HTML

Boldogok a sajtkészítők

- Következő! … Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. - Következő! ... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - Engem elengedtek. Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Hú! Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem. Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. - Ó, már értem! Nagyszerű! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón... - Igen tudom. Ki az ajtón, balra fordulok, fogok egy keresztet. - Nagyon jó, kösz' szépen. Kereszthalál? - Igen. - Jó...

Friss topikok

  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Itt az orvosok egyik esetben sem lehettek volna jók. Azért ez milyen már? (2021.11.08. 19:30) Lengyelországban gyilkosság történt
  • midnight coder: @MEDVE1978: Igen baloldalinak nem nevezhetõk, de liberálisnak pláne nem. (2021.07.28. 15:57) Válogasd meg a szavaidat!
  • szekertabor: A probléma lényege, amit bárki, aki járt már nudista strandon, megerősíthet: a közszemlére bocsájt... (2021.07.28. 09:52) Bimbószabadságharc
  • evilwolf: " és nem kellene a méregdrága Pegazusra költeni az adófizetők pénzét." Azért a kínai vakcina sem v... (2021.07.20. 18:33) Következetesen a lehallgatásról
  • apro_marosan_petergabor: @Homo fideszbirkusz: Helyettem ne igyekezz véleményt mondani. A megzsarolt, megritkított, folyama... (2021.06.10. 21:06) Miért nem találkozik a pápa Orbánnal?

Linkblog

Bajnai és az inkvizítorok

2013.06.12. 06:00 Ratius

Gordonnak vége. Bukásával pedig vége az Együtt mozgalom szerény menetelésének, de leginkább vége van a baloldali megbékélés-politikának. Nem pusztán arról van szó ugyanis, hogy Mesterházy miniszterelnöki kandidátusával kirúgta a hokedlit Bajnai ágaskodó reményei alól, nem pusztán arról érdemes beszélni, hogy az egyre inkább testet öltő MSZP-Együtt 2014-PM homunkulusz éppen születése által semmisíti meg mindazt, amiről korábban Bajnai beszélt, – nevezetesen az MSZP-t és a Fideszt egyaránt lecserélő, centrista korszakváltás ígéretét – hanem inkább arról, mennyire hamis és álságos a közelmúlt unásig hangoztatott baloldali kiegyezés-kommunikációja.

A rettegés népe

01-o-bajnai-hr-color_0.jpgA baloldalról, láthatóan nem lehet megbékélést kezdeni. Engesztelhetetlen, bosszúszomjas, a maga sablonjaiba belekeményedett tömeg sorakozik amott. Olyan emberek állnak a baloldali front élvonalában, akiknek minden szava, minden gesztusa, minden tette a rögeszmés hajlíthatatlanságot tükrözi. Megegyezni ezzel a tömeggel? Megegyezni a rettegések, a hamis igazságok, a megmásíthatatlan dogmák népével? Nyilvánvaló képtelenség. És, ahogy ez a baloldali-liberális, vagy pontosabban álbaloldali, álliberális, még pontosabban MSZP-SZDSZ holdudvarból elősomfordáló, bizakodással töltekező, választási győzelemben reménykedő, s reményeiben önmagára találó közeg napról napra hangosabbá és merészebbé lesz, úgy oszlik semmivé a politikai megosztottságon átnyúló kézfogás ígérete. Hamis volt az mindig, s hamissága egyre bizonyosabbá válik. És, ha nincs kiegyezés, akkor nincs létjogosultsága Bajnai szavainak, tetteinek, szerepeinek sem.  Akkor Bajnai politikai hulla, s vele zuhannak a mélybe mindazok, akiket elkápráztatott szemfényvesztő fellépése.

