoprtos algebrai tényszerűség... jaj, még csak az kéne, így is alig van zöld' Magyarországon, még csak az kéne, hogy egy 600 tagú "párt"-BAN legyen a zöme..

Egyébként pedig Lányi András véleményére érdemes adni az ügyben

greenr.blog.hu/2010/03/26/lanyi_az_lmp_nem_erdemli_meg_a_voksukat
Látja a link forrását? Jóoldali-politikailag megfelelő imdexes-powerelt (röviden cuki és ténylegzöld)

Persze az magához hasonlóan fennsőbséges emberek ilyenkor megkérdezik, ki a [FÜTTY] az a Lányi András, na látja, ez is egy érdekes történet, amikor a jóoldali sajtó jóoldalit "likvidál" a köztudatból, mert nem a síklogikai kétosztatúságnak felel meg...

amergin 2013.01.27. 09:09:40

@KozmaJ: Az mszp és a Fidesz kormányzása között minőségi különbség van. Az mszp való, hogy egy végtelenségig korrupt, inkompetens, helyenként valóban az alamuszi káderpolitikán, a zsarolásokon alapuló rendszert valósított meg.
A Fidesz rendszerének a *lényege* a korrupció, nagyságrendileg inkompetensebb, és lényege az agresszivitás, az erőből irányított hatalmi politika, minden ellenállás letiprása, egy lényegileg autoritárius rezsimről van szó, mely gyűlöli a véleménykülönbséget, és egyszerűen átgázol rajta.

Ha választani kell a két rendszer között, akkor habozás nélkül az előbbit választom.

Nem vagyok elragadtatva a gondolattól, hogy esetleg régi szoci káderek térjenek vissza - ráadásul tömegével - a hatalomba, de ha az lmp stratégiája az volna, hogy inkább egy újabb Fidesz-ciklust (hogy 2018-ban az úgymond elvi politizálás következményeként jobb pozícióba kerüljünk), mint hogy a 2010 előtti figurák közül bárki is visszatérjen, akkor ezt egy mélyen immoriális, erkölcsileg elítélendő álláspontnak tartom.
Ha pedig 2014 után egy kisebbségi Fidesz-kormányt támogatnak, értsd bármilyen szinten, bármilyen kérdésben hajlandók együttműködni a Fidesszel, akkor én leköpöm magam, hogy valaha is rájuk szavaztam. És akkor buzgón reménykedem benne, hogy a Nemezis ezt a pártot is utol fogja érni.

amergin 2013.01.27. 09:11:09

@iii: Most, kedves barátom, ebben a kérdésben szórul-szóra egyetértünk.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 17:08:11

Hehe, otthagyják Schiffer elvtársat a fiatalok!

"Szakad az LMP"
index.hu/belfold/2013/01/27/szakad_az_lmp/

Schiffer elvtárs és a mindent túlélő politikai zombi haverjai mennek a Fideszlecsóba!

2013.01.27. 22:14:20

@Negyvenértelmiségi: Hát te olyan sötét vagy barátom, hogy veled még vitatkozni se érdemes. Jávor kommunista... ez az év vicce.

2013.01.27. 22:19:55

@Frick László Emlékzenekar: Lányi egy besértődött, jobboldalra húzó öregember, hogy nem csípi az LMP-t, azt meg tudom érteni, de ilyen tárgyú véleményére adni nem lehet.

Lehetséges persze, hogy 600-nál többen vannak, de honnan tudod? Az LMP valóban nem csak zöld kérdésekkel foglalkozik, mert sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, hogy csak ezzel kelljen foglalkozni, de ha megnézed a honlapjukat, minden fontos zöld témával foglalkoznak, méghozzá egyedüli pártként a parlamentben. A programjuk szintén megfelel ezeknek az elveknek, az EGP tagjai. Akkor milyen alapon vitatod el ezt? Mert van néhány hasonszőrű élőláncos barátod, akinek ez nem tetszik? Na most kapaszkodj meg, hamarosan meglesz a 3. működő zöldpárt is Magyaországon.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 05:29:50

@iii: Hagyjuk már azt, hogy az EU[felől nézne] mi micsodának látszik ebben az országban. Ez középiskolásoknak meg hotdogponthuistáknak való poénsáv. Vizsgált meg a magyarok fejében az oroszokról élő képet, majd fel se emeld a feneked, azzal a mozdulattal simizd elő a tableteden a mai Oroszország, a mai Moszkva, a mai Novoszibirsz képeit. A magyar fejekben még ZIL-ek, Ladák, Zaporozsecek ritkás hadai tiporják a kásás havat a praszpékteken.