Trianon és a holokauszt

A minap Bajnai Gordon néhány szavát állította pellengérre a baloldal mozdulatlanságba merevedett szelleme, megkövült ideológiája, dogmákba révedő gondolattalansága: …az ellenzék egyik meghatározó vezetője (megintcsak) legitimálja azt a kormányzati politikát, amely megkérdőjelezi a holokauszt egyedülálló, kivételes drámáját, relativizálja, a magyarországi zsidóüldözéseket, a hazai zsidóság kiirtását ugyanolyan fajsúlyú eseménynek tartja, mint a trianoni békeszerződést, a recski munkatábort, a hortobágyi kitelepítéseket, az ötvenes évek diktatúráját. …ez a fajta összemosás nem áll messze a történelemhamisítástól. Ez a fajta összemosás nemcsak történetileg téves, hanem morálisan is elfogadhatatlan. Ez az összemosás megsérti több százezer brutálisan elpusztított, kivégzett, meggyalázott zsidó honfitársunk emlékét, megsérti a túlélőket, a hátramaradottakat, de azt is mondhatom, mindannyiunkat” – írja Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke a Galamusban. Hasonló húrokon játszik Bartus László az Amerikai Népszavában: „Együtt emlegeted Trianont és a holokauszt lelki feldolgozását? Ezért a szövegedért egy demokráciában le kellene mondanod. A holokauszt egy népirtás volt, ahol nincs mit feldolgozni, csak elismerni és hamut szórni a fejünkre. Trianont ezzel hozod egy kalap alá, ahol a bűnös magyar nemzetiségi politika és egy elvesztett háború után a győztesekkel szemben a történelmi Magyarország hamis mítosza állt? Antiszemiták állítják párhuzamba a zsidóknak tulajdonított bűnöket a holokauszttal. Te, Gordon, a magad csendes hangján, úgy beszélsz, mint egy antiszemita.” Hosszan sorolhatnám a közelmúlt hasonló szavait, cikkeit, nyilatkozatait. Szerencsétlen Bajnai Gordon, és még szerencsétlenebb hívei azt gondolták, hogy a megbékélés szavára megbékél a világ. És valóban volt egy rövid pillanat, amikor ez valószínűnek tűnt.

A restauráció babonái

Mára azonban kiderült, egy tapodtat sem hátrál babonáinak sáncaiból a balos értelmiség: Horthy fasiszta! A holokauszt egyedi és megismételhetetlen, tudatos népirtás! A nemzet veszély! Mindezekről nincs vita. Nincs vita, nincs kétely és nincs engedmény. Aki pedig megpróbál túlpillantani ezen a siralmas szellemi horizonton, aki megpróbál áttekinteni a másik tábor lelkét melengető tüzek környékére, aki szóba áll a túloldallal, s megérteni igyekszik, mit, miért és hogyan gondolnak amott, az maga is fasiszta gazember, aki gazemberekkel paktál. Igaza van Lázár Jánosnak, amikor arról beszél, hogy restaurációra készül a baloldal. Igaza van, még akkor is, sőt annál inkább, ha a gondolatot a Sajtkészítőktől kölcsönözte, és igaza van még akkor is, ha a kormánypropaganda igényeinek megfelelően torzítja el e restaurációs kísérlet mibenlétét. Annak veleje ugyanis elsősorban nem az, hogy mit, hogyan tesz a kormány vagy az ellenzék, hanem az, hogy miről mit gondol. És ezen a téren – miképpen azt az imént citált idézetek is tanúsítják – a legsötétebb reakció bontogatja zászlóit. Egy olyan világ ideológiája tör utat magának a baloldali reményekbe kapaszkodva, amelyben a hazátlan nagytőke és annak multikultúrája önmarcangoló bűntudatra ítéli a lokális közösséget, csak azért mert létezik, és az akar lenni, ami. Egy olyan világ eszméi próbálnak visszatérni, amelyek fölött eljárt az idő, amelyek sírba szálltak a modernizmus annyi más hamis ábrándjával, s amelyeknek helyét elfoglalta ma már ezernyi alternatív gondolat. S noha az alternatív gondolatok egyikével másikával, vagy akár zömével nem kell egyetértenünk, azért az egészen elképesztő, ahogyan az MSZP-SZDSZ holdudvar megmondóemberei, cenzorai és inkvizítorai győzelmet, hatalmat, lehetőséget szimatolva ismét nyakunkba akarják akasztani bárgyú tanaikat. A szocialista modernizmus felkentjeinek agresszív fellépése persze nem csupán a Bajnai-féle kísérletnek vet véget, de azt is egyértelművé teszi: a baloldal nem volt képes megújulni, nem bír kinézni a maga szűk lövészárokvilágából, nem tud megfelelni a jelen kihívásainak. A posztmodern minden istene óvja meg tőlük Magyarországot.

Ha tetszett a bejegyzés, ha örömmel olvasod a BASK (Boldogok a sajtkészítők) megrázóan provokatív, üdítően szellemes és elkeserítően valósághű írásait, lájkold a BASK  facebook oldalát, oszd meg barátaiddal a felszabadító, vagy éppen felháborító cikkeket, mert előfordul, hogy egyébként izgalmas posztok nem kerülhetnek ki az Index címoldalára.



 

42 komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr775355993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magnifico 2013.06.12. 07:02:27

Szerintem a Holokauszt valóban népirtás volt. Majd jövő április 16-án én is megemlékezek róla.
Nekem amúgy tetszik a cikk, csak azért nem hozom le, mert felesleges Bajnait megemlíteni. Bocs.

Nohát 2013.06.12. 07:18:58

Bizonyosan létezik az a restauráló gondolkodás, amit leírtál, de kétlem, hogy ekkora fajsúlya lenne a(z ál)baloldali táboron belül, sokkal inkább csak megfelelője a(z ál)jobboldal szélsőségeseinek.

Mesterházy késleltetéses taktikázása már akkor bűzlött, amikor felvetődött az együttműködés ötlete a baloldali pártok között a Fidesz legyőzésére. Az oszd meg és uralkodj elve viszont nem csak akkor működik, ha a szembenállást kívülről erőltetik rájuk, hanem akkor is, ha a résztvevők maguk nem ismerik fel a kooperáció előnyeit, és a hatalmi harcot illetve az ezzel elméletileg elérhető pozíciót hasznosabbnak gondolják, mint a kooperáció útján elérhető pozíciót.

Jelenleg semmiféle előrejelzés nem mutatja, hogy a Fideszt meg lehet verni 2014-ben, ezért Mesterházy választása, hogy nem adja fel hatalmi vágyait egy megnyerhetetlennek tűnő választási küzdelemben érthetőnek tűnik. Viszont nagyon is szűklátókörű gondolat. Ez a taktika egyenlő azzal a kisszerű, pozícióféltésből eredő sündisznócskás fogom-a-székem viselkedéssel, amit olyan sokszor látunk a tehetségtelen, inkompetens politikusok között.

Bajnai és követői helyében plasztikussá tenném ezt és nyíltan kérném, hogy az MSZP ostoba vezetésével egyet nem értő MSZP szavazók tessenek átszavazni az E2014-re. Ez egyrészt egyértelműsítené a kérdést és elhagyná a cicaharcot ami gúzsba köti a feleket és a szavazóikat is. Ráadásul meglenne az a politikai haszna is, hogy a Fidesz tábortól elszakadó szavazók is könnyebben állnának be az E2014 zászlaja alá, amin nem virít az MSZP címere.

maretz 2013.06.12. 09:44:38

Bajnai pontosan tudja, hogy milyen ez a holdudvar, hisz 25 évig dolgozott közöttük, velük. Elég bárgyú naívságnak tűnik azt gondolni, hogy itt szegény reformer centrista Bajnai "nem bír" a regresszív posztkommunista bagázzsal...

Bajnai ugyanennek a posztkommunista bagázsnak a terméke, csak ő legalább már rájött, hogy ez az '50-es évekbeli mentalitás Heller Ágnesestül, Bartus Lászlóstul már így a 21. században ciki. Ezzel már nem lehet választást nyerni.

A baloldalon persze erre még nem mindenki jött rá. Sokan vannak, akiknek a foximaxi mélyebben szívódott be a tudatalattijukba, mint a köpönyegforgató Bajnainak. Ennyi.

Jim Tonic 2013.06.12. 09:56:52

@maretz: Ez a hozzászólás nagyon rendben van. Respect!

pillangószárnyú csincsilla 2013.06.12. 11:18:50

Bartus László elmebeteg, a Népszava pedig egy cionista gyűlöletlap.

Joe69 2013.06.12. 11:39:40

Méghogy az E14-en nem virít az MSZP címere ?? Sokkal rosszabb: együtt virít az MSZP és az SZDSZ címere ! Ezért maradt egyedüli alternatívának az LMP, amelyet per pillanat mindenki elhallgat.

Libatolvaj takarodj 2013.06.12. 13:07:36

Megbukott a hazug libatolvaj. Hisz az ötlete már elve őrültség volt. Egy ilyen kompániával a háta mögött akart "kiábrándult jobboldaliakat" megszólítani...