A Zónijóban másképpen mennek a dolgok, kimegyek, bemondok magamról valamit és akkor szépen mutatják, hogy jobbról a harmadik ajtó.

Mit gondolsz, amikor Gyurcsányék kiiktatták a magyar politikaiéletből Bokrost, mért készültek közös plakátjaik Georg von Habsburg-gal? Hogy az "értetlen" és naív nyugati is piktogrammikusan a karikatúraracú embert ELHELYEZZE.. Bokros aztán persze a liberálisok közé akart vóna beülni, szegény politikai és politikaikommunikációs analfabéta (ettől még pénzügyizseni) ... Hangos bhőbörödést váltott ki, hogy egy G.v. H-gal egyplakáton látható izé közéjük beüljön...

Birom ezt az óvodás mentalitásotokat nektek jóoldaliaknak. Ha egy "jobbos" olyat mond, amia fülecskéiteknek jól hangzik, akkor jójobbos. Ha egy szabadgondolkodó viszont mnásképpen gondolja szabadon másképen, mint ti, akkor egyből sértődöttöregember meg jobbratolódott lesz. Félelmetes, eljő pl a számotokra várvavárt Bukás és akkor egy opportunista köpenyegforgató geci egyszercsak kiáll és pl elkezdi fikázni valamelyik jobbos tulkot és ez a figura akkor nektek rögtön beállhat a Jó Jobboldaliak eddig kétfős csapatába :D .. lesznek hárman...

Vannak ugye a KOMMUNIKÁCIÓS (tehát nem tényszerű, hanem DUMAszintű) cikk-cakkok. Pl egy decensen zöld ember csakis zöld érdekeket nézve aztán ezektől a cikkcakkoktól kerülhet "jobbra" illetve "balra". Innen már csak a magadfajta fennkölt szofisztikusok következnek az akarom vemhes, akarom nemvemhes szintű érveléseikkel.

Lányi agyonhallgatott ember, a jóoldali sajtó, ha valaki nem tetszik neki, még az agyonfikáztatásnál is pompásabban tud kiiktatni valakit a közéletből, ha nem áll be a sorba.. és Lányi így járt. És még vagy két focicsaptra való embert likvidált így a jóoldali sajtó a közemlítésből is. Elég egyszer nem egyszerrelépni, másképpen szólni valamiről, mint a napi prammpramm és az illető mehet a kukába. (A Kéri-Petschnig házaspár pl)

Sok-sok LMP-s szeretne annyira fiatal és annyira nemjobbos lenni, mint Lányi.

Számomra Jávor Benedek egy vén reakciós geci öregember. Az LMP-ben a legeslegklasszikusabb kőkonzervatív fogásokat alkalmazták, pl amikor az index-re mutató szálat Bodoky "kinyírásával" eltépni... öö.. hitették... (aztán az index persze megvígasztalta Bodokyt a TASZ powerelésével)

Alig-alig van pár nem szájjalliberális, hanem tényleg, velejéig liberális emberünk. (Ugye a jobbos ostobáskodások egyik főlényege az, hogy komcsizásal meg ballibsizéssel galvánoznak valakit a jóoldaliság látszatába! önellenható ostobán..)
Tehát kiporovokálni egy lekomcsiztatást az.. pé Jávor dörzsölheti a kezét azon, hogy lekomcsuizták.. sok oktondipocok rengeteg energiát fektet jobbos bunkók arra-provokálásában, hogy végre ballibsizzék mán le!

mert összesen ennyitől tud balosnak vagy libsinek látszani, hogy valamelyik tök sötét bunkó jobbosnak más nem jutott eszébe, mint föl-ballibsizni.