Olyanokkal mint Bartus és a Népszava, akik nemhogy a jobboldalt utálják, de a magyarságot gyűlölik, az összes magyart. De miért csodálkozunk ezen? Hisz van olyan ember aki az összes négert utálja, az összes cigányt, stb. Pont olyan ne lenne aki az összes magyart szívből gyűlöli, de bizony van, és pont ezek képezik ennek a tábornak a kemény magját.
Hisz ők soha nem fognak egy olyanra szavazni aki magyar zászlóval mutatkozik. Aki a magyarok problémáival foglalkozik. Gyűlölik a magyarokat, ennyi a lényegük.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.06.12. 14:59:11

@Libatolvaj takarodj: és mások is:
az a ti súlyos félreértésetek, hogy a nemzetellenességet azonosnak tekintitek a magyarellenességgel, mintha csak a magyar lenne nemzet.
Nem.
Egy rendes nemzetellenes MINDEN nemzetet meg akar haladni, és azokról a nemzetiekről ír kritikusan, akiket épp ismer. Tehát az említett baloldaliak a magyar jobboldalt támadják, mert őket ismerik. A francia bal a francia jobbot támadja.
És ez így helyes: ha a jobberek nyernének, lehetetlen lenne a béke, mert a nemzet eleve egy kirekesztő fogalom, és csak más nemzetek rovására erősödhet. A baloldal, az internacionalizmus ellenben közös. Azaz egy X és egy Y országbeli nemzeti SOSEM fog egymással egyetérteni, míg két balos de.

András10 2013.06.12. 15:49:21

@Magnifico: Szerintem a holokauszt a világtörténelem legundorítóbb és legocsmányabb hazugsága, ahol egyes megélhetési gazemberek a fajtatársaik halálából és szenvedéséből csináltak és csinálnak üzletet és több százmilliárd dolláros lenyúlást. Ez legelsősorban az ő emléküket alázza meg és becsteleníti meg. A hamis kiválasztottságtudatnak és a szenvedéskultusznak és az ehhez kapcsolódó üzletnek sajnos már igen régi gyökerei vannak és ennek kb. a 90 %-a semmivel nem bizonyítható, meg nem történt hazugság. Idézek ez ügyben egy ismert klasszikust : Az a bizonyíték, hogy nincs bizonyíték (elie wiesel személyazonosságtolvaj szélhámos, a holokausztvallás megalapítója)

András10 2013.06.12. 16:42:15

Sajnos van, az a hülye, aki egy fillér kárpótlást is ad az ilyen megélhetési élősködőknek.

Libatolvaj takarodj 2013.06.12. 19:21:35

@peetmaster: Amit írsz abból az következik, hogy a magyar nemzet ellenségei jelenleg is létezhetnek a magyar közéletben. Csak azzal mentegeted őket hogy potenciálisan más nemzeteket is utálnak.

Csak az a bibi, hogy Magyarország szempontjából ez lényegtelen. Vagy sikerül megszabadulni, eltávolítani ezt a gondolkodásmódot az országból mindörökre vagy szinte mindent el fog pusztítani.

savanyujóska 2013.06.12. 19:39:39

Ezután a három év után a legnagyobb félelmed az, hogy visszajön az elvetemült Bajnai és Mesterházy? Irigyellek...

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2013.06.12. 19:58:36

egyetlen kérdésem lenne: mi kell ahhoz, hogy Trianonnal megbéküljön a magyar nép?

centurio1944 2013.06.12. 21:12:07

@Almaleves: A magyar nép kihalása. Ami - ha így folytatjuk - már nincs is olyan messze (javaslom, azt a szónoki kérdést is tedd fel: mi kell ahhoz, hogy az ír nép megbéküljön Észak-Írország elszakításával. És tudok még néhány példát).

centurio1944 2013.06.12. 21:32:40

@peetmaster: A nemzet kirekesztő fogalom? Akkor mi az, ami NEM kirekesztő? Az emberiség, nyilván. Csakhogy "emberiség" nevű identitás nincs. Ennélfogva az általad leírt internacionalista nem létezik, legfeljebb elméletben.

Messzi Vetek 2013.06.12. 22:11:23

@centurio1944: ...vagy a restauráció.
körülbelül ez a két út van. azzal, hogy ez nincs ott a fejekben, mint alternatíva: ez vezet egyenesen a kihaláshoz.

centurio1944 2013.06.12. 22:19:22

@Messzi Vetek: A zsidók hány évig is nem törődtek bele Jeruzsálem elvesztésébe? Úgy 1700 évig, nagyjából.

Messzi Vetek 2013.06.12. 22:22:57

@centurio1944: konkrétan.
illetve a Korona is meg volt már dézsmálva néhányszor, de azért mindig visszaépült előbb-utóbb. ;)
legalábbis eddig.

valaki senki 2013.06.13. 07:25:46

Természetesen, sok tekintetben igazad van. Az, hogy ezek itten alattomban összuefogás helyett pozíció- harcolnak, tisztán látszik. Az is, hogy ezzel a kormányváltás esélye kilőve. Mivel szerintem spec. ez nem egy jó hír- újabb 4 év a regnáló hatalommal visszafordíythatatlan károkat okoz a gazdaságban, a közbeszédben, a politikai kultúrában és a jogállamiságban egyaránt- én dühösen nézem ezt a "balfaszkodást". Ugyanakkor azt is tudjuk, ezt a problematikát Orbán erőből kezelte, és a teljes konzervatív- ill jobb féltekét bezabálta. Igaz, erre neki volt vagy 20 éve! Kivétel ez alol a Jobbik, amit viszont lényegében az ő asszisztálásával hoztak létre, és a szálakat ott is elég jól mozgatja. E téren, tehát profi. Kérdés, hogy jó-e ez nekünk? Rossz célokért rossz eszközökkel profi rongló nagyobb kárt tud pl, okozni, mintha legalább hülye lenne, aki időnkét értelmes emberek által is manipulálható... Majd az idő eldönti mi a jobb megoldás, nem gondolom, hogy akármilyn tutti elemző erre választ tudna adni, legfeljebb, a lehetséges kimeneteket tudja felrajzolni...

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2013.06.13. 08:33:12

Kivalo propagandacikk, nyilvan a kormany figyelmet elvezi, vagy szeretne elvezni... Greyhound is egy jo mely.benyalassal inditotta az allami megrendelesekkel kibelelt karrierjet :D

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2013.06.13. 09:34:04

@centurio1944: oké, akkor felesleges picsogni itt bármiről. meg úgy egyébként is.

csendben meg kell várni a kihalást és a közben hallható trianoni és egy egyéb hasonló háttérzajt tekintsük légköri jelenségnek, mellyel nincs mit kezdeni,max. megbámulni

centurio1944 2013.06.13. 09:35:05

@Almaleves: Valóban ez is történik, ahogy mondod.

caralho voador 2013.06.13. 10:24:23

@maretz: pontosan így van. Bajnait egy naiv kis cukimókusnak beállítani minimum röhejes. Az ő kutyájuk kölyke, ugyanazok küldték (!), akik az SZDSZ-t és társait anno.
@peetmaster: a kurva anyádat.
@centurio1944: az emberiség szó egészen addig nem kirekesztő, amíg az első értelmes, földönkívüli lényekkel föl nem vesszük a kapcsolatot. Akkor azonnal azzá válik, és le kell cserélni egy még PC-bb fogalomra. Abban a pillanatban pedig, amikor elérjük az univerzum határait, és elfogynak a "kirekesztő" címkével megbillogozható csoportok és fogalmak, ezek a derék álliberálisok meg fognak bolondulni. :) (Persze ez nem fog bekövetkezni, mert, nagyrészt az ő áldásos tevékenységüknek köszönhetően, addigra már rég felszámolja magát az emberiség.)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.06.13. 13:03:02

@Libatolvaj takarodj:
"Amit írsz abból az következik, hogy a magyar nemzet ellenségei jelenleg is létezhetnek a magyar közéletben."

Nem gondolom, hogy létezne olyan, hogy specifikusan a MAGYAR nemzet ellensége. Illetve létezik, az összes többi nemzet jobbosa. Tehát a jobberkedés az ellenség, amit az internacionalizmussal lehet leküzdeni.

"Magyarország szempontjából ez lényegtelen."