Ezért nem érnek semmit a magyarországi cimkézések.. és ehhez képest.. aztán az EU-apparátusban ugyan kit hova "áraznak be"? BEMONDÁS alapján. Aki ismeri a forrásokat, betáplálja, hogy X magyar grün, Y magyar náci fasiszta W magyar pedig liberális. és akkor ott ezt az apparátus polgári úriemberei elhiszik.

Ugyanis a liberalizmus olyan ősi "öreg" elv, hogy idős polgári úriemberek is vallják :D

Hanem szerintem az LMP maga, mint "jelenség" és úgy is, mint az első netokratív komolypárt, ami komolyparlamentbe jutott,. megérne egy nemzetközi publikációt. Egyelőre a netokraták pl Obamát tudják felmutatni, mint netokratát.. szerintem az LMP felhozatala van ekkora fegyvertény, ráadásul egy olyan országban, ami "ott van valahol a mi szabad Koszóvónk fölött,e gy hasonló kis Nú Oak-nyi országocska"

Egy olyan nullakiterjedésű technikaipárttól, mint a KDNP konzervatív hagyományoseszközökkel is meg lehet szabadulni.
De olyan brilliánsan, ahogy most a tökfölöslegessé vált LMP-t úgy nyírják ki bajnaiék, hogy akármit választ is az LMP egyrészt Bajnaiék malmára hajtja a vizet, de egyben el is mehet a netokratív kurzív "édesanyjába" hát ez gyönyörűséges a politika iránt szenvedélyesen érdeklődöknek.

Ez a Gyurcsány (vagyis tehát most embere Bajnai) egy zseni tényleg! Az MSZP-t ugyanebbe s6zorította.
(Plusz az MSZP pénzét Ferenc eltette, egy MSZP-s előtt egy út van: vagy megy a DK-ba Ferikéje után vagy a kukába, múltsöpredékeként... muchachos!)

Szerintem ezt érdemli ez az ország, ilyeneket, mint az LMP és Gyurcsány meg a műzöldek

nem pedig Lányit vagy Mezei Ottóné Klári nénit...

2013.01.28. 07:09:22

@Frick László Emlékzenekar: Véleményed jellemzően konfúz és érthetetlen, tényeket nem tartalmaz, csupán elfogult vélekedéseket. Még egyszer mondom, tanulmányozd az LMP programját és nyilatkozatait. Az EGP beállításoddal ellentétben nem csak pofára adja meg a tagságot, ahhoz hosszan kellett előszobázni is.

Az kifejezetten vicces, hogy a mezítlábas Jávort leöregemberezed :D

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 08:11:39

@iii: A jóoldali blogot arról lehet elsősorban megismerni, hogy a kommentek csak előzetes moderálás után jelenhetnek meg, az ultisszimó, ha még úgysem.
Valamivel enyhébb a helyzet, ha az ember tényeket mond és erre az a válasz, hogy "kommented tényeket nem tartalmaz" ... ez már a fórumozósbetegség körébe tartozó tünet.... csak itt nem hinném, hogy lenne kibice a "vitánk"-nak.

Rideg tény az, hogy a valódi hazaizöldekhez rendes kötődése (most afféle személyesismerettség meg találkoztak már nem szám') nincsen az LMP-nek az igazizöldek következetesen puszta politikai trükknek tekintették az LMP zöldségét és ezt az LMP maga annyirta meg is értette, hogy csupán attól lett zöldpárt az LMP mert egynémely újságírók kerülni akarták a szóismétlést [-> vö. a görcsös alpesi valutá-zás]

A lobbyzás [előszobázás] az nem küzdelem a pofára-adásért? Bajnai, amikor végiglobbyzta az édes és aranyos [-> Kétfarkú KP szlogen :D] pofija mellett az USÁ-t [ a Keleti Partot, hö...hö...] nem azt szerette volna, ha az édes ARCÁRA pénzelnék, mint Harmadik Erő-t?

Végül pedik a vitánk értelmetlen, most olvasom... az LMP a fasza csicsukiban, amibe szorult ["egy út van előttem, melyiket válasszam] az öngyit választotta... Eddig az volt a kérdés, hogy azt a pár mandátumot, ha, esetleg, akkor kintről adja be vagy a koalícióban bent adja az LMP, most eldőlt, hogy még ennyi haszna se lesz Bajnaiéknak az egyébként kreatúrájukból. mert az LMP eleve Bajnai kreatúra (az indexen keresztül) Egyetlenegy figurát nem geciz az index, ez Bajnai, sőt Magyari jegyzi a magyar sajtótörténet egyik legaljasabb termékét, a 209. május 19-i Bajnai Nyalás-t.

Tehát a tegnapi öngyi... nnen az érvednek, miszerit a párt programját... mi az anyám valagát kezdjek az exitált LMP "program"-jával...

A végefőcím bakiparádéösszefoglalójából, mert ugye tényeket hiányolsz, nesze tények :D

Kukorelly bácsi face-bevásárlása egy nagyonrégi nemmáspolitizálásra volt már jókor figyelmeztető jel...

aztán ez sorozatos bakiparád:
Mit csináljak az LMP-sek nyilatkozataival, kétségtelenül bájosak, pl amikor zöldül nyilvánulnak meg, az afféle: "Nézzétek már meg gyorsan a guglin skacok, hogy milyen egy zöld rizsa, gyorsan" és akkor azt előadták [konzervkaja ]

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 08:18:05

jaj, a DeDi féle rinyáló és önáltató-magyarázgató hüpphüpp mosolyogjunk szöveg elviselhetetlen. Fog egy ilyen cégtől valaki rendelni ezután bármit? Mint egy tapasztalatlan medika kibecélvén az operációt rí és magyarázza a nem is az ő bizonyítványát

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 08:35:20

A legelképesztőbben naív önáltatás a véleményvezér blogban olvasható, ez már a gólyahozzaakisbabát-mese színvonala.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.29. 10:08:57

de azert ti is kaptok abbol a lovebol, amit orbanek schiffernek fizetnek, vagy teljesen ingyen nyelitek a fideszt?:-)

Szúrófény 2013.02.18. 16:09:03

@lehunyjaketszemet:
Bálint György: Egy vezér margójára

„Tudjuk, hogy ez a vezér, éppúgy, mint mozgalma, végeredményben veszélytelen.
Tudjuk, hogy soha sem fogja megvalósítani a maga programját, és sohasem fogja átvenni, a
hatalmat. De azért, ez a „népvezér”, mégsem olyan ártalmatlan, mint amilyennek látszik.
Győzni nem fog, de sok kárt okozhat. Vannak vezérek, akiket nagy mozgalom termel ki, és megbízza az irányítással, a hangadással, a felelősség és a cégér vállalásával. Őt nem a
mozgalom termelte, sokkal inkább ő termeli a mozgalmat. Őt nem a tömegek emelték az élükre: egyszerűen csak megjelent és tömeget verbuvált maga köré. Őt nem a háttérben meghúzódó, homályban, maradó, nagypénzű érdekképviseletek mozgatják: ő maga az „érdekképviselet”. Az élen is ő van, és háttérben is ő van, a rivalda fényben is ő ágáll, és a sötétben is ő dolgozik. Mindenütt az történik, amit ő akar, mindenütt az ő szándéka érvényesül. Az esetleges kisembereket, akik táborához csatlakoznak, teljhatalommal vezeti.
Természetesen: félre. Ők tudják, mire megy a játék, ők nem ijednek meg az „úrellenes” (globalizációellenes) jelszavaktól. Külföldi országok hasonló mozgalmainak agitátorai azt mondták, „bizalmasan a népnek”, szükségünk van rájuk: majd ha hatalomra kerültünk, becsapjuk őket. Egy pohár francia pezsgő fölött, bizalmasan összemosolyognak: ők már tudják, ki szokott ilyenkor becsapódni.
süti beállítások módosítása