De épp ez az: Magyaroszág szempontjai lényegtelenek mindenki másnak, és mindenki más többen van, mint mi magyarok. Tehát vagy találunk olyan keretezést, amelybe mindenki belefér, vagy épp ennek a hiánya miatt pusztulunk el. Mindenki, mert még a kínai is kisebbség a mindenki máshoz képest.

@centurio1944:
" Csakhogy "emberiség" nevű identitás nincs. Ennélfogva az általad leírt internacionalista nem létezik, legfeljebb elméletben."

Én létezem, szóval ez már minimum egy gyakorlati létező. És vannak hasonló csoportok is nagy számban, mint föderalista európaiak stb. Szóval nem teljesen lehetetlen a dolog.

@Almaleves: pontosan.

@caralho voador: Egyrészt beléd is.
Másrészt a liberálisoknak nem az az életcéljuk, hogy valaki mást lekirekesztőzzenek, hanem hogy stabil megoldást találjanak a világ problémáira. A nemzettéma ezt nem tudja, mert minden nemzet dominanciára törekszik, amit vagy nem ér el, és akkor változtatni akar, vagy elér, és akkor az összes többi nemzet akar változtatni, tehát a nemzet instabil.

Ezténírtam 2013.06.13. 14:49:43

Én beírtam ezt a Népszavára, nem örültek... :D
"Tudom, hogy a Népszava alapvetően baloldali, tehát ilyen cikkeket kell megjelentetnie, de ez pont olyan sötét demagógia, mint a zsidózás meg a cigányozás. A valós problémát szerintem talán onnan kellene megközelíteni, hogy elfogadjuk kiinduló állapotnak azt, hogy igenis van ellentét a zsidók-magyarok és a magyarok-cigányok között. Ennek okai bonyolultak és messzire vezetnek, de valamiféle megoldást akkor is csak egy újfajta alku jelenthetne, amiben mindkét fél artikulálja az igényeit a másik felé és az ellentétek értelmes feloldását kínálja fel. Szerintem nagyon káros az a hozzáállás, hogy a holokauszt óta a zsidók szent tehenek és semmit szóba sem lehet hozni velük kapcsolatban. Meg kellene érteniük, hogy a holokausztban meghalt 400ezer Magyarországon élő zsidó zsidó volt és nem magyar, ezt a legtöbb magyar így gondolja, természetesen amellett, hogy nem értünk egyet 400ezer ember meggyilkolásával. Ami viszont utána következett 1947-től, az a szovjet megszállás mellett mai napig úgy él a köztudatban, hogy a zsidók bosszúja a magyarokon. A korai sztálinista vezetők és az ÁVH fő emberei mind zsidók voltak (Rákosi, Gerő, Farkas Mihály, Péter Gábor, Farkas Vladimir), ők rendelték el 1M ember megfigyelését és ők kínoztattak meg ezreket, meg ők találtak ki olyan vicces dolgokat, hogy az állam vádat emel a II. vh-ban a fronton harcolt magyarok ellen (mintha nem kaptak volna olyan behívót, hogy ha nem jelennek meg 8 órán belül a megjelölt címen, azonnal főbelövés a büntetésük) stb. Ezekért a zsidók mikor kérnek bocsánatot? Miért nem áll ki a MAZSIHISZ vezetője és miért nem mondja azt, hogy ők is sajnálják? Szerintem nem csak a magyaroknak kellene mea culpázniuk.... "

Lexa56 2013.06.22. 13:57:52

Nem látom be, hogy a jobboldal miért lenne kevésbé "ál", kevésbé becsontosodott és kevésbé sivár szellemi horizontú, mint a baloldal. A kommunizmus idején nem gondoltam volna, hogy a majdan eljövő jobboldaltól legalább annyira fogok undorodni, mint a létező szocializmus uraitól. Pedig ez a helyzet. Jelenlegi uraink ugyanabban tündökölnek, mint a hajdaniak: az erőszakos hatalomszerzésben, az államosításnak becézett irányított lopásban és a gátlástalanul hazug propagandában. Csak a szocik alatt ez egy kicsit anarchikusabban ment, most pedig szervezetten és gátlástalan konoksággal. Sajnos mi úgy látszik csak e két lehetőség között választhatunk. A szomorú az, hogy ez utóbbi undort már csak magunknak köszönhetjük, ezt nem kívülről erőltetik ránk.

Libatolvaj takarodj 2013.06.23. 00:50:39

"A kommunizmus idején nem gondoltam volna, hogy a majdan eljövő jobboldaltól legalább annyira fogok undorodni, ..."

Erre csak azt tudom mondani, hogy ebben az esetben kétségtelenül egy kommunista érzelmű ember vagy.

"Hitler idején nem gondoltam volna hogy a majdan eljövő XY párttól ugyanannyira fogok undorodni mint az NSDAP-tól"-
mondaná egy német polgár, a német rendszerváltás, után, miután Hitler megbukott ugye senki nem vitatná, hogy egy ilyen vélemény, egyértelmű náci szimpatizáns?

Hisz egy demokräcia egy pärtjät veti ossze a diktatüra pärtjäval.

amergin 2013.06.23. 08:53:19

Baloldaliként kérdem: muszáj a baloldalba folyton belerúgni?
A Fidesz jobb, mint az Mszp + csatolt részei? Nem, nem jobb. Meg fogjátok érni, mikor visszatérnek a hatalomba.
Az Mszp tele van korrupt figurákkal. A Fidesz szíve-lelke hajtómotorja maga a korrupció. A Fidesz felszámolt minden hatalmi kontrollt. Társadalomtudományokat is oktató tanárként a legfontosabb, amit megtanultam: a bezárkózó, totálisan centralizált társadalmak lemaradnak. A nyitott, decentralizált (több, egymást kölcsönösen ellenőrző hatalmi centrumot működtető) társadalmak pedig fejlődőképesek.

A Fidesz a totális centralizáció híve; némi bezárkózással is megspékelve. Az Mszp-ben legalább van hajlandóság a decentralizáció, a nyitottság iránt. Ebben a tekintetben feltétlenül jobb náluk.

Balt 2013.06.25. 15:56:22

@Nohát: Ez valszeg öntökönszúrás lenne Bajnaitól, mert a nyílt konfrontációval csak az SZDSZ szavazók egy töredékét tudná megszólítani, az ősmaszoposok összezárnának a régi sérelmek nyomán. Tehát szükségből marad a Lafontaine-i róka (és holló) taktika, az amúgy is megy neki... Persze ettől még nem pottyan a sajt, a sajtkészítők legnagyobb örömére. :)

Balt 2013.06.25. 16:00:24

@peetmaster: Ez egy nemzetközi idiotizmus, lásd csak a "béketábor" belső harcait. ('56, '68, '80 stb. stb.)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.06.25. 19:25:15

@Balt: Ezek az esetek értelmezhetők úgy, mint a "béketábor" fenntartására tett erőfeszítések a reakciós nemzetiek ellen.
Amennyiben persze egyszerű uralmi kérdés volt, nem ennyire rózsás a kép, de ha azt mondanám neked, hogy a valódi nácikat valódi erővel is szabad fékezni, akkor alkalmasint tiltakoznál.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.06.25. 19:26:44

@peetmaster: de a lényeg az, hogy az általad elhozott példákban nem a nemzet meghaladása volt a harcok témája, tehát nem jó példák az én állításomhoz.
És ha jók is lennének, én nem a valóságról, hanem egy filozófiai konstrukcióról beszéltem, amihez a valóságot igazítani kell.

Balt 2013.06.26. 09:38:44

@peetmaster: Szerencsére az internácik mára világszerte erősen kisebbségbe szorulta(to)k.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.06.26. 10:36:48

@Balt: ez nem szerencse, hanem baj, mert így csak örökössé válnak az értelmetlen háborúk.

Balt 2013.06.27. 23:43:35

@peetmaster: Nos, ezt most olvastam a srbija.blogon. Az eleje - melyben a szerb "demokraták" (Tadić) és a szerb "nacionalisták" (Nikolić) különbségét vezeti fel - talán nem feltétlenül, de a vége, az idézet abszolút ide vág:

De most tasztatúrához nyúlék, mert a "Nikolić-paradoxonon" túl (Engedelmeddel, szeretném egy majdani hosszabb tanulmányomban közkinccsé tenni!) kimondtál egy másik érdekes fogalmat vagy kulcsszót is: szavatartók.

A délvidéki politikában kicsit is otthonosan mozgók előtt mindez már régtől fogva köztudott dolognak számított.
Mármint, a Szerb Haladó Párt meglepő gesztusai, következetessége, ami megint csak meglepő, de elegáns rugalmassággal párosulnak, úgy, hogy nem a politikai elkurvulásukként tarja számon őket senki, ha aláhúzzuk a tevékenységük mérlegét.
Ügyesek, no.

Nem tisztem, hogy védjem őket, pláne dicsérjem, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az itteni magyarság iránt százszor (nem statisztikai adat) megértőbbek, mint a magukat nevükben is demokratának valló - egyébként nagyszerb, ilyen-olyan pártelemekből verbuválódott - kompániák.
(Sajnos, a Liga Čanakjával együtt, aki Zentán anno még rendes emberként írta be magát a Tisza-mentiek szívébe, de azóta hiteltelen és egyre kártékonyabb amit művel...)

A VMSz fölismerte ezt a lehetséges partnerkapcsolatot, és nagy tételben fogadok rá, hogy élni is fog vele. (Más kérdés a VMSz pragmatikussága mögött lévő, a pártvezetést átitató már említett elkurvulás megítélése. Örökös kisebbségi pártként a nagyobbhoz dörgölőzés joga-e, avagy inkább Markó-féle gyomorforgató RMDSZ-s hinta-palinta. Gusztus, meg biztos pártkönyvecske ügye.)

Egy biztos, és ezt a szentenciát egy, a szórványban élő bácskai magyartól hallottam:

"A demokrata pártiak sosem mondanak nemet a magyar kérésre. Egyszerűen nem teljesítik. De ha a demokrata pártiak valamit megígérnek a magyaroknak, csak akkor állnak oda ímmel-ámmal, amennyiben (zömmel anyagi) érdekük fűződik hozzá. És örülnek, ha elbuksz.
Ezzel szemben a haladók - ha látják, hogy nem megy a dolog - nyíltan a szemedbe mondják. Ám még utána is igyekeznek az ügyedet segíteni. Viszont az igenjükre mérget lehet venni.

És a nagyvonalúságuk (balkáni jó szívük okán-e?) révén haladó párti polgármesterek alatt nyugodt lélekkel állíthatsz szobrot magyar királyaidnak, pénzzel támogatják magyar jellegű rendezvényeidet és általában megpróbálnak ott és úgy segíteni, ahogyan tudnak.

Hogy ennek mi a magyarázata? A rosseb tudja.

Talán csak annyi, hogy a bevallottan nemzeti oldal szerbjei fogékonyabbak, megértőbbek a mi nemzeti jellegű dolgainkra.
Ugyanis a nacionalizmus bizony hasznos és szép: a magadét szeresd, a másét tiszteld.

Ám a demokraták maszatoló nemzetközisége, a mögötte lévő - nagyon is élő - nagyszerb öntudat a rossz lelkiismeret miatt ezt soha nem fogja megérlelni."

srbija.blog.hu/2013/06/26/gotovinat_nem_csak_az_ugyvedje_ugyessege_miatt_mentettek_fel_a_haborus_bunok_vadja_alol

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.06.28. 12:06:22

@Balt: akkor a cikkbeli demokraták hazudnak, egyébként ezt is írja a komment.
A nacionalizmus az, hogy a tied jó, másé szar. Emiatt az illogikusság miatt nem szeretem.
Én nem maszatolóan vagyok nemzetközi, hanem nyíltan.
A példabeli haladók nem is nacionalisták igazán - abban benne van a mások másodrendűsége is.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.06.28. 12:07:58

én se úgy értem a nemzetköziséget, hogy mindenki ugyanazt a kaját eszi mostantól, hanem hogy ha idejön a szerb, adunk neki pörköltet, ha odamegyünk, kapunk csevapot. És nem ideologizáljuk meg, hogy egyik kaja "jobb", hanem éte-étel, ahogy ember-ember is.

Balt 2013.06.30. 07:53:09

@peetmaster: Amiről beszélsz, az a sovinizmus. Meglehet, a marxizmus sikeresen összemosta ezzel a nacionalizmust, de akkor hívjuk patriotizmusnak. Ez pedig alapvető társadalmi és államérdek világszerte, Kaloforniától a Kurill-szigetekig.
süti beállítások módosítása